Frankrike

Frågetecken för Uefas straff mot Danmark – men Sverige nära VM

Vägen till VM i Frankrike 2019 ser ut att bli en svensk transportsträcka. De danska spelarnas vägran att spela fredagens match på Gamla Ullevi kan innebära att laget utesluts från VM-kvalet. – Vi vill ju inte ta oss dit på det sättet, det måste man ju tillägga, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Studie: Svenska cio:er långt efter med maskininlärning

Siffror placerar Sverige under snittet i Europa och långt efter länder som Frankrike, Tyskland och Storbritannien.
Succserien Skam får en fortsättning
Nu är det klart att den norska succserien Skam går på export.Det står nu klart att norska NRK, motsvarigheten till SVT, ger klartecken till Spanien, Nederländerna, Italien, Tyskland samt till Frankrike att göra sina egna versioner av den populära serien.
Omstridd terrorlag antagen i Frankrike
Frankrikes parlament har antagit en omstridd antiterrorlag som ger myndigheter utökade möjligheter att genomföra husrannsakningar, stänga ned böneplatser och att inskränka människors rörelsefrihet.
Läs mer om Frankrike.

Sofia får chans i Frankrike – efter dubbla SM–succn

Det blir debut i montns hemland Frankrike nästa månad för Sofia Adolfsson.Björn Goop låter den dubbla SM-vinnaren från Örebro rida Candor Hall.- Vi hoppas att de kan vara med och kriga. Det ska bli intressant att se hur långt det kan räcka, säger Björn Goop.
Svenska Arild – en av Europas 25 finaste byar
Skånska Arild hyllas som en av Europas finaste byar.Tillsammans med pärlor i Spanien, Frankrike och grekiska övärlden.
Läs mer om Frankrike och Spanien.
Tio högerextremister gripna i Frankrike – ville döda politiker
Tio personer har gripits av polis i Frankrike, misstänkta för att ha planerat att mörda politiker, rapporterar AFP.De gripna ska vara högerextremister.
Läs mer om Frankrike.
Tio gripna i Frankrike för planer att mörda politiker
Tio män har gripits i Frankrike misstänkta för att ha planerat att mörda muslimska politiker, migranter samt att attackera olika mosker.
Läs mer om Frankrike.
Sverige slår tillbaka mot italienska ilskan
ZÜRICH. Här är Sveriges svar på den italienska due-due-passningen.Blågult räds inte Italien i det kommande dubbelmötet.– Vi har slagit Holland på vägen till playoff, slagit Frankrike hemma och om vi nu slår ut Italien blir vi väl en av favoriterna i VM, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
GUIDE: Sverige mot Danmark i VM-kvalet
Sverige möter Danmark i kvalet till VM i Frankrike 2019.Här är din guide inför matchen!
Läs mer om Danmark, Frankrike och VM-kvalet.
Skrämmande himmel över England och Frankrike
En lätt skrämmande syn mötte invånarna i städer som London på måndagen. Himlen över deras huvuden färgades sakta orange och solen kunde bara med viss möda ses skina genom dunklet.
Läs mer om England, Frankrike och London.
Macron: Papperslösa som begår brott ska avvisas
Alla papperslösa utlänningar som begår brott kommer att avvisas från Frankrike, säger landets president Emmanuel Macron med anledning av ett fall i Marseille, där en tunisier knivmördade två kvinnor på en järnvägsstation.
Superstjärnan fortsätter marschen mot Frankrike
Det mesta var som vanligt den här SM-dagen på Åby.Readly Express förlängde sin segerrad.Sofia Adolfsson dominerade i mont.
Läs mer om Frankrike, SM-dagen och Åby.Readly.
Jörgen Westholm: Det betyder väl det mesta
