Fredrik bratt

Ung man knivskadad efter storbråk i park

En ung man har blivit knivskuren vid ett bråk i Malmö.Han tog sig till akuten med hjälp av privatpersoner.Mannen är allvarligt skadad och händelsen utreds som mordförsök.– Vi tror att det har samband med ett större bråk i Folkets park, säger Fredrik Bratt vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.Han.

Bil missade skarp kurva – landade i trädgård

En bil har kört av vägen och rakt in i en trädgård.En privatperson larmade om olyckan och en polispatrull jobbar på platsen.– Ingen ska vara skadad, säger Fredrik Bratt vid polisen region syd.Föraren medtogs av polisen, misstänkt för rattfylleri.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Fyra skadade när bil körde in på kyrkogård
Inrikes. Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Simrishamn. - Det är en bil som har kört av vägen och rakt in på en kyrkogård genom en grind, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Simrishamn och Syd.
Personbil och lätt lastbil i olycka – en till sjukhus
En personbil och en lätt lastbil är inblandade i en olycka där länsväg 110 och 107 går ihop utanför Bjuv, enligt polisens uppgifter.En kvinna har förts till sjukhus med ambulans.– Båda bilarna behöver bärgas, säger Fredrik Bratt, vid polisens ledningscentral Syd.
Läs mer om Bjuv, Fredrik Bratt och Syd.

Fyra skadade när bil körde in på kyrkogård

Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Simrishamn. - Det är en bil som har kört av vägen och rakt in på en kyrkogård genom en grind, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Simrishamn och Syd.
Fyra skadade när bil körde in på kyrkogård
Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Simrishamn. – Det är en bil som har kört av vägen och rakt in på en kyrkogård genom en grind, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Simrishamn och Syd.
Tåg över Öresundsbron ställdes in
Tågtrafiken från Malmö central mot Danmark var inställd i en timmes tid på söndagskvällen.– Vi begärde trafikstopp eftersom tre personer hade setts springa på spåren i Hyllie, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region syd.
Man knivhuggen utanför mataffär
En man i 25-årsåldern har misshandlats och fått stickskador i samband med ett bråk utanför en mataffär i Helsingborg. Fyra killar greps kort efteråt. En är under 15 år.– Vi misstänker att 25-åringen knivhuggits, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Malmö.
Läs mer om Fredrik Bratt, Helsingborg och Malmö.
JUST NU: Många olyckor i halkan
Kör försiktigt – det är polisens uppmaning till torsdagens trafikanter.Morgonens vinterväglag har orsakat flera olyckor i trafiken.– Tänk på att hålla hastigheten och avstånd, det är helt avgörande, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Flera bilar i misstänkt anlagd brand
Polis och räddningstjänst kallades till en parkering i Skogsby, Olofström, natten mot torsdagen.Larmet inkom med anledning av flera bilar i brand.– Vi har en misstanke om att branden är anlagd, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt, Olofström och Skogsby.
Man hotades av knivrånare
En man i 25-årsåldern ska ha rånats på Decauvillegatan i Helsingborg, natten mot torsdagen.Två okända män hotade honom med var sin kniv.– De hotade honom med knivar och tvingar honom att överlämna kontanter och sin mobiltelefon, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
JUST NU: Akuten avspärrad – flera skadade i jättebråk
Polisen har hittat flera skadade efter ett storbråk i Helsingborg på tisdagskvällen.Några av personerna har själva kommit in till sjukhuset – där akuten har spärrats av.– Det är väldigt rörigt, det är otroligt mycket folk, säger ett vittne.– Det handlar om grovt våld och är allvarliga skador, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesman i syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Helsingborg.
Bil med fyra passagerare voltade – hade änglavakt
En bil har voltat vid Smedby, väster om Kalmar.– Bilen ligger upp och ner, och det ska vara någon person kvar i bilen, säger Fredrik Bratt, kommunikatör vid polisens regionledningscentral syd.Men samtliga fyra som var inblandade i olyckan klarade sig utan skador.
Läs mer om Fredrik Bratt, Kalmar och Smedby.
Boende upptäckte skotthål i fönster
Boende i en lägenhet i ett flerfamiljshus upptäckte på lördagen misstänkta skotthål i ett fönster.Enligt polisen är det sannolikt ett luftvapen som använts.– Någon har skjutit flera skott, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Syd.
Uppmanar till försiktighet efter flera nya trafikolyckor
Det hårda vinterväglaget ställer fortsatt till med stora problem för trafikanter.Efter två olyckor på kort tid på samma ställe varnar polisen för halkan på Hallandsåsen.– Det är mycket halt väglag. Polisen uppmanar till försiktighet i trafiken, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens regionledningscentral i region Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Hallandsåsen och Syd.
Flera åldringar bestulna i Malmö – polisen varnar
Under torsdagskvällen inträffade två liknande fall av åldringsbrott i Malmö.I båda fallen är det två män som på olika sätt har stulit värdesaker från äldre.– Vi kan inte säga till 100 procent att det finns en koppling men det finns många saker är liknar varandra i båda fallen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt, Malmö och Malmö.I.
16-åring hittad knivskuren – området har spärrats av
Vid 23.29 larmades polisen om en skadad person på Carlsgatan i Malmö, nära Malmö C.När polisen kom till platsen hittade de en pojke som misstänks ha blivit knivskuren.– En yngre man är avförd till sjukhus, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Två personer påkörda – är allvarligt skadade
Strax innan klockan 23 på onsdagskvällen larmades polisen om att en allvarlig olycka har inträffat på väg 100 i rondellen vid Höllviken, Vellinge kommun.Två personer har blivit påkörda.– Skadeläget är allvarligt, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Maskerad man jagas efter rån
En man jagas på onsdagskvällen efter ett rån mot en livsmedelsbutik.Mannen var beväpnad med ett pistolliknande föremål.– Han hotade sig till cigaretter och kontanter, säger Fredrik Bratt vid polisen.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Äldre kvinna i trafikolycka – kraschade in på kyrkogård
En äldre kvinna är förd till sjukhus efter en singelolycka.– Av okänd anledning har hon kört rakt igenom rondellen och sedan in i ett skjul, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Viltolycka vid Malmö airport
På onsdagskvällen larmades polisen om en viltolycka en bit från Malmö airport.Bilen behöver bärgas men ingen person ska ha kommit till skada.– Det handlar om en vildssvinssugga, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.
Stopp i trafiken på E6: Vet inte vad som hänt
Det är helt stopp i trafiken på E6 i norrgående riktning.Anledningen är ett lastbilssläp som ligger över vägbanan.– Vi vet inte vad som hänt, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Familj flydde ut från brinnande villa
En fullt utvecklad brand rasar i en villa och räddningstjänsten kämpar mot lågorna.Rökdykare är i färd med att försöka ta sig in i huset.– De som bor där ska ha kunnat ta sig ut själva, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
E6 avstängd – flera bilar i krock
E6 har stängts av efter en trafikolycka.– Det ska vara flera fordon, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Barnkläder för 800 000 stulna
Tjuvarna bröt upp en dörr och forcerade ytterligare en.I den butiken stals exklusiva barnkläder till ett uppskattas värde mellan 500 000 och 800 000.– Men det kan komma att ändras, en inventering ska göras under dagen, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.