Far

Man höggs i ansiktet – asfaltsläggare jagas

Bråket mellan de så kallade asfaltsläggarna gick fullständigt över styr – och far och son misstänks ha knivattackerat sitt offer med flera hugg i huvudet på campingen i Ulricehamn.Pappan sitter häktad – och polisen har hittat fyra knivar som kan ha använts vid dådet.Nu kopplas Interpol in i jakten på tonåringen som befaras ha flytt landet.– Det har varit våldsamt våld, helt klart, säger åklagaren Martin Svensson.

Sorgliga hemligheten bakom Dianas bröllop

Prins Charles grät natten innan sitt bröllop med Diana år 1981 - osäker på sina känslor till henne och till tidigare flickvännen Camilla Parker-Bowles. Det framkommer i en ny bok, skriver sajten People Enligt boken ska Charles ha känt sig tvingad att gifta sig med Diana - av sin far.
Läs mer om Diana och People Enligt.
Ilskan mot ändringen: Det är ren förföljelse
Dansk travsport tuffar till reglementet mot dopingavstängda. Det har fått travtränaren Kaj Westergård, far till avstängde Bo Westergård, att reagera. – Som det ser ut nu är det ren förföljelse. Nu är det nog, säger han till Travet.dk.
Arbogakvinnan häktas för mord på maken
Den 42-åriga kvinnan är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet på sin far och mordförsöket på sin mor i en sommarstuga utanför Arboga. I dag häktades hon på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin make, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.
Läs mer om Arboga.

Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på ex-make

Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på sin tidigare man. Den 42-åriga kvinnan häktades av Västmanlands tingsrätt på måndagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Kvinnan är redan sedan tidigare häktad för mordet på sin far och nu häktas hon även för mordet på sin tidigare make.
Läs mer om Arbogafallet.
Skjutne mannens pappa: Han var ingen terrorist
Mannen som sköts på flygplatsen Orly söder om Paris på lördagen efter att ha tagit ifrån en vaktsoldat hennes vapen var ingen radikal islamist, enligt hans far. Ziyed Ben Belgacem var en enstöring med flera våldsamma rån- och inbrottsdomar bakom sig.
Läs mer om Orly.
Exfrun om den mörka tragedin i Princes liv
Artisten Prince förlorade sin nyfödde son, som led av en ovanlig sjukdom. Nu berättar artistens exfru Mayte Garcia-Nelson om den mörka tragedin som förkrossade stjärnan och splittrade deras äktenskap. – Jag hade sett hans ansikte när han stod framför en arena fylld med 48 000 skrikande fans och när han fick de finaste priserna i musikbranschen. Men inget av detta gick att jämföra med utseendet jag såg på hans ansikte när han blev far, berättar hon enligt The Mirror.
Susan Faludi: Det känns som om vi är på väg in i mörkret
Den amerikanska journalisten Susan Faludi har skrivit en bok om sin far, som genomgick en könskorrigering. I detta öde möts judiskhet, machoideal och vår tids fascism i USA och Ungern. DN:s Martin Gelin möter Faludi hemma i Maine, för ett samtal om identitet och de amerikanska männens vrede.
Läs mer om Faludi, Maine, Susan Faludi, USA och Ungern.
Skott är en av många nordiska artister på festivalen i Austin
Pauline Skött, känd som Skott är en av flera unga svenska artister som 13 mars far till Austin, Texas för festivalen South by Southwest, För Skott fortsätter turnn i USA och Europa. Hon har också fått sin musik i spelet Fifa, och fått beröm per Twitter av storheter som Lorde och Katy Perry.
Det är Liedman som tummar på sanningen
Sven-Eric Liedman hävdar att jag far med osanning. Han förnekar att han i sin politiska idhistoria skrev att nyliberaler tycker att barnaga är okej. Han skrev bara att Margaret Thatcher tyckte att skolaga ska vara tillåtet. Tydligen bara lite så där i allmänhet.
Läs mer om Liedman och Margaret Thatcher.
Norberg far med osanning om barnaga
Johan Norbergs svar kräver en kommentar. Sven-Eric Liedman ger sig in i debatten om den liberala podden The usual suspects.
Läs mer om The.
Ivankas bild när pappa signerar lagförslagen
Här signerar Donald Trump två nya lagförslag för att stödja kvinnliga forskare. På Instagram har dottern Ivanka Trump lagt upp en bild på sin far omringad av en grupp kvinnor när han skriver under dokumenten. – Jag är tacksam för min pappas engagemang för att öka utbildningsmöjligheter och entreprenörsprogram för kvinnor och flickor inom vetenskap, teknologi, ingenjörskonst och matematik, skriver Ivanka Trump i bildtexten
Läs mer om Donald Trump och Ivanka Trump.
Dödade soldatens far vägrade träffa Trump
När Donald Trump ville tala med pappan till den Navy Seal-soldat som dödats i den första militära operation han själv godkänt som president blev svaret: Jag vill inte träffa presidenten.
Läs mer om Navy Seal-soldat och Trump.
Ola Rapace: Jag är trött på rena actionfilmer
Farang heter C More:s nya thrillerserie. Ett familjedrama som utspelar sig på Phukets farligaste och minst turistiga bakgator. I centrum står Ola Rapace och 17-åriga Louise Nyvall som småkriminell far respektive kontaktsökande dotter.
Läs mer om Louise Nyvall och Ola Rapace.
4 knep för att somna när du är superstressad
Svårt att sova på grund av alla tankar som far runt i huvudet? Du grubblar över din relation, ditt jobb eller till och med världsläget? De flesta av oss drabbas av akuta insomningsproblem emellanåt, eftersom vi ÄR mänskliga varelser som påverkas av det som sker runtomkring. Här är vad du kan göra när du kommit in i en ligga-och-snurra-period.
Min far är elak när vi övningskör
När hon övningskör med sin pappa skriker han åt henne och kommer med elaka kommentarer. Inte undra på att det blir svårt att koncentrera sig och att hålla reda på växlarna när du utsätts för attacker svarar Idagsidans psykolog.
Allt fler väljer bort alkohol på Systemet
Förra året blev ett bra försäljningsår för 2016. Men samtidigt väljer allt fler att handla alkoholfria alternativ. – Tack vare Systembolagets ensamrätt begränsas alkoholskadorna i Sverige, och färre människor far illa av alkoholens effekter, säger vd Magdalena Gerger i ett pressmeddelande.
Fyra misstänks för mordet på Aki, 42
Aki Paasilas död avfärdades först som en drunkning - nu har fyra personer gripits för det misstänkta mordet. En av dem är den 42-åriga kvinna som först häktades för mordet på sin far i en sommarstuga i Arboga - de tre andra är bekanta till henne. En av dessa skrev själv på Facebook två månader efter Akis död att han hade begått det största misstaget i sitt liv.
Läs mer om Aki, Arboga och Facebook.
Prövningen av Cristian Mungiu
Det rumänska far–dotter-dramat Prövningen sätter sökarljuset på hur ett helt samhälle liksom faller samman inifrån på grund av vänskapskorruption och maffiafasoner.
Läs mer om Cristian Mungiu och Prövningen.
Per M: Allting har ett pris
Att vara pk kostar på. Man vill vara till lags men självrespekten far illa. Och inte blir det lättare att uppriktigt diskutera saker.
Dawn Finer hyllar mystiska kärleken
Sarah Dawn Finer väntar barn, med sin mystiska pojkvän Jonas. Sångerskan vill hålla relationen privat, skriver hon på Instagram. Jag försöker hålla mitt privatliv privat, och jag kommer fortsätta göra det med respekt för mitt förhållande till min fantastiska pojkvän Jonas, som är barnets far skriver Sarah Dawn Finer.
Läs mer om Instagram och Sarah Dawn Finer.
Bilden som sprids som en löpeld – och stör Trump
Bilden av en muslimsk och judisk far som träffats på flygplatsen i Chicago med sina barn på axlarna har snabbt blivit en av de starkaste signalerna mot Donald Trumps skärpta inreselagar till USA. – Vi marknadsför freden, säger en av papporna. Nu ska familjerna träffas för en middag.
Läs mer om Chicago, Trump och USA.
Dikten är tanken som far genom hjärtat och spränger det av Marie Lundquist
Diktens prövning. Skicklig poesi som gör tvivlet svårt att tro på.
Läs mer om Marie Lundquist.
Sonens känslosvar efter kritiken mot Siewert
Siewert Öholm dog i sviterna av sin levercancer - 77 år gammal. Nu delar hans son Oskar med sig av sina minnen av sin far. I SVT:s Opinion Live berättade han om de ständiga debatterna med Siewert.
Läs mer om Oskar och Siewert.