Frankrike det

Switch sålde mer första året än någon annan konsol i USA gjort tidigare

Vi har rapporterat gång på gång hur makalöst bra det går för Nintendo Switch med rekord i stora länder som Tyskland och Frankrike, men nu kommer det främsta kvittot av dem alla som visar hur galet bra det faktiskt går.

Norge och Frankrike erkänner inte röstning på Krim

Frankrike kommer inte att godkänna den del av det ryska presidentvalet som äger rum på Krimhalvön. Norges utrikesdepartement skriver på Twitter att de inte erkänner röstningen på Krim.
Läs mer om Frankrike, Krim, Krimhalvön och Twitter.
Frankrike: Röster från Krim ogiltiga
Frankrike kommer inte att godkänna den del av det ryska presidentvalet som äger rum på Krimhalvön, meddelar franska utrikesdepartementet som hänvisar till att Krim enligt folkrätten är ukrainskt område.(TT) "Fyra år efter den olagliga
Läs mer om Krim och Krimhalvön.
Frankrike godkänner inte röster från Krim
Frankrike kommer inte att godkänna den del av det ryska presidentvalet som äger rum på Krimhalvön, meddelar franska utrikesdepartementet som hänvisar till att Krim enligt folkrätten är ukrainskt område.
Läs mer om Krim och Krimhalvön.

