Falköping

Lastbil och taxibil i krock i Falköping

En taxibil och en lastbil kolliderade i Falköping under onsdagen. – Enligt uppgift är det inga personskador, det är dock något oklart. Ambulans är beställd till platsen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson. Ingen person skadades vid kollisionen, enligt polisen.
Läs mer om Falköping.

Buss och personbil i krock i Falköping

En buss och en personbil har kolliderat i Falköping. – Enligt uppgift är det inga personskador, det är dock något oklart. Ambulans är beställd till platsen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson. Bränsle har läckt ut på olycksplatsen och gjort vägbanan hal.
Läs mer om Falköping.
Bilförare somnade – körde in i polisbil
En man i 25-årsåldern somnade på lördagsmorgonen bakom ratten - och körde rakt in i en polisbil i Falköping. –Det var tur för båda parter att ingen blev allvarligt skadad, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Läs mer om Falköping och Peter Adlersson.
Misstänk för branden i förskolan dömd förut
För två år sedan dömdes den unge tonårskillen för att ha startat en brand på en godisfabrik i Falköping.Nu misstänks samme unge man för att ha bränt ner en förskola i samma stad och för att ha anlagt en brand vid en skola.
Läs mer om Falköping.Nu.

18-åring misstänks för förskolebrand

En 18-åring har begärts häktad misstänkt för mordbrand i en förskola i centrala Falköping i...
Läs mer om Falköping.
Man gripen misstänkt för brand på förskola
En ung man har gripits misstänkt för att ha anlagt den dramatiska branden mot en förskola i centrala Falköping tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha förberett en annan mordbrand i staden - mot en skola.
Läs mer om Falköping.
Linnea, 19, upptäckte branden i förskolan
Falköpingsbon Linnea Norman, 19, var först på plats vid branden som totalförstörde en förskola i Falköping under tisdagsmorgonen. Hon stannade när hon fick syn på den svarta röken – medan flera bilar valde att bara passera. – Jag tycker att det är ett helt ofattbart agerande, det var ju tydligt att det brann. Man kunde ju inte veta om någon befann sig i huset, säger hon.
Läs mer om Falköping.
Det blir så nära inpå, det blir så verkligt
Dianah Folkesson, 19, är nyinflyttad på Odengatan i Falköping. När hon vaknade och gick utanför huset såg hon den höga och mörka rökpelaren från förskolan. Hon bor bara en gata bort. – Det blir så nära inpå, det blir så verkligt på något vis, säger hon.
Läs mer om Falköping och Odengatan.
Förskolebrand i centrala Falköping
Polisen har spärrat av Odengatan i centrala Falköping under släckningsarbetet med en brand på en...
Läs mer om Falköping och Odengatan.
Hel gata avspärrad efter förskolebrand
Det brinner i en förskola i centrala Falköping på tisdagsmorgonen. Räddningstjänst och polis är på plats. – Hela gatan är avspärrad, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.
Läs mer om Falköping och Peter Adlersson.
Man tog med sig död grävling – till McDonalds
En man tog med sig en död grävling till McDonalds i Falköping. Den ovanliga händelsen utspelade sig...
Läs mer om Falköping.
Man tog med sig död grävling till McDonald's
En man klev in på McDonald's i Falköping under lördagskvällen - i händerna hade han en död grävling.När han blev avvisad från restaurangen ska han ha slagit med grävlingen mot flertalet bilar stående utanför restaurangen.– Han började härja och bråka med andra personer utanför. Det var allmänt stökigt så polisen tillkallades, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson till Falköpings Tidning.
Läs mer om Falköping och Ulla Brehm.
Emil gör succ – med Pokemon-låten
Emil Johansson, 22, från Falköping gör viral succ med sin akustiska cover på ledmotivet till det omåttligt populära spelet Pokmon Go. På bara några dagar har hans Facebook-klipp setts nästan 250 000 gånger. – Man blir fartblind. Det är svårt att greppa, säger Emil.
Två bilar i brand – totalförstördes
Två bilar ska ha totalförstörts i en brand i Falköping under natten till fredagen. Bränderna rasade i närheten av ett vandrarhem. – Vi misstänker att det är någon som tänt eld på bilarna och att de är anlagda, säger Jenny Widn, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Falköping och Jenny Widn.
Veronica, 45: Vi bylsar på oss varma tröjor
Veronica Werthn, 45, hyr lägenhet av bostadsbolaget Balder i Falköping. I hyran ingår vatten och värme – men under halva året är elementen helt avstängda. – Det går väl an så länge det är varmt ute, men det är det ju inte. Vi bylsar på oss varma tröjor och raggsockor, men fryser ändå, berättar Veronica.
Läs mer om Balder, Falköping och Veronica.
Ett flygplan måste nödlanda i Falköping
Ett mindre flygplan har tvingats nödlanda i Falköping. Räddningstjänsten fick larm om haverivarning men planet kunde sedan landa i säkerhet. – Det är på marken nu och vi är på plats, säger Roger Almgren, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Falköping och Roger Almgren.
En allvarligt skadad efter postbilskrock
En bil har kraschat rakt in i en postbil i Falköping. Bilisten är allvarligt skadad och har förts till sjukhus. –Personbilen kör in i sidan på lastbilen och voltar ut på en åker och blir liggandes på taket, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.
Läs mer om Falköping.
En allvarligt skadad efter krasch med postbil
En bil har kraschat rakt in i en postbil i Falköping. Bilisten har allvarligt skadad förts till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Falköping.
Personbil och lastbil i krock
En lastbil och en personbil har krockat i Falköping. Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen,
Läs mer om Falköping.
Inbrottstjuv hotade vittne med kofot
Ett vittne såg tjuvarna bryta sig in på en bilfirma i Falköping. Vittnet konfronterade en av tjuvarna – och hotades då med kofot, enligt P4 Skaraborg. – Vad som stals från platsen vågar jag inte säga, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Falköping och Väst.
Kommun misstänker sabotage av mast
I torsdags upptäcktes ytterligare ett misstänkt mastsabotage – nu mot en Teliamast i Falköping. Men räddningstjänsten slog fast att masten fallit av naturliga orsaker. Uppgifter som nu tillbakavisas av Falköping kommuns driftchef. – Det har blåst ganska bra tidigare och vi har inte haft några bekymmer, säger driftchefen Joakim Andersson till P4 Skaraborg.
Nytt misstänkt sabotage mot mast på vattentorn
Ett nytt misstänkt sabotage mot en mast i Västra Götaland har upptäckts. En mast på vattentornet i Stenstorp utanför Falköping har förstörts, skriver Dagens Nyheter.
Nytt misstänkt sabotage upptäckt
Ett nytt misstänkt sabotage mot en mast i Västra Götaland har upptäckts. En mast på vattentornet i Stenstorp utanför Falköping har förstörts, skriver Dagens Nyheter.
Lastbilsolycka på bro – vägen helt avstängd
Utanför Falköping är riksväg 47 avstängd i flera timmar på måndagsförmiddagen. Anledningen är en lastbilsolycka på en järnvägsbro. – Den läcker diesel från egen tank, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Läs mer om Ulla Brehm och Väst.