Far

Far och son Bush fördömer hatet i Charlottesville

Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.

Far och son Bush uttalar sig om Charlottesville

De tidigare presidenterna George H.W. Bush and George W. Bush har gått ute med ett gemensamt uttalande där de starkt fördömer händelserna i Charlottesville.Det rapporterar CNN.
Far och son Bush vänder sig mot hatet i Charlottesville
Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.
Petersons dotter: Det har varit många tårar
Det var ett dygn som försatte en hel nation i chocktillstånd.Sverige förlorade en omsusad idrottshjälte när Ronnie Peterson förolyckades - tvååriga Nina Kennedy förlorade sin pappa.39 år senare har Nina Kennedy precis avslutat arbetet med filmen om sin världsberömde far.– Det har varit många tårar under den här resan, säger hon.
Läs mer om Nina Kennedy och Ronnie Peterson.

Ny bok om Rausing vållar bitter familjefejd

En ny avslöjande bok om familjen Rausing utlöser en bitter släkttvist.Eva Rausing dog för fem år sedan efter långvarigt drogmissbruk – och nu skriver hennes svägerska Sigrid Rausing öppenhjärtigt om narkotikaproblemen.Evas far Tom Kemeny har försökt stoppa boken och säger att den är helt förvrängd.
Rausing-bok fördöms av anhöriga
Sigrid Rausing har skrivit en bok om sin relation till brodern Hans Kristian och hans amerikanska fru Eva Rausing, som dog i sviterna av parets narkotikamissbruk. Boken fördöms nu av Eva Rausings far som ifrågasätter avsikten med boken och objektiviteten i den.
Läs mer om Eva Rausing.
Rausingbok fördöms av anhöriga
Sigrid Rausing har skrivit en bok om sin relation till brodern Hans Kristian och hans amerikanska fru Eva Rausing, som dog i sviterna av parets narkotikamissbruk. Boken fördöms nu av Eva Rausings far som ifrågasätter avsikten med boken och objektiviteten i den.
Läs mer om Eva Rausing.
Din far var USA:s viktigaste spion bakom järnridån
Epilog | Såhär går det till. Mor fyller på kaffe åt mig – klockan måste vara runt två på natten nu – och sätter sig igen, men den här gången inte bredvid mig utan mittemot.
Om han var framför min bil skulle jag gasa
Neymar är på väg att gå till PSG för över två miljarder kronor.En affär som till stor del har orkestrerats av hans far, Neymar Sr.Neymar Sr har varit storstjärnans agent i nästan hela hans liv - och drar sig inte från att spela fult för vad han anser är hans och sonens bästa.– Om jag såg honom framför min bil skulle jag inte bromsa, jag skulle gasa, har Santos förre president Luis Alvaro da Oliveira Ribeiro tidigare sagt.
Polisen JO-anmäls efter balkongfall
Polisen höll inte några förhör eller gjorde ingen brottsplatsundersökning när en ung kvinna avled efter ett fall från en balkong i södra Stockholm. Nu JO-anmäler kvinnans far polis och åklagare.
Läs mer om Stockholm.
Vännens starka ord om Michael Nyqvist
Skådespelaren Anastasios Soulis berättar om sin relation till skådespelaren Michel Nyqvist.Soulis lärde känna Michael Nyqvist som barn när de spelade i filmen Hem ljuva hem.Han beskriver sin relation med Nyqvist som en far- och sonrelation.– Jag kommer minnas honom som min överlägset största inspirationskälla, min mentor, min filmpappa och min idol, säger Anastasios Soulis i podcasten Nemo möter.
Läs mer om Hem, Michael Nyqvist, Nemo och Nyqvist.
Sonen får namn efter sin bortgångne pappa
För drygt åtta månader sedan skakades brasiliansk fotboll av en tragisk flygolycka.19 av 22 spelare från laget Chapecoense omkom i olyckan där alltså bara tre spelare överlevde.Tidigare i veckan blev en av de omkomna spelarna pappa till en liten pojke.Mamman valde då att hylla sin bortgångne man - gav barnet namnet Tiaguinho, efter sin far.
Läs mer om Chapecoense och Tiaguinho.
Stjärnan om tragedin – pappan blev mördad
Rigoberto Uran är på väg mot en storsucc i Tour de France – men bakom framgången döljer sig en ohygglig tragedi.Urans far blev kidnappad och mördad i hemlandet Colombia.
