Florida

Systrarna har återvänt till Florida efter orkanen

Peg och Penny Parnevik återvände till Florida efter orkanen Irmas ödeläggelse.I tv-familjens hus fanns varken mat, el eller varmvatten.– Vi fick sova i en bastu, berättar Peg Parnevik i podcasten Pillowtalk.

Parneviks sorgliga upptäckt efter orkanen

Stormen Irma har nu tillslut lagt sig och skadorna efter är förödande.Bland annat så har familjen Parnevik visat upp vad den fruktade stormen gjort med deras hus på Jupiter Island i Florida.Nu visar Mia Parnevik en ytterligare sorglig upptäck till följ av stormen – nämligen en död sköldpaddsunge som spolats upp på familjens tomt.– Kolla här, herregud den är riktig, den är död hörrni, säger Mia Parnevik i sitt klipp på Instagram.
Rosie O'Donnells ex-fru hittad död
Komedistjärnan Rosie O'Donnell är i sorg.Hennes ex-fru Michelle Rounds har hittats död i sitt hem i Florida.Jag är sorgsen över att höra om den här fruktansvärda tragedin, säger Rosie O'Donnell i ett uttalande till sajten TMZ.Michelle Rounds blev 46 år.
Läs mer om Florida.Jag.
Orkaner som Irma kan vara det nya normala
Stormen Irmas härjningar i södra Florida kan vara förebud om ett nytt normaltillstånd. I Miami flyttar människor från strandlinjen och nybyggda lägenheter vid Atlantens kust reas ut. Ändå vägrar Floridas guvernör tala om klimatförändringar. DN går i Irmas spår.
Läs mer om Florida och Irma.

