Fortsatt

Johan Schück: Fortsatt höga skulder hotar stabiliteten

Kina behåller sin snabba tillväxt i ekonomin. Det känns stabilt, men kan ha oroande orsaker. En av dem är att den höga skuldsättningen, trots varningar, fortsätter uppåt.

Fortsatt behov av skärpta krav på bolåneamortering

Särintressen argumenterar nu för att stoppa Finansinspektionens förslag till skärpta amorteringskrav. Men hushållens skulder ökar fortfarande snabbare än deras inkomster och bostadspriserna är fortfarande höga. Följaktligen kvarstår behovet av åtgärder, skriver Erik Theden, generaldirektör för Finansinspektionen.
Stjärntrion spelade – då körde Arsenal över Everton
En stjärntrio startade tillsammans framåt och bidrog när Arsenal vände och vann med 5–2 borta mot ett fortsatt sargat Everton.
Läs mer om Arsenal och Everton.
Konflikten trappas upp – vad händer nu i Spanien?
Läget är fortsatt låst i konflikten mellan Madrid och Barcelona om Kataloniens framtid. Teresa Küchler, SvD:s korrespondent i Bryssel, svarar här på några frågor om vad vi nu kan vänta.
Läs mer om Barcelona, Bryssel, Madrid och Spanien.

