Fortsatt

Brexit kan bromsa i tyskt bilrace

Medan den tyska bilindustrins flaggskepp Volkswagen fortsatt tyngs av dieselgate uppvisar konkurrenterna BMW och Daimler rekordresultat. Men oron växer inför vad Brexit – som sätts i gång på onsdag – ska få för följder. – Vi måste vara beredda på att vad som helst kan hända, säger BMW:s försäljnings- och marknadschef Ian Robertson till DN.

7 citat från exklusiv intervju med Bob Dylan

Bob Dylan har medverkat i en ovanligt öppenhjärtig intervju med författaren Bill Flanagan. Knäpptystnad råder fortsatt om rocklegendarens eventuella Nobelföreläsning – men han delar med sig av fler anekdoter än han gjort på många år. DN har sammanfattat några av de mest uppseendeväckande citaten.
Optimism i exportindustrin
Enligt de svenska industriföretagen har efterfrågan i omvärlden utvecklats överraskande starkt och det ekonomiska läget har därför fortsatt att stärkas sedan i höstas. Det visar Riksbankens senaste företagsundersökning.
Mikaela Laurn: Hade inte med det att göra
Mikaela Laurn åkte i helgen ut ur TV4-programmet Let's Dance. Det var en välsignelse i förklädnad. För nu kan hon satsa helhjärtat på att förbereda sig inför titelmatchen mot Ewa Piatkowska. – Jag hade gått in i väggen om jag hade fortsatt dansa, säger hon.
Läs mer om Ewa Piatkowska.

