Fredrik bratt

Man skottskadad i Helsingborg

En man fördes till sjukhus efter en skottlossning i Furutorpsparken i Helsingborg sent på onsdagskvällen.– Vi har beställt ut vapenhund och kriminaltekniker, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Allvarlig olycka stängde E6

E6 stängdes av i norrgående riktning efter en olycka vid trafikplats Kropp strax efter klockan 22 på onsdagen.– Det är en allvarlig olycka. En personbil har kört in i en lastbil bakifrån, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Kropp och Region.
Väpnat rån mot Ica-butik
En Icabutik i Oskarshamn utsattes under onsdagskvällen för ett väpnat rån.Två maskerade rånarna ska ha lämnat platsen till fots med en okänd summa kontanter.– En av rånarna ska ha haft ett pistolliknande föremål framme, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.Rånarna jagas nu av polis.
Person påkörd – oklart skadeläge
Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en påkörd person i Trelleborg.–Vi är på väg till platsen, säger Fredrik Bratt.
Läs mer om Fredrik Bratt och Trelleborg.Vi.

Fyra bilar i krock – oklart skadeläge

Fyra bilar är inblandade i en krock på Inre ringvägen i Malmö.Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats.– Det finns inga uppgifter om skadeläge, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Inre.
Personbil i krasch – person fast i bilen
En personbil ska ha kraschat i korsningen Ekebyvägen och Norra Vallåkravägen i Bårslöv, öster om Helsingborg.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– En person befaras sitta fast i bilen, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Brand i bostadshus – är fullt utvecklad
Ett bostadshus i Ystad står på lördagskvällen i lågor.Ingen person ska vara kvar i byggnaden.– Branden är fullt utvecklad, säger Fredrik Bratt, presstalesman hos polisen i region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Ystad.
Polishelikopter cirkulerar – söker efter inbrottstjuv
Polisen utför just nu ett spaningsarbete efter en inbrottstjuv i Malmö.De cirkulerar med helikopter över Möllevångstorget och Triangeln, samt letar efter gärningspersonen med polisbilar.– Vi letar efter en misstänkt tjuv som ska ha begått ett inbrott vid Möllevångstorget, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Två bilar i krasch – sex personer involverade
Polis, ambulans och räddningstjänst larmades vid 17.59 på onsdagskvällen till Söderkullagatan i Malmö.Anledningen var två personbilar som kolliderat. I fordonen satt totalt sex personer.– Skadeläget är oklart, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Larm om kraftig brand på gård
Räddningstjänst och polis har larmats till en brand i en villa och ladugård utanför Trelleborg.– Det är larm om brand i villa och ladugård. Vi är på väg, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Trelleborg.
Försökte hugga man med kniv – greps
En man försökte hugga en annan man med kniv vid Triangeln i Malmö.Han greps, misstänkt för mordförsök.– En ordningsvakt ska enligt uppgift ha slagit bort kniven med en batong, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisregion Syd.
Man försökte slå butikspersonal med verktyg
En man uppträdde hotfullt och våldsamt mot butikspersonalen i Älmhult.Han greps för försök till grov misshandel.– Han ska svingat någon form av verktyg, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Syd och Älmhult.Han.
Älg har kommit in på bad
En älgkalv har kommit in på Ronneby brunnsbad.– Det stämmer. En älgkalv har kommit in i badlandet. Det är mycket folk och djuret ska tydligen vara mycket uppstressat. Eftersöksjägare är på väg, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Ronneby och Syd.
JUST NU: Långa köer på E6 – tre bilar i krock
En trafikolycka har på söndagseftermiddagen inträffat på E6 vid Löddeköpinge.Enligt uppgifter till Kvällsposten är det helt stopp i norrgående riktning.– Tre bilar är inblandade i en kökrock i norrgående riktning, säger Fredrik Bratt, presstalesman för polisen i syd.
Larm om drunkningstillbud
Räddningstjänst och polis har larmats till en damm bakom Stadsbiblioteket i Malmö.– En man har av okänd anledning trillat i vattnet, säger Fredrik Bratt vid polisen.
Bil körde ner räcke – oklart skadeläge
En personbil har på lördagsmorgonen kört av vägen i Ljungby.Polis och ambulans har skickats till platsen.– Det är en singelolycka, säger Fredrik Bratt, presstalesperson, polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Syd.
Två bilar i kollision – personer förda till sjukhus
Strax efter klockan tio på fredagen fick polisen larm om en trafikolycka i Växjö.Två personbilar har krockat och enligt polisens uppgifter fick minst två personer föras till sjukhus med ambulans.– Det är okänt skadeläge, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Växjö.Två.
Personbil körde av vägen
En personbil körde av vägen vid Sölvesborg under torsdagsmorgonen.Polis räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.– Det är två personer som var inne i bilen, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Sölvesborg.
Klubblokal drabbades av inbrott under natten
Natten mot fredagen fick polisen larm om ett inbrott.Enligt uppgifter från polisen har en okänd gärningsman brutit sig in i en klubblokal i Växjö.– Man har brutit sig in och tillgripit gods, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Växjö.
Två personer misstänkta för drograttfylleri
Under natten stoppade polisen två bilar i Sölvesborg och Växjö.När förarna medtogs för en kroppsbesiktning upptäcktes det att de hade narkotika i sig.– Den ena föraren saknade även körkort, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
JUST NU: Totalstopp i trafiken efter kollision
Det totalstopp i trafiken efter en olycka på länsväg 894 norr om Rottne, i höjd med Barsbro.Två personbilar har krockat och skadeläget är oklart.– Det senaste jag hörde var att någon, eller några, av personerna ska ha förts till sjukhus med ambulans, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Man blottade sig för 13-åring vid bussfärd
En man i 30-årsåldern blottade sig under en bussfärd.Minst två flickor ska ha utsatts för det sexuella ofredandet, varav den ena bara 13 år gammal.– Det var väldigt bra att vi fick tag på honom, det kanske är en person som har gjort detta förut eller kommer göra det fler gånger, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Två bilar i krasch – kan påverka trafiken
En kollision mellan två bilar skedde vid 15.59 på väg 21, Kvidinge i riktning mot Åstorp.Olyckan kan komma att påverka trafiken.– Skadeläget är oklart, men det sitter eventuellt kvar en person i en av bilarna, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Bil körde in i mitträcket – körfält avstängt på E4
En bil råkade på lördagen ut för en singelolycka på E4.Bilen ska ha krockat med mitträcket.– Ett körfält är avstängt, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Hörde skott - var firmafest
Flera personer i Staffanstorp trodde de hörde någon form av detonation eller skott.Det visade sig vara en högljudd firmafest.– Det var en fest där man sköt ledruvor, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Staffanstorp.