Fler

15.00: Diskutera cykelkaoset i Stockholm

Allt fler skadas i allvarliga cykelolyckor. Samtidigt är det bara 20 av 100 cyklister i Stockholm som stannar för gående vid övergångsställen. Är cyklister för dåliga på att följa trafikreglerna? Eller är det bilister och gående som glömmer bort att visa hänsyn? Diskussionen om cykelsituationen i Stockholm börjar klockan 15.00, men du kan börja tycka till redan nu. Hur tycker du att trafikkaoset ska lösas?
Läs mer om Stockholm.

Fler reser med SJ – och fler tåg går i tid

SJ ökar punktligheten och fler reser med SJ.Det framgår av bolagets delårsrapport.
Listor – mäklarna som tjänar mest där du bor
De sköter många gånger den största affären du kommer att göra i ditt liv. Och ju större den blir desto mer tjänar de. I takt med bostadsmarknadens raketutveckling har fastighetsmäklarna blivit nyckelpersoner och höginkomsttagare. Men inte alla. – Kvinnor tjänar fortfarande mindre än män i alla kategorier. Det finns fler kvinnor i lägre spann och fler män i de högre spannen, säger Ingrid Eiken Holmgren vd för Mäklarsamfundet.
Antalet tjänstebilar fortsätter öka
Förra året rullade 10.000 fler tjänstebilar på vägarna än året före. Marknaden har vuxit varje år sedan 2010, sammanlagt med nästan 25 procent, visar Tjänstebilsguiden 2017.
Läs mer om Tjänstebilsguiden.

