Falköping

Indiskt bolag köper Volvofabrik i Floby

FALKÖPING. Volvo Cars säljer sin fabrik i Floby till indiska Amtek Group. Fabriken har 441 anställda där alla kommer erbjudas fortsatt jobb. – Jag är mycket nöjd med Amtek som ny ägare till Flobyfabriken. Som ett globalt företag med stark närvaro i fordonsindustrin har Amtek rätt förutsättningar att fortsätta utveckla och stärka Flobyfabrikens konkurrenskraft, säger Lars Wrebo, chef för Inköp och Produktion hos Volvo Cars, i ett pressmeddelande.
Tuff natt för poliser i Falköping
En polisman fick ena foten överkörd av en flyende bilist i Falköping vid fyratiden i natt. Polisen...
Läs mer om Falköping.

Knivrånare slog till mot fotbollsklubb

Två maskerade gärningsmän försökte med knivhot på måndagsförmiddagen att råna en fotbollsförening i Falköping. Polisen söker just nu efter de misstänkta rånarna. – En hundpatrull har fått upp spår som upphör vid ett hotell i närheten av fotbollsklubben, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.
Läs mer om Falköping och Ulla Brehm.
Tomas Wolff
Anestesiologen, smärtläkaren, och klarinettisten Tomas Wolff, Falköping, har avlidit i en ålder av 72 år. Närmast sörjande är hustrun Birgit, barn och barnbarn.
Läs mer om Birgit och Falköping.
Listeria hittades i ost – nu återkallas 750 kilo
Falbygdens ost i Falköping återkallar 750 kilo ost sedan listeria hittats i ett parti. Det är inte första gången Falköpingsföretaget haft problem med sina franska ostar. I februari fick deras Roquefort papillon 32 % återkallas sedan spår av listeriabakterier hittats i osten.
Man avled efter att ha kraschat med bilen
En man avled under natten till fredagen efter en våldsam krasch in i en hög stenmur i centrala Falköping. När räddningstjänsten kom till platsen stod bilen i lågor. – Det har gått väldigt fort och bilen var kraftigt demolerad, säger Jonas Nordin, styrkeledare vid räddningstjänsten i Falköping.
Läs mer om Falköping.
Dog efter kraftig bilkrasch i mur
En man miste livet efter att i hög fart ha kraschat in i en mur i en T-korsning i centrala Falköping varpå bilen fattade eld.
Läs mer om Falköping och T-korsning.
Livshotande skadad efter murkrasch
En man fick livshotande skador efter att i hög fart kraschat in i en mur i en T-korsning i centrala Falköping varpå bilen fattade eld.
Läs mer om Falköping och T-korsning.
Kraschade in i mur – skadades allvarligt
En person har skadats allvarligt i en singelolycka i centrala Falköping, uppger polisen. Bilen ska ha kraschat in i en mur enligt uppgifter till SOS Alarm.
Läs mer om Falköping.
Allvarligt skadad efter murkrasch
En person har skadats allvarligt i en singelolycka i centrala Falköping, uppger polisen. Bilen ska...
Läs mer om Falköping.
Allvarligt skadad efter murkrasch
En person har skadats allvarligt i en singelolycka i centrala Falköping, uppger polisen. Bilen ska ha kraschat in i en mur enligt uppgifter till SOS Alarm.
Läs mer om Falköping.
Stopp för tågen Göteborg-Stockholm
Totalstopp råder i tågtrafiken vid Skövde. All tågtrafik Göteborg-Skövde-Stockholm berörs, liksom trafiken Falköping-Nässjö.
Misstänkt vårdslöshet vid Åsarpbrand
Branden i en bygghandel i Åsarp i Falköping igår kan ha orsakats av oaktsamhet eller vårdslöshet.
Läs mer om Falköping, Åsarp och Åsarpbrand.
Brand totalförstörde bygghandel
Eftersläckningen pågick hela natten efter den kraftiga branden i en bygghandel i Åsarp i Falköping....
Läs mer om Falköping och Åsarp.
Brand totalförstörde bygghandel
Eftersläckningen pågick hela natten efter den kraftiga branden i en bygghandel i Åsarp i Falköping. Byggnaden med lagret är enligt räddningstjänsten i Falköping totalförstörd.
Läs mer om Falköping och Åsarp.
Polis sköt ihjäl hund – efter hot mot asylboende
En man bussade sin hund mot personer på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Falköping. Och...
Läs mer om Falköping.
Hund attackerade - sköts av polis
Polisen har skjutit ihjäl en hund som gått till attack mot en patrull på en mindre ort utanför Falköping. Mannen som hetsade hunden greps samtidigt, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Falköping.
Här letar de efter Ulla – försvunnen i fem år
I fem år har Ulla Tidn, 61, från Falköping varit försvunnen. Under söndagen gjorde Missing people en ny sökinsats för att lösa gåtan med hennes försvinnande. – Vi ger inte upp, säger Kenneth Söderlund, pressansvarig vid Missing people.
Förare voltade med bil – in i en lyktstolpe
En man fick klippas loss via taket på sin bil efter att han voltade in i en lyktstolpe vid en så kallad miljökurva i Ulricehamns kommun längs väg 46. Olyckan har skett mellan Ulricehamn och Falköping. Mannen är nu förd med ambulanshelikopter till Boråssjukhus. – Helikoptern flyger över Borås nu, säger Björn Christoffersson, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.
Man misshandlades grovt med hammare
FALKÖPING. Männen misstänks ha tagit sig in hos honom för att driva in en skuld. Enligt uppgifter ska de ha misshandlat mannen med en hammare. Tack vare att männen åkte fast för ett annat brott samma dag kunde polisen gripa männen.
Ville betala bilköp med ridsadlar
En man i Falköping ville sälja sin bil och stämde träff med en spekulant. Men när affären skulle...
Läs mer om Falköping.
Ville betala bilköp med ridsadlar
En man i Falköping ville sälja sin bil och stämde träff med en spekulant. Men när affären skulle göras upp, blev bilägaren förvånad. Köparen ville betala med tio ridsadlar, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.