Fler

Fler svenska kvinnor kan tvingas föda barn i Finland

Nu kan fler kvinnor tvingas föda barn i Finland, enligt SVT Nyheter Uppsala.På grund av platsbrist tvingas Akademiska sjukhuset också reservera platser för för tidigt födda barn utomlands –för första gången.– Jag har blandade känslor inför det här, säger Erik Normann, sektionschef på neonatalogin, till SVT.
Läs mer om Akademiska, Erik Normann, Finland och SVT.

Fortfarande enkelt att bygga egna bomber

Ännu ett tragiskt bombattentat skrivs in i Europas historia. Och låt oss tala klarspråk; det finns mer sprängmedel att få tag på, och det finns fler människor som kan bygga bomber och är villiga att detonera dem i en folkmassa.
Norn vill ha svårare banor
Alexander Norn är Sveriges senaste stjärna inom världsgolfen. Enligt honom själv har klubbytet från Haninge till Ullna haft stor betydelse för hans förvandling. – Det behövs fler svåra banor i Sverige för att få fram bättre spelare, säger Norn.
Läs mer om Haninge, Norn, Sverige och Ullna.
Kristianstad-fansen mätta? Tackade nej till finalbiljetter
När IFK Kristianstad öppnade försäljningen till sista biljettsläppet till SM-finalen delade man upp kösystemet för att hantera anstormningen.Samtidigt visar det sig att guldklubben har tackat nej till 500 biljetter.– De behövde inte fler, de var nöjda med tilldelningen, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll.
Läs mer om Peter Gentzel, SM-finalen och Svensk.

