Fick

Så gick det till när Eliasson fick sparken som polischef

Nu berättar Dan Eliasson hur det gick till när han fick sparken som rikspolischef.Justitieministern kallade upp Eliasson och erbjöd honom ett toppjobb på en annan myndighet.– Då svarade jag: jag är inte riktigt färdig än, säger Dan Eliasson i en intervju med Aftonbladet.

Kanadensiskt VM-guld i konståkning

Sporttelegram. I OS fick hon nöja sig med brons. Men i VM i Italien kunde ingen matcha kanadensiskan Kaetlyn Osmond, som tog guld efter att ha klättrat från fjärde till första plats genom ett närapå perfekt åk i det fria programmet.
Läs mer om Italien och Kaetlyn Osmond.
Revanschen efter OS – Osmond tog VM-guld
I OS fick hon nöja sig med brons. Men i VM i Italien kunde ingen matcha kanadensiskan Kaetlyn Osmond, som tog guld efter att ha klättrat från fjärde till första plats genom ett närapå perfekt åk i det fria programmet.
Läs mer om Italien, Kaetlyn Osmond och VM-guld.
Hur många tjuvsmällar? Är säkert 300 stycken
KARLSTAD/STOCKHOLM. Joakim Lindström fick matchstraff i den första kvartsfinalen - och hamnade i kväll i rampljuset på nytt.Detta efter en tackling på Oskar Steen.– Det känns som han kommer blindside och lite sent, säger Steen.– Jag tycker inte att jag gör något fel, säger Lindström.
Läs mer om Lindström, Oskar Steen och Steen.

Knivbeväpnad man stal mobiltelefoner

Polisen fick på lördagskvällen ett samtal om ett personrån i Bromölla.Vid 21-tiden ska en gärningsman, enligt polisen beväpnad med kniv, ha tvingat två 17-åriga pojkar att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner.
Läs mer om Bromölla.Vid.
De fick årets priser på BUFF-festivalen
The breadwinner", regisserad av irländska Nora Twomey, tilldelades på fredagen M...
Läs mer om Nora Twomey.
Ghoddos på plan när Iran föll
Anfallaren från Malmö fick speltid när Iran VM-förberedde sig mot Tunisien. Till...
Ewa Stenberg: Den sega krishanteringen påminner om tsunamikatastrofens
Regeringen Persson (S) fick hård kritik för att ha stått handfallen under tsunamikatastrofen julen 2004. På grund av det gjordes krishanteringen om. Säkerhetshaveriet på Transportstyrelsen visar att den fortfarande brister. En skandal som kunde ha förhindrats fick pågå i åratal.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Sanningen bakom modellens omtalade kropp
Elle MacPherson fick smeknamnet The body för över trettio år sedan.Vid 53 års ålder uppmärksammas supermodellens kropp återigen – och nu avslöjar MacPherson hemligheten bakom sitt välmående.På många sätt är jag i bättre form nu, berättar hon i Get the gloss.
Läs mer om Get, MacPherson och The.
Underbart - vi fick hjälp av våra fans
Frölunda tar ledningen i kvartsfinalserien mot Malmö.Detta efter en dramatisk match i Scandinavium på fredagen, som hemmalaget vann med 2-1.
Läs mer om Malmö.Detta och Scandinavium.
Ilskan mot SVT-profilen efter orden i sändning
I Paralympics fick alla nationer möjligheten att komplettera sina trupper med en kvinna i sitt parahockeylag.Det norska landslaget tog chansen.Och för det ifrågasätts nivån på sporten av SVT-experten Aron Anderson, som nu kritiseras för sitt utspel.– Man blir förbannad – varför skulle inte tjejer kunna vara lika bra som killar?, säger parahockeyspelande Caroline Persson.
Läs mer om Caroline Persson.
ABB-chef fick 50 miljoner i lön – för nio månader
Timo Ihamuotila, finansdirektör i ABB, tjänade 50 miljoner kronor under sina första nio månader på tjänsten, avslöjar Dagens industri.Det är mer än Volvos stjärn-vd tjänade under rekordåret 2017.
Läs mer om ABB.
Svensk turist dog av elchock i Filippinerna
Inrikes. En svensk man i 60-årsåldern fick en elchock och dog när han steg ut från sitt hotell på en våt gångväg på den filippinska ön Panglao.
Läs mer om Filippinerna och Panglao.
Hälsan fick nytt centralt hem
Lätt och luftig; ljus och rymlig. Beskrivningen gäller nya Hälsans hus, men vid fredagens invigning med öppet hus rådde snarare stor trängsel.
Kompisgänget hade rabattkupong på Dinners - men fick nobben: "De sa att de inte kunde ordna någon mat"
På väg hem från skidresan i Sälen blev vännerna från Skutskär hungriga och stannade på Dinners i Gävle Bro. De hade rabattkuponger som gjorde att de skulle få "äta två och betala för en". Men när de skulle beställa nekades de mat.
Läs mer om Gävle Bro, Skutskär och Sälen.
Svensk turist dog av elchock i Filippinerna
En svensk man i 60-årsåldern fick en elchock och dog när han steg ut från sitt hotell på en våt gångväg på den filippinska ön Panglao.
Läs mer om Filippinerna och Panglao.
Svensk turist dog av elchock i Filippinerna
En svensk man i 60-årsåldern fick en elchock och dog när han steg ut från sitt hotell på en våt gångväg på den filippinska ön Panglao. Den regnblöta marken ska ha blivit strömförande efter att ha kommit i kontakt med en elkabel, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Filippinerna och Panglao.
Kritiken: Han kan gå och duscha
Joakim Lindström fick matchstraff i den första kvartsfinalen.På fredagen satte Skellefteå-stjärnan in en tackling på Oskar Steen – men klarade sig ostraffat.– Där kan Lindström gå och duscha, säger experten Sanny Lindström i C More.– Han har gjort bort sig, säger Niklas Wikegård.
Kvinnan fick 80 000 kronor för att inte boarda flygplanet
Planet var överbokat men ingen av passagerarna ville avstå flygningen frivilligt.Man vände sig till passageraren som löst den allra billigaste lågprisbiljetten till flygningen men fick nobben.Då gav de henne motsvarande 82 000 kronor för att avstå.
Mattias, Magnus och Max fick medalj för att de räddat Jans liv: "Han var alldeles blå i ansiktet"
Motionsrundan förvandlades på några ögonblick till en kamp på liv och död. Mattias Östlund, Magnus Winges och Max Wikman räddade livet på Jan Larsson, 75 år. Nu har trion fått medalj för sin fantastiska insats.
Läs mer om Jan Larsson, Max och Max Wikman.
Jan fick hjärtstopp i skogen - nu prisas hans räddare: "Jag har fått ett extraliv"
Under en motionsrunda i Sätra slutade Jan Larssons hjärta plötsligt att slå. Mattias Östlund, Magnus Winges och Max Wikman räddade hans liv - och nu får de pris av räddningstjänsten.
Läs mer om Max Wikman och Sätra.
Allvarlig komplikation för Nyholm - drabbad av infektion efter benbrottet
Det var i svenska cupens kvartsfinal mellan AIK och Örebro SK som Jesper Nyholm råkade ut för en otäck skada. Backen fick en stämpling som gjorde att underbenet gick rakt av.
Läs mer om AIK, Jesper Nyholm, Nyholm och Örebro SK.