Framtiden

Enighet i Bryssel – sura miner sopades undan

Temat för årets EU-sommartoppmöte var enighet – alla potentiella politiska gräl sköts upp på framtiden medan unionens stats- och regeringschefer med nästan parodiskt lika ordval talade om det enastående samförstånd och den optimism som råder mellan EU-länderna.

Jag har skickat cv:n till lite olika hörn i världen

Håkan Ericsons tid som förbundskapten för U21-landslaget är över.Han har jobbat för svenska fotbollförbundet i över 20 år och varit förbundskapten de senaste sex åren, men i december kom beskedet att han inte får förlängt kontrakt.Nu lämnar han, och är osäker på vad framtiden har att erbjuda.– Tack livet, det har varit häftigt, säger Ericson om sin tid som förbundskapten.
Läs mer om Ericson.
Bachner: Vansinnigt att han inte blir kvar
LUBLIN. Det sägs ofta att fotboll är en resultatbaserad bransch.I kväll kan Håkan Ericson göra sin sista insats som förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Han har resultaten, historien, nutiden och framtiden på sin sida – han har byggt ett lag som kan skjuta upp avskedet.Men varför ska det äga rum överhuvudtaget?
Läs mer om Håkan Ericson.

Alla träd längs Pålsundets södra strand huggs ned enligt stadens plan

En grupp har bildats för att försöka rädda Pålsundet från att helt ändra karaktär vilket skulle bli fallet om staden går vidare med planerna på att fälla alla träd längs den södra stranden (till vänster på den här och förra bilden) och till höger på den här bilden tagen från Långholmsbron liksom på den här officiella illustrationen i stadens handlingar som visar hur det är tänkt att se ut i framtiden när strandlinjen har förstärkts och blivit rakare och en ny cykelbana anlagts.
Läs mer om Långholmsbron och Pålsundet.
Ekeroth erkänner slag – men hävdar nödvärn
Den 28 juni avgörs den politiska framtiden för SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth. Då meddelar rådman Maria Hölcke vid Stockholms tingsrätt domen efter onsdagens misshandelsrättegång. Ekeroth erkänner att han slagit en man i kön till en nattklubb, men hävdar nödvärn och att han själv ska ha blivit slagen.
Framtidens midsommarprognoser kan komma från IBM:s superdator
Genom bättre lokala väderprognoser hoppas IBM-ägda The Weather Company i framtiden kunna pussla ihop korrekta prognoser som kan täcka in hela planeten.
Ewa Stenberg: Alliansen har fyra olika svar på hur landet ska regeras
De borgerliga partiledarna bråkar nu öppet om hur de ska fortsätta sin gemensamma offensiv sedan de hotat ministrar med misstroendeförklaring. Mycket står på spel. Regeringsdugligheten riskeras för Moderaterna och Socialdemokraterna. Och det kan bli mycket svårt att regera i minoritet i framtiden.
Brist på tiotusentals transportarbetare
Transportnäringen riskerar att få stor brist på personal i framtiden, spår branschen i en ny rapport. Nu kräver man att regeringen agerar för att få in fler ungdomar i yrket.
Ekonomiskt överskott för Bauhausgalan
Bauhaus har gått med förluster de senaste åren – och har ryktats vara hotad. Men i år ser det ut att bli ett plus, vilket lovar gott inför framtiden.
Läs mer om Bauhausgalan.
Zlatans kryptiska bild – avslöjar framtiden?
Zlatan Ibrahimovics framtid är oviss.Men sönernas?Ja, den verkar finnas i Manchester United.I alla fall om man ska tolka en bild som svensken lagt ut på sin Instagram.
Spänt i Kronogården efter nattliga upplopp
Två nätter i rad rasade våldsamma kravaller i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.Alla i området pratar om bråken – och undrar över framtiden.– Jag hoppas verkligen folk kan hålla sig lugna för jag älskar den här stadsdelen. Jag ska bo här i hela mitt liv, säger Ali Al-Zirgany.
