Facebookinlägg

Väder-Nils avslöjas i SVT – stora missen i sändning

SVT:s direktsända nyhetsprogram stördes under tisdagskvällen av en röd dinosaurie.Det var meteorologen Nils Holmqvist som klädde ut sig till skräcködla – innan han råkade vandra in i direktsändningen.Såg faktiskt inte att det var mitt i sändning, skriver Nils Holmqvist i ett Facebookinlägg.
Läs mer om Facebookinlägg och SVT.

Anders Borg hyllar regeringen beslut

Förre finansministern Anders Borg (M) stämmer inte in i klagokören – han hyllar regeringens beslut att ge grönt ljus åt tuffare amorteringsregler.– Det är bra att finansmarknadsminister Per Bolund (MP) visar ansvarstagande för den ekonomiska stabiliteten, skriver Anders Borg i ett Facebookinlägg.
Läs mer om Facebookinlägg och Per Bolund.
Tallink Silja gör Facebookinlägg om obetalda artister
Tre veckor efter DN:s avslöjande om att artister på Tallink Siljas fartyg inte ska ha fått betalt enligt avtal kommenterar nu rederiet uppgifterna i ett Facebookinlägg. Tallink Silja beklagar vad som har hänt, men avsäger sig samtidigt ansvaret för det inträffade.
Läs mer om Facebookinlägg.
Polisens oväntade möte under en trafikkontroll
Tack och bock, sa polisen.Under en trafikkontroll i Friggesund fick polisen minst sagt oväntat sällskap när en get plötsligt dök upp i vägrenen.Trafikvett i alla fall!, lyder en av kommentarerna i polisens Facebookinlägg.
Läs mer om Facebookinlägg och Friggesund.
Mariannes raseri mot Postnord: Ni kan dra...
Först skickade Postnord Marianne Stathins paket till fel kommun.Sedan fick hon under lång tid vänta i den statliga postjättens telefonkö innan någon svarade – och kopplade bort henne.Nu har undersköterskan skrivit ett Facebookinlägg där hon rasar mot Postnord.– Det finns inget förtroende kvar alls för dem, säger hon.
Läs mer om Facebookinlägg och Postnord.
Mystisk bananhög förbryllar invånarna
En mystisk hög med bananskal förbryllar invånarna i västgötska Limmared.Högen dök upp i början av året och tycks fyllas på dagligen av en person som fortfarande inte trätt fram.– Folk undrar ju vem det är, säger Rebecka Backe, som i ett Facebookinlägg försökt få svar på vem som ligger bakom bananberget.
Efter 10 månader på diet känns det för jävla skönt
Erik Skoglund gick i lördags sitt livs fajt. Trots att svensken förlorade mot Callum Smith hyllades han av experter och publik. Nu firar Skoglund vilan med att dricka öl och äta gott.Jag har världens bästa hemmapublik och ser fram emot att gå upp i ringen igen, skriver Erik Skoglund i ett facebookinlägg.
Shkreli i fängelse efter Facebookinlägg
Den amerikanske affärsmannen Martin Shkreli sätts i fängelse i väntan på att straffet för en bedrägeridom ska fastställs. Detta eftersom han anses vara en fara för allmänheten.
Affärsman sattes i fängelse efter Facebookinlägg
Den amerikanske affärsmannen Martin Shkreli sätts i fängelse i väntan på att straffet för en bedrägeridom ska fastställs. Detta eftersom han anses vara en fara för allmänheten.
MP-politiker avgår efter Facebookinlägg
En miljöpartistisk kommunpolitiker i Järfälla kallade somalier för en cancersvulst i en sluten Facebookgrupp.
Leonidas Aretakis: Stödet för Anders Borg blottar ett hyckleri
Efter att Anders Borg i ett offentligt Facebookinlägg bad om ursäkt för sitt beteende på en fest förra veckan – som inkluderade att visa könet och kalla kvinnor för slampa och hora – har han fått en våg av stödkommentarer.
Läs mer om Facebookinlägg.
Fredrik Reinfeldts bolag gör 13 miljoner kronor i vinst
