Frantzn

Han är bäst i krog-Sverige

Sveriges bästa restaurang heter Frantzn. Den svenska krogguiden White Guide sällar sig till hyllningskören och ger Björn Frantzns nya krog toppbetyg. Det är faktiskt första gången Frantzn är etta i White Guide sedan han började köra solo.
Läs mer om Frantzn och White Guide.

Sveriges bästa restauranger – tronskifte i White guide

Det har skett ett tronskifte på Stockholms krogscen. Esperanto har flera år rankats som Sveriges bästa restaurang. Men när White guide korar landets främsta krogar står det klart att flytten och omgörningen av Frantzn var ett lyckokast.
Läs mer om Frantzn och White.
Han är bäst i Krogsverige
Sveriges bästa restaurang heter Frantzn. Den svenska krogguiden White Guide sällar sig till hyllningskören och ger Björn Frantzns nya krog toppbetyg. Det är faktiskt första gången Frantzn är etta i White Guide sedan han började köra solo.
Läs mer om Frantzn, Krogsverige och White Guide.
Krogfackets stenhårda krav mot Sveriges rikaste kvinna
Restaurang Frantzn i Stockholm har tre stjärnor i Michelinguiden – men saknar kollektivavtal.Nu rasar Hotell- och restaurangfacket (HRF) mot toppkrogen och kräver svar från storägaren Antonia Ax:son Johnson. – Jag förutsätter att en hon är en god ledare även i vår bransch, som hon är i sina andra företag, säger Per Persson, avtalssekreterare för HRF.