M måste ha en flyktingpolitik för framtiden
Asylpolitiken måste rätta sig efter den globala värld vi har. Den måste ges realistiska ambitioner. Politikerna måste kunna gå människor till mötes och tala till dem som vuxna om asylrätten, skriver debattören Helena Rivière.
Hemlig grupp på Apple ska göra Iphone till journal
Din Iphone kan redan samla mycket information om din hälsa, men enligt en rapport från CNBC kan den i framtiden samla all kontakt med sjukvården.
Läs mer om Apple och Iphone.
Det är inte många i Premier League springer i från mig
Han är en av svensk fotbolls största talanger. SPORT-Expressen satte sig ned med Joel Asoro, 17, för att prata om den rekordunga debuten i Premier League, vänskapen med Carolas son, framtiden i Sunderland och anfallarens exceptionella snabbhet. –Jag är jättesnabb. Ingen i Sunderland är i närheten. Jag tror inte många i Premier League springer i från mig, säger Asoro.
Har svenskarna blivit rädda för framtiden?
Svenska folkets positiva inställning till förändring har varit någonting som vi länge tagit för givet. Men i en ny studie kan vi konstatera att det har skett ett stort skifte hos svenskarna, skriver Ann-Therese Enarsson och Carl Melin, Futurion.
Trumps beslut prövar Parisavtalets styrka
Trumps beslut att lämna Parisavtalet är en skam för USA:s rykte. Men hittills visar reaktionerna att avtalet fungerar. Nu får Europa axla ett större globalt ledarskap, säger professor Laurence Tubiana, arkitekten bakom avtalets konstruktion. Klimatlagar liknande den som Sverige antog i veckan är en modell för framtiden, enligt henne.
Emmas sjukdom är en gåta för forskarna
Emma Samuelsson, 17, har ständiga störningar i synfältet. Hon ser flimmer, cirklar och myrornas krig dygnet runt.I nära tre år har hon försökt få hjälp av läkare men de har stått maktlösa.– Jag är orolig för framtiden. Det är jobbigt att inte veta om jag kommer att ha detta hela livet, säger Emma Samuelsson.Sjukdomen är en gåta för forskare.
Nanne Bergstrand är inte framtiden för Kalmar FF
Nanne Bergstrand tillbaka i Kalmar FF.Möjligtvis för att lyfta tre bröder Elm till en nivå att rädda ett allsvenskt kontrakt med.Men i två och ett halvt år?Det är dags för Kalmar FF att en gång för alla sluta förblindas av SM-guldet 2008.
Läs mer om Elm, Kalmar FF och SM-guldet.
Talang lämnar Brynäs – för SHL-konkurrenten
Rögle BK har gjort klart med bröderna Rasmus och Linus Sandin.Övergångarna gjordes officiella på måndagseftermiddagen.– Både Linus och Rasmus är två framtidsnamn som vi tror mycket på och som kommer att hjälpa oss i framtiden, säger sportchefen Anders Carlsson i ett pressmeddelande.
Undersökning: Svenska sparare mest optimistiska
Svenska sparare är klart mindre oroliga och mer optimistiska inför framtiden än medborgare i resten av världen. Att Sverige påverkades så lite av finanskrisen kan vara förklaringen.
Studie: Svenska sparare mest optimistiska
Svenska sparare är klart mindre oroliga och mer optimistiska inför framtiden än medborgare i resten av världen. Att Sverige påverkades så lite av finanskrisen kan vara förklaringen.
Språkkrönika: Starka verb blir allt svagare
SPRÅKKRÖNIKA. När skärde du dig på kniven? Vem var det som bärde ut soporna? Kanske är det så vi kommer att prata i framtiden. En hel del tyder på att de starka verben är på tillbakagång.
Jag ser ut som Sven Wollter med stort hår och pattar
Stina Wollters nya singel heter Leave my shame. Söndagarna med Stina Wollter är hennes radioprogram i P4. Instagramkontot stinawollter har 120 000 följare. Konstnär är hon också. Och kanske, i framtiden, en säl.
Läs mer om Leave, Stina Wollter och Sven Wollter.