Framtiden

Axn om framtiden: Det är lite otäckt

Efter tre år vid rodret lämnar Alexander Axn Örebro SK efter säsongen.Nu går han en oviss framtid till mötes.– Jag vet inte riktigt vad jag vill göra, det är lite otäckt, säger han.

Slutade som 28-åring: Inte pratat om det som hände

Den 22 november 2014 åkte han på en tackling som fick förödande konsekvenser.I våras kom det slutgiltiga beskedet - armen fixar inte vidare spel, och hockeykarriären var spolierad.Nu berättar Brynäsprofilen Sebastian Enterfeldt om livet efter karriären, hur den otäcka skadan påverkar honom i vardagen, framtiden för Brynäs - och om kontakten med Anton Hedman.– Vi har faktiskt inte pratat efter det som hände, säger han till SportExpressen.
Björn Wiman: Per Anders Fogelström visade att det aldrig är för sent att påverka framtiden
Expressens krönikör och tidigare världsreporter Ulf Nilson gjorde häromåret något som både han och alla andra gör alldeles för sällan. Han erkände att han hade haft fel. I en krönika berättade Nilson om hur han under 1950-talet varit en del av den kraftfulla opinion som förespråkade att Sverige skulle skaffa en egen atombomb.
Läs mer om Nilson, Sverige och Ulf Nilson.
TV4:s besked till Ernst efter kritiken
TV4 valde ifjol att inte ge Ernst Kirchsteiger några klara besked om framtiden innan sista programmet för säsongen var avklarat.Men i år är det annorlunda - redan innan torsdagens avsnitt är saken biff - han är aktuell för både nya sommar- och julprogram.Ernst är en av våra allra största och mest folkkära profiler och vi är superstolta att ha honom i kanalen, skriver TV4 i ett mejl.Som om det inte räckte blir det även två specialprogram för att hylla Kirchsteigers tio år i kanalen.
Läs mer om Ernst, Ernst Kirchsteiger och TV4.

Hyundai ska utveckla 31 miljövänliga modeller innan 2020!

