Fredrik bendiksen

Sarah Sjöströms kritik mot Therese Johaug

Therese Johaug skyllde på sin läkare Fredrik Bendiksen efter att hon åkt fast för doping.Svenska simstjärnan Sarah Sjöström köper inte resonemanget.– Det är ju mitt eget ansvar, säger hon i SVT:s årskrönika.

Trodde att var allvarligt sjuk

Ett drygt år har gått sedan Therese Johaug åkte fast för doping.Samma dag som skandalen briserade tog landslagsläkaren Fredrik. S. Bendiksen på sig ansvaret.Nu, i TV2:s Sen kväll med Thomas och Harald, berättar Johaug hur hennes relation med läkaren ser ut i dag.–Det finns värre fel en läkare kan göra, säger Johaug.
Läs mer om Fredrik, Harald, Johaug och Therese Johaug.
Johaug förlåter: Goda vänner nu
Therese Johaug har hela tiden skyllt dopingskandalen på läkaren Fredrik Bendiksen.Men hon kommer inte att stämma honom.– De är goda vänner nu, säger managern Jörn Ernst till Dagbladet.
Internationella skidförbundet vill förlänga Johaugs avstängning
Internationella skidförbundet (Fis) vill att Therese Johaug blir avstängd i 16-20 månader, vilket innebär att hon missar OS. – Jag hoppas att förnuftet segrar, sade läkaren Fredrik Bendiksen efter att ha vittnat för den norska skidstjärnans räkning.

