Fda

Elos Medtech uppnår en milstolpe inom Dental Implant Systems

Elos Medtech tillkännager att företaget har erhållit 510(k) tillåtelse från den amerikanska myndigheten FDA (Food and Drug Administration) för marknadsplacering av Elos Abutment Blanks på den amerikanska marknaden för dentala implantat. Elos Abutment Blank är nu en 510 (k) tillåten klass II-produkt som används för fräsning av individuella distanser till singelimplantat.

FDA godkänner nytt cancerläkemedel från Astra Zeneca

Den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA har godkänt Astra Zenecas preparat Imfinzi för behandling av framskriden icke småcellig lungcancer.
Läs mer om Astra Zeneca, FDA och Imfinzi.
Astra Zenecas cancermedicin får godkänt i USA
Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt att ett läkemedel från Astra Zeneca används för att behandla patienter med lungcancer i stadium III. Tidigare har patienter med diagnosen bara fått behandlas med cellgifter och strålning. Medicinen Imfinzi är det första godkända alternativet för den här gruppen.
Läs mer om Astra Zeneca, FDA, III och USA.
Sobi får grönt ljus av FDA för fortsatt studie
Sobi meddelar att den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, har utfärdat tillstånd att gå vidare med klinisk prövning av läkemedelskandidaten Sobi003 i den första studien på människor.
Läs mer om FDA och Sobi003.

FDA ger grönt ljus för Astra Zeneca-behandling

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt Astra Zenecas benralizumab, eller Fasenra, som en tilläggsunderhållsbehandling hos patienter som är minst 12 år gamla med allvarlig astma.
FDA ger Nexstim grönt ljus för NBT-system
USA:s läkemedelsmyndighet, FDA, har gett Nexstim grönt ljus gällande marknadsföring och försäljning av bolagets NBT-system för behandling av det som brukar kallas egentligen depression.
Läs mer om FDA och Nexstim.
Medivir får amerikansk snabbehandlingsstatus för läkemedelskandidat
Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har beviljat en snabbehandlingsstatus så kallad fast track för läkemedelskandidaten MIV-711 som Medivir utvecklar för behandling av ledsjukdomen artros.
Läs mer om FDA och Medivir.
En halv miljon pacemakers med säkerhetshål återkallas
Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har återkallat 465 000 pacemakers av märket St Jude. Patienterna uppmanas uppsöka läkare för att få en mjukvaruuppdatering.
Läs mer om FDA och St Jude.
Nytt hopp för personer med ALS
En ny ALS-medicin har godkänts av det amerikanska läkemedelsverket, F.D.A, rapporterar New York Times. Det ger hopp för många drabbade. – Eftersom det här har godkänts i USA så finns det en stor förhoppning hos oss att fler får pröva den här medicineringen, säger Alex Schelin, make till ALS-sjuka Lisa Schelin från Gränna.
Läs mer om Alex Schelin, Gränna och USA.
Nytt hopp för personer med ALS
En ny ALS-medicin har godkänts av det amerikanska läkemedelsverket, F.D.A, rapporterar New York Times. Det ger hopp för många drabbade. – Eftersom det här har godkänts i USA så finns det en stor förhoppning hos oss att fler får pröva den här medicineringen, säger Alex Schelin, make till ALS-sjuka Lisa Schelin från Gränna.
Läs mer om Alex Schelin, Gränna och USA.
USA godkänner Astra Zeneca-medicin
Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt att ett läkemedel från Astra Zeneca används vid behandling av patienter som lider av cancer i urinblåsan.
Mays Storbritannien förbereder för brexit
Tysklands förbundskansler Angela Merkel tuffar till tonen om brexit, samtidigt som Storbritanniens premiärminister Theresa May förbereder sig för att sätta i gång brexit-processen. USA:s president Donald Trump är på väg att upphäva Obamas klimatpolitik. Astra Zenecas konkurrent Tesaro har fått godkännande av FDA i USA för ett äggstockscancer-preparat.
Antibakteriell tvål förbjuds i USA
USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA), meddelade under fredagen att myndigheten beslutat...
Läs mer om USA.
Zika stoppar blodgivare i Miami
Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA kräver stopp för blodgivning i Miamiområdet i Florida efter...
Läs mer om FDA, Florida, Miami och Miamiområdet.
Analytiker: Brevet är självklart negativt för Astra
Astrazeneca meddelade i dag att de har fått ett svarsbrev från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA om sin läkemedelskandidat ZS-9 för behandling av hyperkalemi.
Läs mer om Astra och FDA.
Positivt besked för Astra
Astra Zeneca har fått Selumetinib beviljad för särläkemedelsstatus i USA av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för behandling av en form av sköldkörtelcancer.
Läs mer om Astra, FDA, Selumetinib och USA.
Positivt besked för Astra
Astra Zenecas Bevespi Aerosphere får FDA-godkänt för patienter med KOL.
Läs mer om Astra och KOL.
Bakslag för Astra-konkurrent
Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s rådgivande panel röstade emot att rekommendera ett tidigt godkännande för Clovis Oncologys läkemedelskandidat rociletinib för behandling av lungcancer. Det rapporterar Dow Jones Newswires.
Läs mer om Astra-konkurrent.
Första 3d-printade medicinen godkänd av myndigheter
Det amerikanska läkemedelsverket FDA har för första gången godkänt tabletter som skrivits ut med 3d-skrivare.
Läs mer om FDA.
Första 3d-printade medicinen godkänd av myndigheter
Det amerikanska läkemedelsverket FDA har för första gången godkänt tabletter som skrivits ut med 3d-skrivare.
Läs mer om FDA.
Snabbspår för Astra-preparat
Astra Zeneca meddelar att dotterbolaget Medimmune har fått en snabbspårsstatus, även kallat fast track, av det amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för läkemedelskandidaten MEDI8852.
Läs mer om Astra-preparat, FDA och Medimmune.
Läkemedelsbolag rusar på FDA-rekommendation
Det danska läkemedels- och forskningsbolaget Lundbeck har fått en positiv rekommendation av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s rådgivande kommitt för en ny indikation för bolagets läkemedel Brintellix, som verkar mot svår depression.
Läs mer om Brintellix och Lundbeck.
Homosexuella i USA tillåts nu att ge blod
Det 32 år gamla förbudet för homosexuella i USA att ge blod är nu historia. Enligt AP har nu den amerikanska myndigheten FDA beslutat att förbudet ska hävas. Men vissa restriktioner kvarstår och alla jublar inte över beslutet. – Man kan inte rättfärdiga ett sådant beslut, säger David Stacy från Human Rights Campaign enligt AP.
Läs mer om David Stacy, FDA och USA.
Fritt fram för svenskt snus i USA
Tobaksbolaget Swedish Match har fått klartecken från den amerikanska kontrollmyndigheten FDA att sälja åtta olika typer av snus i portionsförpackning i USA, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.
Läs mer om FDA och USA.
Fritt fram för nya snus i USA
Tobaksbolaget Swedish Match har fått klartecken från den amerikanska kontrollmyndigheten FDA att...
Läs mer om FDA och USA.