Filippinerna

Musikhjälpen belyser barnsexhandel

Nepal, Filippinerna, Ghana och Bulgarien är bara några länder där barn utnyttjas i sexhandel. För att belysa och förbättra denna situation blir årets tema i Musikhjälpen Barn är inte till salu.

16 paradisöar i Sydostasien

Det finns oändligt många fantastiska öar i Sydostasien. Vi har valt ut några favoritöar av dessa. Här blandar vi kända öar som Bali, Singapore och Phu Quoc med än så länge tämligen okända pärlor som Ko Tonsay i Kambodja, Perhentian Islands i Malaysia och Boracay i Filippinerna. Vi har inte tagit med några öar i Thailand. De listar vi i en kommande artikel.
Översvämningar efter häftigt regn i Manila
Fyra personer omkom och ytterligare sex saknas sedan ett kraftigt regnoväder dragit in över Filippinerna.
Läs mer om Filippinerna och Manila.
Trump sprider gammal myt om grisblod
Studera vad USA:s general Pershing gjorde med terrorister, twittrade Donald Trump efter terrordådet i Barcelona. Uppmaningen grundar sig i myten om att John Pershing skulle ha stoppat terrorism i Filippinerna genom att avskräcka med grisblodsdoppade kulor och gravar med grisar.

Ytterligare 13 döda i Filippinerna

Läs mer om Filippinerna.
Tredje borgmästaren dödad i Dutertes drogkrig
Filippinsk polis uppgav på söndagen att de dödat 15 personer, inklusive en borgmästare. Sammanlagt har polisen dödat drygt 3.000 personer, varav tre borgmästare, sedan president Rodrigo Dutertes för ett år sedan utlyste kriget mot droghandeln i Filippinerna.
Läs mer om Filippinerna.
Blodigaste dagen i kriget mot droger – 15 dödades
Polisen på Filippinerna sköt ihjäl 15 personer, bland dem en borgmästare, på söndagen.Det är det blodigaste tillslaget hittills i president Rodrigo Dutertes kampanj mot droger.
Läs mer om Filippinerna.
Borgmästare i Filippinerna dödad i drogräd
En borgmästare har skjutits ihjäl tillsammans med 13 andra människor i en polisräd i Filippinerna. Reynaldo Parojinog, borgmästare i Ozamiz i södra Filippinerna, har liksom en rad lokala tjänstemän, poliser och domare pekats ut som misstänkta för inblandning i narkotikahandel av landets president Rodrigo Duterte.
Filippinerna förlänger krigslagar året ut
Trots protester har Filippinernas parlament röstat igenom en förlängning av de krigslagar som gällt i landets södra delar sedan i maj i år till årets slut. President Rodrigo Dutertes förslag fick stort stöd i parlamentet.
Världens finaste öar är korade – här är listan!
Väldens finaste ö ligger på Filippinerna. Europas vackraste finns i Grekland, Italien och Kroatien.
FN hjälper polisen att spåra pedofiler på det dolda nätet
Filippinerna har blivit basen för en global industri av sexuella övergrepp mot barn på nätet. Varje vecka tvingas 50.000 pojkar och flickor utföra sexuella tjänster framför webbkameror och mobiltelefoner. Unicef försöker tillsammans med Interpol, Ecpat och filippinska myndigheterna att stoppa utvecklingen, men förövarna är svåra att komma åt.
Läs mer om Ecpat och Interpol.
Kriget mot knarket i Filippinerna
Kriget mot knarket i Filippinerna har skördat minst 7.000 liv. Hör DN:s fotograf Roger Thuresson berätta om en av de som mist livet.
Läs mer om Filippinerna och Roger Thuresson.
Två sjömän halshuggna i Filippinerna
Militanta islamister i Filippinerna har halshuggit två vietnamesiska sjömän som hållits fångna i åtta månader. Den filippinska militären hittade kropparna tidigt på onsdagsmorgonen på ön Basilan, ett fäste för Abu Sayyaf-milisen.
34-årig svensk häktad för brutalt advokatmord
LONDON. Han beskrivs som hjärnan bakom mordet på miljöadvokaten Mia Mascarias-Green, 49.Nu har den 34-årige svensken häktats i Filippinerna misstänkt för mord, fyra fall av mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar filippinska medier.
Människorättskatastrof och tusentals döda efter Dutertes första år vid makten
När Rodrigo Duterte kom till makten lovade han att utrota droghandeln i Filippinerna. Ett år senare har polisen dödat tusentals människor och organisationer kallar situationen i landet för en människorättskatastrof.
Läs mer om Filippinerna.
Filippinerna: Islamister intog skola
Islamister som svurit trohet till terrorgruppen IS stormade staden Pigcawayan och intog en grundskola på Mindanao i södra Filippinerna, enligt polis. Några elever hölls gisslan, uppgav polisen.
Läs mer om Filippinerna, Mindanao och Pigcawayan.
Islamister har tagit studenter som gisslan
Omkring 300 beväpnade islamister har stormat en skola i södra Filippinerna och håller studenter som gisslan, enligt Reuters.
Läs mer om Filippinerna.
IS kontrollerar 20 procent av Marawi
Den islamistiska extremiströrelsen Mautemilisen, som svurit trohet till terrorgruppen IS, kontrollerar 20 procent av staden Marawi på Mindanao i Filippinerna, enligt landets militär.
Filippinska flyktingar riskerar hälsofaror
En bebis på flykt med sin mamma från stridigheterna i Marawi i Filippinerna har avlidit efter att ha blivit sjuk. Nu varnar Internationella Rödakorskommittn för hälsofarorna för de 240.000 internflyktingarna.
TT-FLASH: 34 döda i hotelldåd i Manila
Minst 34 personer har hittats döda efter attacken mot en hotellanläggning i Filippinerna, enligt lokala medier.
Läs mer om Filippinerna och Manila.
Live – Hotellattack i Manila
Ett skottdrama pågår i Filippinerna.
Läs mer om Filippinerna och Manila.