Fler

Kina exporterar 18 gånger fler bananer till Nordkorea

Kinas export av ett 30-tal olika livsmedel till Nordkorea har ökat kraftigt den senaste tiden. 18 gånger fler bananer, över 30 gånger så mycket majs och fyra gånger så mycket kinesisk sprit har sålts under andra kvartalet i år, jämfört med samma period i fjol, enligt statistik från Kinas tullmyndighet.
Läs mer om Nordkorea.

Starkt resultat för Oriflame – som snart fyller 50 år

Oriflame ökar både sitt resultat och sin omsättning – och slår analytikernas förväntningar.Försäljningen steg rejält i forna Sovjet.Och sminkföretaget har fler anledningar att jubla: snart firar det 50 år.
Läs mer om Oriflame och Sovjet.Och.
Fler unga och ovana fjällvandrare
För femte året i rad ökar antalet unga män i åldern 18–30 år som fjällvandrar. Men många är oerfarna, dåligt utrustade och underskattar hur jobbigt det kan vara eller hur snabbt vädret kan slå om.
Jacob, 25, får inte komma ut mer i år
Jacob Degerborg, 25, sitter i rullstol efter en svår olycka på Hönö för sju år sedan.Han är helt beroende av färdtjänst. Men årets reskvot är redan slut och nu nekas Jacob fler resor.– Jag är låst på mitt boende och kan inte träffa vänner. Jag är ung och här bor mest pensionärer, säger han.
Läs mer om Hönö och Jacob.

