Fordon

27 bilar i seriekrock nära Lund

Inrikes. Totalt 27 fordon är inblandade i en seriekrock på E22 i Lund, uppger Räddningstjänsten Syd. - Det är mest personbilar, men även en lastbil som ligger i diket, säger Mattias Sköld på Räddningstjänsten Syd till TT.
Läs mer om E22, Lund och Räddningstjänsten Syd.

20-tal bilar i seriekrock nära Lund

Totalt 27 fordon är inblandade i en seriekrock på E22 i Lund, uppger Räddningstjänsten Syd på Twitter. Vägen är helt avstäng i södergående rikting.
Masskollision utanför Lund med 27 fordon
En masskollision med 27 fordon inblandade har på lördagsförmiddagen inträffat på E 22 utanför Lund.
Läs mer om Lund.
27 fordon i krock på motorväg: Jättehalt
Enligt räddningstjänst Syd är 27 fordon inblandade i en krock.Totalt ska fem personer ha skadats.Räddningstjänsten varnar nu för att det är halt på platsen.– Det var en rätt lång bit med bilar som låg utspridda, säger Maria Falk, som satt fast i köerna.
Läs mer om Maria Falk och Syd.

Talibanerna tar på sig sprängdåd i Kabul

Minst två människor dödades när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning, placerad i ett fordon, i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger en talesperson för inrikesdepartementet.
Läs mer om Kabul.
Talibanerna tar på sig sprängdåd i Kabul
Utrikes. Minst två människor dödades när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning, placerad i ett fordon, i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger en talesperson för inrikesdepartementet.
Läs mer om Kabul.
Minst två döda i explosion i Kabul
Minst två människor har dödats när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning, placerad i ett fordon, i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger en talesperson för inrikesdepartementet.
Läs mer om Kabul.
Så mycket är din bil värd - sök bland 42 000 fordon
Det är mycket att tänka på om du funderar på att sälja din bil, och för att göra de rätta valen krävs att du har så mycket information som möjligt. Den viktigaste informationen för att du ska kunna få rätt pris är vad din bil är värderad till.Därför har Allt om Bilar i samarbete med autouncle.se tagit fram en tjänst där du kan söka bland värderingar på 42 526 begagnade bilar.
Läs mer om Allt och Bilar.
Fordon körde in i träd – en person allvarligt skadad
En lätt lastbil fick sladd och körde in i ett träd i södra Stockholm.En person skadades allvarligt enligt polisen.– Vad det var för skador vet jag inte, säger Eva Nilsson, polisens pressinformatör vid polisen i Stockholm.
Många åtgärder krävs för att självkörande fordon ska höja trafiksäkerheten
För att självkörande och uppkopplade fordon ska leda till ökad trafiksäkerhet krävs en hel del åtgärder. Allt från anpassning av tekniken så att den bättre tar hänsyn till oskyddade trafikanter till nya former av utbildning av förare.
"Håll självkörande fordon borta från cyklisterna"
Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribentens egna. DEBATT. Regeringens utredare föreslår att självkörande fordon ska få utnyttja gång- och cykelbanor. Det rimmar illa med regeringens ambition att satsa på cykling.
Flera döda vid broras i Florida
Utrikes. Flera personer ska ha omkommit när en gångbro rasade vid Florida International University, uppger polisen, enligt ABC News. Fem till sex fordon krossades när bron rasade och minst två personer har först i väg med ambulans.
Flera döda vid broras i Florida
Flera personer ska ha omkommit när en gångbro rasade vid Florida International University, uppger polisen, enligt ABC News. Minst två fordon ska ha träffats när bron rasade och två personer har förts i väg med ambulans.
Gångbro vid universitet i Florida har kollapsat
En gångbro vid Florida International University har kollapsat och flera personer uppges ha skadats, rapporterar NBC News. Minst två fordon ska ha träffats när bron rasade och två personer har förts i väg med ambulans.
Flera fordon i krock på E6
Flera fordon är inblandade i en trafikolycka på E6 i Kronetorp.Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.Två bilar fick bärgas från platsen.
Detta händer torsdagen 15 mars
RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Systemair (kl 8.00) FIRST NORTH - Clean Motion, Nordic Flanges Group ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Lufthansa (kl 7.30), Megafon (kl 8.00), China Unicom , Exone (efter USA-börsernas stängning), SPX STÄMMOR - Cortus Energy, Danske Bank, Diadrom, Nordea, Pharmacolog, Ramirent, Sotkamo Silver BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER - Inhalation Sciences: bolagspresentation hos Erik Penser kl 12.00 BÖRSSTATISTIK - H&M: presenterar försäljningssiffror för första kvartalet kl 8.00 - Fordon: uppdatering bilförsäljning Västeuropa i febr från Acea EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - Bygghemma: anmäl
Trafikolycka med tre fordon på E6 – långa köer på motorvägen
En trafikolycka inträffade strax efter klockan 18 på E6 i norrgående riktning i närheten av trafikplats Rydebäck söder om Helsingborg.Tre personbilar ska vara inblandade, men det finns inga rapporter om personskador.
Läs mer om Helsingborg.Tre och Rydebäck.
Brand i lastmaskin nära byggnad
Räddningstjänsten larmades på onsdagseftermiddagen till en brand i ett fordon i Mjälga i Borlänge. Kartan visar ungefärlig position för branden. Larmet kom in klockan 15.21. Det hade börjat brinna i en lastmaskin vid Svensk Markservice.
Ford återkallar 1,4 miljoner fordon
Ford återkallar nästan 1,4 miljoner bilar i Nordamerika på grund av problem med rattarna, rapporterar AP.
Läs mer om Nordamerika.
Skärpta krav för vinterdäck på tunga fordon
Regeringen går vidare med skärpta krav på vinterdäck även på lastbilar och bussar – samtliga hjul ska vara vinterdäck. – Vår bedömning är att trafiksäkerheten kommer att öka, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).
Skärpta krav för vinterdäck på tunga fordon
Regeringen går vidare med skärpta krav på vinterdäck även på lastbilar och bussar – samtliga hjul ska vara vinterdäck. Vår bedömning är att trafiksäkerheten kommer att öka, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).
Självkörande fordon - snart en självklarhet
Utvecklingen av självkörande fordon går snabbt. Redan i dag testkörs bussar och bilar på flera håll både i Sverige och utomlands.
Läs mer om Sverige.
Mannen ska ha orsakat trafikolycka och sedan smitit från platsen - nu åtalas han
En man från Falu kommun har åtalats misstänkt för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Han ska ha kört på ett annat fordon med sin bil och sedan smitit från platsen. Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.
Läs mer om Falu.
Bilbråket växlas upp – EU sätter hårt mot hårt
Handelsbråket mellan USA och EU trappades upp på måndagen. Flera av EU:s biljättar varnar nu Donald Trump för att införa tullar på fordon. Samtidigt vill presidenten att Kina öppnar för amerikanska bilar och sojabönor.
Läs mer om Donald Trump, Kina och USA.
Lastbil och personbil i kollision – en person har förts till sjukhus
En lastbil och en personbil har kolliderat i Vindelns kommun.Fler fordon kan vara inblandade, skriver polisen på deras hemsida.En person är förd till sjukhus.