Falköping

Två till sjukhus – svårt skadade efter olycka

Två personer har förts till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 184 mellan Skara och Falköping.– Initialt är det allvarliga skador, säger Victor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Nu varnar Trafikverket för frosthalka på vägen under natten.– Vägen är våt och fuktig. Det kan även bli kallt i natt, säger Mikael Johansson, presskontakt.

Ulla omplacerad efter larm om vårdbrister

Ulla Andersson, 61, slog larm om missförhållanden på sin arbetsplats inom äldreomsorgen i Falköping – kort därpå blev hon av med sin tjänst och omplacerades, vilket P4 Skaraborg var först med att uppmärksamma.– Det enda felet jag gjorde här var att värna om de gamla, så bestraffas jag, säger Ulla.Falköpings kommun tillbakavisar Ullas påstående om att omplaceringen skulle vara en bestraffning.
Läs mer om Falköping.
Viruset duvpest har upptäckts i Falköping
Virussjukdomen duvpest har upptäckts hos vilda duvor i Falköping.
Läs mer om Falköping.

Duvpest upptäckt i Falköping

Läs mer om Falköping.
Duvpest upptäckt i Falköping
Virussjukdomen duvpest har upptäckts hos vilda duvor i Falköping. Eftersom viruset kan orsaka den...
Läs mer om Falköping.
Duvpest upptäckt i Falköping
Läs mer om Falköping.
Bil i krock med tåg – stopp i tågtrafiken
Tågtrafiken mellan Jönköping och Falköping stod under morgonen stilla.Anledningen var att släpet till en lastbil blev påkört av tåget.– Ingen skadades vid olyckan, säger Jönköpingspolisens presstalesperson Lasse Johansson.
Biars hjärtevärmande möte på tågcentralen
När Biar Law, 19, var på väg hem till Borås, tog en kille i samma ålder tag i honom på centralstationen i Göteborg. Killen visade sig heta Noor och hade flytt till Sverige från Syrien via Tyskland. – Han var helt ensam, kunde ingen svenska, och undrade hur han skulle komma till sin farbror i Falköping, säger Biar som bestämde sig för att hjälpa Noor.
Familjen Solstorm var fast – av solstormen
Familjen Solstorm från Falköping var på jakt efter sol. På vägen hem från Mallorca fick de mer av varan än vad de önskade – då en solstorm stoppade deras flyg till Sverige. – Vi har fått en hel del gliringar om att vi orsakat solstorm i hela Sverige, säger Frida Solstorm, 35.
17-åriga Habens flykt till Falköping blir film
För ett år sedan kom 17-åriga Haben som ensamkommande flyktingbarn till Falköping. Nu har kommunen spelat in en kortfilm om henne, där hon berättar om sina upplevelser av att behöva fly helt ensam till Sverige.
Läs mer om Falköping, Haben och Sverige.
Cyklist påkörd av personbil i Falköping
En cyklist har under morgonen blivit påkörd på Järnvägsgatan i Falköping. Cyklisten har enligt de första uppgifterna inte blivit allvarligt skadad. – Cyklisten ska ha stått upp, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen region Väst.
Tågstopp efter olycka i Falköping
Läs mer om Falköping.
Tågstopp efter olycka i Falköping
Det är stopp för tågtrafiken förbi Falköping efter en olycka, meddelar Trafikverket. Stoppet...
Läs mer om Falköping och Trafikverket.
Tågstopp efter olycka i Falköping
Läs mer om Falköping.
Moped och bil i krock – pojke till sjukhus
En personbil och en moped har kolliderat i närheten av Falköping. – Mopedföraren, en pojke, är förd till sjukhus, säger polisens presstalesman Jenny Widn.
Läs mer om Falköping och Jenny Widn.
Svart dag i trafiken – tre döda i Västsverige
Lördagen blev en svart trafikdag i Västsverige – tre personer miste livet. En man dog efter att ha kört ner i ett vattenfyllt dike i Ulricehamn med någon form av crossmoped och en man klämdes till döds under en bil i Falköping. Även en mc-förare dog efter att ha krockat med en bil i Stenungsund – och en man blev påkörd utanför Uddevalla sjukhus och vårdas med allvarliga skador.
Svart dag i trafiken – två döda i Västsverige
Lördagen blev en svart trafikdag i Västsverige. En man dog efter att ha kört ner i ett vattenfyllt dike i Ulricehamn med någon form av crossmoped och en man klämdes till döds under en bil i Falköping. Även en mc-förare är mycket allvarligt skadad efter att ha krockat med en bil i Stenungsund – och en man blev påkörd utanför Uddevalla sjukhus.
Man klämdes fast under bil – dog
En man i 50-årsåldern har omkommit under lördagen när han klämdes fast under en bil på en gård utanför Falköping. – Ett tragiskt fall, säger Mattias Skarin, inre befäl vid polisen i Skövde. Anhöriga är underrättade.
Läs mer om Falköping och Skövde.
Man ihjälklämd under bil
En man i Falköping har avlidit efter att ha blivit klämd under en bil. Mannen arbetade med bilen...
Läs mer om Falköping.
Man knivrånad av män i militärkläder
En man har blivit knivrånad i Falköping. Två män i 25-årsåldern har hotat till kontanter – och sedan flytt från platsen. Nu söker polisen i området efter de militärklädda gärningsmännen – Vi letar igenom närområdet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region Väst.
SD-politiker föreslog avrättning av Reinfeldt
Han kallade Stefan Löfven för Judas och föreslog att Fredrik Reinfeldt skulle bestraffas med döden. Nu tar SD-politikern Roar Vesterengen tillbaka sina uttalanden. – Det skulle vara skämtsamt, säger Vesterengen, ledamot i kommunfullmäktige i Falköping till SkLT.
Färdtjänsten hindrar pappa att gå på bröllop
I slutet av augusti gifter sig Katarina Sidenhagen från Göteborg i Falköping. Någon som inte kommer kunna närvara är hennes pappa eftersom färdtjänsten sagt nej till färden mellan Göteborg och Falköping av den svårt sjuke mannen och hänvisar till tåget. – Jag tycker att de behandlar äldre väldigt, väldigt illa, säger hon. – Jag tror personligen inte att det är så mycket jobbigare att åka tåg än att åka buss en längre sträcka, säger Mattias Landvik, handläggare på färdtjänsten.
Han fick utstå fyra inbrott – på kort tid
Pressbyrån i Falköping har blivit utsatt för fyra inbrott – på fem månader. Nu vittnar butiksägaren om att inbrotten har lett till en ekonomisk och psykisk katastrof. – Det här är jättejobbigt, säger Jakob Morad.
Läs mer om Falköping och Jakob Morad.
Rånare slog till mot butiken fyra gånger
Pressbyrån i Falköping har blivit utsatt för fyra inbrott – på fem månader. Nu vittnar butiksägaren om att inbrotten har lett till en ekonomisk och psykisk katastrof. – Det här är jättejobbigt, säger Jakob Morad.
Läs mer om Falköping och Jakob Morad.