Mia Parnevik visar upp huset – efter stormen

Den fruktade stormen Irma har slutligen lagt sig, efter att ha krävt 61 människoliv.Nu visar Mia Parnevik upp förödelsen i deras hus på Jupiter Island i Florida.– Vi har nästan inget tak kvar, säger hon i en video på Instagram.
TV4 tvingas förklara sig – efter bluffen i Idol
TV4 tvingas förklara sig efter bluffen i Idol.I slutet av onsdagens avsnitt säger Pär Lernström att de kvarvarande deltagarna ska få åka till Florida –men delstaten är för närvarande i kris efter orkanen Irmas framfart.I själva verket skedde resan långt tidigare, och kanalen kände sig tvungen att lägga in en förklarande text då avsnittet sänds.
Läs mer om Florida, Idol, Idol.I och Pär Lernström.
I Irmas spår: Sex omkomna när äldreboende blev strömlöst
Fortfarande är miljontals människor i den amerikanska delstaten Florida utan ström efter ovädret Irma — och sex personer har avlidit sedan ett äldreboende blivit strömlöst. Efter kritik lovar nu Storbritannien och Frankrike mer stöd till sina respektive länders områden i Karibien som drabbats av Irma.
Fem döda på vårdhem efter stormen Irma
Fem personer uppges ha dött på ett vårdhem i Florida, USA efter stormen Irma.Vårdhemmet ska ha förlorat strömmen till följd av stormen, uppger USA Today.
Läs mer om Florida, Irma, Irma.Vårdhemmet och USA.
Teslas Autopilot var bidragande till dödlig olycka – enligt amerikanska myndigheter
National Transportation Safety Board, NTSB, är en amerikansk myndighet som utreder haverier, främst inom flyget. Men man granskar även andra trafikslag och NTSB fick förra året uppdraget att utreda den tragiska olyckan då en man omkom i en krasch med en lastbil. Dödsolyckan i Florida var den första i en Tesla Model S där föraren använt Autopilot, det självkörande assistanssystemet. Teslas Autopilot har kritiserats av bland annat Volvo och BMW för att lura föraren in i en falsk trygghet och därmed helt överlåta körningen till Autopilot. Tesla har varit mycket tydliga med att Autopilot är ett as
Läs mer om Autopilot, BMW, Florida och Volvo.
Dödstalet stiger efter Irma
Fortfarande är 12 miljoner människor i den amerikanska delstaten Florida utan ström efter ovädret Irma.
Läs mer om Florida och Irma.
Myndighet: Teslas system bidrog till dödskrasch
Begränsningar i autopilotsystemet bidrog i hög grad till dödsolyckan med en självkörande Tesla i Florida förra året. Det har amerikanska myndigheter kommit fram till.
Läs mer om Florida och Tesla.
Karibien i behov av hjälp efter Irmas framfart
25 procent av bostäderna i Florida Keys är förstörda och ungefär 15 miljoner människor är utan ström i USA:s sydöstra hörn. Totalt har minst 46 personer dött av orkanen Irmas härjningar sedan ovädret svepte in över Karibien förra veckan. – Vi har ett stort behov av förnödenheter, mat och vatten, säger en boende på ön Saint Martin.
Läs mer om Karibien och Saint Martin.
13 miljoner strömlösa i Florida
Läs mer om Florida.
Nya detaljerna i mordet på kampsportsstjärnan
I juli mördades den 25-åriga MMA-fightern Aaron Rajman brutalt i sitt hem i Florida.Nu har tre stycken tonåringar, två män och en kvinna, häktats misstänkta för mord.– Det här var ingen slumpmässig våldsaktion, Rajman var ett utpekat mål, säger åklagaren Dave Aronberg enligt New York Post.– Jag är tacksam över att de har åkt fast, säger Rajmans flickvän Emily Imber.
Ledningar lät som popcorn – de small en efter en
När Irma på måndagen nått Georgia lämnade hon halva Florida utan ström bakom sig. Det väntas ta tid innan människor återigen kan laga mat och få ner temperaturen inomhus. Trots det andas många ut över att Irma tappade styrka och lämnade hus välbehållna på många platser på fastlandet.
Läs mer om Florida, Georgia och Irma.
Mångmiljonären om orkanen Irma: Det var fruktansvärt
FORT LAUDERDALE/STOCKHOLM. Leif-Ivan Karlsson och hans hustru, Susanne, valde att stanna kvar i sitt hus i Florida när Irma drog fram. Men superentreprenören erkänner nu att det var en skrämmande upplevelse. – Det var fruktansvärt. Helgen har varit jättetung, och det kändes som att huset och allting skulle blåsa bort.
Läs mer om Florida, Irma och Susanne.
Orkanernas framfart kan påverka USA:s ekonomi
Orlando. Orkanen Irma har skördat minst fyra människoliv i Florida och uppåt sex miljoner hem i delstaten var på måndagen utan ström. I takt med att Irma drar norrut, mot övre Florida och delstaten Georgia, tappar orkanen i hastighet och styrka.
Läs mer om Florida, Georgia och Irma.
Parneviks skräck: Kan inte återvända
Golflegendaren Jesper Parnevik och hans familj kan inte ta sig in till Florida på grund av orkanen Irma.Och familjen följer utvecklingen med fasa.– Man mår konstant dåligt, säger hustrun Mia Parnevik.
Läs mer om Florida, Irma.Och och Mia Parnevik.
The new urban crisis: Den liberala och kreativa staden har blivit en segregerad ö
Kändisakademikern Richard Florida gjorde succ med boken Den kreativa klassen 2004. Men nu har han tänkt om. I The new urban crisis kritiserar han de stora städernas ojämlikhet och segregation. Po Tidholm har läst boken.
Läs mer om Den.
Tesla räddar bilägare från orkanen Irma
För att ge ännu fler människor i Florida chansen att undkomma orkanen Irma har bilföretaget Tesla uppgraderat batterierna i modellerna S, X 60 och 60D.Och den fjärrstyrda räckviddsförändringen, som kostar från 40 000 kronor/bil, har gjorts gratis.
Läs mer om Florida, Irma och Tesla.
Orkanen Irma försvagas
Monsterorkanen Irma tappar kraft på sin bana över sydvästra Florida. Men fortfarande livsfarlig och nu varnas för flodvågor. Människor uppmanas att hålla sig inne.
Läs mer om Florida.
Orkanen Irma härjar Florida – livsfarliga översvämningar
Monsterorkanen Irma har tappat kraft på sin bana över sydvästra Florida, men är fortfarande livsfarlig, varnar orkancentret NHC. Människor uppmanas att hålla sig inne. Omkring 07-tiden på måndagsmorgonen står Irma söster om staden Tampa, som drabbas av orkanvindar.
Läs mer om Florida, Irma, NHC och Tampa.
Tjuvar plundrar tomma hus i orkanens spår
Orkanen Irma har slagit till mot fastlandet i Florida och miljontals människor har evakuerats.Men i ovädrets spår slår plundrare till mot tomma hus och affärer.Minst 19 personer ska ha gripits efter att ha försökt plundra både vapen- och sportaffärer.
Läs mer om Florida.
Orkanen Irma härjar Florida – fortfarande livsfarlig
Monsterorkanen Irma har tappat kraft på sin bana över sydvästra Florida, men är fortfarande livsfarlig, varnar orkancentret NHC. Människor uppmanas att hålla sig inne. Omkring 07-tiden på måndagsmorgonen når Irma staden Tampa.
Läs mer om Florida, Irma, NHC och Tampa.