Far

Tomas Andersson Wij om sina värmländska rötter

INTERVJU: Konsertaktuell Hans farfars far körde bilen genom isen i Lesjöfors. Han har träffat värmländska indianer och nyligen fått ett rejält schvung i karriären genom tv-äventyret "Så mycket bättre".

Hemliga detaljen – Paris Jacksons hyllning till pappa Michael

Paris Jackson hyllar sin bortgångne far, Michael Jackson, genom att gå klädd i en Thriller-inspirerad bomberjacka.Den unga modellens iögonfallande klädstil är klart influerad av sin pappa, skriver Daily Mail.
Fredrik Strage: Mitt hjärta bultar hårt när jag får reda på vem som är artistens far
Hans bistra min är vagt bekant. Och James Kent, ett ovanligt namn på en fransman. Den heta artisten Perturbator visar sig ha en mycket känd far.
Läs mer om Perturbator.
Rolf Ekus om kriget som kunde ha stoppats
I DN Intervju möter programledaren Johar Bendjelloul toppdiplomaten Rolf Ekus. Han berättar om mötena med far och son – presidenterna Bush och om ett krig som skulle föras till varje pris.
Läs mer om Bush och Johar Bendjelloul.

Familjen är förkrossad av förlusten av deras älskade make

I lördags kom beskedet att Benny Fredriksson avlidit, 58 år gammal.Den tidigare teaterchefen sörjs nu av familjen.Familjen är förkrossad av förlusten av deras älskade make, far och farfar och ber om deras privatliv respekteras, skriver hustrun Anne Sofie von Otters manager i ett uttalande.
Läs mer om Anne Sofie och Benny Fredriksson.
Ny The Crew 2-trailer avslöjar premiärdatum i juni
Vi blev smått besvikna när Ubisoft försenade både Far Cry 5 och The Crew 2 i december, men hellre ett helt spel än ett trasigt såklart.
Läs mer om Far Cry, The Crew och Ubisoft.
Hon styr skutan i stormig bransch
BILLINGE. I höstas tog Alexandra Rolland Andersson över rodret som vd på Scanmarine efter sin far. Och trots att hon är ung tvekade hon aldrig. Jag älskar den här branschen, det händer något hela tiden, säger hon.
Björn Gustavssons krönika: När utopin ibland förverkligas. På språkcaféer, fängelser och i skidspåren i Dalarna.
Snön ligger meterdjup på höjderna kring Boda och Lenåsen. Om dagarna far jag fram i de mest fantastiska skidspår. Och ständigt slås jag av hur glada, ja närmast uppsluppna mötande människor ter sig.
Läs mer om Boda, Dalarna och Lenåsen.
Bakom murarna
KRÖNIKA. När USA startar handelskrig med Europa och Kina är det politik det handlar om - inte ekonomi. Handelskrig. Smaka gärna på det uttrycket. Tankarna far iväg till 1970-talets kvoter, då Europa skulle skyddas mot japansk bilimport.
Läs mer om Europa och Kina.
Stephen Hawkings fina relation med sin dotter Lucy
Den världsberömde fysikern Stephen Hawking lämnade efter sig tre barn i sorg.Lucy Hawking har talat kärleksfullt om sin far och sagt att skratt och envishet har hållit honom vid liv.Vi kommer för alltid att sakna honom, skriver barnen i ett uttalande.
Läs mer om Lucy och Stephen Hawking.
Stephen Hawking är död
Utrikes. Den välkände brittiske fysikern Stephen Hawking är död, skriver flera medier. Han blev 76 år. "Vi är hemskt ledsna över att vår älskade far har gått bort i dag", skriver hans barn i ett uttalande till den brittiska nyhetsbyrån PA.
Läs mer om Stephen Hawking.
Stephen Hawking, 76, har avlidit
Den brittiske fysikern Stephen Hawking har avlidit, rapporterar internationella medier.Han blev 76 år gammal.Vi är djupt ledsna över att vår älskade far har avlidit i dag. Han var en stor vetenskapsman vars verk och arv kommer leva vidare i många år, skriver familjen i ett uttalande.
Läs mer om Stephen Hawking.
Stephen Hawking är död
Den välkände brittiske fysikern Stephen Hawking är död, skriver flera medier. Han blev 76 år. Vi är hemskt ledsna över att vår älskade far har gått bort i dag, skriver hans barn i ett uttalande till den brittiska nyhetsbyrån PA.
