Familjen

Daniel, 35, avled efter uppskjuten canceroperation

Rebecca, 7, saknar honom varje dag. – Pappa var rolig ända tills han fick ligga på sjukhus. Men han var rolig då också. Daniel Bezatto, 35, fick canceroperationen uppskjuten i tre månader. När hans mage till slut öppnades på Karolinska universitetssjukhuset i Solna var det för sent. Familjen hävdar att han fick vänta för länge – sjukhuset uppger att köer inte var orsaken.
Läs mer om Karolinska och Solna.

Forskare: Familjen har inte fått gensvar

BJÄRRED. Föräldrarna sökte specialistvård utomlands åt sina sjuka döttrar. Men när ingenting hjälpte såg de inte längre någon framtid – och dödade flickorna för att sedan begå självmord. Forskaren Gisela Priebe undrar hur flera samhällsinstanser kan ha missat varningssignalerna från familjen. – Det är inte så att de inte har sökt hjälp. Men uppenbarligen har de inte fått gensvar som fick dem att behålla hoppet, säger hon.
TEST: Familjen byter bensinbilen mot en elbil
Många spår ett genombrott för elbilar under 2018.Men hur pass stor blir förändringen när en byter från ett bensindrivet fordon till ett elektrifierat dito?Alexandra Widelund, 41, från Ekolsund fick möjlighet att söka svaret på frågan som många ställer sig.– Det kändes som en vanlig modern bil, men tystare, säger hon.
Läs mer om Ekolsund.
Nya detaljer avslöjade – så blir Meghan Markles bröllop
Med fyra månader kvar tills Meghan Markle och prins Harry lovar varandra evig trohet avslöjas att allt fler detaljer är satta inför bröllopet.Bland annat vem som ska designa bröllopsklänningen, middagsmenyn och vilken rödlätt person – som inte är släkt med familjen – som ska uppträda.
Läs mer om Harry och Meghan Markle.

