Fortsatt

SSAB lyfter på köpråd

Stockholmsbörsen backade i inledningen av onsdagshandeln, sista dagen innan bokslutssäsongen drar i gång på allvar. SSAB gick mot strömmen efter köpråd från Goldman Sachs och fortsatt krut i råvarupriserna.

Kinas aktiemarknad kan växa ännu mer

Kinas ekonomi fortsätter gå starkt framåt, men goda tillväxtsiffror och ett lysande aktieår. Prognosen för 2018 är en fortsatt stark konsumtionsdriven tillväxt. Börsåret 2017 i Kina var rekordartat, och Enligt Karine Hirn, partner på East Capital finns en stor potential för aktiemarknade även för 2018: Aktiemarknaden är fortfarande attraktivt värderad säger hon i Ekonomistudion.
Swedbank: Då höjs räntan
Den globala ekonomin fortsätter att stärkas. Det gynnar svensk export och gör att tillväxten även 2018 ser ut att utvecklas relativt väl, trots att den inhemska konjunkturen har toppat och börjar vända ned. Men bostadsmarknaden är fortsatt osäker. Det skriver Swedbank i en konjunkturprognos på onsdagen.
Läs mer om Swedbank.
Fortsatt stort utbud av bostäder – priserna sänks
Trenden med ett jätteutbud av bostäder till salu och många prissänkningar håller i sig. Det visar nya siffror från Booli. Det är köparens marknad i både storstäderna och riket. – Det tar betydligt längre tid att sälja en bostad, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli.
Läs mer om Booli och Matilda Adelborg.

