Far

Mathildas upptäckt i sängen på hotellet

När Mathilda lade sig i hotellsängen för att sova så märkte hon att allt inte stod rätt till.När hon insåg vad som far fel så flög hon upp ur sängen.Mina ögon blir som tefat, beskriver hon i ett Facebook-inlägg.
Läs mer om Facebook-inlägg.

Kemipristagaren Joachim Frank upptäckte vetenskapen som åttaåring

När Joachim Frank var åtta år gjorde han experiment under sina föräldrars veranda. På söndag tar han emot Nobelpriset i kemi, trots att hans far försökte övertyga honom om att ägna sig åt något annat än vetenskap.
Läs mer om Nobelpriset.
Minnesord: Ewa Ericsson
Ewa Ericsson, Spånga, har avlidit i en ålder av 60 år. Hennes närmaste är mamma Gunvor, sonen Joel, hans far Johnny och Leif, hennes bästa vän och kamrat.
Läs mer om Gunvor, Joel, Johnny, Leif och Spånga.
SVT-dokumentär far med osanning om Göteborgs proggscen
SVT vilseleder kommande generationer, menar 36 välkända proggprofiler. I dokumentären Barn av vår tid ger man bilden av att skivbolaget Nacksving i Göteborg var proggrörelsens centrum när det i själva verket var två helt andra skivbolag som spelade roll.
Läs mer om Barn, Göteborg och Nacksving.

