Fransk

Dödsfall på Le Mans - andra på två veckor

Fransk motorsport är i sorg. Motorcyklisten Adrien Protat har omkommit i en olycka på Le Mans. Dödsfallet är det andra inom fransk motorsport på bara två veckor.

Duplantis om succn: Det har varit galet

Han är en av världens största friidrottstalanger. Nu siktar Armand Duplantis på succ i senior-VM. Och stavhoppseliten verkar bli nervös över 17-åringens framfart. – Haha, lite kanske. Renaud Lavillenie (fransk världsrekordhållare) messade mig efter mitt rekordhopp, säger han till Bauhausgalans hemsida.
Burkinibråk när Macron attackerades från alla håll
Alla mot Macron. På fransk tv hölls på måndagskvällen den första debatten mellan de fem största kandidaterna inför det franska presidentvalet om en månad. Emmanuel Macron, uppkomlingen som kan bli Frankrikes yngste president någonsin, attackerades från vänster och höger, men stod pall. Burkinin blev en brännande debattpunkt.
Läs mer om Macron.
Fransk minister anklagas för att ha anställt sina döttrar
Frankrikes inrikesminister Bruno Le Roux anklagas för att ha anställt sina döttrar för sommarjobb under sin tid som parlamentsledamot.
Läs mer om Bruno Le Roux.

Fransk minister anställde döttrar

Frankrikes inrikesminister Bruno Le Roux anklagas för att ha anställt sina döttrar för sommarjobb under sin tid som parlamentsledamot.
Läs mer om Bruno Le Roux.
Burkinin fick fransk tv-debatt att hetta till
Paris. Favoriterna i det franska presidentvalet, Emmanuel Macron och Marine Le Pen, undvek länge att attackera varandra i måndagens tv-sända debatt men när baddräkten burkinin kom på tal brakade de samman. – Du splittrar det franska folket, sade Macron i ett utfall mot Le Pen.
Fransk myndighet evakuerat efter bomblarm
Den franska ekobrottsmyndighetens högkvarter har evakuerats i Paris. Anledning: ett anonymt bomblarm. Ett samtal till polisen kom in klockan 10.12 med en bombvarning sa en källa till nyhetsbyrån AFP enligt Le Figaro.
Läs mer om AFP och Le Figaro.
Rapporter om skottlossning på flygplatsen Orly i Paris
Det rapporteras om skottlossning på flygplatsen Orly strax utanför Paris. Fransk polis bekräftar på Twitter att det är en insats på platsen.
Läs mer om Orly och Twitter.
Flera skadade i fransk skolskjutning
Flera personer har skadats i en skjutning på en skola i Frankrike, enligt poliskällor. En man med flera vapen ska ha öppnat eld.
Läs mer om Frankrike.
Flera skadade i fransk skolskjutning
Flera personer har skadats i en skjutning på en skola i Frankrike, enligt poliskällor.
Läs mer om Frankrike.
Något så ovanligt som en vacker kannibalfilm
Social fars, lyteskomik, queerskildring, fransk provinsialism med inslag av italiensk familjeburlesk – Mysteriet i Slack Bay saknar saknar genrebestämning, vilket gör den så mycket mer egen.
Läs mer om Mysteriet och Slack Bay.
Skapa stilen! Så inreder du ett härligt bistrokök
Bistrostilen ar popular och ger koket en riktigt ombonad och mysig kansla. Vi inredde med tramaterial, svarta detaljer och helkaklade vaggar. Till lunch serveras fransk loksoppa.
Frankrike bör lämna det kalla kriget mot Ryssland
Om två månader kan Marine Le Pen vara Frankrikes nya president – något många runt om i Europa tror kan vara slutet för EU. SvD:s Teresa Küchler träffade Nationella Frontens ledare i Paris och pratade om fransk identitet, vad som skulle kunna förmå Le Pen att stanna kvar i EU och om man kan vara muslim och samtidigt fransman.
Läs mer om Europa, Le Pen, Marine Le Pen och Ryssland.
Lavin i fransk skidort – flera meddragna
Flera skidåkare har dragits med i en lavin i den franska skidorten Tignes, enligt myndigheterna. – Enligt vittnen finns många människor under snömassorna, säger en talesperson för den regionala polisen.
Sökandet efter den försvunna familjen: Ett makabert pussel
Den franska familjen Troadec, som varit försvunnen i drygt två veckor är och förblir ett mysterium. Blodspår hittades på fredagen i bagageluckan på den bil som tillhörde sonen. Enligt fransk polis är bara en sak säker: ett våldsamt brott har begåtts.
Läs mer om Troadec.
Bil hittad i sökandet efter försvunnen familj
Ännu ett fynd har gjorts i sökandet efter en fransk familj som under mystiska omständigheter varit försvunnen i nästan två veckor. Polisen har hittat en bil som tillhör den 21-årige sonen – som av polisen misstänks för att ha planerat att mörda sin familj och kanske även ta sitt eget liv.
Göran Perssons skogsbolag missar jätteaffär i Lettland
Företaget Greengold, med förre statsministern Göran Persson som en av delägarna, har gått miste om en stor skogsaffär i Lettland sedan en fransk kund backat ur, skriver tidningen ATL. Nu letar bolaget nya köpare av 16.000 hektar mark.
Läs mer om ATL, Göran Persson och Lettland.