Falköping

Blandade kebabsås – med en borrmaskin

Vid en kontroll på en pizzeria i Falköping upptäckte miljönämnden att restaurangen blandade såser med en borrmaskin från Biltema.– Det är inte lämpligt, säger handläggaren Anna Klostergård.Dessutom var fläktarna tilltäppta av fett och kylen kryllade av bakterier - restaurangen måste nu måste åtgärda bristerna för att slippa vite på tusentals kronor.

Kraftig brand i flerfamiljshus i Falköping

Ett flerfamiljshus i Falköping har utrymts efter en fullt utvecklad brand, rapporterar GT. – Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.
Läs mer om Falköping och Perry Malmberg.
Fullt utvecklad brand - stort räddningspådrag
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten i mellersta Skaraborg.Huset har utrymts på grund av den kraftiga branden.
Brand i flerfamiljshus i Falköping
Ett flerfamiljshus i Falköping har utrymts efter en fullt utvecklad brand, rapporterar GT.
Läs mer om Falköping.

JUST NU: Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus

Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Falköping och Perry Malmberg.
Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Det pågår utrymning av fastigheten just nu, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Falköping, Johan Josarp och Väst.
Fem bränder inom några timmar i Falköping
I Falköping har det brunnit på åtminstone fem ställen under måndagseftermiddagen, bland annat i en källare och i en barnvagn i ett trapphus, skriver GT.
Läs mer om Falköping.
Fem olika bränder – inom loppet av några timmar
Under måndagen har det brunnit på flera håll i Falköping.Polisen har varit ute på fem olika bränder, som alla inträffade inom loppet av bara några timmar.– Det är inte speciellt vanligt med så här många bränder, säger Erik Vedebrand, inre befäl vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg.
Chaufför upptäckte villabrand – räddade äldre man
En villa utanför Falköping började brinna natten mot torsdagen.Elden upptäcktes av en lastbilschaufför som körde förbi.– Han tog hjälp av en granne och lyckades få ut mannen som klarade sig utan skador, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.
Vårdaren Madeleines revansch efter attacken
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.Nu, två år senare, åtalas fyra personer för det brutala överfallet.– Det känns som att de tagit min trygghet och tilliten till mig själv. Det finns inget som jag tycker är roligt längre, berättar Madeleine.
Man barrikaderad i lägenhet – greps av polis
En man som uppgavs vara beväpnad barrikaderade sig under flera timmar i en lägenhet i en liten ort strax norr om Falköping på torsdagseftermiddagen.
Läs mer om Falköping.
Man barrikaderad i lägenhet – tros beväpnad
I en liten ort strax norr om Falköping har en man – som uppges vara beväpnad – sedan flera timmar barrikaderat sig i en lägenhet efter att polisen fått uppgift om att en kvinna hotats och flytt från honom.
Läs mer om Falköping.
Stor polisinsats mot misstänkt vapenman Barrikaderde sig i lägenhet Förhandlare på plats
En stor polisinsats pågick i en ort utanför Falköping.På torsdagseftermiddagen kunde en misstänkt vapenman gripas efter flera timmar. Polisen är på plats med förhandlare och tungsäkrade fordon.– Det ingår i konceptet när vi misstänker att någon har vapen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region väst.
Stor polisinsats mot misstänkt vapenman Barrikaderat sig i lägenhet Förhandlare på plats
En stor polisinsats strax utanför Falköping.En misstänkt vapenman ska befinna sig i en bostad och polisen är på plats med förhandlare och tungsäkrade fordon.– Det ingår i konceptet när vi misstänker att någon har vapen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region väst.
MP-politiker mejlkapad – krävdes på stora summor
Enligt ett utskick från regionpolitikern Roland Wanners (MP) mejl befann han sig i Ukraina och behövde 17 800 kronor för att kunna ta sig hem.Egentligen befann han sig hemma i Falköping.– Det skapar bara irritation. Man blir förbannad och ledsen att folk håller på med sånt här trams, säger Roland Wanners (MP), regionspolitiker i Skaraborg.
Läs mer om Falköping, Skaraborg och Ukraina.
Vårdaren Madeleine, 44, bands och knivhotades
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.– Det känns som att jag har tappat min identitet. Det finns ingenting som är roligt längre, säger Madeleine.
Vårdaren Madeleine blev bunden och knivhotad
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.– Det känns som att jag har tappat min identitet. Det finns ingenting som är roligt längre, säger Madeleine.
Calle, 26, säljer djävulens bil på Blocket
Calle från Falköping hoppas att djävulens bil ska bli årets julklapp för någon annan. Nu ska den röda saaben bort, och 26-åringens Blocket-annons har skapat många skratt hos bilentusiaster. – Jag vill bara inte se skiten längre, säger han om bilen.
Läs mer om Blocket och Falköping.
Taxichaufförens ord fick Moa att se rött
En taxiresa i Falköping lämnade en mycket bitter eftersmak hos Moa Karlberg.Taxichaufförens fientliga uttalanden om somalier fick henne att reagera.– Först blev jag bara förvånad, sedan blev jag ju upprörd och arg, säger Moa.
Läs mer om Falköping, Moa och Moa.
Egons medmänskliga hyllning till matbutiken
Egon Frid var på väg hem från ett uppdrag som god man i Falköping.Då fick han syn på CoopExtras initiativ – baskasse för de behövande.– Det är ett jättebra initiativ från butiken. Det är tufft där ute, säger Egon Frid.
Läs mer om Egon Frid och Falköping.Då.
Störningar i tågtrafiken – vissa tåg ställs in
Det är stora störningar i tågtrafiken mellan Falköping och Nässjö.Enligt Trafikverket kommer förseningarna att pågå under eftermiddagen. Vissa tåg ställs in helt.
Läs mer om Falköping och Nässjö.Enligt.
Man skjuten utanför Falköping
En man har skottskadats i benet i en mindre ort utanför Falköping, enligt polisen i Västra...
Läs mer om Falköping och Västra.
Man skjuten utanför Falköping
En man har skottskadats i benet i en mindre ort utanför Falköping, enligt polisen i Västra Götaland. Den skadade är bekant med den misstänkte gärningsmannen som gripits odramatiskt i en bil i närheten. I bilen fanns ytterligare en person som också förhörs.
Läs mer om Falköping och Västra Götaland.
Man skjuten utanför Falköping
Läs mer om Falköping.
Person skjuten i Västsverige
Polisen har fått larm om att en person har utsatts för mordförsök på en ort utanför Falköping.En man ska vara skottskadad.– Vi kan inte säga hur allvarligt skadad person är, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i