Fler

Här tar PSG ledningen mot Anderlecht

Kylian Mbapp spräckte nollan mot Anderlecht direkt. Stjärnan har nu gjort åtta mål i Champions League – fler än någon annan tonåring tidigare lyckats med. Se Mbapps mål i spelaren.
Läs mer om Anderlecht och PSG.

Fler kvinnor pekar ut Aftonbladetprofilen

Nu riktar fler kvinnor anklagelser mot Aftonbladetprofilen som pekats ut som våldtäktsman.Tre kvinnor skriver att mannen på olika sätt närmat sig dem när de varit 14, 16 respektive 19 år gamla.Aftonbladet har startat en intern utredning mot mannen, enligt Resum.
Läs mer om Aftonbladetprofilen och Resum.
Kraftig ökning av bildelsstölderna
Polisen har svårt att få bukt med bildelstjuvarna.Hittills i år har det skett hela 19 procent fler stölder än under samma period i fjol.Det är främst airbags, strålkastare och navigationseneheter som ligorna vill åt.
Inte på långa vägar jämställt i bilen
Män är mest brottsbenägna bakom ratten – fler kvinnliga förare skulle innebära färre olyckor. Trots det snor männen åt sig förarsätet betydligt oftare än sina fruar.

Bråk med Spanien skrämmer fler turister än terrordåd

Kataloniens separatistiska äventyr slår hårdare mot turismen än vad terrordådet i Barcelona gjorde. Enligt en branschstudie är regionen på väg att tappa elva miljarder kronor i turismintäkter under årets sista kvartal.
Läs mer om Barcelona och Spanien.
FI vägrar backa om nya amorteringskrav
När marknaden svalnar tror allt fler att regeringen kommer säga nej till kraven på hårdare amortering.Men Finansinspektionen vägrar backa från sitt förslag.– Vi agerar utifrån den verklighet vi har, säger generaldirektör Erik Theden.
Läs mer om Erik Theden.
Överdoslarm ökar kraftigt i USA: Det är en epidemi
USA:s drogepidemi skördar fler liv än någonsin. I Martinsburg i West Virginia riskerar ambulanspersonal att få en överdos bara genom hudkontakt med heroin som blandats med fentanyl. Samhället ser nu syfilis återvända och risken för omfattande hiv-spridning är överhängande.
Läs mer om USA och West Virginia.
Ny studie: Allt fler kvinnor drabbas av upprepade missfall
Antalet kvinnor som drabbas av upprepade missfall ökar, enligt en studie från Lunds universitet. Mellan 2003 och 2012 ökade gruppen kvinnor som drabbas av tre eller fler missfall med hela 58 procent. Men mer forskning behövs.
Aktivisten om kampanjen: Låg sömnlös hela natten
Att synliggöra sexuella trakasserier är Linnea Claessons kall. Hon har arbetet med frågan intensivt i flera år, nu hoppas hon att nätkampanjen #metoo ska få fler män att agera. – Det som behövs är inte fler vittnesmål utan fler som lyssnar, säger hon till SvD.
Läs mer om SvD.
Berggren: Men sluta gnäll på trafikpolisen
Den här figuren är det ingen som vill se i trafiken. Verkar det som.Men själv blir jag numera glad varje gång jag ser en trafikpolis ute på vägarna.De borde bli fler, inte färre.
Kampanjen viktig för att få fler att prata om övergrepp
Under hashtaggen #metoo har ett stort antal kvinnor vittnat om att de utsatts för sexuella övergrepp och trakasserier. Kampanjen är viktig och hjälper till att ta bort stigmat kring övergrepp, hävdar experter som DN har talat med. – Alla kan bli utsatta för det sexuella våldet, säger Åsa Witkowski, chef för patientverksamheten på Nationellt centrum för kvinnofrid.
Läs mer om Nationellt och Åsa Witkowski.
Vill du verkligen vara en man som får sex först efter flera nej?
Kom igen då. Snälla. En liten stund bara? Till sist kastade hon ut honom mitt i natten för att han inte slutade tjata. Fler män måste ställa sig frågan om de verkligen vill vara en person som får sex först efter en rad av nej.
Östersjön rutt när flyktingar smugglas på farligare vägar
