Fot

Rånare fick med sig kontanter

En livsmedelsaffär på Storgatan i Karlshamn rånades på lördagskvällen.Det var en ensam gärningsman som tilltvingade sig kontanter.– Rånaren är än så länge på fri fot, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Seriemördare härjade på Tårarnas väg – uppemot 50 offer

Dussintals flickor och kvinnor försvinner spårlöst längs Tårarnas väg i västra Kanada. Några av dem hittas senare mördade. Fenomenet har pågått sedan 1969 och minst två misstänkta seriemördare har hittills härjat längs sträckan. Men flera tecken får lokalborna att tro att ytterligare en mördare fortfarande befinner sig på fri fot – en mördare som främst siktar in sig på landets ursprungsbefolkning.
Läs mer om Kanada.

Bröt foten – i sin jakt på svenskan

Den norska längdstjärnan Kari Vikhagen Gjeitnes kunde haft en betydligt bättre födelsedag.I långloppet i österrikiska Seefeld jagade hon ledande Britta Johansson Norgren när hon körde ur spår, krockade med ett träd och bröt foten.– Jag stakade i mål på en fot. Det var väldigt ont, men det blev värre sedan adrenalinet gick ur kroppen, säger Kari Vikhagen Gjeitnes till NRK.
Bolund byter fot om framtida bolånekrav
Nu öppnar finansmarknadsministern för att publicera offentliga rapporter när regeringen säger ja till Finansinspektionens framtida bolånekrav. Men Per Bolund står fast vid att den analys som ligger bakom det skärpta amorteringskravet inte ska offentliggöras.
Misstänkt mordförsök - gärningsman på fri fot
Det var vid 05.30 tiden som ett bråk utbröt i centrala Alingsås. När väktare kom till platsen ska de ha funnit en skottskadad man. Polisen söker just nu i området efter en misstänkt gärningsman.
Hotellprofilen förlorade allt på Thailandsresan
Hotellprofilen Stefan Pettersson, 52, var på solsemester i Thailand – när han mottog samtalet som fick hans värld att rasa.Hans livsverk Gottskär Hotell i Onsala hade brunnit ner till grunden.– Man känner fullständigt ångest, det är ett helt livsverk som är borta, säger han.På fredagen försattes den man som häktats för mordbrand i samband med händelsen på fri fot.
Mordmisstänkt satt på fri fot
En av de två män som misstänks för mord i samband med ett bråk i Falun i slutet av förra året har satts på fri fot.
Läs mer om Falun.
Chaufför erkände styckning – släpptes fri
Medan han styckade sin fru tänkte lastbilschauffören: Det här är helt sjukt.Efter rättegången kom vändningen – han släpptes på fri fot.På fredagen 11.00 meddelas dom i målet.
Flygplanet stoppades – av oönskad fripassagerare
Vad är väl blixtar, hagel och åskstormar mot en liten råtta?I flygets värld kan en liten råtta på fri fot innebära allvarliga problem.Det fick passagerare på en flight från Oakland International Airport nyligen tydliga bevis för.
Stal från byggarbetsplats – två på fri fot
Ett vittne i Brevik, Västervik, ringde klockan 03.30 in till polisen rörande ett inbrott på en byggarbetsplats.Tre män samlade in verktyg och kopparrör utan tillåtelse.– När polisen kommer dit är en kvar och grips, de två andra har stuckit till fots, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Brevik, Calle Persson och Västervik.
Mordmisstänkt man försatt på fri fot
En man i 70-årsåldern som suttit anhållen skäligen misstänkt, en lägre misstankegrad, för ett mord i en ort utanför Skellefteå har försatts på fri fot.
Läs mer om Skellefteå.
Taxiförare dömdes för våldtäkter – släpps fri
Han dömdes till livstid efter att ha drogat och våldtagit kvinnor i sin taxibil.Men trots att han bara avtjänat nio år i fängelse släpps tidigare taxiföraren John Worboys nu på fri fot.Vi kan bekräfta att vi har beslutat att frige herr John Worboys efter ett muntlig förhör skriver den brittiska frigivningsnämnden i ett uttalande enligt The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
Somnade bakom ratten: Förbannad
Frida Nordstrand och Olof Lundh är på resande fot för att bevaka svenska herrlandslaget.Men resan höll på att sluta i katastrof när TV4-duons taxichaufför plötsligt somnade.– Först blir man ju rädd och förbannad, säger Nordstrand till Aftonbladet.
Pistolmän stoppades – flydde från polisen
Polisen stoppade på måndagen en bil i Gårdsten i Göteborg – då flydde tre personer från platsen.I bilen hittades en pistol.En av personerna är fortfarande på fri fot.
Läs mer om Gårdsten och Göteborg.
Beväpnad rånare hotade pizzeria
En maskerad gärningsperson ska ha hotat personal med ett vapenliknade föremål på en pizzeria i Almhög, Malmö.Mannen är på fri fot och fick med sig kontanter.Polisen spårar just nu med hund på platsen.
Läs mer om Almhög och Malmö.Mannen.
Här är allt du måste veta om pass – frågor och svar
Ditt pass är den viktigaste ID-handlingen du har under din tid på resande fot, oavsett om du är vuxen, ett barn eller en hund. Utan passet slutar resan innan den ens börjat. Och det är ju trist.Här är allt du behöver veta om pass – och internationellt ID-kort.
Läs mer om ID-handlingen och ID-kort.
Lidl i Fagersta rånad av en man med pistol
Lidl i centrala Fagersta har rånats av en beväpnad man.Mannen ska ha kommit över en större summa pengar uppger polisen.Mannen är på fri fot.Polisen i Västmanland har tagit hjälp från resurser i Dalarnas län, uppger Aftonbladet.
Elisabet behöver krypa – för att ta sig in i hemmet
Efter att ha skadat sin fot har Elisabet Grönte, 64, tvingats krypa för att komma hem.Kommunen bekostar ingen ramp till trappen.– Jag har ett bra humör, så jag har struntat i att känna mig förnedrad, säger Elisabet Grönte.
Läs mer om Elisabet Grönte.
Åklagare vill häkta svensk efter terrorgripandet i Rotterdam
En svensk man greps i Rotterdam misstänkt för förberedelse till terrorism.Mannen greps tillsammans med tre andra – men på onsdagen släpptes två av de misstänkta på fri fot.– Svensken och en till man kommer att begäras häktade, säger Wim De Bruin, talesperson vid åklagarmyndigheten i Nederländerna.
Utebliven obduktion – mordanhållen släppt
En man som suttit anhållen i Kristianstad misstänkt för mord eller dråp släpps på fri fot igen, eftersom någon obduktion inte genomförts. Polis och åklagare vet inte om den döda person som hittades på julafton har blivit mördad.
Läs mer om Kristianstad.
JUST NU: Mordmisstänkt försatt på fri fot av åklagare
Den man som anhölls på julafton misstänkt för ett mord på Näsby i Kristianstad försattes på onsdagen på fri fot av åklagare.Anledningen var att bevisen är fortsatt svaga - och att anhållningstiden gick ut.– Så länge vi inte vet dödsorsaken har bevisläget inte förändrats, säger kammaråklagare Christoffer Ramqvist.
Ett år sedan Emilie Meng hittades död
På julafton förra året hittade polisen försvunna Emilie Mengs kropp i ett mindre vattendrag.Fallet har skakat Danmark och 17-åringens mördare är fortfarande på fri fot.– Det är tal om ett helt meningslöst mord på en ung, oskyldig flicka, säger den tidigare mordutredaren Ove Dahl till Ekstrabladet.