Falköping

Bil har voltat av vägen – ung kvinna till sjukhus

En bil ska ha voltat av väg 184 mellan Falköping och Skara.– Hon var lite blodig och hade slagit i huvudet, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare i Skara.Polisen rublricerar händelsen som vårdslöshet i trafik.

Förseningar efter dubbla tågstopp

Det är förseningar i tågtrafiken mellan Skövde och Falköping på västra stambanan.
Läs mer om Falköping och Skövde.
Resenärer evakuerade efter dubbla tågstopp
Två olika tåg på sträckan mellan Skövde och Falköping på västra stambanan har drabbats av fordonsfel.Först fick ett tåg från Västtrafik stopp – bakom det fastnade ett SJ-tåg.–Det skulle backa tillbaka till närmsta plattform, men då gick även vårt tåg sönder, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ.
JUST NU: Kvinna attackerad – misstänkt våldtäktsförsök
En kvinna misstänks ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök under natten till onsdagen.Händelsen ska ha skett i Falköping.Kvinnan uppges av polisen ha blivit slagen och sparkad när hon försökte backa undan.
Läs mer om Falköping.Kvinnan.

Späckad orderbok men för få i snickeriet

C&D Snickeri söker med ljus och lykta efter personal. Verksamheten går för högtryck och tempot skulle kunna öka ytterligare om kapacitet fanns. DN:s andra del i serien om den svenska högkonjunkturen tar tempen på träindustrin i Falköping.
Läs mer om Falköping.
Larmen på äldreboende slogs ut under attacken
Trygghetslarmet på ett äldreboende i Falköping slogs ut under fredagskvällen. Nu misstänker man att de drabbats av gårdagens världsomfattande cyberattack. – Vår IT-avdelning säger att det är en utav flera möjligheter, säger Falköpings kommunikationschef Pascal Tshibanda.
Läs mer om Falköping och Pascal Tshibanda.
JUST NU: Tre mil lång brand rasar
Det brinner vid järnvägsspåret mellan Falköping och Tidaholm – en sträcka på tre mil.Tågtrafiken är stoppad på Västra stambanan och minst 1 200 resenärer påverkas enligt SJ.–Det ryker och brinner på säkert hundra ställen längs spåret, folk försöker släcka med vattenslangar, säger Marcus Andersson som är på plats i det lilla samhället Stenstorp.Räddningstjänsten har flera enheter på plats och berättar att det brinner nära bostadshus
Tågstopp Stockholm-Göteborg efter brand
Tågtrafiken har stoppats helt mellan Falköping och Stenstorp på grund av en gräsbrand längs banvallen, enligt Trafikverket. Alla tåg som trafikerar sträckan Göteborg–Stockholm och Skövde–Nässjö påverkas av stoppet.
Tågstopp Falköping–Stenstorp efter brand
Tågtrafiken har stoppats helt på Västra stambanan på sträckan Falköping–Stenstorp på grund av en brand längs banvallen, enligt Trafikverket. I nuläget finns ingen prognos för när branden kan släckas, eller när trafiken kan återupptas.
Misstanken: Man sköt sig själv mellan benen
En man hittades blodig och skadad i ett trapphus i Falköping.Polisen misstänkte först att han utsatts för ett mordförsök – men verkligheten ser nu ut att vara en helt annan.Nämligen att han sköt sig själv mellan benen.
Läs mer om Falköping.Polisen.
JUST NU: Misstänkt föremål hittat vid Arbetsförmedlingen
Polisen undersöker just nu ett misstänkt föremål som ligger placerat utanför flera myndighetsbyggnader i Falköping.Enligt polisen är det oklart vad paketet innehåller.– Det står vid en plats som tillhör flera olika myndigheter. Vi får undersöka det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Här är det billigast – och dyrast – att köpa bostad
Bostadspriserna varierar kraftigt i Västsverige.I Göteborgs kommun får hugade spekulanter pytsa ut drygt en miljon för 22 kvadratmeter när det gäller bostadsrätter. I Falköping får du 203 kvadrat för samma pris.– Bostadskön är ett skämt. Det är orimligt att det inte finns några vettiga alternativ , säger Anders Lundgren, på Svensk Fastighetsförmedling.
Man slog med död grävling på McDonald's
