Falköping


Anrikt säteri sålt – låg ute för 45 miljoner kr

I september lades det ut till salu –och nu är anrika Höverö säteri söder om Falköping sålt. 45 miljoner kronor begärdes för gården, som bland annat har anor från 1200-talet, och ligger på 530 hektar. – Jag kan säga att både säljare och köpare var nöjda, säger mäklaren Karl Danielsson.

Tjuvar fast på film vid kupp mot sportbutik

Här är filmen som visar hur inbrottstjuvar kör rakt in i en Intersport-butik i Falköping. En spikmatta kunde senare stoppa två misstänkta gärningsmän i 15-årsåldern. Under fredagen släpptes de i väntan på utredning. – Det här tar så mycket energi, säger butiksägaren Ulf Johansson.

Inbrottstjuvar använde bilar som murbräckor

Två inbrottstjuvar körde rakt in en Intersport-butik i Falköping under natten mot torsdagen. De kom över en bil fylld med jackor. Men polisens spikmatta fick stopp på de flyende tjuvarna.

Läs mer om Falköping och Intersport-butik.
HD: Slipper betala för inställd flygresa

Resan till Kroatien blev aldrig av, eftersom flygbolaget gick i konkurs. Men resebyrån, som bokat resan åt en kvinna i Falköping och hennes resesällskap, ville ändå ha betalt. Kvinnan krävdes på drygt 20.000 kronor, med motiveringen att resebyrån hunnit skicka betalning till flygbolaget.

Läs mer om Falköping och Kroatien.

Slipper betala inställd flygresa

Resan till Kroatien blev aldrig av, eftersom flygbolaget gick i konkurs. Men resebyrån, som bokat resan åt en kvinna i Falköping och hennes resesällskap, ville ändå ha betalt. Kvinnan krävdes på drygt 20 000 kronor, med motiveringen att resebyrån hunnit skicka betalning till flygbolaget.

Läs mer om Falköping och Kroatien.
Slipper betala inställd flygresa

Resan till Kroatien blev aldrig av, eftersom flygbolaget gick i konkurs. Men resebyrån, som bokat resan åt en kvinna i Falköping och hennes resesällskap, ville ändå ha betalt. Kvinnan krävdes på drygt 20 000 kronor, med motiveringen att resebyrån hunnit skicka betalning till flygbolaget. Nu har kvinnan fått rätt i Högsta domstolen, sedan konsumentombudsmannen drivit fallet, skriver Göteborgs-Posten.

Man hittad efter fyra timmars sökpådrag

Fyra polispatruller och en helikopter letade på tisdagseftermiddagen efter en åldring som försvunnit från ett äldreboende i Kinnarp, Falköpings kommun. Mannen hade gått en mil när han hittades efter fyra timmar av en polispatrull. Med en radiosändare på handleden hade han hittats på en timme. – Han var vid god vigör. Det är inget fel på hans fysiska form, säger Ulf Andersson, inre befäl hos polisen i Falköping.

Läs mer om Falköping, Kinnarp och Ulf Andersson.
Läge att skåda en örn

På våren vallfärdar fågelskådare till sjön mellan Skara och Falköping för att se tiotusentals tranor ystert dansa. Men vintertid är det Sveriges största rovfåglar som drar.

Läs mer om Falköping och Skara.
Man dog på tåg - nu utreds säkerheten

Efter måndagens dödsolycka på Kville bangård i Göteborg riktade Annlouise Krantz – mamma till Kenny som dog i en liknande olycka i Falköping i somras – hård kritik mot säkerheten kring högspänningsledningar. Nu ska Trafikverket utreda säkerheten på bangården, som skördat två unga liv på tio år. – Finns det något som brister kommer vi att åtgärda det direkt, säger Helga Valdimarsdottir, underhållsansvarig på Trafikverket.

Hon förlorade sonen Kenny i en elolycka

Annlouise Krantz, 39, förlorade sin son Kenny, 18, i en elolycka i Falköping i somras. Olyckan i Göteborg på måndagen rev upp allting. Nu kräver hon att säkerheten skärps runt högspänningsledningar. – Jag letar inte syndabockar, men jag vill inte att det ska hända någon annan, säger hon.

Läs mer om Falköping, Göteborg och Kenny.
Knivmän fritog kvinna på permissionrelse fra Anundsen

Falköping En kvinna fritogs i kväll av två knivbeväpnade och maskerade män när hon var ute på en bevakad permission. En kvinnlig vårdare hotades och bands fast.

