Falköping

Jumbon vände och vann mot ÖVK

ÖVK ledde med 2–0 men förlorade med 2–3 hemma mot jumbolaget Falköping.– Det är idrottspsykologi, vi slappnar av och bjuder in dem i matchen, säger ÖVK:s tränare Jonas Svantesson.
Läs mer om Falköping och ÖVK.

Man misstänkt för mordförsök gripen

En man i 50-årsåldern var anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordförsök och grovt rån i Falköping. Sent i går kväll greps han utanför Töreboda. – Han är anhållen, säger Åke Pihlblad, inre befäl vid Skövdepolisen.
Griskaos i Tidaholm efter transportolycka
En djurtransport med ett 80-tal grisar har kört av en mindre väg utanför Tidaholm. Enligt räddningstjänsten var grisarna på väg till slakt. – En gris har fått avlivas, säger Christian Carlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Falköping.
Tre kyrkor i väst fick ovälkommet besök
Tre västsvenska kyrkor fick ovälkommet besök under nyårshelgen.Men det är inte självklart att det rör sig om vanliga tjuvar. Inte mycket saknas från inbrotten och polisen utesluter inte samband.– Det är väldigt märkligt. Inget är stulet men de verkar ha trampat på kyrksilvret, säger kyrkoherden Mikael Blom.I Bjurums kyrka utanför Falköping skadades bland annat en nattvardskalk i silver från 1700-talet.
Läs mer om Falköping och Mikael Blom.I.

Man misshandlades rejält med tillhyggen

En man i 35-årsåldern har blivit rejält misshandlad med tillhyggen av flera gärningsmän på gatan i centrala Falköping. – Han har fått ordentligt med stryk, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.
Två män på flykt efter misslyckat rånförsök
De misstänkta rånarna körde rakt in i entrn till en butik i Falköping. Därefter försökte de tillgripa dagskassan genom att hota personalen. Men det gick inte rånarnas väg – och de flydde fältet i samma bil som de prejat sönder butiksentrn med, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Falköping.
Bröderna Svanstedt hyllar nya initiativet
I Falköping har man gjort V75-eftermiddagarna till en sällskapsstund på sportbaren O Learys. En gång i månaden bjuder restaurangen upp till dans och man lockar med profilstarka gäster. I lördags gästade bröderna Anders och Rickard Svanstedt eventet. – Jag tycker att det är ett jävligt bra initiativ, massor med folk som delar intresset för trav och samlas, säger Anders Svanstedt.
Läs mer om Rickard Svanstedt.
Jordskalv utanför Falköping
Läs mer om Falköping.
Jordskalv utanför Falköping
Ett skalv i Västergötland vid 14-tiden på onsdagen uppmättes till två på den så kallade...
Läs mer om Falköping och Västergötland.
Jordskalv utanför Falköping
Läs mer om Falköping.
Tre lastbilar och en personbil i kollision
Under eftermiddagen inträffade två olyckor med flera inblandade fordon på riksväg 47 utanför Falköping. Först krockade tre lastbilar. När en lastbil stannade för att hjälpa blev den påkörd av en personbil. En person behövde föras till sjukhus och under räddningsarbetet var det totalstopp på vägen.
Läs mer om Falköping.
Två till sjukhus – svårt skadade efter olycka
Två personer har förts till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 184 mellan Skara och Falköping.– Initialt är det allvarliga skador, säger Victor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Nu varnar Trafikverket för frosthalka på vägen under natten.– Vägen är våt och fuktig. Det kan även bli kallt i natt, säger Mikael Johansson, presskontakt.
Ulla omplacerad efter larm om vårdbrister
Ulla Andersson, 61, slog larm om missförhållanden på sin arbetsplats inom äldreomsorgen i Falköping – kort därpå blev hon av med sin tjänst och omplacerades, vilket P4 Skaraborg var först med att uppmärksamma.– Det enda felet jag gjorde här var att värna om de gamla, så bestraffas jag, säger Ulla.Falköpings kommun tillbakavisar Ullas påstående om att omplaceringen skulle vara en bestraffning.
Läs mer om Falköping.
Viruset duvpest har upptäckts i Falköping
Virussjukdomen duvpest har upptäckts hos vilda duvor i Falköping.
Läs mer om Falköping.
Duvpest upptäckt i Falköping
Läs mer om Falköping.
Duvpest upptäckt i Falköping
Virussjukdomen duvpest har upptäckts hos vilda duvor i Falköping. Eftersom viruset kan orsaka den...
Läs mer om Falköping.
Duvpest upptäckt i Falköping
Läs mer om Falköping.
Bil i krock med tåg – stopp i tågtrafiken
Tågtrafiken mellan Jönköping och Falköping stod under morgonen stilla.Anledningen var att släpet till en lastbil blev påkört av tåget.– Ingen skadades vid olyckan, säger Jönköpingspolisens presstalesperson Lasse Johansson.
Biars hjärtevärmande möte på tågcentralen
När Biar Law, 19, var på väg hem till Borås, tog en kille i samma ålder tag i honom på centralstationen i Göteborg. Killen visade sig heta Noor och hade flytt till Sverige från Syrien via Tyskland. – Han var helt ensam, kunde ingen svenska, och undrade hur han skulle komma till sin farbror i Falköping, säger Biar som bestämde sig för att hjälpa Noor.
Familjen Solstorm var fast – av solstormen
Familjen Solstorm från Falköping var på jakt efter sol. På vägen hem från Mallorca fick de mer av varan än vad de önskade – då en solstorm stoppade deras flyg till Sverige. – Vi har fått en hel del gliringar om att vi orsakat solstorm i hela Sverige, säger Frida Solstorm, 35.
17-åriga Habens flykt till Falköping blir film
För ett år sedan kom 17-åriga Haben som ensamkommande flyktingbarn till Falköping. Nu har kommunen spelat in en kortfilm om henne, där hon berättar om sina upplevelser av att behöva fly helt ensam till Sverige.
Läs mer om Falköping, Haben och Sverige.
Cyklist påkörd av personbil i Falköping
En cyklist har under morgonen blivit påkörd på Järnvägsgatan i Falköping. Cyklisten har enligt de första uppgifterna inte blivit allvarligt skadad. – Cyklisten ska ha stått upp, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen region Väst.
Tågstopp efter olycka i Falköping
Läs mer om Falköping.