Går

Kändisarnas förvirring – efter missen i Bingolotto

Under söndagen var det ett specialsänt Bingolotto i TV4.Men tekniken strulade till det rejält.När de inbjudna kändisarna skulle spela Miljonkampen blev det fel flera gånger.– Skitsamma, pengarna går till välgörenhet. Nu kör vi, säger artisten Linda Bengtzing.

När skam går på torra land

Pandasex kan lösa gångproblem
Jättepandan Meng Meng, fyra år, har inte riktigt funnit sig tillrätta i sitt nya hem i Berlins Zoo. Då och då går eller kryper hon baklänges.
Blåvitts ilska efter den nya förlusten
IFK Göteborg föll tungt mot Östersund.Efteråt var lagkaptenen Sebastian Eriksson, 28, mycket kritisk.– Vi går ut och bajsar ner oss, säger han.

Ännu mer TV-karisma ska rädda Kristdemokraterna

När Ebba Busch Thor blev partiledare ansågs det viktigt att hon går genom rutan. Nu har rikstinget också valt in tv-journalisten Lars Adaktusson i partitoppen – men avvisar en hel del av hans politik.
Läs mer om Kristdemokraterna och TV-karisma.
Damberg: Små företag ska inte agera bank åt större
Flera av Sveriges största bolag går med på att förkorta sina betaltider till underleverantörer. Näringsminister Mikael Damberg (S) ska se till att de sköter sig genom att lagstifta.
Arsenalproffset om matchen mot Ungern: Det blir tufft
Glöm Danmark. Nu är det Ungern som gäller. Landslaget har laddat om efter besvikelsen över den uteblivna matchen och går för en ny seger i VM-kvalet. – Det blir tufft, tills vi får in ett mål, säger Jessica Samuelsson.
Parterapi handlar inte om att vara ihop till varje pris
En toasits som aldrig fälls ner. En partner som alltid glömmer mjölken till kaffet. Till synes små saker som kan betyda något större, och som visar sig när ett par går i terapi. – Det är som att skala en lök, säger Anders Nyman som tillsammans med psykologkollegan Allan Linnr har skrivit en bok om parterapi.
Läs mer om Allan Linnr.
Personalbristen går ut över barn med cancer
Staten måste se till att sjukhusen har utbildningsanstallningar för sjuksköterskor. Bristerna inom svensk barncancervård utgör ett alarmerande symtom på en större problematik inom vårdens kompetensförsörjning. Det skriver Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet.
Japans premiärminister Shinzo Abe går mot seger
Japanerna gick och röstade under mörka moln. Men tyfonen Lan kunde inte blåsa bort premiärminister Shinzo Abes seger. Siffrorna står dock och väger om den styrande koalitionen tappar eller vinner mandat.
Läs mer om Lan och Shinzo Abe.
Japans premiärminister Shinzo Abe går mot storseger
Shinzo Abes styrande koalition går mot en stor seger i valet, visar vallokalsundersökningar sedan vallokalerna stängt.
Läs mer om Shinzo Abe.
Svensktoppen 2017-10-22 – här är veckans hitlista
Ted Gärdestad går upp på förstaplatsen med Sol, vind och vatten och puttar därmed ned förra veckans etta Kamferdrops och Jag trodde änglarna fanns.På tredjeplatsen ligger Zara Larsson, som klättrar en placering sedan förra veckan, med låten Only you.Nya utmanare den här veckan är Darin, Anna Sadling och Avicii feat. Rita Ora.
Förbundet agerar: Jag blir chockad
Spelare i svenska fotbollslandslaget anklagas för att ha skickat bilder på sina kön till kvinnliga anställda på fotbollförbundet.Det hände tre gånger under Gunilla Axns 17 år på förbundet. SvFF ser allvarligt på uppgifterna och startat en utredning.– Redan i går så tillsatte jag en interngrupp, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Läs mer om Håkan Sjöstrand.
Så håller du rent i statusfältet i mobilen
Statusfältet i en Androidtelefon kan bli störande plottrigt och fyllt med onödigheter. Men på vissa telefoner går det att städa.
Läs mer om Androidtelefon.
