Felaktiga

Defekta konstgjorda linser gav över 200 patienter grumlig syn

Över 200 personer fick grumlig syn på grund av att defekta linser inopererats, enligt anmälningar till Läkemedelsverket. De felaktiga linserna har nu återtagits från marknaden.
Läs mer om Läkemedelsverket.

Carl-Johan Jepsons ilska: Ett respektlöst beteende

Det blir inga tävlingar i Karlstad den närmaste tiden för Carl-Johan Jepson.Kusken bojkottar Färjestad efter en konflikt med en av domarna. – Personen är väl medveten om att det är den som har gjort felaktiga domslut, säger han till nwt.
Flera fel i Trumps tweets om Rysslandsutredningen
Donald Trump publicerade under helgen en rad uppmärksammade tweets där han rasade mot Rysslandsutredningen.Nu har hans påståenden granskats av tidningen Washington Post, som listat flera felaktiga uppgifter i inläggen.
Våldtäktsutredning i Malmö läggs ner
Åklagaren lägger ner en utredning gällande en anmälan om grov våldtäkt i Malmö. Anledningen är att inget brott har begåtts. Kvinnan har erkänt att hon lämnat osanna och felaktiga uppgifter till polisen.
Läs mer om Malmö.

Socialstyrelsen vilseleder om ångest och depression

Socialstyrelsen tycks sakna förmåga att inse att man dragit felaktiga slutsatser av den forskning som finns. Situationen är nu så allvarlig att en extern granskning måste till, skriver ett flertal psykologer och psykoterapeuter i en slutreplik.
2 000 fick felaktigt brev om att de bytt namn
Närmare 2000 svenskar har fått ett brev med den felaktiga upplysningen att de bytt namn, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.
2.000 fick felaktigt brev om att de bytt namn
Närmare 2.000 svenskar har fått ett brev med den felaktiga upplysningen att de bytt namn, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.
2000 fick felaktigt brev om att de bytt namn
Närmare 2000 svenskar har fått ett brev med den felaktiga upplysningen att de bytt namn, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.
Lurade till sig över 240.000 kronor för vab
En 37-årig man i Nässjö åtalas för grovt bidragsbrott efter att han lämnat in felaktiga uppgifter som fått Försäkringskassan att betala ut 244.358 kronor för mycket till honom.
Läs mer om Försäkringskassan och Nässjö.
Flera hundra provanalyser gav felaktiga svar
Runt 300 provanalyser genomförda vid Ängelholms sjukhus gav felaktiga svar. Patienter har nu kallats åter för nya provtagningar, skriver Helsingborgs Dagblad.(TT) Runt 300 provanalyser genomförda vid Ängelholms sjukhus gav felaktiga svar.
Flera hundra felaktiga provsvar vid Ängelholms sjukhus
Runt 300 provanalyser genomförda vid Ängelholms sjukhus gav felaktiga svar. Patienter har nu kallats åter för nya provtagningar, skriver Helsingborgs Dagblad.
Arenan kostade 817 miljoner – ska rivas
Den helt nybyggda arenan i Pyeongchang kommer att stå som värd för fyra ceremonier.Sen ska den rivas.Efter att ha kostat totalt 817 miljoner kronor. Nu kritiseras det.– Det kan innebära att valet av plats för OS är baserat på felaktiga premisser och att det inte finns något intresse för vintersport i området, säger Eurosports kommentator Andreas Selliaas till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Pyeongchang.
Skickade falskt missillarm – förkrossad efter misstaget
Ballistisk robot på väg mot Hawaii. Sök skydd omedelbart. Det här är ingen övning stod i det felaktiga missillarmet som mannen i 50-årsåldern skickade ut på Hawaii.Nu berättar den ex-anställde mannen om hur allt gick till – och att han trodde att ön var under attack.
Läs mer om Hawaii och Hawaii.Nu.
Anställd trodde att han varnade för verkligt robotangrepp mot Hawaii
