Fredrik kliman

Han stal 85-åringens kontokort — tömde det på 95 000 kronor

Den 85-åriga kvinnan blev av med sitt kontokort vid en närbutik i Oxelösund i slutet av februari. Efter nästan en månad upptäckte hon att någon gjort sig av med omkring 95 000 kronor. — Det vi behöver hjälp med nu är helt enkelt att identifiera personen, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.
Läs mer om Det, Fredrik Kliman och Oxelösund.

Jakt på E4 – bil kör i 200 km/h

Polisen jagar en bil på E4.Bilen rapporteras köra i 200 kilometer i timmen.– Vi riskerar att någon bli allvarligt skadad, säger Fredrik Kliman vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Fredrik Kliman.
Våldsam brand rasade i barnfamiljshus – anlagd
En brand rasade i ett lägenhetshus med flera familjer.Det fanns stor spridningsrisk och polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand.– Vi misstänker att branden har startat under onaturliga omständigheter, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisen Öst.
Läs mer om Fredrik Kliman och Öst.
Stora skador efter lägenhetsbrand
På måndagen larmades räddningstjänsten till en brand i ett flerfamiljshus.Ingen person kom till skada vid branden men fastigheten fick stora skador.– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen.
Läs mer om Fredrik Kliman.

Polisens spår: Söker ägare till mystisk bil

Polisen har flera glödheta spår efter mordet på ett par i ett hus mitt ute på landet – mellan Linköping och Mjölby:En äldre bil, som hittats dumpad på en parkeringsplats i ett mindre samhälle, är ett av dem.Ägaren till fordonet har ännu inte lokaliserats.– Det finns ingen gripen i det här ärendet vad jag känner till, bekräftar Fredrik Kliman, polisens presstalesman, tidigt på tisdagsmorgonen.
Polisen jagar barfota rymling
Polisen jagar en man som har rymt från en tingsrättsförhandling i Rättscentrum i Jönköping. Det var i samband med att mannen träffade sin försvarare som han rymde. – Han sprang i väg då, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen region Öst.
Så gick lastbilsstölden till – chauffören jagas fortfarande
Det är fortfarande många frågetecken efter att en man i en stulen lastbil kört in i bilar och mejat ner cyklar i Eskilstuna.Ingen är ännu gripen som misstänkt.Nu vet i alla fall polisen med säkerhet hur lastbilsstölden gick till – utanför ett hotell.– Det här är inte någon som har brutit sig in i en parkerad bil och tjuvkopplat, utan det här har gått väldigt snabbt, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Södermanland.
Bil körde av vägen – hamnade i bäck
En bil körde av vägen, ner i diket och hamnade i en bäck.– Vi ska åka och kontrollera personen och ta reda på vad som hänt, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Fredrik Kliman.
Lastbil står i kraftig brand – kan finnas gas i fordonet
En lastbil har börjat brinna i Jönköping.Branden uppges vara kraftig – och det kan finnas gas i fordonet.– Det finns fordonsgas i lasten som är explosiv. Ska finas ett par hundra liter gas i lasten, säger Fredrik Kliman vid JönköpingspolisenHela gatan spärras av som en säkerhetsåtgärd – det handlar om ett säkerhetsavstånd på 50 meter.
Man ihjälskjuten vid skola – skytten jagas
En man sköts i närheten av en skola i Katrineholm. Han avled senare under kvällen av sina skador. Ett massivt polisuppbåd jagar nu skytten, som ska ha försvunnit från platsen till fots. – Det är ett mycket grovt brott så vi lägger stora resurser på detta, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.
Läs mer om Fredrik Kliman och Katrineholm.
Bil voltade av vägen – en till sjukhus
På söndagseftermiddagen har en bil voltat av vägen på riksväg 40 i Jönköping, uppger polisen.En man fördes till sjukhus med oklara skador.– En fil är avstängd och trafiken flyter sakta förbi olycksplatsen, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
Kvinna död i cykelolycka vid övergångsställe
En 66-årig kvinna har avlidit efter en trafikolycka i Norrköping i går kväll. – Hon avled på sjukhuset under natten eller morgonen, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen, till Aftonbladet.
