Fredrik bratt

JUST NU: Polisen varnar för hala vägar efter flera trafikolyckor

Under fredagseftermiddagen har många vägar i Sydsverige varit hala och flera trafikolyckor har inträffat.Polisen uppmanar bilister att köra försiktigt.– Det är jättehalt, glashalt säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Sydsverige.

Misshandlad man till sjukhus – gärningspersoner flydde

En man i 30-årsåldern misshandlades grovt i centrala Landskrona under söndagskvällen.De två gärningsmännen flydde från platsen.– Vi har hört ett vittne, och vi ska försöka prata med målsägande, säger Fredrik Bratt vid regionledningscentralen polisen syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Landskrona.
Tjuvar lurade äldre kvinna – stal hennes smyckeskrin
En äldre kvinna i Bräkne-Hoby i Blekinge har blivit bestulen på sitt smyckeskrin.Fem timmar senare blev en 95-åring i Kalmar utsatt på liknande sätt.– Därför vill jag gå ut och varna – ifall de planerar att slå till igen i Kalmar, säger Fredrik Bratt vid polisen i region syd.
Stal guld från 90-årig kvinna
Två kvinnor trängde sig på måndagseftermiddagen in i en lägenhet hos en 90-årig dam på ett äldreboende i västra Malmö och stal hennes guldsmycken.– Damen blev mycket skärrad av händelsen, säger Fredrik Bratt på ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Malmö och Region.

Villa står i lågor Det är en utvecklad brand

En villa i Uppvidinge brinner.Enligt polis rör det sig om en utvecklad brand.–Räddningstjänsten är på plats för att påbörja släckningsarbetet. Polis är på väg till platsen, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Det, Fredrik Bratt och Uppvidinge.
En skadad efter slagsmål vid idrottsplats
Ett bråk mellan flera personer utbröt under söndagen vid en idrottsplats i Malmö.När polisen fick stopp på en av bilarna som setts lämna platsen satt en skadad man i fordonet.– Han ska inte ha varit så intresserad av att berätta för polisen vad som hänt, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.När.
Ytterligare ett brutalt personrån i Lund
Två unga män utsattes för ett brutalt rån i Lund i natt.De två beväpnade rånarna var maskerade med rånarhuvor.Det senaste rånet är ett i raden av brutala personrån som inträffat i Lund.–Jag är övertygad om att spaningsledarna tittar på eventuella kopplingar, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt, Lund och Lund.Jag.
Ung kvinna attackerade ordningsvakt – greps
En onykter ung kvinna gick i natt till attack mot en ordningsvakt i Malmö.–Han blev sparkad i nedre delen av kroppen, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.Den överförfriskade kvinnan omhändertogs av polis.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.Han.
Person påkörd – vägen helt avstängd
En person har blivit påkörd i Dalby utanför Lund.Skadeläget är oklart.– Klagar på smärtor. Vägen helt avstängd under tiden som räddningstjänsten jobbar på platsen, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läktare brann i Malmö – tros ha varit anlagd
En läktare började på onsdagen att brinna på Limhamns Idrottsplats.Polisen misstänker att branden varit anlagd.– Ett okänt antal personer är misstänkta för anlagd brand, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.
Bilist smet efter att ha kört på cyklist
En bilist och en cyklist har krockat i centrala Malmö.Föraren smet från platsen.– Bilen har lämnat. Vi har larmat ut signalement, Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.Polisen söker nu efter föraren.
JUST NU: Misstänkt föremål hittat – bombstyrkan inkallad
Ett misstänkt föremål anträffades i ett garage vid stadshuset i Landskrona.Polisen har kallat in nationella bombstyrkan för vidare kontroll.– Man har gjort bedömningen att det kan vara farligt, det är viktigt att ingen kommer i närheten, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Bil brann på parkering – Tros vara anlagd
Vid 20.32 larmades polis och räddningstjänst till en parkering på Anders Perssons väg i Tomelilla.Anledningen – en brinnande bil.– Vi misstänker att branden var anlagd, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Man misstänks knivskadad – flera polispatruller på plats
Polis kallades till Skolgatan i Älmhult med anledning av en misstänkt knivskadad man.Flera patruller är på plats och mannen fick föras med ambulans till sjukhus.– Vi försöker just nu komma fram till en brottsplats, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt, Skolgatan och Älmhult.
Två personbilar i krasch – räddningstjänst på plats
I korsningen Gamla vägen och Östra ringvägen i Växjö har två personbilar kolliderat.Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats.– Det handlar om en sidokollision, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt, Gamla, Växjö och Östra.
Stor polisinsats på länssjukhus
Flera polispatruller åkte till länssjukhuset i Kalmar på söndagseftermiddagen.Anledningen – ett stort antal personer som samtidigt försökte besöka en särskilt patient.– Vi har spärrat av sjukhuset av säkerhetsskäl, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral till Sveriges Radio.
Läs mer om Fredrik Bratt och Kalmar.
Misstänkt anlagd bilbrand
Polis och räddningstjänst larmades klockan 22.19 om en bilbrand på Silvergården i Landskrona.Branden tros vara anlagd.– Det är oklart om det finns spridningsrisk, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Rökdykning vid lägenhetsbrand
En lägenhetsbrand rasar på Handelsmansgatan i Helsingborg.Grannar har sett kraftig rök från en lägenhet och slagit larm.– Räddningstjänsten är på plats och rökdykning pågår. Ambulans är på väg, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Kraftig explosion i centrum
En kraftig explosion hördes på Zenithgatan i centrala Malmö strax före klockan 22 på söndagskvällen. Polis och räddningstjänst har kommit till platsen.–Vi har flera uppringare om saken och håller på att undersöka det, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Beväpnade rånare slog till mot ungdomsfest
När ungdomarna hade fest slog rånarna till.Flera maskerade rånare tog sig in på festen i centrala Malmö och hotade ungdomarna.Rånarna ska ha varit beväpnade med kniv, hammare och pistolliknande föremål.–De har med våld och hot om våld tilltvingat sig föremål, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.
Person hittad död i en damm
En död kropp hittades på fredagskvällen i en damm vid Toftavägen i Svedala. Fyndet gjordes av Missing People som var ute och sökte en försvunnen person.– Kroppen är inte identifierad än. Den ska föras till rättsmedicinska kliniken i Lund, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Förare körde in i tre parkerade bilar – och flydde från platsen
Två bilar måste bärgas efter en smitningsolycka på Kirseberg i Malmö.Enligt initiala uppgifter körde en bilist in i tre parkerade bilar.– Någon har sedan stuckit från platsen, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Djursläp har vält på vägen
Vid 17.41 larmades polisen om en trafikolycka på Köpmansgatan i Hästveda, Hässleholms kommun.Polis och räddningstjänst är skickad till platsen där ett traktorsläp med kvigor har vält.Övriga omständigheter är initialt oklara.– Det finns risk för skadade djur, säger Fredrik Bratt, pressinformatör hos polisen.
JUST NU: Flera ska ha skadats i skottlossning
Vid 22.30 fick polisen larm från uppringare som hört flera skott i närheten av Ehrenbuschsgatan i Trelleborg. Flera personer uppges ha hittats skadade.– Väl på plats hittar vi flera skottskadade, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Stopp på E22 efter trafikolycka
Stora trafikstörningar efter att två personbilar kolliderat i södergående riktning på E22.En bit av vägen är därför avstängd och trafiken leds om.– Det är väldigt långa köer, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22 och Fredrik Bratt.