Film

Malin Åkerman om sin första skurkroll i "Rampage"

Baserad på det klassiska arkadspelet med samma namn ser "San Andreas"-regissören Brad Peytons nya film "Rampage" ut att bli ett actionspektakel utan like.
Läs mer om Rampage.
Fyra nya skådespelare till filmen om Al Capone
Josh Trank har haft riktigt tuffa år efter misslyckandet med "Fantastic Four" och avskedet från "Star Wars"-spinoffen. Hösten 2016 fick han dock jobbet att göra en film om den välkände gangsterbossen Al Capone med Tom Hardy i huvudrollen.
Film Grottmannen Dug: När knasiga grottmänniskor lärde sig spela fotboll Grottmannen Dug utmanar det invarderande bronsåldesfolket på en fotbollsmatch för att vinna tillb
Grottmannen Dug (Eddie Redmayne) lever tillsammans med sin kaninjagande klan och sitt vildsvin Hognob i en vacker dal.
Läs mer om Grottmannen Dug och Hognob.

Cel-shading, action och co-op i nyutannonserade Rico

Det har inte kommit särskilt många cel-shadade spel på slutet. För 15 år sedan var tekniken så populär att det till och med kom racingspel som Auto Modellista och förstapersonsaction som XIII med ett utseende som förde tankarna till tecknad film.
Läs mer om Auto Modellista och Rico.
Dramatisk liftolycka i Georgien – gravid svensk skadad
En svensk kvinna har skadades efter att liftanordningen i skidorten Gudauri i Georgien plötsligt började skena baklänges. En film visar hur flera skidåkare slungas ur stolsliftarna när liftarna störtar mot botten av backen i hög hastighet.
Läs mer om Georgien och Gudauri.
Vad Scarlett Johansson vill se i Black Widow-filmen
Det har varit bekräftat ett bra tag nu att Scarlett Johanssons dödliga superspion Black Widow skulle få sig en egen solo-film, men befinner sig ännu i ett väldigt tidigt utvecklingsstadium och en story har ännu inte bekräftats.
Lade ut film om skolskjutning - misstänkt för brott
VÄRMLAND: Hämtad till förhör Den 18-årige killen länkade till en video om en amerikansk skolskjutning på sin Facebooksida.
Läs mer om Den och Facebooksida.
Film: Här rullar Mercedes-AMG Project One - F1-bil för gatan
Mercedes-AMG Project One en så nära F1-bil man kan komma - på riktigt. Här får vi se den köras på vägen som en (nästan) helt vanlig bil. I Mercedes-AMG Project One sitter det verkligen en F1-motor.
Avengers 4 är 100% fristående från Infinity War
Ända sedan Marvel Studios-bossen Kevin Feige samt regibröderna Russo började gagga om Avengers: Infinity War har vi trott att det handlat om en enda lång film som de sedan beslutade sig för att dela upp.
Björn Brånfelt: Är det Ledinlåtar vi ska göra film av?
Att Tomas Ledins låtar ska bli påkostad musikalfilm med Malin Åkerman borde få svenska filmmakare att skämmas. Bra idé - lex Mama Mia, lex Känn ingen sorg - fegt val av artist och låtskatt (som det heter i nyhetsrapporteringen).
Så bra är filmen Toppen av ingenting
I Avalon (2011) kanaliserade de den avslagna Caf Opera-andan genom en lysande Johannes Brost.Nu återvänder Axel Petersn och Måns Månsson till den bedagade åttiotalsglamouren med en film som när den tävlade på filmfestivalen i Berlin anklagades för att vara motbjudande.
Så bra är filmen Amatörer
Gabriela Pichler är tillbaka med sin första film sen den Guldbaggebelönade succn Äta sova dö (2012), och den här gången vankas det småstadskärlek inte helt olik den i Tårtgeneralen.
Nu är det klart, Danny Boyle regisserar nästa Bond-rulle
Det har spekulerats kraftigt kring vem som ska få äran att regissera nästa James Bond-film, och nu har det äntligen blivit klart att denne person är ingen mindre än Danny Boyle.
Läs mer om Bond-rulle och Danny Boyle.
Imponerande – missa inte årets bästa svenska film
Bäst på bio just nu: Uppföljaren till Äta sova dö och en biopic om Tonya Harding hör till veckans veckans vassaste filmer enligt SvD:s kritiker.
Läs mer om Tonya Harding och Äta.
Amatörernas underbara afton - ursympatisk film av grymma Gabriela Pichler
AB Kultur recenserar "Amatörer" - efterlängtad uppföljare till en guldbaggebelönad debutfilm - som har Gävle- och Sverigepremiär fredag 16 mars. Röda stugor, softade kossor och torgfontän i motljus. Kan inte berätta sanningen om en plats.
Nutidstestet vecka 11
Veckans test innehåller flera f-frågor: förgiftning, film, födslar, flyg, finländare, finaler.
En sista semester
Commedia all'italiana möter all-american i Paolo Virzìs (Girighetens pris, Galna av lycka) första engelskspråkiga film, baserad på en roman av Michael Zadoorian.
Läs mer om Galna och Michael Zadoorian.
10 kända svenskar som borde bli film – och vem som ska spela dem
Ted Gärdestad, tårtgeneralen Hasse P och Astrid Lindgren är några svenska profiler som visas på biodukarna i år. DN:s filmredaktörer Helena Lindblad och Nicholas Wennö har några anspråkslösa förslag om högprofilerade kändisar som borde bli film.
Svenska kändisar som borde bli film
DN:s filmredaktörer har listat 10 kändisar som borde bli film – och vilka som ska spela dem.
7 versioner av Batman vi vill se på vita duken framöver
Oklarheterna kring om Ben Affleck kommer fortsätta spela Batman i Matt Reeves kommande film tycks expandera för varje dag som går.
Läs mer om Batman och Ben Affleck.
"Äta sova dö"-regissörens nya film, om och med Amatörer
Hennes debutlångfilm Äta sova dö överöstes med priser, både här hemma och utomlands, och regissören Gabriela Pichler fortsätter att skildra människor på landsbygden.
Läs mer om Amatörer, Gabriela Pichler och Äta.
Förmodligen årets bästa svenska film
Amatörer når betydligt längre där många andra svenska småstadsskildringar misslyckas. Att Gabriela Pichler fått ihop en så pass välfungerande helhet trots en mängd infall är imponerande.
Film The Strangers: Prey at Night: Korkat men spännande För tio år sedan skrämde tre psykopater i läskiga masker slag på både Liv Tyler och publiken i The Strangers.
Förr i tiden var det pilska ungdomar på sommarläger som låg sämst till i skräckfilmer, åtminstone sådana med psykotiska mördare.
Läs mer om För, Liv Tyler och Night.
Shortcut Media tecknar ramavtal
Aktietorgetlistade Shortcut Media Film har tilldelats ett ramavtal i Statens maritima museers nationella upphandling av filmproduktion. Upphandlingen är värd cirka 1 miljon kronor per år under de upp till fyra åren som avtalet löper.