Felaktiga

Forskare: USA-högern försöker påverka valet i Tyskland

Det tyska valet utsätts för tydliga påverkansförsök från flera olika grupper. Men de tidigare misstankarna mot Ryssland verkar vara felaktiga – i stället kan aktiviteten spåras till alt-right-rörelsen i USA, rapporterar USA Today.
Läs mer om Ryssland, Tyskland och USA.

Kronofogden underkänns – fel drabbar kunder

En internrevision underkänner Kronofogdens interna styrning och kontroll, och slår fast att felaktiga in- och utbetalningar drabbat kunderna. Drygt 40 miljoner kronor har hamnat fel.
Likvärdigheten förbättras inte av Heller Sahlgrens analyser
REPLIK DN Debatt 31/8. Gabriel Heller Sahlgren hävdar att likvärdigheten i den svenska skolan inte har försämrats. Grunden för detta är analyser av likvärdighetsutvecklingen i vilka han kontrollerar för förändringar i socioekonomiska och demografiska variabler. Därigenom tar han dock också bort de faktorer som medverkar till uppkomsten av skolans bristande likvärdighet, och drar den felaktiga slutsatsen att likvärdigheten inte försämrats, skriver Jan-Eric Gustafsson, senior professor i pedagogik vid Göteborgs universitet.
Läs mer om Jan-Eric Gustafsson.

