Far

Astrid Lindgrens Bullerbyhus till salu

Det här torpet är redan världsberömt tack vare Astrid Lindgren. Här bodde hennes far och här utspelade sig Bullerby-filmerna. Nu är det riktiga Bullerby-huset till salu. Unik chans som kanske aldrig återkommer!

Huvudvittnets far håller fast vid sin berättelse

Rättegången om mordet i Kalamark fortsätter att handla om den så kallade avvärjningsresan. På måndag förmiddag vittnade huvudvittnets far. Efteråt var Kaj Linnas advokat mycket nöjd.
Läs mer om Kalamark.
Stefan Lisinski: Frågan är om de visste att de var avlyssnade
De avlyssnade samtalen mellan huvudvittnet Nils och hans far är några av åklagarens trumfkort i den kommande rättegången, enligt åklagarens uppfattning. En viktig fråga i rättegången blir om de båda förstår att de är avlyssnade eller ej.
Skådespelaren Powers Boothe är död
Skådespelaren Powers Boothe är död.Stjärnan som gjort sig känd bland annat för att spela skurk i filmer som Sin City och Tombestone avled i sitt hem, 68 år gammal.Det är med stor ledsamhet jag sörjer att min vän Powers Boothe har gått bort. En kär vän, stor skådespelare, hängiven far och make, skriver vännen och kollegan Beau Bridges på Twitter.
Läs mer om Sin City, Tombestone och Twitter.

