Far

Ivanka Trump försvarade sin far i Berlin

Ivanka Trumps internationella debut som USA:s första dotter får blandade recensioner. President Trumps dotter, som har en oavlönad tjänst som rådgivare i Vita huset, möttes av skratt och enstaka burop när hon på en kvinnokonferens i Berlin försvarade sin far som en fantastiskt kämpe för familjer och kvinnor.
Läs mer om Berlin och Vita.
Far och son åtalas för Jönköpingsmord
En 57-årig man och hans 22-årige son åtalas för att ha skjutit ihjäl en man med ett hagelvapen i en lägenhet i Jönköping i december i fjol. Offret, en 42-årig man, sköts enligt åtalet från nära håll med två skott som träffade bröstet och ansiktet.
Läs mer om Jönköping och Jönköpingsmord.
Jag har aldrig varit vid pappas grav
1997 räddade Dragan Drljaca kvar Trelleborgs FF i allsvenskan.Exakt 20 år senare vaktar Marko Johansson målet på Vångavallen.De var far och son.Men när Dragan dog kände de inte ens varandra längre.–Det var väldigt känslosamt i första matchen. Falkenberg hemma. Jag gick runt på planen och tänkte: Han har stått exakt där jag står nu, säger Marko Johansson.

Flygande bil klar om tre år

Far och flyg.Om tre år ska slovakiska AreoMobil presentera världens första flygande bil.Pris: från 12 miljoner kronor.
Läs mer om AreoMobil.
Lambert Wilson om rollen som Cousteau: Jag fick spela min egen far
Paris. Lambert Wilson fick hedersuppdraget att gestalta den folkkäre, saltstänkte Jacques-Yves Cousteau. Rollen som den legendariske dykpionjären låg närmare till hands än han hade tänkt sig.
Läs mer om Cousteau.
Ari, 51, förlorade sin familj i tragedier
Ari Riabacke förlorade sin far i självmord, sin mor i en bilolycka och sin hustru i cancer - och blev ensam kvar med småbarn. I onsdagens När livet vänder berättar han om hur han funnit sin väg tillbaka till livet. – Det är bedrägligt att leva efter tanken att vi längre fram ska göra det eller det, för vi har ingen aning om hur mycket tid vi har kvar, säger han i programmet.
Läs mer om När.
Muren förändrade allt: Det är som ett fängelse
Indien slutför nu sitt bygge av en 400 mil lång mur runt Bangladesh. Muren har förändrat livet för de som bor längs den tidigare öppna gränsen. – Det förstör relationer både mellan människor och länder, säger Sakhina Bibi. Hon fick inte träffa sin döende far, trots att han bodde mindre än en kilometer bort.
Läs mer om Bangladesh och Sakhina Bibi.
Future Islands: The far field
För den som saknar Silverbullit och gillade den poppigare riktning de tog på tretton år gamla Arclight är Future Islands ett intressant surrogat.
Läs mer om Arclight och Silverbullit.
Ivanka Trump berättar: Säger emot presidenten
Här är ännu en som inte alltid håller med Donald Trump – dottern Ivanka. I en intervju med CBS This Morning, som visades i amerikansk tv i dag, förklarar hon att hon om det är nödvändigt höjer rösten mot pappans politik. – När jag inte håller med min far, så vet han om det och jag uttrycker mig med total ärlighet, säger Ivanka Trump till CBS. Samtidigt försvarar hon sin starkt ifrågasatta roll i Vita huset.
För gammal för ett fack
När Lemek, Noaks pappa ni vet, föddes var hans far Metusalem redan 187 år gammal. Snart dags för Lemek att ta över patriarkrollen, tänker ni? Faktum är att Lemek hann dö, 777 år gammal, innan hans far hade den goda smaken att gå i pension till de sälla jaktmarkerna. Om det handlade om den här sortens eoner hade det varit lättare att förstå varför kompetenta människor tvingas sluta på jobbet när de är 67 år. Nu senast var det den politiska kommentatorn Margit Silberstein, som inte har levt 969 år som Metusalem utan 67, som ska tvingas bort från SVT. Hon har inte gjort något
Ekmans son Robin tackar för stödet
Sverige sörjer Gösta Ekman. Nu tackar hans son Robin Ekman för stödet. Min älskade far har lämnat oss och denna värld, skriver han på Instagram. Samtidigt berättar kändiseliten om sorgen.
Kvinna svindlade sin demente far på miljoner
Dottern spelade bort miljoner på nätkasinon med pengar hon stulit från sin demente far.Nu döms hon till fängelse.
