Foto

Kungafamiljen kan komma till hemlig fest efter Nobel

Långt bort från TV-kamerorna på Nobel arrangeras en hemlig efterfest där foto- och journalistförbud råder.Expressen fick en exklusiv inblick i förberedelserna inför Nobel nightcap – dit kungafamiljen har en stående inbjudan.– Från år till år händer det att de kommer som gäster, speciellt de nyare medlemmarna i familjen, säger festgeneralen Simon Körösi.

Caroline hittade gömda bilden – vill hitta paret

När 39-åriga Caroline King från Örebro öppnade sällskapsspelet föll ett gamalt foto ut.Bröllopsbilden ser ut att vara från 1940-talet och föreställer ett stiligt par på sin stora dag. Nu vill Caroline ta reda på historien bakom.– Vi får se vad det här leder till, säger hon.
Läs mer om Caroline, Caroline King och Örebro.
Misslyckad sprängning av VM-arena
Den första sprängningen av Pontiac Silverdome misslyckades. Foto: AP.
Läs mer om Pontiac Silverdome och VM-arena.
Quiz: Vilken bil har 4WD, RWD eller FWD? Klarar du frågesporten?
Vi har alla åsikter om vilken bil som är bäst. Och inte sällan handlar det om var drivhjulen sitter. Vissa kör bara bakhjulsdrift, andra sätter sig aldrig i något annat än fyrhjulsdrivna modeller. Och sen finns det de som tycker framhjulsdrift är fina fisken. Den här frågesporten är svår, eftersom vi lärt oss att ni läsare vill ha en rejäl utmaning. Att fuska med sökmotor är inte tillåtet, men ibland måste man förstås få gissa (och ha tur). Med full pott kan du med rätta titulera dig bilnörd – lycka till! Foto: Getty Images, Creative Commons
Läs mer om FWD och RWD.

