Fredrik kliman

Lastbil står i kraftig brand – kan finnas gas i fordonet

En lastbil har börjat brinna i Jönköping.Branden uppges vara kraftig – och det kan finnas gas i fordonet.– Det finns fordonsgas i lasten som är explosiv. Ska finas ett par hundra liter gas i lasten, säger Fredrik Kliman vid JönköpingspolisenHela gatan spärras av som en säkerhetsåtgärd – det handlar om ett säkerhetsavstånd på 50 meter.

Man ihjälskjuten vid skola – skytten jagas

En man sköts i närheten av en skola i Katrineholm. Han avled senare under kvällen av sina skador. Ett massivt polisuppbåd jagar nu skytten, som ska ha försvunnit från platsen till fots. – Det är ett mycket grovt brott så vi lägger stora resurser på detta, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.
Läs mer om Fredrik Kliman och Katrineholm.
Bil voltade av vägen – en till sjukhus
På söndagseftermiddagen har en bil voltat av vägen på riksväg 40 i Jönköping, uppger polisen.En man fördes till sjukhus med oklara skador.– En fil är avstängd och trafiken flyter sakta förbi olycksplatsen, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
Kvinna död i cykelolycka vid övergångsställe
En 66-årig kvinna har avlidit efter en trafikolycka i Norrköping i går kväll. – Hon avled på sjukhuset under natten eller morgonen, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen, till Aftonbladet.

