Fbk

Lagkaptenen riskerar missa SHL-premiären

Färjestads lagkapten Alexander Johansson riskerar att missa SHL-premiären mot Linköping.En skada ser ut att sätta stopp för hans medverkan.– Läkningen tar längre tid än vi trodde, säger Mattias Hell, som är ansvarig för FBK:s medicinska team, till NWT.
Sparkades plötsligt – bryter nu tystnaden
Leif Carlsson fick sparken av FBK efter fiaskot i SHL-slutspelet.Nu har 52-åringen brutit tystnaden om avskedet.– Självklart blev jag förvånad och besviken av beskedet när Stefan Larsson (FBK:s vd) ringde, säger Carlsson till NWT.
Läs mer om Carlsson, FBK, NWT och Stefan Larsson.
Milan Gulas lämnade FBK – klar för nytt lag
Det stod tidigt klart att Milan Gulas och Färjestad skulle gå skilda vägar. Och efter det bjöds den tjeckiska skarpskytten ut till andra SHL-klubbar. Nu står det dock klart att Gulas återvänder till hemlandet - presenterades i dag av HC Skoda Plzen.
Läs mer om FBK och Färjestad.
Loob om timmarna som skakade FBK
Håkan Loob har tillbringat decennier i Färjestads organisation. Nu har den avgående ikonen avslöjat sin general manager-karriärs mörkaste stund. – Det var inget jag hade önskat på något sätt, säger Loob till VF.
Läs mer om FBK och Loob.
Efter skandalen – Nygren lämnar FBK
Lagkaptenen Magnus Nygren bryter kontraktet med Färjestad efter rasistskandalen och flyttar utomlands.
Läs mer om FBK, Färjestad och Nygren.
Färjestad sparkar Thomas Rundqvist
Leif Carlsson blev inte den siste som fick lämna Färjestad efter säsongen.Nu har klubblegendaren Thomas Rundqvist sparkats från posten som ungdomsansvarig. – Det stämmer, men vi har inte kommunicerat det än, säger Färjestads klubbdirektör Stefan Larsson till NWT. LÄS OCKSÅ: FBK-profilen utreds av Tre Kronor
Stjärntrion lämnar FBK efter uttåget
Färjestads säsong är över. 2000-talets mesta mästare hade aldrig någon chans mot HV 71 och fick se sig besegrade i fyra raka matcher. Nu lämnar stjärntrion Magnus Nygren, Joel Eriksson Ek och Milan Gulas.
Läs mer om FBK och Joel Eriksson Ek.
Färjestads besked: Fått hjärnskakning
Andreas Borgman huvudtacklade Per Åslund så hårt att FBK-spelaren tvingades bryta matchen. Nu står det klart att Åslund missar den fjärde kvartsfinalmatchen. – Han har fått en hjärnskakning, säger FBK-tränaren Leif Carlsson till Jönköping-Posten.
FBK går vidare efter ett bortdömt Dif-mål
KARLSTAD/STOCKHOLM. Efter en tremålsperiod i den sista perioden kunde Färjestad vända i den avgörande åttondelsfinalen och Djurgårdens säsong är över - efter ett bortdömt mål i den tredje perioden som domarna dömde bort utan att videogranska det. – Det känns bara piss just nu, säger Ahln om målet.
Läs mer om Ahln, Dif-mål och Färjestad.
Malmö föll tungt hemma mot FBK
ISHOCKEY. Stefan Steen fick aldrig bli någon rekordmålvakt, men Färjestads drömmar om en direktplats till en SM-kvartsfinal lever. Färjestad vann med 5–2 borta mot Malmö och är fortsatt två poäng efter Skellefteå på sjätteplatsen i SHL-tabellen.
Oddset: FBK behöver poängen mera - vinner
SPELSERVICE: ODDSET TISDAG 7 MARS ESKIL HELLBERG ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.
Läs mer om Bomben, Lången och Matchen.
FBK tog sista chansen i jakt på kvartsfinalen
SKELLEFTEÅ. Färjestad tog sista chansen för att nå en direktplats till kvartsfinalen – genom att slå Skellefteå med 3–0. Stefan Steen höll nollan och blev stor matchhjälte för Färjestad.
Läs mer om Färjestad och Skellefteå.
Linköping körde över Färjestad på bortais
Linköping briljerade och körde över Färjestad i Löfbergs arena med hela 5-1. Matchen snackis blev 5-0-målet. FBK-målvakten Lars Haugen tog en tjuvare mot sarghörnet och missbedömde situationen - då satte Linköpings Garret Roe pucken i mål från mittzonen. – Lars Haugen tjuvar lite och Garrett Roe hinner uppfatta det väldigt skickligt och sätter den, säger C Mores expertkommentator Sanny Lindström.
59 minuter utan mål när FBK vann
I det första bytet gjorde Färjestad 1–0 på Karlskrona, i ett av de sista 2–0. Däremellan hände det inte mycket. – Ingen jättehöjdarhockeymatch, men tre poäng, sade FBK-målvakten Lars Haugen.
Läs mer om FBK, Färjestad och Karlskrona.
Färjestad är i sorg – Peter Johansson död
Färjestads BK har nåtts av ett tragiskt besked. Den tidigare juniortränaren Peter Johansson har gått bort, efter att ha varit sjuk i cancer. – Det är ett jättetufft besked att få, man tänker framför allt på Peters familj, säger förre FBK-spelaren Sanny Lindström.
Läs mer om Peter Johansson.
Nyström: Dags att hylla en FBK-spelare
Hoppas Göteborg tänder till. För detta Tre Kronor är värt bra publikstöd i Sweden Hockey Games i Göteborg nästa vecka. Och det är dags att en spelare från Färjestad får de största ovationerna i Scandinavium.