Fot

Misstänkte smugglaren släpptes – flydde rättvisan

Smugglingshärvan med enorma mängder vattenpipstobak har kopplingar till ryska maffian.En av de utpekade huvudmännen blev försatt på fri fot i väntan på rättegång.Anledningen: Hans fru var svårt sjuk och han var tvungen att ta hand om parets barn.I stället flydde han rättvisan.Nu har han gripits efter drygt två månader på rymmen.

Det händer med Peter Madsen – om han frias

Om Peter Madsen i dag frias från misstankarna om mord och övergrepp på Kim Wall kan han släppas fri direkt, trots de brott han har erkänt.–Han kan bara resa sig och gå ut om han vill, men om han ber polisen att köra honom någonstans tror jag inte de säger nej, säger försvarsadvokaten Mette Grith Stage.Ett troligt scenario är att Madsen, vid en friande dom, sätts i en polisbil och körs till en utvald polisstation – och där försätts på fri fot.
Godkännande av Pompeo påskyndat – Trump garanterat kritisk hållning till Irakkriget
Mike Pompeo ser ut att få en oväntat enkel väg till att bli godkänd som Donald Trumps nya utrikesminister efter den sparkade Rex Tillerson. Sedan en tidigare kritisk senator bytt fot har Pompeo nu fått grönt ljus i det tunga utrikesutskottet.
Grönt ljus väntas för Mike Pompeo som utrikesminister
President Donald Trumps utrikesministerkandidat Mike Pompeos väg mot UD har sett skakig ut. Men sedan republikanen Paul Rand bytt fot och lovat stöd ser Pompeo ut att bli godkänd av senatens utrikesutskott.
Läs mer om Mike Pompeo, Paul Rand och Pompeo.

