Falköping

Man hundbiten i ansiktet – ägaren lämnade platsen

En man i Falköping har blivit hundbiten i ansiktet, uppger polisen.Hundägaren ska därefter ha lämnat platsen.
Läs mer om Falköping.

Störningar i tågtrafiken

Störningar i tågtrafiken påverkar tågen mellan Stockholm och Malmö/Göteborg/Karlstad. Orsaken till förseningarna är ett växelfel mellan Flen och Gnesta och ett banarbete mellan Falköping och Göteborg, enligt Trafikverkets sajt.
Riksdagsledamot i slagsmål på SD-möte
Sverigedemokraterna i Falköping skulle ha budgetmöte på måndagskvällen.Det slutade med slagsmål mellan två av deltagarna – varav en är riksdagsledamoten Hanna Wigh.Hon säger till P4 Skaraborg att hon blev angripen av sin partikollega, och att hon i nödvärn kände sig tvungen att trycka den andra personen ifrån sig.
Villa i lågor: Den är helt övertänd
En brand bröt ut i en villa i Götene på lördagskvällen.När räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd.– Vi får inrikta oss på att minska spridningen, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Skara, Götene, Falköping och Tidaholm.

Dumpades – nu försöker paret rädda kattungens liv

Mikael Pettersson hittade den svårt medtagna och utsvultna kattungen på en parkering i Falköping.Nu kämpar han och sambon Carolina Steneros för att rädda den lilla kissens liv.Många medmänniskor har hjälpt till med att betala veterinärkostnaderna.– Jag är väldigt tacksam över att människor hjälper oss, säger Carolina.
Läs mer om Carolina och Falköping.Nu.
Våldsam brand i ladugård - misstänkt mordbrand
En våldsam brand utbröt i en ladugård i Larv mellan Vara och Falköping i natt.Ladugården brann ner till grunden och elden har spridit sig till ett boningshus intill.– Vi utreder det som misstänkt mordbrand, säger Lars-Åke Ehn, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.
Stopp i tågtrafiken - godståg på spåret
Fel på ett godståg orsakar förseningar i tågtrafiken.– Ett godståg har stannat på ett spår i Falköping. Det drabbar tåg till Jönköping, Nässjö och Skövde, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, presskommunikatör vid Trafikverket.
Totalstopp i tågtrafiken – tåg utryms
Ett problem med en kontaktledning skapar just nu totalstopp i fjärrtågstrafiken mellan Göteborg och Stockholm, samt på västtågen mellan Göteborg och Nässjö. Felet har uppstått mellan Falköping och Stenstorp.
Elfel orsakar förseningar i tågtrafiken
Fel i en kontaktledning orsakar tågförseningar under måndagsförmiddagen. Bland annat drabbas tåg mellan Göteborg och Stockholm.– Ett tåg står still mellan Falköping och Stenstorp. Vi har problem med en ledning som strömsätter tåget, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör vid Trafikverket.
JUST NU: Lastbil rammade husbil
En husbil har blivit demolerad efter att ha blivit rammad av en lastbil.– Husbilen skulle svänga, det upptäckte inte lastbilschauffören som kom bakom utan drämde rakt in i ekipaget, säger Jens Johansson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Falköping.
Läs mer om Falköping.
Tre kor fast i dike: Suttit där sedan i går
Räddningstjänsten i Falköping är på väg för att hjälpa tre kor som fastnat i ett dike.– De har suttit fast där sedan i går, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten.
Läs mer om Falköping och Tony Engdahl.
Skärmflygare fast i träd i timmar
En skärmflygare fastnade i ett träd 18 meter ovanför marken på Ålleberg i Falköping på måndagskvällen. Han satt fast i närmare tre timmar men kunde till slut tas ned av specialutbildad personal.
Läs mer om Falköping och Ålleberg.
En skärmflygare har fastnat i träd – sitter 15 meter upp
En skärmflygare har fastnat i ett träd på Ålleberg i Falköping.Enligt räddningstjänsten sitter personen fast 15 meter ovanför marken.– Eller till och mer lite mer, säger Stefan Johansson, stabsbrandmästare på samhällsskydd mellersta Skaraborg.
Ladugård helt övertänd
En ladugård utanför Falköping brinner. Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats.En kvinna har fått evakueras från platsen.
Läs mer om Falköping.
Gasflaska exploderade i villabrand
En brand bröt ut i en villa utanför Falköping på fredagskvällen. Branden var omfattande och en gasflaska exploderade.
Läs mer om Falköping.
Villa brinner i Falköping
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Villa slukas i våldsamma branden
Räddningstjänsten är på plats vid en våldsam villabrand.Byggnaden ska vara helt övertänd.– Taket håller på att rasa in och vi misstänker att det både finns ammunition och gasflaskor, säger Tony Engdahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Skara, Götene, Falköping och Tidaholm.
Flera ungdomar i slagsmål – använde basebollträ
Under natten till torsdagen började flera ungdomar slåss utanför en matvarubutik i Falköping.En person fick föras till sjukhus med en fraktur i armen och en person är gripen.– Det rubriceras initialt som grov misshandel på grund av att man ska ha använt tillhyggen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
JUST NU: Tågen mellan Göteborg och Stockholm stoppas efter brand
Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm stoppas efter en brand i en transformatorstation.Det är oklart när trafiken kan komma i gång igen.– Det har brunnit i en transformatorstation mellan Falköping och Skövde, tågen kan inte komma förbi, säger Marita Vedin vid Trafikverket.
Tankbil har vält – totalstopp i trafiken
En tankbil med pellets har vält i Falköping. Vägen är avstängd i båda riktningarna och polisen är på plats och spärrar av olycksområdet.– Chauffören har tagit sig ur själv. Skadeläget är oklart. Inga läckage då tanken ligger uppåt. Det är tacksamt. Det va vi lite oroliga över, säger Ola Jakobsson på räddningstjänsten.
Läs mer om Falköping och Ola Jakobsson.
En medvetslös efter kraschat skärmflyg
Ett segelflygplan har störtat söder om Falköping. Larmet kom 12.39.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Flygplanskrasch – en person fast i planet
Ett segelflygplan har på tisdagen störtat söder om Falköping, enligt polisen.En person ska sitta fast.– Personen pendlar mellan medvetslös och vaken, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.
En medvetslös efter kraschat glidflyg
Ett segelflygplan har störtat söder om Falköping, skriver G-P.
Läs mer om Falköping och G-P.