Far

Ny kronprins utsedd i Saudiaarabien

Mohammed bin Salman har utsetts till kronprins och vice premiärminister för Saudiarabien, rapporterar Der Spiegel. Bakom utnämningen står hans far kung König Salman. Den tidigare kronprinsen tvingas nu bort.

Busch Thor till angrepp mot Lööf

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor går till hårt angrepp mot allianskollegan Annie Lööf. Busch Thor anser att C-ledaren far med osanning när hon skriver att allianspartierna är överens om att inte lägga fram en gemensam alliansbudget i höst.
Göran, 91, kastas ut från äldreboendet
Göran Klintmyr, 91, kastas ut från äldreboendet i Småland.Orsaken är att hustrun Birgit, 88, avlidit och det var hon som beviljades särskilt boende med maken Göran som medboende.– Det är omänskligt att köra ut min far på det här sättet. Vi hade inte ens hunnit begrava mamma förrän pappa fick reda på att han var tvungen att flytta, säger sonen Lars Klintmyr.
Läs mer om Birgit, Göran och Småland.Orsaken.
Skolans personal måste kunna se med barnens ögon
När skolans personal misstänker att ett barn far illa, måste de våga agera. Det är oroväckande att så få lärare gör en orosanmälan vid misstänkta alkoholproblem hemma, skriver föreläsaren Lisbeth Pipping, som har egna erfarenheter som barn.
Läs mer om Lisbeth Pipping.

Dödsfallet som knäckte Woods

Det är nu år nio år sedan Tiger Woods, med ett brutet ben vann US Open. Skador och skandaler har sedan dess avlöst varandra.Nu senast: Gripandet efter att han kört bil påverkad i slutet av maj.Men fallet började ytterligare två år tidigare, när Tiger förlorade sin far Earl.
Läs mer om Earl och Tiger.
Kungens uppmaning till Carl Philip på bröllopsdagen
I dag har prins Carl Philip och prinsessan Sofia varit gifta i två år.Kungen hade en tydlig uppmaning till sin son när han fick höra om den stora dagen:–Då måste du åka hem då, sa han när far och son jobbade ihop på Stenhammardagen.
Far Cry 5 får gameplay-trailer – se den här
Religiösa galningar och amerikanska västern. Det här är nästa del i Far Cry-serien.
Läs mer om Far Cry-serien.
Fortsatta förhör med Arbogakvinnan
Var befann hon sig kvällen då hennes far mördades? Den 42-åriga kvinna som misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar ska i dag svara på frågor om vad som hände den ödesdigra kvällen utanför Arboga förra sommaren.
Läs mer om Arboga och Arbogakvinnan.
Polisen: Här är reglerna cyklister måste följa
Cyklister i trafiken – himmel eller helvete? Det är många oense om, men när cyklisterna far fram som galningar så vill polisen nu påminna om att även cyklister faktiskt har skyldigheter.Här är reglerna som måste följas – har du koll på de viktigaste?
Fertilitetsläkare misstänks för missbruk av egen sperma
En fertilitetsläkare i Nederländerna misstänks ha använt sin egen sperma vid behandling av barnlösa par. Så många som 60 barn kan ha läkaren som sin biologiska far.
Läs mer om Nederländerna.
Hon har ingenting med mordet och mordförsöket att göra
Hon chockades så svårt när hon fick veta att någon mördat hennes far att hon gick in i ett förnekelsestadie. När hon sedan insåg att det var hennes pojkvän som dödat hennes far insåg hon att hon själv kunde bli misstänkt. Då börjar hon bete sig märkligt. – Men hon har ingenting med mordet och mordförsöket att göra, säger Amanda Hikes, 42-åringens advokat.
Ica-butikens briljanta knep mot varma bilar
Sommaren har kommit med besked. I helgen uppnås rekordtemperaturer på flera håll i landet – något som dock innebär vissa faror för våra fyrfotade vänner.Nu slår Ica Kvantum i Tidaholm ett slag för traktens hundar – efter en briljant id från en kund.– Man har läst om hundar som far illa i varma bilar i alldeles för många år. Då försökte vi dra vårt strå till stacken, berättar Ica-handlaren Sverker Josefsson om idn, som Aftonbladet tidigare uppmärksammat.
Här är släppdatum och trailer för Far Cry 5
Ubisofts nästa enorma sandlådespel har fått ett datum.
Läs mer om Far Cry.
Så blir vi rädda när andra far illa
När vi ser andra uppleva smärta eller trauma aktiveras samma områden i hjärnan som om det vore vi själva som utsattes, visar ny studie. Vissa är extra känsliga – och det kan leda till överdriven rädsla.
Man sköts ihjäl i kök – far och son får sin dom
Mannen med kopplingar till Bandidos bjöds in till en lägenhet i Jönköping.Besöket slutade med att han blev ihjälskjuten med hagelbössa.En far och hans son åtalades för mordet – men tingsrätten släppte dem fria i väntan på domen faller klockan 14 på onsdagen.
Astrid Lindgrens Bullerbyhus till salu
Det här torpet är redan världsberömt tack vare Astrid Lindgren. Här bodde hennes far och här utspelade sig Bullerby-filmerna. Nu är det riktiga Bullerby-huset till salu. Unik chans som kanske aldrig återkommer!
Huvudvittnets far håller fast vid sin berättelse
Rättegången om mordet i Kalamark fortsätter att handla om den så kallade avvärjningsresan. På måndag förmiddag vittnade huvudvittnets far. Efteråt var Kaj Linnas advokat mycket nöjd.
Läs mer om Kalamark.
Stefan Lisinski: Frågan är om de visste att de var avlyssnade
De avlyssnade samtalen mellan huvudvittnet Nils och hans far är några av åklagarens trumfkort i den kommande rättegången, enligt åklagarens uppfattning. En viktig fråga i rättegången blir om de båda förstår att de är avlyssnade eller ej.
Skådespelaren Powers Boothe är död
Skådespelaren Powers Boothe är död.Stjärnan som gjort sig känd bland annat för att spela skurk i filmer som Sin City och Tombestone avled i sitt hem, 68 år gammal.Det är med stor ledsamhet jag sörjer att min vän Powers Boothe har gått bort. En kär vän, stor skådespelare, hängiven far och make, skriver vännen och kollegan Beau Bridges på Twitter.
Läs mer om Sin City, Tombestone och Twitter.
Wozniacki i storbråk med pappan
Han har varit vid hennes sida i vått och torrt.Men nu har ett storbråk mellan danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki och hennes pappa fångats på TV.– När du ser ut som en mumie tappar jag modet, skrek Wozniacki åt sin far Piotr som hon menade visade för lite intresse för matchen.
Fram med lassot! Nästa Far Cry kan bli ett westernspel
Ett filmteam i kombination med tidigare marknadsundersökningar pekar på ett spel med cowboys.