Fler

Så slutar du vela och lär dig att fatta beslut

Mängden fakta, information och desinformation ökar lavinartat i världen. Väggen av data tornar upp sig och valmöjligheterna blir bara fler. Det finns alltid ett beslut att fatta – eller att skjuta upp.

Asylsökande riskerar livet för att fly Trumps USA

Med livet som insats vandrar allt fler asylsökande genom snön i oländiga trakter från USA in i Kanada för att undkomma Donald Trumps tumskruvar på invandringen. Premiärminister Justin Trudeau pressas från olika politiska läger att hantera strömmen.
Läs mer om Kanada och USA.
Expert: Inte mer brandfarligt – om man gör rätt
Brandfaran gjorde att det var förbjudet att bygga trähus med fler än två våningar från 1874 till 1994. De moderna trähus som byggs i dag skiljer sig kraftigt från de gamla. De uppfyller Boverkets krav på funktion och brandsäkerhet, men frågan väcker debatt.
Google Assistant dyker upp på fler Android-lurar
Googles röstassistent kommer till Marshmallow och Nougat.
Läs mer om Android-lurar, Marshmallow och Nougat.

Expert: Inte mer brandfarligt – om man gör rätt

Brandfaran gjorde att det var förbjudet att bygga trähus med fler än två våningar från 1874 till 1994. De moderna trähus som byggs i dag skiljer sig kraftigt från de gamla. De uppfyller Boverkets krav på funktion och brandsäkerhet, men frågan väcker debatt.
Lavin vid Riksgränsen – risk för fler
En lavin har gått på Nordalsfjället vid Riksgränsen, ett populärt fjäll för offpistskidåkning. Det är oklart om någon människa var i området då lavinen gick, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Nordalsfjället och Riksgränsen.
Allt fler skriver på för att Kalifornien ska lämna USA
Sedan Trump svors in som president har kampanjen Yes California fått ett uppsving. Allt fler skriver på uppropet om att delstaten ska få göra en Calexit och bli självständigt från USA.
Läs mer om Calexit, Kalifornien och USA.
Massiva hyllningar till Zlatan: Är otroligt
Zlatan Ibrahimovic har spelat fler matcher än någon annan i Premier League den här säsongen. Nu hyllas den svenske anfallsstjärnan för sina imponerande insatser. - Att i hans ålder producera så många mål som anfallare är otroligt, säger Unitedikonen Ryan Giggs till engelska Mirror.
Läs mer om Mirror, Premier League och Zlatan.
Nya Volvo XC60 – här är fler officiella bilder – premiär 7 mars
Som vi alla förstått laddar Volvo upp inför Genèvesalongen, där man ska premiärvisa helt nya Volvo XC60 – lillebror till XC90. Igår fick vi en första bild, men nu kommer det flera bilder. Den första bilden var väldigt begränsad till själva fronten på Volvo XC60, det gick inte att utläsa något mer. Men idag släpper Volvo ytterligare två bilder där vi dels kan studera strålkastarens design i detalj, men även få en suddig skiss av profilen – dold under ett skynke. Jämför man med de illustrationer som vi själva tagit fram, se nedan, är det uppenbart att nya gen
Läs mer om Volvo och Volvo XC60.
Utländsk media jagar den sanna Sverigebilden
Efter president Donald Trumps uttalanden om vad som händer i Sverige och hur vi hanterar flyktingkrisen har fler utländska tidningar startat jakten på den sanna Sverigebilden. SvD listar några exempel.
Läs mer om Sverige och Sverigebilden.
Nilsson föll igenom totalt i skiathlonen
Stina Nilsson vann Skiathlonen under Tour de Ski tidigare i vinter. Men under VM:s dito gick det betydligt sämre för Nilsson. Efter halva loppet låg hon nämligen över en minut efter täten, och hade fler än 20 åkare framför sig.
Läs mer om Nilsson, Ski, Skiathlonen och Tour.
Trumps besked om kärnvapen oroar Kreml
Moskva. Ryssland är som väntat inte trakterat över Trumps utfästelser att utöka den amerikanska kärnvapenarsenalen. Allt fler ryska kommentatorer börjar nu uttrycka tvivel över Trump.
Läs mer om Kreml och Trump.
Fler skatter ska minska utsläppen
Fler skatter och sänkt hastighet i städer är två av de tiotal förslag som kommer att läggas att regeringen under våren för att minska transportutsläppen, enligt DN. – Det är bråttom nu, säger klimatminister Isabella Lövin (MP) till tidningen.