Far och son erkände – gick ändå fria: Absurt regelverk
En pappa och son kan ostraffat begå insiderbrott i Sverige. Anledningen är förbudet mot att använda sms mellan närstående som bevis i rätten. – Regelverket är absurt, säger vice chefsåklagare Jan Tibbling på Ekobrottsmyndigheten.
Barn fick fel far efter socialtjänstens miss
Socialtjänsten kastade om siffrorna i ett personnummer. Och plötsligt hade det nyfödda barnet i Bräcke en annan far än den riktiga, rapporterar P4 Jämtland.
Läs mer om Bräcke.
Barn fick fel far efter socialtjänstens miss
Socialtjänsten kastade om siffrorna i ett personnummer. Och plötsligt hade det nyfödda barnet i Bräcke en annan far än den riktiga, rapporterar P4 Jämtland.
Läs mer om Bräcke.
Vi måste kunna ge något slags hopp för asylsökande
Migrationspolitiken måste ändras så att bemötandet av barn på flykt kan leva upp till det rykte som Sverige har som förebild för barns rätt till skydd. I nuläget far både barn, ungdomar och även personalen mycket illa, skriver psykologen Annicka Lang.
Läs mer om Annicka Lang och Sverige.
Kungen om kärleken till naturen: Energi
ABISKOJAURE. När kungen är på friluftssemester i naturen är det han som har störst packning. Men nu har kungabarnen börjat ta efter sin far. – Det är ju inget lyxhotell, säger kungen.
Man höggs i ansiktet – asfaltsläggare jagas
Bråket mellan de så kallade asfaltsläggarna gick fullständigt över styr – och far och son misstänks ha knivattackerat sitt offer med flera hugg i huvudet på campingen i Ulricehamn.Pappan sitter häktad – och polisen har hittat fyra knivar som kan ha använts vid dådet.Nu kopplas Interpol in i jakten på tonåringen som befaras ha flytt landet.– Det har varit våldsamt våld, helt klart, säger åklagaren Martin Svensson.
Sorgliga hemligheten bakom Dianas bröllop
Prins Charles grät natten innan sitt bröllop med Diana år 1981 - osäker på sina känslor till henne och till tidigare flickvännen Camilla Parker-Bowles. Det framkommer i en ny bok, skriver sajten People Enligt boken ska Charles ha känt sig tvingad att gifta sig med Diana - av sin far.
Läs mer om Diana och People Enligt.
Ilskan mot ändringen: Det är ren förföljelse
Dansk travsport tuffar till reglementet mot dopingavstängda. Det har fått travtränaren Kaj Westergård, far till avstängde Bo Westergård, att reagera. – Som det ser ut nu är det ren förföljelse. Nu är det nog, säger han till Travet.dk.
Arbogakvinnan häktas för mord på maken
Den 42-åriga kvinnan är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet på sin far och mordförsöket på sin mor i en sommarstuga utanför Arboga. I dag häktades hon på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin make, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.
Läs mer om Arboga.
Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på ex-make
Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på sin tidigare man. Den 42-åriga kvinnan häktades av Västmanlands tingsrätt på måndagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Kvinnan är redan sedan tidigare häktad för mordet på sin far och nu häktas hon även för mordet på sin tidigare make.
Läs mer om Arbogafallet.
Skjutne mannens pappa: Han var ingen terrorist
Mannen som sköts på flygplatsen Orly söder om Paris på lördagen efter att ha tagit ifrån en vaktsoldat hennes vapen var ingen radikal islamist, enligt hans far. Ziyed Ben Belgacem var en enstöring med flera våldsamma rån- och inbrottsdomar bakom sig.
Läs mer om Orly.
Exfrun om den mörka tragedin i Princes liv
Artisten Prince förlorade sin nyfödde son, som led av en ovanlig sjukdom. Nu berättar artistens exfru Mayte Garcia-Nelson om den mörka tragedin som förkrossade stjärnan och splittrade deras äktenskap. – Jag hade sett hans ansikte när han stod framför en arena fylld med 48 000 skrikande fans och när han fick de finaste priserna i musikbranschen. Men inget av detta gick att jämföra med utseendet jag såg på hans ansikte när han blev far, berättar hon enligt The Mirror.