Svenska Opus avslöjade VW i dieselskandalen

Redan 2014 – ett år före den stora dieselskandalen – avslöjade svenska bilkontrollföretaget Opus att tvålitersdieslarna från VW släppte ut för mycket.Nu vill USA:s president Donald Trump lätta på reglerna men det oroar inte Opus tillträdande vd som tror på fortsatt stor omsättning i USA.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Fortsatt mardröm för Anna Kinberg Batra
Mardrömmen fortsätter för Anna Kinberg Batra – samtidigt som Annie Lööf har anledning att fira. På torsdagsmorgonen presenterade SVT/Novus ännu en mätning där Sverigedemokraterna är större än Moderaterna. – Jag tycker att det är väldigt bra att det går bra för Centerpartiet. Men det måste också gå bra för Moderaterna, säger partisekreteraren Tomas Tob.
Vändningen – norska stjärnan kan fortsätta
Framtiden är fortsatt oviss för Ingvild Flugstad Östberg. Den norska skidstjärnan har fortfarande inte bestämt sig för om hon ska lägga av eller inte. – Jag måste känna glädje över att åka skidor, säger hon till Oppland Arbeiderblad.
Ny prognos: Tuffare tider väntar it-konsultbolagen
Politisk oro, teknikförändringar och fortsatt hård konkurrens kan innebära en rejäl inbromsning för försäljningen av it-tjänster i världen under de närmaste tre åren.
Ny prognos: Tuffare tider väntar it-konsultbolagen
Politisk oro, teknikförändringar och fortsatt hård konkurrens kan innebära en rejäl inbromsning för försäljningen av it-tjänster i världen under de närmaste tre åren.
Jag glömde allting inom fem minuter
De senaste åren har en rad skidåkare drabbats av allvarliga olyckor som har skakat om sporten. Anna Holmlund ligger fortsatt i koma och inför förra helgens Freestyle-VM i Sierra Nevada kraschade den polska skicrossåkaren Karolina Riemen under ett träningsåk. Hon vårdas nu på sjukhus för huvudskador. – Det är hemska nyheter varje gång, men eftersom samma sak har hänt mig så är jag hoppfull, säger Pekka Hyysalo. För sju år sedan vaknade den tidigare freestyleåkaren upp ur koma utan att kunna tala eller gå. Nu väljer han att dela sin berättelse med SPORT-Expressen.
Erik Ohlsson: Europa ännu sårbart för terrorattacker
Terrororganisationen IS är på reträtt. Kalifatet är på väg att falla. Det har minskat rörelsens slagkraft men inte hejdat faran för nya attacker med jihadistiska förtecken mot mjuka mål. Europa är fortsatt sårbart för terror.
De värsta terrordåden i Europa under 2016
Ett år har gått sedan självmordsbombare sprängde ihjäl sig på Bryssels flygplats och på tunnelbanestationen Maalbeek. 32 människor dog och över 300 skadades. Men terrordåden har fortsatt. Här är de 5 värsta terrordåden i Europa under året som gått.
Läs mer om Europa och Maalbeek.
OECD: Kinas tillväxt fortsätter minska
Tillväxten i Kina väntas växla ned ytterligare, med en fortsatt anpassning av överskottskapacitet i tillverkningsindustrin och långsammare investeringar. Riskerna ligger på nedsidan, men policystöd väntas hålla tillväxten över 6 procent. Det skriver OECD i en rapport om Kina som publicerades på tisdagen.
Läs mer om Kina.
Polsk skicrosstjärna fortsatt nedsövd
Den polska skicrosstjärnan Karolina Riemen-Zerebecka kraschade svårt på träningen inför VM i förra veckan. 28-åringen hålls fortfarande nedsövd och planen är att väcka henne under de kommande dagarna.
Fortsatt ökad utgivning av barnböcker
Litteratur. Barnboksutgivningen i Sverige fortsätter att öka och är nu mer än dubbelt så stor som år 2000, konstaterar Svenska Barnboksinstitutet som på tisdagen presenterar 2016 års utgivningsstatistik.
Lärare på nazistmöte – får ändå jobba kvar
Grundskoleläraren besökte nazistmöte och är med i en rad nationalistiska grupper på sociala medier, skriver Sydsvenskan.Samtidigt har läraren utsatts för flera attacker – och har bland annat fått en rökbomb inkastad i sin bostad.På skolan har många reagerat på att läraren jobbar kvar.Min bedömning är att i dagsläget finns det ingen anledning till oro och inga signaler tyder på att jag inte kan ha fortsatt förtroende för aktuell lärare., skriver rektorn i ett informationsutskick till föräldrarna.
Fler bolag vill in på Stockholmsbörsen
Det är fortsatt hett på Stockholmsbörsen. Två nya bolag är klara för notering och många står och stampar i farstun och vill in. Biltillverkaren Volvo Cars är ett attraktivt byte som det också ryktas kring.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Nya förslaget markerar tydligt Trumps riktning
Senaste veckan har Donald Trump firat sina första 50 dagar som president, haft besök av både saudiska kungahuset och Angela Merkel, twittrat om Snoop Dog, Fake News och fortsatt anklaga Barack Obama för att ha avlyssnat honom. Men viktigast är ändå det budgetförslag som lagts fram från Vita huset och som markerar en tydlig riktning.
Juventus-fans blev attackerade
Juventus håller fortsatt stadigt grepp om Scudetton. Under söndagseftermiddagen vann man med 1-0 borta mot Sampdoria. På vägen till Genua blev dock en buss med Juventussupportrar attackerad. Detta enligt Il Messaggero. Se målet i spelaren ovan.
Fortsatt tufft för sjukhusen när landstinget stramar åt
Åtstramningar väntas i Stockholms läns landsting de närmaste åren. Det innebär besparingar på både byråkrater och konsulter, men även sjukvård och trafik, när landstingsdirektören föreslår besparingar på 2,3 miljarder kronor fram till 2021.
Mari Laukkanen fortsatt stark i Holmenkollen
Finlands Mari Laukkanen grejade karriärens andra världscupseger när hon vann jaktstarten över 10 km i Norge.
Läs mer om Holmenkollen och Norge.
Laukkanen fortsatt stark i Oslo
Läs mer om Oslo.
Familjen vakar över Holmlund dygnet runt
Sverige kör VM i skicross utan landslagets största stjärna. Tre månader efter skidolyckan i Italien ligger Anna Holmlund fortsatt i koma med allvarliga hjärnskador. De senaste dagarna har läkarna sett vissa positiva tecken - men framtiden är fortsatt oviss. För familjen handlar vardagen om att hantera praktiska frågor och finnas vid Annas sida dygnet runt. – Föräldrarna reser hela tiden till Stockholm, där finns alltid någon bredvid Anna, säger Holmlunds manager David Nilsson.
Terroristjägaren: Det här är vad de håller på med, skär halsen av folk
Två månader efter 11 september-attackerna 2001 tillträdde Agnetha Hilding Qvarnström som Säpos åklagare. Hennes facit sedan dess: sex åtal med terrorbäring, två fällande domar. Terrorhotnivån i landet är fortsatt förhöjd. Är lagens långa arm för kort?