Frankrike

Saabchefen: Samarbete öppnar lucka för Gripen

Stridsflygplan, drönare, svärmar med små flygande enheter, nya kryssningsmissiler – det är mycket som ligger i potten när Frankrike och Tyskland satsar gemensant inför framtiden. Saabchefen Håkan Buskhe hoppas att det också kan öppna en lucka för att sälja fler Gripenplan.
Läs mer om Frankrike, Gripen, Gripenplan och Tyskland.
Frankrike och Tyskland ingår långsiktigt vapensamarbete
Franska och tyska tjänstemän skrev på torsdagen under avtal om ett långsiktigt samarbete för att utveckla nya vapensystem. Bland annat gäller det utvecklingen av ett nytt stridsflygplan som ska vara redo att användas 2040.
Läs mer om Tyskland.

Frankrike: IS-finansiärer identifierade

Franska myndigheter har identifierat 416 personer i Frankrike som gett pengar ti...
Läs mer om Frankrike.
Misslyckas Macron nu blir resten svårt
I Frankrike pågår just nu flera strejker mot president Macrons reformer av samhället. Tydligast märks järnvägsarbetarnas strejk, som lägger ner arbetet 2 dagar av 5. För Emmanuel Macron är det här en strid på kniven - om han ger sig mot järnvägsarbetarna kommer det bli svårt att genomföra hans övriga reformprogram. SvD:s Therese Larson Hultin rapporterar från ett Paris där reformfrågan delar invånarna.
Per M: Gräsänkling blues räddas av Haydn
Kåseri. Med hustrun i Frankrike tillbringar jag tiden mellan de många hundpromenaderna med att jämföra olika inspelningar av två cellokonserter.
Läs mer om Frankrike och Haydn.
ETA lämnade över vapen till Frankrike
Den baskiska separatiströrelsen ETA har överlämnat flera lådor med vapen och ammunition till de franska myndigheterna, uppger åklagarmyndigheten.
Läs mer om ETA och Frankrike.
Vintillverkning på sin lägsta nivå på över 60 år
Förra året producerades den minsta mängden vin sedan 1957. Italien, Frankrike och Spanien har haft en nedgång på närmare 20 procent. Samtidigt har den globala konsumtionen ökat.
Läs mer om Frankrike och Spanien.
Flera europeiska semesterparadis drabbade av mässling
Har du bokat semester till Grekland, Italien, Frankrike eller Rumänien i sommar? Då borde du verkligen kolla upp dina tidigare eller dina barns vaccinationer.
Läs mer om Frankrike, Grekland, Italien och Rumänien.
GUNNEBO: LÄGRE RESULTAT 1 KV, FRANKRIKE FORTSÄTTER TYNGA
STOCKHOLM (Direkt) Säkerhetskoncernen Gunnebos försäljning och resultat minskade under det första kvartalet jämfört med samma period för ett år sedan, då ett antal stora projekt levererades. Lönsamhetsproblemen i Frankrike fortsatte.
Läs mer om Frankrike.
Flyg- och tågstrejker lamslår Paris
Stora trafikstörningar väntas i Frankrike idag med strejker inom både flyg och tågtrafiken. Personal på Air France går idag ut i strejk för bättre arbetsvillkor, vilket kommer innebära att vart fjärde Air France-flyg ställs in. Samtidigt inleds en ny tvådagarsstrejk inom det statliga franska järnvägsbolaget SNCF den här veckan i protest mot Emmanuel Macrons reformer. När strejkerna sammanfaller nu sammanfaller väntas tusentals resenärer drabbas av förseningar.
Macron måste tåla att EU behöver tålamod
DN 23/4 2018. Att Tyskland och Frankrike ser olika på EU är inget självklart svaghetstecken. Stora reformer måste diskuteras öppet inför väljarna.
Läs mer om Frankrike.
Turistmål i Frankrike evakueras – hotfull man jagas
Det populära franska turistmålet Mont-Saint-Michel utanför den normandiska kusten håller på att evakueras.Detta efter uppgifter att en man ropat att att han ska döda en polis, rapporterar franska medier.Mannen jagas nu av polis och en helikopter deltar i sökandet.
Läs mer om Frankrike och Mont-Saint-Michel.
Turistmål i Frankrike evakueras – misstänkt person söks
Klosterön Mont-Saint-Michel utanför den normandiska kusten i Frankrike håller på att evakueras under söndagsförmiddagen efter rapporter om att en man ropat att han ska döda en polis, rapporterar franska medier.
Läs mer om Frankrike.
300 fransmän i upprop mot antisemitism
Fler än 300 franska politiker och kändisar har skrivit under ett upprop som fördömer "den nya antisemitismen" som de anser breder ut sig i Frankrike.(TT) Skaran av undertecknare inkluderar expresidenten Nicolas Sarkozy och skådespelaren Gérard
Läs mer om Frankrike och Grard.
300 fransmän i upprop mot antisemitism
Fler än 300 franska politiker och kändisar har skrivit under ett upprop som fördömer den nya antisemitismen som de anser breder ut sig i Frankrike.
Läs mer om Frankrike.
Vegetarisk korv och kött förbjuds i Frankrike
Vegetarisk mat får inte längre marknadsföras med kött-termer som korv och bacon i Frankrike. Beslutet är en stor seger för landets bönder
Läs mer om Frankrike.
England ny stormakt i damernas Champions League
Damernas Champions League har genom åren varit en turnering som dominerats av tre nationer, Tyskland, Sverige och på senare år Frankrike. Men de engelska storklubbarnas satsning på damfotboll håller nu på att rita om kartan. Årets final kan rent teoretiskt bli en helt engelsk affär, Chelsea mot Manchester City.
Attacken mot Syrien hjälper inte den civila befolkningen
Konflikt USA, Storbritannien och Frankrike attackerar Syrien med motiveringen att den syriska regeringen misstänks ha kemgasattackerat sin egen befolkning.
Läs mer om Frankrike, Storbritannien och Syrien.
Dagens ETC Play-tips: 120 slag i minuten
Hjärtan slår snabbare när det verkligen gäller. Som under 90-talets Frankrike. Då hiv-smittade kämpade för att få allmänhet, politiker och läkemedelsindustri att förstå allvaret i deras situation.
Läs mer om Frankrike.
Brasilien klart för fotbolls-VM
Det är drygt ett år kvar till fotbolls-VM i Frankrike, men redan nu är det klart att Brasilien kommer att vara med.
Läs mer om Brasilien och Frankrike.