Falköping

En man död efter villabrand

En man i 60-årsåldern har dött efter en villabrand i Falköping.Mannen skadades svårt i branden som...
Läs mer om Falköping.Mannen.

Film bevis i mordbrandsåtal

En 18-åring åtalas för förberedelse till mordbrand vid en skola i Falköping. Bland bevisen finns en...
Läs mer om Falköping.
Åtalad man kan ligga bakom flera bränder
En man i övre tonåren åtalas vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkt för förberedelse till mordbrand på en skola i Falköping den 4 juli i år. – Ett vittne har iakttagit händelsen och filmat delar av den med sin mobiltelefon, säger extra åklagare Berit Andreasson. Ynglingen – som även utreds även för att ha bränt ner förskolan Urd i Falköping den 2 augusti i år – nekar till brott.
Läs mer om Berit Andreasson, Falköping och Urd.
Äldre man till sjukhus efter brand
En man har förts till sjukhus efter en villabrand i Falköping.– Han ska ha fått brännskador, säger...
Läs mer om Falköping.

Fullt utvecklad brand rasar i villa

En fullt utvecklad brand rasar i en villa i Falköping. – Det är oklart om någon person är kvar i byggnaden, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Falköping och Region Väst.
Lastbil och taxibil i krock i Falköping
En taxibil och en lastbil kolliderade i Falköping under onsdagen. – Enligt uppgift är det inga personskador, det är dock något oklart. Ambulans är beställd till platsen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson. Ingen person skadades vid kollisionen, enligt polisen.
Läs mer om Falköping.
Buss och personbil i krock i Falköping
En buss och en personbil har kolliderat i Falköping. – Enligt uppgift är det inga personskador, det är dock något oklart. Ambulans är beställd till platsen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson. Bränsle har läckt ut på olycksplatsen och gjort vägbanan hal.
Läs mer om Falköping.
Bilförare somnade – körde in i polisbil
En man i 25-årsåldern somnade på lördagsmorgonen bakom ratten - och körde rakt in i en polisbil i Falköping. –Det var tur för båda parter att ingen blev allvarligt skadad, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Läs mer om Falköping och Peter Adlersson.
Misstänk för branden i förskolan dömd förut
För två år sedan dömdes den unge tonårskillen för att ha startat en brand på en godisfabrik i Falköping.Nu misstänks samme unge man för att ha bränt ner en förskola i samma stad och för att ha anlagt en brand vid en skola.
Läs mer om Falköping.Nu.
18-åring misstänks för förskolebrand
En 18-åring har begärts häktad misstänkt för mordbrand i en förskola i centrala Falköping i...
Läs mer om Falköping.
Man gripen misstänkt för brand på förskola
En ung man har gripits misstänkt för att ha anlagt den dramatiska branden mot en förskola i centrala Falköping tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha förberett en annan mordbrand i staden - mot en skola.
Läs mer om Falköping.
Linnea, 19, upptäckte branden i förskolan
Falköpingsbon Linnea Norman, 19, var först på plats vid branden som totalförstörde en förskola i Falköping under tisdagsmorgonen. Hon stannade när hon fick syn på den svarta röken – medan flera bilar valde att bara passera. – Jag tycker att det är ett helt ofattbart agerande, det var ju tydligt att det brann. Man kunde ju inte veta om någon befann sig i huset, säger hon.
Läs mer om Falköping.
Det blir så nära inpå, det blir så verkligt
Dianah Folkesson, 19, är nyinflyttad på Odengatan i Falköping. När hon vaknade och gick utanför huset såg hon den höga och mörka rökpelaren från förskolan. Hon bor bara en gata bort. – Det blir så nära inpå, det blir så verkligt på något vis, säger hon.
Läs mer om Falköping och Odengatan.
Förskolebrand i centrala Falköping
Polisen har spärrat av Odengatan i centrala Falköping under släckningsarbetet med en brand på en...
Läs mer om Falköping och Odengatan.
Hel gata avspärrad efter förskolebrand
Det brinner i en förskola i centrala Falköping på tisdagsmorgonen. Räddningstjänst och polis är på plats. – Hela gatan är avspärrad, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.
Läs mer om Falköping och Peter Adlersson.
Man tog med sig död grävling – till McDonalds
En man tog med sig en död grävling till McDonalds i Falköping. Den ovanliga händelsen utspelade sig...
Läs mer om Falköping.
Man tog med sig död grävling till McDonald's
En man klev in på McDonald's i Falköping under lördagskvällen - i händerna hade han en död grävling.När han blev avvisad från restaurangen ska han ha slagit med grävlingen mot flertalet bilar stående utanför restaurangen.– Han började härja och bråka med andra personer utanför. Det var allmänt stökigt så polisen tillkallades, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson till Falköpings Tidning.
Läs mer om Falköping och Ulla Brehm.
Emil gör succ – med Pokemon-låten
Emil Johansson, 22, från Falköping gör viral succ med sin akustiska cover på ledmotivet till det omåttligt populära spelet Pokmon Go. På bara några dagar har hans Facebook-klipp setts nästan 250 000 gånger. – Man blir fartblind. Det är svårt att greppa, säger Emil.
Två bilar i brand – totalförstördes
Två bilar ska ha totalförstörts i en brand i Falköping under natten till fredagen. Bränderna rasade i närheten av ett vandrarhem. – Vi misstänker att det är någon som tänt eld på bilarna och att de är anlagda, säger Jenny Widn, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Falköping och Jenny Widn.
Veronica, 45: Vi bylsar på oss varma tröjor
Veronica Werthn, 45, hyr lägenhet av bostadsbolaget Balder i Falköping. I hyran ingår vatten och värme – men under halva året är elementen helt avstängda. – Det går väl an så länge det är varmt ute, men det är det ju inte. Vi bylsar på oss varma tröjor och raggsockor, men fryser ändå, berättar Veronica.
Läs mer om Balder, Falköping och Veronica.
Ett flygplan måste nödlanda i Falköping
Ett mindre flygplan har tvingats nödlanda i Falköping. Räddningstjänsten fick larm om haverivarning men planet kunde sedan landa i säkerhet. – Det är på marken nu och vi är på plats, säger Roger Almgren, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Falköping och Roger Almgren.
En allvarligt skadad efter postbilskrock
En bil har kraschat rakt in i en postbil i Falköping. Bilisten är allvarligt skadad och har förts till sjukhus. –Personbilen kör in i sidan på lastbilen och voltar ut på en åker och blir liggandes på taket, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.
Läs mer om Falköping.
En allvarligt skadad efter krasch med postbil
En bil har kraschat rakt in i en postbil i Falköping. Bilisten har allvarligt skadad förts till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Falköping.
Personbil och lastbil i krock
En lastbil och en personbil har krockat i Falköping. Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen,
Läs mer om Falköping.