Fler

Röda korset ska föryngras med Wahlström vid rodret

Röda korsets nya ordförande Margareta Wahlström vill ha bättre samarbete med FN och betydligt fler yngre som engagerar sig i organisationen. – Vi måste aktivt gå ut och berätta hur och varför vi arbetar. Jag häpnade själv när jag fick höra allt vi gör, säger hon.

Ygeman: Det finns ingen akut polisbrist

Polischefer larmar om en akut polisbrist där de får fler arbetsuppgifter, men inte ökade resurser. Det brottsförebyggande arbetet hinns inte med. Men inrikesminister Anders Ygeman (S) delar inte den bilden. Han kräver mer av svensk polis. – Att säga att polisbristen är akut, det är att ta till överord, säger han till SvD.
Läs mer om SvD.
May: Fler hus lättantändliga
Prover visar att fler engelska byggnader är lättantändliga. Theresa May kräver nu att alla hyresvärdar, privata och offentliga, ser över brandriskerna.
May: Fler andra byggnader är lättantändliga
Prover som gjorts efter branden i Grenfell Tower visar att flera andra byggnader har lättantändliga material i fasaden. – Alla offentliga fastighetsägare har instruerats att göra extra säkerhetstester på höghus, säger Theresa May.
Läs mer om Grenfell Tower och Theresa May.

KD: Betonglejon räcker inte som terrorskydd

Kristdemokraterna anser att fler och tyngre betonglejon inte räcker för att skydda Stockholms gågator från terrorister i lastbil.
Expert: Sommaren blir gynnsam för storaffärer
Experter tror på fler storaffärer under heta sommarmånader. Den senaste tiden har miljardaffärerna avlöst varandra. – Rent trendmässigt bör vi se en ökad andel företagsförvärv, säger Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Remium Nordic.
Fler rattfulla men färre åker dit
Polisen har mer än halverat sina trafiknykterhetskontroller de senaste åren. Under 2010 gjordes närmare 2,7 miljoner kontroller, medan motsvarande siffra för 2016 var lite drygt en miljon kontroller, visar en granskning av tidningen Motor.
Läs mer om Motor.
Goda nyheter för de drabbade i jättebranden
Många av de som överlevde branden i Grenfell Tower i förra veckan är alltjämt hemlösa.Men nu meddelar den brittiska regeringen att fler och fler permanenta bostäder står färdiga för de drabbade.
Läs mer om Grenfell Tower.
Allt du behöver veta efter sista avsnittet av Skam
Norsk tv ville dra fler unga till deras sajt.Så de skapade tv-serien Skam. Serien blev en succ, inte bara i Norge. Bara i Sverige har den streamats över 22 miljoner gånger.Här är den stora guiden för dig inför det sista avsnittet som kommer till SVT play 27 juni.Men nej. Det blir ingen Skam säsong 5.
Läs mer om Norge, SVT, Skam och Sverige.
Fler områden särskilt utsatta
Polisen utökar antalet bostadsområden som klassas som särskilt utsatta från 15 till 23. Enligt polisen har det där byggts upp parallella samhällsstrukturer som försvårar polisens arbete där. Rikspolischefen Dan Eliasson vädjar nu om hjälp från andra myndigheter, kommuner, riksdag, regering,
SAS ska spara mer och vill föryngra personalen
Flygbolaget SAS fördubblar sitt sparpaket till tre miljarder kronor fram till 2020. Bland annat vill bolaget ha flexiblare bemanning och fler yngre anställda, som kostar mindre.
M: Vi föreslår största bidragsreformen sen 1980
Bra socialpolitik i Sverige handlar inte om mer bidrag, utan om att fler barn ska gå i bra förskola, ungdomar möta högre förväntningar i skolan och vuxna alltid förväntas gå till jobbet. Förr kom man undan genom att omfördela pengar – med allt högre skatter till allt högre bidrag. Det fungerar inte längre, skriver Ulf Kristersson, ekonomisk-politisk talesperson (M).
Läs mer om Sverige och Ulf Kristersson.
Kronofogden håller utlånarna under armarna
Att kreditprövningarna brister bland kreditgivare är allt annat än en överdrift. Det leder till att fler ärenden skickas till Kronofogden, som på så sätt håller marknaden för blancolån under armarna.
Läs mer om Kronofogden.
Polisen: 5000 kriminella och 200 nätverk i utsatta områden
Polisen bekräftar nu de dystra siffrorna – fler stadsdelar i Sverige klassas som särskilt utsatta. Antalet är uppe i 23. Polisen uppskattar att det finns cirka 5000 kriminella och cirka 200 kriminella nätverk i de 61 områden i Sverige som man kallar för utsatta områden.
Läs mer om Sverige.
Sundhage har inget att förlora – nu ska Sverige göra fler mål
En trupp utan överraskningar. Förbundskapten Pia Sundhage bygger givetvis EM-satsningen runt de rutinerade, viktiga kuggarna. Lindahl, Fischer, Sembrant, Dahlkvist, Seger, Asllani och Schelin. Spelare med mästerskapsrutin, som ger trygghet.
Jag bara skrek – mamman i chock efter sonens terrordåd
LONDON. Grannarna beskriver Darren Osborne som aggressiv och underlig.Nu framkommer fler uppgifter om mannen som misstänks ligga bakom terrorattacken i London under natten mot måndag.– Jag bara skrek, säger Darren Osbornes mamma om ögonblicket då hon fick se sin son på tv.
Läs mer om Darren Osborne och London.
Spotify testar sponsrade låtar i spellistor
Låter företagen betala för att locka till sig fler spelningar. Nya testfunktionen ska enbart dyka upp i gratis-versionen av tjänsten.
Två nya straff för ungdomar kan införas
Straffskalan för ungdomar behöver fler steg, tycker regeringen. I en utredning har man kommit fram till att två räcker; ungdomstillsyn och ungdomsövervakning.
MIljöministern: fler pantprodukter!
Efter att safttillverkarna anslutit sig till pantsystemet hoppas nu miljöminister Karolina Skog (MP) att även andra produkter ska gå samma väg till mötes. Det rapporterar SVT.
Läs mer om Karolina Skog och SVT.
Fortsatt lärarbrist i grundskolan
Bristen på grundskollärare är fortsatt stor i Sverige, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen. Mellan januari och maj utannonserades fler än 21.000 lediga tjänster. Men lärarbristen skiljer sig över landet – och i gymnasiet har den minskat.
Läs mer om Arbetsförmedlingen och Sverige.
Brist på tiotusentals transportarbetare
Transportnäringen riskerar att få stor brist på personal i framtiden, spår branschen i en ny rapport. Nu kräver man att regeringen agerar för att få in fler ungdomar i yrket.