Går

Rögle jagar KHL-målvakt – klubbdirektör bekräftar

Rögles målvaktjakt går framåt.Enligt Helsingborgs Dagblad arbetar klubben hårt med att värva antingen Niklas Svedberg eller Lars Johansson.– De finns med på bruttolistan och är två jätteintressanta spelare, säger Marcus Thuresson, klubbdirektör, till tidningen.

Efter ryktena – Zara och modellen visar sin kärlek

Att Zara Larsson ska ha hittat kärleken i modellen Brian Whittaker har fansen spekulerat kring länge – men artisten har inte gått ut med vem hennes nya pojkvän är.Nu visar modellen sin kärlek till den svenska stjärnan öppet på sociala medier, och fansen går i taket över parets relation.Älskling, skriver Whittaker till en bild på Zara Larsson på Twitter.
Macron och Schwarzenegger går ihop för miljön
Franska presidenten Emmanuel Macron riktar än en gång kritik mot Donald Trumps klimatpolitik – nu tillsammans med Arnold Schwarzenegger, rapporterar BBC.

Febrigt spännande om helikopterrånet – årets deckare?

Det går inte att förneka att verklighetsbakgrunden triggar läsarintresset, Men faktum är att Jonas Bonniers dokumentärroman står sig alldeles utmärkt som skönlitteratur i egen rätt.
Läs mer om Men.
Politik går före hedersförtryckta
Hundratusentals unga lever under hedersförtryck.I flera år har de svikits av två stora grupper.
Svårt att tänka sig ett bättre premiärprogram av Sommar
Klockan 13 sänds årets premiäravsnitt av Sommar. Men redan nu går det att lyssna på poddversionen i SR:s app och på hemsidan. Det blir gripande och öppenhjärtigt med operasångaren Rickard Söderberg, skriver SvD:s recensent Elias Björkman.
Läs mer om Rickard Söderberg och Sommar.
Turkiet stryker evolutionsläran ur läroplanen
Turkiet tar bort evolutionsläran ur biologiböckerna. – Jag vet inte om jag vill att mitt barn går i en skola som inte lär ut vetenskap, säger en orolig mamma.
9 sommarpratare du inte bör missa: Hurra! Hurra!
I dag är det premiär för Sommar i P1. Redan nu går det att lyssna på operasångaren Rickard Söderberg som är först ut. Här guidar SvD:s journalister till nio andra värdar som är extra spännande att lyssna på sommaren 2017.
Läs mer om Rickard Söderberg och Sommar.
Floppen i kontakt med två klubbar
Sulejman Krpics dagar i AIK kan vara räknade. Anfallaren har deklarerat att han är beredd att lämna AIK för mer speltid - samt att han varit i kontakt med två bosniska klubbar.Enligt uppgifter till SportExpressen är en av klubbarna som Krpic haft kontakt med - hans gamla klubb FK Sloboda Tuzla - som är intresserade av att värva hem anfallaren.Det bekräftar också klubbens president Senad Mujkanovic.– Vi står redo att ta tillbaka Krpic om AIK går med på det, säger han.
Sverige siktar på guld – utan Anna Holmlund
Det svenska skicrosslandslaget går in i OS-säsongen med två av Sveriges största guldhopp. Normalt sett skulle de vara tre. – Det är ju helt värdelöst får man säga, säger Victor Öhling Norberg om flickvännen och landslagskollegan Anna Holmlund.
Extrem tolkning av islam sprids för miljarder kronor
Saudiarabien bygger mosker, utbildar imamer och sprider sin extremt konservativa tolkning av islam. Ingen vet exakt hur mycket pengar som går till detta men sannolikt handlar det om hundratals miljarder kronor.
Bandidos president sköts till döds – på motorvägen
En Bandidos-president som sköts ihjäl på motorvägen, en 40-åring som knivdödades på High Chaparral och åtta andra offer vars banemän fortfarande går fria.Här är tio olösta mord i Göteborg och resten av västra och södra Sverige med kopplingar till Hells Angels och Bandidos.Men nu har stämningen mellan mc-klubbarna lugnat sig – tack vare hemliga regelbundna möten.– Man har lärt sig att man måste prata innan man agerar med nävar och vapen, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Så har Emma, 26, inrett sitt snygga hem