Michelinstjärnan ger facket besk eftersmak

Facket rasar mot Sveriges första och enda trestjärniga krog, Restaurang Frantzn, efter uppgifter om att stjärnkrogen saknar kollektivavtal för sina anställda.
Läs mer om Restaurang Frantzn.
Trestjärniga Restaurang Frantzn saknar kollektivavtal
I måndags fick Stockholmskrogen Frantzn tre stjärnor av ansedda Guide Michelin. Den blev därmed den första trestjärniga restaurangen i Sverige. Men krogen saknar kollektivavtal vilket upprör Hotell- och restaurangfacket.
Göran Jonsson: Tronskifte på den svenska kroghimlen
KÖPENHAMN. Mitt under Dagens industris segerintervju med Björn Frantzn på scenen i det pampiga rådhuset i Köpenhamn bryter Mathias Dahlgren in, räcker honom handen och säger: Grattis!. Det är en handling som äger viss symbolik en kväll som denna, när franska Guide Michelin just korat Frantzn till Sveriges första trestjärniga restaurang.
Sveriges rikaste kvinna storägare i superkrogen
Sveriges rikaste kvinna Antonia Ax:son Johnson, 74, är näst största ägare i restaurang Frantzn som blev första svenska krog att få tre stjärnor i Guide Michelin.– Det var en stor kostnad men det är en unik plats, säger Ax:son Johnson till Svenska Dagbladet.
Antonia Ax:son Johnson: Stor kostnad men unik plats
En kreativ entreprenör och tävlingsmänniska. Antonia Ax:son Johnson är näst största ägare i Frantzn group och givetvis mycket glad över den tredje stjärnan. – Det var en stor kostnad men det är en unik plats, säger Ax:son Johnson till SvD.
Läs mer om Ax.son, Frantzn och SvD.
Mikael Mölstad om Frantzn: Gastronomisk trance
Frantzn hyllas av SvD:s vin- och matskribent Mikael Mölstad efter de tre Michelinstjärnorna. – Man försätts i en gastronomisk trance, säger han om lyxrestaurangen i Stockholm.
Elin Peters: Björn Frantzns dröm gick äntligen i uppfyllelse
De tre stjärnorna är en historisk händelse, inte bara för Frantzn utan även för Sverige som matland.
Läs mer om Frantzn och Sverige.
Tre åtråvärda stjärnor till Stockholmskrogen Frantzn
Stockholm och Sverige fick i dag sin första trestjärniga krog.
Succn: Sverige får sin första trestjärniga krog
Restaurang Frantzn i Stockholm har fått sin tredje stjärna i Michelinguiden. Därmed blir restaurangen den första svenska krogen att få tre stjärnor, skriver SVT.– En jävligt bra måndag, sade krögaren Björn Frantzn när han tog emot priset.
Tre åtråvärda stjärnor till Stockholmskrogen Frantzn
Stockholm och Sverige får i dag sin första trestjärniga krog.
Sverige får sin första trestjärniga krog
KÖPENHAMN. Sverige fick en rad nya stjärnkrogar när franska Guide Michelin delades ut i Köpenhamn på måndagskvällen. Bland annat blir Frantzn i Stockholm Sveriges första trestjärniga resturang – en historisk händelse.
Svensk restaurang får 3 Michelinstjärnor
Restaurangen Frantzn i Stockholm får tre stjärnor i Michelinguiden 2018. Det stod klart när gastronomivärldens finaste utmärkelse presenterades i dag.
Frantzn: Sublim verklighetsflykt som störs av städning och skamliga förslag
Nya lyxiga Frantzn har hyllats sedan öppningen tidigare i höstas. DN:s Krogkommission konstaterar att man visserligen kan få sublima matupplevelser men att alla detaljer ännu inte sitter perfekt – något man kan förvänta sig när notan går på ett femsiffrigt belopp.
Läs mer om Frantzn.
Stjärnkockens dotter fick diabetes: Sjukdomen tar aldrig semester
För fyra år sedan fick mästerkocken Björn Frantzns dotter Leiah diagnosen diabetes typ 1 – vilket ställde det mesta på ända får familjens del. – Det är ett heltidsprojekt att ta hand om en person som har diabetes. Det förstår man inte, men det är det, säger han. Nu har makarna Frantzn gjort den kokbok de saknade när Leiah blev sjuk.
Läs mer om Frantzn och Leiah.
Inte bara fantastisk mat – det här är perfektion
Nya Frantzn – ett avskilt paradis för elegant lyx har öppnat i Stockholm. SvD Krogguiden golvas av helheten, en upplevelse vi önskar aldrig ska ta slut.
Läs mer om Stockholm.
Frantzn: 3 000 för en meny är egentligen billigt
Stockholms lyxigaste restaurang: Tre våningsplan, utsikt över Klara kyrka och en fast meny för 3 000 kronor – exklusive dryck. Medan trenden i Krogstockholm är mellanklasskrogar satsar Björn Frantzn allt på lyxsegmentet. Den här typen av krog gör man bara en gång i livet, säger han.
Här är höstens hetaste nya krogar i Stockholm
När andra krögare skalar ner gör Björn Frantzn precis tvärtom. Nu blir hans lyxkrog ännu lyxigare och ambitionerna ännu högre. – Vi kommer att kunna erbjuda en upplevelse man inte får någon annanstans, varken i Sverige, Europa eller resten av världen, säger han. Frantzns finrestaurang är en av höstens hetaste nya krogar.
DN gratulerar: Björn Frantzn
Efter tiotusentals timmar i köket och en vilja av stål har Björn Frantzn nått stjärnstatus som kock. Fortfarande är dagarna fyllda av arbete, men nu handlar det mer om att skapa än om att stå vid spisen.
Läs mer om Björn Frantzn.
Zlatan slog rekord på Frantzns stjärnkrog
Zlatan Ibrahimovic var ute och åt middag på en av stjärnkrögaren Björn Frantzns restauranger i går. Och han verkar ha varit hungrig - eftersom han slog rekord i att äta snabbt. Zlatan Ibrahimovic har nu rekordet för att äta den snabbaste 15-rättersmenyn någonsin i restaurangens åttaåriga historia, skriver Frantzn på Instagram.
Läs mer om Frantzn och Instagram.
Tvåstjärniga Frantzn flyttar
En av Sveriges främsta restauranger, Frantzn i Stockholm, flyttar. Restaurangen, som är en av fyra...
Läs mer om Frantzn och Stockholm.
Här känner du dig lyckad på lunchen
Bobergs matsal, Hamngatan 18-20 4 av 5 Längst upp på NK har stjärnkrögaren Björn Frantzn fått...
Läs mer om Björn Frantzn, Hamngatan och Längst.