Gävle dagblad

Kropp förvarad på bårhus i över tre år

I mer än tre år har en mans kropp legat inplastad på bårhuset vid Gävle sjukhus utan att kunna kremeras – det saknas en fullmakt från anhöriga. Det skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.

56-årig man döms för mordförsök på sin mor

En 56-årig man i Gävle har dömts till åtta års fängelse för mordförsök på sin mamma, rapporterar bland annat Gefle dagblad.
Läs mer om Gefle och Gävle.
Brand på pub i Gävle – Polisen: Mycket rök
En pub i Gävle började under lördagskvällen brinna. Enligt Gefle Dagblad har rökdykare satts in och en person har andats in giftig rök.
Läs mer om Gävle och Gävle Polisen.
Malmö stad tackar nej till flyktinghjälp
Gävle kommun har tidigare erbjudit sig att hjälpa Malmö med att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Men nu tackar Malmö nej, rapporterar Gefle Dagblad. Tillströmningen har minskat så att hjälpen inte längre behövs.
Läs mer om Gefle Dagblad och Malmö.

Misstänkta mördaren försökte ta sitt eget liv

Nu kommer nya uppgifter om mordet på en äldre kvinna på Brynäs i Gävle. Den misstänkte, en man i 50-årsåldern, hade skärsår som blödde när polisen kom till lägenheten. – Som jag tolkar det försökte han ta sitt liv, säger åklagare Ulf Back till Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad, Gävle och Ulf Back.
Sara Grahn skriver historia – vaktar målet i herrmatch
På tisdagskvällen skriver Damkronornas målvakt hockeyhistoria. Sara Grahn vaktar målet i en herrmatch i division två, mellan Oppala och Hofors i Gävle. – Det ska bli en riktig utmaning, säger Grahn till Gelfe Dagblad.
Läs mer om Gelfe Dagblad, Grahn, Gävle och Oppala.
Svenska tidningar drabbade av hackerattack
Flera svenska tidningar är just nu indirekt under attack av nätaktivistgruppen Anonymous. Detta rapporterar Gävle Dagblad och Arbetarbladet på sina sajter.
Läs mer om Arbetarbladet och Gävle Dagblad.
Bombhot mot Gefle Dagblad
Tidningen Gefle Dagblad bombhotades i förmiddags. Orsaken till hotet är artiklar om moskn i Gävle.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Bombhot mot Gefle Dagblad
Tidningen Gefle Dagblad bombhotades i förmiddags. Orsaken till hotet är artiklar om moskn i Gävle.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Tidning i Gävle har tagit emot bombhot
Ett bombhot har riktats mot Gefle Dagblad. Motivet ska vara att tidningen publicerat en artikel om en lokal imam.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
NHL-premiären i fara för Nicklas Bäckström
Nicklas Bäckström har gått på is – men rehabilitering från höftoperationen går segt och NHL-premiären mot New Jersey den 10 oktober är i fara för Washingtons stjärncenter. – Vi får väl se här nu framöver och värdera med tränare och fystränare, säger Bäckström, som just nu är hemma i Gävle och istränar med andra NHL-spelare, till Gefle Dagblad och Arbetarbladet.
Man greps med ett hemmagjort vapen
En mystisk man, beväpnad med kniv och ett hemmagjort skjutvapen togs av polisen i ett bostadsområde i Gävle på tisdagsmorgonen, skriver Gefle Dagblad på nätet.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Kvinna påkörd i vägkorsning
En kvinna har blivit påkörd i en vägkorsning i Gävle. Platsen är Andersberg, skriver Gefle Dagblad på nätet.
Läs mer om Andersberg, Gefle Dagblad och Gävle.
Motorcykelolycka i Gävle – en skadad
Vid lunchtid körde en motorcykel in i ett räcke på E4 norr om Gävle. En person skadades, enligt Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Mysteriet med Robin ska lösas med robot
Kustbevakningens undervattensrobot sjöugglan kan komma att sättas in i sökandet efter den mystiskt försvunne Robin, 22, från Gävle. – Om det finns en bestämd plats att leta på kan det kanske bli aktuellt. Vattnet i Gavleån är väldigt grumligt och det är svårt att få bra sikt, säger Mikael Hedström till Gefle Dagblad.
Robin, 22 försvunnen – röda skor hett spår
En man som har sett ett par röda skor i centrala Gävle. Det är det nya, heta spåret efter försvunne Robin, 22. – Missing People hittade ett par röda flipflops när de var ute, men vittnet säger att det inte var sådana skor som han såg i vattnet, säger polisens presstalesman Mikael Hedström till Gefle Dagblad.
Brynäs match skjuts upp – efter flygstrulet
Onsdagskvällens match i riksserien mellan SDE HF och Brynäs ställs in. Anledningen är att tre bortaspelare blivit av med sitt bagage efter U18-VM i Buffalo. – Deras bagage fastnade nånstans på vägen, säger Brynäs tränare Henrik Orevik till Gävle Dagblad.
Ungdom påkörd av taxibil i riskabel lek
En taxibil lyckades inte väja utan körde på en kille i centrala Gävle i kväll. Händelsen var inte en vanlig olycka, utan en del av en ungdomslek, berättar polisen för Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Polis utreder dansliknande former på krog
Vid tre tillfällen ska folk ha börjat röra sig till musiken – utan tillstånd. Därför varnades Berggrenska gården i Gävle av kommunen och en polisutredning öppnades, rapporterar Gefle Dagblad.
Läs mer om Berggrenska, Gefle Dagblad och Gävle.
Dansliknande former utreds
Vid tre tillfällen ska folk ha börjat röra sig till musiken - utan tillstånd. Därför varnades Berggrenska gården i Gävle av kommunen och en polisutredning öppnades, rapporterar Gefle Dagblad på nätet.
Läs mer om Berggrenska, Gefle Dagblad och Gävle.
Supportrarnas öppna brev - sågar nya arenans namntävling: "Ett par namn direkt pinsamma"
När Gefles nya arena ska döpas så sker det på ett annorlunda vis, med en allmän omröstning på Gävle kommuns Facebooksida. Ett tillvägagångssätt som inte gillas av Gefles supportrar. Nu sågar de upplägget i öppet brev publicerat i Gefle Dagblad.
Lade upp körkortet på Facebook – fick 20 sms-lån i sitt namn
En 27-årig man i Gävle lade på Facebook upp en bild på sitt nytagna körkort. Någon vecka senare hade något tagit ett 20-tal sms-lån i hans namn, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Facebook, Gefle Dagblad och Gävle.
37-åring häktad för Gävlemord
En 37-årig man har häktats för mordet på en 32-årig man i stadsdelen Öster i Gävle i förra veckan. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, uppger flera medier på nätet. En 31-åring, som varit anhållen, har släppts på fri fot. Men enligt Gefle Dagblad är han fortfarande misstänkt. Ytterligare en man — en 33-åring — sitter sedan i tisdags anhållen i mordutredningen.
På restaurang – före mordet på mamman
28-åringen som är misstänkt för mordet på en småbarnsmamma i Gävle har gjort vissa medgivanden. Klockan 14.00 tar Gävle tingsrätt ställning till om han ska häktas. Enligt uppgifter till Gefle dagblad sågs 28-åringen ute på restaurang tillsammans med offret – bara timmar före mordet.
Läs mer om Gefle och Gävle.
3-åring rammade busskur med bil
En bil kraschade under lördagskvällen in i en busskur i centrala Gävle. Bilen ska ha körts av en treåring, uppger Gefle Dagblad. - Klart jag blev orolig, säger treåringens farfar som befann sig i närheten, till tidningen.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.