Hos Emma Falk i Skara fylls hemmet med saker familjen älskar. Allt går enhetligt i vitt och grått och de använder gärna olika texturer i stället för färg. – Min största passion är inredning. Det är ett projekt som aldrig blir klart utan ständigt utvecklas, säger Emma.
Läs mer om Emma och Skara.
Pettersson: Klart att det skulle vara stort
LOS ANGELES. Timråstjärnan Elias Pettersson, 18, är den hetaste svensken inför nattens NHL-draft i Chicago.Han tippas gå bland de tio första spelarna i den första rundan.Elias, som är på plats i USA tar lugnt på uppståndelsen.- Klart att det skulle vara väldigt stort att gå topp-10, men det är inget jag tar för givet. Egentligen spelar det ingen roll vart jag går för alla lag är så professionella i NHL, säger Elias.
Läs mer om Chicago.Han, NHL och USA.
Går det att göra snoppen större?
Hej Suzanne! Jag skriver till dig för att min penis är liten. Jag tror att den är ungefär 16 centimeter. Ibland ser jag reklam på porrsidor med medel som hjälper när man har en liten penis, bland annat säljer de krämer. Vad tror du? Finns det någonting som kan hjälpa? Mvh George
Tåg inställda även i dag
Tåg kommer att ställas in och avgångar flyttas fram i dag efter kabelbranden på Stockholms södra i går som ledde till att tusentals midsommarfirare strandades.
Här slukar gäddan två små andungar
Henrik Hagelskjær lyckades fånga unika bilder när han var ute på promenad i centrala Köpenhamn.En gädda som plötsligt går till attack och tar två små andungar som simmar med sin mamma.– Jag såg gäddan precis innan och började filma, säger Henrik.
Läs mer om Henrik och Köpenhamn.En.
Vill vi ha samarbete måste S tona ner den hårda retoriken
Om S menar allvar med ambitionen att om så krävs kunna samarbeta med andra, så måste vi börja med att förändra vår egen retorik. Det går inte att i ena stunden bunta ihop de borgerliga partierna och kalla dem högerpartier, för att i nästa sträcka ut handen, skriver S-kommunalråden Lars Stjernkvist, Kikki Liljeblad och Olle Johansson.
Regeringen inför miljonsatsning mot hat och hot i medier
Regeringen satsar ytterligare två miljoner för att förebygga och hantera hat och hot mot journalister. Uppdraget går till Linnuniversitetet. Utan åtgärder finns det risk för självcensur, säger Alice Bah Kuhnke (MP), kultur- och demokratiminister till DN.
Slovakiens hån mot Sverige inför mötet
Sverige ställs mot Slovakien i en direkt avgörande match i U21-EM. Inför matchen har Slovakien tryckt in ett självsäkert budskap på landslagskläderna - med texten: Victory.– Kolla in t-shirtarna - Slovakien går för segern, säger Kanal 5:s programledare Karin Frick.
Läs mer om Kanal, Karin Frick, Slovakien och Sverige.
Martina har största bröst i Europa – här är hennes nya operation
Hon är flygvärdinnan som sadlade om och blev glamourmodell.Nu har Martin Big Europas största bröst - och går knappt att känna igen efter den stora förändringen.Nu vill hon göra nästa operation - och förstora rumpan också.– Jag har rest så långt för att fråga doktorerna om jag kan skaffa riktigt enorma rumpimplantat, säger Martina Big i programmet Botched.
Läs mer om Botched, Europa och Martina Big.
Så går Sverige vidare i U21-EM
I kväll möter Sverige Slovakien i den sista gruppspelsmachen i U21-EM. Avslutningen av gruppspelet kan bli en rejäl rysare när det gäller vilka som får spela vidare i EM.Här nedan har du alla förutsättningar.
Läs mer om Sverige och Sverige Slovakien.
Regeringens samordnare jobbar vidare med nya städer
Satsningen på nya exploateringar på skilda håll i Sverige – det har talats om nya städer – går nu vidare, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. Regeringens samordnare Johan Edstav fick på torsdagen sitt uppdrag förlängt och utökat mandat.