Framtiden

Maria Schottenius: Det är tveksamt om vi kommer att ha gravar i framtiden

Allt oftare ställs den gamla PO Enquist-frågan om gravtillhörighet, som han tog upp i boken Kartritarna. Vem ska man ligga med i graven? Och var ska graven finnas?
Läs mer om Kartritarna.

Johan Esk: Danska dårskapen måste stoppas vid gränsen

Den danska dårskapen måste stoppas vid gränsen. För även i framtiden har damlandslaget störst chans att nå stor internationell fotbollsframgång.
Nichlas Falk talar ut – efter otäcka kollapsen
Nichlas Falk föll ihop på isen under dramatiska omständigheter.Nu berättar profilen om vad som hände, framtiden och reaktionen från sina barn.– När jag såg hur de reagerade stängde jag av, det är deras pappa som faller ihop och det är jättejobbigt att se, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Därför hörs djupa suckar efter återval av Ingves
Två sidor som inte ville komma överens hade tre val. Oenighet, kompromiss eller status quo i form av Stefan Ingves. Valet föll på det sistnämnda men lösningen visar på stor sårbarhet inför framtiden.

Ökad pessimism på bostadsmarknaden

Fler bostadsägare tror på sjunkande priser i framtiden och färre på stigande priser. Det visar Nordeas Boendebarometer för hösten.
Sverige överväger att avbryta insatsen i norra Irak
Tyska Bundeswehr har gjort halt i sin träning av peshmergasoldater i Irak. Nu överväger den svenska regeringen att göra samma sak. Inom kort ska beslut fattas om framtiden för den svenska insatsen i Irak.
Läs mer om Irak.
Här går allt snett för Postnords brevbärare
Här går allt snett för Postnord-chauffören.Nu roas nätet av Jesper Hyvings, 17, dråpliga klipp – där brevbäraren tappar det helt.– Vi måste säkerställa att vi inte har liknande händelser i framtiden, säger Mikael Salomonsson, regionchef på Postnord.
Kataloniens tysta majoritet räds framtiden
Självständigheten splittrar det katalanska samhället. Förespråkarna sveper sig i regionens randiga flagga och ropar ut sina åsikter, medan de andra – den tysta majoriteten – inte gärna skyltar med sitt motstånd. SvD har träffat katalaner som tror att den djupa revan kan ta decennier att laga.
Nya bilderna på Anna Holmlund i hemmet
Efter den svåra olyckan förra året har Anna Holmlund gjort framsteg i sin rehabilitering.Dagens Nyheter har träffat skicross-stjärnan i hennes nya hem i Sundsvall, och då berättar hon bland annat om sina drömmar för framtiden.Ett stort mål är att kunna åka skidor igen.–Det är därför jag tränar som jag gör, för att kunna åka skidor, säger Holmlund till tidningen.
Läs mer om Anna Holmlund, Holmlund och Sundsvall.
GM-chef: Elon Musk snackar skit om Teslas teknik
Det är omöjligt för Tesla att bygga en helt självkörande bil med den teknik som finns i bilarna idag. Det anser i alla fall Scott Miller, chef för autonom integrering på General Motors, skriver Car Advice. Att tro att du kan se allt du behöver se för en autonom bil på nivå 5 med kameror och radar – jag vet inte hur det ska gå till, säger han, och tillägger att Teslachefen Elon Musk snackar skit när han pratar om vad bilarna ska kunna göra i framtiden. Teslas bilar är förberedda för att bli självkörande på det som brukar kallas nivå 5. Det innebär att bilar som tillver
Rykte: Apple utvecklar vikbar Iphone med LG
Enligt en ny rapport håller Apple och LG tillsammans på att utveckla en skärm som kan hamna i en vikbar Iphone i framtiden.
Läs mer om Apple och Iphone.
Njut av er kärlek som den är just nu
Hon är 14 år äldre än honom och kommer från en trasig familj. Han är student, straxt över 20 och har haft en trygg uppväxt. Han älskar henne – men oroar sig för framtiden. Idagsidans psykolog svarar: Ha modet att stanna kvar i en relation där du upplever kärlek. Vem vet hur livet blir i morgon?
SVT-chefens oväntade toppjobb utomlands
