Går

Lösningen som ska få par att sluta bråka på Ikea

Att Ikea får par att bråka är numera faktiskt bevisat.Det går också under namnet skilsmässovaruhuset.Här är den geniala lösningen som ska stoppa bråken.
Läs mer om Ikea.

Hockeyn betyder inte så mycket när du går igenom något sådant

Oliver Ekman-Larsson avslutade NHL-säsongen med att samla tankarna, känslorna och krafterna hemma i Sverige och Tingsryd. Nu är Arizonastjärnan tillbaka på is i Tre Kronors färger. Med sig har han också minnet av mamma Annica.
Volvos vd om starka rapporten: Styrkebesked
Det var en nöjd Martin Lundstedt, vd för AB Volvo, som presenterade årets första kvartalsrapport. – Vi har ett starkt Europa när det gäller produkt- och marknadsmix. Och vi har en serviceaffär som går starkare, säger Martin Lundstedt. Kursen är upp över 8 procent på eftermiddagen.
Läs mer om Europa och Martin Lundstedt.
Little Jinders nya utspel – efter Läckberg-bråket
Efter storbråket med författaren Camilla Läckberg går nu artisten Little Jinder återigen ut på Instagram och tar till hårda ordalag.I inlägget kritisera hon bland annat samhällssystemet och menar att sjuksköterskor borde få högre lön.Den som är ansvarig för att sjuksystrarnas löner ALDRIG höjs kan ta det här som ett verbalt nackskott skriver hon på Instagram.

