Far

Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom

USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.

Vi anställda på Postnord hålls som gisslan

Bäste näringsminister Mikael Damberg. Vi är 8 500 danska löntagare, som känner att du och den svenska regeringen har tagit oss som gisslan. Innan det visas vilja att förhandla och att hitta en bärkraftig lösning, är 8 500 danska familjer osäkra på om antingen mor eller far blir avskedad, skriver Eigil Johannesen, gemensamt ombud för de danska HK-anställda i Postnord.
Margot Ekelund är död – var vän till kungafamiljen
Kungafamiljens vän Margot Ekelund är död.Hon var särbo med Oscar Oscis Bernadotte af Wisborg, syssling med kungens far, och blev 95 år.–Margot var en utomordentligt fin människa, säger Oscar Bernadotte.
Massmördaren: Jag föddes ond
Stephen Paddock skröt om sin kriminelle far och sa att han föddes ond.Han ska också ha hyrt eskortflickor regelbundet – och tyckte om att ha våldsamt sex efter framgångar vid spelmaskinerna i Las Vegas.Det har en 27-årig prostituerad kvinna som sålde sex till Paddock berättat, skriver Daily Mail. Samtidigt rapporterar Wall Street Journal att övervakningsfilmer visar Paddock åka till en inofficiell skjutbana i öknen dagarna före dådet.

