Fick

Tele 2 höjer resultat och rusar på börsen

Tele 2 slår förväntningarna och höjer sin resultatprognos för helåret.Samtidigt öppnar man för extra utdelning till aktieägarna.Det fick aktien att rusa i börsöppningen.
Han tog snabblån för att göra plastikingrepp
Eskilstunabon Joacim, 24, dolde sin mörka hemlighet för sambon Fred.Han tog snabblån och krediter som gick till alkohol, taxiresor och läppfyllning – sedan fick han söka hjälp hos Stadsmissionen som gav honom gratis matkassar.– Du snor någon uteliggares matkasse samtidigt som du festar för fyra–femtusen i månaden, säger Lyxfällans programledare Magnus Hedberg till Joacim.
Läs mer om Fred.Han, Joacim och Stadsmissionen.
TV4 larmades om Timell – fick stanna
TV4-ledningen kände till anklagelserna om sexism, homofobi och rasism mot Martin Timell – men lät honom ändå fortsätta som programledare i familjekanalen. Expressen kan nu avslöja att TV4-producenten Frida Olsson slog larm, men fick en tillsägelse av sina chefer – innehållsdirektör Åsa Sjöberg och programchef Anna Rastner – som bad henne att inte prata med Timell. Vid ett annat möte ska Anna Rastner ha lovat den drabbade kvinnan att agera, något som enligt offret inte skedde. – De gjorde ingenting åt det, säger kvinnan.

