Falköping

Dödsolycka hade kunnat undvikas

En ung man dödades i somras efter att ha få ström i sig när han stod på en godsvagn vid centralstationen i Falköping. Nu slår Trafikverkets utredning fast att dödsolyckan hade kunnat undvikas.
Läs mer om Falköping.

Sverige här och där

Ronnie Sandahl letade efter ung svensk samtid i hemstaden Falköping, men fann den i restaurangköken och på toaletterna i ett nyrikt Oslo. På fredag är det svensk biopremiär för flerfaldigt prisade Svenskjävel om unga svenskar som jobbar i Norge. Vi träffade den självlärde regissören över en korv i på stammishaket i Malmö.
EVS fortsätter vinna
Sviten höll och efter segern i Falköping meddelade EVS-tränaren Per-Anders Sääf det spelarna i laget har vetat en längre tid.– Vi väljer att möta Gislaved i kvartsfinalen. Det var ganska självklart och har förstås mycket med det geografiska att göra, säger han.
Läs mer om Falköping och Gislaved.
Ny teknik hjälper till att spåra upp skräp
Så här kan också en bil se ut. Detta till blomkruka förvandlade fordon finns i skogen utanför Falköping och har skickats in till appen Håll Sverige rent där allmänheten slår larm om nedskräpning. – Folk hittar allt fler bilvrak. Det är allvarligt både för att de är en resurs som går förlorad istället för att återvinnas och för att det finns en massa kemikalier i bilarna, säger Joakim Brodahl, presskontakt på Håll Sverige rent.