Så funkar det att köpa nybyggd lägenhet
Det finns en stor variation i hur köpet går till i nyproduktionen. Men köper man på ritning tar det ofta två år mellan bindande avtal och full betalning vid inflyttningen. Så här ser köpprocessen ut.
Ministern: Inga öronmärkta pengar till barncancervården
Personalbrist tynger barncancervården och socialministern är mycket bekymrad över läget. Men att öronmärka resurser för att få bukt med problemen ser hon inte som en lösning. – Går man in och detaljstyr kanske inte pengarna nyttjas på bästa sätt, säger Annika Strandhäll.
Läs mer om Annika Strandhäll.
Laurn stöttas av supermodellen
STOKKE. Matchen går på norsk mark men Mikaela Laurn kommer att ha svenskt stöd på läkatarna.Bland annat av supermodellen Marcus Schenkenberg.– Jag ska göra allt för att stötta Mikaela, hon är fantastisk person, säger Schenkenberg.
Hårda domen: Det här går bara inte
Moneybrother förutspådde konflikt när årets artistegon skulle mötas. Eric Saade hoppades på att det skulle spåra.Lycka till i fortsättningen grabbar.Det här var den sömnigaste Så mycket bättre-premiären på år och dag.
Kikkis Danielssons snuskiga inviter i tv
I kvällens säsongspremiär av Så mycket bättre får tittarna se när deltagarna går husesyn.Då öppnar Kikki Danielsson och Anders Moneybrother Wendin för att dela rum.
Läs mer om Kikki Danielsson.
Tjeckiens Trump tippad vinna i Tjeckien
I dag går tjeckerna till val.Miljardären Andrej Babis (även kallad Tjeckiens Trump) parti Ano är framgångstippat. Men hans inblandning i ett flertal skandaler tros kunna ställa till det.– Jag väntar mig att valet slutar med ett ganska knepigt läge, kanske till och med kaos, säger den oberoende analytikern Jiri Pehe till nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Ano, Jiri Pehe och Tjeckien.
TV4-vd:n: Inget pekar på att Timell kommer tillbaka
TV4-krisen växer – flera av kanalens stjärnor kräver att kanalen går till botten med Expressens granskning av Martin Timell.Äntligen hemma-programledaren har tagits ur tjänst och för samtal med kanalen, men har tre år kvar på sitt kontrakt.Nu säger TV4:s vd Casten Almqvist på frågan om Timell kommer göra tv för TV4 igen:– Just nu är det ingenting som pekar på det, nej.
Tidigare partiledaren om krisen inom KD
Alf Svensson var partiledare för Kristdemokraterna i 31 år. Nu tror han sig veta varför det gått så dåligt i opinionen för partiet de senaste två åren.– Alla partier måste ha sina unika argument och går man inte ut med dem blir det ett allmänt virrvarr. Och där kunde vi ha varit bättre, säger han.
Läs mer om Kristdemokraterna.
Oron för Jonah Hill – smalare än någonsin
Skådespelaren Jonah Hill fick fansen att häpna tidigare i år med att visa upp en betydligt smalare figur än tidigare.På nytagna bilder går det att se att stjärnan fortsätter att rasa i vikt – och är nu smalare än någonsin.Förändringen oroar familj och vänner.
Läs mer om Jonah Hill.
Många miljoner går förlorade när unga sparkas ut
Samhället har mycket att förlora, när vi först har satsat många miljoner kronor, och sedan kastar ut ungdomar ur Sverige. Vi behöver fler ungdomar som är beredda att satsa på oglamorösa yrken, skriver Lena Månsson, tidigare gymnasielärare.
Läs mer om Lena Månsson och Sverige.
Aktivister på tak i Malmö
Ett antal aktivister genomför under morgonen en aktion vid en industrilokal i Malmö.Polisen larmades till platsen av väktare vid 09-tiden.Flera aktivister befann sig då på industribyggnadens tak.–Det går lugnt till och ingen är skadad. Insatsstyrkan skickades till platsen för att pratat med de här aktivisterna, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild, Malmö och Malmö.Polisen.