Frankrike det

Svensk kritik mot VM-domarna

HAMBURG. Det spanska domarparet hamnade i fokus efter förlusten mot Frankrike. I slutminuterna blåste de av Sverige två gånger för stürmerfoul och efter det orkade Sverige aldrig komma i kapp. – Jag tycker fan att domarna var mesiga, säger Sabina Jacobsen.

De fick oss att drömma – nu lämnar de med medalj

Frankrike blåste oss på finalen.Det blir inget nordiskt handbollskalas.Men deppa inte. Nu kniper vi bronset.Nu vinner vi prestigekampen mot Helle Thomsens lag.
Stora förvirringen under Sveriges VM-semifinal
Semifinalen mellan Sverige och Frankrike hade knappt hunnit börja innan det blev palaver vid sekretariatet.Anledningen?Den franska målvaktens tröja.
Läs mer om Frankrike och Sverige.
Isabelle Gulldn: Nu går vi för medalj
Hamburg. Vinner Sverige kvällens semifinal mot Frankrike är VM-medaljen säkrad. – Nu går vi för medalj, något annat vore dumt att säga. Om det är någon gång vi har chansen så är det nu, säger Isabelle Gulldn.

Fruktar bara Gulldn - det kan straffa sig

Sverige föll mot Frankrike på EM.Då matchade Signell ett omoget lag.Nu står handbollsdamerna i Hamburg och njuter.I kväll kliver de in i semifinalen som ett helt nytt lag.
Läs mer om Frankrike, Gulldn, Hamburg och Signell.
Skånsk fysik ett vapen i kampen om medaljer
Hamburg. Hon har lagt på sig några kilo muskler och det kan behövas. För matchen mot Frankrike kommer att bli en fysisk prövning. – De har många stora och starka spelare som smäller på, det kommer att bli en både jobbig och tuff match, säger Anna Lagerquist inför fredagens VM-semifinal.
Det här är svenska skyttarnas favorithörn
Hamburg. Sverige kör full fart framåt och har ett snitt på drygt 31 mål per match. Statistiken visar att de svenska skyttarna helst skjuter nere i målvaktens högra hörn. – Det är bra att vi får se det nu för det bör vi noga tänka på mot Frankrike, säger Hanna Blomstrand, matchhjälten som gjorde sju mål i kvartsfinalen mot Danmark.
Svenskans tårar på spelarhotellet
HAMBURG. En dag kvar till semifinalen mot Frankrike.Då dök maken Henrik och sonen Oliver, 2, upp på det svenska spelarhotellet.Och Ulrika Toft Hansen kunde inte hålla tillbaka tårarna.– Så himla härligt. Det är väldigt jobbigt ibland, säger hon.
Läs mer om Frankrike.Då, Henrik och Oliver.
Skolbuss i krock med tåg - flera skadade
Ett tåg och en skolbuss har kolliderat utanför staden Perpignan i södra Frankrike, det skriver franska medier. Minst två personer befaras ha omkommit och flera personer ska vara skadade.
Läs mer om Frankrike och Perpignan.
Bom direkt stoppade Öberg i Frankrike
En bom i första skyttet ställde till det för Hanna Öberg i världscupsprinten i franska Le Grand Bornand. Men 22-åringen blev ändå bästa svenska skidskytt som 21:a på torsdagen. – Det är ändå ett okej utgångsläge inför jaktstarten, säger hon till TV4.
Storebrorsan följer Olivias VM-succ
Morbror Mikael, 49, tog fem SM-guld med RIK.Brorsan Pontus, 27, öser in mål i Aranäs.Kusinen Emil, 20, gör många mål som kantspringare i RIK.Men ingen har nått så långt som Olivia Mellegård, 21, som gör succ i handbolls-VM och ska spela semifinal mot Frankrike på fredag.– Det är jäkligt häftigt det hon får vara med om, säger Pontus, som följer varje steg syrran tar i Tyskland.
Rivalens mäktiga hyllning till Gulldn
LEIPZIG. Sverige mot Frankrike i VM-semifinalen.De franska stjärnorna vet exakt vad som krävs för att stoppa det svenska segertåget.– Vi kommer vara tuffa mot Bella Gulldn. I min värld är hon världens bästa playmaker, säger den franska klubbkamraten Gnonsiane Niombla.
Tipsen som ska fälla Frankrike i handbolls-VM
Leipzig. Per Johansson och hans Montenegro missade chansen att få möta Sverige i semifinalen. Nu tipsar han om hur Frankrike ska besegras. – Jag tror att Sverige ska orka gå i fart och det tror jag de orkar också. Chansen att vinna är minst femtio femtio, säger Per Johansson.