Familjens liv i villan – före barnmorden

BJÄRRED. Döttrarnas svåra sjukdom gjorde det omöjligt för föräldrarna att se en framtid.Enligt avskedsbrevet beslutade de därför tillsammans att döda sina barn.Under familjens sista tid i livet ordnade man vilrum i skolan, trappade ner på aktiviteter och reste flera gånger till Tyskland för specialistvård.– De sökte med ljus och lykta efter någonting som kunde hjälpa, säger en person som kände familjen.
Läs mer om Tyskland.
Familjens sista hälsning i Johannes Brost dödsannons
Johannes Brost gick bort den fjärde januari år.I morgondagens DN publiceras skådespelarens dödsannons – där familjen har en sista hälsning:Lets do some living after we die, skriver familjen, som är en textrad från en låt av Rolling Stones.
Familjens stora sorg – förlorade allt i branden
Familjen Hansen förlorade allt då deras villa i Anderslöv brann ned – nu står de utan hem.Annika Hansens make Patrik skadades så svårt att han vårdades i respirator.– Jag ser hela tiden elden framför mig, den bilden har fastnat på näthinnan, säger Annika Hansen.
Läs mer om Anderslöv, Annika Hansen och Patrik.
Melania Trump – mer poppis än maken
Efter ett år med Donald Trump bakom rodret i Vita huset har amerikanerna sagt sitt om vem i familjen Trump som är mest populär.Nu slår hustrun Melania Trump maken i popularitet, visar en undersökning från YouGov.
Jonas Mosskin: Flygets olidliga lätthet
2017 var året då psykologen Jonas Mosskin flög mer än någonsin – både på jobbresor och semestrar med familjen. Samtidigt skenar ångesten över flygets stora utsläpp. Nu hoppas han att medelklassen tar täten i en klimatrevolution.
Familjen: Tom Petty dog av en oavsiktlig överdos
Rockstjärnan Tom Petty dog av en oavsiktlig drogöverdos, meddelar hans familj efter ett utlåtande från rättsläkaren som undersökt dödsfallet. Petty hittades utan puls i sitt hem i Los Angeles den 2 oktober. Han blev 66 år gammal.
Sofie, 7, hindrades från att gå i skolan
Sofie är 7 år gammal och vill inget hellre än att gå i skolan.Hon har adhd och fick gå hem från skolan. Nu har hon tvingats vara borta i två månader, vilket familjen är kritisk till.– Sofie säger att hon vill vara i skolan med sina kompisar. Hon är jätteledsen över det här, säger mamma Elinor Bolin.
Läs mer om Elinor Bolin.
Anne Lundberg avslöjar stora besvikelsen i Antikrundan
I årets Antikrundan har programmet lyckats få fram flera objekt med sanslöst höga värden.Men det blir även några riktigt snopna ögonblick, avslöjar programledaren för Expressen.– Det är föremål som hållits kära i familjen men som visar sig inte ha något ekonomiskt värde, säger Anne Lundberg.
Om frälsningen ska nå fler behövs ett vassare manus
Familjen Kaos med systrarna Kronlöf fortsätter i Karl Gerhards tradition.Maria Edström ser en politisk revy som är bäst när den handlar om fattigdom.
Läs mer om Kronlöf.
Det var hösten 2015 – nu kan familjen återförenas
Två år av gnagande väntan. Osäkerhet. Men nu ska sjuårige Rodan i Borås återförenas med sin syriska mamma Nazi. Det var kriget i Syrien hösten 2015 som gjorde att Rodan med pappa Khaled Swirakly flydde till Borås. Men mamma Nazi och de två syskonen blev kvar.
Läs mer om Khaled Swirakly, Nazi, Rodan och Syrien.
Julgran brann – då slängde mannen ut den genom fönstret
En julgran i en villa i Lund tog eld under tisdagskvällen.Mannen som bodde i huset tog hela trädet – och kastade ut det genom fönstret.Något som räddade både familjen och huset.– Det blev lite rök- och sotskador, men det var ingenting, jämfört med hur det kunde ha slutat, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Joel Johansson och Lund.
Grannarna anade ingenting – i huset hittades 13 undernärda barn
Grannarna såg sällan till några barn i den övervuxna trädgården utanför ett hus i det sömniga kvarteret i Perris, Kalifornien. Men när polisen slog till mot huset hittade de tretton personer, mellan två och 29 år gamla, vissa av dem fastkedjade vid sina sängar. – Jag hade ingen aning om vad som försiggick, säger Andrew Santillan, granne till familjen där föräldrarna nu häktats misstänkta för tortyr.
Läs mer om Andrew Santillan och Kalifornien.
Därför vägrar Gardell satsa pengar i H&M
Riskkapitalisten Christer Gardell undviker HM:s Stefan Persson.Han vill inte investera i den krisande klädjätten.– Jag har för mig att de har en huvudägare med väldigt mycket aktier, vilket gör att det är han och familjen som bestämmer, säger Gardell i Di tv:s Börsmorgon.
Läs mer om Gardell.
Omdömeslöst – det är ett trauma
Anna Holmlund uppmärksammades med en hyllningsfilm under Idrottsgalan.Men efteråt vittnade familjen om att Anna Holmlund blivit ledsen av filmen och att de inte hade fått någon information i förväg. SVT fick kritik från en forskare i traumajournalistik för sin hantering.– Det kanske hade varit bra att förbereda henne, säger Kajsa Bergqvist till SportExpressen.– Jag upplevde henne som rörd, säger Kristin Kaspersen.
Därför tvingas Zelmerlöw skjuta upp bröllopet
Måns Zelmerlöw står inför stora livsförändringar, han och fästmön Ciara Janson ska bli föräldrar och ännu finns frågetecken kring hur familjen ska bo.Efter artistens frieri i somras, är det oklart när bröllopet kommer att gå av stapeln – det har flyttats ned i prioritetsordningen.– Ja, det finns väl i pipen. Men det är lite annat som sagt, barn och boende, som ska bli helt klart innan, säger han till Expressen.
Idrottsgalans ursäkt till Anna Holmlund
Anna Holmlund hyllades mangrant av hela Globen under Idrottsgalan.Men den känslosamma hyllningsfilmen var svår för Anna Holmlund själv att titta på, och familjen fick inte information om den i förväg.– Det var jobbigt för henne att titta på. Jag tyckte inte att det var helt hundraprocentigt måste jag säga, säger partnern Victor Öhling Norberg till SportExpressen.– Jag är hemskt ledsen om Anna har tagit illa vid sig. Det var inte alls vår avsikt, säger Idrottsgalans vd Stephan Rimr.
Claes, 51, byggde sin egen likkista
När Claes Blixts pappa dog upptäckte han att utbudet av likkistor var rätt skralt.Claes, som är van vid att bygga saker själv, bestämde sig för att bygga sin egen likkista – och höll en kistbyggarkurs för andra.– Jag är så jäkla glad över att jag har min egen kista som står här. Nu behöver inte familjen sitta och våndas över hur den ska se ut, säger han.
I början gjorde jag motstånd och skrek, men släkten lade sig i och såg till att jag gick tillbaka in i hans sovrum
När familjen fick reda på att den 16-åriga dottern var kär i en jämnårig kille tvingades hon gifta sig med en 37-årig man från föräldrarnas hemland. – Jag var oskuld och ville absolut inte ha sex med min man. I början gjorde jag motstånd och skrek, men släkten lade sig i och såg till att jag gick tillbaka in i hans sovrum, berättar Leyla, som när hon sökte hjälp hos socialtjänsten bara fick höra att det är vanligt att ungdomar är missnöjda med föräldrarnas regler. I dag lever Leyla under skyddad identitet och har inte träffat sin familj på fem år.
Läs mer om Leyla.