Framtiden

Det kommer finnas gott om it-jobb även för den som inte kan koda, enligt Googles vd

Även om du inte kan koda har du goda chanser att få jobb inom it i framtiden. Allt fler jobb blir beroende av enklare tekniska färdigheter – och nu måste utbildningar anpassas efter detta, enligt Googles vd Sundar Pichai.
Läs mer om Sundar Pichai.

Det kommer finnas gott om it-jobb även för den som inte kan koda, enligt Googles vd

Även om du inte kan koda har du goda chanser att få jobb inom it i framtiden. Allt fler jobb blir beroende av enklare tekniska färdigheter – och nu måste utbildningar anpassas efter detta, enligt Googles vd Sundar Pichai.
Läs mer om Sundar Pichai.
AI är ett lika stort steg som el eller eld tror Googles vd
Högsta chefen på Google, Sundar Pichai, håller inte tillbaka orden i ny intervju om AI-framtiden.
Känns som de har uteslutit mig
Richard Yarsuvat gjorde 17 mål och vann skytteligan i superettan förra säsongen.Nu står anfallaren utan kontrakt - och framtiden är oviss.Någon fortsättning i Dalkurd ser det inte ut att bli.- Det känns inte aktuellt. Det känns som de har uteslutit mig, säger anfallaren.
Läs mer om Dalkurd.