Flyktingsmugglarna tar till allt mer farliga metoder för att gömma människor på grund av EU:s skärpta gränskontroller. Rutten över Östersjön används på nytt. – Smugglarna är mer benägna att ta fler risker, säger Bernd Günther på Europol.
Löfven: Allt för sällan får män ta konsekvenserna
Nu kommenterar Stefan Löfven, S, hashtaggen #Metoo – där kvinnor delar med sig av sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp.Han hoppas att skärpt lagstiftning ska leda till att fler polisanmäler.– Kvinnorna får alltid leva med konsekvenserna av övergreppet men allt för sällan gäller detsamma för gärningsmannen, skriver statsministern på Facebook.
Läs mer om Facebook och Stefan Löfven.
Johan Hilton: Vår överheta och självrättfärdiga samtid kräver fler sunda tvivlare
Pjäsen Doubt kan läsas som en allegori om den politiska debatten. Och kanske i synnerhet över den på sociala medier.
Tv-operatör går starkt – ökar utdelning kraftigt
Comhem går starkare än väntat.Omsättningen ökar kraftigt och antalet kunder blir fler, visar en ny rapport.Nu höjer kabeloperatören sin utdelning – med 50 procent.
Bättre än väntat för Netflix
Det fortsätter att gå bra för streamingjätten Netflix. Under det tredje kvartalet fick Netflix fler nya kunder än väntat och företaget räknar med att satsa mellan 7 och 8 miljarder dollar på egna produktioner under nästa år.
Läs mer om Netflix.
Fler styr över till den mer stabila hyresrätten
Nu börjar vi återigen se snabba pris- och efterfrågesvängningar på bostadsrätter. Därför är jag inte förvånad över att bostadsutvecklare börjar styra om från bostadsrätt till den mer stabila hyresrätten, skriver Anders Nordstrand, Sabo, i en replik.
Läs mer om Sabo.
Regeringens försvar i KU: Förstod inget förrän 2017
Regeringens försvarslinje i it-skandalen blir tydlig i de nya svaren till KU, som SvD tagit del av. Regeringen menar att man trots en rad möten inte förrän 2017 förstått att Transportstyrelsens generaldirektör fattat ett formellt beslut om avsteg. Samtidigt dras fler tjänstemän in i härvan.
Läs mer om SvD.
Nya uppgifter om Hyundai Kona med eldrift – suv-modellen siktar på 50 mils räckvidd
Hyundai valde att skruva upp elbilsplanerna tidigare i år. Innan 2020 ska Hyundai ha lanserat inte mindre än åtta nya elbilar. Dessutom kommer elva laddhybrider och två bränslecellsbilar. Nu har det börjat dyka upp fler detaljer om den kanske viktigaste nyheten: den eldrivna versionen av suven Kona. Hyundai Kona ger sig in i en hårt konkurrensutsatt klass. Europeiska bilköpare älskar små suvar och Hyundai Kona skulle kunna bli en storsäljare, särskilt när konkurrenter som Volkswagen och Volvo ännu inte hunnit lansera några eldrivna kompaktsuvar.
Mannen slungade sten – kumpaner kan gripas
Ynglingen som misstänks för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman i samband med motdemonstrationerna i Göteborg har omhäktats – enligt åklagaren anser tingsrätten att han är att betrakta som vuxen.Samtidigt lär fler medmisstänkta gripas.– Jag arbetar utifrån hypotesen att det här är riktat mot polisväsendet, säger åklagaren Mats Ihlbom.
Läs mer om Göteborg.
Björk vittnar om sexuella trakasserier
Efter anklagelserna mot Harvey Weinstein kommer fler vittnesmål om övergrepp inom filmbranschen. Artisten och konstnären Björk vittnar om att hon utsatts för sexuellt trakasserier av en regissör.
Läs mer om Björk och Harvey Weinstein.
Björk anklagar regissör för sexuella trakasserier
Efter att Harvey Weinsteins sexuella övergrepp mot Hollywood-skådespelare har avslöjats, så sällar sig allt fler kvinnliga profiler till att berätta om övergreppen inom nöjesbranschen.Nu skriver isländska artisten Björk att en dansk regissör utsatt henne för trakasserier, något som många tolkar som Lars von Trier, skriver Rolling Stone.Regissören var fullt medveten om det här spelet skriver Björk på sin Facebook-sida.