Hyundai är – vid sidan av japanska Toyota och Honda – det bilföretag som satsat mest på bränslecellsbilar (FCEV). Därför är det inte överraskande att man i dag visar nästa generation FCEV i Yeouido i västra Seoul. Den nya modell som visas i dag bekräftar Hyundais globala ledarskap inom FCEV, samtidigt som den är förebudet till ett vätebaserat samhälle, säger Hyundais vicepresident Lee Kwang-Guk. Men samtidigt tycks det som att Hyundai justerar sin strategi inför framtiden. Med tanke på det stora behov av en ny infrastruktur för bränslecellsbilar så kommer Hyundai i störr
Ciscos säkra tillväxtmotor hackar
Nätverksjätten Cisco tappar omsättning för sjunde kvartalet i rad – men vad värre är att också området säkerhet, som ska driva tillväxten i framtiden, tappar fart.
Ciscos säkra tillväxtmotor hackar
Nätverksjätten Cisco tappar omsättning för sjunde kvartalet i rad – men vad värre är att också området säkerhet, som ska driva tillväxten i framtiden, tappar fart.
Pär Mårts besked om framtiden som tränare
VM-guld, OS-guld och SM-guld på meritlistan. Nu väljer han att sluta.Pär Mårts beslut är definitivt.– Det är färdigt nu, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, OS-guld och SM-guld.
Pessimism inom handeln – ser dystert på framtiden
Dålig sommarförsäljning – och en ökad pessimism.Sveriges handlare ser inte ljust på framtiden, visar en färsk handelsbarometer.– Det är oroande inför hösten, säger Svensk handels vd Karin Johansson.
Läs mer om Karin Johansson och Svensk.
Aston Martin Vanquish Zagato Volante och Speedster – även Shooting Brake ska byggas
Aston Martin tar ytterligare ett kliv och bygger nu en hel familj av Zagato-modeller. Aston Martin Vanquish Zagato Volante och Vanquish Zagato Speedster presenteras nu, och snart ska vi även få se Vanquish Zagato Shooting Brake. De tre nya modeller läggs till Vanquish Zagato Coupe, som visades på hösten 2016. Marek Reichman, varumärkeschef för Aston Martin, berättar om Vanquish Zagato-familjen: Vi har inte släppt Zagato-modeller som en familj förut, åtminstone inte på det här sättet, men idn kan bli vägledande för oss i framtiden. Tänk tillbaka till DB7 Zagato och DB AR1, eller V8 Zagato Coupe och Volante, t
Foppa öppnar för en återkomst i Modo
Peter Foppa Forsberg njuter av livet utanför hockeyn.Men samtidigt öppnar han för en återkomst till Modo i framtiden.– Kanske återvänder jag en dag, men jag är inte säker, säger han i en intervju med NHL.com.
Läs mer om Modo.
Linus Larsson: Facebook kan ge Blocket stenhård konkurrens
Nu släpper Facebook sin Blocketdödare i Sverige. En tuffare konkurrent är svår att tänka sig. Frågan är om någon kommer kunna ta betalt för annonsering i framtiden.
Stjärnornas besked om framtiden i landslaget
En ny era inleds i landslaget med Peter Gerhardsson som förbundskapten. Nu meddelar stjärnorna Caroline Seger och Lotta Schelin att det blir en fortsättning i landslaget.– Jag har sagt att så länge jag spelar och är frisk i klubblaget är jag öppen för att fortsätta, säger Schelin till Aftonbladet.
Jon Henrik Fjällgrens tvivel på framtiden
Jon Henrik Fjällgren tvivlar på om han har styrkan att fortsätta som musiker.Det skriver schlagerstjärnan och artisten i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram – samtidigt som han stöttas av fansen.Väldigt sällan hör jag någon fråga hur det verkligen är med mig, skriver Jon Henrik Fjällgren.
Står här och skäms – borde vi vara oroliga?
LONDON. Den svenska truppen dundrade in i London med stort självförtroende och höga målsättningar.Nu står vi här och skäms.Borde vi vara oroliga för framtiden?
Läs mer om London.
Står här och skäms – borde vi vara oroliga?
LONDON. Den svenska truppen dundrade in i London med stort självförtroende och höga målsättningar.Nu står vi här och skäms.Borde vi vara oroliga för framtiden?
Läs mer om London.
Judith Kiros: Det är inte teknologin som kommer att avgöra framtiden – det är vi
Suget efter dystopier verkar omättligt – men motsatsen är inte lika populär. Kan vi ens föreställa oss en framtid där livet inte bara är uthärdligt, utan faktiskt njutbart?
Reorna till trots – en dyster sommar för modehandeln
Trots aggressiva reor – den svenska modehandeln har inte gått bra i sommar.I juli sjönk försäljningen med 1,7 procent visar färska siffror.Men Svensk handel skyller inte på vädret.Och man är inte särskilt positiv inför framtiden.
Kompetensutvisningar kan stoppas i september
Framtiden för hundratals utländska experter som arbetar i Sverige hänger på beslut som Migrationsöverdomstolen fattar i september. – Då kan kompetensutvisningarna stoppas direkt, säger Fredrik Bergman, chefsjurist på Centrum för rättvisa.
Stefan Lisinski: Det kommer att bli mer våld i framtiden
ANALYS. Vi kommer att se fler angrepp på flyktingar och andra fredliga demonstranter i framtiden. Högerextrema Nordisk ungdom ser våldet som en metod att få uppmärksamhet och locka nya aktivister. Risken är stor att våldet kommer att bli allt värre.
Nuncio satsar mot Frankrike
Det snackas om USA.Om Åke Svanstedt i helgen som gick.Och om Nuncio i framtiden.
Läs mer om Frankrike och Nuncio.
Sony störst på avancerad VR
Sony har sålt över 1 miljon VR-hjälmar till tv-spelskonsolen Playstation 4 och blivit marknadsledande inom avancerad VR.Men den japanska elektronikjätten vill inte kommentera försäljningen i Sverige. – VR växer stadigt och vi tror att det kommer fortsätta växa även i framtiden, säger Suman Rath, general manager för Sony Playstation i Norden.