Nya MFF-taktiken: Var raka i spelet

Sören Rieks, 31, har en fot – och en arm – med i det mesta när MFF hittar flytet igen.Efter 3-1 mot BP är superdansken kritisk till taktiken i upptakten av säsongen.– Det har blivit för mycket bollflytteri, säger han.
Läs mer om MFF.
Inga spår efter gärningsmannen i Nashville
29-åringen som misstänkt för restaurangskjutningen i Nashville, där fyra personer dödades, är fortfarande på fri fot. Samtidigt hyllas mannen som hoppade på mördaren och tog hans vapen som en hjälte.
Läs mer om Nashville.
Skytten i Nashville fortfarande på fri fot
Gärningsmannen efter masskjutningen i ett våffelkafé i Nashville i USA där fyra människor dödades, är fortfarande på fri fot.
Läs mer om Nashville och USA.
Skytten i Nashville jagas
Den man som sköt ihjäl fyra personer på ett våffelkaf i Nashville är fortfarande på fri fot.
Läs mer om Nashville.
Filip och Fredriks ursäkt efter mammans ilska
Kritik har riktats mot Breaking news med Filip och Fredrik efter att en bild på två barn har använts i sändning, utan föräldrarnas tillåtelse.Nu ber ena halvan av prograledarduon, Fredrik Wikingsson, föräldrarna om ursäkt.– Jag skulle säga att vi är på ganska god fot med varandra, säger Fredrik Wikingsson.
Sollefteåbon fortfarande frihetsberövad i härvan kring ÖFK - advokaten planerar att överklaga häktningen
Efter att ha suttit anhållen sen i tisdags så har ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg släppts på fri fot, men misstankarna om ekonomiska brott finns kvar. Däremot är Kindbergs affärskollega från Sollefteå fortfarande frihetsberövad.
Läs mer om Daniel Kindberg, Sollefteå och ÖFK.
Ingen Markström i tv-matchen mot Skellefteå: "Stannar hemma och ser sändningen istället"
Tim Markström testade sin skadade fot på torsdagen - och kommer inte att kunna spela i tv-matchen borta mot Skellefteå som direktsänds på gd.se och arbetarbladet.se.
Läs mer om Skellefteå.
Missad fraktur efter arbetsplatsolycka
Inrikes. En man som sökte hjälp för en skadad fot på sjukhuset i Varberg röntgades, men skickades hem då inget hittades. Han hade fått 4,5 ton virke på foten i samband med en arbetsplatsolycka.
Läs mer om Varberg.
Missad fraktur efter arbetsplatsolycka
En man som sökte hjälp för en skadad fot på sjukhuset i Varberg röntgades, men skickades hem då inget hittades. Han hade fått 4,5 ton virke på foten i samband med en arbetsplatsolycka.
Läs mer om Varberg.
JUST NU: Kindberg tar timeout från Östersund
Tidigare under torsdagen släpptes Daniel Kindberg på fri fot.Nu meddelar Östersunds FK att Kindberg tar en timeout från sitt uppdrag som ordförande i klubben.– Det går inte att sitta i styrelsen eller på annat sätt företräda klubben så länge nuvarande misstankar kvarstår, säger vice ordförande i Östersunds FK Hasse Carlsson.
Misstänkte Östersundstoppen försatt på fri fot
Ekobrottsmyndigheten har sedan i tisdags haft två personer anhållna misstänkta för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.
JUST NU: Daniel Kindberg släpps
Sedan i tisdags har Daniel Kindberg suttit anhållen, misstänkt för grovt bedrägeri.Men nu rapporterar Östersundsposten att Kindberg släpps på fri fot, även om misstankarna mot honom kvartstår.
Nu får också Asllani sin egen plan: Otroligt stort
Zlatan Ibrahimovic har en i Malmö - nu ska också Kosovare Asllani få en egen fot...
Läs mer om Asllani, Kosovare Asllani och Malmö.
Svensk landslagsman föll utför ett stup
Oskar Sjöbergs säsong är förstörd.Landslagsmannen föll utför ett stup och slet sönder sin fot.– Jag lyckades jag inte få stopp på fötterna utan föll vidare nedför stupet, säger Sjöberg enligt SVT.
Läs mer om SVT och Sjöberg.
MFF:s stjärnduo missar toppmötet
Här är två dundersmällar mot MFF inför toppmötet med Djurgården.Så väl Eric Larsson som Arnor Traustason missar matchen.–Eric är fortsatt magsjuk och Arnors fot är inte tillräckligt bra för spel, säger Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson.
Jarmos oro efter gängets attack
Jarmo blev brutalt misshandlad av ett ungdomsgäng på Mall of Scandinavia.De misstänkta är fortfarande på fri fot – och Jarmo är rädd för vad som kan hända.–Min son kan inte gå i skolan och vi har gardinerna fördragna hemma, säger han, när han återvände till platsen där det hände.
Läs mer om Jarmo, Mall och Scandinavia.De.
Man bunden i sitt hem – polisen jagar rånarna
En man i Vänersborg väntade besök på söndagskvällen.Då ska två okända män ha trängt sig in i lägenheten, rånat honom och därefter bundit fast honom, skriver Ttela.De misstänkta gärningsmännen är fortfarande på fri fot.
Läs mer om Ttela.De och Vänersborg.
Veckans resenär: Flygkaptenen skålade i whisky när vi lyfte
Här delar Konrad Bergström, grundare av Zound Industries, med sig om livet på resande fot.
Läs mer om Konrad Bergström.
Greps för grov misshandel på torg – försattes på fri fot av tingsrätten
Två kvinnor och en man som misstänks för att på torsdagen ha misshandlat en kvinna på Möllevångstorget har försatts på fri fot av tingsrätten.Åklagaren vill att de skulle häktas. Tingsrätten tolkade bevisen på annat sätt.
Läs mer om Möllevångstorget.
Det här var till stora delar undermåligt
SUNDSVALL. Stela, klumpiga och med ett uppvärmt Sundsvall som uppenbarade sig bland snödrivorna.En rätt viktig baksida fattigare och en isländsk fot med smärtor.Malmö FF kom till Sundsvall och ja, gjorde vadå egentligen?När ska tjälen gå ur svenska mästarna?
Läs mer om Sundsvall.
Malmös mardröm: Stjärnan kliver av
Här är bilderna MFF-supportrarna inte vill se.Knappa halvtimmen in i bortamötet med Sundsvall haltade Fouad Bachirou av med kraftigt lindat lår.– Det kan vara flera veckors frånvaro på det där, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt.I paus tvingades även Arnor Traustason av med en plågad fot.