Läs mer om Isabella Lövin.
6,7 miljoner satsas på sommarjobb för unga
Stockholms läns landsting satsar 6,7 miljoner kronor på att ge 850 ungdomar sommarjobb inom vården. – Med den här satsningen på sommarjobb i landstinget vill vi ge fler unga en möjlighet till sitt första jobb och lite mer erfarenhet att ta med sig vidare i arbetslivet, säger personallandstingsrådet Peter Carpelan (M).
Läs mer om Peter Carpelan.
Stockholms häftigaste Airbnb-boenden
Sajten Airbnb har blivit omåttligt populär. Allt fler vill bo hemma hos andra när de upptäcker världen. Här är Airbnbs egen lista över de 10 mest populära bostäderna i Stockholm.
Läs mer om Airbnb-boenden och Stockholm.
Nya Volvo XC60 – första officiella bilden – premiär 7 mars
Helt plötsligt dök bilden upp på Volvos Facebooksida. Uppenbart vill Volvo retas med oss för man skriver inget mer än 7 mars 2017 kl 10:45. #MadeBySweden. Då startar visningarna på Genèvesalongen och visst är det nya Volvo XC60 som får världspremiär där. Som vi alla kan se är fronten lik storebror XC90, men inte helt identisk. Strålkastarna med den numera välbekanta Tors hammare profilen sträcker sig ända fram till grillen. Ni som sliter fram photoshop och försöker att ljusa upp bilden har inget för det. Volvo har varit smarta nog att lägga på svart färg runt bilen i det m&
Läs mer om Volvo och Volvo XC60.
Löfven vägrar svara om vinster i välfärd
Hårdare krav och ökad trygghet är signalen inför vårens S-kongress. Men statsministern hade svårt att ge ett konkret besked om vinsterna i välfärden efter partiets kritiserade omsvängning med fokus på skolan i första hand. – Vi hör att det är fler partier som är oroliga särskilt för skolan och ser snabbare behov på det området. Om det finns en sådan öppning är det klart att vi vill diskutera det, säger Stefan Löfven.
Läs mer om Stefan Löfven.
Volvo långt från toppen i kvalitetsstudie
Lexus, Porsche, Toyota och Hyundai är vinnarna när amerikanska J.D.Power undersökt kundnöjdhet bland bilägare. Volvo stannar på en mittenplats i en rapport som avslöjar att det blir fler och fler fel på nya bilar.
Läs mer om Hyundai, Porsche och Toyota.
En megafabrik är inte nog – Tesla ska bygga ännu fler Gigafactories
Tänker man sig bli störst i världen på batterisystem för elbilar och solpaneler då räcker det inte med en megafabrik. Inte heller tre. Nej, Tesla ska ha fem.
Läs mer om Tesla.
Stefan Löfven lovar fler poliser i Sverige
Sverige står inför stora utmaningar, säger statsminister Stefan Löfven när partistyrelsens föreslag inför vårens S-kongress presenteras.Enligt förslagen ska S stå upp för en reglerad invandring. Partistyrelsen angriper även vinstjakten i skolan.Kampen mot gängkriminalitet ska prioriteras och Stefan Löven (s) vill även se fler poliser.
Ilse: Mat med omsorg som förtjänar fler gäster
Krogkommissionen. Ilse är ett elegant nytillskott där det lagas mat med omsorg – men den avslappnade restaurangen förtjänar en större publik.
Ricky vill ha fler barn med svenske Jwan
Ricky Martin vill skaffa fler barn, nu med svenska fästmannen Jwan Yosef. I en intervju berättar stjärnan om sin längtan efter en stor familj. – Jag vill ha en stor familj. Pappas lilla flicka har inte kommit än, säger Ricky Martin i Watch what happens live with Andy Cohen.
Fler unga kvinnliga läkare utmattade
Utmattningssyndrom med långa sjukskrivningar blir allt vanligare bland unga kvinnliga läkare i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Fler unga kvinnliga läkare utmattade
Utmattningssyndrom med långa sjukskrivningar blir allt vanligare bland unga kvinnliga läkare i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Kiese Thelin blev stor hjälte för Anderlecht
FOTBOLL. Anderlecht låg under med 0–3 på bortaplan mot Zenit S:t Petersburg och såg ut att vara på väg ut ur Europa League. Men, ett reduceringsmål i slutminuten av Isaac Kiese Thelin räckte för att ta den belgiska klubben – som vann med 2–0 hemma – vidare till åttondelsfinal på fler gjorda bortamål.