Falköping

Listeria hittades i ost – nu återkallas 750 kilo

Falbygdens ost i Falköping återkallar 750 kilo ost sedan listeria hittats i ett parti. Det är inte första gången Falköpingsföretaget haft problem med sina franska ostar. I februari fick deras Roquefort papillon 32 % återkallas sedan spår av listeriabakterier hittats i osten.

Man avled efter att ha kraschat med bilen

En man avled under natten till fredagen efter en våldsam krasch in i en hög stenmur i centrala Falköping. När räddningstjänsten kom till platsen stod bilen i lågor. – Det har gått väldigt fort och bilen var kraftigt demolerad, säger Jonas Nordin, styrkeledare vid räddningstjänsten i Falköping.
Läs mer om Falköping.
Dog efter kraftig bilkrasch i mur
En man miste livet efter att i hög fart ha kraschat in i en mur i en T-korsning i centrala Falköping varpå bilen fattade eld.
Läs mer om Falköping och T-korsning.
Livshotande skadad efter murkrasch
En man fick livshotande skador efter att i hög fart kraschat in i en mur i en T-korsning i centrala Falköping varpå bilen fattade eld.
Läs mer om Falköping och T-korsning.
Kraschade in i mur – skadades allvarligt
En person har skadats allvarligt i en singelolycka i centrala Falköping, uppger polisen. Bilen ska ha kraschat in i en mur enligt uppgifter till SOS Alarm.
Läs mer om Falköping.
Allvarligt skadad efter murkrasch
En person har skadats allvarligt i en singelolycka i centrala Falköping, uppger polisen. Bilen ska...
Läs mer om Falköping.
Allvarligt skadad efter murkrasch
En person har skadats allvarligt i en singelolycka i centrala Falköping, uppger polisen. Bilen ska ha kraschat in i en mur enligt uppgifter till SOS Alarm.
Läs mer om Falköping.
Stopp för tågen Göteborg-Stockholm
Totalstopp råder i tågtrafiken vid Skövde. All tågtrafik Göteborg-Skövde-Stockholm berörs, liksom trafiken Falköping-Nässjö.
Misstänkt vårdslöshet vid Åsarpbrand
Branden i en bygghandel i Åsarp i Falköping igår kan ha orsakats av oaktsamhet eller vårdslöshet.
Läs mer om Falköping, Åsarp och Åsarpbrand.
Brand totalförstörde bygghandel
Eftersläckningen pågick hela natten efter den kraftiga branden i en bygghandel i Åsarp i Falköping....
Läs mer om Falköping och Åsarp.
Brand totalförstörde bygghandel
Eftersläckningen pågick hela natten efter den kraftiga branden i en bygghandel i Åsarp i Falköping. Byggnaden med lagret är enligt räddningstjänsten i Falköping totalförstörd.
Läs mer om Falköping och Åsarp.
Polis sköt ihjäl hund – efter hot mot asylboende
En man bussade sin hund mot personer på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Falköping. Och...
Läs mer om Falköping.
Hund attackerade - sköts av polis
Polisen har skjutit ihjäl en hund som gått till attack mot en patrull på en mindre ort utanför Falköping. Mannen som hetsade hunden greps samtidigt, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Falköping.
Här letar de efter Ulla – försvunnen i fem år
I fem år har Ulla Tidn, 61, från Falköping varit försvunnen. Under söndagen gjorde Missing people en ny sökinsats för att lösa gåtan med hennes försvinnande. – Vi ger inte upp, säger Kenneth Söderlund, pressansvarig vid Missing people.
Förare voltade med bil – in i en lyktstolpe
En man fick klippas loss via taket på sin bil efter att han voltade in i en lyktstolpe vid en så kallad miljökurva i Ulricehamns kommun längs väg 46. Olyckan har skett mellan Ulricehamn och Falköping. Mannen är nu förd med ambulanshelikopter till Boråssjukhus. – Helikoptern flyger över Borås nu, säger Björn Christoffersson, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.
Man misshandlades grovt med hammare
FALKÖPING. Männen misstänks ha tagit sig in hos honom för att driva in en skuld. Enligt uppgifter ska de ha misshandlat mannen med en hammare. Tack vare att männen åkte fast för ett annat brott samma dag kunde polisen gripa männen.
Ville betala bilköp med ridsadlar
En man i Falköping ville sälja sin bil och stämde träff med en spekulant. Men när affären skulle...
Läs mer om Falköping.
Ville betala bilköp med ridsadlar
En man i Falköping ville sälja sin bil och stämde träff med en spekulant. Men när affären skulle göras upp, blev bilägaren förvånad. Köparen ville betala med tio ridsadlar, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.
Två bilar i frontalkrock på väg 47 i Falköping
Två bilar krockade på söndagsförmiddagen på riksväg 47 Odensberg i Falköping. En bil körde ut från en mindre väg och rakt in i en bil som kom åkandes på riksvägen. – En person klagade på bröstsmärtor, men jag vet inte om han fördes till sjukhus i nuläget, säger Ola Jacobsson vid räddningstjänsten.
Ringde 112 i 25 min – men ingen svarade
Vännen fick en misstänkt hjärtinfarkt på onsdagskvällen och Johan Ahlin i Falköping ringde 112. Han ringde i 25 minuter - utan att komma fram. Till slut fick han hjälp av polisen att få kontakt med Sos Alarm. – Jag hade jättepanik, och stod och grät på trappan när min vän till slut kom i väg med ambulansen, säger Johan Ahlin. Felet berodde på en driftsstörning i telefonnätet hos Sos Alarm. Det var svårt att komma fram på 112 i stora delar av landet. Vid 23.45 uppgavs felet vara avhjälpt. – Vi låter dock vår varning vara kvar tills vi vet att det är full stabilit
Läs mer om Falköping och Johan Ahlin.
Flerfamiljshus brann – två personer skadade
BRAND. Ett flerfamiljshus i Falköping utrymdes när en lägenhetsbrand bröt ut på söndagsmorgonen. Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Falköping.
Två skadade i brand i Falköping
Två personer har förts till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljhus i Falköping nu på morgonen....
Läs mer om Falköping.
Två skadade i brand i Falköping
Två personer har förts till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljhus i Falköping nu på morgonen. Branden började i en lägenhet på bottenvåningen och spred sig snabbt till vinden, rapporterar Radio Skaraborg.
Läs mer om Falköping och Radio Skaraborg.