Frankrike det

Succserien Skam får en fortsättning

Nu är det klart att den norska succserien Skam går på export.Det står nu klart att norska NRK, motsvarigheten till SVT, ger klartecken till Spanien, Nederländerna, Italien, Tyskland samt till Frankrike att göra sina egna versioner av den populära serien.

Sofia får chans i Frankrike – efter dubbla SM–succn

Det blir debut i montns hemland Frankrike nästa månad för Sofia Adolfsson.Björn Goop låter den dubbla SM-vinnaren från Örebro rida Candor Hall.- Vi hoppas att de kan vara med och kriga. Det ska bli intressant att se hur långt det kan räcka, säger Björn Goop.
Sverige slår tillbaka mot italienska ilskan
ZÜRICH. Här är Sveriges svar på den italienska due-due-passningen.Blågult räds inte Italien i det kommande dubbelmötet.– Vi har slagit Holland på vägen till playoff, slagit Frankrike hemma och om vi nu slår ut Italien blir vi väl en av favoriterna i VM, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Superstjärnan fortsätter marschen mot Frankrike
Det mesta var som vanligt den här SM-dagen på Åby.Readly Express förlängde sin segerrad.Sofia Adolfsson dominerade i mont.
Läs mer om Frankrike, SM-dagen och Åby.Readly.

