Felaktiga

Jack Werner: Bilden på nödställda flyktingar är inte fejkad

En bild på nödställda flyktingar har delats i flera år och påstås vara fejkad. Det felaktiga påståendet tar DN:s krönikör Jack Werner upp i en video där han uppmanar alla att tänka ett varv extra innan man trycker på dela. Här svarar Jack Werner på tre frågor om Facebookvideon, som fått stor spridning.
Läs mer om Facebookvideon och Jack Werner.

Trump jr följer mönster av felaktiga uppgifter

Trumps äldsta son bedöms ha fått brottsutredningen av pappas kampanjorganisation att svälla. Uppgiften om att Trump junior älskade tanken på information om Hillary Clinton levererat från ryska regeringen är anmärkningsvärd. I den ryska röran finns också återigen presidentens svärson med som huvudperson.
Läs mer om Hillary Clinton och Trump.
Felaktiga uppgifter om vilda sopstrejken
Vi hoppas och verkar för att de olagligt strejkande sopgubbarna omgående återgår till arbetet och förhandlingsbordet. Det skriver Mattias Dahl och Anders Norberg, Transportföretagen.
Läs mer om Transportföretagen.
Expert dömer ut MSB:s sajthaveri efter felaktiga VMA-larm
Kritiska röster höjs efter att såväl MSB:s som polisens hemsidor inte stod emot det stora antalet besökare efter SOS Alarms felaktiga VMA-signal i söndags. Helt oacceptablet säger en expert.

