Falköping

I Falköping har mer än hälften lämnat partiet

Mer än hälften av Sverigedemokraternas förtroendevalda i Falköpings kommunfullmäktige är inte längre medlemmar i partiet. Åtta av 15 som valdes in för SD är nu politiska vildar. – Jag tror inte att väljarna röstade på det parti det sedermera blev. Sedan är det naturligtvis för att jävlas och trotsa, det ska jag inte sticka under stol med, säger kommunfullmäktigeledamoten Helena Wig.
Läs mer om Helena Wig.

I Falköping har mer än hälften av SD:s förtroendevalda lämnat partiet

Mer än hälften av Sverigedemokraternas förtroendevalda i Falköpings kommunfullmäktige är inte längre medlemmar i partiet. Åtta av femton som valdes in för SD är nu politiska vildar.
Dags för Lidköpings FK att ta sig an Mellerud
Mellerud gästar Rådavallen Dinaplanen för match mot Lidköpings FK i division 3 mellersta Götaland. Båda lagen vann i premiären, Mellerud med 4-2 mot Haga och Lidköpings FK med 1-0 mot IFK Falköping.
IFK Falköping tog tre rättvisa poäng mot Holmalund
IFK Falköping startade bra i matchen mot Holmalund på bortaplan på lördagen. Och 1-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-0 i matchen i division 3 mellersta Götaland i fotboll.
Läs mer om Götaland och Holmalund.

Nu startar division 3 mellersta Götaland - IFK Falköping tar emot Lidköpings FK

Äntligen premiärdags i division 3 mellersta Götaland och i första omgången i kväll tar IFK Falköping emot Lidköpings FK på hemmaplan. IFK Falköping Lidköpings FK Lidköpings FK är nykomling i serien, och lagen möttes inte förra säsongen.
Läs mer om Götaland.
Rad av bränder i Falköping misstänks anlagda
Under natten och morgonen har det brunnit på fyra ställen i Falköping, bland annat på en skola. Bränderna kan vara anlagda, tror polisen.
Läs mer om Falköping.
JUST NU: En påkörd – har förts till sjukhus
En person blev under söndagseftermiddagen påkörd av en bil vid ett trafikljus i Falköping.Personen fick föras till sjukhus med ambulans.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Falköping.Personen.
Insänt: Starka insatser från Kolsvas brottare
Flera medaljer till talangerna. I helgen avgjordes FT-Cupen i Falköping. Det är en av de större tävlingarna i Sverige och i år så kom 477 deltagare från 79 olika klubbar från både Sverige, Norge och Danmark till start.
Läs mer om Danmark, Falköping, Norge och Sverige.
Tåg har kraschat in i lastbil
En tågolycka inträffade vid halv åtta på onsdagsmorgonen utanför Falköping. - Ett tåg har kraschat in i en lastbil vid en järnvägsövergång, säger Denny Josefsson, kommunikatör vid Trafikverket, till GT.
Lastbil och tåg i kollision i Vartofta
En lastbil och ett passagerartåg har kolliderat i Vartofta utanför Falköping. Olyckan inträffade vid 07.25 och räddningstjänsten är på väg till platsen.
Läs mer om Falköping och Vartofta.
Idyllen i 100 år gamla huset – för bara drygt 1 miljon
Spana in den här idylliska pärlan utanför Falköping.Liggande träpanel och vita knutar – omgiven av natur. Dessutom med en enorm tomt – allt för en dryg miljon kronor!
Läs mer om Falköping.Liggande.
Tåg står stilla – efter påkörning
Ett SJ-tåg norr om Falköping har kört på något på ett spår – och står nu stilla.– Det är trafikstopp tills vi vet vad som har hänt, säger Therese Strömberg på Trafikverket.
Skolbuss i krock med djurtransport
En skolbuss med drygt 20 barn ombord och en lastbil med kalvar har kolliderat på riksväg 46 nära Falköping. Lastbilen ska ha kört in i bussens bakparti i samband med att bussen saktade in.
Läs mer om Falköping.
Lastbil och skolbuss i krock – chaufför fastklämd
En skolbuss och en lastbil har av okänd anledning kolliderat på en väg utanför Falköping i Västra Götaland. Lastbilschauffören sitter i nuläget fastklämd och räddningspersonal är på plats för att ta loss honom. – En ambulanshelikopter har anlänt till platsen, säger Stefan Gustafsson som är polisens presstalesman i region Väst.
Jordbävning i Falköping – tredje på en månad
Marken i Falköping har skakat igen. På fredagsmorgonen vid sextiden drabbades samhället av en den tredje jordbävningen på en månad.
Läs mer om Falköping.
Tredje jordbävningen i Falköping
Läs mer om Falköping.
Nytt jordskalv i Västsverige
Ett nytt jordskalv inträffade under morgonen i Falköping. Det är det tredje skalvet på kort tid i Falköping, skriver Skaraborgs Läns Tidning.– Det är lite märkligt att det sker på samma plats som det tidigare, säger Björn Lund på institutionen för geovetenskap i Uppsala, till SKLT.
Kvinna omkom i lägenhetsbrand
En kvinna i 50-årsåldern omkom i en lägenhetsbrand i Falköping på torsdagskvällen. Kvinnan hittades medvetslös i lägenheten, men avled senare på sjukhuset.
Läs mer om Falköping.
Jönköpingsföretag får leta efter olja och gas
Lönsamheten är tveksam, protesterna omfattande - och dessutom går utvinning av alunskiffer emot målet om ett fossilfritt Sverige. Ändå har Jönköpingsbolaget Big Rock Energy fått tillstånd att leta efter olja och gas i Stenstorp utanför Falköping.
Man häktad för mordet i Falköping
Den man i 50-årsåldern som misstänks för mordet på en man i 40-årsåldern i Falköping kommun har häktats.Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre mistankegraden.Det rapporterar P4 Väst.
Läs mer om Falköping.
Villa i Falköping övertänd
En villa som fattade eld i Falköping på måndagsmorgonen var vid klockan åtta helt övertänd. En person hoppade ut genom fönstret och kommer att föras till sjukhus. – Det är ingen id att försöka släcka elden. Vi låter huset brinna upp under kontrollerade former, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare på Falköpings brandkår.
Läs mer om Falköping och Kent Johansson.
Brand rasar i villa – person hoppade från fönster
Det brinner i en villa i Falköpings kommun.– Som vi tolkat det är det en fullt utvecklad villabrand, säger Christian Carlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Falköping.Räddningstjänst och ambulans är på väg.