Fredrik lindström

Pricksäker Lindström fyra i Oslo

Skidskytten Fredrik Lindström fick till skyttet och slutade fyra i världscupens jaktstart över 12,5 km i Holmenkollen i Norge.
Läs mer om Holmenkollen, Norge och Oslo.

Lindström börjar se slutet

De senaste säsongerna har gått under förväntan. Det får skidskytteprofilen Fredrik Lindström att börja se slutet på sin karriär. – Jag vill inte titta längre än till hemma-VM 2019, säger 27-åringen.
Läs mer om Fredrik Lindström.
Luuks sågning av Lindström i På spåret
Fredrik Lindström tar ton i På spåret - och möts av hån från kollegan Kristian Luuk. När han sjunger Sias Chandelier i programmet pikas han av programledaren. – Det finns en anledning till att vi har gästartister, säger Kristian Luuk.
Läs mer om Kristian Luuk och Lindström.
Stjärnans ord får hela studion att skratta
Något som vardagligt som namn på en forbollsspelare får hela studion i På spåret att utbrista i gapskratt - och det är sångerskan Anne-Lie Ryd som drar i gång det. – Ifall någon kommer och pumpar dig så här: Hörrö du, kan du nån gammal skyttekung i allsvenskan?. Då kan du säga att Jo jag skrev upp en här från 'På spåret', skojar domaren Fredrik Lindström.

