Falköping

Gasflaska exploderade i villabrand

En brand bröt ut i en villa utanför Falköping på fredagskvällen. Branden var omfattande och en gasflaska exploderade.
Läs mer om Falköping.

Villa brinner i Falköping

Läs mer om Falköping.
JUST NU: Villa slukas i våldsamma branden
Räddningstjänsten är på plats vid en våldsam villabrand.Byggnaden ska vara helt övertänd.– Taket håller på att rasa in och vi misstänker att det både finns ammunition och gasflaskor, säger Tony Engdahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Skara, Götene, Falköping och Tidaholm.
Flera ungdomar i slagsmål – använde basebollträ
Under natten till torsdagen började flera ungdomar slåss utanför en matvarubutik i Falköping.En person fick föras till sjukhus med en fraktur i armen och en person är gripen.– Det rubriceras initialt som grov misshandel på grund av att man ska ha använt tillhyggen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

JUST NU: Tågen mellan Göteborg och Stockholm stoppas efter brand

Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm stoppas efter en brand i en transformatorstation.Det är oklart när trafiken kan komma i gång igen.– Det har brunnit i en transformatorstation mellan Falköping och Skövde, tågen kan inte komma förbi, säger Marita Vedin vid Trafikverket.
Tankbil har vält – totalstopp i trafiken
En tankbil med pellets har vält i Falköping. Vägen är avstängd i båda riktningarna och polisen är på plats och spärrar av olycksområdet.– Chauffören har tagit sig ur själv. Skadeläget är oklart. Inga läckage då tanken ligger uppåt. Det är tacksamt. Det va vi lite oroliga över, säger Ola Jakobsson på räddningstjänsten.
Läs mer om Falköping och Ola Jakobsson.
En medvetslös efter kraschat skärmflyg
Ett segelflygplan har störtat söder om Falköping. Larmet kom 12.39.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Flygplanskrasch – en person fast i planet
Ett segelflygplan har på tisdagen störtat söder om Falköping, enligt polisen.En person ska sitta fast.– Personen pendlar mellan medvetslös och vaken, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.
En medvetslös efter kraschat glidflyg
Ett segelflygplan har störtat söder om Falköping, skriver G-P.
Läs mer om Falköping och G-P.
Polis har avlossat skott mot bil
Polisen i Falköping ska ha tvingats avlossa ett skott mot en bil i Falköping, skriver P4 Skaraborg.De misstänkta ska fortfarande vara på fri fot.
Läs mer om Falköping.
Heln söker 30 stycken singelmän – till stor fest
För den som vill hitta kärleken, eller kanske en ny god vän, anordnas en midsommarfest i Falköping – kravet är att du måste vara singel.Men som vanligt är det dåligt med män till tillställningen och enligt arrangören Heln Andersson är det ett återkommande problem.– Jag jagar ju karlar åt andra hela tiden. Varenda fest är det så, säger hon.
Läs mer om Falköping och Heln Andersson.
Elva personer inblandade i stor kollision – totalstopp
Tre bilar ska enligt polisen ha kolliderat på riksväg 46 i Falköping.Vägen är nu helt avstängd.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Falköping.Vägen.
Ola-Conny stod för mäktig korv-show
Ola-Conny Wallgren var dragplåster när Falköping ställde till med stadsfest.Och Ullareds-profilen gjorde ingen besviken. Han satte bland annat i sig tio stycken korvar.– Körvtävlingen var mäktig, säger Ola-Conny.
Läs mer om Falköping och Ola-Conny.
Bil har voltat av vägen – ung kvinna till sjukhus
En bil ska ha voltat av väg 184 mellan Falköping och Skara.– Hon var lite blodig och hade slagit i huvudet, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare i Skara.Polisen rublricerar händelsen som vårdslöshet i trafik.
Förseningar efter dubbla tågstopp
Det är förseningar i tågtrafiken mellan Skövde och Falköping på västra stambanan.
Läs mer om Falköping och Skövde.
Resenärer evakuerade efter dubbla tågstopp
Två olika tåg på sträckan mellan Skövde och Falköping på västra stambanan har drabbats av fordonsfel.Först fick ett tåg från Västtrafik stopp – bakom det fastnade ett SJ-tåg.–Det skulle backa tillbaka till närmsta plattform, men då gick även vårt tåg sönder, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ.
JUST NU: Kvinna attackerad – misstänkt våldtäktsförsök
En kvinna misstänks ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök under natten till onsdagen.Händelsen ska ha skett i Falköping.Kvinnan uppges av polisen ha blivit slagen och sparkad när hon försökte backa undan.
Läs mer om Falköping.Kvinnan.
Späckad orderbok men för få i snickeriet
C&D Snickeri söker med ljus och lykta efter personal. Verksamheten går för högtryck och tempot skulle kunna öka ytterligare om kapacitet fanns. DN:s andra del i serien om den svenska högkonjunkturen tar tempen på träindustrin i Falköping.
Läs mer om Falköping.
Larmen på äldreboende slogs ut under attacken
Trygghetslarmet på ett äldreboende i Falköping slogs ut under fredagskvällen. Nu misstänker man att de drabbats av gårdagens världsomfattande cyberattack. – Vår IT-avdelning säger att det är en utav flera möjligheter, säger Falköpings kommunikationschef Pascal Tshibanda.
Läs mer om Falköping och Pascal Tshibanda.
JUST NU: Tre mil lång brand rasar
Det brinner vid järnvägsspåret mellan Falköping och Tidaholm – en sträcka på tre mil.Tågtrafiken är stoppad på Västra stambanan och minst 1 200 resenärer påverkas enligt SJ.–Det ryker och brinner på säkert hundra ställen längs spåret, folk försöker släcka med vattenslangar, säger Marcus Andersson som är på plats i det lilla samhället Stenstorp.Räddningstjänsten har flera enheter på plats och berättar att det brinner nära bostadshus
Tågstopp Stockholm-Göteborg efter brand
Tågtrafiken har stoppats helt mellan Falköping och Stenstorp på grund av en gräsbrand längs banvallen, enligt Trafikverket. Alla tåg som trafikerar sträckan Göteborg–Stockholm och Skövde–Nässjö påverkas av stoppet.
Tågstopp Falköping–Stenstorp efter brand
Tågtrafiken har stoppats helt på Västra stambanan på sträckan Falköping–Stenstorp på grund av en brand längs banvallen, enligt Trafikverket. I nuläget finns ingen prognos för när branden kan släckas, eller när trafiken kan återupptas.
Misstanken: Man sköt sig själv mellan benen
En man hittades blodig och skadad i ett trapphus i Falköping.Polisen misstänkte först att han utsatts för ett mordförsök – men verkligheten ser nu ut att vara en helt annan.Nämligen att han sköt sig själv mellan benen.
Läs mer om Falköping.Polisen.
JUST NU: Misstänkt föremål hittat vid Arbetsförmedlingen
Polisen undersöker just nu ett misstänkt föremål som ligger placerat utanför flera myndighetsbyggnader i Falköping.Enligt polisen är det oklart vad paketet innehåller.– Det står vid en plats som tillhör flera olika myndigheter. Vi får undersöka det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.