Fick

Skandalbolagets grundare ska återskapa förtroende

Brottsutredningen kring skandalbolaget Allra växer med skaran misstänkta.Grundaren Alexander Ernstberger, som köpte Sveriges dyraste villa medan spararna som han förvaltade pensioner åt fick usel avkastning, säger nu till SvD Näringsliv:– Jag kommer att lägga min tid på att återskapa förtroendet för Allra och rentvå bolaget från de rykten och anklagelser som under våren spreds i media.
Läs mer om Allra och SvD Näringsliv.
Därför höll han sjukdomen hemlig
Michael Nyqvist led av lungcancer, enligt sajten Variety.Vännen och filmaren Susanne Cederberg gjorde en SVT-dokumentär om skådespelaren – samtidigt som han fick sjukdomsbeskedet.Men Nyqvist valde att inte berätta om cancern i dokumentären – han ville inte att någon skulle få veta.– Han ville inte ställa upp på någon intervju eller prata om detta för då skulle det bara handla om det, säger filmaren Susanne Cederberg till Aftonbladet.
Richard Hammond i första intervjun efter kraschen: Jag kommer att dö
För två veckor sedan var programledaren Richard Hammond inblandad i en våldsam krasch – som kunde slutat mycket illa. Den Rimac Concept One som han körde fick sladd och flög över vägkanten, i cirka 30 meter, varefter bilen träffade en annan väg och sedan rullade cirka 100 meter nedför en backe. Richard Hammond var vid medvetande hela tiden och började för egen maskin ta sig ut ur den brinnande bilen, då de första personerna kom fram och kunde dra honom ut ur vraket. I ett videoinslag på sajten Drivetribe berättar Richard Hammond för första gången vad som hände, i sällskap av bilkons
Läs mer om Drivetribe och Richard Hammond.
Boende vaknade av inbrottstjuv – två gripna
Boende på Södermalm i Stockholm fick ett minst sagt otrevligt uppvaknande i morse.En okänd man inne i lägenheten stal flera värdesaker innan han smet från platsen.Strax därpå grep polisen två misstänkta personer.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Tomas Ledin hyllas av alla efter showen på allsången
När det var premiär för årets säsong av Allsång för Skansen blev det tydligt vem kvällens stjärna var när Tomas Ledin gick upp på scenen. Sångaren fick stora applåder av publiken vid Sollidenscenen på Skansen.
Läs mer om Allsång, Skansen och Sollidenscenen.
Sanna Nielsen stöttas av sambon under Allsången
Det var osäkert in i det sista.Men under premiären av Allsång på Skansen i SVT fick Sanna Nielsen stöd av sambon Joakim Ramsell, som fanns med i publiken.– Det är härligt, har Sanna Nielsen tidigare sagt om stödet.
Fästingbett tvingade mittfältaren att byta
GÖTEBORG. Han har spelat varje allsvensk minut i år – förutom i en match då han var avstängd.Men i genrepet inför omstarten orkade Häckens Erik Friberg, 29, bara en dryg halvtimme.– Jag fick ett fästingbett, käkar penicillin sen i söndags, förklarar mittfältaren efter 1–2-förlusten mot Ålborg på Bravida Arena
Läs mer om Bravida Arena och Ålborg.
JUST NU: Tyskland är i final – efter drama
Ställningen var 2-2 efter fulltid i U21-semifinalen mellan Tyskland och England. Matchen fick avgöras på straffar - där tyske målvakten Julian Pollersbeck blev stor hjälte.Pollersbeck klev fram och räddade Nathan Redmonds straff - och Tyskland vann därmed med 4-3 efter straffar. Nu har Tyskland chans på sitt andra guld i U21-EM.
Mångsidiga Timbuktu kan bli Årets skåning
Han har varit nominerad till Årets skåning tidigare – och när Henrik Larsson fick priset var Timbuktu en av gästartisterna.I år kan han själv få priset.– Att tänka att jag är nominerad till samma pris nu är nästan ofattbart, har Jason Diakit tidigare sagt.
Ikonens nya smäll efter personliga konkursen
Tennislegendaren Boris Becker har försatts i personlig konkurs.Nu kommer nästa smäll: Under ett spabesök på en lyxig privatklubb fick Becker båda sina lyxbilar bortbogserade, rapporterar Daily Mail.Enligt tidningen är hans äktenskap med Lilly Becker nu i farozonen på grund av hans ekonomiska problem.