DN väljer: Tio toppfilmer på Stockholms filmfestival

Foto: Splash News/Fox Searchlight 1. The shape of water Regi: Guillermo del Toro Guillermo del Toro (Pans labyrint, Hellboy) blev den första mexikanska regissören att vinna guldlejonet i Venedig. Han golvade juryn i höstas med ett romantiskt och originellt fantasydrama. Den 8 november blir han också den första mexikanska regissören som inviger filmfestivalen i Nordens Venedig.
Läs mer om Hellboy, Regi, Toro, Toro Guillermo och Venedig.
Retuscherade modellbilder får varningsskylt i Frankrike
Magen blir plattare, benen längre, och huden jämnare. Digital retuschering kan göra underverk för ens framtoning på ett foto. Men om det används i reklamsyften i Frankrike måste det nu förses med en tydlig varning.
Läs mer om Frankrike.
31-åring hotade försvarsministern på Twitter - nu åtalas han
En 31-årig man twittrade ett foto på försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med en bild på en skalle som genomborras av en kula. Nu åtalas mannen för olaga hot.
Läs mer om Peter Hultqvist och Twitter.
Väldigt felaktig – det stämmer inte
Nicklas Bendtner publicerade ett omtalat foto direkt från sin säng.Nu har stjärnan gått ut och markerat mot bilden som många har av honom.– Den stämmer inte, säger Bendtner till VG.
Läs mer om Bendtner.
Polis: Ge fan i att ta foto på människor i nöd
Trafikolyckor är ofta dramatiska och det förekommer att en del människor försöker ta bilder eller filma vid platsen.Något som polisassistent Tim i Växjö ledsnat på.– Ge f*n i att ta foto på människor i nöd, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook, Tim och Växjö.
Mejan får flytta in i nya lokaler
Sedan den kraftiga branden förra året har Kungliga Konsthögskolan letat efter ersättningslokaler för den brandhärjade byggnaden. Nu står det klart att de kan flytta in i Mindepartementet på Skeppsholmen. Där ska en ny plattform för rörlig bild, foto och ljudkonst inrättas.
Boxningsikonen avslöjar planerna: Släpper bok
Boxningsikonen Armand Krajnc släpper till hösten en bok.Det är en träningsbok som ska både unga och gamla.– Vi håller på med texterna nu och ska ta foto till omslaget i slutet av september, avslöjar han för Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Den sista Dodge Viper har byggts – historik, foto och fakta
I läckta dokument från en förhandling med bilarbetarfacket UAW, som slöts hösten 2015, stod det klart att Dodge Viper skulle läggas ner. Årsmodell 2017 skulle bli den sista för Viper och igår, 17 augusti, avslutades produktionen i Conner Avenue Assembly Plant, Detroit. De två sista Dodge Viper som byggdes var en gul med svarta fartränder, som händelsevis är beställd av en kompis till chefsdesignern Ralph Gilles. Den absolut sista Viper ska Chrysler behålla själv, lackad i en solid röd kulör, precis som första konceptbilen som visades på Detroitsalongen 1989. Totalt har det blivit fem generatio
Det stora vita sjukhusslottet byggs ut och moderniseras för 3,4 miljarder
Gustav V invigde det toppmoderna Södersjukhuset för snart 75 år sedan och han och kronprinsessan Louise gick runt och hälsade på de nöjda patienterna som bara behövde ligga fyra i varje sal (bild från DN 4 april 1944) och de inspekterade sjuksköterskorna som ställt sig i givakt (DN-foto) och här en nymodighet som särskilt uppmärksammades i både DN och SvD dagen efter invigningen.
Läs mer om Louise, SvD och Södersjukhuset.
12 svenska öar du måste besöka innan du dör
SEMESTER I SVERIGE. Vad är det med öar som gör att vi så ofta söker oss till de där avgränsade platserna i havet eller de stora insjöarna? Kanske signalerar de äventyr, eller avskildhet från en stökig värld. Hursomhelst är det något speciellt med dem. Sveriges långa kuster och många insjöar erbjuder dessutom möjlighet att öluffa här hemma likaväl som utomlands. För det vimlar verkligen av intressanta, rogivande och vackra öar inom vårt lands gränser. Här är våra favoriter. Text: Martin Svensson. Foto: Sevda Svensson
Existentiellt kaos med utmärkt skådespeleri
Dunkirk är en överväldigande film att smälta. Christopher Nolans penetrerande studie i existentiellt kaos har fantastiskt foto, strålande musik och utmärkt skådespeleri.
Stjärnans bebislycka – gravid med tredje barnet
Skådespelaren Jessica Alba publicerade under måndagen ett foto på Instagram där hon berättar att hon är gravid igen.Detta blir familjens tredje barn.Cash Warren och jag väntar tillökning skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Därför ska du inte dricka drinkar med lime i solen
Att blanda syrliga citrusdrinkar i solen kan orsaka en fototoxisk reaktion på din hud – och det vill du inte.Den som drabbas av hudsjukdomen kan få smärtsamma droppformade brännskador och blåsor.– Namnet är en bra beskrivning av sjukdomen - fyto för växt, foto för ljus och toxisk för att det blir en giftig kombination, säger Liv Eidsmo forskare vid Karolinska institutet.
Läs mer om Karolinska och Liv Eidsmo.
Polisen varnar för foto-ligornas knep
Från flera håll i Västsverige har det på kort tid kommit larm om misstänkta ligor som drar omkring i villaområden.Personerna fotograferar hus, rycker i dörrar och går runt i folks trädgårdar.– Mycket talar för att det här är ligor. De undersöker om det är öppet sen går de in, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Få full koll på semesterbilderna med Google Foto
Har du dålig koll på dina semesterbilder? Ta hjälp av Google! Så här använder du Google Drive och Foto för att ordna, dela och redigera dina bilder.
Läs mer om Foto, Google Drive, Google Foto och Google.
BMW X3, tredje generationen, är officiell – här är alla fakta, foto och filmer
Tredje generationen BMW X3 är här och den riktar tunga käftsmällar mot både Audi Q5, Mercedes GLC och inte minst premiumutmanaren Volvo XC60. BMW laddar med mer teknik, bättre säkerhet, större utrymmen, viktreducering och den första M-modellen för X3 – BMW X3 M40i M Performance. Konkurrensen hårdnar och för BMW:s del finns det inga alternativ annat att fortsätta utmana i premiumligan. Det gör man med nya generationen BMW X3 som inledningsvis bara finns i tre versioner: BMW X3 M40i, BMW X3 xDrive 30d och BMW X3 xDrive20d. Dessa tre följs i december av BMW X3 xDrive 30i samt senare under våren 2018 av BMW X3
Läs mer om Audi Q5, M-modellen och Volvo XC60.
Hade vi vetat hade vi hållit honom i handen
UPPLANDS VÄSBY. Anders Lettström, 69, var en av Carl Adam Noppe Lewenhaupts bästa vänner.I en stor intervju med Expressen berättar han om sitt sista foto av Noppe, om lunchgänget som sågs dagar innan Noppes död och om drottning Silvias motstånd till kungens umgänge.– Det innebär att vi inte träffas officiellt, säger Anders Lettström.
Läs mer om Expressen och Noppe.
Här är partierna som gör upp – och deras viktigaste frågor
Emmanuel Macron. Foto: AFP La Rpublique en Marche Rörelsen En Marche (Framåt!) skapades den 6 april 2016 i den dåvarande ekonomiministern Emmanuel Macrons hemstad Amiens. Organisationen var då i första hand en kampanjorganisation för Macron själv, som redan hade långt gångna planer på att lansera en presidentkandidatur.
Zenfone-invasion! Asus släpper tre nya lurar i Sverige
Efter framgångarna med Zenfone 3 meddelar Asus att man tar ytterligare telefoner till den svenska marknaden. Foto, AR och video är ledorden.
Läs mer om Sverige och Zenfone.
Stor vattenläcka i Stockholm
Tusentals liter vatten har läckt ut vid Blommenbergsvägen vid Trekantsbadet i Liljeholmen. Foto: Hans Eriksson.
Kupp mot fotobutik på Kungsholmen
Vid 17-tiden på fredagen utsattes Scandinavian Foto på Norr Mälarstrand för en smash and grab-kupp. Tjuvarna misstänks ha kommit över kameror och objektiv för flera hundra tusen kronor.