Frankrike

Svenskt öde i franska händer

Sverige har inte riktigt sitt öde i handbolls EM i egna händer och att eventuellt gå vidare hänger på flera variabler. Grovt förenklat är vinst mot Norge naturligtvis att föredra, men det räcker inte om Kroatien slår Frankrike senare under kvällen.
Läs mer om Frankrike, Kroatien och Norge.

Förutsättningarna inför Sverige mot Norge i EM

Sverige måste vinna mot Norge – och samtidigt få hjälp av Frankrike för att ta sig vidare till semifinal i handbolls-EM.Här är allt du behöver veta inför kvällens handbollsrysare!
Läs mer om Frankrike, Norge och Sverige.
Svensk vinst ingen garanti för semifinal
Zagreb. Ombytta roller. I matchen mellan Norge och Sverige på onsdagskvällen är det norrmännen som är favoriter. Men det är Frankrike och Kroatien som avgör om båda lagen har spelat klart i EM eller om ett får stanna kvar och spela om medaljerna.
Läs mer om Frankrike, Kroatien, Norge och Sverige.
Sverige hoppas på Frankrike efter krossen
Sverige gjorde vad man behövde och besegrade Belarus med 29–20 (16–11). För att få spela EM-semifinal hoppas nu Sverige att Frankrike besegrar Kroatien i sista matchen. – Vi ska göra vårt bästa, oroa er inte för det, säger franske målvakten Vincent Gerard.

