Gävle dagblad

Dna-prov gav oväntad träff för våldtäkt

En man i 45-årsåldern misstänktes för en våldtäkt i Gävle i december. Hans skuld gick inte att bevisa, men dna-provet han lämnade under utredningen har nu lett till att han åtalats för en annan våldtäkt som ägde rum för fem år sedan, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.

En anhållen efter rån mot fyrverkeributik

En 27-årig man har anhållits efter ett väpnat rån mot en fyrverkeributik i Gävle på lördagen, rapporterar Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Dna-träff på fem år gammal våldtäkt
En 45-årig man har häktats misstänkt för en våldtäkt i Gävle för fem år sedan, rapporterar Gefle Dagblad och SVT Nyheter Gävleborg.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Spred sexklipp på Snapchat – åtalas
En 17-åring i Gävle åtalas för kränkande fotografering och förtal, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad, Gävle och Snapchat.

Två fordon i kollision på E4 – sju drabbade

Två fordon har kolliderat på E4 vid avfarten mot Sätra i Gävle, skriver Gefle Dagblad.Totalt ska sju personer vara inblandade i trafikolyckan.
Stopp i tågtrafiken – påverkar flera tåg
Det är stopp i tågtrafiken.Efter ett tillbud stoppas trafiken mellan Gävle och Uppsala, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad, Gävle och Uppsala.
Patient hade hundratals löss – vårdsal stängd
En vårdsal på Gävle sjukhus fick saneras och sättas i karantän sedan en patient med en stor mängd kroppslöss vårdats där. Personalen riktar nu kritik mot den ansvarige läkaren, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Blev arg på föräldrarna – tände eld på ostbågar
En ung pojke blev på torsdagsförmiddagen osams med sina föräldrar på Willys i Gävle – och blev så upprörd att han, i stundens hetta, tände eld på ostbågar i butiken, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Våldtäktsförsök på restaurang i Gävle
En man har gripits misstänkt för våldtäktsförsök mot en kvinna på en restaurang i Gävle, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Våldtäktsförsök på restaurang i Gävle stoppad
Ett våldtäktsförsök på en restaurang i Gävle natten mot söndagen ska ha stoppats tack vare rådigt ingripande från allmänheten. Det rapporterar Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Man åtalas för vab-fusk
En man från Gävle misstänks för bidragsbrott sedan han fått drygt 167.000 kronor utbetalt för vård av sjukt barn, vab, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Rödin: Ska jag spela i Sverige är det i Brynäs
Anton Rödin kunde bara spela sex matcher i NHL och AHL den gångna säsongen på grund av en jobbig skada. Nu är han tillbaka i Gävle över sommaren. Kontraktslös och snart skadefri öppnar han också för en återkomst till Brynäs. – Om jag ska spela här i Sverige och SHL så har jag svårt att se mig själv i något annat lag än Brynäs, säger han till Gefle Dagblad.
Läs mer om AHL, Gefle Dagblad, Gävle, NHL, SHL och Sverige.
Förre Brynässtjärnan miljonvinnare på V75
Brynäs förlorade men för den tidigare hockeystjärnan Micke Lind fanns det anledning att jubla under lördagen. Tillsammans med sin spelbutik i Gävle satte de sju rätt och kammade hem 2,2 miljoner kronor på V75. – Vi körde all in i går kväll och i natt så man är lite tung i huvudet just nu, säger han till Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad, Gävle, Micke Lind och V75.
Polis söker tips efter misstänkt gruppvåldtäkt
Polisen behöver tips om en gruppvåldtäkt i Gävle.Fyra män misstänks ha förgripit sig på en kvinna i 20-årsåldern i närheten av en krog under natten mot söndagen.Nu efterlyser polisen hjälp från allmänheten, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.Fyra.
Här är tidningarnas aprilskämt i dag
Fejknyheter till trots - aprilskämten duggar tätt i svensk dagspress i dag.I Gefle Dagblad påstår man att skådisen Rolf Lassgård flyttar från Gävle och tar Folkteatern med sig.Upsala Nya Tidning skriver att 405 invånare i länet slumpvis ska väljas ut till nakenmodeller.
Åtal väcks mot bockbrännaren i Gävle
Gävlebocken, som firade 50 år, brann ner redan under invigningskvällen. Nu väcks åtal mot en 20-årig man som misstänks ha tänt eld på den, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Skolorna stoppar vegansk specialkost
Snart slutar Gävle kommun servera veganmat i skolan. I fortsättningen krävs det ett intyg från sjukvården för att eleverna ska få äta specialkost, något som Gefle dagblad var först med att skriva om. – Det känns som att man inte tas på allvar, säger en femtonårig elev till tidningen.
Läs mer om Gefle och Gävle.
Livstidsdömd mördare på obevakad permission
Den livstidsdömde mördaren och förre Bandidosmedlemmen åkte på obevakad permission förra sommaren – men rymde. Först efter fyra dagar kunde han gripas. Han var då drogpåverkad, skriver Gefle Dagblad. – Vi måste pröva dem i samhället, säger Linda Salenmo, kriminalvårdschef på anstalten i Gävle, till tidningen.
Talesperson för moskn i Gävle på Säpos lista
Rague Ali Yussuf vid Gävle islamiska center finns med på en lista Säpo har lämnat till Skatteverket, avslöjar Gefle Dagblad. Listan ingår i projekt Snowball – där myndigheter försöker komma åt svenska terrorfinansiärer och svarta pengar. – Jag vet ingenting om det du pratar om, säger Rague Ali Yussuf till GD.
Lärare biten – skola i Gävle stängs akut
Aggressivitet bland elever och våld mot lärare på mellanstadiet på Sofiedalskolan i Valbo utanför Gävle har fått ledningen att stänga skolan under fredagen, skriver Gefle Dagblad.
Kvinna rånad på sin bil av knivman
En knivbeväpnad man ska ha rånat en 55-årig kvinna på hennes bil utanför en förskola i Gävle, enligt Gefle Dagblad, GD.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Grovt brott har inträffat i Gävle
Ett grovt brott har inträffat i Gävle under natten mot torsdagen, rapporterar de lokala medierna Arbetarbladet och GD. Det är oklart vad som skett – men under förmiddagen ska polisen lämna mer information, rapporterar Gefle Dagblad.
Politiker döms för mc-fortkörning
En förtroendevald lokalpolitiker i Gävle döms för vårdslöshet i trafik till böter efter att ha kört motorcykel i 160 kilometer i timmen och försökt att köra ifrån en polispatrull, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Kraftig brand i bil utanför stadsbibliotek
En kraftig brand har brutit ut i en bil i Gävle. Orsaken ska vara en singelolycka, uppger Gefle Dagblad. Samtidigt: Arbetarbladet skriver att någon tänt eld på bilen.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Bilägare hade böter för miljonbelopp
När polisen i Gävle kontrollerade en felparkerad bil, visade det sig att ägaren, en 31-årig Malmöbo, äger 2000 fordon och har obetalda böter på miljontals kronor, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad, Gävle och Malmöbo.