Fast

Det var fantastiskt att läsa pjäsen – det var ju en komedi!

Björn Runges nya pjäs Jag är en annan nu är ett möte mellan mamman Claire (Ann Petrn) och dottern Miriam (Sofia Ledarp). Ett humoristiskt möte kring de stora livsfrågorna, fast med åtskilligt av svärta.
Läs mer om Claire, Jag och Miriam.

Telefonbolagen som får flest klagomål

Här är listan över telefonbolagen som får flest klagomål i relation företagens deras storlek, enligt den oberoende organisationen Telefonrådgivarna.Seniortelefoni toppar klagomålslistan avseende fast telefoni.Sveriges telefoni är etta på mobillistan.
Det här är en version av Tårtan – fast för vår tid
Total Fräschhet räddar konsten från samtiden.Maria Edström ser de rättmätiga arvtagarna till 1970-talets kultbarnprogram.
Läs mer om Tårtan.
Jag var 14 och utsattes för övergrepp – i kyrkan
En höll fast mina händer. En höll fast mina ben. En tredje tafsade på mig. Kvinnor i frikyrkan vittnar om sexuella trakasserier och övergrepp under uppropet #sanningenskagöraerfria, skriver Dagen.
Läs mer om Dagen.

Bolund byter fot om framtida bolånekrav

Nu öppnar finansmarknadsministern för att publicera offentliga rapporter när regeringen säger ja till Finansinspektionens framtida bolånekrav. Men Per Bolund står fast vid att den analys som ligger bakom det skärpta amorteringskravet inte ska offentliggöras.
Löfvens besked om militärer mot kriminella
Ska polisen ta hjälp av militären mot gängkriminaliteten eller inte?Efter gårdagens partiledardebatt uppstod förvirring om regeringens linje.Men beskedet ligger fast, meddelade Stefan Löfven på torsdagen.Hur det skulle kunna gå till överlåter han dock till myndigheterna. – Min tanke är att polisen i så fall efterfrågar vad man kan tänkas behöva för stöd för att knäcka den organiserade brottsligheten.
Läs mer om Stefan Löfven.
Skidresenärer fast på tåg – i åtta timmar
Snälltåget mot Duved står stilla i Bräcke har stått stilla i åtta timmar.Och ingen fick lämna tåget.– Det är helt bedrövligt, säger skidresenären Anders Christensen som har suttit på tåget i nästan ett dygn.
Läs mer om Bräcke och Duved.
Tjernobyl börjar producera el igen
Mer än 30 år efter härdsmältan ska Tjernobyl åter börja leverera el. Fast inte i samma form som förr.
Läs mer om Tjernobyl.
Polisen hyllar vittnena som fick fast rattfylleristen
De såg bilen vingla mellan filerna, men tappade den ur sin sikt.Nu hyllas vittnena för att de letade upp föraren och satte stopp för den livsfarliga färden.Ännu ett exempel på fantastiska människor som gör det där som många andra bara pratar om, skriver polisen Reine Berglund på Facebook.
Läs mer om Facebook och Reine Berglund.
Strandhäll: Restriktiva drogpolitiken ligger fast
Svensk narkotikapolitik har delvis misslyckats, men det är ingen anledning att tänka om och överge den restriktiva linjen. Att följa Norge och avkriminalisera bruk vore otänkbart, menar socialminister Annika Strandhäll. – Det är en riskabel och farlig väg, säger hon till SvD.
Läs mer om Annika Strandhäll, Norge och SvD.
Bilar i frontalkrock – man fastklämd i fyra timmar
Två bilar har frontalkrockat med varandra strax utanför Linköping. En man har förts till sjukhus, men föraren i den andra bilen sitter fortfarande fastklämd.– Han har suttit fast i fyra timmar så det är ett ganska avancerat läge. Han är mycket allvarligt skadad, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.
Håkan kan inte gå ut – tvingas söka jobb
Håkan Lehnr har svåra ryggsmärtor efter en olycka och orkar inte ens gå de 500 meterna till Ica för att handla mat.Men nu har Försäkringskassan dragit in hans sjukpenning och uppmanar honom att söka nytt jobb – trots att läkaren slår fast att han inte kan arbeta.– Jag är helt uppgiven. Det tar på psyket. Hela livet kretsar kring det här, säger han.
