Fast

Revisorer riktar skarp kritik mot Karolinska

Landstingets revisorer presenterar sin granskning av Karolinska universitetssjukhuset i Solna och riktar skarp kritik mot hur sjukhuset har skötts. Revisorerna slår fast att Karolinska varken klarar målen för vårdgarantin eller att sjukhuset drivs på ett sätt som har stöd i lagen, skriver DN.
Läs mer om Karolinska och Solna.
Fast & Furious blir animerad serie på Netflix
Efter att ha utökat ett avtal med Dreamworks Animation Television kommer Netflix nu att få en animerad TV-serie baserad på Universals mycket framgångsrika Fast & Furious-filmer.
Läs mer om Fast, Furious-filmer, Netflix och TV-serie.
"Fast & Furious" blir animerad serie
Den högoktaniga filmserien "Fast & Furious" är efter åtta filmer större än någonsin. Flera spinoffer planeras, och lite otippat ska det nu också bli en animerad serie i racingvärlden.
Läs mer om Fast.

Nytt domstolsbeslut om omtvistad apselfie

En apa skyddas inte av upphovsrätten och en djurrättsgrupp kan inte agera som ombud, det slog en amerikansk appellationsdomstol fast i förhandlingar i måndags.(TT) En apa skyddas inte av upphovsrätten och en djurrättsgrupp kan inte agera som
Butiksstölder ökar: Risken att åka fast extremt liten
En av fyra butiksägare uppger att de blivit utsatta för stöld bara under senaste veckan, enligt Svensk Handel. Deras siffror visar också att antalet butiksstölder ökat kraftigt de senaste åren - trots det är det väldigt få brott som anmäls: – Den stora gruppen butiksägare säger att det inte är någon id längre och att det inte leder någon vart, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel när han gästar Ekonomistudion.
Spionmisstänkt norrman fast i Ryssland – ber om hjälp
Norrmannen Frode Berg, som sitter häktad i Ryssland misstänkt för spionage, har erkänt att han vid upprepade tillfällen har rest till Ryssland på uppdrag av den norska underrättelsetjänsten. Han har aldrig bett om hemlig information, uppger hans försvarsadvokater.
Läs mer om Ryssland.
2017 ett bra år för Sollefteå - men varningsflagg för skolan och stramare ekonomi
Det går bra för Sollefteå kommun. Det slog Åsa Sjödén (S) kommunalråd i Sollefteå fast efter att årsredovisningen för 2017 presenterats under måndagens fullmäktige. Sollefteå redovisade ett plus i kassan på 25,8 miljoner kronor.
Läs mer om Sollefteå och Åsa Sjödn.
Fortnite-streamaren Ninja har slagit sitt eget Twitch-rekord
För drygt en månad sedan bjöd Fortnite-streamaren Tyler "Ninja" Blevins in rapparen Drake för att slå nytt tittarrekord på Twitch med över 630 000 samtidiga tittare. Nu har han slagit sitt eget rekord, fast denna gång utan draghjälp av kändisar.
Läs mer om Drake, Twitch och Twitch-rekord.
32-årig man plundrade dement kvinnas konto
Den 32-årige Malmöbon stal den dementa 90-åriga kvinnans plånbok och tömde hennes konto på 13 minuter.32-åringen begår brotten trots att han vet att han kommer åka fast.När han släpps ur häkte tvekar han inte att begå nya stölder. Det visar ett åtal mot mot honom.
Läs mer om Malmöbon.
USA-samtal fortsätter – EU redo med strafftullar på amerikanska varor
EU:s tillfälliga undantag löper ut den 1 maj. Vi kommer inte att införa strafftullar den 2 maj. Vi behöver lite mer tid på oss. Men EU-länderna har kommit överens om listan med varor, sade hon. EU:s ståndpunkt ligger fast, sade hon. EU:s lista omfattar amerikanska varor värda 2,8 miljarder euro i en första omgång, bland annat stål, livsmedel, kläder och industrivaror.
Johanna Möller får inte prövningstillstånd i Högsta domstolen