SVT-veteranen Emma Kronqvist har blivit värvad till ett oväntat toppjobb – hon blir ansvarig för vad som ska visas för danskarna på all statlig tv. Hennes uppdrag är att ta Danmarks public service in i framtiden.– Det är helt otroligt, det är ett väldigt attraktivt jobb, säger Emma Kronqvist.
Läs mer om Emma Kronqvist.
Veronika Wand-Danielsson: Macron har skakat om Frankrike
Macron har skänkt fransmännen en ny tilltro till framtiden. Det blåser en ungdomlig vind som ingjuter nya förhoppningar efter år av pessimism och nedstämdhet. Samtidigt är det ett splittrat land som Macron vill genomföra reformer i, skriver Sveriges Parisambassadör Veronika Wand-Danielsson.
Läs mer om Frankrike och Macron.
Hdi Fried: Demokratins säkerhetsmekanismer är hotade
Jag har inte varit på Bokmässan. Argumenten för och emot deltagandet fortsätter. Som med allt som händer i mitt liv vill jag inte stanna kvar och grubbla över det som varit. Nuet finns inte, det som har varit får vi acceptera, men vi kan påverka framtiden, det som skall komma.
Läs mer om Bokmässan.
Hdi Fried: Hotat folkstyre – En bok som ingjuter hopp i tider av rädsla
Jag har inte varit på Bokmässan. Argumenten för och emot deltagandet fortsätter. Som med allt som händer i mitt liv vill jag inte stanna kvar och grubbla över det som varit. Nuet finns inte, det som har varit får vi acceptera, men vi kan påverka framtiden, det som skall komma.
Läs mer om Bokmässan.
Ja till självständighet – men inte just nu
Katalonien skjuter självständigheten på framtiden till förmån för en dialog med Spanien. – Jag vill följa folkets vilja och utropa en självständig stat. Men vi behöver mer tid till samtal, sa den regionala regeringschefen Carles Puigdemont i ett tal på tisdagskvällen.
Läs mer om Spanien.
Framtiden för Apple Watch? Apple tar patent på självjusterande armband
Kanske det! Apple menar att vanliga armband är alldeles för jobbiga och svårhanterliga.
Läs mer om Apple Watch.
Yrkena med högst lön - vad du behöver på högskoleprovet
En bra utbildning kan öka möjligheterna till ett välbetalt jobb i framtiden. Högskoleprovet kan vara ett steg på vägen mot toppjobbet.
Microsoft labbade med telefon utan skärmkanter för tre år sedan
Prototypen gjordes redan 2014, men fick aldrig ta steget ut på marknaden. Nu har Windows Central fått tag i ett sällsynt exemplar som visar hur framtiden hade kunnat se ut.
Microsoft labbade med telefon utan skärmkanter för tre år sedan
Prototypen gjordes redan 2014, men fick aldrig ta steget ut på marknaden. Nu har Windows Central fått tag i ett sällsynt exemplar som visar hur framtiden hade kunnat se ut.
Partikamraternas dom mot Fridolin
Språkröret Gustav Fridolin, MP, fick bottenbetyg av tittarna efter partiledardebatten.Nu efterlyser partikamraterna tydligare ideal och visioner om framtiden för att locka tillbaka väljarna.– Det var för lite visioner, vad det är för samhälle vi vill ha. Det tror jag är avgörande, säger tidigare språkröret Marianne Samuelsson.
Läs mer om Fridolin och Marianne Samuelsson.
Schyman: Vi lägger en budget för verklig jämställdhet
I dag släpper Feministiskt initiativ sin första statsbudget. Det är en fullt finansierad budget som vågar föreslå systemförändrande åtgärder. Fi förändrar makten och förnyar politiken för att trygga allas rätt att ta plats och vi bygger för framtiden, skriver partiledaren Gudrun Schyman (Fi).
Läs mer om Feministiskt och Gudrun Schyman.
Tävlar för Kroatien i stället för Sverige – straffas av förbundet
Taekwondostjärnan Nikita Glasnovic har bland annat tävlat för Sverige i OS, samt vunnit EM-silver.För att kunna finansiera sin OS-satsning har hon valt att tävla för Kroatien i framtiden – vilket har fått Taekwondoförbundet att reagera kraftigt.I ett inlägg på Facebook kritiseras Glasnovic nya val – och felaktigt hävdas att hon har fått pengar utbetalt.