Falköping

JUST NU: Skåpbil i olycka – två skadade

En skåpbil och en traktor har krockat i Falköping.Två personer är skadade och förs till sjukhus, enligt polisen.Det är totalstopp på vägen under räddningsarbetet.
Läs mer om Falköping.Två.

Prästens chock när han öppnade brevet

Glad påsk eller god jul?Förvirringen var total på prästgården i Åsle utanför Falköping när prästen Mats Löwing, 59 fick ett 27 år gammalt påskkort tillsammans med julkorten.– Man kan konstatera att posten kommer fram till slut, även om det tar lite tid, säger han.
Läs mer om Falköping och Åsle.
Minibuss och personbil i olycka – halt väglag
En minibuss och en personbil är inblandade i en olycka på väg 46 söder om Falköping på måndagsmorgonen.– Bilen har hamnat i diket och bussen är halvvägs i diket, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.Trafikverket varnar för halt väglag i Västsverige.
Tankbil läcker slaktavfall: Det sprutar ut från taket
En lastbil med med en tank som innehåller slaktavfall har sprungit läck intill riksväg 47 i närheten av Falköping.Förbipasserande fordon ska ha blivit nedsprutade innan området spärrades av.– Det har skett en jäsningsprocess i själva tanken, och det sprutar ut från taket, säger Christian Velander, stabsbrandmästare i Falköping.