Läs mer om Stephen Hawking.
Erik de la Reguera: Marine Le Pen har större problem än partinamnet
Paris. Nytt partinamn, en utsparkad far och en omfamning av en av den amerikanska alt-right-rörelsens frontalgestalter. Är det tillräckligt för att ge invandringsfientliga Marine Le Pen flygfart inför nästa års val till Europaparlamentet och presidentvalet 2022? Det är långtifrån säkert.
Kan namnbytet rädda Le Pens solkade Nationella fronten?
Högerextrema Nationella fronten ska få ett nytt namn, ett som inte är förknippat med grundaren Jean-Marie Le Pens solkiga förflutna och kan ge partiet en nystart. Men problemen hopar sig kring partiledaren Marine Le Pen, som är insyltad i en rad allt fulare bråk – inte minst med sin far Jean-Marie – och åtalas för flera brott.
Pamela Andersons ilska efter bråket
Nu försvarar Pamela Anderson sonen Brandon efter blodigt bråk med pappa Tommy Lee.På sin hemsida har Anderson lagt upp ett öppet brev:Han är en katastrof utom kontroll och han beter sig inte som en far, skriver Baywatch-stjärnan.
Marvel avslöjar Thanos motiv i Infinity War
Trots att vi sett Thanos flera gånger sedan The Avengers hade premiär vet vi fortfarande väldigt lite om honom. Vi vet att han är far till Gamora och Nebula och att han är ute efter evighetsstenarna men inte mycket mer än så.
Läs mer om Gamora, Infinity War och Nebula.
Carl Philips passning till kungen på bondgården
HUSKVARNA. Här hälsar prins Carl Philip på hemma hos lantbrukaren Samuel Forssmed, 48, och Lena Forssmed, 47.Samuel är den fjärde generationen som driver gården och lärdes upp av sin far.– Det är den bästa skolan, sa prins Carl Philip, som själv hämtat inspiration hos pappa kungen.
Livsverket om Marseille är unikt, men glöden saknas
Robert Gudiguian återvänder till Marseille i Huset vid havet där tre syskon återförenas när deras far fått ett slaganfall. Men det är inte de eventuella tillgångarna som upptar syskonens tankar utan livsvalen de gjort.
Läs mer om Huset och Marseille.
Jan Mosander: Traumat som präglat Finland
Min far mindes krigets grymheter, men man talade inte om dem i vardagen när jag växte upp, skriver journalisten och författaren Jan Mosander i debatten om den påstådda tystnaden kring finska inbördeskriget.
Läs mer om Finland och Jan Mosander.
Ubisoft presenterar sina framtidsplaner för Far Cry 5
Säsongspasset till Far Cry 5 tycks bli ett av de matigaste vi någonsin sett i spelvärlden, att döma efter vad Ubisoft nu presenterat för framtidsplaner för serien.
Läs mer om Far Cry och Ubisoft.
Kälkens namn delar Sverige
Heter den bob eller snowracer – den rattutrustade kälken som far ner för backen? En forskare har gjort sitt bästa för att reda ut begreppen.
Läs mer om Sverige.
Tragedierna som skakat Justin Trudeau
Kanadas premiärminister, Justin Trudeau, 46, är Nordamerikas mest hyllade ledare.Han har fått många Trump-kritiker i USA att drömma om ett liv i grannlandet i norr.Men privat har Justin Trudeau en tung bakgrund.Hans far, före detta premiärministern Pierre Trudeau, var frånvarande under en stor del av uppväxten, medan hans mor, Margaret, brottades med svåra depressioner.När Justins yngre bror Michael dog i en skidolycka 1998 skakades familjen i grunden.– Jag saknar honom fortfarande. Jag kommer alltid att sakna honom, skriver Justin Trudeau i sina memoarer.
Far Cry 5
Någonstans i Hope County, Montana, är en björn vid namn Cheeseburger bosatt. Underligt att börja en förtitt med ett morrande vilddjur döpt efter en slaskig snabbmatsrätt kanske du tycker, men det är viktigt, vi lovar.
Läs mer om Cheeseburger, Hope County och Montana.