Ambulansen vägrade köra gängledaren Merhawi Aregai

Polisen försökte rädda livet på Merhawi Aregai och den andre mannen som sköts i Kista i mars.Men när polispatrullen mötte ambulansen med ett av offren – uppstod en hätsk diskussion mellan blåljuspersonalen.– Da blir ambulanspersonalen valdigt irriterad och sager att ska de vara pa det sattet sa far vi minsann kora honom sjalva, uppger en av poliserna i förhör.Poliserna körde in offret till sjukhus – men mannens liv gick inte att rädda.
Läs mer om Kista och Merhawi Aregai.
Lars Grimlund: Kaj, Gary och Glenn har grabbar som glänser
Sådan far sådan son. Ibland stämmer det, ibland inte alls. För ni minns väl Kaj Eskelinen som vann skytteligan på tio mål när han 1990 gjorde allsvenska debut för IFK Göteborg? Till Kajans försvar ska sägas att man på den tiden bara spelade 22 omgångar (klubbkamraten Kennet Andersson, VM-hjälte 1994, slutade delad tvåa med åtta mål).
Madrid stärker sin position inför helgen
Spanska civilgardister från landets alla hörn lämnar sina hem och far mot Katalonien. De vinkas av med blommor, talkörer och leverop som om de vore på väg till en frontlinje i ett krig.
Läs mer om Katalonien.
Minnesord: Pernilla Hillborg
Vår vän Pernilla Hillborg, Sollentuna, blev 64 år. Närmast anhöriga är hennes barn Lucas och Rebecca med respektive, bröderna Johan, Mats och Olle med familj och hennes far Per Olof.
Sonen till Hitlers arkitekt har dött
Den tyske arkitekten Albert Speer junior – son till Hitlers arkitekt Albert Speer – har avlidit.Under sitt liv talade han öppet om det tunga historiska arvet efter sin far, skriver tyska kanalen Hessenschau.
Läs mer om Albert Speer och Hessenschau.
Cykelikonen utreds – efter sonens död
I maj dog cykeltalangen Linas Rumsas under mystiska omständigheter.Nu utreds hans far, den förre proffscyklisten Raimondas Rumsas, för sin sons död.
Cykelikonen utreds – efter sonens död
I maj dog cykeltalangen Linas Rumsas under mystiska omständigheter.Nu utreds hans far, den förre proffscyklisten Raimondas Rumsas, för sin sons död.
Dopning tros ligga bakom cyklists död
21-årige cykeltalangen Linas Rumsas dog oförklarligt i maj. Nu har italiensk polis gjort en razzia hemma hos hans föräldrar, och hittat förbjudna substanser. Rumsas far, förre Tour de France-cyklisten Raimondas Rumsas, och fem andra misstänks för dopningsbrott.
Läs mer om Tour.
Hånet mot David Beckhams son
En fotograf, en modell och en artist. Än så länge har ingen av David Beckhams barn valt samma väg som sin far, men det finns ett sista hopp, dottern Harper, 6.David Beckham må ha svårt att få ihop ett eget familjelag, men barnen har inte brist på möjligheter.
Läs mer om Harper.
Mohammed Rajabi överklagar morddom
I fredags överklagade Johanna Möller domen på livstidsfängelse för bland annat mordet på hennes egen far, Göran, 68. Nu har även hennes ex-pojkvän överklagat domen. Han dömdes till 14 års fängelse. Han kräver ett kortare fängelsestraff.
Läs mer om Göran och Johanna Möller.
Påven slog sig blodig när påvemobilen bromsade
En snabb inbromsning och påven far in i stolpen till den bil han färdades i. Men trots blodvite och en svullen kind fortsätte påve Franciskus färden genom staden Cartagenas gator och de tiotusentals entusiastiska människor som kantar färdvägen.
NHL-legendaren Pierre Pilote död
NHL-legendaren Pierre Pilote har dött.Kanadensaren blev tre gånger utsedd till ligans bästa back.Vi är så stolta över vad vår far åstadkom i sin professionella karriär, skriver hans familj i ett pressmeddelande.
Utredning om våld mot barn glömdes bort i månader
En orosanmälan om att ett barn far illa och möjligen utsätts för våld i hemmet inkommer till Upplands Väsby kommun i början av december 2016. Efter en dryg vecka bestäms att en utredning ska inledas. En handläggare tilldelas ärendet, men blir sjukskriven. Först i juli 2017 upptäcks detta av kommunen, som nu har anmält sig själv enligt lex Sarah. Barnet hade kunnat vara utsatt för våld eller bristande föräldraförmåga och mycket hade kunnat äventyra barnets situation, och det under lång tid, står det i anmälan.
Läs mer om Sarah.
Salvador Dal frias i faderskapsmål
Den framlidne spanske konstnären Salvador Dal var inte far till den kvinna som krävde att hans kropp skulle grävas upp för att dna-tester skulle kunna genomföras, skriver La Vanguardia.
Läs mer om La Vanguardia och Salvador Dal.
Kidnappad av IS som 8-åring – föräldrarna får återse Tomas
Tomas var 8 år gammal när han tillfångatogs av IS. Tre år senare fick hans far ett telefonsamtal han aldrig kommer att glömma. Fadern, Abdullah, samlade ihop en halv miljon kronor för att köpa sina familjemedlemmar fria från terrorsekten, men han hade nästan hunnit ge upp hoppet om att hitta sonen Tomas.
Läs mer om Abdullah.
Mötet om Silvias pappas förflutna
Drottning Silvia bjöd in till möte på Sollidens slott efter tipset om ett överraskande fynd.Expressen kan nu berätta om det privata mötet i somras – om drottningens far och en tysk grupp med kopplingar till motståndsrörelsen under andra världskriget.Brevväxlingar och en medlemslista ska bland annat koppla Walther Sommerlath till utsmuggling av judiska flyktingar.– Vi fick avbryta vår semester för mötet med kronprinsessan och drottningen, berättar IT-konsulten Tomas Sielski som gjorde fynden i sitt släktarkiv.
Läs mer om Walther Sommerlath.
Nuri Kino: En ny slags människohandel
Ett begrepp som både använts och avfärdats är ankarbarn. En illvillig skröna för att misstänkliggöra migranter, säger somliga. Men de finns i verkligheten – barnen som används för att hjälpa vuxna att få tillträde till ett land. Och många av dem far illa.
Fotbollspamp sköts i benet på kyrkogård
Dinamo Zagrebs förra vd Zdravko Mamic har blivit skjuten.Enligt AP sköts Mamic i benet under en minnesstund för sin far på en kyrkogård i den bosniska staden Tomislavgrad.Han fördes akut till sjukhus, men skadorna ska inte vara livshotande.