Barn kan få skadestånd efter mobbning – igen

Tidigare i år riktade Barn- och elevombudet vass kritik mot en skola i Malmö – och lämnade ett skadespråksanspråk på 40 000 kronor.Barnet hade utsatts för kränkningar och Beo ansåg inte att skolan vidtagit tillräckliga åtgärder.Nu lämnar man ett nytt skadeanspråk eftersom kränkningarna ska ha fortsatt.
Läs mer om Barnoch, Beo och Malmö.
Castellums vd: Stark hyresmarknad verkar hålla i
Hyresmarknaden är fortsatt stark och det är inte något som ser ut att sakta ned. Castellum skulle snabbare fylla på med ännu fler projektstarter i städer som Göteborg och Stockholm, om det vore möjligt.
Läs mer om Göteborg och Stockholm.
Ny förlust för Lundqvist
Det går fortsatt tungt för New York Rangers i NHL-ishockeyn. Laget förlorade efter straffar i hemmaderbyt mot NY Islanders. – Vi hittar inga sätt att vinna. Vi hittar sätt att förlora i stället, säger målvakten Henrik Lundqvist till Aftonbladet.
Ny förlust för Lundqvist
Det går fortsatt tungt för New York Rangers i NHL-ishockeyn. Det blev förlust efter straffar i hemmaderbyt mot NY Islanders.
Läs mer om Lundqvist.
Magdalena Andersson: Nödvändigt med dämpning på bostadsmarknaden
En dämpning på bostadsmarknaden är nödvändig, men det är fortsatt viktigt att hålla ögonen på utvecklingen.
Dollarn lyfter på politiska spekulationer
Dollarn stärktes mot andra valutor på onsdagen, även om euron höll ställningarna väl trots fortsatt osäkerhet om Kataloniens status. Internationella statspappersräntor steg samtidigt något med ledning från amerikanska treasuries.
Spelarna vägrar träna – besked dröjer ytterligare
Klockan 10 skulle Danmarks fotbollsförbund (DBU) meddela att det inte blir någon VM-kvalmatch mot Sverige – om inte de danska spelarna lyckats få DBU tillbaka till förhandlingsbordet.Men beskedet tycks dröja, samtidigt som spelarna fortsatt undviker att träna som planerat.
Läs mer om DBU, Sverige och VM-kvalmatch.
Johnson & Johnson lyfter efter rapport
New York-börserna började tisdagen med små indexförändringar. Dollarn har fortsatt stärkas och USA-räntorna stigit efter uppgifter om att president Donald Trump föredrar John Taylor, en ekonom vid Stanford University, som ny Fed-chef.
Hemköp City-renovering väntas tynga Axfood
Axfoods lönsamhet under det tredje kvartalet väntas ha fortsatt att tyngas, bland annat av kostnader för ombyggnaden av Hemköp City i Stockholm.
Läs mer om Axfood, Hemköp City och Stockholm.
Hemköp City kan bli dyr affär för Axfood
Axfoods lönsamhet under det tredje kvartalet väntas ha fortsatt att tyngas, bland annat av kostnader för ombyggnaden av Hemköp City i Stockholm. Den bedömning görs i en ny analys
Läs mer om Axfood, Hemköp City och Stockholm.
Annika Ström Melin: Högerpopulismen en fortsatt stark politisk kraft i EU
Valet i Österrike påverkar hela EU. Den nya regeringen i Wien vill förändra EU:s asylpolitik och bromsa delar av Frankrikes planer för eurosamarbetet. Det österrikiska valet visar också att högerpopulismen är en fortsatt stark politisk kraft i EU.
Läs mer om Wien och Österrike.
Emanuel Örtengren: Säkerhet är nyckeln till Vita huset
Det finns möjligheter till ett fortsatt nära samarbete mellan Sverige och USA under Trump, men regeringen måste prioritera andra områden än under Obamas presidentskap, skriver Emanuel Örtengren.
Premiär för Jordskott säsong 2 – så bra är de nya avsnitten i SVT
I säsong 2 är Jordskott fortsatt spännande och tankeväckande. Samtidigt lider de fyra första avsnitten av en skev balans mellan seriens olika berättelsenav.
Läs mer om Jordskott och SVT.
Linköpings guldfirande får vänta – trots segern
Linköpings guldfest får vänta.FC Rosengård fick med sig en poäng borta mot Kopparbergs/Göteborg - och har fortsatt möjlighet att jaga ikapp tabellettan.
Fjärde dubbeltiteln för året för Larsson
Det går fortsatt bra för Johanna Larsson i dubbel.På söndagen försvarade Sverigeettan dubbeltiteln i Linz tillsammans med Kiki Bertens.Det var dubbelparets fjärde titel ihop i år.
Minst 31 döda i bränderna i Kalifornien
Tusentals brandmän i Kalifornien bekämpar nu 21 olika bränder i staten.Stora områden i berömda vindistriktet Napa Valley är drabbade och hittills har 31 människor omkommit till följd av skogsbränderna.Att vädret är fortsatt torrt och blåsigt gör inte släckningsarbetet lättare.– Den här katastrofen är långt ifrån över, säger räddningschefen i Kalifornien, Ken Pimlott, enligt CNN.
Utredarna har bortsett från alternativen
REPLIK DN Debatt 11/10. Det utredarna presenterar är anmärkningsvärt. Tvärtemot vad debattinlägget låter påskina innebär nämligen utredarnas förslag en fortsatt generell lagring, som i centrala delar till och med är mer omfattande än den som redan underkänts av EU-domstolen, skriver David Mothander, IT&Telekomföretagen.
Läs mer om David Mothander och EU-domstolen.
Arnhult fortsätter tanka aktier i Castellum
Finansmannen Rutger Arnhult har fortsatt tanka aktier i Castellum och var vid det senaste kvartalsskiftet fastighetsbolagets fjärde största ägare.
Läs mer om Castellum.
Fortsatt kärvt i Brexitförhandlingarna
Förhandlingarna om villkoren för skilsmässan mellan Storbritannien och EU inte klara. Det meddelar parterna efter den senaste förhandlingsrundan i Bryssel.
Fortsatt uppåt på Wall Street
USA-börserna höll sig mestadels ovanför nollstrecket i början av onsdagen och stängde sedan återigen på plus.
Läs mer om Wall Street.
Spanska räntor fortsätter att sjunka
Spanien stod fortsatt i centrum på onsdagen efter att Kataloniens regionpresident, Carles Puigdemont, i ett tal på tisdagskvällen sagt att han visserligen ser ett mandat att utropa självständighet för regionen, men att verkställandet av frågan skjuts upp för att minska spänningarna.