Läs mer om Försäkringskassan och Ica.
Kastade knallskott mot Sana – domen står fast
GÖTEBORG. Domen mot supportern som kastade ett knallskott mot Tobias Sana på Gamla Ullevi står fast. Mannen har återtagit sin överklagan till Hovrätten.– Han vill gå vidare med sitt liv och lägga den här händelsen bakom sig, säger mannens advokat Mia Sandros till Aftonbladet.Han accepterar straffet på två månaders fängelse.
Jan Björklund: Hultqvist och Wallström drar åt helt olika håll
SÄLEN. Försvarsberedningen menar att ett väpnat angrepp mot Sverige inte kan uteslutas.Utrikesminister Margot Wallström (S) håller fast vid att det är osannolikt.– Det är ett haveri, svarar Liberalernas partiledare Jan Björklund i Expressen TV:s Bara politik.
Tony Irving fast mitt i flygdrama
Ett flygplan från Vietnam har kört in högra vingen i landbryggan på Arlanda. Passagerarna, som rest i 12 timmar, fick inte lämna planet – bland dem fanns Tony Irving.– Det var bra att det hände när vi landade och inte när man var uppe i luften, säger han till Expressen.
Wallström kritisk mot kärnvapenländer
Nato är emot FN-konventionen om kärnvapenförbud, slår försvarsalliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg fast. Samtidigt kritiserar utrikesminister Margot Wallström (S) kärnvapenländer, däribland några Natomedlemmar, för att vara passiva om nedrustning.
Stoltenberg talade emot FN-konvention om kärnvapen
Nato är emot FN-konventionen om kärnvapenförbud, slår försvarsalliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg fast i sitt tal på Folk och försvars konferens i Sälen. Den svenska regeringen är splittrad i frågan om att skriva på konventionen.
Ulf Kristersson: Så skulle jag överleva en kris
Varje enskild medborgare måste klara sig själv en vecka utan stöd från det offentliga vid en kris har försvarsberedningen slagit fast i en rapport.M-ledaren Ulf Kristersson och hans familj är förberedda och har ett välfyllt skafferi.– Är man en trebarnsfamilj så har man ett relativt välfyllt skafferi och kylskåp. Dessutom tillhör vi dem som inte spontanhandlar utan handlar ganska systematiskt, säger han till Svenska Dagbladet.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Två proffs som skapade Amatörer
Det liknar nästan en romantisk komedi, fast om kreativitet i stället för kärlek. På varsitt håll drömde Gabriela Pichler och Jonas Hassen Khemiri om att få samarbeta med varandra. Plötsligt hände det. Nu är deras gemensamma film Amatörer färdig och är öppningsfilm på Göteborg filmfestival.
Ola Rolln får både äta kakan och ha den kvar
Ola Rolln klev visserligen ut genom träporten i Oslos vita tingshus som en rentvådd man, men han har blandat ihop sina privata affärer med Hexagons, spelat ut tre skattemyndigheter mot varandra, själv investerat via sitt privata bolag fast han sagt att extern personal skulle sköta det och mot reglerna kört över sin egen skattestruktur på Cypern.
Läs mer om Cypern.
Sten, 66: Min fru är positiv energi fast hon är borta
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet beskriver Sten, 66, om kärleken till sin fru - och sjukdomskampen. Här är Stens historia.
Läs mer om Sten.
Pendeltåg fast i två timmar – passagerare bröt sig ut
Ett pendeltåg fullt med resenärer stod stilla utanför Sundbyberg norr om Stockholm i mer än två timmar. Passagerare tog sig ut ur tåget på egen hand vilket ledde till att all tågtrafik fick stoppas.
Läs mer om Stockholm och Sundbyberg.
Pendeltåg fast i två timmar – resenärer tvingar sig ut
Ett pendeltåg har stått still utanför Sundbyberg i Stockholm sedan 17-tiden på fredagseftermiddagen, skriver Aftonbladet.Efter att flera resenärer tvingat sig ut med dörrarnas nödöppningsfunktion har SL tvingats stoppa all trafik i området.