Går

Jan Björklund eller Birgitta Ohlsson – nu röstar L

Birgitta Ohlsson utmanar Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna. I Östergötland får medlemmarna rösta om sin nominering.Oavsett om Ohlsson går ut som segrare tror inte den L-märkta statsvetaren Svend Dahl att det kommer att påverka de andra distrikten.

Katastrofen uteblev i Norge

DN 20/8 2017. Snart går Norge till val, och Fremskrittspartiet har klarat sig hyggligt i regeringsställning. Det säger inget om hur andra länders populister skulle bete sig.
Läs mer om Fremskrittspartiet och Norge.
Axn om framtiden: Det är lite otäckt
Efter tre år vid rodret lämnar Alexander Axn Örebro SK efter säsongen.Nu går han en oviss framtid till mötes.– Jag vet inte riktigt vad jag vill göra, det är lite otäckt, säger han.
Ingen gripen efter dödsskjutning som kan ha varit hämndaktion
Två personer sköts i Västerås i går – ett par timmar senare dödades en man i 30-årsåldern i Uppsala. De två skottlossningarna skulle kunna vara sammankopplade, enligt polisen.
Läs mer om Uppsala.

Googleingenjören skulle ha fått behålla jobbet i Sverige

Ett uppmärksammat fall där en ingenjör på Google i USA sparkades har väckt debatt om vad man får säga på jobbet. Även i Sverige är yttrandefriheten för privatanställda starkt begränsad. Flera domar i Arbetsdomstolen visar att den anställdes lojalitetsplikt går före yttrandefrihet.
Läs mer om Arbetsdomstolen, Google, Sverige och USA.
Har aldrig skämts för vad jag tjänar
Siffrorna är smått ofattbara.När Henrik Lundqvists nuvarande kontrakt med New York Rangers går ut har han under sina år i NHL fått ut närmare en miljard kronor i lön.– Jag har aldrig skämts för vad jag tjänar, säger 35-åringen.SportExpressen träffade målvaktsikonen för ett samtal om pengar, entreprenörskap, familjelycka - och kalsongfotografering.
Läs mer om NHL.
DN gratulerar: Fanny Anonsen
Efter några år som säljare i klädbutik går 22-åriga Fanny Anonsen vidare. Hon har kommit in på textilingenjörsutbildningen i Borås och börjar om drygt en vecka.
Läs mer om Fanny Anonsen.
Stockholms stad delade ut sina kulturpriser
Stockholms kulturpristagare hyllades stora på scenen på Gustav Adolfs torg på fredagskvällen. Närmast till höger står Susanne Osten kulturpristagare i kategorin Kulturarbete för barn och unga. Till vänster går konferenciern Ametist. Vid en ceremoni tidigare på fredagen delades diplomen till pristagarna ut av kulturborgarrådet Roger Mogert (till höger).
Wahlgrens tuffa krav på Kanal 5
Familjen Wahlgrens sätter krav på Kanal 5 under inspelning av succprogrammet.Pernilla Wahlgren har lämnat inspelningen för att hon varit missnöjd med innehållet.– Nej, det här vill jag inte ha med och då går jag i såna fall, berättar Pernilla Wahlgren.
Läs mer om Kanal och Pernilla Wahlgren.
Här knivhugger mannen sin exfru – på flyktingboendet
Här går mannen till knivattack mot sin exfru på flyktingförläggningen.Ett vittne lyckades fånga hela händelsen på film – som GT nu kan publicera.Nu döms mannen, som själv hävdar att han höll i en pinne, mot sitt nekande.Straffet? Tio års fängelse och livstids utvisning för mordförsök.
Ubåtens hjärna förstörd – går inte att få fram bevis
Hoppet om att ubåtens hjärna skulle kunna ge svar på vad som hänt Kim Wall är ute.Tekniker hos Köpenhamnspolisen uppger att navigationsutrustningen är förstörd.– Den exakta kursen som ubåten haft kommer inte gå att få fram, säger Steen Hansen till Sydsvenskan.
Här är landet som är först ut i 5g-racet
Redan nästa år räknar San Marino med att ha bytt från 4g till 5g i hela landet. I EU talar man om 2020 som det år startskottet går och samtidigt diskuterar telekomindustrin hur 5g egentligen ska definieras.
