Frankrike

Winslet och DiCaprio återförenade – efter 20 år

Kate Winslet och Leonardo Dicaprio kramas i badkläder på nya bilder.Skådespelarna semestrade tillsammans i St Tropez i Frankrike.– Leo har haft starka känslor för Kate sedan dagen han träffade henne, berättar en uppgiftslämnare för Radaronline.

Europas 10 bästa öar

Här har vi valt ut några pärlor i Europa, bland annat öar som tillhör England, Skottland, Frankrike och Spanien – dock inga som ligger i Medelhavet, de får ett alldeles eget kapitel. Öarna i Europa är fulla av kultur, historia och häftig natur. Vill du ha något mer än en vanlig solsemester är det till några av dessa du ska bege dig.
Svensk thriller gör stor biosucc i Frankrike
Tarik Salehs film The Nile Hilton incident har inte haft svensk premiär ännu men i Frankrike är den Sundance-belönade filmen redan en stor biosucc.
Så gick Frankrike och Sverige i samma skolfälla
De som tröttnat på den svenska skolans elevcentrerade inriktning och dalande resultat tar gärna Frankrike som exempel på ett land med fungerande skola. I själva verket har den franska och svenska skolan gjort samma misstag.
Läs mer om Frankrike och Sverige.

Smekmånaden är över för Macron

Efter nära 100 dagar vid makten i Frankrike har Emmanuel Macrons popularitetssiffror börjat falla. Bara 36 procent av fransmännen ger honom godkänt – en lägre notering än den som föregångaren Franois Hollande hade efter lika lång tid. Hösten ser ut att bli en svår prövning för presidenten.
Läs mer om Frankrike och Macron.
Bil körde in i pizzeria i Frankrike – en död
En liten flicka har dött efter att en bil kört in i en pizzeria öster om Paris, skriver Aftonbladet. Minst fem personer ska vara skadade.
Läs mer om Aftonbladet och Frankrike.
Sommarens outtalade regler: Den franska friheten är tajt och omfattar badmössa
Med risk för att bli åthutad med ett passar det inte, så åk hem, dristar jag mig nu att skriva några rader om den auktoritära behandling som en del av oss badgäster råkar ut för i Frankrike.
Läs mer om Frankrike.
Stordalen har lagts in på sjukhus i Frankrike
Gunhild Stordalen har blivit inlagd på sjukhus i Frankrike.Det är via sin Instagram som hon skickar en hälsning till alla sina följare och hyllar samtidigt den franska sjukvården.Även om sjukhusbesök under semestern är fel med tanke på både tid och plats, så är det den rätta platsen att få negativa (test)resultat, skriver hon på sin Instagram.
Mystiska middagsdödsfall i Frankrike fick sin lösning
De mystiska dödsfallen i den lilla byn Authon-du-Perche har förbryllat Frankrike. Två vänner, en 69-årig och en 38-årig man, åt middag tillsammans i den enes trädgård. Dagen därefter hittades de döda. Den ene satt på en stol, den andre låg på marken, kropparna bar inga spår av våld.
Läs mer om Authon-du-Perche och Frankrike.
Blondinbellas lyxresa med mystisk man
Nu avslöjas bloggaren Isabella Blondinbella Löwengrip på lyxresa med en mystisk man.Under en semesterresa i Frankrike fångades de på bild tillsammans, skriver Hänt.
VM:s mest hatade – efter nya protesten
LONDON. Mahiedine Mekhissi-Benabbad är Londons kanske mest avskydda VM-deltagare just nu.Direkt efter fjärdeplatsen på 3000 meter hinder så lämnade han in en protest mot bronsmedaljören Evan Jager.Protesten avslogs - och nu rasar folk mot Mekhissi.Otroligt. För andra året i rad lämnar Frankrike in en löjlig protest, skriver bloggen Letsrun.com.
Nuncio satsar mot Frankrike
Det snackas om USA.Om Åke Svanstedt i helgen som gick.Och om Nuncio i framtiden.
Läs mer om Frankrike och Nuncio.
