Framtiden

Allt är inte mörker — tio ljusglimtar i världsekonomin

Det saknas inte saker att oroa sig över när det gäller framtiden för världens ekonomi. Men allt är förstås inte mörker. Just nu finns ett antal saker som går åt rätt håll.

Jeppssons tårar i sista matchen: En mardröm

Simon Jeppssons sista Lugimatch slutade i tårar efter en knäskada redan i första minuten.Då tröstades han av Ystads storstjärna Kim Andersson.– Jag tror inte någon mänsklig person hade kunnat hålla tillbaka tårarna där, säger Simon Jeppsson.– Jag önskade honom lycka till för framtiden och hoppades att han får vara med och uppleva mycket med Flensburg och landslaget, säger Kim Andersson.
Ta hojen till framtiden
Många prisar cykeln, men betydligt färre är beredda att göra de satsningar som krävs. Regeringen är tyvärr inget undantag.
Kan du konkurrera med framtiden?
I dag förändras allt hela tiden och du måste hela tiden lyfta blicken, tänka nytt och vara villig att inspireras av andra för att hänga med, skriver Robin Askelöf.
Läs mer om Robin Askelöf.

Kan du konkurrera med framtiden?

I dag förändras allt hela tiden och du måste hela tiden lyfta blicken, tänka nytt och vara villig att inspireras av andra för att hänga med, skriver Robin Askelöf.
Läs mer om Robin Askelöf.
Fredrik Strage: Så vill Facebook ta sig in i våra hjärnor
Veckans krönika inleds med ett ordflöde. För så kan det se ut i framtiden om Facebook lyckas utveckla sensorer som kan läsa dina tankar och skicka ut dem på nätet. Utan att gå via tangentbordet.
Läs mer om Facebook.
Vi kör första folkelbilen: Opel Ampera-e
OSLO. Framtiden är redan här.Eller i alla fall i Norge.Jag kommer alltid att minnas den första provkörningen av Opels elbil Ampera-e.
Läs mer om Ampera-e och Norge.Jag.
Han som dansar på linjen är tillbaka i Tre Kronor
Tampa. John Klingberg ser fram emot sitt andra VM efter en tung NHL-säsong i Dallas. – Det var en bra erfarenhet för framtiden, säger han om VM 2015, och tvekade aldrig att tacka ja till Tre Kronor. Trots att han inte fick spela World Cup i höstas.
Läs mer om Tre Kronor och World Cup.
Ubers oväntade plan: Flygande bilar
Företaget Uber har högtflygande planer för framtiden. Redan om tre år hoppas de kunna visa upp ett system med flygande bilar.
Uppgifter: United vill ha Zlatan i tränarroll
Framtiden som spelare är oviss. Men Zlatan Ibrahimovic kan ändå stanna i Manchester United. Klubben har inlett snack om en tränarroll för svensken, skriver The Independent.
Konsthögskoleelever kritiska till Tomtebodaflytt
Tomtebodaterminalen i Stockholm kan bli Konsthögskolans lokaler i framtiden. Skolan har tillsatt en utredning om var skolan ska hålla till sedan Statens fastighetsverk aviserat en kraftig hyreshöjning om fyra år för lokalerna på Skeppsholmen.
Ny EU-lagstiftning kan stoppa geoblockering
I framtiden kan det bli förbjudet att stoppa försäljningen av varor och tjänster inom EU utifrån köparens hemland. Ett nytt lagförslag stoppar geoblockering.
Kinas medelklass sover illa och har sällan sex
Kinas växande medelklass oroar sig för framtiden, sover dåligt och har sällan sex, visar en stor undersökning.
Renault visar hur F1-bilarna kommer se ut om tio år – med mer eldrift
