Falköping

Personbil och lastbil i krock

En lastbil och en personbil har krockat i Falköping. Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen,
Läs mer om Falköping.

Inbrottstjuv hotade vittne med kofot

Ett vittne såg tjuvarna bryta sig in på en bilfirma i Falköping. Vittnet konfronterade en av tjuvarna – och hotades då med kofot, enligt P4 Skaraborg. – Vad som stals från platsen vågar jag inte säga, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Falköping och Väst.
Kommun misstänker sabotage av mast
I torsdags upptäcktes ytterligare ett misstänkt mastsabotage – nu mot en Teliamast i Falköping. Men räddningstjänsten slog fast att masten fallit av naturliga orsaker. Uppgifter som nu tillbakavisas av Falköping kommuns driftchef. – Det har blåst ganska bra tidigare och vi har inte haft några bekymmer, säger driftchefen Joakim Andersson till P4 Skaraborg.
Nytt misstänkt sabotage mot mast på vattentorn
Ett nytt misstänkt sabotage mot en mast i Västra Götaland har upptäckts. En mast på vattentornet i Stenstorp utanför Falköping har förstörts, skriver Dagens Nyheter.

Nytt misstänkt sabotage upptäckt

Ett nytt misstänkt sabotage mot en mast i Västra Götaland har upptäckts. En mast på vattentornet i Stenstorp utanför Falköping har förstörts, skriver Dagens Nyheter.
Lastbilsolycka på bro – vägen helt avstängd
Utanför Falköping är riksväg 47 avstängd i flera timmar på måndagsförmiddagen. Anledningen är en lastbilsolycka på en järnvägsbro. – Den läcker diesel från egen tank, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Läs mer om Ulla Brehm och Väst.
Inbrott i skola: En ruta var krossad
En skola i Falköping har fått inbrott under natten. Det är ännu oklart vad som stulits. – En ruta var krossad, säger Christer Fuxborg polisens presstalesperson i region Väst.
Tvåvåningshus helt övertänt vid brand
En brand härjade under natten i ett tvåvåningshus i Falköping. Hela huset blev övertänt men räddningstjänsten har branden under kontroll. Ingen person ska ha skadats vid branden, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Falköping.
Tvåvåningshus hus helt övertänt vid brand
En brand härjade under natten i ett tvåvåningshus i Falköping. Hela huset blev övertänt men räddningstjänsten har branden under kontroll. Ingen person ska ha skadats vid branden, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Falköping.
Stora problem i tågtrafiken
Det råder stopp i tågtrafiken mellan Falköping och Skövde – detta påverkar alla tåg på sträckan Göteborg- Stockholm. Vissa tåg ersätts av bussar medan andra får gå en annan väg och stoppet beror på ett elfel. Felet beräknas vara avhjälpt under lördagsförmiddagen, meddelar Trafikeverket.
Skärmflygare är fast i träd – kommer inte ner
En skärmflygare sitter fast i ett träd utanför Falköping. – Han sitter 15 meter upp och kommer inte ner. Räddningstjänsten är på väg, säger Victor Prästbacka, gruppchef för regionledningscentralen för polisen i region Väst.
Storbrand i natt – brinner fortfarande
Under natten har det varit en omfattande brand i Falköping. Ännu på tisdagsmorgonen håller räddningstjänsten på med släckningsarbete. Branden startade i en stor hög med träavfall, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Falköping.
Stor brand på soptipp – brädhög i lågor
Det brinner inne på soptippen inne i Falköping. – Det är en stor hög med osorterat trä som brinner. En styrka kommer nog att få jobba med detta hela natten, säger brandmästare Erik Wedebrand.
Läs mer om Erik Wedebrand och Falköping.
Bilist körde rakt in i trädgård – förd till sjukus
En äldre man körde rakt in i en trädgård i Falköping. Han tog med sig både träd och buskar vid olyckan, uppger polisen. Mannen har förts till sjukhus.
Läs mer om Falköping.
SM i fransförlängning har avgjorts i Malmö
Emma Klasson från Falköping och Emma Christensen från Ljungskile är Sveriges bästa ögonfransbyggare. Det står klart efter SM i fransförlängning som avgjordes i Malmö i helgen.
Engelholm valde Falköping
Seriesegraren Engelholm valde att möta Falköping när nu damernas volleybollslutspel inleds med...
Läs mer om Falköping.
Larm till polisen om bråk på asylboende
Polisen har larmats till ett bråk på ett asylboende i Falköping. – Man ringer och säger att det är några som bråkar, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region Väst. Enligt uppgifter till polisen har personalen låst in sig.
Läs mer om Falköping, Ulla Brehm och Väst.
Lastbil och personbil i krock – diesel läckte ut
Vid lunchtid inträffade en trafikolycka på väg 47 utanför Falköping. En personbil och en lastbil krockade och en person har förts till sjukhus. En mindre mängd diesel har läckt ut på vägbanan.
Läs mer om Falköping.
Vildsvin spred skräck i centrala Falköping
Djuren fick avlivas: Kunde ha gått riktigt illa
Läs mer om Falköping.
Vildsvin sköts mitt i Falköping
Två vildsvin sköts i centrala Falköping sedan folk känt sig hotade av djuren. Enligt uppgifter till...
Läs mer om Falköping.
Jumbon vände och vann mot ÖVK
ÖVK ledde med 2–0 men förlorade med 2–3 hemma mot jumbolaget Falköping.– Det är idrottspsykologi, vi slappnar av och bjuder in dem i matchen, säger ÖVK:s tränare Jonas Svantesson.
Läs mer om Falköping och ÖVK.
Man misstänkt för mordförsök gripen
En man i 50-årsåldern var anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordförsök och grovt rån i Falköping. Sent i går kväll greps han utanför Töreboda. – Han är anhållen, säger Åke Pihlblad, inre befäl vid Skövdepolisen.
Griskaos i Tidaholm efter transportolycka
En djurtransport med ett 80-tal grisar har kört av en mindre väg utanför Tidaholm. Enligt räddningstjänsten var grisarna på väg till slakt. – En gris har fått avlivas, säger Christian Carlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Falköping.
Tre kyrkor i väst fick ovälkommet besök
Tre västsvenska kyrkor fick ovälkommet besök under nyårshelgen.Men det är inte självklart att det rör sig om vanliga tjuvar. Inte mycket saknas från inbrotten och polisen utesluter inte samband.– Det är väldigt märkligt. Inget är stulet men de verkar ha trampat på kyrksilvret, säger kyrkoherden Mikael Blom.I Bjurums kyrka utanför Falköping skadades bland annat en nattvardskalk i silver från 1700-talet.
Läs mer om Falköping och Mikael Blom.I.
Man misshandlades rejält med tillhyggen
En man i 35-årsåldern har blivit rejält misshandlad med tillhyggen av flera gärningsmän på gatan i centrala Falköping. – Han har fått ordentligt med stryk, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.