Fick

Man spetsades på gallergrind

En man som försökte klättra över en gallergrind i Norrköping fastnade och blev spetsad. En kvinna som såg mannen larmade polisen som fick rycka ut.
Läs mer om Norrköping.

Vapen avfyrades under polisjakt

Polisen sköt sönder däcken på en bil som kördes av en misstänkt rattfull bilist, rapporterar Sveriges Radios P4 Göteborg. Jakten fick ett slut i Västra Frölunda.
Läs mer om Västra Frölunda.
Polisjakt i Göteborg: Vinglig färd
Sent på lördagskvällen jagade ett antal polisbilar en personbil i Göteborg.Vid Marconigatan fick polisen stopp på bilen.– Det var en vinglig färd där föraren inte ville stanna för oss, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Timothy Liljegren släpps till Juniorkronorna

Tampa. Juniorkronorna fick klart med en förstärkning under lördagen. AHL-laget Toronto Marlies lånar ut backen Timothy Liljegren till JVM-laget.
Kikki stoppades – fick inte följa med vännerna
Kikki Danielsson stoppades från att delta i aktiviteter i Så mycket bättre – produktionen har nu utvärderat sitt agerande och kommit fram till att de varit överbeskyddande mot Kikki. I säsongsavslutningen berättar schlagerdrottningen om sina känslor efter att blivit ensam kvar då de andra artisterna åkte på utflykt. – Jag hade hemskt gärna varit med, säger Kikki Danielsson.
Läs mer om Kikki Danielsson och Kikki.
Asylsökande fick avslag – för att Gamla testamentet inte handlar om Jesus
En asylsökande från Afghanistan fick avslag av Migrationsverket eftersom han endast läst Gamla testamentet och därmed inte konverterat från islam till kristendomen. Nu anmäls beslutet till Justitieombudsmannen, skriver tidningen Världen Idag.
Slog till med klassmål efter skräcktacklingen
Först stämplades han fult av Dele Alli.Sedan svarade Kevin De Bruyne med ett drömmål i toppmötet mot Tottenham.–Han fick en jätteträff på den, säger Viasats expertkommentator Glenn Strömberg.De Bruyne firade sitt mål med att hylla lagkamraten David Silva, enligt The Telegraph.
Vägrar stanna – här flyr stjärnan till skogs
Martin Johnsrud Sundby har det fortsatt tungt i skidspåren.Norrmannen slutade bara tolva i lördagens 15-kilometerslopp - och fick därtill ett tidsstraff för tjuvstart.Efter beskedet flydde 33-åringen till skogs utan att kommentera straffet.
Drömstart för svensk golftalang
16-åriga amatören Julia Engström, yngst i starfältet, fick en drömstart i Europatourkvalet i Marrakech. Golftalangen gick första rundan i Marocko på 67 slag, fem under par, och tog en tidig ledning tillsammans med amerikanskan Casey Danielson och tyskan Luisa Dittrich.
Polisen efter Fittja-fallet: Ett laglöst land
En misstänkt gruppvåldtäkt i en smutsig källargång i Fittja blottlägger en utbredd narkotikaförsäljning, en polisutredning full av brister, och en utsatt kvinna som inte fick hjälp. Först ett år efter händelsen efterlyser polisen fler kvinnor som kan ha blivit våldtagna.
Läs mer om Fittja och Fittja-fallet.
Superskräll när Kläbo fick stryk
TOBLACH/STOCKHOLM. Johannes Hösflot Kläbo var storfavorit till att ta sin sjunde raka världscupseger.Men trots den i övrigt dystra norska hösten slog landsmannen Simen Hegstad Krüger till och tog sin första världscupseger när han vann herrarnas 15 kilometer fritt i italienska Toblach.
Kändisparet chockade: Vi är släkt
Joakim Jockiboi Lundell och Jonna Lundell är Youtubekändisar, gifta – och släkt.Jonna Lundell skriver om chocken efter beskedet på sin blogg:Shit när jag fick höra det så blev jag helt stel. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta vi skulle ju liksom GIFTA oss om TVÅ VECKOR!!?