Läs mer om Colombia, France och Tour.
Så reagerar omvärlden på frigivningen
O.J. Simpson blir villkorligt frigiven i höst.Och reaktionerna på det uppmärksammade beslutet har varit många.Redan innan beslutet tillkännagavs uttalade sig Fred Goldman, far till Ron Goldman, som O.J. misstänktes ha mördat.– Det är inte bara han som gör mig orolig utan hela vårt rättssystem, sade han i Good Morning America.
Experten: Så ska du agera om ett barn far illa
Det uppmärksammade spädbarnsfallet i Kristianstad har väckt många frågor.Staffan Olsson, expert i tystnadsplikt och anmälningsplikt, förklarar hur du ska agera om du misstänker att ett barn far illa – även om det inte finns några bevis.– Man ska anmäla allt som är onormalt, säger Staffan Olsson, författare.
Läs mer om Kristianstad och Staffan Olsson.
Agnes Lidbeck: Vi slåss därför att vi står varandra så nära
Vi lever i en tid av polarisering, av politiska motsättningar och svartvita världsbilder. Boksommars artikelserie Motpoler kretsar kring konflikter i litteraturen. I dag skriver Agnes Lidbeck om striden mellan mor och far: bland mumintroll, hos Virginia Woolf och vid köksborden. Stina Wirsn har illustrerat.
Läs mer om Motpoler och Virginia Woolf.
Trump går ut till sonens försvar
Donald Trump Jr har fått mycket kritik efter att det uppdagats att han tagit ett möte med en rysk advokat – i tron om att hon satt på skadlig information om den politiska motståndaren Hillary Clinton.Men hans far, USA:s president Donald Trump, förstår beslutet.– Jag tror att många hade tagit det mötet, säger Trump i en intervju med nyhetsbyrån Reuters i natt.Presidenten kommenterade även sitt långa personliga möte med Vladimir Putin.
Sådan far, sådan son
DN 13/7 2017. Den särskilde åklagaren Robert Mueller har en ack så viktig uppgift att utreda exakt hur omfattande kontakterna mellan Trump och Ryssland faktiskt har varit. USA kan inte ha en president i händerna på Putin.
Läs mer om Putin, Robert Mueller, Ryssland och Trump.
Ingen familjekamp för Untersteiners
Under tisdagen blev Peter Untersteiners Carabinieri och Johan Untersteiners Day Or Night In inbjudna till Hugo Åbergs.Men efter att Peter dragit på sig en en avstängning så uteblir sulkykampen mellan far och son.– Mycket surt, men det är sjävförvållat, säger Peter Untersteiner till Travronden.
Sverker Lenas: Angela Guis Sommar i P1 – inspiration för alla vars liv någon gång kantrat
Som en hyllning till sin pappa spelar Angela Gui mest 1970- och 80-talsmusik. Kärleken mellan dotter och far uttalas aldrig med stora bokstäver, men pulserar tydligt mellan ögonblicksbilder och låtar av The Stone Roses, Michael Jackson och David Bowie.
Trump Jr: Far var ovetande om ryssmötet
Donald Trump Jr, USA:s president Donald Trumps äldste son, säger att han inte berättade för sin pappa om mötet med den ryska juristen Natalia Veselnitskaja. – Det fanns inget att berätta, säger Trump Jr i en intervju med Fox News.
Trump Jr: Far var ovetande om ryssmötet
Donald Trump Jr, USA:s president Donald Trumps äldste son, säger att han inte berättade för sin pappa om mötet med den ryska juristen Natalia Veselnitskaja. – Det fanns inget att berätta, säger Trump Jr i en intervju med Fox News.
Donald Trump hyllar sonens transparens
Bara timmar efter att Donald Trump Junior publicerat mejlkorrespondensen angående sina rysskontakter förra sommaren får han nu stöd av sin far, den amerikanske presidenten Donald Trump.
Josefssons ordkrig om Astrid Lindgren
Janne Josefsson berättade i sitt sommarprat om att Botkyrka kommun bränner de tidiga upplagorna av Astrid Lindgrens Pippi i Söderhavet av ideologiska skäl.Nu menar kommunen att Josefsson far med osanning.– Det är bara ett sätt att kamouflera. De gallrar ut av ideologiska skäl, stå för det då, svarar Josefsson.