Fick

Martin Gelin: Trump kan benåda främlingsfientlig sheriff

Under Donald Trumps tal i Phoenix i natt lät det som att han vill benåda den kontroversielle sheriffen Joe Arpaio, som fick avgå efter att ha dömts för diskriminering mot latinamerikaner. Det måste betraktas som ett långfinger åt alla som kritiserat Trumps bemötande av högerextremism och främlingsfientlighet.
Läs mer om Joe Arpaio och Phoenix.

Blodig björnattack mot jägare

En björn gick till attack mot två jägare, som klarade sig undan med bitskador. – Jag fick sy åtta stygn i ljumsken. Det kunde gått illa, säger 26-årige Erik Söderlund till Arbetarbladet.
Kenneth Gärdestad fördes akut till sjukhus
Kenneth Gärdestad, 69, har haft många synpunkter på filmen om hans brors liv – samtidigt har hans hälsoproblem hindrat honom från att vara med på inspelningen. Kenneth lider av hudcancer och lymfom. I somras drabbades textförfattaren också av infektion i magen och fick föras akut till sjukhus. Nu får han vård i hemmet. – Prognosen är allt från ingenting till att hamna under jord, säger han.
Blev övertalad att nätdejta – träffade sitt livs kärlek
De är nära vänner, samtalspartners och kolleger. Nu berättar Katarina Wennstam om hur Mari Jungstedt hjälpte henne att träffa sitt livs kärlek – pojkvännen Daniel Rosenlind. – Hon tjatade ner mig helt enkelt och fick mig att gå ut på nätet och dejta, säger Katarina Wennstam.

