Falköping

Tågstopp efter olycka i Falköping

Läs mer om Falköping.

Tågstopp efter olycka i Falköping

Det är stopp för tågtrafiken förbi Falköping efter en olycka, meddelar Trafikverket. Stoppet...
Läs mer om Falköping och Trafikverket.
Tågstopp efter olycka i Falköping
Läs mer om Falköping.
Moped och bil i krock – pojke till sjukhus
En personbil och en moped har kolliderat i närheten av Falköping. – Mopedföraren, en pojke, är förd till sjukhus, säger polisens presstalesman Jenny Widn.
Läs mer om Falköping och Jenny Widn.

Svart dag i trafiken – tre döda i Västsverige

Lördagen blev en svart trafikdag i Västsverige – tre personer miste livet. En man dog efter att ha kört ner i ett vattenfyllt dike i Ulricehamn med någon form av crossmoped och en man klämdes till döds under en bil i Falköping. Även en mc-förare dog efter att ha krockat med en bil i Stenungsund – och en man blev påkörd utanför Uddevalla sjukhus och vårdas med allvarliga skador.
Svart dag i trafiken – två döda i Västsverige
Lördagen blev en svart trafikdag i Västsverige. En man dog efter att ha kört ner i ett vattenfyllt dike i Ulricehamn med någon form av crossmoped och en man klämdes till döds under en bil i Falköping. Även en mc-förare är mycket allvarligt skadad efter att ha krockat med en bil i Stenungsund – och en man blev påkörd utanför Uddevalla sjukhus.
Man klämdes fast under bil – dog
En man i 50-årsåldern har omkommit under lördagen när han klämdes fast under en bil på en gård utanför Falköping. – Ett tragiskt fall, säger Mattias Skarin, inre befäl vid polisen i Skövde. Anhöriga är underrättade.
Läs mer om Falköping och Skövde.
Man ihjälklämd under bil
En man i Falköping har avlidit efter att ha blivit klämd under en bil. Mannen arbetade med bilen...
Läs mer om Falköping.
Man knivrånad av män i militärkläder
En man har blivit knivrånad i Falköping. Två män i 25-årsåldern har hotat till kontanter – och sedan flytt från platsen. Nu söker polisen i området efter de militärklädda gärningsmännen – Vi letar igenom närområdet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region Väst.
SD-politiker föreslog avrättning av Reinfeldt
Han kallade Stefan Löfven för Judas och föreslog att Fredrik Reinfeldt skulle bestraffas med döden. Nu tar SD-politikern Roar Vesterengen tillbaka sina uttalanden. – Det skulle vara skämtsamt, säger Vesterengen, ledamot i kommunfullmäktige i Falköping till SkLT.
Färdtjänsten hindrar pappa att gå på bröllop
I slutet av augusti gifter sig Katarina Sidenhagen från Göteborg i Falköping. Någon som inte kommer kunna närvara är hennes pappa eftersom färdtjänsten sagt nej till färden mellan Göteborg och Falköping av den svårt sjuke mannen och hänvisar till tåget. – Jag tycker att de behandlar äldre väldigt, väldigt illa, säger hon. – Jag tror personligen inte att det är så mycket jobbigare att åka tåg än att åka buss en längre sträcka, säger Mattias Landvik, handläggare på färdtjänsten.
Han fick utstå fyra inbrott – på kort tid
Pressbyrån i Falköping har blivit utsatt för fyra inbrott – på fem månader. Nu vittnar butiksägaren om att inbrotten har lett till en ekonomisk och psykisk katastrof. – Det här är jättejobbigt, säger Jakob Morad.
Läs mer om Falköping och Jakob Morad.
Rånare slog till mot butiken fyra gånger
Pressbyrån i Falköping har blivit utsatt för fyra inbrott – på fem månader. Nu vittnar butiksägaren om att inbrotten har lett till en ekonomisk och psykisk katastrof. – Det här är jättejobbigt, säger Jakob Morad.
Läs mer om Falköping och Jakob Morad.
Bil åkte av vägen – snurrade flera varv
Strax efter klockan halv tre natten till tisdagen kom ett larm om en trafikolycka utanför Falköping. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. – En bil har åkt av vägen och voltat. En man skadades allvarligt, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.
Läs mer om Christer Fuxborg och Falköping.
Förseningar i tågtrafiken
Störningar i tågtrafiken påverkar under tisdagsförmiddagen flera tåg i Västra Götaland och Småland. Störningarna påverkar även tåg mellan Göteborg och Stockholm.Störningarna beror enligt Trafikverket på att ett spår är avstängt mellan Falköping och Stenstorp på grund av ett elfel. – Vi räknar med att felet ska vara åtgärdat under förmiddagen, säger Lena Karlson, presskommunikatör på Trafikverket.
Bättre att bidra med kunskap än vapen
När Tresor Singbo som 13-åring flydde från Kongo-Kinshasa till Falköping upptäckte han en ny värld. 15 år senare driver han nu en skola i sitt hemland som ger hopp åt barn som utan hans hjälp inte hade fått chansen till utbildning. – Man behöver inte åka tillbaka med vapen för att göra förändring. Det är bättre att återvända med kunskap, säger Tresor Singbo.
Indiskt bolag köper Volvofabrik i Floby
FALKÖPING. Volvo Cars säljer sin fabrik i Floby till indiska Amtek Group. Fabriken har 441 anställda där alla kommer erbjudas fortsatt jobb. – Jag är mycket nöjd med Amtek som ny ägare till Flobyfabriken. Som ett globalt företag med stark närvaro i fordonsindustrin har Amtek rätt förutsättningar att fortsätta utveckla och stärka Flobyfabrikens konkurrenskraft, säger Lars Wrebo, chef för Inköp och Produktion hos Volvo Cars, i ett pressmeddelande.
Tuff natt för poliser i Falköping
En polisman fick ena foten överkörd av en flyende bilist i Falköping vid fyratiden i natt. Polisen...
Läs mer om Falköping.
Knivrånare slog till mot fotbollsklubb
Två maskerade gärningsmän försökte med knivhot på måndagsförmiddagen att råna en fotbollsförening i Falköping. Polisen söker just nu efter de misstänkta rånarna. – En hundpatrull har fått upp spår som upphör vid ett hotell i närheten av fotbollsklubben, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.
Läs mer om Falköping och Ulla Brehm.
Tomas Wolff
Anestesiologen, smärtläkaren, och klarinettisten Tomas Wolff, Falköping, har avlidit i en ålder av 72 år. Närmast sörjande är hustrun Birgit, barn och barnbarn.
Läs mer om Birgit och Falköping.
Listeria hittades i ost – nu återkallas 750 kilo
Falbygdens ost i Falköping återkallar 750 kilo ost sedan listeria hittats i ett parti. Det är inte första gången Falköpingsföretaget haft problem med sina franska ostar. I februari fick deras Roquefort papillon 32 % återkallas sedan spår av listeriabakterier hittats i osten.
Man avled efter att ha kraschat med bilen
En man avled under natten till fredagen efter en våldsam krasch in i en hög stenmur i centrala Falköping. När räddningstjänsten kom till platsen stod bilen i lågor. – Det har gått väldigt fort och bilen var kraftigt demolerad, säger Jonas Nordin, styrkeledare vid räddningstjänsten i Falköping.
Läs mer om Falköping.
Dog efter kraftig bilkrasch i mur
En man miste livet efter att i hög fart ha kraschat in i en mur i en T-korsning i centrala Falköping varpå bilen fattade eld.
Läs mer om Falköping och T-korsning.