Live: Soldater påkörda av fordon i Frankrike
Direkt från Paris där soldater har blivit påkörda av fordon.
Läs mer om Frankrike.
Nuncio kan flytta: Vill köpa honom
Världens mest berömda travstuteri, Hanover Shoe Farms, vill ha Nuncio som avelshingst.Tränaren Stefan Melander bekräftar uppgifterna.- De har hört av sig och vill köpa hästen. Men inget är bestämt och nu laddar vi för Frankrike med Nuncio, säger Melander.
Läs mer om Frankrike, Melander och Nuncio.
Soldater påkörda av fordon i Frankrike
Franska soldater har körts på av ett fordon i Parisförorten Levallois-Perret, enligt radiokanalen France Info. Flera personer ska ha skadats.
Prins Henrik: Min fru gör mig till en narr
Prins Henrik resten ensam till sitt vinslott i Frankrike förra veckan.Nu uttalar han sig första gången om sitt missnöje med drottning Margerethe.– Det är hon som gör mig till en narr. Jag har inte gift mig med drottningen för att bli begravid i Roskilde, säger han.
Läs mer om Frankrike, Margerethe och Roskilde.
Hjälpte flyktingar – döms till fängelse
Den franske lantbrukaren Cdric Herrou, 37, hjälpte flyktingar från Sudan, Eritrea och Mali att ta sig över gränsen från Italien till Frankrike. Nu har han dömts till fyra månaders fängelse.
Äggskandalen sprider sig till fler länder
Ägg med giftigt bekämpningsmedel har hittats även i Frankrike och Storbritannien. Sedan tidigare är det känt att de miljontals ägg som kontaminerats med bekämpningsmedlet fipronil har upptäckts och dragits tillbaka från marknaden i Nederländerna, Belgien, Tyskland, Schweiz och även Sverige.
Prins Henrik är trött på hovdebatten
Prins Henrik meddelade förra veckan att han inte vill begravas tillsammans med drottning Margrethe.Hovet gick då ut med ett pressmeddelande – och sedan har prinsen inte kommenterat saken.Nu gömmer han sig på sitt vinslott i Frankrike.– Butiken är stängd, är hans enda kommentar.
Läs mer om Frankrike och Margrethe.Hovet.
Mystiska dödsfall förbryllar i Frankrike
Franska myndigheter undersöker två mystiska dödsfall i den lilla byn Authon-du-Perche. Två vänner, en 69-årig och en 38-årig man, åt middag tillsammans i den ene mannens trädgård. Dagen därpå hittades de döda. En granne såg från sitt fönster att männen var orörliga i flera timmar.
Läs mer om Authon-du-Perche och Frankrike.
Nytt Pompeji upptäckt – i Frankrike
Nya Pompeji har hittats.Arkeologer talar om fyndet i Vienne i Frankrike som det mest fantastiska på 50 år.
Läs mer om Frankrike och Vienne.
Framsteg för Macron i arbetsmarknadsreform
Parlamentet i Frankrike har röstat för regeringens nya arbetsmarknadslagar som ska ge mer frihet åt företag och arbetstagare.
Läs mer om Frankrike och Macron.
Senaten säger ja till Macrons nya arbetsmarknadslagar
Senaten i Frankrike har röstat igenom Emmanuel Macrons nya arbetsmarknadslagar. Syftet med de nya lagarna är att infria Macrons främsta vallöfte – att pressa ned den höga arbetslösheten i landet.
Läs mer om Frankrike.
19 länder konkurrerar om EU-myndighet
Sverige får tampas med 18 andra EU-länder om att få husera EU:s läkemedelsmyndighet, EMA, när den flyttar från London. Både Danmark och Finland är konkurrenter, liksom Tyskland och Frankrike. Enligt statsminister Stefan Löfven vore det bäst både får EMA och EU om myndigheten hamnar i Stockholm.
När älskaren blir förövare
Den rosade författaren douard Louis andra roman är både berättelsen om ett övergrepp och om ett Frankrike där minoriteter inte går säkra.Amanda Svensson läser en briljant roman där ordet är det enda som kan betvinga våldet.
Läs mer om Frankrike.