Sverige med i medaljkampen

GÖTEBORG. Sverige fick en skakig start när kampen om lagmedaljerna i dressyr inleddes i Göteborg på tisdagen. Rutinerade Tinne Vilhelmson Silfvn lyckades dock förbättra det svenska lagets läge tack vare en stark insats av henne och mästerskapsdebuterande Paridon Magi. Jag är väldigt nöjd med Magi. – Jag hade ingen aning om hur han skulle reagera men han skötte sig riktigt bra, säger Tinne Vilhelmson Silfvn.
14-årige Axel blev ihjälkörd av bilist
14-årige Axel Tidblom sa att han ville donera sina organ om något hände honom. Några veckor senare blev han påkörd av en bil och avled.Axels beslut räddade livet på fem personer som fick ta emot organ.Nu åtalas bilföraren för dödsolyckan.– Jag bävar för att se den här personen. Allt kommer upp igen, säger Axels pappa Fredrik Tidblom.
JUST NU: Mc i krasch – föraren till sjukhus
En mc har kraschat i Lilla Edets kommun.– Det handlar om en singelolycka. Föraren körde av vägen och fick föras i väg i ambulans, berättar Lars Strand, räddningschef i beredskap i Södra Bohuslän.
Läs mer om Södra Bohuslän.
Ruth, 3, fick vänta hela natten med fulla patienter
Med en fraktur i foten tvingades Ruth, 3, sitta hela natten på valborgsmässoafton med fulla människor på akuten.Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg Helsingborgs sjukhus.– Det var en olustig miljö att vara i för ett så litet barn, säger mamma Sandra Sturk.
Läs mer om Inspektionen, Ruth och Sandra Sturk.
Fullt utvecklad brand i pizzera
Det brinner in en pizzeria i Skosgbo, Avesta.Det handlar om en fullt utvecklad brand som räddningstjänsten fick larm om under tisdagseftermiddagen, det skriver dt.se.Nu varnas allmänheten i ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten.
Läs mer om Avesta.Det, Skosgbo och VMA.
Bil körde ned i vattnet – en sprang från platsen
En person sprang från platsen efter att två bilar krockat på E4 nära Vuonoviken utanför Haparanda, enligt polisen.En av förarna fick föras till sjukhus, medan en tredje person blev frihetsberövad för provtagning, enligt polisen.Ett vittne berättar för SOS Alarm att en av bilarna delvis hamnade i vattnet.
Läs mer om Haparanda och Vuonoviken.
Bowies dotter har vuxit upp – så ser hon ut i dag
Supermodellen Iman Abdulmajids hyllar sin dotter på en ny bild –samtidigt som flera fans tycker att dotterns utseende påminner om föräldrarnas.Den före detta modellen fick dottern tillsammans med rockstjärnan David Bowie.Drottningen av mitt hjärta, Lexi Jones 17 år gammal, skriver Abdulmajid under bilden.
Ljungqvist inte förvånad över Johaug-domen: Rimlig
Therese Johaug fick sitt dopningsstraff höjt från 13 till 18 månader. Cas beslut överraskar inte antidopningsexperten och professorn Arne Ljungqvist. – Avstängningen känns rimlig, säger han.
Läs mer om Arne Ljungqvist och Johaug-domen.
Engelsk spelare fick betalt av förbundet för att hålla tyst om rasism
Den engelska landslagsspelaren Eni Aluko anklagade förbundskapten Mark Sampson för rasism. Förbundet betalade henne för att hålla tyst. Nu berättar hon om vad hon upplevt.
Läs mer om Eni Aluko och Mark Sampson.
Hittade sin vigselring efter 13 år – fastvuxen på en morot
Efter tretton år fick Mary Grams från Kanada tillbaka sin bortappade vigselring – tack vare en mirakelmorot!
Läs mer om Kanada.
Android 8 Oreo är här – så får du nyheterna redan i dag
Det blev kakan Oreo som fick ge namn åt Googles nya operativsystem, och redan nu kan en handfull utvalda mobiler och surfplattor ladda ned Android 8. Här är några av de stora nyheterna för året.
Läs mer om Android och Oreo.
Brian har ätit pizza varje dag i ett år - och ser ut så här
För ett år sedan fick Brian Northrup en id som på papperet låter fullständigt idiotisk.Planen: Att äta pizza varje dag i ett år och ändå bibehålla en vältränad kropp.Nu har det gått över 365 dagar och resultatet ärfascinerande.
Läs mer om Brian Northrup.
Nilshagen och Dante tillbaka efter den krossade OS-drömmen
GÖTEBORG. OS i Rio slutade i tårar. Therese Nilshagen fick startförbud sedan det visat sig att hennes häst Dante var skadad. – Det var tufft och inte lätt att hantera. Först när vi hade lokaliserat problemet började jag se ljuset i tunneln, berättar Therese. Ett år senare är tårarna torkade och dressyrryttaren Therese Nilshagen är redo för mästerskapsdebut när EM i veckan avgörs i Göteborg.
Nova, 6, fångade en mal på 18 kilo
Det var sista försöket på fisketuren.Nova, 6, höll i spöet när en 18 kilos mal nappade.– Jag fick slajm på mig, säger Nova.
Läs mer om Nova.
Dansk polis: Kvinnokropp ska ha hittats i vattnet
Klockan 15.41 fick polisen i Köpenhamn in en anmälan om att en kvinnorkropp ska ha hittats i vattnet vid Amager.
Läs mer om Amager och Köpenhamn.
Lyckad transplantation av penis
Två år senare uppges den sydafrikanske man som fick en ny penis av en hjärndöd donator vara mycket nöjd. Det nya organet fungerar som det ska, uppger han.
Amy, 29, åt en bit kycklig – blev förlamad för livet
Tv-producenten Amy May Shead, 29, fick en allergisk reaktion efter att hon ätit kyckling.Reaktionen var så pass allvarigt att hon drabbades av ett tillfälligt hjärtstopp som gjorde henne förlamad.De trodde inte att hon skulle klara sig, säger Amy May Sheads mamma.
Clas Svahn: Det är vackert så det gör ont
Det finns få lika häftiga naturupplevelser som att bevittna en total solförmörkelse. När Europa fick uppleva en sådan i augusti 1999 stod jag på ett fält utanför Bukarest och bara njöt.
Läs mer om Bukarest.