Gävle dagblad

Brynäs match skjuts upp – efter flygstrulet

Onsdagskvällens match i riksserien mellan SDE HF och Brynäs ställs in. Anledningen är att tre bortaspelare blivit av med sitt bagage efter U18-VM i Buffalo. – Deras bagage fastnade nånstans på vägen, säger Brynäs tränare Henrik Orevik till Gävle Dagblad.

Ungdom påkörd av taxibil i riskabel lek

En taxibil lyckades inte väja utan körde på en kille i centrala Gävle i kväll. Händelsen var inte en vanlig olycka, utan en del av en ungdomslek, berättar polisen för Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Polis utreder dansliknande former på krog
Vid tre tillfällen ska folk ha börjat röra sig till musiken – utan tillstånd. Därför varnades Berggrenska gården i Gävle av kommunen och en polisutredning öppnades, rapporterar Gefle Dagblad.
Läs mer om Berggrenska, Gefle Dagblad och Gävle.
Dansliknande former utreds
Vid tre tillfällen ska folk ha börjat röra sig till musiken - utan tillstånd. Därför varnades Berggrenska gården i Gävle av kommunen och en polisutredning öppnades, rapporterar Gefle Dagblad på nätet.
Läs mer om Berggrenska, Gefle Dagblad och Gävle.

Supportrarnas öppna brev - sågar nya arenans namntävling: "Ett par namn direkt pinsamma"

När Gefles nya arena ska döpas så sker det på ett annorlunda vis, med en allmän omröstning på Gävle kommuns Facebooksida. Ett tillvägagångssätt som inte gillas av Gefles supportrar. Nu sågar de upplägget i öppet brev publicerat i Gefle Dagblad.
Lade upp körkortet på Facebook – fick 20 sms-lån i sitt namn
En 27-årig man i Gävle lade på Facebook upp en bild på sitt nytagna körkort. Någon vecka senare hade något tagit ett 20-tal sms-lån i hans namn, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Facebook, Gefle Dagblad och Gävle.
37-åring häktad för Gävlemord
En 37-årig man har häktats för mordet på en 32-årig man i stadsdelen Öster i Gävle i förra veckan. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, uppger flera medier på nätet. En 31-åring, som varit anhållen, har släppts på fri fot. Men enligt Gefle Dagblad är han fortfarande misstänkt. Ytterligare en man — en 33-åring — sitter sedan i tisdags anhållen i mordutredningen.
På restaurang – före mordet på mamman
28-åringen som är misstänkt för mordet på en småbarnsmamma i Gävle har gjort vissa medgivanden. Klockan 14.00 tar Gävle tingsrätt ställning till om han ska häktas. Enligt uppgifter till Gefle dagblad sågs 28-åringen ute på restaurang tillsammans med offret – bara timmar före mordet.
Läs mer om Gefle och Gävle.
3-åring rammade busskur med bil
En bil kraschade under lördagskvällen in i en busskur i centrala Gävle. Bilen ska ha körts av en treåring, uppger Gefle Dagblad. - Klart jag blev orolig, säger treåringens farfar som befann sig i närheten, till tidningen.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Se bilarna och hör rösterna bakom Gävles streetracing
Gefle Dagblad har kommit över unika filmer från olika streetracingtävlingar i Gävle. Se loppen och hör arrangörerna motivera varför de ägnar sig åt denna olagliga verksamhet.
Läs mer om Gävle.
Kartongkuppare gapade för mycket
Personalen på Elgiganten utanför Gävle lurades av en fräck tv-bytarkupp, rapporterar Gefle Dagblad.
Läs mer om Elgiganten, Gefle Dagblad och Gävle.
Kartongkuppare gapade för mycket
Personalen på Elgiganten utanför Gävle lurades av en fräck tv-bytarkupp, rapporterar Gefle Dagblad.
Läs mer om Elgiganten, Gefle Dagblad och Gävle.
Kartongkuppare gapade för mycket
Personalen på Elgiganten utanför Gävle lurades av en fräck tv-bytarkupp, rapporterar Gefle Dagblad.
Läs mer om Elgiganten, Gefle Dagblad och Gävle.
Kartongkuppare gapade för mycket
Personalen på Elgiganten utanför Gävle lurades av en fräck tv-bytarkupp, rapporterar Gefle Dagblad. En 30-årig man som nyss köpt en tv för 25 000 kronor i butiken krävde pengarna tillbaka, men i kartongen butiken i sin tur fick tillbaka låg en gammal tv. Redan samma dag fick personalen dock upprättelse. Butiken fick då på nytt besök av 30-åringen. Då i jakt på en laptop. Mannen är nu anhållen misstänkt för bedrägeri.
Läs mer om Elgiganten, Gefle Dagblad och Gävle.
Brand i Sätra spred rök över Gävle
Klockan 22.19 kom larmet att det brinner i ett sophus och träd runt omkring på Glimmervägen i Sätra. Enligt uppgifter till Gefle Dagblad är branden nu släckt. Vad som orsakade den finns
I skolan får barnen stå ut
Insändare Jag läser i Gefle Dagblad att Utbildningsförvaltningen i Gävle bjöd in 1 500 lärare till en föreläsning i Gavlerinken om våldsamma elever, och jag funderar förstås om vidden
Arrendator anmäler kommun för skövling
Friluftsområdet skövlades av skogsbolaget. Nu har arrendatorn polisanmält Gävle kommun, som bär ansvaret. Allt är förstört, säger Krister Wimark till Gefle Dagblad.
TV: GD testade ett av Sveriges bästa golfhål
Gävle Golfklubb kan stoltsera med ett av de 50 bästa golfhålen i Sverige. I alla fall enligt tidningen Svensk Golf. Gefle Dagblad provspelade hålet med klubbchefen Peter Stenberg. -
BILDSPECIAL: Midsommarfirandet äntligen igång
I dag drar äntligen midsommarfirandet i gång och Gefle Dagblad besöker flera av firandena runt om i Gävle. Blomsterplockning, stångresning och dans runt midsommarstången.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
12:41 Midsommaruppslag
Ingress WEBB: I dag drar äntligen midsommarfirandet i gång och Gefle Dagblad besöker flera av firandena runt om i Gävle. Blomsterplockning, stångresning och dans runt midsommarstången.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Klassisk asiat kan bli indisk
Gävle Efter 7,5 år med Bali Garden kan det snart vara över för Linda Zho. Restaurangen ligger ute till försäljning sedan en månad tillbaka och Gefle Dagblad erfar att det kan bli en
Brynäs slutar med reklam på tröjorna
Brynäs hockeyspelare kommer nästa säsong att spela i matchtröjor fria från reklam. Gävle kommun går in och betalar för att bara klubbmärket och Unicefs logga ska synas på tröjorna, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad.
Metall: `Ett tufft läge`
Gävle Vid årsskiftet kan produktionen hos Gävle Galvan vara borta från stan. Det var en nedstämd fackordförande som mötte Gefle Dagblad dagen efter det tunga beskedet. Upp emot 35 anställda
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle Galvan.
Gefle tappade igen - rasar mot domslut
Gävle Dagblad.
Försök till valfusk i Gävle
Gävle Försök till valfusk ska ha ägt rum i Gävle i veckan. Enligt uppgifter till Gefle Dagblad har en partiföreträdare försökt förmå en mycket berusad person att rösta på ett visst sätt.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.