Kvinna på cykel död – blev påkörd av bil

En kvinna i 65-årsåldern har avlidit feer att ha blivit påkörd när hon cyklade över ett övergångsställe i Norrköping.– Kvinnan avled på sjukhus, säger Fredrik Kliman polisens presstalesman till Aftonbladet.
Man gripen efter brand – kvinna fick räddas
En kvinna räddades ur ett brinnande hus av sin man under torsdagskvällen. Kvinnan har skadats allvarligt och förts till sjukhus med ambulans. Polisen har gripit en man som är misstänkt för mordbrand och grov misshandel. – Vi kommer att ta tekniker till platsen och gå i genom vissa delar som vi behöver titta närmare på, säger Fredrik Kliman vid Östgötapolisen.
Brutalt rån mot Coop – anställd togs gisslan
Här tar sig två beväpnade män in i matbutiken och sätter ett pistolliknande föremål mot en anställds huvud. Nu jagar polisen de båda beväpnade männen och ber allmänheten om hjälp. –Det är helt fruktansvärt att utsättas för det här, säger Fredrik Kliman, presskontakt hos polisen i region Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen, Coop och Fredrik Kliman.
Bil började brinna under färd
En bil har börjat brinna under färd i Jönköping.– Det brinner med öppna lågor, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
En omhändertagen efter stort fyllestök vid bensinmack
En person har omhändertagits och flera personer avvisats efter fyllestök mellan ett 15-tal personer vid en bensinmack i Jönköping.– Det är ett femtontal berusade personer som uppträtt högljutt och stökigt, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Fredrik Kliman, Jönköping och Väst.
JUST NU: Fullt utvecklad brand i ladugårdsbyggnad
Räddningstjänsten kämpar mot en brand i en ladugårdsbyggnad i Mullsjö kommun.– Det verkar vara en omfattande brand då lågorna slår ut från byggnaden och det är en kraftig rökutveckling, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i i Jönköping.
Fullt utvecklad brand i ladugård
Polis och räddningstjänst är på väg till en brand i en ladugård i Mullsjö kommun.– Det ska vara en fullt utvecklad brand, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Larm: lösspringande hundar vid motorvägen
Flera lösspringande hundar springer i södergående riktning långs E4 strax norr om Jönköping.– Vi har fått in flera samtal om detta, men det ska inte ha inträffat någon olycka, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman i region Öst.
Läs mer om Fredrik Kliman, Jönköping och Öst.
Buss och personbil i kollision – två till sjukhus
En buss och en personbil var på fredagsmorgonen inbladade i en olycka i närheten av Vaggeryd.Två personer har transporterats till sjukhus med oklara skador.– De två personer som suttit i personbilen har fått åka till sjukhus, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping.
Två personbilar i krock – oklart skadeläge
Två personbilar kolliderade på torsdagsmorgonen i Jönköping.Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.– Två personbilar verkar det vara. Det är oklart hur allvarligt det är, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
Samband mellan våldtäkter utreds
Polisen undersöker ett samband mellan två misstänkta våldtäkter i Linköping. Avståndet mellan brottsplatserna är litet. – Fågelvägen är det kanske någon eller max några kilometer, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.
Läs mer om Fredrik Kliman och Linköping.
Lastbil kanade av vägen – och in i rondell
En lastbil kanade av vägen och körde rakt in i en rondell i Bredaryd utanför Värnamo.– En person såg att chauffören tog sig ut oskadd. Vi har också kontrollerat föraren, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Jönköpings län.
Läs mer om Bredaryd, Fredrik Kliman och Värnamo.
Lastbil hamnat i diket – läcker diesel
En lastbil har kört av vägen på E4 i norrgående riktning i Vaggeryd utanför Jönköping.En personbil ska också vara inblandad i olyckan.– Vi är på väg till platsen. Det kan finnas en skada på lastbilschauffören men oklart vad, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisen i Jönköping.
Försvunna kvinnan i Jönköping hittad välbehållen
En kvinna har försvunnit från ett äldreboende i Jönköping.– Damen har varit borta sedan 14.40 och har sökt av närområdet utan att hitta henne. Nu hoppas vi på tips från allmänheten för att hitta henne, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i region Ost.Strax flre 16.30 meddelar polisen att den försvunna kvinnan hittats välbehållen.
Kvinna försvunnen – polisen vädjar om tips
En kvinna har försvunnit från ett äldreboende i Jönköping.– Damen har varit borta sedan 14.40 och har sökt av närområdet utan att hitta henne. Nu hoppas vi på tips från allmänheten för att hitta henne, säger Fredrik Kliman, pressrlaesman vid polisen i region Ost.
Läs mer om Fredrik Kliman, Jönköping och Ost.
Man hittad död i lägenhet – efter ett halvår
En man har hittats död i en lägenhet i Jönköping.Enligt polisen så har mannen legat avliden i lägenheten i över ett halvår.– Eftersom nedbrytningsprocessen har pågått så länge är det svårt att identifiera personen, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping.
JUST NU: Bråk vid sjukhus – misstänkt dråpförsök
En man i 20-årsåldern vårdas med svåra skador efter att ha blivit misshandlad utanför entrn till Värnamo sjukhus.Två gärningsmän jagas nu av ett stort polisuppbåd – enligt polisen kan männen ha misshandlat offret med tillhyggen.– Skadorna tyder på det, han har allvarliga skador, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Jönköping.
JUST NU: Lastmaskin och tåg i svår olycka
Ett persontåg och en lastmaskin har krockat utanför Vaggeryd.Ett stort räddningspådrag pågår på platsen.– Föraren av arbetsfordonet är allvarligt skadad, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesman vid polisen i Jönköping.
Pojke hittad efter stort polispådrag
Pojken i sjuårsåldern som anmäldes försvunnen i Jönköping har hittats.Ett flertal polispatruller, anhöriga och skolpersonal letade efter pojken på tisdagsmorgonen.– Det var han som hittade oss, vi hittade inte honom. Han dök upp själv på polishuset, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
JUST NU: Pojke hittad efter stort polispådrag
Pojken i sjuårsåldern som anmäldes försvunnen i Jönköping har hittats.Ett flertal polispatruller, anhöriga och skolpersonal letade efter pojken på tisdagsmorgonen.– Det var han som hittade oss, vi hittade inte honom. Han dök upp själv på polishuset, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
Person påkörd av bil – förd till sjukhus
En person har blivit påkörd av en bil i Huskvarna.Personen är förd till sjukhus med ambulans.– Skadeläget är oklart. Vi är på plats för att prata med föraren, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman i Jönköping.