Falköping

Barnens vädjan: En tjuv har tagit vår Ipad

I förra veckan fick poliskontoret i Falköping ett tipsbrev skickat på posten. Men det var inte vem som helst som hade skickat tipset. Det var barnen på Kinnarps förskola - som hade startat en egen utredning för att spåra en Ipad som stulits från förskolan. –De hade sett mystiska kritstreck som pekade åt olika håll till exempel, säger polisen Anna-Lena Mann.
Läs mer om Anna-Lena Mann, Falköping och Ipad.

Hot och våld vardag för ambulanspersonal

FALKÖPING. Våld och hot har blivit en vardag för ambulanspersonalen. En granskning av Kommunalarbetaren visar nya skrämmande siffror. – Vi kommer aldrig att kunna vara tillräckligt trygga, säger ambulanssjukvårdaren Marie Lamberg.
Kvinna hade tio katter – vräks
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter. Kvinnan fick enligt ett avtal med den privata hyresvärden ha fem katter men hon hade dubbelt så många.
Läs mer om Falköping.
Förlorade lägenheten för tio katter
En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter.
Läs mer om Falköping.

Förlorade lägenheten för tio katter

En hyresgäst i Falköping måste flytta från sin trerummare för att hon hade för många katter.Kvinnan...
Läs mer om Falköping.
Kvinna med tio katter mister hyreskontrakt
Det går inte att ha hur många katter som helst i en lägenhet utan att få ok av värden. En kvinna i Falköping med tio katter i en trerumslägenhet blir nu av med sitt hyreskontrakt, berättar tidskriften Hem Hyra.
Läs mer om Falköping och Hem Hyra.
Tjuvar stal barnens datorer och Ipads
När förskolan Molekylen öppnade efter helgen upptäckts att någon brutit sig in i huset och stulit deras nyinköpta datorer och Ipads. – Jag bryr mig inte om det materiella, men det känns så kränkande att någon gått omkring här i våra lokaler på natten. Det är som om de brutit sig in i mitt hem, säger Hilan Noman, styrelseledamot i förskolekooperativet i Falköping som öppnade för bara ett halvår sedan.
Läs mer om Falköping, Hilan Noman och Molekylen.
ÖVK vann utan att glänsa
Det blev visserligen seger mot RIG Falköping med 3–1, men ÖVK-tränaren Jonas Svantesson var inte alls nöjd efteråt.
Nytt åtal för protest mot nazister
Sex personer dömdes i höstas för ohörsamhet mot ordningsmakt sedan de satt sig i vägen och sjungit psalmer när nazistiska Svenskarnas parti genomförde en demonstration i Jönköping på första maj. Nu åtalas en 22-årig kvinna från Falköping för att hon ställt sig i vägen för samma demonstration och vägrat flytta på sig när polisen befallde henne att göra det, rapporterar P4 Jönköping.
Läs mer om Falköping och Jönköping.
Bedragare misstänks knacka dörr hos äldre
I bland annat Skövde och Falköping ska det just nu gå omkring personer som samlar in pengar till hörsel- och synskadade. Men i själva verket är personerna oseriösa bedragare. –Vi har skickat dit en patrull i detta nu för att titta till det här, säger Peter Johansson, inre befäl hos Skövdepolisen.
Damlaget anklagar herrar för bowlingfylla
LILLA EDET. När damlagen skulle börja spela menar de att herrlaget som skulle sköta deras banor började supa och missköta sig. I en skrivelse till Svenska Bowlingförbundet riktar man nu starkt kritik mot herrarna i BK Edet. När det blev kägelproblem så kom en berusad herre ner och man fick upprepa flera gånger vilka käglor som skulle ställas upp, skriver en spelare från BK Oden Falköping i sin anmälan rapporterar ttela.se
Mysteriet: Vem lägger kokosnötterna i ån?
Varifrån kommer kokosnötterna som flyter i Ätran? Ett 70-tal exemplar av den exotiska frukten har under det senaste året fastnat i kvarngallret hos makarna Niels och Erna Kristensen i Skägga i närheten av Falköping.
Mysteriet: Vem lägger kokosnötter i ån?
Varifrån kommer kokosnötterna som flyter i Ätran? Ett 70-tal exemplar av den exotiska frukten har under det senaste året fastnat i kvarngallret hos makarna Niels och Erna Kristensen i Skägga i närheten av Falköping.
Kokosnötter i Ätran ett mysterium
Varifrån kommer kokosnötterna som flyter i Ätran? Ett 70-tal exemplar av den exotiska frukten har under det senaste året fastnat i kvarngallret hos makarna Niels och Erna Kristensen i Skägga i närheten av Falköping.
Flera tågförseningar efter ledningsfel