Ericsson flaggar för fler sparpaket

Telekomföretaget Ericssons rörelseförlust för första kvartalet blev över tolv miljarder kronor. DN:s Pia Gripenberg svarar på tre frågor om delårsrapporten.
Exploaterad arbetskraft sover i bilhallar och på byggen
Arbetsmiljöverket upptäcker allt fler fall av arbetstagare som sover på sina arbetsplatser: i bilhallar, tvätthögar och på byggen, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot.
Antalet tjänstebilar fortsätter öka
Förra året rullade 10 000 fler tjänstebilar på vägarna än året före. Marknaden har vuxit varje år sedan 2010, sammanlagt med nästan 25 procent, visar Tjänstebilsguiden 2017. Med över 270.000 förmånsbilar har tjänstebilsmarknaden aldrig varit så stor som nu, och den höga andelen miljöbilar visar hur viktiga företagsbilarna är för arbetet mot en fossiloberoende fordonsflotta, säger Ronny Svensson, vd på tjänstebilsföretaget Ynnor, i ett pressmeddelande.
Obligatorisk undervisning kan bli aktuell
Nyligen lanserades Youmo.se, en webbplats om hälsa och jämställdhet som vänder sig till nyanlända och som togs fram på uppdrag av regeringen. Åsa Regnr (S) ser positivt på kurser och på att fler engagerar sig i frågan.
Läs mer om Youmo.se.
Få utbildningsplatser stoppar fler barnmorskor
Antalet platser till utbildande barnmorskeprogram är för få och kön är för lång. 1500 barnmorskor har nekats utbildning, trots att de är behöriga och trots att förlossningsvården har ett skriande behov av barnmorskor, rapporterar Dagens Nyheter.
Jessica fick söka tre gånger innan hon kom in
Sjuksköterskan Jessica Ekman sökte tre gånger innan hon till slut kom in på barnmorskeutbildningen i Lund. – De borde öppna upp fler platser, säger hon.
Läs mer om Lund.
Allt fler måste betala tillbaka bostadsbidrag
Mer än 88000 svenska hushåll måste betala tillbaka hela eller delar av det bostadsbidrag de fick under 2015, rapporterar HemHyra.
Läs mer om HemHyra.
Fler författare ansluter sig till uppropet
Från 127 till 183 underskrifter – samtidigt som allt fler författare ansluter sig till uppropet mot Nya Tiders närvaro på Bokmässan råder oenighet kring de konkreta effekterna på mässprogrammet.
Läs mer om Bokmässan.
Kriget om aktiepriser trappas upp: Fler kommer hänga på
Länsförsäkringar följer efter Nordea in i det så kallade courtagekriget. På måndagen sänkte försäkringsbolaget sin avgift på aktiehandel med 0,04 procentenheter, i en offensiv mot konkurrenterna.
Läs mer om Nordea.
Fem klassiska polistyper ur kulturens värld
Ju fler deckare man läser och ju fler kriminalserier man ser, desto likare varandra blir poliserna i kulturen. Hanna Fahl beskriver fem klassiska polistyper i fiktionens värld.
Landstinget slår larm om falsk läkare: Lämna inte ut bankkort
Landstinget i Kalmar går nu ut och varnar för en falsk läkare.Bedragaren har lurat en kvinna på Öland att lämna ut sitt bankkort – och tömt hennes konto.Den falska läkaren har härjat på fler platser.– Det här är ett tillvägagångssätt som vi känner igen. Vi har ett antal sådana anmälningar, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circa-grupp.
En miljon fler SL-resor om dagen år 2030 är målet
SL ska öka sin andel av trafiken från 49 till 54 procent till 2030. Det betyder en bit över en miljon fler resor per dag. De nya tunnelbanelinjerna, ökad trygghet och snabbare resor mellan regioncentrumen är de viktigaste verktygen för att klara målet.
Läs mer om SL-resor.
Hemliga skaparna tror på mer mus-bus i Malmö
Kreatöerna bakom de djupt uppskattade mushusen i Malmö - Anonymouse –berättar att det kan bli fler miniskapelser på gatorna.– Vi alltid planerat att göra ett antal miljöer, säger de i en mejlintervju.
Läs mer om Anonymouse och Malmö.
93-årig miljardär vill ta över E6 med nytt Gekås
Olav Thon kan det här med köpcentrum. Han äger fler än 100 stycken, flera i Sverige. Senaste köpet i hans fastighetsimperium är Tanums Shoppingcentrum.Bit för bit tar han därmed över shoppingen längs E6 även i Sverige – och planen är att göra Tanum till ett nytt Gekås och bli kungen av E6.– Vi har börjat fundera på att använda samma koncept som de gjort så bra i Ullared, säger den 93-årige norske miljardären.
Läs mer om Sverige, Tanum och Ullared.
80 av 100 cyklister stannar inte för fotgängare
Av 100 förbipasserande cyklar, är det bara 20 som stannar för att släppa över SvD:s reporter vid övergångsstället. Samtidigt visar statistik som SvD begärt ut att allt fler, både fotgängare och cyklister, skadas i cykelolyckor.
Läs mer om SvD.
Misstänkt våldtäkt – park har spärrats av
En kvinna uppges ha blivit våldtagen i Frodeparken i Uppsala natten mot söndag.Parken har spärrats av men i nuläget är ingen gripen.– Vi pratar med kvinnan på sjukhuset nu för att få fler uppgifter, säger Daniel Winge, rlc-befäl vid polisen i Uppsala län.
Läs mer om Daniel Winge, Frodeparken och Uppsala.
Simon Skölds bestämda besked om fler barn
Förra året välkomnade Camilla Läckberg och Simon Sköld dottern Polly.Här är Simon Skölds nya barnbesked.
Simon Skölds besked om fler barn
Förra året välkomnade Camilla Läckberg och Simon Sköld dottern Polly. Här är Simon Skölds nya barnbesked.
Orealistiska förslag om att snabbt öka antalet poliser
Det är inte möjligt att öka antalet poliser så snabbt som politikerna önskar i sin budgivning. Det går inte att starta nya polisutbildningar med hög kvalitet för så stora kullar så snabbt som det skulle krävas. En enögd satsning på fler poliser kan paradoxalt nog kan försvåra polisens jobb, skriver ledarna för de svenska polisutbildningarna.