2027 är bilarna som kör Formel 1 helt eldrivna. Det tror i alla fall Renault, som visar upp en riktigt imponerande konceptstudie som blickar in i framtiden. Renault R.S. 2027 är en racebil som väger 600 kilo, har 1.000 kW (1.360 hästkrafter), fyrhjulsdrift och fyrhjulsstyrning. Bilen är inte helt eldriven utan har en liten förbränningsmotor, men den bilen får ordentlig skjuts av det starka hybridsystemet som är betydligt mer kraftfullt än i dagens bilar. Och bilen kan köras helt på eldrift i depån. Renaults fokus på el- och hybridteknik är något som säkert kan reta upp en del entusiaster men det är
Läs mer om F1-bilarna, Formel och Renault.
I terroristens förort pyr rädsla och ilska
Chelles/Paris. Ilskan och rädslan ligger alldeles under ytan i den lilla förstad till Paris som den 39-årige gärningsmannen bakom torsdagens attack kom ifrån. Här har muslimer, kristna, ateister och judar tidigare umgåtts relativt friktionsfritt, men med ett par dagar kvar till presidentvalet är det många som är oroliga för framtiden.
Kallas besked – om framtiden i landslaget
Spekulationerna om Charlotte Kallas framtid i landslaget har pågått i flera månader. Men nu är det klart. SportExpressen kan avslöja att Kalla även nästa försäsong nobbar landslaget.
Läs mer om Kalla.
Det kan bli en jackpott – för hela travsporten
På förhand talar allting för att det blir jackpott på veckans V75. Jackpott kan det även bli för travsporten om man nu tar tillvara chansen att skapa arenor för framtiden.
Läs mer om V75.
Han ersätter ikonen i HK Malmö
Mattias Kvick ersätter veteranen Mirsad Pecikoza i HK Malmö nästa säsong.Spelaren presenterades vid en presskonferens inför kvartsfinal 3 mellan HK Malmö och Alingsås.– Vi har haft ögonen på honom länge och han blir viktig när HK Malmö bygger för framtiden, säger klubbens ordförande Jörgen Rasmussen till Sydsvenskan.
Polisen vill se förändrade rutiner efter mordet på Lotta Rudholm
Lotta Rudholm mördades i juni 2016 av sin före detta pojkvän som hon tidigare tidigare anmält för misshandel – ett ärende som lades ner bara fem dagar innan mordet. Nu får polisen intern kritik för sitt arbete med fallet, och rekommenderas att hålla videoförhör med målsägande i framtiden.
Läs mer om Lotta Rudholm.
Tränaren får sparken efter bråkuppgifterna
I går skakades NHL-klubben Buffalo Sabres av en påstådd spricka då lagets stora stjärna Jack Eichel uppgavs ha krävt att klubben skulle sparka huvudtränaren Dan Bylsma för att supertalangen skulle skriva nytt kontrakt. Nu, en dag efter uppgifterna, sparkas Bylsma tillsammans med lagets general manager Tim Murray. – Efter att ha kollat igenom den senaste säsongen och börjat tänka på framtiden i vår organisation så bestämde vi att släppa dem från sina tjänster, säger klubbens ägare Terrence Pegula till NBC Sports.
Produktionsklar Jaguar I-Pace ska visas i Frankfurt – säljstart 2018
Jaguar har gjort klart att elbilar är en viktig strategi för framtiden. Jaguar I-Pace är en kompaktsuv som utvecklats särskilt med eldrift i åtanke med annorlunda designspråk, och som redan har visats upp i konceptform i flera sammanhang. Nu kommer uppgifter från Auto Express om att den produktionsfärdiga versionen dyker upp på bilsalongen i Frankfurt som öppnar i september. Försäljningsstart blir 2018.
Läs mer om Frankfurt.
Backen nära att lämna: Nästan gett upp hoppet
Rögle har inte gett något besked om framtiden för Ludvig Claesson.Nu ser den unge backen ut att lämna klubben.– Jag har samtal med några klubbar i allsvenskan just nu. Det känns som att något kommer att bli klart snart. Jag har nästan gett upp hoppet om Rögle, säger Ludvig Claesson till Helsingborgs Dagblad.