Fortsatt

Mordet på Albin: Besked väntas klockan 15.30

Under måndagen avslutades rättegången kring det misstänkta mordet på 16-årige Albin Einarsen i Halmstad.Åklagaren har krävt att den 20-åring som åtalats för mord döms till 4-5 års fängelse.Ett beslut om huruvida 20-åringen ska vara fortsatt häktad väntas när rätten återsamlas klockan 15.30.

Anna Holmlunds glädje efter pojkvännens VM-guld

Efter en turbulent säsong tog Victor Öhling Norberg VM-guld i skicross i mars.Då låg flickvännen Anna Holmlund fortsatt i koma.Nu har hon vaknat, och börjat kommunicera med familj och vänner:– Vi brukar prata om hur olyckan var och att det gick jättebra för Viktor på VM, det är hon jätteglad för, säger pappa Lars Holmlund.
Världsmästarens tillstånd är fortsatt kritiskt efter kraschen
MotoGP-stjärnan Nicky Hayden kraschade svårt under träning i Italien.Och tillståndet är fortfarande kritiskt.–Det är en väldigt sorlig situation, säger stallkollegan Cal Crutchlow till Autosport.
Formel Blogg: Joel Eriksson kör för fortsatt ledning i Formel 3
Att vinna Paus GP är att gå i Tazio Nuvolaris fotspår. Även storheter som Jim Clark, Jack Brabham, Jackie Stewart och Reine Wisell har vunnit loppet. Nu kan det vara Joel Erikssons tur.