Förre statsministern Fredrik Reinfeldts bolag gjorde förra verksamhetsåret en vinst på 13,5 miljoner kronor. I ett Facebookinlägg lyfter han fram att han är en bra skattebetalare.
Läs mer om Facebookinlägg.
L-politiker ville göra processen kort
Thomas Nilsson, gruppledare för Liberalerna i Överkalix, blev arg när personer i hans närhet utsattes för inbrott. Så arg att han gjorde ett Facebookinlägg där han lade upp bilder på en yxa och en slaktkrok och lovade att göra processen kort med tjuvarna, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Han utesluts - efter Facebookinlägg
Travtränaren Hans Karlsson utesluts ur Örebro Travsällskap efter kritiska inlägg på Facebook.Proffstränaren ska enligt sällskapet ha skadat travbanans anseende och ekonomi.– Jag vet inte om jag ska se det som ett dåligt skämt eller som ett totalt haveri för hur Örebrotravet fungerar, säger han till Sulkysport.
Söder får skarp kritik efter Facebookinlägg
I veckan körde en man in i en grupp människor intill en mosk i London.Efter attacken mot muslimer har riksdagens andra vice talman Björn Söder (SD) gjort ett uttalande där han uttrycker medlidande till offren – men har förbehållet Så länge de är och var oskyldiga.– Det här är inte mer upphetsande än att jag lagt in en brasklapp för att gardera att jag inte får på fan för att jag tagit terrorister och mördare i försvar, säger Björn Söder till Dagens Nyheter.
Mammans öppna brev efter hånet mot sonen
Dallas Lynn stod i kassakön med sin treåriga son när en fullständig främling gick till plötslig attack.Sonen, som lider av en sällsynt sjukdom, blev kallad motbjudande av en äldre kvinna.Nu har mammans öppna brev till kvinnan blivit viralt.Det finns inget motbjudande med min son, skriver hon i ett Facebookinlägg.
Läs mer om Facebookinlägg.
Polisbil slogs sönder – vittnen till attacken söks
Under natten till onsdagen slog någon eller några söder en av polisbilarna i Uddevalla.I ett facebookinlägg frågar sig polisen varför –och uppmanar allmänheten att komma med tips om attacken.– Att de inte fattar att det här är bilar som kan göra skillnad för liv och lem. Det kan vara deras egna släktingar eller bekanta som behöver hjälp, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Polisanställd i Skåne anmäld för Facebookpost
Den polisanställde mannen i Skåne har uppmärksammats en tid för sina Facebookinlägg.Vid ett tillfälle har han kritiserat hjälp till tiggare – i ett annat inlägg yttrar han sig negativt om kvinnor med slöja.Nu är han anmäld.– Jag har raderat alla inlägg, säger den polisanställde på onsdagskvällen.
Polistjänsteman anmäld för Facebookinlägg
En polistjänsteman på polisen i region syd har anmälts till enheten för särskilda utredningar efter att ha publicerat islamofobiska inlägg på sin privata Facebooksida.
Läs mer om Facebookinlägg och Facebooksida.
Peter Springare tar avstånd från Facebookgruppen i hans namn – gruppen döper om sig
Polisen Peter Springare uppmärksammades flitigt i vintras för ett Facebookinlägg som ledde till en grupp med över 200 000 medlemmar, Stå upp för Peter Springare. Nu har gruppen fått byta namn – efter att Springare tagit avstånd från deras åsikter.
Jimmie Åkesson om Peter Springare: En frustrerad yrkesman
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterar nu för första gången polisutredaren Peter Springares kontroversiella Facebookinlägg. – Jag kan relatera till frustrationen, och jag kan förstå den, säger Åkesson i en utfrågning i Expressens tv-program Bara Politik – med Niklas Svensson som sänds i kväll klockan 19.00. Samtidigt beskriver han rikspolischef Dan Eliasson som en katastrof.