Hotade elda upp djurinspektör

En djurinspektör fick det hett om öronen när hon gjorde ett oanmält besök på en gård utanför Falköping sedan länsstyrelsen beslutat om djurförbud.
Läs mer om Falköping.
Djuren förstörde Ulfs drömbil – har fått nog
FALKÖPING. Kossor och kalvar sprang lösa på gården. Två bilar förstörda. Nu har Ulf Bolumlid, 58 år, fått nog. – Jag vill att allmänheten ska få upp ögonen för vad fan de håller på med.
Läs mer om Ulf Bolumlid.
Snyggt avslut för Örkelljunga
ÖVK vände och vann sista grundseriematchen mot Falköping.
Läs mer om Falköping och Örkelljunga.
Barnens vädjan: En tjuv har tagit vår Ipad
I förra veckan fick poliskontoret i Falköping ett tipsbrev skickat på posten. Men det var inte vem som helst som hade skickat tipset. Det var barnen på Kinnarps förskola - som hade startat en egen utredning för att spåra en Ipad som stulits från förskolan. –De hade sett mystiska kritstreck som pekade åt olika håll till exempel, säger polisen Anna-Lena Mann.
Läs mer om Anna-Lena Mann, Falköping och Ipad.
Hot och våld vardag för ambulanspersonal
FALKÖPING. Våld och hot har blivit en vardag för ambulanspersonalen. En granskning av Kommunalarbetaren visar nya skrämmande siffror. – Vi kommer aldrig att kunna vara tillräckligt trygga, säger ambulanssjukvårdaren Marie Lamberg.
Kvinna hade tio katter – vräks
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter. Kvinnan fick enligt ett avtal med den privata hyresvärden ha fem katter men hon hade dubbelt så många.
Läs mer om Falköping.
Förlorade lägenheten för tio katter
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter.
Läs mer om Falköping.
Förlorade lägenheten för tio katter
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter.Kvinnan...
Läs mer om Falköping.
Kvinna med tio katter mister hyreskontrakt
Det går inte att ha hur många katter som helst i en lägenhet utan att få ok av värden. En kvinna i Falköping med tio katter i en trerumslägenhet blir nu av med sitt hyreskontrakt, berättar tidskriften Hem Hyra.
Läs mer om Falköping och Hem Hyra.
Tjuvar stal barnens datorer och Ipads
När förskolan Molekylen öppnade efter helgen upptäckts att någon brutit sig in i huset och stulit deras nyinköpta datorer och Ipads. – Jag bryr mig inte om det materiella, men det känns så kränkande att någon gått omkring här i våra lokaler på natten. Det är som om de brutit sig in i mitt hem, säger Hilan Noman, styrelseledamot i förskolekooperativet i Falköping som öppnade för bara ett halvår sedan.
Läs mer om Falköping, Hilan Noman och Molekylen.
ÖVK vann utan att glänsa
Det blev visserligen seger mot RIG Falköping med 3–1, men ÖVK-tränaren Jonas Svantesson var inte alls nöjd efteråt.
Nytt åtal för protest mot nazister
Sex personer dömdes i höstas för ohörsamhet mot ordningsmakt sedan de satt sig i vägen och sjungit psalmer när nazistiska Svenskarnas parti genomförde en demonstration i Jönköping på första maj. Nu åtalas en 22-årig kvinna från Falköping för att hon ställt sig i vägen för samma demonstration och vägrat flytta på sig när polisen befallde henne att göra det, rapporterar P4 Jönköping.
Läs mer om Falköping och Jönköping.
Bedragare misstänks knacka dörr hos äldre
I bland annat Skövde och Falköping ska det just nu gå omkring personer som samlar in pengar till hörsel- och synskadade. Men i själva verket är personerna oseriösa bedragare. –Vi har skickat dit en patrull i detta nu för att titta till det här, säger Peter Johansson, inre befäl hos Skövdepolisen.
Damlaget anklagar herrar för bowlingfylla
LILLA EDET. När damlagen skulle börja spela menar de att herrlaget som skulle sköta deras banor började supa och missköta sig. I en skrivelse till Svenska Bowlingförbundet riktar man nu starkt kritik mot herrarna i BK Edet. När det blev kägelproblem så kom en berusad herre ner och man fick upprepa flera gånger vilka käglor som skulle ställas upp, skriver en spelare från BK Oden Falköping i sin anmälan rapporterar ttela.se
Mysteriet: Vem lägger kokosnötterna i ån?
Varifrån kommer kokosnötterna som flyter i Ätran? Ett 70-tal exemplar av den exotiska frukten har under det senaste året fastnat i kvarngallret hos makarna Niels och Erna Kristensen i Skägga i närheten av Falköping.
Mysteriet: Vem lägger kokosnötter i ån?
Varifrån kommer kokosnötterna som flyter i Ätran? Ett 70-tal exemplar av den exotiska frukten har under det senaste året fastnat i kvarngallret hos makarna Niels och Erna Kristensen i Skägga i närheten av Falköping.
Kokosnötter i Ätran ett mysterium
Varifrån kommer kokosnötterna som flyter i Ätran? Ett 70-tal exemplar av den exotiska frukten har under det senaste året fastnat i kvarngallret hos makarna Niels och Erna Kristensen i Skägga i närheten av Falköping.
Flera tågförseningar efter ledningsfel
Ett kontaktledningsfel gör att flera tågavgångar försenas på måndagen. Mellan Göteborg och Alingsås ställs tågen också in, och ersätts av bussar. Tågtrafik mot Skövde, Falköping och Nässjö påverkas också.
Läs mer om Falköping, Nässjö och Skövde.
Anrikt säteri sålt – låg ute för 45 miljoner kr
I september lades det ut till salu –och nu är anrika Höverö säteri söder om Falköping sålt. 45 miljoner kronor begärdes för gården, som bland annat har anor från 1200-talet, och ligger på 530 hektar. – Jag kan säga att både säljare och köpare var nöjda, säger mäklaren Karl Danielsson.
Tjuvar fast på film vid kupp mot sportbutik
Här är filmen som visar hur inbrottstjuvar kör rakt in i en Intersport-butik i Falköping. En spikmatta kunde senare stoppa två misstänkta gärningsmän i 15-årsåldern. Under fredagen släpptes de i väntan på utredning. – Det här tar så mycket energi, säger butiksägaren Ulf Johansson.
Inbrottstjuvar använde bilar som murbräckor
Två inbrottstjuvar körde rakt in en Intersport-butik i Falköping under natten mot torsdagen. De kom över en bil fylld med jackor. Men polisens spikmatta fick stopp på de flyende tjuvarna.
Läs mer om Falköping och Intersport-butik.