Paret Lundins drömliv – på franska Rivieran

Nedanför den rymliga terrassen ligger parets 14 meter långa segelbåt förtöjd i det glittrande Medelhavet.Här, i staden Hyères på den provencalska Rivieran, lever paret Lundin sin pensionärsdröm.– De som väljer att flytta till Frankrike gör det för att ta del av den franska kulturen med mat och vin, som har utvecklats under många generationer, säger Nils Ingvar Lundin, 72, vars kärlekssaga med landet sträcker sig från tonåren.
Fortsatt fängelsestrejk i Frankrike
Läs mer om Frankrike.
Sveriges mörka facit: Sämst genom tiderna
Det blev en stor besvikelse för de som hoppats på en vinst mot Frankrike i handbolls-EM.Svenskarna kom inte in i matchen och på de 12 först minuterna hade man bara gjort ett mål.Det blev totalt 17 mål för de blågula – det sämsta resultatet i EM-sammanhang någonsin.
Läs mer om EM-sammanhang och Frankrike.
Två segrar kanske inte räcker för Sverige
Att Sverige lät EM-förlusten mot Frankrike rinna iväg till sex mål kan bli kostsamt. Efter att Kroatien besegrat Norge kanske inte ens två svenska segrar räcker för att nå semifinal.
Svensk frustration över målmissarna
Jim Gottfridsson slog näven i dörren och vrålade fan med hög röst på väg in i omklädningsrummet efter förlustmatchen. – Jag är så jävla frustrerad. I dag var en riktigt bra möjlighet att slå Frankrike, säger spelmotorn som var en av de största målsumparna i det svenska laget.
Läs mer om Frankrike.
Målvaktsspöke sänkte svenska drömmarna
Sverige skakade länge regerande världsmästarna Frankrike i handbolls-EM.Men till slut räckte inte krafterna – förlusten skrevs till 17-23.Nu krävs troligen två svenska segrar för att drömmen om semifinal ska bli verklighet.– Vi möter en målvakt som är överjordiskt bra, säger experten Martin Frändesjö i TV3.
Läs mer om Frankrike, Martin Frändesjö och TV3.
Franskt målvaktsspöke skrämde svenska skyttarna
Vincent Gerard lär de svenska spelarna inte glömma i första taget. Den franske målvakten var främsta orsaken till att Frankrike kunde vinna den viktiga matchen mot Sverige med 23–17 (10–8). Trots förlusten finns fortfarande chansen till semifinal för Sverige.
Läs mer om Frankrike och Sverige.
Bisarra scenerna under Sveriges ödesmöte i EM
En uppvisning i försvarsspel, eller bara dåligt skytte?Det var målvakterna som dominerade i inledningen av Sverige-Frankrike.Under en period hade Sverige bara gjort mål på 11% av sina avslut.–Det är löjligt, säger TV3:s kommentator Robert Perlskog.
Bö överlägsen Fourcade i jaktstarten
Johannes Thingnes Bö säkrade sin tredje raka världscupseger när han vann jaktstarten över 12,5 kilometer i italienska Antholz-Anterselva. Den bomfrie norrmannen var över en minut snabbare än tvåan Martin Fourcade, Frankrike. Trean Anton Sjipulin, Ryssland, var 1.18 efter Bö.
Gottfridsson lovar överraskningar mot Frankrike
Zagreb. Den franske förbundskaptenen Didier Dinart fruktar två spelare i det svenska landslaget: Jim Gottfridsson och Simon Jeppsson. – De är guldfavoriter och har pressen på sig, säger Jim Gottfridsson inför kvällens match i Zagreb Arena.
Det har varit värt varenda sekund
Sverige drömmer om semifinal i handbolls-EM.I kväll ställs det svenska landslaget mot en riktig tungviktare:Regerande världsmästaren Frankrike.– Pressen ligger på dem, säger Jim Gottfridsson till TT.
Läs mer om Frankrike och Jim Gottfridsson.
Kvällens EM-rysare en hjärnornas kamp
Den ene har spelat 379 landskamper för Frankrike, den andre 13 för Island. Den ene har OS- VM- och EM-guld. Den andre har spelat fem minuter mot Ryssland i ett OS. Den ene har lärt sig av världens bästa tränare. Den andre har tränare från ungdomsåren som förebilder. Nu möts förbundskaptenerna Didier Dinart och Kristjn Andrsson i en hjärnornas kamp när Frankrike och Sverige möts i EM.
Småaktige Neymar – en missunnsam barnrumpa
Jaha, då var vi här igen.En storseger i enlagsracet mot ligatiteln i Frankrike, men nu med eftersmak av sur mjölk.Allt på grund av att Neymar inte verkar inse sin egen storhet.
Läs mer om Frankrike och Neymar.
Svenske förbundskaptenen: Vi har potentialen att vinna mot alla lag
Split. Efter sensationssegern mot Kroatien får Sverige tre vilodagar innan man på lördag möter världsmästarna Frankrike. Det tycker förbundskapten Kristjn Andrsson är skönt. – Jag är glad att vi börjar spela först på lördag, säger han.
Sveriges skräll hyllas i världen
Sverige fixade gruppsegern i handbolls-EM efter 35–31 mot favoriten Kroatien. Och den svenska knallen mot har gett eko i handbolls-Europa. Det ställer till förberedelserna för Frankrike, skriver franska L'Equipe.
Läs mer om Frankrike och Kroatien.
Salmonellamjölk i 83 länder
Den bröstmjölksersättning som uppmärksammats i en salmonellaskandal i Frankrike har nått 83 länder, meddelar mejerijätten Lactalis vd Emmanuel Besnier. Han säger att mer än 12 miljoner paket av produkten är påverkade.
Läs mer om Emmanuel Besnier och Frankrike.
Salmonellamjölk i 83 länder
Den bröstmjölksersättning som uppmärksammats i en salmonellaskandal i Frankrike har nått 83 länder, meddelar mejerijätten Lactalis vd Emmanuel Besnier. Han säger att mer än 12 miljoner paket av produkten är påverkade.
Läs mer om Emmanuel Besnier och Frankrike.
Underkastelse av Michel Houellebecq på Göteborgs stadsteater: En djävulskt underhållande mardröm
Göteborgs stadsteaters uppsättning av Houellebecqs roman om ett muslimskt maktövertagande i Frankrike ställer avgörande frågor om lojalitetens pris och medborgerligt ansvar, skriver Tomas Forser.
Läs mer om Frankrike och Michel Houellebecq.
Salmonellaskandal växer i Frankrike – flera barn sjuka av pulvermjölk
35 barn i Frankrike insjuknade efter att salmonella påvisats i barnmjölkpulver.Nu växer skandalen, skriver Sveriges Radio.Detta sedan ett barn i Spanien och ett annat i Grekland insjuknat av det ökända barnmjölkpulvret – från samma tillverkare.
Läs mer om Frankrike, Grekland och Spanien.