Falköping

Var skyldig över tre miljoner i p-böter

Polisen kontrollerade i natt en bil som stod parkerad på stationen i Floby utanför Falköping. Resultatet var något förvånande.
Läs mer om Falköping och Floby.

Man i 80-årsåldern rånades i trapphuset

En man i 80-årsåldern, på väg hem från kyrkan i Falköping, rånades på söndagskvällen av två maskerade rånare.Rånarna överföll den äldre mannen i hans trappuppgång och tvingade under pistolhot till sig hans plånbok.– De var helt maskerade, det var bara ett par ögon bakom masken, säger mannen.
Läs mer om Falköping.
Tiotal anlagda bränder på samma gata
Under torsdagskvällen har mellan tio och femton bränder uppstått i trapphus på en gata i Falköping.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Stort antal anlagda bränder
Under torsdagskvällen har det brunnit i flera trappuppgångar i Falköping, uppger polisen.– I ett fall har det tänts eld på en anslagstavla, det släcktes snabbt men blev kraftig rök, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen misstänker att bränderna är anlagda och sammanlagt har det varit mellan tio och 15 stycken på orten ikväll.

Flera bränder i trappuppgångar: Anlagda

Under torsdagskvällen har det brunnit i flera trappuppgångar i Falköping, uppger polisen.– I ett fall har det tänts eld på en anslagstavla, det släcktes snabbt men blev kraftig rök, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen misstänker att bränderna är anlagda.
Man sköts i underlivet – två gripna
Under natten greps och anhölls två personer misstänkta för skjutningen som inträffade i Falköping under tisdagskvällen, rapporterar SKLT.Mannen sköts i underlivet – polisen utreder händelsen som mordförsök alternativt dråpförsök.
Läs mer om Falköping.
Blodig man hittad i trapphus
En blodig och skadad man har hittats i ett trapphus i Falköping. Enligt den person som tipsade polisen har skottlossning hörts i området.
Läs mer om Falköping.
Skarpa vägvarningen efter olyckorna: Stanna hemma
Väglaget är under söndagen mycket besvärligt på flera håll i Västsverige.E6 har drabbats av flera olyckor och det råder närmast trafikkaos på pulsådern längs Västkusten.I trakterna av Falköping uppmanar räddningstjänster bilisterna att stanna hemma i stället.– Det är nästan omöjligt att reglera bilen, säger Jörgen Simonsson vid Räddningstjänsten i Stenungsund.
Blandade kebabsås – med en borrmaskin
Vid en kontroll på en pizzeria i Falköping upptäckte miljönämnden att restaurangen blandade såser med en borrmaskin från Biltema.– Det är inte lämpligt, säger handläggaren Anna Klostergård.Dessutom var fläktarna tilltäppta av fett och kylen kryllade av bakterier - restaurangen måste nu måste åtgärda bristerna för att slippa vite på tusentals kronor.
Kraftig brand i flerfamiljshus i Falköping
Ett flerfamiljshus i Falköping har utrymts efter en fullt utvecklad brand, rapporterar GT. – Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.
Läs mer om Falköping och Perry Malmberg.
Fullt utvecklad brand - stort räddningspådrag
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten i mellersta Skaraborg.Huset har utrymts på grund av den kraftiga branden.
Brand i flerfamiljshus i Falköping
Ett flerfamiljshus i Falköping har utrymts efter en fullt utvecklad brand, rapporterar GT.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Halva huset är helt övertänt, säger Perry Malmberg, inre befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Falköping och Perry Malmberg.
Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus
Sent på lördagskvällen kom ett larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Falköping.– Det pågår utrymning av fastigheten just nu, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Falköping, Johan Josarp och Väst.
Fem bränder inom några timmar i Falköping
I Falköping har det brunnit på åtminstone fem ställen under måndagseftermiddagen, bland annat i en källare och i en barnvagn i ett trapphus, skriver GT.
Läs mer om Falköping.
Fem olika bränder – inom loppet av några timmar
Under måndagen har det brunnit på flera håll i Falköping.Polisen har varit ute på fem olika bränder, som alla inträffade inom loppet av bara några timmar.– Det är inte speciellt vanligt med så här många bränder, säger Erik Vedebrand, inre befäl vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg.
Chaufför upptäckte villabrand – räddade äldre man
En villa utanför Falköping började brinna natten mot torsdagen.Elden upptäcktes av en lastbilschaufför som körde förbi.– Han tog hjälp av en granne och lyckades få ut mannen som klarade sig utan skador, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.
Vårdaren Madeleines revansch efter attacken
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.Nu, två år senare, åtalas fyra personer för det brutala överfallet.– Det känns som att de tagit min trygghet och tilliten till mig själv. Det finns inget som jag tycker är roligt längre, berättar Madeleine.
Man barrikaderad i lägenhet – greps av polis
En man som uppgavs vara beväpnad barrikaderade sig under flera timmar i en lägenhet i en liten ort strax norr om Falköping på torsdagseftermiddagen.
Läs mer om Falköping.
Man barrikaderad i lägenhet – tros beväpnad
I en liten ort strax norr om Falköping har en man – som uppges vara beväpnad – sedan flera timmar barrikaderat sig i en lägenhet efter att polisen fått uppgift om att en kvinna hotats och flytt från honom.
Läs mer om Falköping.
Stor polisinsats mot misstänkt vapenman Barrikaderde sig i lägenhet Förhandlare på plats
En stor polisinsats pågick i en ort utanför Falköping.På torsdagseftermiddagen kunde en misstänkt vapenman gripas efter flera timmar. Polisen är på plats med förhandlare och tungsäkrade fordon.– Det ingår i konceptet när vi misstänker att någon har vapen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region väst.
Stor polisinsats mot misstänkt vapenman Barrikaderat sig i lägenhet Förhandlare på plats
En stor polisinsats strax utanför Falköping.En misstänkt vapenman ska befinna sig i en bostad och polisen är på plats med förhandlare och tungsäkrade fordon.– Det ingår i konceptet när vi misstänker att någon har vapen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region väst.
MP-politiker mejlkapad – krävdes på stora summor
Enligt ett utskick från regionpolitikern Roland Wanners (MP) mejl befann han sig i Ukraina och behövde 17 800 kronor för att kunna ta sig hem.Egentligen befann han sig hemma i Falköping.– Det skapar bara irritation. Man blir förbannad och ledsen att folk håller på med sånt här trams, säger Roland Wanners (MP), regionspolitiker i Skaraborg.
Läs mer om Falköping, Skaraborg och Ukraina.
Vårdaren Madeleine, 44, bands och knivhotades
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.– Det känns som att jag har tappat min identitet. Det finns ingenting som är roligt längre, säger Madeleine.
Vårdaren Madeleine blev bunden och knivhotad
När vårdaren Madeleine Jansson, 44, vände sig om i mörkret på en enslig väg vid behandlingshemmet utanför Falköping möttes hon av maskerade män.Innan hon hunnit reflektera över vad som hände hade hon en kniv mot strupen och låg bakbunden på marken.– Det känns som att jag har tappat min identitet. Det finns ingenting som är roligt längre, säger Madeleine.