Fortsatt

Fortsatt tungt för Göteborg

Läs mer om Göteborg.

Fortsatt tågkaos – totalstopp i trafiken söderut

Det är fortsatt stopp i tågtrafiken söderut från Stockholm. Stora förseningar kommer att följa under resten av dygnet.
Läs mer om Stockholm.
Fortsatt dåliga nyheter för Kinberg Batra
DN/Ipsos junimätning visar att förtroendet för Moderatledaren Anna Kinberg Batra har halverats det senaste året.–Det är det kraftigaste tapp som vi har sett sedan mätningarna inleddes år 2000, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos till Omni.
Takata störtdyker i Tokyo
Krockkuddstillverkaren Takata har fortsatt kraftigt ned på Tokyobörsen kring oro för en konkurs. Aktien har rasat med över 50 procent.
Läs mer om Tokyo och Tokyobörsen.

Man överbord saknad i Hjälmaren

En man föll överbord från en segelbåt på Hjälmaren på onsdagen. Segelbåten lokaliserades vid 15.40, men mannen är fortsatt saknad.
Läs mer om Hjälmaren.
KI: Utrymme för reformer i höst
Svensk ekonomi går fortsatt starkt, även om BNP-tillväxten bedöms sakta in de närmsta åren. Konjunkturinstitutet (KI) ser ljust på utsikterna och räknar med att det finns visst utrymme för ofinansierade reformer i kommande höstbudget.
Jakten i sista stund på Arbogakvinnans kniv
Under pågående rättegång har polisen fortsatt jaga mordvapnet som användes vid sommarstugan i Arboga.Efter attacken ska Mohammed Rajabi ha dumpat kniven i ett vattendrag.På platsen har polisen hittat två knivar.Men ingen av dem är mordvapnet, enligt Rajabi.
5 000 kriminella och 200 nätverk i utsatta områden
Att nå en hållbar förändring i de 61 utsatta områdena kommer att ta många år. Vi behöver mer resurser, men också stöd av lagstiftaren. Hårdare straff för vapenbrott, ökad möjlighet till kameraövervakning, möjlighet till hemlig dataavläsning och fortsatt tillgång till datalagring är de viktigaste önskemålen, skriver Dan Eliasson och Mats Löfving.
Läs mer om Dan Eliasson.
Fortsatt lärarbrist i grundskolan
Bristen på grundskollärare är fortsatt stor i Sverige, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen. Mellan januari och maj utannonserades fler än 21.000 lediga tjänster. Men lärarbristen skiljer sig över landet – och i gymnasiet har den minskat.
Läs mer om Arbetsförmedlingen och Sverige.
Stockholmsbörsen bland Europas fem starkaste
Investerarnas aptit på börsen är fortsatt stark. Stockholmsbörsens uppgång på drygt 11 procent hittills i år står sig väl jämfört med utvecklingen på några av Europas mäktigaste börser och hamnar bland topp fem.
Fortsatt lärarbrist i grundskolan
Bristen på grundskollärare är fortsatt stor i Sverige, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen. Under maj månad utannonserades fler än 21 000 lediga tjänster. Men lärarbristen skiljer sig över landet – och i gymnasiet har den minskat.
Läs mer om Arbetsförmedlingen och Sverige.
HM dyker – men spararna köper mer
HM:s aktie har tappat över 40 procent på två år och bolaget är starkt ifrågasatt. Men småspararna har fortsatt att tanka aktier i klädjätten. Var fjärde HM-sparare ligger nu back.
Läs mer om HM-sparare.
Kineser fortsatt i topp bland världens superdatorer
På 10-topplistan över de 500 mest kraftfulla superdatorerna har det inte hänt mycket senaste året. Går man däremot längre ner på listan återfinns de verkliga framstegen.
Här är turisterna som Stockholm tjänar mest på
Svensk turism har fortsatt stor potential. Enligt Visit Sweden vill över 80 miljoner människor resa till Sverige. Rysslandturisterna spenderar mest, när de besöker Sverige. Tyskarna håller hårdare i plånboken.
Läs mer om Stockholm och Sverige.
Skolelev polisanmäld – ska ha slagit personal med dator
Mellanstadieeleven ska ha slagit en person i skolpersonalen upprepade gånger med en dator och denne fick fly in på toaletten. Därefter ska slagen ha fortsatt att hagla med en innebandyklubba.Skolan valde då att polisanmäla eleven – vilket föräldrarna reagerade på.De menar att en anmälan mot eleven, som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och undervisas på särskilt sätt, är felaktig och har anmält rektorn och kommunen till JO.Göteborgs kommun anser inte att de gjort något fel.
Republikanskyttens fru: Kan inte förstå det
Topprepublikanen Steve Scalisles tillstånd är fortsatt kritiskt.Nu berättar skyttens fru att hennes man förberett sig inför attacken genom att sälja nästan allt han ägde från sitt företag, enligt The Guardian.– Jag kan inte förstå att han gjort det här, säger Sue Hodgkinson.
Läs mer om Sue Hodgkinson och The Guardian.
Fortsatt tekniktrögt på Wall Street
Torsdagen blev ännu en skakig dag för teknikaktier på Wall Street.
Läs mer om Wall Street.
Fortsatt missnöje med Mac App Store
Var tredje utvecklare har valt att bojkotta Apples programbutik helt och hållet.
Läs mer om Mac App Store.
Gunnar Jonsson: Politisk enighet om fortsatt förvirring
Tiden har rusat i väg medan allianspartierna var för sig har berättat hur övriga tre ska ena sig bakom det egna förslaget. Rödgröna skattehöjningar på medelinkomsttagare, småföretagare och flygresor skulle stoppas. Men hur?
Smartphones, vr och oled tv: De här produkterna vill svensken ha i höst
Sociala medier, virtual reality och ett pågående tv-krig är tre saker som påverkar vilka prylar som gäller i höst. Men vi är också fortsatt intresserade av trådlöst ljud och bättre mobiltelefoner.