Jörgen Westholm: Det betyder väl det mesta

Jörgen Westholm har haft ett oerhört framgångsrikt 2017.Han har redan slagit stallrekord – och satsningen på unga talanger som Oskar J Andersson har fallit väl ut.Nu berättar tränaren om succåret, framgångarna i Frankrike, satsningen på yngre förmågor, valet att ha mental rådgivare – och varför han valde att hoppa av sitt uppdrag på Travtränarnas Riksförbund.– Den här gången var spelet viktigare än de aktiva, säger han.
Läs mer om Frankrike och Oskar J Andersson.
Veronika Wand-Danielsson: Mer Europa och inte mindre
Efter Brexit är alliansen mellan Frankrike och Tyskland den nödvändiga plattformen för att kunna gå vidare i den europeiska integrationsprocessen. Det är så president Macron vill skapa ett mer slagkraftigt Europa, skriver Sveriges Parisambassadör Veronika Wand-Danielsson.
Läs mer om Europa, Frankrike, Macron och Tyskland.
Veronika Wand-Danielsson: Macron har skakat om Frankrike
Macron har skänkt fransmännen en ny tilltro till framtiden. Det blåser en ungdomlig vind som ingjuter nya förhoppningar efter år av pessimism och nedstämdhet. Samtidigt är det ett splittrat land som Macron vill genomföra reformer i, skriver Sveriges Parisambassadör Veronika Wand-Danielsson.
Läs mer om Frankrike och Macron.
Så bra är Sveriges playoff-motståndare
Ett rafflande playoff väntar Sverige om en månad, och snart vet vi vilka som blir vår motståndare. Italien, Schweiz, Kroatien eller Danmark?Personligen önskar jag ingenting.Jag vill se samma stabila, stolta Sverige som slog Frankrike och sköt bronsmedaljören Holland från allt vad VM heter.Det är de som ska vara rädda för oss. Inte tvärtom.
Just nu: Följ Sverige mot Nederländerna
Det är dags för det spännande avgörandet i VM-kvalet. Sverige möter Nederländerna i Amsterdam. Ska Sverige ta andraplatsen i gruppen och gå till play-off? Ska Sverige rentav ta fler poäng än Frankrike och ta en direktplats? Eller ska Nederländerna göra så många mål att de tar andraplatsen och slår ut Sverige? Följ vår direktrapport.
Beskedet till fansen: Då är Lindgren redo
Här är senaste beskedet om Ola Lindgrens sjukdom.IFK Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson hoppas att guldtränaren är tillbaka på fredag när laget åker till Champions League-matchen mot Nantes i Frankrike.– Vi räknar med att läkarna ger klartecken. Men sviterna av infektionen har blivit värre och det har gått ner i lungorna, säger Larsson.
Läs mer om Frankrike, Larsson och Lindgren.
Lloris superräddning räddade Frankrike
Frankrike vann med 1-0 mot Bulgarien och återtog ledningen i tabellen.Det kan de tacka Hugo Lloris för.Målvakten stod för en otrolig reflexräddning som såg till att Frankrike aldrig släppte in Bulgarien i matchen.
Läs mer om Bulgarien och Frankrike.
Berg: Det var ovisst för alla efter EM-slutspelet
Det dystra EM-slutspelet, Zlatans avsked, Källströms och Isakssons farväl och ett väntande VM-kval med både Frankrike och Nederländerna i gruppen. Kommer ni ihåg tvivlen på landslaget? Marcus Berg gör det. – Det var ovisst för alla. Spelare, fans och förbund, säger han.
Grandiosa spökstationen vaknar till liv på nytt
En av Europas finaste järnvägsstationer kan öppnas igen efter att ha stått övergiven i 50 år.Det handlar om spökstationen Canfranc på gränsen mellan Frankrike och Spanien.
Läs mer om Canfranc, Frankrike och Spanien.
Ny anti-terrorlag: Frankrike får rätt att stänga mosker
Med överväldigande majoritet röstade nationalförsamlingen i franska parlamentet igenom hårdare anti-terroråtgärder under tisdagen.Men det finns kritik om att den nya lagen kommer att underminera civila rättigheter, skriver France24.– En kränkning av individuella rättigheter av aldrig tidigare sedd storlek, säger Emmanuel Daoud vid internationella federationen för mänskliga rättigheter.
Läs mer om Emmanuel Daoud och France24.
Här avslöjas fusket – mitt under tävling
Cykelvärlden har drabbats av ett nytt fall av mekanisk doping.En 43-åring avslöjades i helgen under en tävling i Frankrike – efter att ha gömt en motor i sin vattenflaska.– Det här är extremt oroväckande, säger Michel Callot, ordförande på franska cykelförbundet.
Läs mer om Frankrike och Michel Callot.
Retuscherade modellbilder får varningsskylt i Frankrike
Magen blir plattare, benen längre, och huden jämnare. Digital retuschering kan göra underverk för ens framtoning på ett foto. Men om det används i reklamsyften i Frankrike måste det nu förses med en tydlig varning.
Läs mer om Frankrike.
Knivman dödade en person – sköts av fransk polis
En person har dödats av en man som attackerade människor med kniv vid en tågstation i Marseille i Frankrike. Det rapporterar flera medier. Den franska polisen twittrar att gärningsmannen sköts till döds efter attacken.
Läs mer om Frankrike och Marseille.
Herman Lindqvist om första mötet med Liliana: Det sade dong på en gång
GÖTEBORG. Han kämpar för att lära sig polska, men hustrun Liliana är alltid med honom så han har tolk dygnet runt.Herman Lindqvist vågade bryta upp från Frankrike och sitt förra äktenskap och han har inte ångrat sig ett ögonblick.– Jag tror aldrig att jag har varit så lycklig som nu, säger den 74-årige författaren i en stor intervju om kärleken, mardrömmarna, vänskapen med kronprinsessan, flyktingskrisen och nya boken om Finlands nationalhjälte.
Läs mer om Frankrike och Liliana.
Barcelona kan välja att spela i Premier League
Om Katalonien blir självständigt kan en av världens största fotbollsklubbar också bli det. Vid ett ja i folkomröstningen kan Barcelona och de andra katalanska lagen välja att spela i Frankrike, Italien eller Premier League, säger den katalanske idrottsministern Gerard Figueras.
Kalla osäker: Kommer det att bli OS?
Norges stjärnor känner oro och Frankrike stannar hemma om inte säkerheten garanteras. -Frågan är - kommer det att bli OS? Det är inte jag person att bedöma, säger Charlotte Kalla om att tävla i Nordkoreas skugga.
Läs mer om Charlotte Kalla och Frankrike.
Senatsvalet i Frankrike ett misslyckande för Macron
Det franska senatsvalet på söndagen blev ett misslyckande för Emmanuel Macrons parti – som nu har 28 platser av de totalt 348 platserna. I stället blev den stora vinnaren de konservativa Republikanerna.
Läs mer om Frankrike, Macron och Republikanerna.
Jag var död i nio minuter
Tidigare Premier League-stjärnan David Ginola spelade skoj-match i Frankrike förra sommaren.Det höll på att bli hans död efter att han svalt sin egen tunga.– Jag var död i nio minuter, säger han till radiokanalen Talksport.
Läs mer om Frankrike och Talksport.
De styrande klantar till det – men
Nuncio har egentligen inget kvar att bevisa.Men jag var jättesugen att starta i Frankrike förra vintern.Och eftersom jag tror att han passar på Vincennes, han är så grymt stark, hästen – så har vi bestämt att satsa dit nu istället.
Läs mer om Frankrike.
Hurtig och Asllani räddade Sverige från magplask i regnet
Det blev en blöt kväll i Varazdin när Sverige inledde kvalet till damernas fotbolls-VM i Frankrike 2019 med att bortabesegra Kroatien med 2-0. Lina Hurtig och Kosovare Asllani var svenska målskyttar i en match som inte bjöd på mycket till fotboll. – Det går inte riktigt att spela fotboll idag. Men med tanke på hur det såg ut så är det godkänt, sa mittfältaren Caroline Seger till TV12 efter matchen.
Barry Eichengreen: Eurons smala väg framåt
KOLUMNEN. Barry Eichengreen är ekonomiprofessor vid Berkeleyuniversitetet och en av världens ledande experter på finanskriser. Frankrike och Tyskland har i grunden olika syn på europrojektets framtid. Men med lite kreativitet skulle det kunna stabiliseras och utvecklas på ett sätt som båda kan acceptera.