Fick

Politiker misshandlade journalist i valspurt

Greg Gianforte har varit storfavorit till att bli invald till amerikanska kongressen.På onsdagen - dagen innan valet - fick hans kampanj en våldsam final.När politikern pressades på svar i den känsliga sjukvårdsfrågan misshandlade han reportern inför ögonen på chockade journalistkolleger.

SVT-profilen fick hjärn- blödning innan festen

Det är nu klart att det blir en ny säsong av SVT-serien När livet vänder, där människor berättar om svåra motgångar de gått igenom. Samtidigt berättar programledaren Anja Kontor att hon i sina intervjuer i programmet hämtar styrka från att själv ha överlevt en hjärnblödning. – Jag förstod först inte alls hur allvarligt det var, säger hon om händelsen.
Läs mer om Anja Kontor.
Clint Eastwood: Jag lärde mig en del av dåliga regissörer
Hollywoodveteranen Clint Eastwood gästar Cannesfestivalen med en mästarklass i filmberättande. Mårten Blomkvist fick en föreläsning om enkelhet och att lita på magkänslan.
Läs mer om Cannesfestivalen.
Uppgifter: Ryssland skulle påverka Trump
Förra sommaren fick amerikanska spioner information om att ryska företrädare diskuterade hur de skulle kunna påverka Donald Trump genom hans rådgivare Paul Manafort och Michael Flynn, rapporterar New York Times. Tidningen hänvisar till flera olika källor.