Trumps domarkandidat plågad av enkla frågor
Matthew S Petersen, Donald Trumps förslag till federal domare i Washington, blev ifrågasatt för sin brist på erfarenhet omedelbart när han nominerades i september. Veckans kongressförhör med honom fick stor spridning under fredagen – den har väckt både skratt och förskräckelse.
Läs mer om Washington.
Anna-Lena Laurn: Lucia är en kvinna som syns, alltså måste hon göras till man
I min barndoms luciatåg hade vi levande ljus i händerna. Manschetterna var aldrig riktigt täta. Där fick man stå och tindra medan hett stearin brände ens händer. Om man råkade vara lucia rann stearin ofta ned på huvudet, vilket gjorde ännu mer ont. Ståndaktigt stod man kvar. Man ju var en del av teamet.
Kvinna fick inte ta juristexamen – bar en hijab
En nigeriansk kvinna fick inte ta ut sin juristexamen eftersom hon hade en hijab under den traditionella peruken vid examensceremonin, skriver BBC.
Läs mer om BBC.
Hagasessan Dsires okända rikedomar
Hagasessan Dsires döttrar fick inte ärva sin pappa.I stället kommer de att ärva sin mor – vars tillgångar visar sig uppgå till närmare 54 miljoner kronor.Bland tillgångarna finns till exempel en fastighet på Mallorca.
Läs mer om Mallorca.
Misstänkt överfallsvåldtäkt på Södermalm
En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i centrala Stockholm natten mot lördagen. Polisen fick larmet via en taxichaufför.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Målvaktsdoldisen flyttade till Kina och fick chansen i Tre Kronor
Tre Kronor–rookien Magnus Hellberg lyckades aldrig slå sig in i NHL. I stället flyttade han till kinesiska KHL–laget Kunlun Red Star från Shanghai och gjorde succ. – Det är en cool stad och jag är supernöjd att jag tog chansen, säger Magnus Hellberg.
Intagen fick felaktigt dödsbud
En intagen på anstalten Storboda i Sigtuna kommun fick beskedet att hans mamma avlidit, rapporterar Upsala Nya Tidning.
De fick oss att drömma – nu lämnar de med medalj
Frankrike blåste oss på finalen.Det blir inget nordiskt handbollskalas.Men deppa inte. Nu kniper vi bronset.Nu vinner vi prestigekampen mot Helle Thomsens lag.
Ilskan mot Postnord: Leenas paket skickades till fel adress
I måndags stod Leena Rastas i skånska Genarp hemma och väntade på att Postnord skulle leverera ett paket till henne.Hon fick ett meddelande om att paketet hade levererats – men utanför syntes varken paketet eller någon bil från Postnord.– Sen ringde en man och berättade att han fått ett paket som var till mig. Det var tur, paketet var redan betalt och alla människor är inte lika ärliga som honom, säger Leena Rastas.
Läs mer om Genarp och Postnord.
Häktade 16-åringen tidigare dömd för brott
Han fick inte komma till skolan på en vecka efter ett allvarligt bråk.Skolkamrater till den mordmisstänkte 16-åringen vittnar nu om hur han uppträtt aggressivt mot andra elever vid tidigare tillfällen.Samtidigt har 16-åringen dömts för brott vid tre olika tillfällen det senaste året.–Han bråkade ofta i skolan, säger skolkamraten Mohammed Javad, 18.
Läs mer om Mohammed Javad.
Simon Sjödin: Det finns mer simning kvar i min kropp
Köpenhamn. Simon Sjödin gick ut hårt i EM-finalen på 200 meter medley. Det kostade på slutet, men 31-åringen var inte besviken trots att det blev en åttonde plats. – Jag fick ändå ett kvitto på att jag kan vara med och utmana om medaljerna, och det betyder mycket för mig.
Läs mer om EM-finalen.