Hjälpsam kvinna stal från åldringar

En 80-årig kvinna i Nöbbelöv i Lund och en 87-årig man i centrala Malmö blev båda utsatta för åldringsbrott under onsdagen.Kvinnan lurades av falsk hemtjänstpersonal – mannen blev bestulen när han fick hjälp att öppna porten hemma.
Läs mer om Lund, Malmö och Nöbbelöv.
Stjärnan utvisad – men Barca vann enkelt ändå
Gerard Pique fick syna det röda kortet mot Olympiakos i Champions League.Men det hindrade inte Barcelona från att vinna då Leo Messi fixade segern.
Läs mer om Barca, Barcelona och Leo Messi.
Brottsdömd debattör kvar i omdiskuterad föreställning
Den 18 november har America Vera-Zavalas föreställning Muslim ban premiär på Dramaten. En av huvudrollsinnehavarna är Amanj Aziz vars åsikter fick S-politikern Nalin Pekgul att lämna studion när de båda intervjuades i Studio 1 för några år sedan.
Muslimsk debattör kvar i omdiskuterad föreställning
Den 18 november har America Vera-Zavalas föreställning Muslim ban premiär på Dramaten. En av huvudrollsinnehavarna är Amanj Aziz vars åsikter fick S-politikern Nalin Pekgul att lämna studion när de båda intervjuades i Studio 1 för några år sedan.
Man nära att drunkna fick armen amputerad
En 54-årig man fick ena armen amputerad sedan han klämts fast under en grävmaskin som fallit ner i en vattenfylld vallgrav i Danmark.Mannen flögs med helikopter till Rigshospitalet i Köpenhamn som senare meddelade att hans tillstånd var stabilt.
Svårt sjuka Britt-Marie tvingas hitta vikarier själv
Britt-Marie Björnfot, 42, är svårt sjuk i ALS och beroende av personlig assistans i hemmet.Men för två veckor sedan fick hon ett brev från vårdbolaget som menade att hon själv måste hitta vikarier att hjälpa henne till toaletten – eller flytta till sjukhus.– Den tiden man har kvar vill man leva och bo med sin familj, det förstår alla, säger mamma Marja Leena Björnfot.
Löfven: Kompakt motstånd mot flyktingsöverenskommelse
Statsminister Stefan Löfven (S) beskrev på onsdagen läget i förhandlingarna EU:s framtida flyktingpolitik som mycket problematiskt. På EU-nämndens möte inför toppmötet som inleds på torsdag pekade han ut Polen och Ungern som bromsklossar. Samtidigt fick regeringen kritik av Centerpartiet och Vänsterpartiet för att gå med på en alltför hård flyktingpolitik.
Att bli våldtagen är inte det värsta
När jag var sjutton blev jag våldtagen. Efteråt var han ursäktande och jag fick lugna och trösta honom. Och skämmas.
Lastbilen kraschade rakt in i Amanda, 19
Innebandyspelarna Amanda Berggren och Klara Danielsson fick vattenplaning och snurrade flera varv ut på E18.Då kom en lastbil i full fart och kraschade in i bilen.– Vi hade änglavakt som klarade oss. Jag är fortfarande chockad och kan knappt förstå vad som hänt , säger Amanda Berggren en vecka efter olyckan.
Det här ska vara vår borg
Rögle fick en mardrömstart på säsongen.Nu har laget hittat en viktig vändpunkt – och i går kom säsongens första trepoängare mot serieledande Färjestad.– Vår hemmaplan ska vara vår borg. Folk kan inte komma hit och spöa oss med åtta mål, säger Daniel Widing.
Läs mer om Daniel Widing och Färjestad.
Brynäs-stjärnan svarar – efter Melins sågning
Roger Melin har kritiserat Brynässpelarna efter att han fick sparken från klubben.Nu svarar lagkaptenen Jacob Blomqvist på kritiken.– Jag orkar inte hålla på att älta en massa saker och prata om det där. Det är onödigt, säger han till GD.
Tack för att ni finns, Mathias och Tobias
Jag har alltid undrat över vardagshjältar.Beundrat, men framför allt undrat.Vad är deras hemlighet?I söndags fick jag träffa två.
Nu slår halkan till – E4 fick stängas
Årets första ishalka har orsakat problem för trafiken under morgontimmarna. Flera olyckor har inträffat och under en tid stängdes E4 av i Timråtrakten för att bilar på glid skulle kunna bärgas bort.
Läs mer om Timråtrakten.
Bergström grep in – efter Mollys sexscen
Molly Nutley, 22, är sen några månader tillsammans med motspelaren Gustav Lindh, 22. De lärde känna varandra i mamma Helena Bergströms kommande film Vilken jävla cirkus. Det blev en ovanlig inramning för ett nytt förhållande, som fick vissa konsekvenser för kärleksscenerna: – Det var lite jobbigt. De började ta av sig kläderna, och då skrek jag sa nej, bryt, säger Helena Bergström och skrattar.
Polishusets entr söndersprängd
Entrn till polishuset i Helsingborg har sprängts sönder av en explosion. Tryckvågen var så stark att även huset mitt emot fick stora skador.
Läs mer om Helsingborg.
Man knivhuggen i natt
En man i 40-årsåldern knivskars i natt vid Järntorget i Göteborg.– Han huggen i ena armen och fick föras till sjukhus, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Våga tala öppet om missfall och barnlöshet
Efter tio år mellan hopp och förtvivlan, flera missfall och sjutton IVF-behandlingar, fick Maria till slut sin efterlängtade dotter Evylina. – Det känns som om man inte duger. Jag kunde bli helt förstörd när jag hörde att någon kompis hade blivit gravid, säger Maria.
Läs mer om Evylina och Maria.
Fem raka torsk – men nu fick VIK jubla
Krislaget sänkte Modo på hemmais
Läs mer om Modo och VIK.
Forsberg nätade och debut av Isak i CL
Ett välkommet besked till förbundskaptenen Janne Andersson efter den bleka insatsen i Amsterdam: Emil Forsberg gör mål igen. Samtidigt fick jättetalangen Alexander Isak debutera i Champions League med Dortmund.
Lars Grimlund: En guldmakare som sparkats och hotats
Han avgick som tränare för Djurgården då han kände sig hotad, svek ledarna i Gais, fick sparken från danska Ålborg och sa upp sig i förtid som förbundskapten för Estlands landslag.
Läs mer om Djurgården och Ålborg.