Att United fick vinna kändes helt rätt den här kvällen

Det här skulle vara Zlatan Ibrahimovics stora kväll på Friends arena där han gjort 20 mål på 14 matcher. Nu fick han från sidan av planen se sitt Manchester United ta hem titeln i Europa League efter 2–0 mot Ajax.
Zlatan fick sin stora Europatitel – Manchester United vann finalen
Zlatan Ibrahimovic är Europa League-mästare. Han kunde från bänken följa när lagkamraterna i Manchester United besegrade Ajax i finalen med 2–0. En triumf som innebär att Zlatan vann sin första stora titel i Europaspelet. Matchvinnare Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan.
Henrik Berggren på Gröna Lund
Sällan har jag funderat lika mycket i förväg på hur lång en konsert ska tänkas bli, trots att det finns en konvention kring en dryg timme för den här sortens förvuxna klubbspelningar på nöjesfält. Så mycket har ju skrivits om Henrik Berggrens utmattningssyndrom, varenda en av de många intervjuer han gav i samband med sin första soloskiva denna vår fick ju göras med sjukdomen som en tydlig och uttalad fond; ofta med vilopauser inlagda som gick rakt in i de färdiga tidningstexterna.
Läs mer om Gröna Lund.
Vårdanställda om döda babyn: Fick aldrig någon förklaring
Föräldrarna misstänks ha orsakat spädbarnets död.Vårdpersonal berättade på onsdagen i Kristianstads tingsrätt att flickan tidigare haft en svullnad under tungan.– Vi fick egentligen aldrig någon förklaring, sa en barnläkaren i rätten.
Zlatan fick lyfta pokalen med United
Spela kunde han inte, men inget hindrade Zlatan Ibrahimovic från att fira en av hans största stunder på Friends Arena. Manchester United vann Europa League – 2–0 i finalen mot Ajax. Korsbandsskadade Ibrahimovic haltade in på planen för att lyfta pokalen med resten av laget.
Tv-profilen antastad utanför Friends arena
Isabelle Boltenstern försökte bara göra sitt jobb.Då antastades hon av flera män utanför Friends arena – och polis fick hjälpa Kanal 9-reportern att utföra sitt arbete.Vad FAN är det för fel på männen?, skriver hon på Twitter.
Läs mer om Kanal och Twitter.
Larmet: Ungdomsgäng har tagit över gallerian
Skadegörelse, snatteri, smällare och provokationer – ungdomsgäng härjar i en shoppinggalleria i Falkenberg.– Det känns hotfullt. Detta måste få ett stopp, säger butiksägaren Sanna Qvist.I måndags anlades en misstänkt mordbrand på gallerians toalett – och hela byggnaden fick utrymmas.
Läs mer om Falkenberg och Sanna Qvist.I.
Jeanette budade hem matta – då upptäckte hon misstaget
Jeanette Johansson var ute efter en ny matta till hallen. På Tradera hittade hon en som skulle passa perfekt.Hon vann budgivningen och fick hem den.– Det var perfekt mönster och jag tänkte, wow, den får jag hem. Men den var något för liten, säger hon och skrattar.Missen har nu blivit viral och det bjuder hon gärna på.
Tom Cruise första ord om dottern – på flera år
Tom Cruise har inte pratat om sin dotter Siri i massmedierna på väldigt länge. Senaste gången var när domstolsprotokoll från en stämning som Cruise var inblandad blev offentlig. Men nu har stjärnan pratar om dottern igen – när han fick frågan om han tror att Suri också kommer bli en skådespelare.
Läs mer om Cruise, Siri och Suri.
Tennisstjärnan kollapsade: Fruktansvärt
Laura Siegemunds insats i Nürnbergs WTA-turnering fick en otäck upplösning.Svenskbekantingen kollapsade på banan och fick bäras ut på bår av sjukvårdare.Det ser fruktansvärt ut, skriver portugisiske journalisten Jos Morgado på Twitter.
Läs mer om Twitter.
JUST NU: Arnold Lewin döms för 19 år gamla mordet
Arnold Lewin, 54, dömdes i hovrätten för det 19 år gamla mordet på en 38-årig Malmökvinna och mordförsöket på hennes 14-åriga dotter. Han fick livstids fängelse för mord, mordförsök och grov mordbrand – men överklagade till Högsta domstolen.Nu meddelar Högsta domstolen att man inte tar upp ärendet.
Läs mer om Högsta och Malmökvinna.
Lisa Nilssons möte med Roger Moore
Lisa Nilsson delar med sig på Instagram av sitt fina möte med Roger Moore.Artisten sjöng i Köpenhamn – när Mr Bond dök upp. Då var det en full karl som började sabba konsertstämningen och Lisa Nilsson bet ifrån.Inget fick förstöra min Roger Moore-kväll, skriver hon.
Legobilen Porsche 911 GT3 RS krocktestas – på riktigt, och i slowmotion
Legomodellen Technic Porsche 911 GT3 RS är helt enorm i skala 1:8, uppbyggd av inte mindre än 2.704 bitar. Senast vi var inne i Legobutiken här intill, redaktionen till auto motor sport ligger granne med Mall of Scandinavia i Solna, kostade modellen 3.000 kronor. Tyska datorsajten ct.de fick den något udda idn att krocktesta en Technic Porsche 911 GT3 RS. I videon nedan kan vi följa hela förloppet, från byggandet till själva krocktestet som utfördes hos bilistorganisationen ADAC. Resultatet av krocktestet blir rätt annorlunda jämfört med vanliga bilar. I det här fallet verkar det finnas en hygglig chans att återställ
Shenara, 11: Varför ville någon döda mina kompisar?
Varför ville en terrorist döda mina kompisar? 11-åriga Shenara är en av de unga i Manchester som ställer sig den hjärtskärande frågan. Hennes skolkamrater gick till konserten med Ariana Grande och efter en plågsam väntan fick Shenara beskedet att vännerna var oskadda.
Läs mer om Ariana Grande, Manchester och Shenara.
Terrorbombaren Abedi var känd av brittiska säkerhetspolisen
Brittiska säkerhetspolisen kände till Salman Abedi före terrorattacken. Det säger inrikesminister Amber Rudd till BBC. Några dagar före attentatet kom Abedi tillbaka från Libyen. Nu utreder brittiska myndigheter om han fick terrorträning under sin resa.
Läs mer om Abedi, Amber Rudd, BBC, Libyen och Salman Abedi.
Att det görs så öppet förvånar mig
Knarkförsäljningen på Facebook skedde uppseendeväckande öppet. En av polisens internetspanare skapade en falsk profil, ansökte om att få gå med i de slutna grupperna där försäljningen pågick och fick tillgång direkt. – Det är inte unikt att det säljs knark på nätet. Men att det görs så här öppet förvånade mig, säger Pär Landegren, internetspanare på Nationellt IT-Brottscentrum.
United kan nu betyda något för någon annan
Manchester Uniteds säsong marknadsfördes som ett återtåg: Stora värvningar, stora löften och stora drömmar.Den slutade i B-slutspelets final med allt hopp ställt till en enda kväll.Den fick en helt annan innebörd.
Volvos ambassadör Roger Moore har avlidit – men P1800 var en ren slump
Efter en tids sjukdom avled skådespelaren Sir Roger Moore under tisdagen, 89 år gammal. Han blev känd för rollfigurer som Simon Templar, James Bond, med flera, med arbetade också under många år för Unicef och med välgörenhet. Under ett insamlingsprojekt 1995 fick han in närmare 140 miljoner kronor för vaccinering av barn. Under början av sin skådespelarkarriär engagerades Roger Moore, mycket av en slump, för att spela huvudrollen i TV-serien The Saint, Helgonet i Sverige. Det var något av en budgetproduktion och produktionsledaren Johnny Goodman försökte få sponsring från de brittiska spo
Ängeln i Manchester hyllas av en hel värld
Under måndagskvällen skakades en konsert i Manchester av en terrorattack. 22 människor har dött och 119 uppges vara skadade - men nu sprids ett ljus i det annars kompakta mörkret.– Det var bokstavligen talat några sekunder efter explosionen. Jag fick tonåringarna att springa med mig, berättar Paula Robinson - en kvinna som nu kallas Ängeln i Manchester.Nu hyllas även hemlösa Stephen och Chris som inte tvekade en sekund på att hjälpa barnen som drabbats av terrorn, skriver Daily Mail.
JUST NU: Malmö härjas av bränder
Flera bränder har härjat i Malmö under kvällen.Boende i området är oroliga för sina bilar.Polisen fick rycka ut till samma gata – två gånger.– Okänd gärningsman har tänt eld, säger Åsa Emanuelsson, på polisens ledningscentral.
Läs mer om Malmö och Åsa Emanuelsson.