Lundbergs kovändning i Volvo skapar frågetecken

Fredrik Lundberg verkar ha kovänt. Nu är det viktigt att lastbiltillverkaren Volvo har en svensk bas och ett svenskt huvudkontor. Plötsligt låter Lundberg som sina företrädare Sverker Martin-Löf och Tom Hedelius. Frågan är vilka konsekvenser det får i framtiden.
Skivrecension: Poplöftet Skott är lika lovande i delvis ny skepnad
Efter en lång rad starka singlar släpper Pauline Skötts soloakt Skott sin första ep, som visar på en delvis ny riktning men är minst lika lovande inför framtiden.
Läs mer om Skott.
Neymar hålls fången i en bur
Real Madrid vill ha Neymar och hoppas på en övergång i framtiden.Agenten Donato Di Campli tror det blir omöjligt - på grund av buren.– Ingen kommer någonsin att lyckas, säger han till Tuttosport.
Läs mer om Neymar och Tuttosport.
Nordsydliga skärgårdslinjen blir kvar
I tre år har den nordsydliga skärgårdslinjen mellan Arholma och Nynäshamn kört på försök i Stockholms skärgård. Nu har landstinget beslutat sig för att behålla båtlinjen i framtiden.
Läs mer om Arholma och Nynäshamn.
Neymar hålls fången i en bur
Real Madrid vill ha Neymar och hoppas på en övergång i framtiden.Agenten Donato Di Campli tror det blir omöjligt - på grund av buren.– Ingen kommer någonsin att lyckas, säger han till Tuttosport.
Läs mer om Neymar och Tuttosport.
First Aid Kit kommer att krossa ditt hjärta
Redan nu har First Aid Kit skrivit årets starkaste rader om förälskelse och trasiga hjärtan. Musikaliskt tar Ruins inte någon till framtiden. Men den levererar det vi 10-talsmänniskor ständigt är på jakt efter, skriver Annah Björk.
Läs mer om Annah Björk och First Aid Kit.
Toppolitikerns nazistkopplingar skrämmer Österrikes judar
WIEN. En vice förbundskansler med förflutet i nynazistiska kretsar och en inrikesminister som vill koncentrera asylsökande i särskilda center. Österrikes nya regeringsparti FPÖ möter kritik – och sprider oro bland landets judiska befolkning. DN har besökt alplandet där judar åter känner fruktan för framtiden.
Läs mer om FPÖ.
Postnord och Tullverket överens: Dyrare handla på Wish
Postnord har fått i uppdrag att ta fram en handlingsplan för hur man ska komma åt momsfusket vid köp av postordervaror från Kina, erfar SvD. Tullverket bedömer att det i framtiden kommer att bli dyrare att köpa varor på sajter som Wish och Alibaba.
Läs mer om Alibaba, Kina, SvD, Tullverket och Wish.
Det kan ändå bli daladans och SHL-fest för LIF i vår
Jonathan Dahln är hockeyallsvenskans bästa spelare – men snart försvinner han.Men Timrå IK har då ändå kvar lagmaskinen, talangerna och framtiden.Men i vår får de ursäkta. Leksand är det enda laget som kan hota SHL-lagen.Karlskrona HK. Förbered er.
Läs mer om LIF.
Därför kommer det regna mer i framtiden
Torka och vattenbrist är vanliga inslag på flera håll i Sommarsverige.Men framöver väntas nederbörden öka kraftigt – särskilt under hösten och vintern.
Läs mer om Sommarsverige.Men.
Förnybart är framtiden – inte uranbrytning
Vi håller inte med Penilla Gunther (KD) om att uranutvinning skulle vara en svensk framtidsbransch. Allteftersom kärnkraften fasas ut minskar också efterfrågan på uran, skriver MP-politikerna Lorentz Tovatt och Lise Nordin i en replik.
Paret Mandelmanns framtid på TV4 hotad
Gustav och Marie Mandelmann är öppna för att spela in en tredje säsong av Mandelmanns gård.Men beslutet ligger inte i deras händer, och ännu har de inte fått något besked om framtiden.– Det beror helt på TV4. De vill se om det är några som är intresserade av att se det här programmet, säger Marie Mandelmann till Expressen.
Läs mer om Expressen, Marie Mandelmann och TV4.
Putin har tröttnat på Ryssland – blickar bortåt
Detta är början på slutet för Putineran, menar experter. Rysslands president vänder blicken mot omvärlden men saknar strategier för framtiden.
Läs mer om Putineran och Ryssland.
Vi har bara sett början av latinopop-vågen
Camila Cabellos starka låtar och dramatiska röst är en extremt effektiv kombination. Stefan Thungren spår att vi kommer att får höra mer av Camila Cabello i framtiden.
Läs mer om Camila Cabello.
Sverige spelar för framtiden mot hemmafavoriten Kroatien
Split. På tisdagskvällen möter Sverige hemmafavoriten Kroatien i sista gruppmatchen i handbolls-EM. Sverige går självklart för seger, men laget spelar också för framtiden. 2020 avgörs EM i bland annat Sverige. Då ska det här landslaget vara som bäst. – Varje match vi spelar så investeras det i en erfarenhetsbank, säger förbundskapten Kristjn Andrsson.
Biancas beslut – vill inte bo med kärleken
Bianca Ingrosso och pojkvännen Philippe Cohen hann både göra slut och återförenas förra året.I framtiden vill paret flytta ihop, men Bianca vill först bo själv – så att Philippe lär sig att bo ensam.– Han har en lägenhet i Stockholm. Så jag har sagt att han ska bo i den i alla fall någon månad, för jag vet att det är bra att bo själv, säger Bianca Ingrosso.
Shane, 20, vann fyra miljarder på lotto
Han hade en känsla när han köpte lotten.Nu har 20-årige Shane Missler vunnit fyra miljarder kronor.– Jag ser fram emot framtiden, säger han till Tampa Bay Times.
Läs mer om Shane Missler.
Sjöströms plan – att fly Sverige: Drömliv
KAPSTADEN/STELLENBOSCH. Sarah Sjöström kan vinna sitt tredje Jerringpris på Idrottsgalan.I en exklusiv intervju med SportExpressen berättar hon om prispengarna, framtiden och fjolårets framgång:– Det är först nu jag börjar slå igenom internationellt, vilket känns riktigt häftigt, säger Sjöström.
Det är ingen jättekris för framtiden
Han gjorde sex mål och slet och kämpade, men spelmotorn Jim Gottfridsson var självkritisk efter premiärförlusten mot Island. – Ska jag vara ledaren i den här gruppen ska jag ta ett bättre ansvar, säger han.
Läs mer om Island och Jim Gottfridsson.