Pär Mårts avslutar tränarkarriären

En av Sveriges mest framgångsrika ishockeytränare avslutar karriären. 64-årige Pär Mårts berättar i en intervju med Aftonbladet att han pensionerar sig från tränaryrket. – Man kan alltid önska att det blivit ännu fler medaljer, säger han till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.
Rekordet i Antikrundan – föremålet slår allting
Kommande säsong av Antikrundan i SVT börjar spelas in nästa vecka - samtidigt går programmet mot nya rekord.– Förra säsongen hade vi fler besökare på våra inspelningar än på många år, och också fler tittare än på många år, säger programledaren Anne Lundberg.På SVT visas på onsdag kväll dessutom ett extraavsnitt av Antikrundan, med höjdpunkter från senaste säsongen.Här intill listas några av de dyraste föremål som värderats i programmet.
Fonder tillåts investera i högriskbolag
Från och med nu ska vanliga fonder ges möjlighet att investera obegränsat i tillväxtbolag på Aktietorget och First North. En möjlighet för sparare att ta del av den heta noteringsvågen, enligt branschorganisationen Fondbolagens förening. Men kritiker finns. – En risk för fler Allra-skandaler, anser sparekonomen Claes Hemberg.
Razer visar upp trådlös datormus med 350 timmars batteritid
Tillbehörstillverkaren påstår sig ha satt rekord med ny datormus som riktar sig till fler än bara inbitna spelfantaster.
Razer visar upp trådlös datormus med 350 timmars batteritid
Tillbehörstillverkaren påstår sig ha satt rekord med ny datormus som riktar sig till fler än bara inbitna spelfantaster.
Allt fler överger Trump – kan stå honom dyrt
Näringslivsledare och partikolleger distanserar sig nu från Trump efter hans senaste uttalanden om Charlottesville. Nu frågar man sig hur många samarbetspartners som presidenten har råd har stöta ifrån sig.
Läs mer om Charlottesville och Trump.
Näringslivet skriker efter fler ingenjörer
Antalet nybörjarplatser på ingenjörs-, och arkitektutbildningarna måste utökas. Takbeloppen för lärosätena behöver därför höjas och öronmärkta resurser tillföras, skriver Magnus Höij, Svenska Teknik Designföretagen.
Martin Liby Alonso: Slipa köksknivarna, slakta slöjden
Fler timmar bör läggas på hemkunskap. Då måste den obligatoriska slöjdundervisningen slopas.
Ryanair tar krafttag mot fylleri – inför spritgräns
Fulla flygpassagerare blir ett allt större problem i Storbritannien. På ett år har antalet gripna ökat med 50 procent. Nu kräver Ryanair förbud mot fler än två drinkar per person på flygplatsen.
Läs mer om Ryanair och Storbritannien.
Avskyn mot turister eskalerar i Barcelona
Klottret som uppmanar turisterna att åka hem har ökat kraftigt i Barcelona på senare tid. De bofasta är rejält trötta på stadens popularitet som resmål och majoriteten anser att Barcelona är fullt och bör avstå från att försöka locka fler turister.
Läs mer om Barcelona.
Fler företagsledare hoppar av Trumps råd i protest
Flera toppar i det amerikanska näringslivet hoppar av från den amerikanske presidenten Donald Trumps grupp av rådgivare. Jättarna Mercks och Intels vd:ar förklarar avhoppen med Trumps svaga ställningstagande mot Vit makt-våldet i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Vit.
Presidenten: Många har mist livet
Bårhusen i Sierra Leones huvudstad fylls med kroppar efter svåra översvämningar och jordskred. – Jag har räknat till över 300 kroppar och fler är på väg, säger Mohamed Sinneh, som arbetar vid bårhuset på ett större sjukhus.
Läs mer om Mohamed Sinneh.
Så klarar du återgången till arbetslivet efter semestern
Långa lata dagar i sommarstugan eller på lägenhetsbalkongen byts mot långa dagar på jobbet. På Stressmottagningen i Stockholm ser man att fler söker hjälp efter semestern. Och det finns några saker att tänka på för att återgången till arbete ska bli så smärtfri som möjligt.
Läs mer om Stockholm.
Stor osäkerhet kring cannabis till smärtpatienter
Medicinsk cannabis har de senaste åren blivit tillgängligt i allt fler länder. Oftast används det mot smärta. Men det vetenskapliga underlaget för de flesta smärttillstånd är svagt, visar en ny studie.
Schelin och Seger fortsätter i landslaget
De har spelat nästan 200 landskamper var. Nu öppnar både Lotta Schelin och Caroline Seger för fler. – Man är alltid nyfiken och vill se vart det bär, säger Lotta Schelin till Sportbladet.
Åtalas för stort antal smuggelresor till Tyskland
En man i 30-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för grov smuggling.Mannen har enligt åtalet tillsammans med fler andra personer under 2016 fört in över 3000 liter starksprit, 64000 liter starköl och nästan 18000 liter starkcider utan att betala skatt eller moms. Totalt ska smugglaren ha lurat staten på 2235000 kronor utebliven alkoholskatt och moms.
Läs mer om Tyskland och Uddevalla.
Kvällsposten slår rekord i antal läsare och tittare
Aldrig förr har så många läst Kvällsposten som nu – i mobilen, i läsplattan, i datorn eller digitala tidningen. I sommar har sajten slagit besöksrekord, samtidigt som sportmagasinet Studio Kvällsposten når ut till fler än någonsin. – Fantastiskt roligt att vi når så många och att människor är nyfikna på vår journalistik, säger chefredaktör Katrin Säfström.
Fler spelare lämnar Malmö FF i sommar
Efter fyra sommarvärvningar kan det inte bli fler för Malmö FF.Men sälja går fortfarande och enligt vad Kvällsposten erfar kommer fler spelare att lämna klubben i sommar.–Det pågår dialoger hela tiden, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
Ökad trafik på Öresundsbron första halvåret
Allt fler reser med bil mellan Sverige och Danmark. Under första halvåret ökade Öresundsbrons motorvägstrafik med 3,5 procent, motsvarande 659 fordon per dygn, jämfört med samma period i fjol.
Läs mer om Danmark, Sverige och Öresundsbron.
Minister om anhörigfällan: Ska vända utvecklingen
Allt fler svenskar tvingas vårda en närstående – på grund av för få vårdplatser och brist på hemtjänst. Många drabbas av psykisk ohälsa. Äldreminister Åsa Regnr är fullt medveten om situationen. – Jag vill vända den här utvecklingen, säger hon.
Inga fler offline-poddar i Apple Watch med nya Overcast
Det blir svårare att lyssna på lokalt synkroniserade poddar i Apple Watch.
Läs mer om Apple Watch och Overcast.