Facebookinlägg

Sofia, 30, fick böter – SL hänvisar till Facebookinlägg

Sofia Dahln, 30, kunde knappt tro sina ögon när en bot från SL dök upp i brevlådan.Hon säger nämligen att hon aldrig åkt tunnelbana utan giltig biljett. Men SL står på sig – bland annat med argumentet att de sett vad Sofia skrivit på Facebook.– Det kändes helt sjukt, säger Sofia.
Läs mer om Facebook, Facebookinlägg och Sofia.
Teresa, 37, plötsligt död – Brinkenstjärna i sorg
Kändismanagern Michael Brinkenstjärnas fru Teresa har gått bort, efter en längre tids cancersjukdom.Teresa Celeste blev 37 år gammal.Tessan, jag är evigt tacksam för det liv vi fick tillsammans! Vi älskar dig och saknar dig i all oändlighet., skriver Brinkenstjärna i ett Facebookinlägg om den tragiska bortgången.
Paret försökte lura TUI efter resan – riskerar fängelse
Paret hävdade att de blivit sjuka på semestern och krävde researrangören på motsvarande 30 000 svenska kronor.Men det räckte med att ta en titt på parets Facebookinlägg för att genomskåda lögnen.Nu risker paret fängelse.
Läs mer om Facebookinlägg och TUI.

Falsk Swedbank-varning sprids på Facebook

I ett Facebookinlägg som delats över 9.000 gånger varnas privatpersoner från att svara på samtal från Swedbanks kundservicenummer. Men varningen är falsk, skriver Bluffakuten.
Falsk Swedbank-varning sprids på Facebook
I ett Facebookinlägg som delats över 9.000 gånger varnas privatpersoner från att svara på samtal från Swedbanks kundservicenummer. Men varningen är falsk, skriver Bluffakuten.
Lokföraren Henrik: Sluta gena över spåren
Sluta genast att gena över järnvägsspåren.I ett Facebookinlägg berättar lokföraren Henrik Montin, 36, om hur nära det var att ett barn blev påkört.– Vi ser skräckexempel hela tiden, säger han.
Blodiga attacken mot Sophie på dansgolvet
Sophie, 19, fick en flaska krossad i huvudet när hon motade bort en tafsande man på en nattklubb.I ett FacebookInlägg vädjade hennes syster Amanda om hjälp att hitta mannen. Efter ett knappt dygn tvingades hon plocka bort det.– Syftet var att få vittnen att träda fram, men sen spårade det i kommentarsfältet, säger Amanda, 19.
Läs mer om Amanda, FacebookInlägg och Sophie.
Facebookinlägg droppen – Peter satte sin bror på paus
Göra slut med ett syskon, går det? Peter, 43, ville inte bryta helt med sin oengagerade bror utan lät istället relationen rinna ut i sanden. Jag är inte intresserad av att komma i kontakt med hans åsikter och känslor längre.
Läs mer om Peter.
Pappan stoppades rattfull – två gånger på två veckor
Under ett utandningsprov blåste en pappa med barnen i baksätet positivt – men nekade vård.Två veckor senare stoppades han igen med samma resultat – men valde då att acceptera vård.Att erbjuda vård är en av arbetsmetoderna polisen använder för att förhindra förare som kört alkohol- eller drogpåverkade att upprepa sitt beteende, skriver polisen i ett Facebookinlägg som fått stor spridning.
Läs mer om Facebookinlägg.
Väder-Nils avslöjas i SVT – stora missen i sändning
SVT:s direktsända nyhetsprogram stördes under tisdagskvällen av en röd dinosaurie.Det var meteorologen Nils Holmqvist som klädde ut sig till skräcködla – innan han råkade vandra in i direktsändningen.Såg faktiskt inte att det var mitt i sändning, skriver Nils Holmqvist i ett Facebookinlägg.
Läs mer om Facebookinlägg och SVT.
Anders Borg hyllar regeringen beslut
Förre finansministern Anders Borg (M) stämmer inte in i klagokören – han hyllar regeringens beslut att ge grönt ljus åt tuffare amorteringsregler.– Det är bra att finansmarknadsminister Per Bolund (MP) visar ansvarstagande för den ekonomiska stabiliteten, skriver Anders Borg i ett Facebookinlägg.
Läs mer om Facebookinlägg och Per Bolund.
Tallink Silja gör Facebookinlägg om obetalda artister
Tre veckor efter DN:s avslöjande om att artister på Tallink Siljas fartyg inte ska ha fått betalt enligt avtal kommenterar nu rederiet uppgifterna i ett Facebookinlägg. Tallink Silja beklagar vad som har hänt, men avsäger sig samtidigt ansvaret för det inträffade.
Läs mer om Facebookinlägg.
Polisens oväntade möte under en trafikkontroll
Tack och bock, sa polisen.Under en trafikkontroll i Friggesund fick polisen minst sagt oväntat sällskap när en get plötsligt dök upp i vägrenen.Trafikvett i alla fall!, lyder en av kommentarerna i polisens Facebookinlägg.
Läs mer om Facebookinlägg och Friggesund.
Mariannes raseri mot Postnord: Ni kan dra...
Först skickade Postnord Marianne Stathins paket till fel kommun.Sedan fick hon under lång tid vänta i den statliga postjättens telefonkö innan någon svarade – och kopplade bort henne.Nu har undersköterskan skrivit ett Facebookinlägg där hon rasar mot Postnord.– Det finns inget förtroende kvar alls för dem, säger hon.
Läs mer om Facebookinlägg och Postnord.
Mystisk bananhög förbryllar invånarna
En mystisk hög med bananskal förbryllar invånarna i västgötska Limmared.Högen dök upp i början av året och tycks fyllas på dagligen av en person som fortfarande inte trätt fram.– Folk undrar ju vem det är, säger Rebecka Backe, som i ett Facebookinlägg försökt få svar på vem som ligger bakom bananberget.
Efter 10 månader på diet känns det för jävla skönt
Erik Skoglund gick i lördags sitt livs fajt. Trots att svensken förlorade mot Callum Smith hyllades han av experter och publik. Nu firar Skoglund vilan med att dricka öl och äta gott.Jag har världens bästa hemmapublik och ser fram emot att gå upp i ringen igen, skriver Erik Skoglund i ett facebookinlägg.
Shkreli i fängelse efter Facebookinlägg
Den amerikanske affärsmannen Martin Shkreli sätts i fängelse i väntan på att straffet för en bedrägeridom ska fastställs. Detta eftersom han anses vara en fara för allmänheten.
Affärsman sattes i fängelse efter Facebookinlägg
Den amerikanske affärsmannen Martin Shkreli sätts i fängelse i väntan på att straffet för en bedrägeridom ska fastställs. Detta eftersom han anses vara en fara för allmänheten.
MP-politiker avgår efter Facebookinlägg
En miljöpartistisk kommunpolitiker i Järfälla kallade somalier för en cancersvulst i en sluten Facebookgrupp.
Leonidas Aretakis: Stödet för Anders Borg blottar ett hyckleri
Efter att Anders Borg i ett offentligt Facebookinlägg bad om ursäkt för sitt beteende på en fest förra veckan – som inkluderade att visa könet och kalla kvinnor för slampa och hora – har han fått en våg av stödkommentarer.
Läs mer om Facebookinlägg.
Fredrik Reinfeldts bolag gör 13 miljoner kronor i vinst
Förre statsministern Fredrik Reinfeldts bolag gjorde förra verksamhetsåret en vinst på 13,5 miljoner kronor. I ett Facebookinlägg lyfter han fram att han är en bra skattebetalare.
Läs mer om Facebookinlägg.