Fredriksson

Minnesord: Benny Fredriksson

Som tidigare meddelats har Benny Fredriksson, Stockholm, lämnat oss vid en ålder av 58 år. Närmast anhöriga är hans hustru Anne Sofie von Otter samt deras två söner Fabian och Hjalmar med familj.

de Mistura: Ingen militär lösning på Syiren-krisen

Syriensändebudet efter FN-möte ti Backåkra. Johan Fredriksson, utrikesreporter, kommenterar.
Johaug slår tillbaka: De har ingen aning
OSLO. Skidprofilerna Per Elofsson och Mathias Fredriksson har båda varit tveksamma till om hela sanningen kommit fram i dopingfallet med Therese Johaug.Men nu slår den norska skidstjärnan tillbaka.– De har ingen aning vad som har hänt, men jag vet vad jag har gjort, säger Therese Johaug som under gårdagen mötte media för första gången efter dopingavstängningen.
2017/18: När verkligheten kom ikapp innebandyn!
Magnus Fredriksson, Innebandymagazinets grundare och tidigare chefredaktör/redaktör, skriver en krönika om innebandyns nystart. "Jag är säker på att AIK kommer tillbaka", skriver Fredriksson.
Läs mer om AIK och Fredriksson.

Krönika av Gunnar Fredriksson: "Låt oss se tiden an"

LÄSARTEXT Jag kom på mig, att det blev bra lite narr i år. Inte en enda kunde beskylla mig; "du dumma sill". Kanske var det krocken med påskdagen som räddade mig från ordstävets sarkasm. Däremot råkade en och annan ut för narret.
Läs mer om Gunnar Fredriksson.
Minnesord: Benny Fredriksson
Som tidigare meddelats har Benny Fredriksson, Stockholm, lämnat oss vid en ålder av 58 år. Närmast anhöriga är hans hustru Anne Sofie von Otter samt deras två söner Fabian och Hjalmar med familj.
Janne prisas av Halmstads kommun
Marie Fredriksson var först och Bengt "Benga" Johansson nummer tre. Nu hyllas även fotbollens förbundskapten Janne Andersson, 55, med Halmstads kommuns hederbevisning.
Nya klubbchefen: Ideella krafter får skeppet att flyta
Nya klubbchefen Vicky Fredriksson är imponerad av de ideella krafterna i LB07. -...
Läs mer om Vicky Fredriksson.
Världsberömda italienska hantverkare bakom Boteås nya kyrkorgel: "Det har varit en utmaning"
Den trötta efterkrigsorgeln i Boteå har fått gå i pension. Nu står den nya kyrkorgeln på plats, tillverkad av de världsberömda italienska orgelbyggarna Fratelli Ruffatti. Domkyrkoorganisten Lars G Fredriksson är överförtjust.
Läs mer om Boteå och Fratelli Ruffatti.
Hotet från havet mot svenska stränderna
När havsytan stiger med en meter kan hundra meter strand försvinna.Situationen är alarmerande – och i dag hålls ett stormöte med experter och kommuner.– Stranden har redan försvunnit och om vi inte gör något kommer det att fortsätta, säger Caroline Fredriksson, docent inom fysiska kustprocesser.
Sara Danius drängar är själva inga helgon
Nyss var det Benny Fredriksson som var ondast i Kultur-Sverige – nu är det Katarina Frostenson som till varje pris ska bort.Karin Olsson om att Sara Danius drängar inte är lika heliga som de vill ge sken av.
Kan bli en sjunde säsong för Fredriksson
INNEBANDY: Ny kvalmiss efter serieseger Karlskogakillen Mickael Fredriksson erbjuds en förlängning som tränare för division 1-laget Lockerud Mariestad, skriver Mariestads-Tidningen.
Skolverkets GD självkritisk kring kursplaner
Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson är självkritisk när det gäller skolans kursplaner och hemuppgifter som har kritiserats för att vara svåra att förstå.(TT) Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson är självkritisk när det
Läs mer om Peter Fredriksson.
5 enkla knep för att maxa värdet på din bil
Nu på våren är det högsäsong för att både köpa och sälja bilar. Om du själv funderar på att sälja bilen finns det flera enkla knep för att rusta upp bilen och därmed höja värdet. –Lägger du ner några timmar på att fräscha upp bilen, skriva en bra annonstext och ta fina bilder har du skapat bra förutsättningar för en lyckad bilförsäljning, säger Marcus Fredriksson, VD på bilsajten mekster.se
Jasenko Selimovic: De som drevade mot Benny Fredriksson skriver nu om historien
Efter Benny Fredrikssons självmord har tonen i debatten förändrats. Jasenko Selimovic går till läggen och synar vinterns granskning av Kulturhuset Stadsteaterns vd.
Läs mer om Benny Fredriksson.
Carl Tham: Den politiska ledningen svek Benny Fredriksson i en pressad situation
Den politiska ledningen i Stockholms stadshus teg om granskningen av Benny Fredriksson. Skälet var sannolikt att man inte ville bli politiskt belastade, skriver tidigare S-ministern Carl Tham.
Vi kan inte bara korsfästa eller helgonförklara
Vår offentlighet i dag har bara förmåga att helgonförklara eller korsfästa personer.Joel Halldorf skriver om Benny Fredriksson, medierna och vårt behov av att kunna ge och få förlåtelse.
Läs mer om Benny Fredriksson.
Boscanin: Aftonbladet borde be om ursäkt
Det som Benny Fredriksson mötte i bevakningen av hans ledarskap väcker frågor om det mediala ansvaret att gå varsamt fram i personfrågor. Det är skamligt att Aftonbladet inte ens efter hans död kan erkänna att tidningen agerat fel.
Inga-Britt Ahlenius: Styrelsen bär ett ansvar för problemen på Stadsteatern
De ytterst ansvariga för Kulturhuset Stadsteatern kan inte ha varit ovetande om kritiken mot Benny Fredriksson. Inga-Britt Ahlenius inskärper vikten av en professionell styrelse när det blåser hårt kring en vd.
Ing-Britt Ahlenius: Styrelsen bär ett ansvar för problemen på Stadsteatern
De ytterst ansvariga för Kulturhuset Stadsteatern kan inte ha varit ovetande om kritiken mot Benny Fredriksson. Inga-Britt Ahlenius inskärper vikten av en professionell styrelse när det blåser hårt kring en vd.
Valet i Egypten - "Tragisk fars"
TV4Nyheternas utrikesreporter Johan Fredriksson rapporterar på plats i Kairo inför valet i Egypten. Det är ett val som beskrivs som välregisserat och tandlöst. Sju år efter den arabiska våren går Egypten till val i morgon.
Avesta Brovallen utklassade Tillberga på bortaplan
Avesta Brovallen fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Tillberga i division 3 östsvenska östra i handboll med hela 27-17 (13-8). Hanna Fredriksson och Ann-Louise Rossbäck gjorde sex mål var för Avesta Brovallen.
Så ville Benny fRedri
Vad blir arvet efter Benny Fredriksson? Expressens scenkonstredaktör Gunilla Brodrej och teaterkritiker Margareta Sörenson samtalar om en stor teaterman och hans tragedi.Margareta Sörenson har också läst en intervju där han berättar om hur han hade velat ha sin sista dag på jobbet.
Det bästa sättet att hedra Benny Fredriksson
Den förenklande jakten på syndabockar efter Benny Fredrikssons död är beklaglig. Frågorna om medierna, metoo och Kulturhuset Stadsteatern rymmer många olika dimensioner.