De får Sverige möta i VM-semi
På tisdagen blev Sverige klara för semifinal i handbolls-VM.Nu vet vi vilka de kommer möta.I den andra kvartsfinalen var det Frankrike som stod som segrare.
Läs mer om Frankrike, Sverige och VM-semi.
Macron tar upp miljösvärdet från klimatförnekande USA
Amerikanerna lyste med sin frånvaro på veckans klimatmöte i Paris, med undantag för Kaliforniens ex-guvernör Arnold Schwarzenegger. Men den gamle actionhjältens solitära besök förstärkte bara bilden av att det är Frankrike som nu leder den globala kampen mot fossila bränslen och växthusgaser.
Målet är att alla ska lyssna, inte bara höra
Sexuella trakasserier, objektifiering och maktstrukturer är vardag inom cirkusbranschen, berättar jonglören Florence Huet. Hon bor i Frankrike och hoppas att uppropet #theshowisover ska få gensvar i landet. – Det finns ett motstånd att prata om det här och jag vill att det ändras.
Läs mer om Florence Huet och Frankrike.
Så syddes det franska lapptäcket ihop
På 1500- och 1600-talen var Tyskland hopplöst splittrat i tusentals småstater. Även dåtidens Italien ser ut som ett lapptäcke på en politisk karta. Har aldrig Frankrike varit lika splittrat?
Läs mer om Frankrike, Italien och Tyskland.
Macron beklagar Trumps beslut
Frankrikes president Emmanuel Macron beklagar Donald Trumps beslut att öppna en ambassad i Jerusalem och peka ut staden som Israels huvudstad. – Frankrike kan inte godta det, det strider mot internationell rätt och FN:s resolutioner i säkerhetsrådet, säger Macron.
Läs mer om Emmanuel Macron, Jerusalem och Macron.
Kan inte tömma dem för tidigt i år
Daniel Redn reste i söndags ner med sex ytterligare hästar till Frankrike.På söndag är det dags för Prix de Bourbonnais, där minst tre av hästarna startar.Nu berättar stjärntränaren om varför Propulsion inte går för seger på söndag, chanserna inför Prix dAmrique, och den plötsliga svackan i höstas.– Det blev väl lite som en baksmälla, säger han.
Läs mer om Frankrike.På, Prix och Propulsion.
Satsa på kvinnorna, männen har problem just nu
Det är hög tid att se till att fler kvinnor får ledande positioner i samhället, enligt USA:s förre president Barack Obama. – Männen verkar ha problem just nu, sa Obama under ett besök i Frankrike, rapporterar Huffington Post.
Obama om klimatpolitiken: Saknar en tydlig ledare
USA saknar en tydlig ledare när det kommer till klimatpolitiken.Det säger landets förra president Barack Obama i samband med ett besök i Frankrike, skriver Boston Globe.Samtidigt säger han att han tror att USA når sina klimatmål.
Har jag uppdrag är det givet att köra
Under vintern är han ciceron för ATG Live-sändningarna från Frankrike.Men ibland kliver Daniel Olsson ner från kommentatorshytten för att köra lopp.På söndag har han fyra uppsittningar inom GS75-spelet.- De flesta tror att man bara satt sig i studion, men har jag uppdrag är det givet att jag fortfarande väljer att köra.
Läs mer om Daniel Olsson och Frankrike.Men.
Sverige brände chanserna i årets sista landskamp
På landslagets pluskonto i årets sista landskamp hamnar en defensiv som stod emot allt. Värre var det framåt. Sverige brände några riktigt vassa chanser i 0–0-mötet med Frankrike i Bordeaux.
Läs mer om Bordeaux och Frankrike.
Asllani: Slarvar vi blir vi straffade direkt
Måndag kväll spelar Sverige träningslandskamp i fotboll, mot Frankrike i Bordeaux. Ett helt annat motstånd än det Sverige har mött i höstens VM-kval. Frankrike är rankat fyra i världen.
Läs mer om Bordeaux, Frankrike, Sverige och VM-kval.
Mästarna förlänger med nyckelspelare
Olafur Gudmundsson stannar i IFK Kristianstad.Lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt till sommaren 2020.– Jag hade en del bud från både Tyskland och Frankrike men det känns rätt att förlänga kontraktet, säger han till klubbens hemsida.
Läs mer om Frankrike och Tyskland.