Far

Dödade soldatens far vägrade träffa Trump

När Donald Trump ville tala med pappan till den Navy Seal-soldat som dödats i den första militära operation han själv godkänt som president blev svaret: Jag vill inte träffa presidenten.
Läs mer om Navy Seal-soldat och Trump.

Ola Rapace: Jag är trött på rena actionfilmer

Farang heter C More:s nya thrillerserie. Ett familjedrama som utspelar sig på Phukets farligaste och minst turistiga bakgator. I centrum står Ola Rapace och 17-åriga Louise Nyvall som småkriminell far respektive kontaktsökande dotter.
Läs mer om Louise Nyvall och Ola Rapace.
4 knep för att somna när du är superstressad
Svårt att sova på grund av alla tankar som far runt i huvudet? Du grubblar över din relation, ditt jobb eller till och med världsläget? De flesta av oss drabbas av akuta insomningsproblem emellanåt, eftersom vi ÄR mänskliga varelser som påverkas av det som sker runtomkring. Här är vad du kan göra när du kommit in i en ligga-och-snurra-period.
Min far är elak när vi övningskör
När hon övningskör med sin pappa skriker han åt henne och kommer med elaka kommentarer. Inte undra på att det blir svårt att koncentrera sig och att hålla reda på växlarna när du utsätts för attacker svarar Idagsidans psykolog.