Säkert! på Dramaten

Kontrollerat. En sammanbiten Annika Norlin går i opposition mot sitt avspända häng, skriver Nicholas Ringskog Ferrada-Noli om Säkert! på Dramaten.
Läs mer om Annika Norlin, Dramaten och Säkert.
Fler reser med SJ – och fler tåg går i tid
SJ ökar punktligheten och fler reser med SJ.Det framgår av bolagets delårsrapport.
Daniel Andersson: Det går trögt, det gör det
Obesegrade och serieledning efter fyra omgångar.Men frågan är hur länge Malmö FF kan behålla det starka lag man har i dag.–Vi kämpar på, men det går trögt, det gör det, säger sportchefen Daniel Andersson till C More angående de tolv spelarkontrakt som går ut i år.
Ännu ett nationellt prov på drift
Återigen har uppgifter från ett nationellt prov läckts och spridits på sociala medier. Den här gången handlar det om niondeklassarnas prov i engelska i dag, som redan i går fanns på bland annat Snapchat, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Snapchat.
Stor konflikt i EU om licenser för 5g-utbyggnad
15 länder går emot EU-kommissionen och kräver att förslaget om 25-åriga licenser för spektrumavtal dras tillbaka. Därmed sätter de käppar i hjulen för industrins förhoppningar om enad marknad.
Läs mer om EU-kommissionen.
Stor konflikt i EU om licenser för 5g-utbyggnad
15 länder går emot EU-kommissionen och kräver att förslaget om 25-åriga licenser för spektrumavtal dras tillbaka. Därmed sätter de käppar i hjulen för industrins förhoppningar om enad marknad.
Läs mer om EU-kommissionen.
Trots kritiken – ny avrättning i Arkansas
Den amerikanska delstaten Arkansas går vidare med sitt kritiserade avrättningsschema. På måndagskvällen avrättat en 52-årig mord- och våldtäktsdömd fånge, sedan USA:s högsta domstol avslagit en begäran om uppskov.
Snyggt försök, Marine Le Pen
PARIS. Marine Le Pen meddelade i går kväll oväntat att hon tar timeout som partiledare för Nationella fronten. Hon vill stå över partipolitiken inför finalomgången i det franska presidentvalet. Jo, jo, snyggt försök, Marine!
Läs mer om Marine Le Pen, Marine och Nationella.
Kim inför Slaget i Lund: Har det i egna händer
Kim Andersson, 34, varvar upp – när det behövs som mest.En av världens mest fruktade vänsterskyttar lägger ribban inför Slaget i Lund.– Nu har vi det i egna händer. Vi går för vinst, säger Ystads superskytt.
Läs mer om Lund och Slaget.
Jan Guillou ryter ifrån mot bokmässanuppropet
150 författare har skrivit på ett upprop mot att högerextrema Nya Tider får ställa ut på Bokmässan.Journalisten och författaren Jan Guillou kommer att delta på mässan och menar i en intervju med Dagens Nyheter att yttrandefriheten går före olämpliga åsikter. Han är också överraskad över hur många författare som skrivit under.– De flesta är okända och har på det sättet råd att bojkotta hur mycket som helst, säger han till DN.
Skattechock för husbilar och dragbilar om nya förslaget går igenom
Snart kan husbilen eller dragbilen för husvagnen bli betydligt dyrare att köpa. Om regeringens nya förslag går igenom tvingas köparna betala en hög straffskatt – och det kan drabba hela branschen.
Hollandes första ord om valresultatet
Han är orolig för att extremhögern kommer splittra Frankrike. Nu uttalar sig franske presidenten Franois Hollande för första gången om valresultatet – och avslöjar att han kommer rösta på Emmanuel Macron. – Det går inte att tiga, vi måste mobilisera. För min del röstar jag på Emmanuel Macron, säger han enligt Le Figaro.
Politiskt haveri i Hässleholm – i kväll ska stolarna fyllas
Det politiska läget i Hässleholm har de senaste månaderna präglats av kaos som utmynnat i att ingen vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Alliansen vill nu inte längre backa SD och den rödgröna oppositionen försöker komma åt maktpositioner.– Jag hoppas att det går bra men det finns risk för att det blir väldigt otrevligt ikväll har jag en känsla för, säger Lena Wallentheim (S).
Kristianstad-stjärnan: Jag är inte dynghet
Det är redan klart att IFK Kristianstad och Richard Hanisch, 26, går skilda vägar efter den här säsongen.Nu har playmakern börjat sonderar läget i Tyskland och Frankrike.– Men jag är inte dynghet på marknaden. Det fattar jag själv, säger Hanisch.
Nya tv-pengarna förändrar verkligheten för klubbarna
Över en halv miljard kronor om året. Så mycket är det nya tv-avtalet för allsvenskan och superettan värt. Det är dubbelt så mycket som i dag. 2020 börjar tv-miljonerna regna över toppklubbarna. Men innan dess blir det huggsexa om hur de ska fördelas och hur de ska användas. – Effekten blir att ett antal klubbar går loss ordentligt, tror AIK:s sportchef Björn Wesström.
Läs mer om Björn Wesström.
Venezuelas president Maduro säger ja till lokala val
Venezuelas president Nicolas Maduro säger att han är redo för att återuppta förhandlingar med oppositionen och går med på att hålla lokala val.
Läs mer om Maduro.
Familjen skuldsätter sig för att hjälpa sjuka Helena
Helena Lundqvist lider av ständiga smärtor, går med kryckor och har en så känslig hud att det ibland är svårt att använda kläder.I december drogs hennes sjukpenning in i väntan på en ny utredning.Hon har inte haft någon inkomst på fyra månader.Helenas familj har fått skuldsätta sig för att hjälpa henne klara av räkningarna.
Läs mer om Helena.
Bekräftat: Gulas lämnar Färjestad
I mitten av mars avslöjade SportExpressen att Färjestads stjärna Milan Gulas bjöds ut till andra SHL-klubbar. Nu bekräftar Färjestad att man går skilda vägar med den poängstarka tjecken. – Det är tråkigt. Vi gillar Milan och vet att folk gillar honom mycket, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson på klubbens hemsida.
Systembolaget stängt - får inte upp dörren
Under måndagen har Systembolaget i Uddevalla varit stängt – anledningen är ett fel på jalusierna – alltså det som skyddar dörren och skyltfönstren, skriver Bohusläningen.– Det är nåt med motoriken som har gått sönder så går inte att öppna, säger Elina Yli-Torvi, pressansvarig på Systembolaget, till tidningen.
DN gratulerar: Michelle sjunger för mormor
I kväll måndag står Michelle på scenen på Cirkus i årets Funkismello. Det är inte en dröm som går i uppfyllelse men ett kvitto på att hon mår bra och kan sjunga. Oavsett hur det går.
Läs mer om Funkismello och Michelle.