Frankrike: Röster från Krim ogiltiga

Frankrike kommer inte att godkänna den del av det ryska presidentvalet som äger rum på Krimhalvön, meddelar franska utrikesdepartementet som hänvisar till att Krim enligt folkrätten är ukrainskt område.
Läs mer om Krim och Krimhalvön.
För mycket deg bötfäller fransk bagare
Vilodagen är helig i Frankrike. Det har Cdric Vaivre fått lära sig den hårda vägen. Han driver det enda bageriet i Lusigny-sur-Barse och döms till böter för att i somras ha hållit öppet för turister alla dagar i veckan.
Alphand efter första säsongen med Sverige: Bästa beslutet jag kunde ta
Åre. Estelle Alphand har stått för ett rejält genombrott efter att ha bytt från Frankrike till Sverige. Ett beslut som hon inte ångrar det minsta. – Det har varit en supersäsong för mig, bästa världscupsäsongen jag har haft, säger hon.
Läs mer om Frankrike och Sverige.
Sverige revanscherade sig från OS – vann Åres lagtävling
Efter uttåget i kvartsfinalen i OS var det svenska laget rejält revanschsuget. Sverige satte ton direkt när man manövrerade ut Schweiz och sedan fortsatte det hela vägen till en finalvinst mot Frankrike. – Kul att ge hemmapubliken en seger, säger Mattias Hargin.
Läs mer om Frankrike och Schweiz.
H&M rasar på börsen
Blandat på de ledande börserna i Europa. Stockholmsbörsen backar i lunchhandeln Strax innan klockan 13. 00 backar det breda OMXS-index i Stockholm med 0,2 procent. Däremot är det muntrare miner i Tyskland och i Frankrike.
Ingen tvekan om att Ryssland ligger bakom
Det finns ingen alternativ förklaring, det är Ryssland som ligger bakom nervgiftattacken i Salisbury. Det skriver Storbritannien, USA, Frankrike och Tyskland i ett gemensamt uttalande .
Toys R Us stänger i UK, USA, Spanien och Frankrike
Det är många som köper spelrelaterade nördprylar och så kallade toys to life"-leksaker till bland annat Skylanders på Toys R Us. Men att vi ska kunna fortsätta göra det är inte så självklart.
Läs mer om Frankrike, Spanien och USA.
L öppnar för ny folkomröstning om euron
När EU:s två stora grundarländer Tyskland och Frankrike tydligt signalerar att de vill fördjupa integrationen kommer det att kosta mer att stå utanför eurosamarbetet. Detta, men även den svaga kronkursen, kan bidra till en ny folkomröstning om att införa euron i Sverige. Det säger Mats Persson, Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson, i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.
Insändare: Vasaloppet, lär av Europa!
På kontinenten kör flera länder båda discipliner det vill säga både skate och klassisk skidåkning i samma event, till exempel Transjurassienne (Frankrike), Dolomitenlauf (Österrike) och Demino Skimarathon (Ryssland).
Stora böter hotar Google och Apple i Frankrike
Frankrike kommer att vidta rättsliga åtgärder mot amerikanska teknikjättarna Google och Apple för missbruk av affärspraxis. Det uppgav finansminister Bruno Le Maire under onsdagen, rapporterar Bloomberg News.
Vill inte spela en minut till i PSG...
Neymar kan ha spelat sin sista match i PSG.Enligt spanska ABC ska superbrassen ha insett att det var ett misstag att flytta till Frankrike i somras.– Jag kommer inte tillbaka till PSG, och inget kan få mig att ändra mig, ska Neymar ha sagt till sina nära och köra.
Läs mer om ABC, Frankrike, Neymar och PSG.
Trump får parad – för 250 miljoner kronor
Donald Trump får sin vilja igenom – det blir en militärparad i Washington. Paraden ska gå av stapeln på Veteranernas dag den 11 november i år, skriver BBC.Militärparader i USA brukar endast hållas för att markera ett krigsslut, men det var efter ett besök i Paris under firandet av Frankrikes nationaldag som Trump bestämde sig:Jag vill ha en parad som den i Frankrike
Läs mer om Frankrike, Trump, USA och Washington.
Utan alliansen hade Väst aldrig blivit så mäktigt
När man studerar medeltiden, och även 1500- och 1600-talen, blir det snart uppenbart att Västeuropa inte alls var lika mäktigt som vi lätt inbillar oss. Kina var jordens starkaste stat, och det fanns flera muslimska riken som var mycket starkare än länder som England och Frankrike, till exempel Osmanska riket och Stormoguls rike. Så varför vann ändå Europa? Berodde det på industriella revolutionen?
Frankrike tar till datorer för att jämna ut löneskillnader
Franska företag kommer få tre år på sig att få bort löneskillnader mellan män och kvinnor. Om de misslyckas kan de få betala böter. Det framgår av en åtgärdsplan som presenterades av premiärminister Edouard Philippe under onsdagen.
Läs mer om Edouard Philippe.
Stor osäkerhet runt Bachirous landslag - nyförvärvet kan missa MFF:s genrep
Malmö FF:s mittfältsstjärna Fouad Bachirou, född och uppvuxen i Frankrike, har sedan 2014 spelat för Komorernas landslag. De senaste månaderna har dock det mesta handlat om stora problem inom förbundets organisation.
Läs mer om Fouad Bachirou och Frankrike.
Nytt förvärv ska stärka Absolents ställningen i Frankrike
First North-listade Absolent har tecknat avtal om förvärv av verksamheten i det franska privatägda bolaget PPM som är inriktat på projektering, försäljning och service av oljedimfiltreringsanläggningar.
Läs mer om Frankrike och PPM.
Paradiset i solen lockar – men drömhuset kan bli en mardröm
NICE. Varmt väder, god mat och bra flygförbindelser till Sverige gör att många köper bostad i södra Frankrike.Men det kan sluta med miljonförlust när svenskar inte förstår den franska bostadsmarknaden.– Bostaden kan vara 50 procent för dyr, säger mäklaren Johan Wretman.
När Europasamarbete var britternas högsta dröm
I dessa brexittider kan det vara intressant att blicka tillbaka mot de år då britterna faktiskt gjorde allt de kunde för att inte distansera sig till, utan tvärtom komma in i, EU:s föregångare, EEC och EG. Många har glömt att detta var svårt, att det fanns ett benhårt motstånd från det land som i århundraden hade framstått som engelsmännens fiende nummer 1 på kontinenten – Frankrike. Och ingen fransman ville hålla britterna utanför kontinenten mer än den efterkrigstida galliska nationens största politiska gestalt, president Charles de Gaulle.
Läs mer om EEC, Frankrike och Gaulle.
Frankrike har stoppat två terrorattacker bara i år
Fransk polis och säkerhetstjänst har lyckats avvärja två terrorattacker under 2018. Det berättade landets inrikesminister Grard Collomb på söndagen.
Läs mer om Grard Collomb.
Brister pekas ut i franskt reaktorbygge
Den franska myndigheten för kärnkraftssäkerhet (ASN) riktar kritik mot det statliga bolaget EDF:s bygge av en ny reaktor i Flamanville i norra Frankrike.
Läs mer om Flamanville och Frankrike.
Strid om EU:s valsystem under toppmöte
Tyskland och Frankrike är överens i många EU-frågor, men inte när det gäller systemet med så kallade spetskandidaterna i nästa EU-val. Sprickan kan leda till laddade diskussioner under fredagens EU-toppmöte.