Falköping

Man misshandlades grovt med hammare

FALKÖPING. Männen misstänks ha tagit sig in hos honom för att driva in en skuld. Enligt uppgifter ska de ha misshandlat mannen med en hammare. Tack vare att männen åkte fast för ett annat brott samma dag kunde polisen gripa männen.

Ville betala bilköp med ridsadlar

En man i Falköping ville sälja sin bil och stämde träff med en spekulant. Men när affären skulle...
Läs mer om Falköping.
Ville betala bilköp med ridsadlar
En man i Falköping ville sälja sin bil och stämde träff med en spekulant. Men när affären skulle göras upp, blev bilägaren förvånad. Köparen ville betala med tio ridsadlar, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.
Två bilar i frontalkrock på väg 47 i Falköping
Två bilar krockade på söndagsförmiddagen på riksväg 47 Odensberg i Falköping. En bil körde ut från en mindre väg och rakt in i en bil som kom åkandes på riksvägen. – En person klagade på bröstsmärtor, men jag vet inte om han fördes till sjukhus i nuläget, säger Ola Jacobsson vid räddningstjänsten.

Ringde 112 i 25 min – men ingen svarade

Vännen fick en misstänkt hjärtinfarkt på onsdagskvällen och Johan Ahlin i Falköping ringde 112. Han ringde i 25 minuter - utan att komma fram. Till slut fick han hjälp av polisen att få kontakt med Sos Alarm. – Jag hade jättepanik, och stod och grät på trappan när min vän till slut kom i väg med ambulansen, säger Johan Ahlin. Felet berodde på en driftsstörning i telefonnätet hos Sos Alarm. Det var svårt att komma fram på 112 i stora delar av landet. Vid 23.45 uppgavs felet vara avhjälpt. – Vi låter dock vår varning vara kvar tills vi vet att det är full stabilit
Läs mer om Falköping och Johan Ahlin.
Flerfamiljshus brann – två personer skadade
BRAND. Ett flerfamiljshus i Falköping utrymdes när en lägenhetsbrand bröt ut på söndagsmorgonen. Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Falköping.
Två skadade i brand i Falköping
Två personer har förts till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljhus i Falköping nu på morgonen....
Läs mer om Falköping.
Två skadade i brand i Falköping
Två personer har förts till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljhus i Falköping nu på morgonen. Branden började i en lägenhet på bottenvåningen och spred sig snabbt till vinden, rapporterar Radio Skaraborg.
Läs mer om Falköping och Radio Skaraborg.
Två skadade i brand i Falköping
Läs mer om Falköping.
Två skadade i brand i Falköping
Två personer har förts till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljhus i Falköping nu på morgonen. Branden började i en lägenhet på bottenvåningen och spred sig snabbt till vinden, rapporterar Radio Skaraborg.
Läs mer om Falköping och Radio Skaraborg.
Dödsolycka hade kunnat undvikas
En ung man dödades i somras efter att ha få ström i sig när han stod på en godsvagn vid centralstationen i Falköping. Nu slår Trafikverkets utredning fast att dödsolyckan hade kunnat undvikas.
Läs mer om Falköping.
Sverige här och där
Ronnie Sandahl letade efter ung svensk samtid i hemstaden Falköping, men fann den i restaurangköken och på toaletterna i ett nyrikt Oslo. På fredag är det svensk biopremiär för flerfaldigt prisade Svenskjävel om unga svenskar som jobbar i Norge. Vi träffade den självlärde regissören över en korv i på stammishaket i Malmö.
EVS fortsätter vinna
Sviten höll och efter segern i Falköping meddelade EVS-tränaren Per-Anders Sääf det spelarna i laget har vetat en längre tid.– Vi väljer att möta Gislaved i kvartsfinalen. Det var ganska självklart och har förstås mycket med det geografiska att göra, säger han.
Läs mer om Falköping och Gislaved.
Ny teknik hjälper till att spåra upp skräp
Så här kan också en bil se ut. Detta till blomkruka förvandlade fordon finns i skogen utanför Falköping och har skickats in till appen Håll Sverige rent där allmänheten slår larm om nedskräpning. – Folk hittar allt fler bilvrak. Det är allvarligt både för att de är en resurs som går förlorad istället för att återvinnas och för att det finns en massa kemikalier i bilarna, säger Joakim Brodahl, presskontakt på Håll Sverige rent.
Hotade elda upp djurinspektör
En djurinspektör fick det hett om öronen när hon gjorde ett oanmält besök på en gård utanför Falköping sedan länsstyrelsen beslutat om djurförbud.
Läs mer om Falköping.
Djuren förstörde Ulfs drömbil – har fått nog
FALKÖPING. Kossor och kalvar sprang lösa på gården. Två bilar förstörda. Nu har Ulf Bolumlid, 58 år, fått nog. – Jag vill att allmänheten ska få upp ögonen för vad fan de håller på med.
Läs mer om Ulf Bolumlid.
Snyggt avslut för Örkelljunga
ÖVK vände och vann sista grundseriematchen mot Falköping.
Läs mer om Falköping och Örkelljunga.
Barnens vädjan: En tjuv har tagit vår Ipad
I förra veckan fick poliskontoret i Falköping ett tipsbrev skickat på posten. Men det var inte vem som helst som hade skickat tipset. Det var barnen på Kinnarps förskola - som hade startat en egen utredning för att spåra en Ipad som stulits från förskolan. –De hade sett mystiska kritstreck som pekade åt olika håll till exempel, säger polisen Anna-Lena Mann.
Läs mer om Anna-Lena Mann, Falköping och Ipad.
Hot och våld vardag för ambulanspersonal
FALKÖPING. Våld och hot har blivit en vardag för ambulanspersonalen. En granskning av Kommunalarbetaren visar nya skrämmande siffror. – Vi kommer aldrig att kunna vara tillräckligt trygga, säger ambulanssjukvårdaren Marie Lamberg.
Kvinna hade tio katter – vräks
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter. Kvinnan fick enligt ett avtal med den privata hyresvärden ha fem katter men hon hade dubbelt så många.
Läs mer om Falköping.
Förlorade lägenheten för tio katter
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter.
Läs mer om Falköping.
Förlorade lägenheten för tio katter
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter.Kvinnan...
Läs mer om Falköping.
Kvinna med tio katter mister hyreskontrakt
Det går inte att ha hur många katter som helst i en lägenhet utan att få ok av värden. En kvinna i Falköping med tio katter i en trerumslägenhet blir nu av med sitt hyreskontrakt, berättar tidskriften Hem Hyra.
Läs mer om Falköping och Hem Hyra.
Tjuvar stal barnens datorer och Ipads
När förskolan Molekylen öppnade efter helgen upptäckts att någon brutit sig in i huset och stulit deras nyinköpta datorer och Ipads. – Jag bryr mig inte om det materiella, men det känns så kränkande att någon gått omkring här i våra lokaler på natten. Det är som om de brutit sig in i mitt hem, säger Hilan Noman, styrelseledamot i förskolekooperativet i Falköping som öppnade för bara ett halvår sedan.
Läs mer om Falköping, Hilan Noman och Molekylen.