Fbk

Johansson hjälte när FBK vann toppmötet
VÄXJÖ/STOCKHOLM. Färjestad besegrade Växjö borta med 4-2 på tisdagen.Nu knappar FBK in på Växjö i toppen av tabellen.– Det är fruktansvärt onödigt, säger målvakten Viktor Fasth om Växjös första förlust på nio matcher.
Läs mer om FBK, Viktor Fasth och Växjö.
Seger och succ på läktaren för FBK
Läs mer om FBK.
Vilt slagsmål – efter slutsignal
Storbråk efter slutsignal - men efter match handlade det mesta ändå om Dick Axelsson som låg bakom det mesta när Färjestad besegrade Brynäs med 2-1.Och nu hoppas C More-experten Sanny Lindström att FBK-stjärnan ska bli ett hopp även för Tre Kronor.– Han är given, säger Lindström.
Rögle skrällde mot FBK – tog första trepoängaren
Sviten är bruten för Färjestad – och Rögle.Hemmalaget vann i Ängelholm och tog säsongens första trepoängare samtidigt som serieledarna förlorade för första gången vid full tid.– Vi kanske inte var riktigt beredd på att betala det där extra priset som krävs för att vinna, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn i Cmore.
Färjestad tar avstånd – efter hånet mot Liv
Ett hån mot avlidne Stefan Liv upptäcktes på en toalett efter en match mellan Färjestad och HV 71.Nu har FBK tagit avstånd från klottret.
Läs mer om FBK, Färjestad, Liv och Stefan Liv.
Förre FBK-målvakten är klar för SHL-rivalen
Krislaget Rögle värvar den kanadensiske målvakten Justin Pogge, 31, meddelar man på sin webbsida.– Vi har i dagsläget bara en målvakt i truppen som kan spela och vi behöver två, säger Rögles sportchef Anders Masken Carlsson på sajten.
Läs mer om Justin Pogge.
Effektivt Färjestad vann sevärt Frölundamöte
Klassikermöte. Och klass på hockeyn. Färjestads 7–4-seger hemma mot Frölunda hade det mesta och tog Karlstad-laget till toppen av SHL. – Alltid kul att vinna mot Frölunda, säger Joakim Nygård, som gjorde fyra poäng för FBK.
Succ för FBK efter hyllningarna
Läs mer om FBK.
Lagkaptenen riskerar missa SHL-premiären
Färjestads lagkapten Alexander Johansson riskerar att missa SHL-premiären mot Linköping.En skada ser ut att sätta stopp för hans medverkan.– Läkningen tar längre tid än vi trodde, säger Mattias Hell, som är ansvarig för FBK:s medicinska team, till NWT.
Sparkades plötsligt – bryter nu tystnaden
Leif Carlsson fick sparken av FBK efter fiaskot i SHL-slutspelet.Nu har 52-åringen brutit tystnaden om avskedet.– Självklart blev jag förvånad och besviken av beskedet när Stefan Larsson (FBK:s vd) ringde, säger Carlsson till NWT.
Läs mer om Carlsson, FBK, NWT och Stefan Larsson.
Milan Gulas lämnade FBK – klar för nytt lag
Det stod tidigt klart att Milan Gulas och Färjestad skulle gå skilda vägar. Och efter det bjöds den tjeckiska skarpskytten ut till andra SHL-klubbar. Nu står det dock klart att Gulas återvänder till hemlandet - presenterades i dag av HC Skoda Plzen.
Läs mer om FBK och Färjestad.
Loob om timmarna som skakade FBK
Håkan Loob har tillbringat decennier i Färjestads organisation. Nu har den avgående ikonen avslöjat sin general manager-karriärs mörkaste stund. – Det var inget jag hade önskat på något sätt, säger Loob till VF.
Läs mer om FBK och Loob.
Efter skandalen – Nygren lämnar FBK
Lagkaptenen Magnus Nygren bryter kontraktet med Färjestad efter rasistskandalen och flyttar utomlands.
Läs mer om FBK, Färjestad och Nygren.
Färjestad sparkar Thomas Rundqvist
Leif Carlsson blev inte den siste som fick lämna Färjestad efter säsongen.Nu har klubblegendaren Thomas Rundqvist sparkats från posten som ungdomsansvarig. – Det stämmer, men vi har inte kommunicerat det än, säger Färjestads klubbdirektör Stefan Larsson till NWT. LÄS OCKSÅ: FBK-profilen utreds av Tre Kronor