Ett kontaktledningsfel gör att flera tågavgångar försenas på måndagen. Mellan Göteborg och Alingsås ställs tågen också in, och ersätts av bussar. Tågtrafik mot Skövde, Falköping och Nässjö påverkas också.
Läs mer om Falköping, Nässjö och Skövde.
Anrikt säteri sålt – låg ute för 45 miljoner kr
I september lades det ut till salu –och nu är anrika Höverö säteri söder om Falköping sålt. 45 miljoner kronor begärdes för gården, som bland annat har anor från 1200-talet, och ligger på 530 hektar. – Jag kan säga att både säljare och köpare var nöjda, säger mäklaren Karl Danielsson.
Tjuvar fast på film vid kupp mot sportbutik
Här är filmen som visar hur inbrottstjuvar kör rakt in i en Intersport-butik i Falköping. En spikmatta kunde senare stoppa två misstänkta gärningsmän i 15-årsåldern. Under fredagen släpptes de i väntan på utredning. – Det här tar så mycket energi, säger butiksägaren Ulf Johansson.
Inbrottstjuvar använde bilar som murbräckor
Två inbrottstjuvar körde rakt in en Intersport-butik i Falköping under natten mot torsdagen. De kom över en bil fylld med jackor. Men polisens spikmatta fick stopp på de flyende tjuvarna.
Läs mer om Falköping och Intersport-butik.
HD: Slipper betala för inställd flygresa
Resan till Kroatien blev aldrig av, eftersom flygbolaget gick i konkurs. Men resebyrån, som bokat resan åt en kvinna i Falköping och hennes resesällskap, ville ändå ha betalt. Kvinnan krävdes på drygt 20.000 kronor, med motiveringen att resebyrån hunnit skicka betalning till flygbolaget.
Läs mer om Falköping och Kroatien.
Slipper betala inställd flygresa
Resan till Kroatien blev aldrig av, eftersom flygbolaget gick i konkurs. Men resebyrån, som bokat resan åt en kvinna i Falköping och hennes resesällskap, ville ändå ha betalt. Kvinnan krävdes på drygt 20 000 kronor, med motiveringen att resebyrån hunnit skicka betalning till flygbolaget.
Läs mer om Falköping och Kroatien.
Slipper betala inställd flygresa
Resan till Kroatien blev aldrig av, eftersom flygbolaget gick i konkurs. Men resebyrån, som bokat resan åt en kvinna i Falköping och hennes resesällskap, ville ändå ha betalt. Kvinnan krävdes på drygt 20 000 kronor, med motiveringen att resebyrån hunnit skicka betalning till flygbolaget. Nu har kvinnan fått rätt i Högsta domstolen, sedan konsumentombudsmannen drivit fallet, skriver Göteborgs-Posten.
Man hittad efter fyra timmars sökpådrag
Fyra polispatruller och en helikopter letade på tisdagseftermiddagen efter en åldring som försvunnit från ett äldreboende i Kinnarp, Falköpings kommun. Mannen hade gått en mil när han hittades efter fyra timmar av en polispatrull. Med en radiosändare på handleden hade han hittats på en timme. – Han var vid god vigör. Det är inget fel på hans fysiska form, säger Ulf Andersson, inre befäl hos polisen i Falköping.
Läs mer om Falköping, Kinnarp och Ulf Andersson.
Läge att skåda en örn
På våren vallfärdar fågelskådare till sjön mellan Skara och Falköping för att se tiotusentals tranor ystert dansa. Men vintertid är det Sveriges största rovfåglar som drar.
Läs mer om Falköping och Skara.
Man dog på tåg - nu utreds säkerheten
Efter måndagens dödsolycka på Kville bangård i Göteborg riktade Annlouise Krantz – mamma till Kenny som dog i en liknande olycka i Falköping i somras – hård kritik mot säkerheten kring högspänningsledningar. Nu ska Trafikverket utreda säkerheten på bangården, som skördat två unga liv på tio år. – Finns det något som brister kommer vi att åtgärda det direkt, säger Helga Valdimarsdottir, underhållsansvarig på Trafikverket.
Hon förlorade sonen Kenny i en elolycka
Annlouise Krantz, 39, förlorade sin son Kenny, 18, i en elolycka i Falköping i somras. Olyckan i Göteborg på måndagen rev upp allting. Nu kräver hon att säkerheten skärps runt högspänningsledningar. – Jag letar inte syndabockar, men jag vill inte att det ska hända någon annan, säger hon.
Läs mer om Falköping, Göteborg och Kenny.
1.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat

2.  Egyptier flyr från Libyen

3.  Egyptier flyr från Libyen

4.  Klent stöd för teori om Iran-bomb

5.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat

6.  Marinkårssoldat rymde till Libanon

7.  Charlie Hebdo kommer ut igen

8.  Bukowskis ägare försenade utredning om falsk konst

9.  Singapores rika får bidra mer

10. Maskerade män rånade apotek