Falköping

Förskolepersonalens krav: Det är viktigt

Personalen i förskolorna i Falköping vill att kommunen ska betala deras arbetskläder. Den stora namninsamlingen har nu lämnats in till politikerna. – Vi hoppas att man avsätter medel för det här, säger Johanna Svensson, ordförande för Kommunal i Falköping.

Ung man åtalas för stor förskolebrand

Polisen misstänker att mannen i 20-årsåldern hällde ut diesel mot förskolans vägg och på golvet. Sedan kastade han fimpen - och hela skolan sattes brand. – Ja... det var jag som tände på, säger mannen i ett polisförhör. Nu åtalas han för den brand som totalförstörde skolan i Falköping och brände upp värden för nio miljoner kronor.
Läs mer om Falköping.
Åtalas för mordbrand i förskola
En 18-årige man åtalas för mordbranden mot förskolan Urd i Falköping i början av augusti.Mannen...
Läs mer om Falköping och Urd.
Man skadad med flaska av tre clownutklädda
De tre clownutklädda personerna var beväpnade med en trasig glasflaska. Tidigt på söndagsmorgonen attackerade de en man i 20-årsåldern i Falköping. – Han har skadats, men jag vet inte hur han skadats, säger polisens presstalesman Jenny Widn.
Läs mer om Falköping och Jenny Widn.

Man attackerad av tre clowner i Falköping

Skars i handen med en trasig glasflaska
Läs mer om Falköping.
Trandans lockar – så ska turisterna stanna
Trandansen vid Hornborgasjön lockar 150 000 besökare varje vår. Problemet? De flesta packar ihop väskan och åker hem när våren passerat. Nu vill kommunerna få turisterna att stanna året runt genom projektet Visit Hornborgasjön. – Besökaren ska känna att wow, det finns verkligen saker att göra. Vi ska ha fler produkter och aktiviteter som skapar ett mervärde året runt, säger Klara Börjesson Ahlqvist, turistchef i Falköping.
Två bilar i krock: Var en rejäl smäll
Två personbilar har kolliderat i centrala Falköping. – Det var en rejäl smäll. Föraren av den påkörda bilen var väldigt chockad, säger ett vittne.
Läs mer om Falköping.
Lindesberg premiärvann mot Falköping
Lindesberg fick en bra start på volleybollsäsongen efter bortaseger mot Falköping i tre raka set.–
Läs mer om Falköping.
En man död efter villabrand
En man i 60-årsåldern har dött efter en villabrand i Falköping.Mannen skadades svårt i branden som...
Läs mer om Falköping.Mannen.
Film bevis i mordbrandsåtal
En 18-åring åtalas för förberedelse till mordbrand vid en skola i Falköping. Bland bevisen finns en...
Läs mer om Falköping.
Åtalad man kan ligga bakom flera bränder
En man i övre tonåren åtalas vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkt för förberedelse till mordbrand på en skola i Falköping den 4 juli i år. – Ett vittne har iakttagit händelsen och filmat delar av den med sin mobiltelefon, säger extra åklagare Berit Andreasson. Ynglingen – som även utreds även för att ha bränt ner förskolan Urd i Falköping den 2 augusti i år – nekar till brott.
Läs mer om Berit Andreasson, Falköping och Urd.
Äldre man till sjukhus efter brand
En man har förts till sjukhus efter en villabrand i Falköping.– Han ska ha fått brännskador, säger...
Läs mer om Falköping.
Fullt utvecklad brand rasar i villa
En fullt utvecklad brand rasar i en villa i Falköping. – Det är oklart om någon person är kvar i byggnaden, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Falköping och Region Väst.
Lastbil och taxibil i krock i Falköping
En taxibil och en lastbil kolliderade i Falköping under onsdagen. – Enligt uppgift är det inga personskador, det är dock något oklart. Ambulans är beställd till platsen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson. Ingen person skadades vid kollisionen, enligt polisen.
Läs mer om Falköping.
Buss och personbil i krock i Falköping
En buss och en personbil har kolliderat i Falköping. – Enligt uppgift är det inga personskador, det är dock något oklart. Ambulans är beställd till platsen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson. Bränsle har läckt ut på olycksplatsen och gjort vägbanan hal.
Läs mer om Falköping.
Bilförare somnade – körde in i polisbil
En man i 25-årsåldern somnade på lördagsmorgonen bakom ratten - och körde rakt in i en polisbil i Falköping. –Det var tur för båda parter att ingen blev allvarligt skadad, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Läs mer om Falköping och Peter Adlersson.
Misstänk för branden i förskolan dömd förut
För två år sedan dömdes den unge tonårskillen för att ha startat en brand på en godisfabrik i Falköping.Nu misstänks samme unge man för att ha bränt ner en förskola i samma stad och för att ha anlagt en brand vid en skola.
Läs mer om Falköping.Nu.
18-åring misstänks för förskolebrand
En 18-åring har begärts häktad misstänkt för mordbrand i en förskola i centrala Falköping i...
Läs mer om Falköping.
Man gripen misstänkt för brand på förskola
En ung man har gripits misstänkt för att ha anlagt den dramatiska branden mot en förskola i centrala Falköping tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha förberett en annan mordbrand i staden - mot en skola.
Läs mer om Falköping.
Linnea, 19, upptäckte branden i förskolan
Falköpingsbon Linnea Norman, 19, var först på plats vid branden som totalförstörde en förskola i Falköping under tisdagsmorgonen. Hon stannade när hon fick syn på den svarta röken – medan flera bilar valde att bara passera. – Jag tycker att det är ett helt ofattbart agerande, det var ju tydligt att det brann. Man kunde ju inte veta om någon befann sig i huset, säger hon.
Läs mer om Falköping.
Det blir så nära inpå, det blir så verkligt
Dianah Folkesson, 19, är nyinflyttad på Odengatan i Falköping. När hon vaknade och gick utanför huset såg hon den höga och mörka rökpelaren från förskolan. Hon bor bara en gata bort. – Det blir så nära inpå, det blir så verkligt på något vis, säger hon.
Läs mer om Falköping och Odengatan.
Förskolebrand i centrala Falköping
Polisen har spärrat av Odengatan i centrala Falköping under släckningsarbetet med en brand på en...
Läs mer om Falköping och Odengatan.
Hel gata avspärrad efter förskolebrand
Det brinner i en förskola i centrala Falköping på tisdagsmorgonen. Räddningstjänst och polis är på plats. – Hela gatan är avspärrad, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.
Läs mer om Falköping och Peter Adlersson.
Man tog med sig död grävling – till McDonalds
En man tog med sig en död grävling till McDonalds i Falköping. Den ovanliga händelsen utspelade sig...
Läs mer om Falköping.