Läkaren vittnar för Johaug i Cas

Den tidigare landslagsläkaren Fredrik Bendiksen ska vittna för Therese Johaug vid förhöret i idrottens skiljedomstol Cas.
Hårds kritik mot det nya Johaug-beslutet
Medan Therese Johaug riskerar att få sitt dopingstraff förlängt, verkar ansvarige läkaren Fredrik S. Bendiksen klara sig undan. Det förbryllar SVT-profilen Jacob Hård. Idrottens juridik är väldigt svårt att förstå, skriver Hård i en krönika på SVT:s sajt.
Läs mer om Hård och Johaug-beslutet.
Therese Johaugs läkare frias
Antidopning Norges utredning mot norska längdlandslagets tidigare läkare Fredrik Bendiksen läggs ner.
Läs mer om Fredrik Bendiksen.
Bendiksen frias efter Johaug-skandalen
Norske skidläkaren Fredrik Bendiksen, som tagit på sig skulden för Therese Johaugs positiva dopingfall, frias helt av Antidoping Norges Påtalsnämnd.- Det har inte gått att bevisa att Bendiksen skrev ut clostebol med avsikt att tillföra Johaug dopingmedel, säger Niels R. Kiær, presschef för Antidoping Norge.
Läkaren bojkottade – vägrade vara med i tv
En viktig spelare saknades i dokumentären som skulle kasta ljus på Therese Johaugs dopingskandal: ansvarige läkaren Fredrik S. Bendiksen. Enligt norska TV2 valde Bendiksen att inte ställa upp på intervju till filmen. – Du får fråga honom varför, säger Bård Eriksen, programredaktör för dokumentären.
Läs mer om Bendiksen, Bård Eriksen och TV2.
Johaugs försvar får kritik: Det är svagt
Antidoping Norge menar att Therese Johaug bär skuld för att clostebol hittades i hennes kropp. Johaugs strategi är att lägga över all skuld på landslagsläkaren Fredrik S Bendiksen. Det är ett svagt försvar, skriver krönikören Kjetil Kroksäter i Adressa.
Johaugs läkare: Mitt misstag går ut över en oskyldig idrottare
Oslo. Fredrik Bendiksen var så koncentrerad på att hitta en medicin med antibakteriellt innehåll att han inte noterade att det stod clostebol på salvan han köpte till Therese Johaug. – Det är en sak att det går ut över mig och mitt rykte, men när det är ett misstag som går ut över en oskyldig idrottare, det är nästan outhärdligt, sade läkaren under sitt vittnesmål.
Läs mer om Therese Johaug.
Live: Andra dagen i förhör för Johaug
I dag fortsätter Johaugförhören i Oslo med vittnesmål av tidigare landslagsläkaren Fredrik Bendiksen och Johaugs landslagskollega Marit Bjørgen.
Johaug i förhöret: Jag litade på honom
OSLO/STOCKHOLM. Therese Johaug slår ifrån sig dopinganklagelserna under dagens förhör i Oslo. Skiddrottningen skyller helt och hållet på landslagsläkaren Fredrik S. Bendiksen som också tagit på ansvaret. – Jag litade på honom, säger Johaug.
Läs mer om Johaug och Oslo.
Fredrik Bendiksens dopingdom skjuts upp
Fredrik S. Bendiksen var läkaren som gav dopingklassad medicin till Therese Johaug. Men domen mot läkaren kan dröja, rapporterar Verdens gang.
Läs mer om Therese Johaug.
Okänt Cas-mål kan avgöra Johaug-läkarens straff
Therese Johaugs rättegång är en vecka bort. Hennes dom i dopningsfallet väntas komma en månad senare. Antidoping Norge utreder även läkaren Fredrik Bendiksen, men i det ärendet dröjer straffet. Ett liknande fall är nämligen uppe i Cas, idrottens skiljedomstol, och utgången där kan bli helt avgörande.
Läs mer om Fredrik Bendiksen.
Läkarens förklaring till Johaugs doping
Det var i mitten av oktober som det avslöjades att Therese Johaug åkt fast för doping. Sedan dess har all skuld lagts på landslagsläkaren, Fredrik Bendiksen – som även erkänt sitt misstag. Trots att salvans förpackning tydligt klargjorde att den innehöll dopingklassade ämnen, så gav Bendiksen den till Therese Johaug. I förhör med Antidoping Norge har nu läkaren lagt fram tre olika ursäkter och förklaringar, enligt den norska tidningen VG.
Läkaren kan tvingas ge Johaug miljoner
Efter att Therese Johaug testat positivt för doping så tog landslagsläkaren Fredrik S. Bendiksen på sig hela ansvaret för det inträffade. Nu riskerar han att bli ersättningsskyldig för Johaugs förlorade intäkter. – Det måste finnas en grund för att läkaren ska kunna klandras för det råd som han gett, och på det sättet som saken är skriven om i medier så har han försummat sin roll som rådgivare, säger Christian Lundin, advokat som specialiserar sig på ersättnings- och försäkringsärenden, till NRK. Ladda ner SportExpressens populära app direkt h
Utredning av Johaugs läkare kan vara klar innan jul
Norska påtalsnämnden föreslår 14 månaders avstängning för Therese Johaug. Men skidstjärnan står inte ensam ansvarig för dopningsskandalen. Nu hoppas samma nämnd att utredningen av dåvarande landslagsläkaren Fredrik Bendiksen kommer vara klar innan jul.
Johaugs läkare utreds innan jul
Norska påtalsnämnden föreslår 14 månaders avstängning för Therese Johaug. Men skidstjärnan står inte ensam ansvarig för dopningsskandalen. Nu hoppas samma nämnd att utredningen av dåvarande landslagsläkaren Fredrik Bendiksen kommer vara klar innan jul.
Therese Johaug: Jag har inte förlåtit honom
Therese Johaug har sagt att hon litade blint på sin läkare Fredrik S. Bendiksen. Nu riskerar hon en lång dopingavstängning. Och hon har inte förlåtit sin läkare. – Nej, det har jag inte klarat av, säger hon till tidningen Östlendingen. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Östlendingen.
Norska svaret efter genanta misstagen
Både Therese Johaug och läkaren Fredrik S. Bendiksen missade att läppsalvan var dopingmärkt. Nu kommenterar norska statens läkemedelsverk misstaget. – Är man van vid norska mediciner är det här ingen känd symbol, säger Karen Ulshagen, avdelningschef vid sektionen för läkemedelsövervakning, till VG. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här! Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Karen Ulshagen.
Norsk Antidoping utreder Bendiksen
Den tidigare norska landslagsläkaren Fredrik S. Bendiksen har tagit på sig hela skulden för dopinganklagelserna mot Therese Johaug. Nu öppnar Antidoping Norge en utredning för att se över om Bendiksen brutit mot det regelverk som finns. – Det här är något som jag har varit förberedd på, säger Bendiksen i ett pressmeddelande från det norska skidförbundet. – Det är ett väldigt ovanligt ärende, säger Niels R. Kiær som är processfullmäktig i ärendet till norska VG. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Johaug stängs av för dopning
Den norska skidstjärnan Therese Johaug stängs nu av i två månader för dopning, uppger NTB. Den 28-åriga norskan har hävdat att hon fått i sig den anabola steroiden clostebol via en behandling av ett brännsår på läpparna. Den norske lagläkaren Fredrik S. Bendiksen tog på sig hela ansvaret och avgick.
Läs mer om NTB och Therese Johaug.
Johaug kan stämma läkaren på miljoner
Therese Johaug riskerar att bli avstängd i fyra år – och tappa flera miljoner i sponsorintäkter. Då kan läkaren Fredrik S. Bendiksen bli betalningsskyldig. – Det ställs väldigt hårda krav på aktsamhet, säger den juridiske experten Jan-Ove Färstad till VG. – Det här kan leda till ett ersättningsansvar, menar idrottsadvokaten Gunnar Martin Kjenner.
Norsk kritik mot Johaug
Ouppmärksamma och dumma.Therese Johaug och läkaren Fredrik S. Bendiksen får skarp kritik av...
Läs mer om Johaug.