Den anställde som skickade ut det felaktiga larmet om robotangrepp mot Hawaii trodde att det var på riktigt, visar en utredning. Tidigare har varningen bortförklarats som ett misstag.
Läs mer om Hawaii.
Mordåtalade Robinsonprofilen gav polisen felaktiga tips
Den tidigare Robinsondeltagaren i 40-årsåldern står åtalad för mord på en småbarnspappa i Katrineholm i maj 2017 och flera andra grova brott.När mordet begicks var han hemlig informatör åt polisen och gick under namnet Aron.Dagarna efter mordet lade han ut villospår till sin hanterare om att mordet hade kopplingar till offrets umgängeskrets i Norrköping.
Expert om läckan: Kan handla om rikets säkerhet
Att obehöriga ser hemlig information om skyddsvakter hos Riksbanken är allvarligt, säger två experter till SvD. Samtidigt är de kritiska mot att bevakningsbolaget Avarn Security lämnat felaktiga uppgifter om säkerhetsskyddet. – Man har inte gjort sin hemläxa. Det är helt oacceptabelt, säger säkerhetsskyddsexperten Pierre Gudmundson.
Målet är att vi ska kunna nå fler utsatta
Flera uppgifter kring Mikamottagningarna är felaktiga. Ingen människa som behöver fortsatt hjälp kommer att lämnas utan stöd. Detta står i fokus för allt vårt arbete från stadens sida, skriver företrädare för MP, S, V och Fi i Stockholms stad, i en replik.
Läs mer om Mikamottagningarna.
20 största lögnerna Trump ertappats med
Donald Trump har radat upp felaktiga påståenden under sitt första år vid makten. Nära 2 000 enligt vissa bedömare. Presidenten har bland annat varit vildeledande om skatter, kolgruvor, krigsveteraner, missiler och gällande mordfrekvens. Här är 20 av de största lögnerna.
Läs mer om Trump.
Livstidsdömde Warsames trumfkort ställs inför rätta
Hon ville ge alibi till livstidsdömde Ahmed Warsame efter dödsskjutningen på Vår krog och bar.Nu ställs kvinnan själv inför rätta, misstänkt för grovt skyddande av brottsling.– Det är en person som kommit in och lämnat utredningsuppgifter som vi anser är tydligt felaktiga, har åklagaren Karl-Erik Esbo sagt.
Nasdaq har problem med indexberäkningarna
Nasdaq Nordic har tekniska problem och som en konsekvens är vissa indexberäkningar felaktiga.
Förnekande Trump-ambassadör stod fast vid felaktigheter
USA:s ambassadör i Nederländerna Pete Hoekstra vill inte be om ursäkt för sitt felaktiga påstående att Nederländerna har områden som människor varnas för att resa till, så kallade no go-zoner.
Resenärernas raseri mot bokningssajterna
Felaktiga avgifter för frukost, bagage och avbokade hotellrum.Det är några av klagomålen mot bokningssajterna.– På två tredjedelar av sidorna ansåg man att det fanns brister i marknadsföringen, säger Angelica Lillback, jurist vid Konsumentverket.
Uppgifter om Kina kan ha varit fake news
Onsdagens uppgifter om att Kina överväger att köpen av amerikanska statsobligationer ska minskas eller helt avta kan ha baserats på felaktiga uppgifter. Det uppgav Kinas valutaadministratör, Safe, på torsdagsmorgonen, enligt Bloomberg News.
Läs mer om Kina och Safe.
Astronaut ber om ursäkt för fake news
Under tisdagen uppgav den japanske astronauten att han vuxit hela nio centimeter efter att ha befunnit sig i rymden under några veckor. Men den kraftiga tillväxten visade sig bero på en felmätning. Och den blott två centimeter längre astronauten ber nu om ursäkt för sitt felaktiga uttalande, rapporterar Reuters.
Gudrun Schyman bötfälls för felaktiga skatteavdrag
Feministiskt initiativs (Fi) partiledare Gudrun Schyman nekas avdrag på drygt 76 000 kronor – och krävs på 14 083 kronor i skatteböter. Det skriver Nyhetsbyrån Siren.