Hög risk i 24Money – som ska avveckla sparkontona

Att ta in kapital via nyemissioner har stärkt sparbolaget 24Moneys balansräkning. Men bolagets kreditvärdighet är fortsatt låg. Nu planerar bolaget att stänga dörren för nya sparkontokunder.
Åklagarna ger besked om Assange
Sex månader efter förhören med våldtäktsmisstänkte Julian Assange ger åklagarna i dag besked om man vill ha honom fortsatt häktad och om brottsutredningen fortsätter.
Läs mer om Assange och Julian Assange.
Åklagarna ger besked om Julian Assange
Sex månader efter förhören med våldtäktsmisstänkte Julian Assange ger åklagarna i dag besked om man vill ha honom fortsatt häktad och om brottsutredningen fortsätter.
Läs mer om Julian Assange.
Michael Nylanders skämt om succduon: Uppfostrat båda
Michael Nylander spelade 14 säsonger i NHL och gjorde över 700 poäng i världens bästa liga.I vinter har äldsta sonen William gjort succ i NHL.En succ som fortsatt i Tre Kronor, där han nu utgör mästerskapets kanske bästa duo tillsammans med Nicklas Bäckström – stjärncentern som fick sin NHL-fostran hemma hos familjen Nylander.– Jag brukar skoja om att jag uppfostrat dem båda två. Han (Nicklas) fick komma hem och vara barnvakt, säger 44-åriga Michael Nylander i SVT.
Fortsatt sökinsats efter försvunnen kvinna
En 19-årig kvinna från en ort i Hälsingland är försvunnen och hon kan ha blivit utsatt för ett brott. Ett intensivt sökande efter henne pågår. Tre unga män har anhållits misstänkta för människorov.
Läs mer om Hälsingland.
Vinstreglering förutsättning för kvalitativ välfärd
SLUTREPLIK DN DEBATT 9/5. Att skapa en allt mer central byråkrati samtidigt som stora belopp fortsatt tillåts lämna välfärden tror jag inte kommer att ge kvalitet i välfärden. Med en vinstreglering skapar vi förutsättningar för att utveckla en kvalitativ välfärd eftersom vi då vet att pengarna verkligen kommer att användas i verksamheten, skriver Ilmar Reepalu.
Läs mer om Ilmar Reepalu.
Framsteg för hbtq-rättigheter
Färre länder förbjuder homosexuella relationer än för tio år sedan, och fler hbtq-personer har rättsligt skydd mot diskriminering, visar en ny rapport. Men trots detta är homofobiskt våld och övergrepp fortsatt utbredda.
Fortsatt rekordhöga bostadspriser – men nästan stiltje
Bostadspriserna ligger kvar på den rekordhöga nivå som tidigare i vår. April blev en lugn månad med vanligen oförändrade priser på bostadsrätter men något dyrare villor.
Små framsteg för homosexuellas rättigheter
Färre länder förbjuder homosexuella relationer än för tio år sedan, och fler hbtq-personer har rättsligt skydd mot diskriminering, visar en ny rapport. Men trots detta är homofobiskt våld och övergrepp fortsatt utbrett.
Ericssons besvikelse: Ska kolla in i en vägg
Marcus Ericsson kör i fortsatt motvind. I dagens formel 1-lopp Spanien var svenskens bil snabbare än på länge, men fel strategi och en oturlig säkerhetsbil gjorde att Ericsson trots det hamnade utanför poängplats. – Nu ska jag gå och kolla in i en vägg, säger Marcus Ericsson till Viasat efter loppet.
Läs mer om Ericsson, Spanien och Viasat.
Ishizaki räddade tre poäng till ineffektivt AIK
AIK har fortsatt stora bekymmer med att göra mål – men hemma mot Örebro stavades räddningen Stefan Ishizaki. Mittfältsveteranen satte ett drömmål på frispark och ordnade tre poäng på Friends Arena.
Läs mer om AIK, Stefan Ishizaki och Örebro.
Hit flyttar svenskar sparandet – går miste om 9 miljarder
Insättningarna ökar på nischbankernas sparkonton. Men fortsatt är den vanligaste parkeringen av sparandet på storbankernas nollräntekonton. Därmed går svenskarna miste om över 9 miljarder kronor i möjlig avkastning.
Sju anhållna för mordförsök i Malmö
Sju män är fortsatt anhållna i Malmö efter gårdagens skottlossning i Fosie i Malmö, då en man i 20-årsåldern skottskadades i benet.
Läs mer om Fosie och Malmö.
Fortsatt stark tillväxt i Indisk ekonomi
Indiens finansminister Ashok Lavasa tror att tillväxten i landet kommer att vara minst 7,5 procent för räkenskapsåret 2017–18. Rapporter från Internationella Valutafonden och den asiatiska utvecklingsbanken (ADB) ger en liknande bild.
Sanna Torn Björling: Stor osäkerhet kring USA:s framtida klimatpolitik
Fairbanks. Också USA ställer sig bakom Arktiska rådets nya deklaration och dess skrivningar om klimatförändringar och om Parisavtalet. Det hindrar inte att det råder fortsatt stor osäkerhet kring USA:s framtida klimatpolitik.
Läs mer om Arktiska och Parisavtalet.
Finansministern: Osäkra lån självklart en risk
Enligt EU-kommissionens senaste prognos pekar det mesta på en fortsatt uppgång för svensk ekonomi. Men både EU-kommissionen och finansminister Magdalena Andersson oroas av ökande bostadspriser och hushållens skenande skuldsättning.
Kyckling fortsätter sprida smitta
Antalet personer som blir sjuka av färsk kyckling är fortsatt högt, enligt Folkhälsomyndighetens statistik.
Läkarna följde rutinerna – trots det dog Lara, 32
Lara, 32, dog efter att hon fött tvillingpojkar på sjukhuset i Kristianstad i mars i år.Nu är sjukhusets internutredning klar.– De gjorde så mycket fel med henne, säger Laras bror till Kvällsposten, som är fortsatt kritisk till sjukhuset.
Läs mer om Kristianstad, Kvällsposten och Lara.
Sara Woldu: Jag är mot att staten sätter människor i kemiska fotbojor
INLÄGG. Jag tycker det är djupt beklagligt att Amanda Sokolnicki (DN 9/5) använder SVT:s dokumentärserie Aldrig backa i en ledarartikel som förespråkar sprutrum, sprututbyte och fortsatt lidande för mina missbrukade vänner.
Läs mer om Aldrig och Amanda Sokolnicki.
Trump rensar bort alla vallöften från sin sajt
Efter gårdagens avslöjande om att Donald Trumps hemsida fortfarande hade artiklar om ett muslim ban trots att något sådant inte kan bli verklighet, har hemsidan fortsatt göras om. Nu har alla vallöften och uttalanden från kampanjen tagits bort.
Fortsatt stökigt på flera bibliotek
Ordningsproblemen på biblioteken fortsätter. Det visar kulturnämndens tertialrapport.