Sobi får grönt ljus av FDA för fortsatt studie

Sobi meddelar att den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, har utfärdat tillstånd att gå vidare med klinisk prövning av läkemedelskandidaten Sobi003 i den första studien på människor.
Läs mer om FDA och Sobi003.
Investor: Aleris utveckling fortsatt svag - prognoser sänks
Investors vård- och omsorgsbolag Aleris utvecklas fortsatt otillfredsställande enligt investmentbolagets bokslutskommunik, och en goodwillnedskrivning på nästan 1 miljard kronor görs samtidigt som prognoserna på kort och medellång sikt revideras ned.
De är gängkrigens oskyldiga offer
Daniel, 63, sprängdes ihjäl när han plockade upp en handgranat i Vårby gård.En utbytesstudent träffades av kulor när en man öppnade eld inne på en pizzeria i Uppsala.Dödsskjutningarna är på rekordnivåer – och gängvåldet har fortsatt att drabba oskyldiga 2018.Justitieminister Morgan Johansson ser allvarligt på utvecklingen – men bedömer att antalet skjutningar kommer minska i år.– Jag är väldigt förhoppningsfull om det, därför att polisen får nu mycket starkare verktyg till sitt förfogande, säger han.
Målet är att vi ska kunna nå fler utsatta
Flera uppgifter kring Mikamottagningarna är felaktiga. Ingen människa som behöver fortsatt hjälp kommer att lämnas utan stöd. Detta står i fokus för allt vårt arbete från stadens sida, skriver företrädare för MP, S, V och Fi i Stockholms stad, i en replik.
Läs mer om Mikamottagningarna.
Senaten skjuter upp omröstning
Den planerade omröstningen om fortsatt finansiering av USA:s statsapparat skjuts upp till lunchtid på måndagen lokal tid. Beslutet innebär att veckan kommer att inledas med stora delar av USA:s statsapparat stängd.
Svenskarna fortsatt skeptiska till Trump – men SD-väljare avviker
Sverige är ett av de länder i världen där befolkningen ser mest kritiskt på president Trump. En mätning från DN/Ipsos visar att den svenska misstron fortsätter att vara djup. 82 procent anser att Donald Trump är negativ för freden och säkerheten. Sverigedemokraternas väljare avviker som mer positiva.
Läs mer om Donald Trump, SD-väljare och Trump.
Börshajarna har hittat nya byten
Trots det episka raset i Fingerprints aktie under förra året räknar många aktieproffs med fortsatt kursfall, visar blankningsstatistiken. Men fler bolag väntas få det tufft framöver - bland annat två folkaktier.
Fortsatt fängelsestrejk i Frankrike
Läs mer om Frankrike.
Budgetkrisen allt mer akut – positionerna låsta
Trumps årsdag präglas av en budgetkris med låsta positioner. Statsanställda vet inte om de kan gå till jobbet på måndag eller få ut sina löner. Men politikerna står fortsatt långt ifrån varandra.
20 dagar till OS – här är Sveriges största medaljhopp
Snowboardstjärnan Sven Thorgren missar OS efter en ny skada. Men i skicross har Sandra Näslund fortsatt att totaldominera. Stafettdamerna i skidskytte har tagit två raka pallplatser i världscupen och i helgen genrepar Charlotte Kalla och Stina Nilsson i längdspåret. Bara 20 dagar återstår till vinter-OS i Pyeongchang.
Bankernas glädjebesked till alla USA-älskare
Att semestra i USA kommer att bli ännu billigare nästa år – i alla falla om man ska tro på två av Sveriges största banker. Både SEB och Swedbank spår en fortsatt förstärkning av kronan mot dollarn. Men en starkare valuta har även en baksida.
Läs mer om Swedbank och USA.
Federer klarade hettan: Det har varit värre
Det är fortsatt extremt hett i Melbourne. Men det borde inte vara något problem enligt Roger Federer. – Om du vill vara bland de bästa måste du spela under alla förutsättningar, säger han.
Läs mer om Melbourne och Roger Federer.
Federer: Det har varit värre
Det är fortsatt extremt hett i Melbourne. Men det borde inte vara något problem enligt Roger Federer. – Om du vill vara bland de bästa måste du spela under alla förutsättningar, säger han.
Läs mer om Melbourne och Roger Federer.
Undersökning: Trump bra för ekonomin men inte som president
USA:s president Donald Trump får höga siffror när det gäller landets ekonomi men fortsatt låga när det gäller hans arbete som president som helhet. Det visar en ny opinionsundersökning.
Läs mer om Donald Trump.
Filnrecension: Molly's game – oengagerat om sarkastisk kortprinsessa
Aaron Sorkin är för evigt förknippad med den älskade presidentserien Vita huset. Han har envist fortsatt skriva filmer om omstridda män med makt; en känd baseballboss (Moneyball), en kontroversiell politiker (Charlie Wilsons's war), en sociala medier-kung (The social network) och ett Apple-snille (Steve Jobs).
Läs mer om Apple-snille och Vita.
SAS jätteorder – ska beställa 40 flygplan
När SAS köper flygplan väljer man Airbus – framför Boeing, skriver E24.Nu ska flygbolaget lägga en stororder på 40-50 plan.Men först måste SAS nå upp till sina fortsatt hårda sparkrav.
Läs mer om Boeing.
Handelsbanken tror på försiktiga räntehöjningar
Svensk ekonomi gynnas av en stark omvärldsutveckling. Hushåll och företag är fortsatt optimistiska och bostadsmarknaden bör stabiliseras. Det skriver Handelsbanken i en konjunkturprognos på torsdagen.
Läs mer om Handelsbanken.
Tre kvinnliga partiledare i nya norska regeringen
Den kontroversiella politikern Sylvi Listhaug från Fremskrittspartiet får en ny och mer framskjuten position i den norska regeringen. Hon tar över som justitieminister, men kommer även att ha fortsatt ansvar för invandringsfrågor. Det kan skapa påfrestningar i samarbetet med det nya regeringspartiet Venstre.
Han stängs av i sex månader för kokain
I december testade travkusken Adrian Kolgjini, 24, positivt för kokain.Nu meddelar Svensk travsport att Kolgjini stängs av i sex månader.Avstängningen gäller fortsatt från 13 december 2017 och sex månader framåt, skriver de i domen på sin hemsida.
Läs mer om Adrian Kolgjini, Kolgjini och Svensk.
Han stängs av i sex månader för kokain
I december testade travkusken Adrian Kolgjini, 24, positivt för kokain.Nu meddelar Svensk travsport att Kolgjini stängs av i sex månader.Avstängningen gäller fortsatt från 13 december 2017 och sex månader framåt, skriver de i domen på sin hemsida.
Läs mer om Adrian Kolgjini, Kolgjini och Svensk.
Fortsatt slagit för euron
Euron vände åter nedåt mot dollarn i den europeiska förmiddagshandeln på onsdagen, efter att ha stigit till nytt treårshögsta, 1:2323, i Asienhandeln. Dollarn återhämtade samtidigt tisdagskvällens nedgång mot japanska yen.
Läs mer om Asienhandeln.