Allt fler väljer bort alkohol på Systemet

Förra året blev ett bra försäljningsår för 2016. Men samtidigt väljer allt fler att handla alkoholfria alternativ. – Tack vare Systembolagets ensamrätt begränsas alkoholskadorna i Sverige, och färre människor far illa av alkoholens effekter, säger vd Magdalena Gerger i ett pressmeddelande.
Fyra misstänks för mordet på Aki, 42
Aki Paasilas död avfärdades först som en drunkning - nu har fyra personer gripits för det misstänkta mordet. En av dem är den 42-åriga kvinna som först häktades för mordet på sin far i en sommarstuga i Arboga - de tre andra är bekanta till henne. En av dessa skrev själv på Facebook två månader efter Akis död att han hade begått det största misstaget i sitt liv.
Läs mer om Aki, Arboga och Facebook.
Prövningen av Cristian Mungiu
Det rumänska far–dotter-dramat Prövningen sätter sökarljuset på hur ett helt samhälle liksom faller samman inifrån på grund av vänskapskorruption och maffiafasoner.
Läs mer om Cristian Mungiu och Prövningen.
Per M: Allting har ett pris
Att vara pk kostar på. Man vill vara till lags men självrespekten far illa. Och inte blir det lättare att uppriktigt diskutera saker.
Dawn Finer hyllar mystiska kärleken
Sarah Dawn Finer väntar barn, med sin mystiska pojkvän Jonas. Sångerskan vill hålla relationen privat, skriver hon på Instagram. Jag försöker hålla mitt privatliv privat, och jag kommer fortsätta göra det med respekt för mitt förhållande till min fantastiska pojkvän Jonas, som är barnets far skriver Sarah Dawn Finer.
Läs mer om Instagram och Sarah Dawn Finer.
Bilden som sprids som en löpeld – och stör Trump
Bilden av en muslimsk och judisk far som träffats på flygplatsen i Chicago med sina barn på axlarna har snabbt blivit en av de starkaste signalerna mot Donald Trumps skärpta inreselagar till USA. – Vi marknadsför freden, säger en av papporna. Nu ska familjerna träffas för en middag.
Läs mer om Chicago, Trump och USA.
Dikten är tanken som far genom hjärtat och spränger det av Marie Lundquist
Diktens prövning. Skicklig poesi som gör tvivlet svårt att tro på.
Läs mer om Marie Lundquist.
Sonens känslosvar efter kritiken mot Siewert
Siewert Öholm dog i sviterna av sin levercancer - 77 år gammal. Nu delar hans son Oskar med sig av sina minnen av sin far. I SVT:s Opinion Live berättade han om de ständiga debatterna med Siewert.
Läs mer om Oskar och Siewert.
Kungens hyllning till den svenska musiken
Torsdagen var tung för kung Carl Gustaf. Samtidigt som han hade flera programpunkter markerade dagen också att det var 70 år sedan kungens pappa, arvprins Gustaf Adolf, omkom i en flygolycka. – Kungen tänker förstås alldeles extra på sin far en sådan här dag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Leo Borg vann sin första match i VM
Sådan far, sådan son. Leo Borg, 13, vann sin första match i Les Petits As – inofficiella VM för 13-åringar. – Jag tror att jag kan vinna hela turneringen, säger Borg till Le Figaro.
Läs mer om Borg och Le Figaro.
Han stöter bort mig men släpper mig inte
Jag undrar om ni har en susning om vad som far i skallen på mitt ex.
Allt fler unga söker hjälp för hedersvåld
I dag är det 15 år sedan Fadime Sahindal mördades av sin far. Nu konstateras att unga som söker hjälp för hedersrelaterat våld ökar kraftigt. Dessutom larmar stödorganisationer om att hedersförtrycket samtidigt har flyttat ut på gator och torg, skriver DN.
Läs mer om Fadime Sahindal.
Samsung-chef misstänkt för mutbrott
Påstås ha betalt Sydkoreas president för att få hjälp att överföra ägandet av Samsung mellan far och son.
Läs mer om Samsung.
Politiker, ni måste förstå att patienter far illa
Den akuta sjukvården i Stockholm fungerar inte. Bristen på vårdplatser är verklig, och beror på att vi sjuksköterskor inte getts förutsättningar att göra ett bra jobb. Jag uppmanar er politiker att lyssna och åtgärda proablemen, skriver sjuksköterskan Tommie Fredriksson.
Läs mer om Stockholm och Tommie Fredriksson.
Sofia Ledarp: Jag mötte min döde far
I lördagens Stjärnorna på slottet berättar Sofia Ledarp att hon haft ett paranormalt möte med sin döde far. När hon städade ut hans lägenhet efter hans död, hemsökte han bostaden och pratade med henne. – Då kändes det som att vi fick en försoning, berättar hon.
Läs mer om Sofia Ledarp och Stjärnorna.
Sanna Brådings avslöjande om graviditeten
Sanna Bråding är gravid igen - men har fram tills nu inte velat avslöja vem som är far till barnet. Men i en ny vlogg på Youtube väljer hon nu att berätta - att fadern är hennes tidigare pojkvän British. – Det var vid ett tillfälle som jag och British hade sex, fast vi hade bestämt att vi inte skulle ha det utan försöka leva som vänner, säger hon i vloggen.
Läs mer om British och Youtube.
Prins Harry har träffat Meghan Markles far
LONDON. Prins Harry har redan träffat flickvännen Meghan Markles pappa. Han uppges vara mycket stolt över sin dotter, skriver Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail.
Usama bin Ladins son terrorstämplas av USA
Usama bin Ladins som Hamza har terrorstämplats av USA. Hamza bin Ladin är sedan 2015 en officiell medlem av al-Qaida och pekas ut som efterträdare till sin far på ledarposten. Han har uppmanat till attacker mot västerländska huvudstäder, skriver BBC.
Läs mer om BBC, Hamza, Ladin och USA.
Melankoliskt om genomskinlig livslögn
Jämfört med Hirokazu Kore-edas Sådan far, sådan son är Efter stormen en närmast lättsam bagatell, skriver Jan Söderqvist.
Läs mer om Efter och Jan Söderqvist.
25 miljoner resenärer på Arlanda under 2016
Far och flyg. Det låter som skällsord, men för Arlanda är det ljuv musik. Förra året slog flygplatsen ännu en gång ett nytt passagerarrekord – närmare 25 miljoner resenärer.
Läs mer om Arlanda.
Studiebesok hos de som får rika att verka fattiga
DEL 19 | Glom den oversta procenten. For att forsta de skenande inkomstklyftorna och vad som har hant med varldsekonomin finns kanske mest att lara av de som ar sa formogna att de far de rika att verka fattiga. Det här är kapitel 19 av Andreas Cervenkas nya bok, ungefärlig lästid 4 minuter.
Läs mer om Glom.