Kvinna på cykel död – blev påkörd av bil
En kvinna i 65-årsåldern har avlidit feer att ha blivit påkörd när hon cyklade över ett övergångsställe i Norrköping.– Kvinnan avled på sjukhus, säger Fredrik Kliman polisens presstalesman till Aftonbladet.
Man gripen efter brand – kvinna fick räddas
En kvinna räddades ur ett brinnande hus av sin man under torsdagskvällen. Kvinnan har skadats allvarligt och förts till sjukhus med ambulans. Polisen har gripit en man som är misstänkt för mordbrand och grov misshandel. – Vi kommer att ta tekniker till platsen och gå i genom vissa delar som vi behöver titta närmare på, säger Fredrik Kliman vid Östgötapolisen.
Brutalt rån mot Coop – anställd togs gisslan
Här tar sig två beväpnade män in i matbutiken och sätter ett pistolliknande föremål mot en anställds huvud. Nu jagar polisen de båda beväpnade männen och ber allmänheten om hjälp. –Det är helt fruktansvärt att utsättas för det här, säger Fredrik Kliman, presskontakt hos polisen i region Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen, Coop och Fredrik Kliman.
Bil började brinna under färd
En bil har börjat brinna under färd i Jönköping.– Det brinner med öppna lågor, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
En omhändertagen efter stort fyllestök vid bensinmack
En person har omhändertagits och flera personer avvisats efter fyllestök mellan ett 15-tal personer vid en bensinmack i Jönköping.– Det är ett femtontal berusade personer som uppträtt högljutt och stökigt, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Fredrik Kliman, Jönköping och Väst.
JUST NU: Fullt utvecklad brand i ladugårdsbyggnad
Räddningstjänsten kämpar mot en brand i en ladugårdsbyggnad i Mullsjö kommun.– Det verkar vara en omfattande brand då lågorna slår ut från byggnaden och det är en kraftig rökutveckling, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i i Jönköping.
Fullt utvecklad brand i ladugård
Polis och räddningstjänst är på väg till en brand i en ladugård i Mullsjö kommun.– Det ska vara en fullt utvecklad brand, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Larm: lösspringande hundar vid motorvägen
Flera lösspringande hundar springer i södergående riktning långs E4 strax norr om Jönköping.– Vi har fått in flera samtal om detta, men det ska inte ha inträffat någon olycka, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman i region Öst.
Läs mer om Fredrik Kliman, Jönköping och Öst.
Buss och personbil i kollision – två till sjukhus
En buss och en personbil var på fredagsmorgonen inbladade i en olycka i närheten av Vaggeryd.Två personer har transporterats till sjukhus med oklara skador.– De två personer som suttit i personbilen har fått åka till sjukhus, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping.
Två personbilar i krock – oklart skadeläge
Två personbilar kolliderade på torsdagsmorgonen i Jönköping.Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.– Två personbilar verkar det vara. Det är oklart hur allvarligt det är, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
Samband mellan våldtäkter utreds
Polisen undersöker ett samband mellan två misstänkta våldtäkter i Linköping. Avståndet mellan brottsplatserna är litet. – Fågelvägen är det kanske någon eller max några kilometer, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.
Läs mer om Fredrik Kliman och Linköping.
Lastbil kanade av vägen – och in i rondell
En lastbil kanade av vägen och körde rakt in i en rondell i Bredaryd utanför Värnamo.– En person såg att chauffören tog sig ut oskadd. Vi har också kontrollerat föraren, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Jönköpings län.
Läs mer om Bredaryd, Fredrik Kliman och Värnamo.
Lastbil hamnat i diket – läcker diesel
En lastbil har kört av vägen på E4 i norrgående riktning i Vaggeryd utanför Jönköping.En personbil ska också vara inblandad i olyckan.– Vi är på väg till platsen. Det kan finnas en skada på lastbilschauffören men oklart vad, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisen i Jönköping.