Falköping

Här är det billigast – och dyrast – att köpa bostad

Bostadspriserna varierar kraftigt i Västsverige.I Göteborgs kommun får hugade spekulanter pytsa ut drygt en miljon för 22 kvadratmeter när det gäller bostadsrätter. I Falköping får du 203 kvadrat för samma pris.– Bostadskön är ett skämt. Det är orimligt att det inte finns några vettiga alternativ , säger Anders Lundgren, på Svensk Fastighetsförmedling.

Man slog med död grävling på McDonald's

Mannen gick in med en död grävling på McDonald's i Falköping – och ville ha den tillagad.Personalen bad honom lämna. Det gjorde han – men började därefter slå med det döda djuret på bilar utanför.Händelsen inträffade sommaren 2016 – nu läggs fallet ner.– Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med bevis för att gå vidare, säger utredningsbefälet Myssel Ekström på Falköpingspolisen, till Skaraborgs Läns Tidning.
Tjuvarnas miljonkupp är över på en minut
Här stjäl de fräcka tjuvarna 16 cyklar till ett värde av drygt en halv miljon kronor – kuppen är över på en minut.Men de dyraste cyklarna lämnades kvar.– Det blev några dyrgripar kvar. Det kändes impulsivt, inte riktigt kontrollerat, säger Jan Karlsson, ägare till butiken Racerdepån i Falköping.Nu söker polisen vittnen till händelsen.
JUST NU: Frontalkrasch – tre personer skadade
Två bilar kolliderade på torsdagseftermiddagen i Falköping.Tre personer har fått föras till sjukhus efter olyckan.– Det är två personbilar som har fontalkrockat, säger Christian Carlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Falköping.

Två bilar i frontalkrock – tre personer inbladade

Två bilar kolliderade på torsdagseftermiddagen i Falköping.Tre personer ska vara inblandade i olyckan. Räddningstjänst och polis har larmats till platsen.– Det är två personbilar som har fontalkrockat, säger Christian Carlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Falköping.
Cyklar för en halv miljon stulna från butik
Under natten till tisdagen utsattes en cykelbutik i Falköping för ett inbrott.Totalt ska 17 cyklar ha blivit stulna – med ett värde på sammanlagt en halv miljon.– Det är avancerade och dyra cyklar, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Falköping och Region Väst.
Halshuggna vikingar hittade – mitt på torg
Två män i 30–40-årsåldern har hittats halshuggna på Köttorget i Falköping.Mycket tyder på att de blivit avrättade med en yxa.Men bevisen är vaga. För den dramatiska händelsen utspelade sig på vikingatiden.– De är begravda med huvudena mellan sina knän, säger arkeolog Catharina Henriksson på Västergötlands museum.
Var skyldig över tre miljoner i p-böter
Polisen kontrollerade i natt en bil som stod parkerad på stationen i Floby utanför Falköping. Resultatet var något förvånande.
Läs mer om Falköping och Floby.
Man i 80-årsåldern rånades i trapphuset
En man i 80-årsåldern, på väg hem från kyrkan i Falköping, rånades på söndagskvällen av två maskerade rånare.Rånarna överföll den äldre mannen i hans trappuppgång och tvingade under pistolhot till sig hans plånbok.– De var helt maskerade, det var bara ett par ögon bakom masken, säger mannen.
Läs mer om Falköping.
Tiotal anlagda bränder på samma gata
Under torsdagskvällen har mellan tio och femton bränder uppstått i trapphus på en gata i Falköping.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Stort antal anlagda bränder
Under torsdagskvällen har det brunnit i flera trappuppgångar i Falköping, uppger polisen.– I ett fall har det tänts eld på en anslagstavla, det släcktes snabbt men blev kraftig rök, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen misstänker att bränderna är anlagda och sammanlagt har det varit mellan tio och 15 stycken på orten ikväll.
Flera bränder i trappuppgångar: Anlagda
Under torsdagskvällen har det brunnit i flera trappuppgångar i Falköping, uppger polisen.– I ett fall har det tänts eld på en anslagstavla, det släcktes snabbt men blev kraftig rök, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen misstänker att bränderna är anlagda.
Man sköts i underlivet – två gripna
Under natten greps och anhölls två personer misstänkta för skjutningen som inträffade i Falköping under tisdagskvällen, rapporterar SKLT.Mannen sköts i underlivet – polisen utreder händelsen som mordförsök alternativt dråpförsök.
Läs mer om Falköping.
Blodig man hittad i trapphus
En blodig och skadad man har hittats i ett trapphus i Falköping. Enligt den person som tipsade polisen har skottlossning hörts i området.
Läs mer om Falköping.
Skarpa vägvarningen efter olyckorna: Stanna hemma
Väglaget är under söndagen mycket besvärligt på flera håll i Västsverige.E6 har drabbats av flera olyckor och det råder närmast trafikkaos på pulsådern längs Västkusten.I trakterna av Falköping uppmanar räddningstjänster bilisterna att stanna hemma i stället.– Det är nästan omöjligt att reglera bilen, säger Jörgen Simonsson vid Räddningstjänsten i Stenungsund.
Blandade kebabsås – med en borrmaskin
Vid en kontroll på en pizzeria i Falköping upptäckte miljönämnden att restaurangen blandade såser med en borrmaskin från Biltema.– Det är inte lämpligt, säger handläggaren Anna Klostergård.Dessutom var fläktarna tilltäppta av fett och kylen kryllade av bakterier - restaurangen måste nu måste åtgärda bristerna för att slippa vite på tusentals kronor.
Kraftig brand i flerfamiljshus i Falköping
Ett flerfamiljshus i Falköping har utrymts efter en fullt utvecklad brand, rapporterar GT. – Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.
Läs mer om Falköping och Perry Malmberg.
Fullt utvecklad brand - stort räddningspådrag
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten i mellersta Skaraborg.Huset har utrymts på grund av den kraftiga branden.
Brand i flerfamiljshus i Falköping
Ett flerfamiljshus i Falköping har utrymts efter en fullt utvecklad brand, rapporterar GT.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Falköping och Perry Malmberg.
Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Det pågår utrymning av fastigheten just nu, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Falköping, Johan Josarp och Väst.
Fem bränder inom några timmar i Falköping
I Falköping har det brunnit på åtminstone fem ställen under måndagseftermiddagen, bland annat i en källare och i en barnvagn i ett trapphus, skriver GT.
Läs mer om Falköping.
Fem olika bränder – inom loppet av några timmar
Under måndagen har det brunnit på flera håll i Falköping.Polisen har varit ute på fem olika bränder, som alla inträffade inom loppet av bara några timmar.– Det är inte speciellt vanligt med så här många bränder, säger Erik Vedebrand, inre befäl vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg.
Chaufför upptäckte villabrand – räddade äldre man
En villa utanför Falköping började brinna natten mot torsdagen.Elden upptäcktes av en lastbilschaufför som körde förbi.– Han tog hjälp av en granne och lyckades få ut mannen som klarade sig utan skador, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.
Vårdaren Madeleines revansch efter attacken
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.Nu, två år senare, åtalas fyra personer för det brutala överfallet.– Det känns som att de tagit min trygghet och tilliten till mig själv. Det finns inget som jag tycker är roligt längre, berättar Madeleine.