Barn konsumerar medier som aldrig förr

Barnens mediala revolution fortsätter. En fjärdedel av fyraåringarna hänger på nätet varje dag. Bland mellanstadiebarnen har storanvändarna blivit tolv gånger fler än de var 2010.
Mississippi-politiker uppmanade till lynchning
Karl Oliver, republikansk medlem av delstatsparlamentet i Mississippi, tog till starka ord för att vädra sin ilska över att allt fler symboler för 1860-talets utbrytarrepublik i den amerikanska Södern försvinner från allmänna platser. De ansvariga borde LYNCHAS, skrev Karl Oliver i ett Facebook-inlägg som han senare raderat.
Kötid räcker inte – allt fler nekas bostadskontrakt
Allt fler nekas hyreskontrakt via Bostadsförmedlingen. Hittills i år har 5.245 bostadssökande sorterats bort för att de inte uppfyller bostadsföretagens krav. – Många uppger en högre inkomst än de sedan kan styrka, säger Peter Vesterholm, förmedlingschef på Bostadsförmedlingen.
Ygeman: Fler övervakningskameror
Det blir fler övervakningskameror på svenska gator och torg framöver. Den slutsatsen drar inrikesminister Anders Ygeman (S) efter terrordådet i Manchester på måndagskvällen som dödade 22 människor och skadade ett 50-tal. Men han påpekar samtidigt att Storbritannien är det land som redan har flest övervakningskameror.
Läs mer om Manchester och Storbritannien.
May: Polisen har identifierat gärningsmannen
Brittiska premiärminister Theresa May sa under sitt tal på tisdagen att polisen har identifierat gärningsmannen. – Polisen håller på att undersöka om det finns fler inblandade, säger Theresa May.
Läs mer om Theresa May.
Sexförbrytarnas metoder för att närma sig barn på nätet
Om inte du skickar fler nakenbilder ska jag komma hem till dig och döda din mamma.En vanlig fras när sexförbrytare närmar sig barn på nätet, menar författaren Caroline Engvall.Nu varnar hon föräldrar om metoderna.– Det är en typ av brott som inte kommer minska, säger hon.
Läs mer om Caroline Engvall.Nu.
Ford sparkar sin vd Mark Fields efter kraftigt börsras
Detroits biljättar har problem med lönsamheten och det avspeglas i aktiekurserna, som varit fallande en längre tid. Flera ledande mediasajter i USA meddelade under natten att Fords vd Mark Fields får ta ansvaret för börsfallet och lämnar sin post. Affärstidningen Forbes citerar källor med insyn som berättar att en ersättare redan är utsedd, nämligen James P. Hackett. Han kommer närmast från dotterbolaget Ford Smart Mobility LLC. Även kommunikationschefen Ray Day får lämna sitt uppdrag och ersätts av Mark Truby. Europachefen James Farley och USA-chefen Joseph Hinrichs blir kvar på sina poster m
MP-förslag: Skjut fler älgar – för klimatets skull
Skjut så många älgar som möjligt och minska antalet nötkreatur. Det är ett av förslagen för att rädda klimatet som lämnats in inför Miljöpartiets kongress.
Bilindustrin i Sverige växlar upp under 2017
Teleindustrin backar – men bilindustrin upplever en hög tillväxt och gasar på, enligt en tillväxtprognos från arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen. – Det är bilindustrin som rullar bäst även i år. Vi räknar med en tvåsiffrig ökning, säger Anders Rune, chefekonom på Teknikföretagen.Den ökade produktionen inom maskinindustrin väntas skapa 1,5 procent fler jobb i branschen.
Ny metod räddar fler vid stroke
Den relativt nya behandlingsmetoden trombektomi har en mycket god effekt vid en blodpropp i hjärnan (stroke eller hjärninfarkt).Det konstaterar Socialstyrelsen, som ger åtgärden högsta prioritet i dess nya riktlinjer.
Läs mer om Socialstyrelsen.
Abonnemangsfällor ett stort och växande problem
Allt fler konsumenter fastnar i abonnemangsfällor. De luras in i löpande leveranser av en vara eller en tjänst via internet, via sociala medier och telefon. Det är svårt för konsumenten att identifiera de ansvariga företagen. Därför måste banker och kortutgivare ta större ansvar för att stoppa detta, skriver konsumentombudsmannen Cecilia Tisell.
Läs mer om Cecilia Tisell.
100 frivilliga räddade fem späckhuggare
Fler än 100 frivilliga lyckades på söndagen få ut fem späckhuggare som varit instängda i ett trångt sund i mellersta Norge i två veckor.
Läs mer om Norge.
SD sabbar sammanhållningen på arbetsplatser
LO:ordförande Karl-Petter Thorwaldsson gästar SvD:s tv-program Neurath möter. Att allt fler av förbundets medlemmar sympatiserar med SD är ett stort problem, medger han.
Läs mer om Neurath.
Forskare: Fler mediebojkotter att vänta
SD portar TV4 från intervjuer med Jimmie Åkesson. Ett twitterinlägg från en sportjournalist på kanalen om att Åkesson hade sig själv att skylla för attacken mot hans hem ligger bakom. Fler politiska reaktioner mot medier är att vänta i framtiden, enligt medieforskare.
Läs mer om Jimmie Åkesson, TV4 och Åkesson.
Jämställdheten måste få resurser
Svensk idrott inför kvotering för att få fler kvinnor på ledande poster. Maria Möller, Svenska golfförbundets nyvalda ordförande, säger att det behövs mer än fina ord på ett papper för att kunna genomföra förändringen och anser att jämställdhetsarbetet måste få ökade resurser.
Läs mer om Svenska.
Röda Theresa tar farväl av Thatchers arv
Hejdå Maggie. De konservativas valmanifest lovar att höja minimilönen, bygga fler subventionerade bostäder och riktar hård kritik mot den fria marknaden. Storbritannien premiärminister Theresa May tar farväl av Margaret Thatchers arv.
Läs mer om Theresa May.
Maria Crofts: Med samma regler för avtalsförsäkringen skulle oron minska
Det är sannolikt fler som är oroliga för ekonomin vid sjukdom än som behöver vara det. Med samma regler för alla oavsett arbetsplats skulle fler veta vilka regler som gäller.