Går

OS-guldmedaljören klar för spel i SDHL

Luleå HF siktar på revansch för fjolårets oväntade slutspelsuttåg.Nu kan SportExpressen avslöja att klubben gjort klart med ett meriterat nyförvärv.Dubbla OS-guldmedaljören Meaghan Mikkelson är klar för klubben.– Du får se senare. Vi går ut med nyheter när det är klart, säger lagets tränare Fredrik Glader.

Männen avslöjas – ville köpa sex av Sara, 18

I onsdagens Uppdrag granskning i SVT skapar en kvinna en fejkad profil på sajten Sugar Daters – och får omgående flera mejl.Två män konfronteras sedan av kvinnan som i själva verket är reporter.Om du går med på hotellet och allt känns tryggt och vi har sex. 2000, skriver en av männen innan första träffen.
Läs mer om SVT, Sara och Uppdrag.
Tove blåste Instagram – med fejkade följare
Går det att köpa sig till framgång på Instagram?På Breakit berättar Towe Boström hur hon bluffade sig till att bli sociala medier-stjärna – och blåste svenska och utländska annonsörer med hjälp av fejkade följare, likes och kommentarer.Jag bestämde mig för att själv bli influencer, och bygga ett falskt Instagram-konto, skriver Towe Boström på Breakit.