Läs mer om San Marino.
Här är landet som är först ut i 5g-racet
Redan nästa år räknar San Marino med att ha bytt från 4g till 5g i hela landet. I EU talar man om 2020 som det år startskottet går och samtidigt diskuterar telekomindustrin hur 5g egentligen ska definieras.
Läs mer om San Marino.
Facebook börjar rensa ut klickfiskande videoklipp
Går efter videos som bara visar stillbilder och bilder med fejkade play-knappar som länkar till opålitliga hemsidor.
Dansk polis: Så bokade Kim Wall möte med Peter Madsen
Det har gått en vecka sedan den svenska journalisten Kim Wall rapporterades försvunnen.Ubåtsägaren Peter Madsen sitter häktad misstänkt för att ha dödat henne.Nu går polisen ut med uppgifter om mejlkonversationen där de stämde möte.– Den visar att de har haft en professionell kontakt, säger Jens Möller vid Köpenhamnspolisen till danska TV2.
Schwarzenegger tillrättavisar Trump i anti-nazist video
Arnold Schwarzenegger går hårt åt både nazister och Donald Trump i ett videoklipp som delats nästan en halv miljon gånger på Facebook.
Läs mer om Donald Trump, Facebook och Trump.
Tottenhams rekord- affär snart avklarad
Tottenham ska göra sitt första stora köp för sommaren.Och man går direkt in och slår sitt gamla transferrekord.
Knivhuggen man har avlidit
En man som knivhöggs i en bostad i Huddinge söder om Stockholm i går kväll har avlidit av sina skador, rapporterar flera lokala medier.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Ica-Stigs förvandling – så här ser han ut i dag
Två år efter att Ica-Stig, eller Hans Mosesson som han egentligen heter, försvann från rampljuset går han knappt att känna igen. Hans Mosesson slutade göra reklamfilmerna för Ica 2015 –men nu har han dykt upp igen. Det var under en välgörenhetsmatch i fotboll som Hans Mosesson fångades på bild.
Läs mer om Ica och Ica-Stig.
Djurgården vinnare igen – slog Brynäs
I går nollades Djurgården av SHL-nykomlingen Mora.Men i kväll var Stockholmslaget ett vinnarlag igen.Henrik Eriksson låg med sina två mål bakom Djurgårdens 3-1-seger mot Brynäs.
Läs mer om Djurgården och Stockholmslaget.
Så reagerar omvärlden efter Barcelona: Terrorismen måste bekämpas
Omvärldens reaktioner på terrorattentaten i Barcelona börjar nu komma in. Skrämmande nyheter från Barcelona. Våra tankar går till de drabbade. Terrorismen måste bekämpas, twittrar Jan Björklund, pariledare för Liberalerna.Sorgliga och vidriga nyheter från Barcelona. Terrorn måste bekämpas, twittrar Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.
Skräckhistorierna från Nordkorea – som i Nazityskland
Nordkorea förnekar att de existerar, men det går inte att gömma koncentrationslägren för satelliterna som passerar över.Kim Jong-Un kan inte hindra de överlevande som flytt landet att vittna om avrättningarna, övergreppen, tvångsaborterna.Detta är ett land där arvsynden praktiseras, där tre generationer från samma familj spärras in för politiska brott. Där bebisar dränks inför sina mödrar.Kim Jong-Un är också ansvarig för de värsta dödslägren sedan Josef Stalin.
Alliansen går vidare med misstroendeförklaring
De fyra allianspartierna går vidare med misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist, uppger Ekot.
Läs mer om Ekot och Peter Hultqvist.
Skopelos – 7 guldkorn på Greklands ljuva pärla
Skopelos är en av tre öar i den grekiska ö-gruppen Sporaderna, de andra är Alonissos och Skiathos. Flygen landar på Skiathos och färden går vidare med snabbfärja till Skopelos. Stoppet på grannön i väntan på båten är en upplevelse i sig för Skiathos stad är charmig, livlig och har kul shopping.
Läs mer om Sporaderna.