Läs mer om Anundsen.
Knivmän fritog kvinna på permission

En kvinna fritogs på torsdagskvällen av två knivbeväpnade och maskerade män när hon var ute på en bevakad permission. En kvinnlig vårdare hotades och bands fast. Händelsen inträffade vid en av Statens institutionsstyrelsens behandlingshem vid Gudhem utanför Falköping. — De två männen hoppade fram från en skogsdunge och hotade vårdaren rejält, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Nu får han äntligen åka hem och fira jul med sina tre små barn

Efter tio månader utanför Coop i Falköping får Margaret äntligen åka hem för att fira jul med sina tre barn - nu tackar han kunderna. - Han har blivit vår vän, säger Linn Horseved, som arbetar på Coop Extra Falköping, till Nyheter24.

Fängelse för butiksrån med pistol

Två 18-åringar som rånade en servicebutik i Falköping i höstas dömdes av Skaraborgs tingsrätt på torsdagen till ett och ett halvt års fängelse, respektive två månaders fängelse och skyddstillsyn, rapporterar P4 Skaraborg.

Läs mer om Falköping.
Fängelse för butiksrån med pistol

Två 18-åringar som rånade en servicebutik i Falköping i höstas dömdes av Skaraborgs tingsrätt på...

Läs mer om Falköping.
Fängelse för butiksrån med pistol

Två 18-åringar som rånade en servicebutik i Falköping i höstas dömdes av Skaraborgs tingsrätt på torsdagen till ett och ett halvt års fängelse, respektive två månaders fängelse och skyddstillsyn, rapporterar P4 Jönköping.

Läs mer om Falköping.
Fängelse för butiksrån med pistol

Två 18-åringar som rånade en servicebutik i Falköping i höstas dömdes av Skaraborgs tingsrätt på torsdagen till ett och ett halvt års fängelse, respektive två månaders fängelse och skyddstillsyn, rapporterar P4 Skaraborg. Butiksbiträdet hotades med pistol och blev slagen i ansiktet. Två äldre kvinnor som skulle handla i butiken blev knivhotade. Männen kom över kontanter, tobak och frimärken för cirka 50 000 kronor.

Läs mer om Falköping.
Mobbad kan få 160 000 skadestånd

Falköping Falköpingseleven mobbades under flera års tid. Nu kräver Barn- och elevombudet att pojken får skadestånd på 160 000, rapporterar P4 Skaraborg.(TT) Falköpingseleven mobbades under flera års tid.

Läs mer om Barnoch.
Rånarna greps efter våldsam stöldturn

FALKÖPING/BANKERYD. Du stannar här annars skjuter jag. Så ska rånaren ha sagt till den äldre kvinnan samtidigt som han riktade en pistol mot henne. Han riktade även sitt vapen mot mannen som jobbar på Pressbyrån och tvingade samtidigt till sig pengar och cigaretter. Nu åtalas två män för att under en natt i oktober ha åkt runt på en tolv timmar lång stöldturn som avslutades med ett väpnat rån mot Pressbyrån i Falköping. – De har uppenbarligen varit i behov av pengar och därför begått de här brotten, säger Annette Olsson, chefsåklagare vid åklagarkammare

En död i villabrand

En person dog i en kraftig brand i en villa i Stenstorp mellan Skövde och Falköping på onsdagsmorgonen.

Läs mer om Falköping, Skövde och Stenstorp.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
En person död i villabrand

En person dog i en kraftig brand i en villa i Stenstorp mellan Skövde och Falköping på onsdagsmorgonen.

Läs mer om Falköping, Skövde och Stenstorp.
Kraftig brand i lägenhet

Falköping En kraftig brand bröt ut i en lägenhet i Stenstorp mellan Skövde och Falköping vid sjutiden i morse.

Läs mer om Falköping, Skövde och Stenstorp.
Kraftig brand i lägenhet

En kraftig brand bröt ut i en lägenhet i Stenstorp mellan Skövde och Falköping vid sjutiden på...

Läs mer om Falköping, Skövde och Stenstorp.
Kraftig brand i lägenhet

En kraftig brand bröt ut i en lägenhet i Stenstorp mellan Skövde och Falköping vid sjutiden på onsdagsmorgonen.

Läs mer om Falköping, Skövde och Stenstorp.
En död i villabrand

En person dog i en kraftig brand i en villa i Stenstorp mellan Skövde och Falköping på onsdagsmorgonen. Larmet om branden kom vid sjutiden och branden startade troligtvis i köket. Släckningsarbetet tog flera timmar och personen hittades först efter att bostaden sökts igenom flera gånger.

Läs mer om Falköping, Skövde och Stenstorp.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23