Mannen gick in med en död grävling på McDonald's i Falköping – och ville ha den tillagad.Personalen bad honom lämna. Det gjorde han – men började därefter slå med det döda djuret på bilar utanför.Händelsen inträffade sommaren 2016 – nu läggs fallet ner.– Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med bevis för att gå vidare, säger utredningsbefälet Myssel Ekström på Falköpingspolisen, till Skaraborgs Läns Tidning.
Tjuvarnas miljonkupp är över på en minut
Här stjäl de fräcka tjuvarna 16 cyklar till ett värde av drygt en halv miljon kronor – kuppen är över på en minut.Men de dyraste cyklarna lämnades kvar.– Det blev några dyrgripar kvar. Det kändes impulsivt, inte riktigt kontrollerat, säger Jan Karlsson, ägare till butiken Racerdepån i Falköping.Nu söker polisen vittnen till händelsen.
JUST NU: Frontalkrasch – tre personer skadade
Två bilar kolliderade på torsdagseftermiddagen i Falköping.Tre personer har fått föras till sjukhus efter olyckan.– Det är två personbilar som har fontalkrockat, säger Christian Carlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Falköping.
Två bilar i frontalkrock – tre personer inbladade
Två bilar kolliderade på torsdagseftermiddagen i Falköping.Tre personer ska vara inblandade i olyckan. Räddningstjänst och polis har larmats till platsen.– Det är två personbilar som har fontalkrockat, säger Christian Carlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Falköping.
Cyklar för en halv miljon stulna från butik
Under natten till tisdagen utsattes en cykelbutik i Falköping för ett inbrott.Totalt ska 17 cyklar ha blivit stulna – med ett värde på sammanlagt en halv miljon.– Det är avancerade och dyra cyklar, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Falköping och Region Väst.
Halshuggna vikingar hittade – mitt på torg
Två män i 30–40-årsåldern har hittats halshuggna på Köttorget i Falköping.Mycket tyder på att de blivit avrättade med en yxa.Men bevisen är vaga. För den dramatiska händelsen utspelade sig på vikingatiden.– De är begravda med huvudena mellan sina knän, säger arkeolog Catharina Henriksson på Västergötlands museum.
Var skyldig över tre miljoner i p-böter
Polisen kontrollerade i natt en bil som stod parkerad på stationen i Floby utanför Falköping. Resultatet var något förvånande.
Läs mer om Falköping och Floby.
Man i 80-årsåldern rånades i trapphuset
En man i 80-årsåldern, på väg hem från kyrkan i Falköping, rånades på söndagskvällen av två maskerade rånare.Rånarna överföll den äldre mannen i hans trappuppgång och tvingade under pistolhot till sig hans plånbok.– De var helt maskerade, det var bara ett par ögon bakom masken, säger mannen.
Läs mer om Falköping.
Tiotal anlagda bränder på samma gata
Under torsdagskvällen har mellan tio och femton bränder uppstått i trapphus på en gata i Falköping.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Stort antal anlagda bränder
Under torsdagskvällen har det brunnit i flera trappuppgångar i Falköping, uppger polisen.– I ett fall har det tänts eld på en anslagstavla, det släcktes snabbt men blev kraftig rök, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen misstänker att bränderna är anlagda och sammanlagt har det varit mellan tio och 15 stycken på orten ikväll.
Flera bränder i trappuppgångar: Anlagda
Under torsdagskvällen har det brunnit i flera trappuppgångar i Falköping, uppger polisen.– I ett fall har det tänts eld på en anslagstavla, det släcktes snabbt men blev kraftig rök, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen misstänker att bränderna är anlagda.
Man sköts i underlivet – två gripna
Under natten greps och anhölls två personer misstänkta för skjutningen som inträffade i Falköping under tisdagskvällen, rapporterar SKLT.Mannen sköts i underlivet – polisen utreder händelsen som mordförsök alternativt dråpförsök.
Läs mer om Falköping.
Blodig man hittad i trapphus
En blodig och skadad man har hittats i ett trapphus i Falköping. Enligt den person som tipsade polisen har skottlossning hörts i området.
Läs mer om Falköping.