Eva-Karin Gyllenberg: Mitten ligger i utkanten

Var ligger egentligen Stockholms mittpunkt och varifrån mäts avståndet till och från Stockholm? Om detta handlade frågespalten den 4 juli. Dessvärre hade jag fått felaktiga uppgifter och for därför med osanning. Beträffande Stockholms geografiska mittpunkt är den fastslagen (i form av en stolpe med skylt) på en höjd i Traneberg; på Bergsringen intill cirkulationsplatsen.
Läs mer om Bergsringen och Stockholm.
Ansvarig för krisledning: Väldigt mycket har gått fel
Flera timmar efter det felaktiga larmet har den ansvariga politikern i Stockholm ännu inte informerats: – Väldigt mycket har gått fel. Faran över ska blåsas efter ett felaktigt larm, säger finanslandstingsrådet Irne Svenonius.
Läs mer om Stockholm.
Alien: Gott och svårstavat
Kåseri. Felstavningen av den goda, lite smuliga franska getosten chèvre är så vanlig att man numera oftare ser den felaktiga versionen än den rätta.
Ensidigt offentligt samtal kan förklara mediemisstron
Den generösa flyktingpolitiken har varit ett elitdrivet projekt som aldrig haft majoritetsstöd i befolkningen. Samtidigt har det offentliga samtalet om invandringen länge varit ensidigt med diskutabla och sannolikt också felaktiga påståenden. Det kan förklara varför medborgarna i dag känner sig vilseförda, skriver statsvetaren Peter Esaiasson.
Läs mer om Peter Esaiasson.
Tio saker du måste veta om oljebyte – läs och spara pengar
Motoroljan är lika viktig för din bil som blodet i din kropp. Felaktiga oljebyten kan förstöra din motor och leda till mycket dyra reparationer. I den här artikeln reder vi ut motoroljans mysterium, ger dig tio tips du måste veta och besvarar alla de vanligaste frågorna.
Pojke förlorade testikeln efter läkarnas misstag
Läkaren trodde att tonårspojken hade en inflammation i testikeln och skickade hem honom med antibiotika.Vid ett återbesök några dagar senare upptäckte man att pojken hade fått testikelvridning och att det var för sent för operation.Nu anmäler sjukhuset den felaktiga diagnosen, skriver Helsingborgs Dagblad.
Falsk identitet vanligt bland asylsökande från Marocko
Falska identiteter är ett stort problem inom den marockanska gruppen asylsökande i Sverige. Av 77 personer som kontrollerats mot fingeravtryck hade 65 uppgett felaktiga uppgifter, enligt gränspolisen.
Läs mer om Marocko och Sverige.
M-politiker: RF-basen sprider felaktiga uppgifter
KARLSTAD. Politikerna slår tillbaka mot Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och hans uppmaning om att de inte ska detaljstyra svensk idrott. – Det är beklagligt att han sprider felaktiga uppgifter som också kan bidra till att misskreditera idrottsrörelsen, säger Saila Quicklund (M).
Beklagligt att RF-basen sprider felaktiga uppgifter
KARLSTAD. Politikerna slår tillbaka mot Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och hans uppmaning om att de inte ska detaljstyra svensk idrott. – Det är beklagligt att han sprider felaktiga uppgifter som också kan bidra till att misskreditera idrottsrörelsen, säger Saila Quicklund (M).
Psykolog: Felaktiga förhör kan ge barn trauma för livet
Förhör av det slag som hölls med bröderna i Kevinfallet kan ge barn trauma för livet, enligt Monica Hartzell, psykolog med erfarenhet som rådgivare till polis vid förhör. Men det var barnpsykologer som coachade polis i Kevinutredningen, hävdar psykologiprofessor Sven-Åke Christianson.
Kry skrev ut antibiotika utan provtagning
DN testade vårdappen Kry och fick både narkotikaklassade läkemedel och antibiotika utskrivet till barn – utan provtagning. Landstingets egen granskning visar att de digitala vårdgivarna i alltför hög grad ställer oriktiga diagnoser och skriver ut antibiotika på felaktiga grunder.
Läs mer om Kry.
Rådet att inte äta flodkräftor är vilseledande
Världsnaturfonden WWF bidrar till att öka hotet mot flodkräftan genom felaktiga råd till konsumenter. Så länge WWF vägrar att följa forskningens råd, kan inte WWF:s fiskguide ses som seriös, skriver flera debattörer.
Läs mer om WWF.
Domarmiss mot Sverige: Uselt
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor fick lagstraff för sen ankomst inför andra perioden mot Slovakien.Men enligt landslaget berodde förseningen på felaktiga instruktioner från arrangörerna.– Det är uselt hanterat. Under all värdighet, säger C More-kommentatorn Lasse Granqvist.– Stor arrangörsmiss och ett fiasko. Skandal, säger förbundskaptens Rikard Grönborg till C More.
Per M: Franska faktoider i gamla tider
Kåseri. Faktoider är felaktiga föreställningar som är så etablerade att många betraktar dem som sanningar. Men franska faktoider är på inget sätt något nytt.
Vidarkliniken tar avstånd från felaktiga vaccinråd
Den antroposofiska Vidarkliniken i Järna tar avstånd från den information som gavs på vaccinträffen på barnavårdscentralen Allvis.
Läs mer om Järna och Vidarkliniken.
Vidarkliniken tar avstånd från felaktiga vaccininråd
Den antroposofiska Vidarkliniken i Järna tar avstånd från den information som gavs på vaccinträffen på barnavårdscentralen Allvis.
Läs mer om Järna och Vidarkliniken.
The Sun publicerade felaktig nyhet om prins Philips död
Den brittiska tabloidtidningen The Sun publicerade under morgonen den felaktiga nyheten att prins Philip, gift med drottning Elizabeth, hade gått bort.
Läs mer om Elizabeth, Philip och The Sun.
Massor av faktafel i debatten inför presidentvalet
Förolämpningar och förvirring präglade den franska presidentvalsdebatten på onsdagen. Och extremhögerns kandidat Marine Le Pen strödde falska uppgifter omkring sig, inte mindre än 19 felaktiga påståenden har tidningen Le Monde konstaterat. Det kan ha varit en medveten taktik för att styra debatten.
Läs mer om Le Monde och Marine Le Pen.
Massor av faktafel från Marine Le Pen i debatten
Förolämpningar och förvirring präglade den franska presidentvalsdebatten på onsdagen. Och extremhögerns kandidat Marine Le Pen strödde falska uppgifter omkring sig, inte mindre än 19 felaktiga påståenden har tidningen Le Monde konstaterat. Det kan ha varit en medveten taktik för att styra debatten.
Läs mer om Le Monde och Marine Le Pen.
Ada, 20, trakasseras under varje nattpass
Efter sitt första nattpass på hamburgerkedjan i centrala Göteborg så bröt Ada Raposas, 20, ihop i omklädningsrummet, vilket Verkligheten i P3 var först med att berätta.Under åtta mardrömslika timmar blev hon kallad kinesfitta och fick muggar kastade på sig – en kund ville slåss med henne och en annan skällde ut henne på felaktiga grunder.Efteråt förklarade hennes kolleger att det här var vardag.– De började berätta sina egna skräckhistorier. Synen på människor inom serviceyrken är så dålig att det inte är klokt, säger Ada.
Läs mer om Ada, Göteborg och Verkligheten.
Nu vill kulturen återerövra arvet efter vikingarna
Vikingarna och asatron har hamnat i fokus i kulturen. Och de nya vikingaskildringarna försöker göra upp med den stereotypa – och ofta felaktiga – bilden av nordmännen som brutala pursvenskar.