Swedbank varnar: Sverige riskerar halka efter i hållbarhet

Sverige anses i många sammanhang vara ett av Europas ledande länder inom hållbarhet. Men tätpositionen är hotad om inte förändringarna till ett mer hållbart samhälle går snabbare. – Tyvärr ser vi till och med försämringar på vissa områden, varnar Swedbanks chefekonom Anna Breman, som uppmanar svenska företag att fånga de nya affärsmöjligheter som finns inom hållbarhetsområdet.
Läs mer om Anna Breman.
Ylva Johanssons kritik mot Reinfeldt: De hade inget system
Hon är en av regeringens tyngsta spelare och har en nyckelroll i arbetet med att integrera nyanlända.För Expressen berättar arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson om hur hon ska skapa fler jobb och bryta segregationen samt sin kärlek till maken Erik Åsbrink.– Genom att ungdomar får jobb minskar nyrekryteringen av människor som går en kriminell bana, säger hon.
SMHI larmar om svår halka i snöovädret
SMHI går ut med flera väderlarm över stora delar av Sverige.Kraftigt snöfall och plötslig ishalka riskerar att ställa till det i trafiken – under dagen kan det falla tre decimeter snö, varnar SMHI.Samtidigt varnas det för översvämningsrisk på flera håll.
Läs mer om Sverige.Kraftigt.
Ont i fötterna och magen - hänger det ihop?
Hej,Jag har problem med magen sedan 2-3 år. Det kommer och går, ibland är jag bra och så blir det värre i några veckor. Då blir jag lös i magen och ibland kommer det blod.
Läs mer om Jag.
Advokatens kritik mot Peter Madsen-åtalet
Peter Madsen band och misshandlade Kim Wall innan han dödade henne och styckade hennes kropp.Han utsatte även sitt offer för handlingar som rubriceras som ett grovt sexuellt övergrepp – och brotten var planerade.Det framgår av det åtal som offentliggjordes i går, där specialåklagare Jakob Buch-Jepsen yrkar på att Madsen döms till livstids fängelse, alternativt lagens strängaste straff: förvaring på obestämd tid.Men åklagarens yrkande på livstidsdom får kritik.
Veganska tatueringar spås bli nya trenden
Att bläcket du tatuerar dig med innehåller animalier kan komma som en chock.Men det går att tatuera sig helt utan djurdelar.– Jag tycker att efterfrågan på veganska tatueringar har ökat, säger Klara Meri.
Läs mer om Klara Meri.
Försäkringskassan måste förklara sina beslut bättre
DN DEBATT 24/1. Regelverket i sjukförsäkringen går ibland i otakt med förändringar i samhället och människors behov vilket skapar oro. Vi ska därför utreda tillämpningen av begreppet normalt förekommande arbete samt särskilda skäl vid bedömning av arbetsförmåga. Försäkringskassan får också i uppdrag att öka förståelsen för sina beslut, skriver Annika Strandhäll (S).
Läs mer om Annika Strandhäll.
Sjöströms rival hoppar av – efter skilsmässan
Nyligen bekräftade simstjärnan Katinka Hossz att hon och maken Shane Tusup går igenom en kris i relationen.Nu ställer Hossz in nästa helgs tävlingar i Luxemburg, skriver sajten SwimSwam.
Helena Lindblad: Bra att Oscarsakademin tar täten i moderniseringen av filmbranschen
Metoo ställer krav på förändring i hela filmbranschen. Och Oscarsakademin går i täten, skriver Helena Lindblad.
Har ni sett – det här är inte klokt
Har ni sett?Han spelar piano. Han klär på sig. Han andas. Det är inte riktigt klokt.Alexis Sanchez har presenterats, och parallellverklighetens världsmästare från Manchester går mot ytterligare en titel.
Läs mer om Manchester.
Ny tillfällig förundersökningsledare i Lundin-fallet: Utredningsläget är gott
När den åtta år långa utredningen mot Lundin Petroleum går mot sin slutfas har Magnus Elving, som lett förundersökningen, fått ta en paus i uppdraget, på grund av en operation. – Jag kan säga att utredningsläget är gott, säger tillfälliga förundersökningsledaren Henrik Attorps.
Vårdföretaget Aleris lägger ned verksamheter
Vård- och omsorgsföretaget Aleris är hittills en misslyckad investering för Wallenbergs investmentbolag Investor. Investor ökar nu pressen på Aleris, som ska stänga verksamheter som går med förlust.
Läs mer om Investor.
Trump går mot strömmen – nu kan solenergi bli dyrare i USA
Ny skatt kan slå hårt mot hela branschen.
Läs mer om USA.
Åtalas för bilkörning med istäckta rutor
Isiga bilrutor är vardag just nu och det går att handskas med problemet på olika sätt. En 27-åring i Umeå valde att krypköra med oskrapade rutor.Enligt SVT har mannen sagt i förhör att han försökt skrapa men att det var för svårt. Nu åtalas han.
Läs mer om Umeå.
Person påkörd i Liljeholmen – väg avstängd
En person har blivit påkörd vid Södertäljevägen på tisdagsmorgonen. – Det går inte att passera på platsen, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Skotskt storlag går all in för tre poäng
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSET MÅLTIPSETONSDAG 24 JANUARIEuropatipset (spelstopp 19.59)LÖRDAG 27 JANUARIStryktipset/Måltipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Investor går minus – men höjer utdelningen
Wallenbergssfärens investmentbolag Investor redovisar ett kraftigt minusresultat – men höjer utdelningen med en krona.
Läs mer om Investor.
Dom i dag i mål mellan sameby och staten
I eftermiddag kommer hovrättens dom i det uppmärksammade målet mellan Girjas sameby och staten. Fallet gäller vem som ska ha rätt att bestämma över jakten och fisket i byns fjällområde. – Jag tror att det går vår väg, säger Mats Matti Berg, ordförande i Girjas sameby.
Neil Diamond ställer in turner efter sjukdomen
Artisten Neil Diamond, 76, meddelar att han går i pension från turnerandet och ställer in sina framtida konserter. Anledningen är att stjärnan har drabbats av Parkinsons sjukdom, skriver Mirror.
Läs mer om Mirror.
Efter pensionsraseriet – SPF kräver förhandlingar i öppet brev
De sänkta tjänstepensionerna har fått många drabbade pensionärer att rasa.Nu går organisationerna SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna ut i ett öppet brev till de berörda parterna.Det är orimligt att det i dag existerar otidsenliga tjänstepensionsavtal som kan fåså kraftiga negativa effekter för en, i många fall, redan utsatt grupp, skriver de.
Läs mer om SPF.
Så går Sverige till semifinal
Så här är förutsättningarna efter Frankrikes seger över Serbien och Sveriges seger över Belarus på måndagskvällen.
Läs mer om Serbien och Sverige.