Frölunda

Duon på väg tillbaka: Känns mycket bättre

Skadeläget i Frölunda börjar klarna.Både Mattias Nörstebö, 22, och Carl Grundström, 19, närmar sig comeback.– Åker jag på en smäll till så får jag börja fundera, säger den norske landslagsbacken som har en historik av flera hjärnskakningar.
Läs mer om Carl Grundström och Frölunda.

Frölunda jagar succspelaren

Frölunda jagar en ny center.Enligt uppgifter till GT har klubben ögonen på allsvenskans poängligaledare Rickard Palmberg, 28.– Det är inget jag lägger energi på nu, säger skyttekungen.
Läs mer om Rickard Palmberg.
Ingen kunde lämnas oberörd av hans tårar
Inte ens ett knasigt domslut kunde förstöra kvällen.Hyllningarna av Niklas Andersson i Scandinavium var ett överflöd av känslor och kärlek.Snyggt Frölunda.Snyggt Göteborg.Och Lias Anderssons tårar lämnade ingen oberörd.
Läs mer om Scandinavium.
Hjälte mot brorsan – inför familjen
Victor Olofsson, 22, blev stor hjälte för Frölunda när han avgjorde med ett omdiskuterat mål i förlängningen.Mot brorsan Jesper i Skellefteå och familjen på läktaren.– Nu ska jag njuta i kväll, säger han med ett leende.
Läs mer om Frölunda, Jesper och Skellefteå.

Frölundaseger – supertalang slängde in höstlöv

Skellefteå kom i kapp från ett tvåmålsunderläge. Men till slut blev det ändå en 3–2-seger för Frölunda, efter ett sent förlängningsmål av Victor Olofsson.
Läs mer om Frölunda och Victor Olofsson.
De kan inte se om pucken är inne – dömer ändå mål
Frölunda besegrade Skellefteå efter dramatiskt segermål i förlängning.Men nu ställer sig alla frågan om pucken verkligen var över mållinjen?Situationsrummet lade sig platt och överlät beslutet helt till domarna på isen.– Jag är hundra procent säker på att den inte är över linjen, säger Skellefteås Jonathan Pudas.– Det är vinklar och vrår, men från min position har jag bedömt att pucken är över linjen, säger domaren Morgan Johansson.
Läs mer om Morgan Johansson och Skellefteå.
Frölundas besked gör fortfarande ont
ÅBO. Det var 2011 som Tomi Kallio fick beskedet att hans tid var ute i Frölunda.Han var ju ändå 34 år.Sex år senare har Kallio såväl vunnit SM-guld med Växjö som förvandlat TPS Åbo till ett topplag.Och 40 år ung leder han lagets poängliga.– Man kan väl säga att jag vann den där duellen mot Frölunda. Enkelt, säger Kallio.
Hjälten om hyllningen: Ska försöka njuta...
GÖTEBORG. Efter 14 säsonger, närmare 800 matcher och två SM-guld har det blivit dags för Frölunda att hylla en av förenings största genom tiderna.Inför matchen mot Skellefteå hissas Niklas Anderssons nummer 24 i Scandinavium.– Jag känner skräckblandad förtjusning, säger han.
Tomi Kallios ilska mot Frölunda: Förbannad
ÅBO. I flera år har Tomi Kallio sett fram emot att vara med när kompisen Niklas Andersson tröja nummer 24 ska hissas upp i taket i Scandinavium.Nu blir det inte så.Och någon egen ceremoni kommer Kallio heller inte att få uppleva.– Det gör mig lite förbannad. Det är en riktigt dålig regel, säger Tomi Kallio.
Supertalangerna är aktuella för Tre Kronor
MORA. Frölunda straffade Mora på bortais – inför ögonen på assisterande förbundskapten Peter Popovic. Då passade Lias Andersson på att avgöra och Rasmus Dahlin gjorde en strålande insats.– Joel (Lundqvist) behöver jag inte se, han vet jag var jag har, säger Popovic med ett skratt.
Frölunda vann mot Mora på straffar
Läs mer om Mora.
Forwardens självkritik: Jag sitter och sover
Först gjorde han sitt första SHL-mål i karriären – sen kvitterade Frölunda snabbt.Då var Moras Sebastian Hartmann rejält självkritisk.– Det är mitt fel. Jag sitter och sover i båset, säger målskytten.Frölunda vann matchen med 4–3 efter straffar.
Läs mer om Frölunda.
Duons bakslag: Kan inte träna
Både Sean Bergenheim, 33, och Mattias Nörstebö, 22, har konstaterade hjärnskakningar.Frölunda kommer att få klara sig utan duon en längre tid.Bergenheim har inte kunnat träna på närmare tre veckor.– Han befinner sig lågt i trappan, säger Roger Rönnberg om 33-åringens status.
Läs mer om Roger Rönnberg.
Iskall utpressarliga slog till – i Nordstan
Elgiganten i Nordstan, Telenor-butiken på Kungsportsplatsen och Netonnet i Västra Frölunda.Det är dit den 20-årige rånaren och hans kumpaner ska ha tagit sina offer – för att få dem att teckna mobilabonnemang och sedan plocka ut dyrbara telefoner till dem.– Jag var livrädd, säger ett av offren i förhör.Drygt två år efter att han ska ha begått det första dådet ställs nu den unge mannen inför rätta efter turnn runtom i Göteborg.
Frölunda vände och vann mot Örebro
Satte stopp för närkingarnas segersvit med sent avgörande
Läs mer om Örebro.
Varningen: Överraskat hela hockey-Sverige
Säsongens främsta insats i två perioder senast.Nu vill Frölunda och Roger Rönnberg bygga vidare på framgången mot Örebro.Ett lag som överraskat Frölundatränaren så här långt.– De har förändrat sitt spelsätt, säger han.
Frölunda bröt sviten efter tunga svackan
Frölunda har haft en knackig inledning av säsongen.Men mot Linköping lyckades laget vinna sin första bortamatch.– Den här matchen skulle vi bara inte torska, säger målvakten Johan Mattsson till C More.
Läs mer om C More, Johan Mattsson och Linköping.
Frölundas ilska: Är slut på klagandet
Frölunda fortsätter att ha det motigt i SHL-inledningen.Mot HV 71 kom en ny förlust – och laget ligger på en elfteplats i tabellen.– Vi måste gå till oss själva, det är slut på klagandet på domarna, ryter Max Friberg efteråt.
Läs mer om Max Friberg.
Figren vinnare i sin återkomst
Efter att ha spelat de senaste fyra säsongerna med Frölunda valde profilen Robin Figren att lämna för rivalen HV71.Under torsdagen var han tillbaka i Scandinavium för första gången – och det med besked.– Det var en speciell känsla i magen, säger Figren efter HV:s 3–1-seger.
Två snabba mål – Frölunda föll igen
Två mål på mindre än två minuter.Frölunda föll hemma mot rivalen HV 71 med 1–3.
Läs mer om Frölunda.
Frölunda kan bjuda på en rejäl målfest
Dagens bästa spel 12 oktoberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59 Spelexpert: Eskil Hellberg
Genombrottet: Tre anhållna för mord
Tre män har anhållits misstänkta för ett mord i ett skogsområde i Frölunda i Göteborg i början på juni.– Det är tre stycken som är anhållna just nu, säger kammaråklagare Johan Udn till Göteborgs Posten.
Läs mer om Frölunda, Göteborg och Johan Udn.