Jörgen Westholm har haft ett oerhört framgångsrikt 2017.Han har redan slagit stallrekord – och satsningen på unga talanger som Oskar J Andersson har fallit väl ut.Nu berättar tränaren om succåret, framgångarna i Frankrike, satsningen på yngre förmågor, valet att ha mental rådgivare – och varför han valde att hoppa av sitt uppdrag på Travtränarnas Riksförbund.– Den här gången var spelet viktigare än de aktiva, säger han.
Läs mer om Frankrike och Oskar J Andersson.
Veronika Wand-Danielsson: Mer Europa och inte mindre
Efter Brexit är alliansen mellan Frankrike och Tyskland den nödvändiga plattformen för att kunna gå vidare i den europeiska integrationsprocessen. Det är så president Macron vill skapa ett mer slagkraftigt Europa, skriver Sveriges Parisambassadör Veronika Wand-Danielsson.
Läs mer om Europa, Frankrike, Macron och Tyskland.
Sverige är för litet för höghastighetståg
Vad som kan fungera i tätbefolkade områden i Kina, Tyskland, Frankrike och Beneluxländerna är inte ett generellt framgångsrecept. Inte ens den nu utbyggda sträckan för höghastighetståg mellan flermiljonstäderna Madrid och Barcelona är lönsam, skriver forskarna Maria Börjesson, Per Kågeson och Jan-Eric Nilsson i en replik.
Veronika Wand-Danielsson: Macron har skakat om Frankrike
Macron har skänkt fransmännen en ny tilltro till framtiden. Det blåser en ungdomlig vind som ingjuter nya förhoppningar efter år av pessimism och nedstämdhet. Samtidigt är det ett splittrat land som Macron vill genomföra reformer i, skriver Sveriges Parisambassadör Veronika Wand-Danielsson.
Läs mer om Frankrike och Macron.
Så bra är Sveriges playoff-motståndare
Ett rafflande playoff väntar Sverige om en månad, och snart vet vi vilka som blir vår motståndare. Italien, Schweiz, Kroatien eller Danmark?Personligen önskar jag ingenting.Jag vill se samma stabila, stolta Sverige som slog Frankrike och sköt bronsmedaljören Holland från allt vad VM heter.Det är de som ska vara rädda för oss. Inte tvärtom.
Frankrike klara för VM – efter rysare
Frankrike var piskade att ta poäng mot Vitryssland för att säkra gruppseger i VM-kvalet. Och fransmännen lyckades – efter en jämn match – att besegra vitryssarna.
Läs mer om VM-kvalet och Vitryssland.
Just nu: Följ Sverige mot Nederländerna
Det är dags för det spännande avgörandet i VM-kvalet. Sverige möter Nederländerna i Amsterdam. Ska Sverige ta andraplatsen i gruppen och gå till play-off? Ska Sverige rentav ta fler poäng än Frankrike och ta en direktplats? Eller ska Nederländerna göra så många mål att de tar andraplatsen och slår ut Sverige? Följ vår direktrapport.
Hyllningen: Är en fruktansvärd märr
För två år sedan lämnade hon Sverige för Frankrike.På lördag är hon tillbaka.Super Ariel är den stora jokern i Sto-SM på Åby.– Hade jag tippat hade jag rankat henne först i loppet, säger hästens tränare Kennet Häggström.
Frankrike laddar för storstrejk – flyg ställs in
Stillastående tåg, inställda flyg och tomma skolor ska markera för Frankrikes president Emmanuel Macron att långt ifrån alla är nöjda med hans politik.
Läs mer om Emmanuel Macron.
Får tog över gatorna i Lyon i vargprotest
Hundratals får har trängts på gator och torg i Lyon. Missnöjda bönder har fraktat kreaturen till staden, i östra Frankrike, i protest mot myndigheternas vargpolitik.
Läs mer om Frankrike och Lyon.
Expressen TV kan visa highlights från matchen
I kväll kan Sveriges VM-öde avgöras i Nederländerna.Landslaget har siktet inställt på att jaga ikapp Frankrike – och du kan se alla mål och höjdpunkter från matchen i Expressen TV.– Vi går för att komma etta i gruppen, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.