Fler anmäler lockpriser på bostäder – ärenden på hög

Anmälningarna om lockpriser och felaktiga budgivningar översköljer Fastighetsmäklarinspektionen. Men under våren lades ärendena på hög. Hittills i år har bara tre av 310 anmälningar mot mäklarkåren lett till disciplinåtgärder.
Arbetade full på akuten – vill få tillbaka sitt läkarleg
Läkaren var både alkohol- och narkotikapåverkad under jobbet på en jourmottagning i Västsverige.Han skickade hem en svårt sjuk tolvårig pojke, utfärdade felaktiga recept och var otrevlig mot patienter.Mannens läkarlegitimation drogs in 2014 – men nu vill han få den tillbaka.
Läs mer om Västsverige.Han.
Felaktiga hastighetsböter i Värnamo – i över ett år
Polisen i Värnamo kommun har sedan maj 2016 stoppat och bötfällt bilförare på felaktiga grunder. Kommunen hade nämligen inte registrerat de nya hastighetsbegränsningarna.– Tyvärr missade vi att göra det, säger Conny Eskilson, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.
Läs mer om Conny Eskilson och Värnamo.
Schweiz stoppar försäljningen av Porsche
Myndigheterna i Schweiz har fått nog av dieselfusket.Nu stoppas försäljningen av Porsche Cayenne med den trelitersdiesel som har felaktiga utsläppsvärden.
Läs mer om Porsche Cayenne, Porsche och Schweiz.
Advokatrobot hjälper dig överklaga p-böter – gratis
Har du fått parkeringsböter som du anser är felaktiga kan det vara snårigt att överklaga om du inte har viss juridisk kunskap, eller advokathjälp. Nu ska det bli betydligt enklare.
Advokatrobot hjälper dig överklaga p-böter – gratis
Har du fått parkeringsböter som du anser är felaktiga kan det vara snårigt att överklaga om du inte har viss juridisk kunskap, eller advokathjälp. Nu ska det bli betydligt enklare.
Miljontals kronor kan ha betalats ut utan kontroll
Miljontals kronor i assistansersättning från Försäkringskassan kan ha betalats ut utan kontroll.Detta sedan ett nytt handläggningssystem, som egentligen skulle upptäcka fusk, har godkänt felaktiga utbetalningar.Det rapporterar Dagens Nyheter.
Läs mer om Försäkringskassan.
Miljontals kronor kan ha betalars ut utan kontroll
Miljontals kronor i assistansersättning från Försäkringskassan kan ha betalats ut utan kontroll.Detta efter ett nytt handläggningssystem kan ha godkänt felaktiga utbetalningar.Det rapporterar Dagens Nyheter.
Läs mer om Försäkringskassan.
Försäkringskassan betalar ut miljoner utan kontroll
Miljontals kronor i assistansersättning kan ha betalats utan kontroll. Försäkringskassans nya handläggningssystem som skulle upptäcka fusk har i stället lett till att tusentals felaktiga utbetalningar kan ha godkänts, enligt uppgifter till DN. – Det här är rent vidrigt förfarande med våra skattepengar, säger en anställd på myndigheten.
Trump dikterade sin sons felaktiga uttalande
När nyheten om att Trumps son, Trump Jr, hade haft möte med en rysk advokat i samband med presidentvalskampanjen, skred pappa Trump till verket. Och dikterade ett meddelande å sonens vägnar – som visade sig vara felaktigt.
Läs mer om Trump och Trump Jr.
Så fuskar svenskar med bidrag och sjukpenning
Svenska folket fortsätter att fuska med ersättningar och bidrag från Försäkringskassan.Hittills i år har myndigheten krävt tillbaka 188 miljoner som betalts ut på felaktiga grunder.Bland de avslöjade finns en barnfamilj som år efter år plockade ut barnbidrag utomlands.– Vi jobbar med riktade kontroller. Det är ett bra sätt att hitta de som ligger i riskzonen att begå brott, säger avdelningschef Johan Gellerstedt.
Läs mer om Johan Gellerstedt.
Jack Werner: Bilden på nödställda flyktingar är inte fejkad
En bild på nödställda flyktingar har delats i flera år och påstås vara fejkad. Det felaktiga påståendet tar DN:s krönikör Jack Werner upp i en video där han uppmanar alla att tänka ett varv extra innan man trycker på dela. Här svarar Jack Werner på tre frågor om Facebookvideon, som fått stor spridning.
Läs mer om Facebookvideon och Jack Werner.
Trump jr följer mönster av felaktiga uppgifter
Trumps äldsta son bedöms ha fått brottsutredningen av pappas kampanjorganisation att svälla. Uppgiften om att Trump junior älskade tanken på information om Hillary Clinton levererat från ryska regeringen är anmärkningsvärd. I den ryska röran finns också återigen presidentens svärson med som huvudperson.
Läs mer om Hillary Clinton och Trump.
Felaktiga uppgifter om vilda sopstrejken
Vi hoppas och verkar för att de olagligt strejkande sopgubbarna omgående återgår till arbetet och förhandlingsbordet. Det skriver Mattias Dahl och Anders Norberg, Transportföretagen.
Läs mer om Transportföretagen.
Expert dömer ut MSB:s sajthaveri efter felaktiga VMA-larm
Kritiska röster höjs efter att såväl MSB:s som polisens hemsidor inte stod emot det stora antalet besökare efter SOS Alarms felaktiga VMA-signal i söndags. Helt oacceptablet säger en expert.
Eva-Karin Gyllenberg: Mitten ligger i utkanten
Var ligger egentligen Stockholms mittpunkt och varifrån mäts avståndet till och från Stockholm? Om detta handlade frågespalten den 4 juli. Dessvärre hade jag fått felaktiga uppgifter och for därför med osanning. Beträffande Stockholms geografiska mittpunkt är den fastslagen (i form av en stolpe med skylt) på en höjd i Traneberg; på Bergsringen intill cirkulationsplatsen.
Läs mer om Bergsringen och Stockholm.
Ansvarig för krisledning: Väldigt mycket har gått fel
Flera timmar efter det felaktiga larmet har den ansvariga politikern i Stockholm ännu inte informerats: – Väldigt mycket har gått fel. Faran över ska blåsas efter ett felaktigt larm, säger finanslandstingsrådet Irne Svenonius.
Läs mer om Stockholm.
Alien: Gott och svårstavat
Kåseri. Felstavningen av den goda, lite smuliga franska getosten chèvre är så vanlig att man numera oftare ser den felaktiga versionen än den rätta.
Ensidigt offentligt samtal kan förklara mediemisstron
Den generösa flyktingpolitiken har varit ett elitdrivet projekt som aldrig haft majoritetsstöd i befolkningen. Samtidigt har det offentliga samtalet om invandringen länge varit ensidigt med diskutabla och sannolikt också felaktiga påståenden. Det kan förklara varför medborgarna i dag känner sig vilseförda, skriver statsvetaren Peter Esaiasson.
Läs mer om Peter Esaiasson.
Tio saker du måste veta om oljebyte – läs och spara pengar
Motoroljan är lika viktig för din bil som blodet i din kropp. Felaktiga oljebyten kan förstöra din motor och leda till mycket dyra reparationer. I den här artikeln reder vi ut motoroljans mysterium, ger dig tio tips du måste veta och besvarar alla de vanligaste frågorna.
Pojke förlorade testikeln efter läkarnas misstag
Läkaren trodde att tonårspojken hade en inflammation i testikeln och skickade hem honom med antibiotika.Vid ett återbesök några dagar senare upptäckte man att pojken hade fått testikelvridning och att det var för sent för operation.Nu anmäler sjukhuset den felaktiga diagnosen, skriver Helsingborgs Dagblad.