Karin hittade sin kalv – helt sönderskuren
Lantbrukaren Karin Kjellgren gjorde en fruktansvärd upptäckt i går.Någon hade tagit in sig på hennes gård – och skurit en av kalvarna svårt.Dessutom kan ett eller flera djur ha stulits under natten.– Kalven fick avlivas för den led något fruktansvärt, säger hon.
Mardrömslottning i VM för svenska landslaget
Sverige fick en mardrömslottning i handbolls-VM.Grupp B blir en ruggig historia för damlandslaget, med regerande världsmästarna Norge i spetsen.–Det är den tuffaste gruppen, säger förbundskapten Henrik Signell.
Läs mer om Henrik Signell och Norge.
Flicka inblandad i drunkningstillbud på camping
En flicka ska ha varit inblandad i ett drunkningstillbud på en camping i Vänersborg.– De fick upp flickan och hon skrek för fulla muggar så vi behövde aldrig åka dit, meddelar inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Vänersborg.
Anna-Karins stjärna gynnas – i Frankrike
Solvallatränaren Anna-Karin Rundqvist är i den berömda zonen.Under elitloppssöndagen fick hon stiga upp på vinnarpodiet inför hemmapubliken och för några dagar sedan tog hon sin första seger i Frankrike som tränare.– Man blir nästan lite kaxig när allt stämmer - ingenting är omöjligt liksom.
Läs mer om Frankrike.
Sveriges VM-lottning klar: Tuffast grupp
Sverige fick en mardrömslottning i handbolls-VM. Grupp B blir en ruggig historia för damlandslaget, med regerande världsmästarna Norge i spetsen. – Det är den tuffaste gruppen, säger förbundskapten Henrik Signell.
Läs mer om Henrik Signell och Norge.
Sundsvall hockey lägger ned herrlaget
Först drog sig Sundsvall hockey ur SDHL. Flera av damspelarna fick beskedet via sociala medier. Nu har klubben beslutat att även lägga ned herrlaget och dra sig ur division 1
Läs mer om Sundsvall.
Allrautredningen sväller – fler personer misstänkta
Ägarna körde Ferrari och köpte rekorddyra fastigheter medan pensionärerna betalade dyra avgifter och fick usel avkastning.Nu sväller brottsutredningen kring skandalbolaget Allra som förvaltat pensioner åt cirka 130 000 sparare.– Det stämmer att fler personer kommer bli delgivna misstanke, säger Thomas Hertz, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten till Dina Pengar.
Lundqvists sms till Frölunda-talangen
GÖTEBORG. Han valdes som nummer sju i NHL-draften av New York Rangers.Då fick Lias Andersson, 18, ett sms från lagets stora stjärna Henrik Lundqvist, 35.– Han är ju kungen i stan, så det var rätt häftigt, säger Lias Andersson till GP.
Förare till sjukhus efter allvarlig singelolycka
En bil har kört i diket i Österåker kommun.Föraren fick föras akut till sjukhus efter den allvarliga singelolyckan.
Läs mer om Österåker.
Victorias starka ord om vännens bortgång
Under måndagen nåddes kungafamiljen av ett sorgebesked.Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister, en av kungafamiljens närmaste vänner och rådgivare, har avlidit.– Alice var en sällsynt klok och varm person som jag är glad att jag fick lära känna. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, säger kronprinsessan Victoria i ett uttalande.
Läs mer om Victoria.
Sofia och Madeleine tar död på ryktena om en dålig relation
Här motbevisar Madeleine och Sofia alla rykten om att prinsessorna skulle vara ovänner.Exklusiva bilder visar hur svägerskorna rest i väg på lyxsemester till Franska rivieran tillsammans.Samtidigt som sessorna fick egentid på stranden satt Carl Philip och Chris O'Neill med sina barn i solstolarna lite högre upp.
Läs mer om Carl Philip, Franska, Madeleine och Sofia.
Uppgift: 10-åring fick 17 miljoner inför VM
En topphemlig Fifa-rapport har läckt ut i media.Nu avslöjas det bland annat att 17 miljoner kronor betalades ut till en tioårig flicka när Qatar fick VM 2022.Vem hon var? Dotter till en Fifa-tjänsteman.