Falköping

Egons medmänskliga hyllning till matbutiken

Egon Frid var på väg hem från ett uppdrag som god man i Falköping.Då fick han syn på CoopExtras initiativ – baskasse för de behövande.– Det är ett jättebra initiativ från butiken. Det är tufft där ute, säger Egon Frid.
Läs mer om Egon Frid och Falköping.Då.

Störningar i tågtrafiken – vissa tåg ställs in

Det är stora störningar i tågtrafiken mellan Falköping och Nässjö.Enligt Trafikverket kommer förseningarna att pågå under eftermiddagen. Vissa tåg ställs in helt.
Läs mer om Falköping och Nässjö.Enligt.
Man skjuten utanför Falköping
En man har skottskadats i benet i en mindre ort utanför Falköping, enligt polisen i Västra...
Läs mer om Falköping och Västra.
Man skjuten utanför Falköping
En man har skottskadats i benet i en mindre ort utanför Falköping, enligt polisen i Västra Götaland. Den skadade är bekant med den misstänkte gärningsmannen som gripits odramatiskt i en bil i närheten. I bilen fanns ytterligare en person som också förhörs.
Läs mer om Falköping och Västra Götaland.

Man skjuten utanför Falköping

Läs mer om Falköping.
Person skjuten i Västsverige
Polisen har fått larm om att en person har utsatts för mordförsök på en ort utanför Falköping.En man ska vara skottskadad.– Vi kan inte säga hur allvarligt skadad person är, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i
Bil kört av vägen ut på åker
En personbil har kört av vägen och ut på en åker i Falköping.- Det är mycket halt på platsen, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.
Läs mer om Falköping och Tommy Nyman.
Utan hopp kan vi inte stå emot livets tragedier
Hur gör man för att ge barn hopp i ett fattigt och plågat område? Tresor Singbo fick den djärva idn att försöka exportera fritidsgården i Falköping, där han själv hängde som tonåring, till Kinshasas slum.
Läs mer om Falköping.
Garage med gasoltuber i brand - explosionsrisk
Ett stort garage med gasoltuber stod i brand i Dala i Falköping vid tretiden natten till måndagen.Räddningstjänsten lät byggnaden brinna ner till grunden.- En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Polisdikt till illern Görans ägare
Polisen i Falköping har hittat en bortsprungen iller. Nu diktar de på Facebook i hopp om att hitta...
Läs mer om Facebook och Falköping.
Polisens IIlerdikt – efter udda hittegods
Saknar du en iller? Då kan du eventuellt sluta leta.Polisen i Falköping har nämligen fått in just en sådan gnagare till sin hittegodsavdelning.Och är den inte din så kan du i alla fall njuta av den välkomponerade illerdikt som konstaplarna lagt ut på Facebook.
Läs mer om Facebook och Falköping.
Polisens IIllerdikt – efter udda hittegods
Saknar du en iller? Då kan du eventuellt sluta leta. Polisen i Falköping har nämligen fått in just en sådan gnagare till sin hittegodsavdelning. Och är den inte din så kan du i alla fall njuta av den välkomponerade illerdikt som konstaplarna lagt ut på Facebook.
Läs mer om Facebook och Falköping.
Döms till vård efter förskolebrand
Den 18-åring som åtalats för mordbrand på en förskola i Falköping döms till rättspsykiatrisk vård....
Läs mer om Falköping.
Brände ner förskola – skyller allt på fimp
Själv menade den unge mannen att han råkade slänga en fimp i en dieselpöl – men den förklaringen köper inte tingsrätten. Istället dömer de honom till rättspsykiatrisk vård för att ha orsakat den storbrand på förskolan i Falköping där värden för nio miljoner kronor förstördes, skriver SLA. Sedan tidigare är mannen dömd för att ha bränt ner lagret till en godisfabrik.
Läs mer om Falköping och SLA.
Ungdomar tvingade man erkänna sexbrott
Två ungdomar i Falköping tvingade en man att erkänna ett sexbrott som han inte begått - samtidigt som de spelade in erkännandet. Syftet var att pressa mannen på pengar. Nu döms ungdomarna av tingsrätten för utpressning respektive medhjälp till utpressning, skriver Skaraborgs Allehanda.
Läs mer om Falköping.
Förskolepersonalens krav: Det är viktigt
Personalen i förskolorna i Falköping vill att kommunen ska betala deras arbetskläder. Den stora namninsamlingen har nu lämnats in till politikerna. – Vi hoppas att man avsätter medel för det här, säger Johanna Svensson, ordförande för Kommunal i Falköping.
Ung man åtalas för stor förskolebrand
Polisen misstänker att mannen i 20-årsåldern hällde ut diesel mot förskolans vägg och på golvet. Sedan kastade han fimpen - och hela skolan sattes brand. – Ja... det var jag som tände på, säger mannen i ett polisförhör. Nu åtalas han för den brand som totalförstörde skolan i Falköping och brände upp värden för nio miljoner kronor.
Läs mer om Falköping.
Åtalas för mordbrand i förskola
En 18-årige man åtalas för mordbranden mot förskolan Urd i Falköping i början av augusti.Mannen...
Läs mer om Falköping och Urd.
Man skadad med flaska av tre clownutklädda
De tre clownutklädda personerna var beväpnade med en trasig glasflaska. Tidigt på söndagsmorgonen attackerade de en man i 20-årsåldern i Falköping. – Han har skadats, men jag vet inte hur han skadats, säger polisens presstalesman Jenny Widn.
Läs mer om Falköping och Jenny Widn.
Man attackerad av tre clowner i Falköping
Skars i handen med en trasig glasflaska
Läs mer om Falköping.
Trandans lockar – så ska turisterna stanna
Trandansen vid Hornborgasjön lockar 150 000 besökare varje vår. Problemet? De flesta packar ihop väskan och åker hem när våren passerat. Nu vill kommunerna få turisterna att stanna året runt genom projektet Visit Hornborgasjön. – Besökaren ska känna att wow, det finns verkligen saker att göra. Vi ska ha fler produkter och aktiviteter som skapar ett mervärde året runt, säger Klara Börjesson Ahlqvist, turistchef i Falköping.
Två bilar i krock: Var en rejäl smäll
Två personbilar har kolliderat i centrala Falköping. – Det var en rejäl smäll. Föraren av den påkörda bilen var väldigt chockad, säger ett vittne.
Läs mer om Falköping.
Lindesberg premiärvann mot Falköping
Lindesberg fick en bra start på volleybollsäsongen efter bortaseger mot Falköping i tre raka set.–
Läs mer om Falköping.
En man död efter villabrand
En man i 60-årsåldern har dött efter en villabrand i Falköping.Mannen skadades svårt i branden som...
Läs mer om Falköping.Mannen.
Film bevis i mordbrandsåtal
En 18-åring åtalas för förberedelse till mordbrand vid en skola i Falköping. Bland bevisen finns en...
Läs mer om Falköping.