Här är mattanterna som gör succ på Instagram

Personalen på Centralskolans restaurang Mat Prat i Falköping krossar föreställningen om att mattanter skulle vara tråkiga.Med sin Instagram-parodi på skräckfilmen It har de tagit internet med storm – klippet har setts över 13 000 gånger.– Folk tycker att det är jätteroligt, säger Elin Helle, kock på Mat Prat i Falköping.
Två bilar i frontalkrock – ambulans på väg fram
Två bilar har frontalkrockat i en vägkorsning utanför Falköping, i höjd med flygfältet.– En person ska vara kvar i en av bilarna. Vi är på väg fram, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget är oklart.
Polisen varnar: Flera larm om asfaltsläggare
Oseriösa hantverkare, ofta kallade asfaltsläggare, drar runt i Västsverige och försöker lura åldringar.Polisen har fått in anmälningar från flera orter den senaste tiden.– Min släkting skällde ut dom när hon förstod att de inte hade ärliga avsikter. Hon tog också registreringsnummer på bilen och noterade också ett telefonnummer som de ringt ifrån, berättar Gunilla Carlsson i Falköping.– Vi har fått in bra tips, säger Christian Valkama vid polisen i Borås som håller i utredningen.
Två män försökte mörda varandra med kniv
Två män hittades sent i går skadade efter ett knivdrama i Falköping kommun. Den ene mannen är så allvarligt skadad att han, enligt polisen, ligger nedsövd på akuten.
Läs mer om Falköping.
Man hittad utanför sjukhus – flera skador i bröstet
En man har hittats utanför ett sjukhus i Falköping med flera skador i bröstet. Enligt polisen kan det röra sig om knivskador.Mannens skadeläge är oklart, men polisen har kunnat prata med mannen.Ambulans kallades till platsen.
Läs mer om Falköping.
Flera skadade i bussolycka
En buss med cirka 35 personer ombord har krockat med en personbil söder om Falköping och flera uppges vara skadade, skriver Skaraborgs Läns Tidning.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Stort pådrag vid industribrand
En brand har brutit ut i en industrilokal i Falköping.Enligt räddningstjänsten är det drygt 10 ton kornmalt som brinner.– Vi kommer att bli kvar här ett par timmar, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i mellersta Skaraborg.
Minnesord: Gunnar Höök
Gunnar Höök, Falköping, har avlidit i en ålder av 84 år. Han efterlämnar makan Evy Höök, samt barnen Kia Höök Janson, Åsa Höök Holmgren och Johan Höök med familjer.
Hanna Wigh hotad efter sexanklagelser mot SD-topp
Avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh från Falköping har utsatts för omfattande skadegörelse och hot, uppger P4 Skaraborg.Detta efter att trätt fram i TV4:s Kalla Fakta och berättat om sexuella övergrepp av en partikollega.
Läs mer om Falköping och SD-topp.
Sönderslagen bil hos avhoppad SD-ledamot
Den avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh har utsatts för skadegörelse i sitt hem i Falköping. En bil har slagits sönder och en brandsläckare har kastats in genom ett fönster, berättar hon för P4 Skaraborg. Wigh har även tagit emot hotbrev.
Fula kuppen mot Rogers Ica-butik
Det som skulle bli en efterlängtad sovmorgon förvandlades till värsta möjliga start på veckan för Roger Strandberg.Under natten utsattes hans och hustrun Lenas Ica-butik utanför Falköping för en fräck rififikupp – där tjuvarna stal och förstörde varor och material för närmare 300 000 kronor.– Det är bedrövligt, säger Ica-handlaren.
Kommunstyrelsens ordförande har avlidit
Kommunstyrelsens ordförande i Falköping, Conny Johansson, 58, har avlidit.Han dog i sviterna av den levercancer han kämpat mot sedan 2010.– Det är jättetufft, han var väldigt omtyckt. Han var allas kommunalråd, oavsett politiskt färg, säger Ingvor Bergman, S, partikamrat och ordförande i Falköpings kommuns barn- och utbildningsnämnd.
Stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg
Tågtrafiken mellan Skövde och Falköping, där tågen mellan Stockholm och Göteborg passerar, är stoppad.– Detta på grund av ett larm som säger att barn har synts leka på spåren, uppger Veronika Gustafsson, pressinformatör vid Trafikverket.
Man hundbiten i ansiktet – ägaren lämnade platsen
En man i Falköping har blivit hundbiten i ansiktet, uppger polisen.Hundägaren ska därefter ha lämnat platsen.
Läs mer om Falköping.
Störningar i tågtrafiken
Störningar i tågtrafiken påverkar tågen mellan Stockholm och Malmö/Göteborg/Karlstad. Orsaken till förseningarna är ett växelfel mellan Flen och Gnesta och ett banarbete mellan Falköping och Göteborg, enligt Trafikverkets sajt.
Riksdagsledamot i slagsmål på SD-möte
Sverigedemokraterna i Falköping skulle ha budgetmöte på måndagskvällen.Det slutade med slagsmål mellan två av deltagarna – varav en är riksdagsledamoten Hanna Wigh.Hon säger till P4 Skaraborg att hon blev angripen av sin partikollega, och att hon i nödvärn kände sig tvungen att trycka den andra personen ifrån sig.
Villa i lågor: Den är helt övertänd
En brand bröt ut i en villa i Götene på lördagskvällen.När räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd.– Vi får inrikta oss på att minska spridningen, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Skara, Götene, Falköping och Tidaholm.
Dumpades – nu försöker paret rädda kattungens liv
Mikael Pettersson hittade den svårt medtagna och utsvultna kattungen på en parkering i Falköping.Nu kämpar han och sambon Carolina Steneros för att rädda den lilla kissens liv.Många medmänniskor har hjälpt till med att betala veterinärkostnaderna.– Jag är väldigt tacksam över att människor hjälper oss, säger Carolina.
Läs mer om Carolina och Falköping.Nu.
Våldsam brand i ladugård - misstänkt mordbrand
En våldsam brand utbröt i en ladugård i Larv mellan Vara och Falköping i natt.Ladugården brann ner till grunden och elden har spridit sig till ett boningshus intill.– Vi utreder det som misstänkt mordbrand, säger Lars-Åke Ehn, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.
Stopp i tågtrafiken - godståg på spåret
Fel på ett godståg orsakar förseningar i tågtrafiken.– Ett godståg har stannat på ett spår i Falköping. Det drabbar tåg till Jönköping, Nässjö och Skövde, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, presskommunikatör vid Trafikverket.
Totalstopp i tågtrafiken – tåg utryms
Ett problem med en kontaktledning skapar just nu totalstopp i fjärrtågstrafiken mellan Göteborg och Stockholm, samt på västtågen mellan Göteborg och Nässjö. Felet har uppstått mellan Falköping och Stenstorp.