Oväntade lösningen gör Luuk mållös

En fyndig ramsa får programledarna i fredagens På spåret att brista ut i gapskratt. I en fråga gällande geografi överrumplar den tävlande Kalle Lind domaren Fredrik Lindström med den briljanta lösningen på en fråga. – Vad härligt, säger Fredrik Lindström, medan programledaren Kristian Luuk blir helt mållös och knappt kan sluta skratta.
Lindström: Det verkar vara någonting lurt
Under onsdagskvällen genomförde den österrikiska polisen en razzia mot det kazakstanska landslaget. Mediciner har beslagtagits och åkarna misstänks nu vara inblandade i en dopningsskandal. – Det är tråkigt, säger Fredrik Lindström.
Läs mer om Fredrik Lindström.
Magsjuka hotar det svenska skidskyttelandslaget
Sverige tog en sjätteplats i dagens mixstafett i skidskytte-VM och åkarna var nöjda med sina insatser. Men någonting annat hotar de svenska åkarna – magsjuka. – Man vet hur fort sånt där sprider sig, säger Fredrik Lindström till DN.
Läs mer om Fredrik Lindström.
Svensk medaljmiss efter skakigt skytte
Sverige hade siktet inställt på bronset. Men efter ett svajigt skytte från Jesper Nelin och Fredrik Lindström blev det en sjätteplats i mixedstafetten.
Sverige sköt bort sig från kampen om pallen
Sverige hade länge häng på pallplatsen i VM:s inledande mixstafett. Men svajigt skytte med åtta extraskott ledde tillslut till en sjätteplats. – Jag var betydligt snabbare än vad jag brukar, säger Fredrik Lindström till SVT.
Läs mer om Fredrik Lindström och SVT.
VM-guide, torsdag 9 februari
På torsdagen är det premiär i skidskytte-VM med Sveriges lag i mixedstafetten: Hanna Öberg, Anna Magnusson, Jesper Nelin och Fredrik Lindström. Alpina VM har tävlingsfri dag.
Förklaringen bakom Luuks inhopp
I kvällens På spåret gör Fredrik Lindström ett oväntat inhopp som programledare. När Kristian Luuk plötsligt ställer sig upp för att spela klarinett istället, får domarkollegan ta över. – Det tyckte jag han klarade med bravur, säger producenten Tobias Björling.
Läs mer om Fredrik Lindström.
Lindströms vassa pik efter oväntade missen
Filmkritikern Ronny Svensson missar filmfrågan i På spåret –igen. Då passar programledaren Fredrik Lindström på att pika honom för att inte sköta sitt jobb. – Jag börjar tvivla på att Ronny sett de här filmerna, säger han i SVT-programmet.
Läs mer om Fredrik Lindström och Ronny.
Ilskan efter Fredrik Lindströms ord
Fredrik Lindström kan inte hålla sig för skratt när komikern Kristoffer Appelquist tänker högt i På spåret. Programledaren pikar komikern för hans spånande. Då får han svar på tal: – Skratta inte! säger Kristoffer Appelquist.
Fredrik Lindströms kunskapslucka
Fredrik Lindström är känd för sin allmänbildning - men här luras han i På spåret. Domaren har inte full koll på opera, erkänner han. – Mig kan du lura, säger han till deltagaren Charlotte Gyllenhammar i programmet.
Fredrik Lindström sköt bort sig
Tre bom. Sedan var dagen förstörd för Fredrik Lindström i skidskyttesprinten i tyska Oberhof.
Läs mer om Fredrik Lindström och Oberhof.
Lindströms miss som får Luuk att skratta
Här gör Fredrik Lindström bort sig i SVT:s På spåret. När han ska pika ena buren får han hjärnsläpp - och minns inte vilken kanal programmet sänds i. – Det här är fredagsunderhållning i tvåan, ettan.. Var är vi? säger Fredrik Lindström i På spåret.
Läs mer om Fredrik Lindström och Luuk.
Rönndahls bittra svar efter förlusten
I SVT:s julspecial av På spåret möts tidigare vinnare i en superkamp. Och det blir en bragdvinst för nya konstellationen Cecilia Hagen och Göran Everdahl - som vann över regerande mästaren Jesper Rönndahl. – Ett tag stod det noll-noll också, skämtar Fredrik Lindström i avsnittet.
Domarens vassa pik i På spåret
I första julspecialen någonsin av På spåret möts gamla vinnare. När Cecilia Hagen svarar nervöst pikas hon av programmets domare. – Kan du andas nu Cecilia, säger Fredrik Lindström i På spåret.
Läs mer om Cecilia och Fredrik Lindström.
Bandet fick gripa in för att rädda Lindström i På spåret
När Fredrik Lindström försökte sig på att prata italienska i På spåret blev det tokigt.Men husorkestern kom till hans undsättning.– Det var någon i bandet som viskade till honom, säger programmets producent Tobias Björling.Senare fick Fredrik Lindström korrigera sig.
Fredrik Lindströms kupp mot Kakan i tv
Här är Fredrik Lindströms smarta kupp i kvällens På Spåret. Han delar ut en guldstjärna till Kakan Hermansson - som omvandlas till en extrapoäng - för hennes kunskaper om dialektala uttal. – Det är inte ofta det händer, men det blir guldstjärna för det rätta uttalet, säger domaren Fredrik Lindström.
Snuskiga orden i SVT får alla att häpna
I kvällens På Spåret får deltagarna i uppdrag att identifiera molekylmodeller. Då skämtar Fredrik Lindström fräckt om en av modellerna. – Det är inte någon gagball för flera personer, säger han i programmet.
Sanningen om hånet mot Norge i På spåret
På spåret-programledaren Fredrik Lindström hånar Norge i kvällens avsnitt av SVT-programmet. – Det finns inte en människa som har ett vanligt namn i Norge, säger han i programmet.
Läs mer om Fredrik Lindström och Norge.
Sjuk Lindström missar världscuphelg
Fredrik Lindström är förkyld och missar helgens samtliga världscuptävlingar i Pokljuka. – Det är lite olägligt, säger han till SVT.
Läs mer om Pokljuka och SVT.
Frågade mig i morse hur en jaktstart går till
SKIDSKYTTE. Fredrik Lindström hade ingen kraft kvar efter lördagens urladdning. I stället gavs ytterligare ett bevis på att framtiden är ljus för svenskt skidskytte. 19-årige Sebastian Samuelsson blev 20:e man i jaktstarten i Östersund.
Lindström föll tungt: Han var inte med i matchen
I lördags tog han första pallplatsen i skidskyttevärldscupen på tre år. På söndagen föll Fredrik Lindström från andra till 38:e plats, efter tre bom i jaktstartens tredje skytte. – Han var inte riktigt med i matchen, sade skyttetränaren Johan Hagström till SVT.