Utredningen läggs ner efter kraschen

Den 7 september 2011 inträffade den tragiska flygolyckan där alla spelare i KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl, däribland Stefan Liv, omkom.Sedan dess har det pågått en brottsmålsutredning mot planets piloter, men den utredningen läggs nu ner enligt Sovsport.– Om någon var skyldig kommer Gud att straffa dem, säger Leonid Tkachenko, far till Ivan Tkachenko som omkom i kraschen, till Yar.kp.ru.
Louise växte upp med sin mammas mördare
I december 1998 förlorade Louise, då fyra år gammal, sin mamma Ingrid i en allvarlig brand.Först i våras fick hon veta att branden var anlagd – av hennes egen far.I en öppenhjärtig intervju med Allers Brott, Mord Mysterier, berättar hon nu om sorgen, frågorna och uppväxten med mördaren Arnold Lewin.– Hur kunde han vara så hjärtlös? Men han är dömd för mord, för att ha mördat min mamma. Det är bara så oerhört svårt att greppa.
douard Louis: Vem dödade min far?
En höstdag besöker den franske författaren douard Louis sin svårt sjuka pappa. Han har knappt råd med mediciner. Ditt livs historia är historien om politiker som avlöst varandra för att bryta ner dig, skriver sonen.
Bokningsbolagen far med osanning
Samtliga av de Tallink Silja-kopplade bokningsbolag som DN har ringt uppger att de inte samarbetat med Michael Silfverskiölds bolag Event cruises. Alla utom ett - United Stage.
Hon får SvD:s Lilla litteraturpris
Thea Bendetcedotter Perssons mörka novell om en destruktiv far och son-relation blev juryns favorit. I konkurrens med närmare 1 000 andra bidrag kammade 15-åringen hem vinsten i SvD:s Lilla litteraturpris. Därmed blev hon prisets andra vinnare någonsin.
Man knivmördad i sitt hem – sonen döms till fängelse
Sonen knarkade i tre dygn innan han stack sin far till döds med kniv.Nu döms han till 18 års fängelse för mord, hot mot tjänsteman och grovt narkotikabrott.Dådet präglades enligt domstolen av omfattande och brutalt knivvåld.
Känslosamma mötet: Stolthet och glädje
Colorado Avalanches ankomst till Sverige blev också till ett känslosamt möte för far och son Landeskog - som såg varandra för första gången på månader.– Det är ju helt overkligt. Jag har bara varit glad av att se honom där borta men att han skulle få komma hem och spela, det hade jag aldrig trott skulle hända, säger Tony.
Läs mer om Landeskog, Sverige och Tony.
Kurt, 60, berättar sin tragiska livshistoria
Kurt Carlson, 60, drabbades nyligen av cancer.I söndagens avsnitt av Allt för Sverige kommer tårarna när han berättar om sjukdomen och när han får höra sina förfäders historia.Samtidigt berättar han om sin tragiska livshistoria.– Både min farfar och min far begick självmord, säger han i programmet.
Läs mer om Allt och Sverige.
Nenne vigde sitt liv åt kungabarnen
När kungens och Hagasessornas far, arvprins Gustav Adolf, avled i en flygolycka yppade hon inte ett ord.I det tysta brottades hon med ett livsavgörande beslut –att följa sina egna drömmar eller ge upp sitt eget liv till förmån för Sveriges kungafamilj.Nenne Björnberg valde att viga sitt liv åt att ta hand om kungabarnen.
Läs mer om Gustav Adolf.
Polisen: Mordoffren var far och dotter
En död man hittades i ett hus i Enebyberg i fredags. Fem dagar senare meddelade polisen att man funnit två döda personer i huset. De omkomna ska vara far och dotter och man eftersöker inte några andra personer i fallet.
Läs mer om Enebyberg.
Regeringen på väg ut efter pedofilskandal
Regeringsskifte väntas när skandalomsusade Island går till val i dag, lördag. Nyvalet utlystes efter att statsministerns far rentvått en pedofil. Det är bara en i raden av skandaler. Befolkningens förtroende för politikerna är nu nere på bottennivåer.
Läs mer om Island.
Putin räddade min far – men jag godkänner honom inte som politiker
MOSKVA. Den ryska journalisten och tv-kändisen Ksenija Sobtjak vill vara ett alternativ till Putinregimen i ryska presidentvalet. Många anser att hon har ett trovärdighetsproblem, eftersom hennes far var Putins chef och välgörare. På sin första presskonferens gav hon svar på tal.
Läs mer om Ksenija Sobtjak och Putinregimen.
Lisa Magnusson: Sluta slarva med barns diagnoser
I värsta fall resulterar en psykiatrisk diagnos i att barn som far illa inte får hjälp, utan i stället medicineras när de är jobbiga, eller viftas undan i tron att det är funktionsvariationen som talar.
Arvtagerskans vansinnesfärd i lyxbilen – mejade ner elva
I över 100 kilometer i timmen körde Olena Zaitseva mot rött i centrala Charkiv.Vansinnesfärden slutade med att hon elva människor mejades ner – och fem dog.Nu befarar många i Ukraina att Olenas extremrika far ska köpa henne fri från straff.
Evelyn Schreiber: Den stora rädslan för att bli sin egen far
Är det okej för killar att vara spinkiga? Att ha rosa kläder? Är det okej för män att vara den lilla skeden ibland?
Säpovarningen: Tongivande nazist radikaliserar sitt barn
Säpo har varnat socialtjänst i en sydsvensk kommun om att en framstående nazists barn håller på att radikaliseras. Han har börjat få en stark vilja att bli som sin far, skriver myndigheten i en orosanmälan.
Anna-Lena Laurn: Societetslejonet som utmanar Putin
ANALYS. Hon har 5,2 miljoner följare på Instagram och anses tillhöra Rysslands mest inflytelserika kvinnor. Hennes far var Putins högste chef och välgörare på 1990-talet. Nu ställer Ksenija Sobtjak upp i ryska presidentvalet.
Läs mer om Instagram, Ksenija Sobtjak och Putin.
Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom
USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Vi anställda på Postnord hålls som gisslan
Bäste näringsminister Mikael Damberg. Vi är 8 500 danska löntagare, som känner att du och den svenska regeringen har tagit oss som gisslan. Innan det visas vilja att förhandla och att hitta en bärkraftig lösning, är 8 500 danska familjer osäkra på om antingen mor eller far blir avskedad, skriver Eigil Johannesen, gemensamt ombud för de danska HK-anställda i Postnord.