Fler

Fler insatser ska skapa trygghet

Trots insatser fortsätter stöket och trakasserierna mot chaufförer på bussarna i Särö och Kullavik. Den politiska ledningen i Kungsbacka satsar nu på fler åtgärder för att få bukt med problemet.
Läs mer om Kullavik, Kungsbacka och Särö.

Nätmäklare: Cannabisaktier nytt Klondike

Allt fler svenskar satsar pengar i marijuana, i alla fall i cannabisaktier. Och ett lysrörsföretag drar fördel av hajpen.
Läs mer om Klondike.
Myt att färdigmat är onyttig och dålig för vårt klimat
DN DEBATT 24/3. Om vi vill mätta fler munnar samtidigt som vi räddar klimatet, då har vi inte råd att välja bort den storskaliga och högteknologiska matproduktionen. Myten om att fabriksmaten är en sämre sorts mat måste punkteras, skriver livsmedelsforskarna Andreas Håkansson och Karolina Östbring.
Läs mer om Karolina Östbring.
Döms för ännu fler brott mot äldre
Inrikes. En man som är dömd för ett stort antal brott mot äldre personer döms för ännu fler liknande brott - och utvisas från Sverige på livstid. Image-text: En man döms ännu en gång för brott som huvudsakligen riktats mot äldre.
Läs mer om Sverige.

Viktors val: Fler litar på spriten än på partierna

Skrämmande fynd i årets stora Förtroendebarometer.
Så gick det för kärleksparen i Let's dance
Heta romanser, lyckliga äktenskap, gemensamma barn och kraschade förhållanden – allt på grund av TV4:s Let's dance. Sedan premiären 2006 har dansprogrammet parat ihop fler kärlekspar än något annat realityprogram i Sverige. Här är paren som funnit varandra på dansgolvet.
Läs mer om Sverige.
M vill se ny kömiljard – S sågar förslaget
S och M är överens om att sjukvården dras med stora problem – och att mer personal och fler vårdplatser behövs.Men när Camilla Waltersson Grönvall, M, säger att hon vill se en förbättrad och förstärkt kömiljard för att minska vårdköerna, säger Annika Strandhäll, S, emot.– Jag är den första att säga att hade en kömiljard fungerat hade jag skrivit under på det i morgon, säger Strandhäll.– Vi har en rödgrön regering som har fördubblat krisen och ändå tar man inte ansvar, kontrar Waltersson Grönvall.
Läkare misstänkt för barnövergrepp omhäktad för femte gången
Den 28-årige läkare som suttit häktad misstänkt för en rad olika sexuella övergrepp på barn sedan slutet av december omhäktades för femte gången på fredagen. Utredningen växer och brottsmisstankarna blir allt fler. Själv förnekar han brott. – Han har bara gjort medicinskt befogade utredningar, säger hans advokat Frida Wallin.
Läs mer om Frida Wallin.
Vildhjärnorna i Vita huset blir bara fler
24/3 2018. Någon som tyckte att läget i Vita huset verkade kaotiskt? Det har precis blivit ännu värre.
Läs mer om Vita.
Minister: Vi skapar fler vägar till högre studier
Det blir nu möjligt att till exempel ställa krav på lämplighet för den som söker till lärarutbildningen. Samtidigt ska högskolan vara öppen för fler människor, under hela yrkeslivet. Det skriver Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre studier, när regeringen nu föreslår nya regler för antagning till högskolan.
Efter besked om miljözoner: Köparnas marknad för dieselbilar
Priset på begagnade dieselbilar har redan sjunkit i år och det väntas bli fortsatt prisras efter beskedet om miljözoner. Allt fler vill göra sig av med sin äldre dieselbil, särskilt i Stockholmstrakten. Det är köparens marknad, säger Daniel Östlund, bilexpert på annonssajten Blocket.
Kvällspostens nya rekordsiffror – största nyhetssajt i Sydsverige
Över 48 000 följare –så många är ni nu som följer Sydsveriges största nyhetssajt på Facebook.Dessutom har Kvällsposten under inledningen av 2018 slagit läsar- och tittarrekord – samtidigt som appanvändarna i mobilen är fler än någonsin.Aldrig förr har så många följt Kvällspostens material i mobilen.– Det är otroligt kul att vi, under ett jubileumsår då Kvällsposten fyller 70 år, har fler läsare än någonsin, säger Christer El-Mochantaf, redaktionschef.
Så ser du Zlatans matcher i svensk tv
Zlatan Ibrahimovic spelar numera i Major League Soccer.I svensk tv kommer man att kunna följa 36-åringen i Eurosport.– Nu kommer fler svenskar få upp ögonen för MLS som är en underhållande och sprakande liga och det är kul för oss att få visa en superstar som Zlatan på våra plattformar till en bredare publik, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport, i ett uttalande.
Eyeonids vd köper fler aktier
Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner.
Läs mer om Daniel Söderberg.
Ökad punktlighet på landets järnvägar
Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora.
TY-E från Yamaha är en trialhoj med hög spänningsfaktor
När fler och fler el-hojar kommer ut på tävlingar så är Yamaha med i leken och släpper en trialhoj med elmotor.
Läs mer om Yamaha.
Efter förslaget om miljözoner – nu vill fler sälja sin dieselbil
Efter regeringens förslag om tuffa miljözoner där äldre bilar förbjuds ökar utbudet av bilar på köp- och-säljsajten Blocket.Bara i Stockholm har utbudet av äldre dieselbilar ökat med 17 procent.
Läs mer om Blocket.Bara och Stockholm.
Akutkrisen är bara toppen på ett isberg
Väntetiderna på akuterna fortsätter öka. Fler anmäler felbehandlingar. Vårdplatsbrist, personalbrist och stress ligger bakom många dödsfall.Symtomen på vårdkrisen är många.Det här har svenska folket märkt av. Nästan var fjärde tycker nu att sjukvården är den viktigaste valfrågan.
Efterfrågan skapar flaskhalsar i industrin
Fortsatt brist på arbetskraft gör att allt fler företag förväntar sig att lönekostnaderna ska öka mer det kommande året än tidigare.
Felaktig vab för 900 miljoner: Fler kontroller
Närmare 900 miljoner kronor har under 2017 betalats ut felaktigt för vård av sjukt barn, vab, uppger Försäkringskassan i ett pressmeddelande.
Läs mer om Försäkringskassan.
Fler tåg kommer fram i tid – men stora skillnader
Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora.
Ökad punktlighet på landets järnvägar
Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora.
Ökad punktlighet på landets järnvägar
Inrikes. Fler tåg kommer fram i tid, enligt statistik från statliga Trafikanalys. Men ökningen är minimal, och skillnaderna i landet stora.
Riksbanken: Fortsatt brist på arbetskraft
Fortsatt brist på arbetskraft gör att allt fler företag förväntar sig att lönekostnaderna ska öka mer det kommande året än tidigare. Det är främst inom uttalade bristyrken som lönerna förväntas stiga mer än tidigare, och en orsak uppges vara att personalomsättningen har ökat i dessa grupper.