Falköping

Vårdaren Madeleines revansch efter attacken

När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.Nu, två år senare, åtalas fyra personer för det brutala överfallet.– Det känns som att de tagit min trygghet och tilliten till mig själv. Det finns inget som jag tycker är roligt längre, berättar Madeleine.

Man barrikaderad i lägenhet – greps av polis

En man som uppgavs vara beväpnad barrikaderade sig under flera timmar i en lägenhet i en liten ort strax norr om Falköping på torsdagseftermiddagen.
Läs mer om Falköping.
Man barrikaderad i lägenhet – tros beväpnad
I en liten ort strax norr om Falköping har en man – som uppges vara beväpnad – sedan flera timmar barrikaderat sig i en lägenhet efter att polisen fått uppgift om att en kvinna hotats och flytt från honom.
Läs mer om Falköping.
Stor polisinsats mot misstänkt vapenman Barrikaderde sig i lägenhet Förhandlare på plats
En stor polisinsats pågick i en ort utanför Falköping.På torsdagseftermiddagen kunde en misstänkt vapenman gripas efter flera timmar. Polisen är på plats med förhandlare och tungsäkrade fordon.– Det ingår i konceptet när vi misstänker att någon har vapen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region väst.

Stor polisinsats mot misstänkt vapenman Barrikaderat sig i lägenhet Förhandlare på plats

En stor polisinsats strax utanför Falköping.En misstänkt vapenman ska befinna sig i en bostad och polisen är på plats med förhandlare och tungsäkrade fordon.– Det ingår i konceptet när vi misstänker att någon har vapen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region väst.
MP-politiker mejlkapad – krävdes på stora summor
Enligt ett utskick från regionpolitikern Roland Wanners (MP) mejl befann han sig i Ukraina och behövde 17 800 kronor för att kunna ta sig hem.Egentligen befann han sig hemma i Falköping.– Det skapar bara irritation. Man blir förbannad och ledsen att folk håller på med sånt här trams, säger Roland Wanners (MP), regionspolitiker i Skaraborg.
Läs mer om Falköping, Skaraborg och Ukraina.
Vårdaren Madeleine, 44, bands och knivhotades
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.– Det känns som att jag har tappat min identitet. Det finns ingenting som är roligt längre, säger Madeleine.
Vårdaren Madeleine blev bunden och knivhotad
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.– Det känns som att jag har tappat min identitet. Det finns ingenting som är roligt längre, säger Madeleine.
Calle, 26, säljer djävulens bil på Blocket
Calle från Falköping hoppas att djävulens bil ska bli årets julklapp för någon annan. Nu ska den röda saaben bort, och 26-åringens Blocket-annons har skapat många skratt hos bilentusiaster. – Jag vill bara inte se skiten längre, säger han om bilen.
Läs mer om Blocket och Falköping.
Taxichaufförens ord fick Moa att se rött
En taxiresa i Falköping lämnade en mycket bitter eftersmak hos Moa Karlberg.Taxichaufförens fientliga uttalanden om somalier fick henne att reagera.– Först blev jag bara förvånad, sedan blev jag ju upprörd och arg, säger Moa.
Läs mer om Falköping, Moa och Moa.
Egons medmänskliga hyllning till matbutiken
Egon Frid var på väg hem från ett uppdrag som god man i Falköping.Då fick han syn på CoopExtras initiativ – baskasse för de behövande.– Det är ett jättebra initiativ från butiken. Det är tufft där ute, säger Egon Frid.
Läs mer om Egon Frid och Falköping.Då.
Störningar i tågtrafiken – vissa tåg ställs in
Det är stora störningar i tågtrafiken mellan Falköping och Nässjö.Enligt Trafikverket kommer förseningarna att pågå under eftermiddagen. Vissa tåg ställs in helt.
Läs mer om Falköping och Nässjö.Enligt.
Man skjuten utanför Falköping
En man har skottskadats i benet i en mindre ort utanför Falköping, enligt polisen i Västra...
Läs mer om Falköping och Västra.
Man skjuten utanför Falköping
En man har skottskadats i benet i en mindre ort utanför Falköping, enligt polisen i Västra Götaland. Den skadade är bekant med den misstänkte gärningsmannen som gripits odramatiskt i en bil i närheten. I bilen fanns ytterligare en person som också förhörs.
Läs mer om Falköping och Västra Götaland.
Man skjuten utanför Falköping
Läs mer om Falköping.
Person skjuten i Västsverige
Polisen har fått larm om att en person har utsatts för mordförsök på en ort utanför Falköping.En man ska vara skottskadad.– Vi kan inte säga hur allvarligt skadad person är, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i
Bil kört av vägen ut på åker
En personbil har kört av vägen och ut på en åker i Falköping.- Det är mycket halt på platsen, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.
Läs mer om Falköping och Tommy Nyman.
Utan hopp kan vi inte stå emot livets tragedier
Hur gör man för att ge barn hopp i ett fattigt och plågat område? Tresor Singbo fick den djärva idn att försöka exportera fritidsgården i Falköping, där han själv hängde som tonåring, till Kinshasas slum.
Läs mer om Falköping.
Garage med gasoltuber i brand - explosionsrisk
Ett stort garage med gasoltuber stod i brand i Dala i Falköping vid tretiden natten till måndagen.Räddningstjänsten lät byggnaden brinna ner till grunden.- En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Polisdikt till illern Görans ägare
Polisen i Falköping har hittat en bortsprungen iller. Nu diktar de på Facebook i hopp om att hitta...
Läs mer om Facebook och Falköping.
Polisens IIlerdikt – efter udda hittegods
Saknar du en iller? Då kan du eventuellt sluta leta.Polisen i Falköping har nämligen fått in just en sådan gnagare till sin hittegodsavdelning.Och är den inte din så kan du i alla fall njuta av den välkomponerade illerdikt som konstaplarna lagt ut på Facebook.
Läs mer om Facebook och Falköping.
Polisens IIllerdikt – efter udda hittegods
Saknar du en iller? Då kan du eventuellt sluta leta. Polisen i Falköping har nämligen fått in just en sådan gnagare till sin hittegodsavdelning. Och är den inte din så kan du i alla fall njuta av den välkomponerade illerdikt som konstaplarna lagt ut på Facebook.
Läs mer om Facebook och Falköping.
Döms till vård efter förskolebrand
Den 18-åring som åtalats för mordbrand på en förskola i Falköping döms till rättspsykiatrisk vård....
Läs mer om Falköping.
Brände ner förskola – skyller allt på fimp
Själv menade den unge mannen att han råkade slänga en fimp i en dieselpöl – men den förklaringen köper inte tingsrätten. Istället dömer de honom till rättspsykiatrisk vård för att ha orsakat den storbrand på förskolan i Falköping där värden för nio miljoner kronor förstördes, skriver SLA. Sedan tidigare är mannen dömd för att ha bränt ner lagret till en godisfabrik.
Läs mer om Falköping och SLA.
Ungdomar tvingade man erkänna sexbrott
Två ungdomar i Falköping tvingade en man att erkänna ett sexbrott som han inte begått - samtidigt som de spelade in erkännandet. Syftet var att pressa mannen på pengar. Nu döms ungdomarna av tingsrätten för utpressning respektive medhjälp till utpressning, skriver Skaraborgs Allehanda.
Läs mer om Falköping.