Wozniacki i storbråk med pappan

Han har varit vid hennes sida i vått och torrt.Men nu har ett storbråk mellan danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki och hennes pappa fångats på TV.– När du ser ut som en mumie tappar jag modet, skrek Wozniacki åt sin far Piotr som hon menade visade för lite intresse för matchen.
Fram med lassot! Nästa Far Cry kan bli ett westernspel
Ett filmteam i kombination med tidigare marknadsundersökningar pekar på ett spel med cowboys.
Trots kanonval – intern toppstrid i Nationella fronten
Marine Le Pen kom närmare den yttersta makten i Frankrike än vad hennes far, Nationella frontens grundare Jean-Marie Le Pen, någonsin gjort. Trots det började partihöjdarna gräla redan på valnatten. Åsikterna går isär om exakt hur man ska nå ända fram i nästa val.
Far och son kan ha mördat ihop
Under måndagen inleddes rättegången i Jönköpings tingsrätt mot en man i 60-årsåldern och hans son i 20-årsåldern som båda står åtalade för mordet på en 42-årig man i Jönköping.Förhandlingen hölls i tingsrättens säkerhetssal.42-åringen ska ha kopplingar till Bandidos.
Mordrättegång mot far och son inleds
Rättegången inleds i dag mot en 57-årig man och hans 22-årige son som står åtalade för mordet på en man i Jönköping i december i fjol.
Läs mer om Jönköping.
Olle Svenning: Lättnadens suck – en kulturradikal president som tror på en stark stat intar lysepalatset
Den unge nyvalde presidenten kommenterar allvarsamt sin stora valseger. Han talar från sitt partihögkvarter. – Jag ska med alla krafter arbeta för att ena landet. Jag ska lyssna till vreden och oron. Mitt mål är att skapa social rättvisa och jämlikhet. Efter det budskapet far han till sin stora fest.
Asfaltsläggare försökte mörda – på campingen
Ett bråk uppstod mellan de så kallade asfaltsläggarna och far och son ska ha försökt mörda sitt offer vid husvagnarna på en camping i Ulricehamn.Därefter kastades macheten ut på isen och andra vapen dumpades i vassen.– Döda honom. Döda honom. Skär halsen av honom, skrek förövarna enligt vittnen.Nu åtalas pappan – sonen befaras däremot ha flytt landet.
Det är inte lätt att vara en Le Pen
Hon har drillats in i politiken och har pratat om det jobbiga i att växa upp som den avskydde Le Pens dotter. Marine Le Pen är nu mer framgångsrik än sin far, men för att bli Frankrikes nästa president distanserar hon sig från såväl sitt efternamn – som sitt högerextrema parti.
Läs mer om Le Pen.
Tortyrtränaren hotade med indragen sponsring
Under tortyrliknande förhållanden ska idrottsprofilen misshandlat unga talanger i timmar.Kvävning och slag är bara några av metoderna som tortyrtränaren använde sig av.– I och med att vi hade sant fortroende for varandra sa hotade han med att saga att om nagon far reda pa det har sa skulle karriaren vara over. Da fanns det inget kvar langre, säger en av de utsatta i förhör.I dag startar rättegången mot idrottsprofilen i Blekinge.
Läs mer om Blekinge.
Polisen misstänker: Pengar var motivet
Arbogakvinnan misstänks ha mördat för att komma över pengar - ett motiv som även hennes mamma fruktar. – Man ska ju inte belönas för att ha mördat sin far, säger hon till förhörsledarna. Mordutredningarna avslöjar också hur Arbogakvinnan gjort av med stora summor pengar.
Läs mer om Arbogakvinnan.
Peter Wolodarski: Donald Trumps hundra dagar av osanningar.
Stats- och regeringschefer far ibland med osanningar. Donald Trump spelar i en egen liga av falskhet. Det undergräver tilltron till demokratin.
Pengar fick henne att döda
Den åtalade kvinnan i Arbogafallet beskrivs som beräknande och i jakt på pengar. Under mer än ett års tid försökte den 42-åriga kvinnan få maken dödad innan hon lyckades. Och året efter fick hon sin far mördad och försökte att mörda sin mor utanför Arboga.
Läs mer om Arboga och Arbogafallet.
Åtal väcks i Arbogafallet
På fredagen väcks åtal i det unika fallet med den 42-åriga kvinna som misstänkts ha mördat såväl sin ex-man som sin far. Hon står också åtalad, tillsammans med sin före detta 19-årige pojkvän, misstänkt för mordförsök på sin mor, för tre fall av stämpling till mord, hot mot tjänsteman, försök till grovt bedrägeri, urkundsförfalskning samt bedrägeri.
Läs mer om Arbogafallet.
Familjen som sätter en hel stadsdel i skräck
Den stora släkten sprider skräck i nordöstra Göteborg och styr enligt polisens uppfattning den kriminella verksamheten i området.De handlar om grov brottslighet – nätverket har en stor påverkan på lokalsamhället.I dag faller domen mot flera av släktens medlemmar, varav två är far son.– De har ett högt våldskapital och låg impulskontroll emellanåt, säger Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg.
Far och son sköt ihjäl Bandidos-man i köket
Mannen som har kopplingar till Bandidos reste till Sverige för att driva in en påstådd skuld från den unge Jönköpingsbon.Jönköpingsbons pappa bjöd hem mannen till sin lägenhet – där de ska ha slagit sig ner vid köksbordet för att diskutera den ekonomiska tvisten.Då sköt sonen, enligt åklagaren, ihjäl gästen med en hagelbössa.
Läs mer om Bandidos-man och Sverige.
Ivanka Trump försvarade sin far i Berlin
Försvarade sin far som en fantastiskt kämpe för familjer och kvinnor.
Läs mer om Berlin.
Ivanka Trump försvarade sin far i Berlin
Ivanka Trumps internationella debut som USA:s första dotter får blandade recensioner. President Trumps dotter, som har en oavlönad tjänst som rådgivare i Vita huset, möttes av skratt och enstaka burop när hon på en kvinnokonferens i Berlin försvarade sin far som en fantastiskt kämpe för familjer och kvinnor.
Läs mer om Berlin och Vita.
Far och son åtalas för Jönköpingsmord
En 57-årig man och hans 22-årige son åtalas för att ha skjutit ihjäl en man med ett hagelvapen i en lägenhet i Jönköping i december i fjol. Offret, en 42-årig man, sköts enligt åtalet från nära håll med två skott som träffade bröstet och ansiktet.
Läs mer om Jönköping och Jönköpingsmord.