Femmilen

Rickardsson krossade alla på SM-femmilen

Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF, stod i en klass för sig i skidherrarnas klassiska SM-femmil med individuell start. Den 36-årige veteranen övertog ledningen från Jens Burman vid tidspasseringen efter 17,5 kilometer och vann till slut i övertygande stil, en minut och tio sekunder före just Åsarnaåkaren.

Rickardsson krossade alla på SM-femmilen

Sporttelegram. Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF, stod i en klass för sig i skidherrarnas klassiska SM-femmil med individuell start.
Läs mer om SM-femmil och SM-femmilen.
Rickardsson krossade alla på SM-femmilen - silvret till Burman
Hudiksvalls IF:s Daniel Rickardsson, 36, krossade allt motstånd i SM-femmilen. Veteranen vann en minut och tio sekunder före Åsarnas Jens Burman som låg i ledning efter 17,5 kilometer.
Läs mer om Burman och SM-femmilen.
Åsarna tog 18:e SM-stafettguldet
Sporttelegram. Landslagsåkaren Jens Burman ryckte på sista varvet och gav Åsarna skidstafettsegern i SM i Skellefteå. Det var Åsarnas 18:e stafettguld i SM. Image-text: Jens Burman, här i OS-femmilen, tog Åsarna till SM-guld i stafett.
Gör om ordentligt – efter Björgens kritik
Marit Björgen var kritisk mot att damerna aldrig får åka på lördagen i Holmenkollen, då det är som flest åskådare på plats.Nu jobbar ledande personer i Norge, däribland Vegard Ulvang, på en historisk ändring.Enligt Dagbladet vill de att damerna ska åka femmilen.
Läs mer om Holmenkollen, Norge och Vegard Ulvang.
Efter fina femmilen i Holmenkollen - nu får Petter Engdahl chansen på Lugnet: "Ser fram emot att köra i Mördarbacken"
Efter den fina insatsen på femmilen i Holmenkollen får Petter Engdahl finna sig i att stå utanför landslaget under världscuptävlingarna i Falun. Men 23-åringen från Torsång får ändå vara med och tävla på Lugnet. Och han är riktigt laddad.
De kastade öl på mig, sjukt
HOLMENKOLLEN. Kaos uppstod efter tävlingarna i Holmenkollen under lördagen.Men även mitt under femmilen var det tumult ute i spåret - det vittnar bland annat Daniel Rickardsson om.– Det är sjuka förhållanden. De kastade öl på mig, säger Rickardsson till Dagbladet.
Målfoto när Cologna vann femmilen i Holmenkollen
Efter fem mils skidåkning fick målfoto avgöra i Holmenkollen. Schweizaren Dario Cologna vann världscuploppet med minsta möjliga marginal före hemmaåkaren Martin Johnsrud Sundby.
Ilskan: Blev rånad på en OS-medalj
Efter Alex Harveys fjärdeplats i femmilen under OS i Pyeongchang har kritiken varit stor i Kanada.Nu menar CBC-krönikören Deidra Dionne att Alex Harvey rånades på en medalj i femmilen – på grund av IOK:s taffliga agerande mot den ryska dopingen.
Nilsson hade ingen aning om medaljen
PYEONGCHANG. Stina Nilsson spurtade till sig ett sensationellt brons på femmilen.Efter målgång förstod svensken inte att hon tagit bronset.Blev jag trea? Blev jag trea!?, utbrister hon i målgång.Marit Björgen fick förklara för henne att hon vann bronset.
Hon ringde mig när hon såg det
PYEONGCHANG. Martin Johnsrud Sundby fick skäll av sin fru inför femmilen. Anledningen? Ett uttalande i medierna. – Jag ska inte göra om det misstaget, säger Sundby.
Läs mer om Sundby.
Stjärnornas bråk: Jag tror inte ett skit på det
Alexander Bolsjunov tog silver på femmilen. Sedan hamnade han i bråk med norrmannen Emil Iversen – för något han sagt efter loppet. –Det tror jag inte ett skit på, säger Iversen enligt Nettavisen.
Läs mer om Emil Iversen, Iversen och Nettavisen.
Bilderna som skapar spekulationer i Norge
Martin Johndsrud Sundby och Alex Harvey spurtade hårt om fjärdeplatsen i OS-femmilen. Bilderna på de båda är något som väcker spekulationer i Norge. Spurtade Sundby för han vet att ryssarnas dopingprover blir nedfrysta?, skriver Per Angell Berntsen i en krönika på TV2.
Avslöjar orden – mitt under OS-guldloppet
PYEONGCHANG. Ristomatti Hakola ville desperat att de finländska längdherrarna skulle ta en medalj på OS. Då vände han sig till Iivo Niskanen i spåren under femmilen. – Jag skrek: rädda oss, säger Hakola till IltaSanomat.
Halfvarsson bröt igen – Rickardsson tog in på slutet
PYEONGCHANG. Femmilen blev ingen snygg avslutning för det svenska herrlaget i längdskidåkning. Sverige bommade med vallan och Calle Halfvarsson bröt tidigt. – Vi fick till skidorna på slutet så det bådar gott inför damernas tremil, säger Daniel Rickardsson förhoppningsfullt efter vallabommen.
Skidherrarnas OS: noll medaljer
Ingen pallplats på femmilen – och Sveriges skidherrar lämnar OS utan en enda medalj. Det har inte hänt på ett mästerskap sedan 1999. – Det är klart vi ville ha med oss en medalj. Vi förmådde inte att göra det och det är vi ju absolut inte nöjda med, säger förbundskaptenen Rikard Grip.
Läs mer om Rikard Grip.
Svensken imponerade: Det ska inte kunna gå
Daniel Rickardsson hade ingenting med medaljstriden i femmilen att göra.Men svensken stod för en imponerande upphämtning och slutade sjua.– Det ska inte kunna gå, säger experten Per Elofsson i Kanal 5.
Läs mer om Kanal och Per Elofsson.
Finsk seger på femmilen – Halfvarsson bröt
Det blev finländsk seger på femmilen i OS. För Calle Halfvarsson slutade OS som det började – med besvikelse efter att ha brutit loppet.
Läs mer om Halfvarsson.
Finska succn – guld till Niskanen
Ivo Niskanen räddade Finlands OS.Finländaren tog guld på femmilen – efter ett taktiskt smart beslut i loppets slutskede.
Läs mer om Niskanen.
Halfvarsson bröt femmilen