Domen mot Johanna Möller står fast.Högsta domstolen meddelar avslag på hennes ansökan om prövningstillstånd, rapporterar SVT Nyheter.Arbogakvinnan dömdes i både tingsrätten och hovrätten till livstids fängelse för bland annat mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsök på sin mamma.
HD prövar inte sommarstugefallet
Inrikes. Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd för den livstidsdömda Johanna Möller, som i Svea hovrätt dömdes för mord och mordförsök på sin pappa och mamma. Det betyder att hennes livstidsdom står fast.
Läs mer om Johanna Möller och Svea.
Johanna Möller får inte prövningstillstånd i Högsta domstolen
Johanna Möller får inte prövningstillstånd i Högsta domstolen, rapporterar SVT Nyheter.Därmed står livstidsdomen för sommarstugemordet fast.
Läs mer om Högsta.
HD prövar inte sommarstugefallet i Arboga
Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd för den livstidsdömda Johanna Möller, som i Svea hovrätt dömdes för mord och mordförsök på sin pappa och mamma. Det betyder att hennes livstidsdom står fast.
Läs mer om Arboga, Johanna Möller och Svea.
Edvin Gyllensvaan, 24, mördade två i Mantorp
Den 24-årige småbarnspappan Edvin Gyllensvaan mördade Tor, 70, och Ann-Christine Lekander, 62, i Mantorp.Det har tingsrätten redan slagit fast.I dag kom nästa besked: Han lider inte av någon psykisk störning.– Jag fick veta det här för ungefär 40 sekunder sedan, så jag har inte hunnit gå igenom utlåtandet, säger advokat Henrik Lindblom till Expressen.
Sonesson: Rödgrön feminism struntar i mansöverskottet
Sveriges feministiska regering vill könskvotera bolagsstyrelser men är ointresserad av könsobalansen i befolkningen fast professor Hans Rosling varnade.
Lisa Magnusson: Snobbarna i Svenska Akademien är det stora problemet
Svenska Akademien vill inte erkänna verkligheten eftersom den är rädd att bli politisk. Men att klamra sig fast vid en förgylld mansgris är också en politisk handling.
Läs mer om Svenska Akademien.
Cameron står fast vid "Avatar"-uppföljare
Regissören James Cameron håller fast vid planen att göra ytterligare fyra "Avatar"-filmer.
Flera personer fast i Kaknästornet efter larm
Ett automatlarm har utlösts i Kaknästornet på Gärdet i Stockholm.Räddningstjänst har varit på plats och konstaterat att det inte brinner – men personerna som befann sig uppe i tornet får inte komma ner.– Vi får inte komma ner, ingen får komma upp. Brandmännen har varit här men vi får inte komma härifrån, säger Fredrik Demotoni, 54, som befinner sig i tornet.
Ojämlikheten ökar i Norden
Eliten drar ifrån och ojämlikheten blir allt större. Den bilden bekräftas nu av forskare som slår fast att inkomstskillnaderna ökat allra mest i tre av de nordiska länderna jämfört med hela OECD.
Läs mer om Norden.
Inbrott i butik – tjuvarna fastnade på butiksområdet
Två personer misstänks för stöld i en butik på Meteorvägen i Staffanstorp. De misstänkta tjuvarna blev fast inne på butiksområdet, eftersom grindarna stängdes.– Polisen mötte de på plats, och en kvinna och en man i 50-årsåldern greps misstänkta för stöld av klädesplagg, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i region Syd.
Maffiadom svärtar ner Berlusconi
ROM. Den italienska staten har förhandlat med den mäktiga sicilianska maffian Cosa nostra på högsta nivå. Det slog domstolen i Palermo fast på fredagskvällen i en dom som även inkluderar Silvio Berlusconis närmaste medarbetare. Domen kan därför direkt påverka försöken att bilda en ny italiensk regering.
Läs mer om Berlusconi, Cosa och Palermo.
Kristersson: Tänker inte förhandla med SD
Moderaterna kommer inte att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna efter höstens riksdagsval. Det slog partiledaren Ulf Kristersson fast i en intervju med Ekot på lördagen.