Göran wigermo

Så skyddar du dig mot novembertjuvar

Varning för november - då anmäls flest bostadsinbrott i Sverige. - Mörkret är tjuvarnas bästa vän, säger polisens förundersökningsledare Göran Wigermo i Kristianstad. Hans råd är att flytta undan pengar och smycken från sovrummet. Det är där och på toaletten tjuvarna helst slår till.

Polisens varning: Så slår nya tågligorna till

Antalet stölder ombord på Öresundstågen har ökat kraftigt den senaste tiden. På bara tio dagar har åtta bagagestölder rapporterats. Nu varnar polisen resenärerna. – Vi vill varna resenärer och uppmana dem att vara observanta på sina tillhörigheter, säger Göran Wigermo, förundersökningsledare vid spaningsroteln i Kristianstad.
Äldrerånare härjar – lurar till sig smycken
En äldrerånare härjar i Kristianstad. Två kvinnor i 90-årsåldern har rånats på smycken av en man som uppger sig vara från hemtjänsten. – Det är ett väldigt fullt tillvägagångssätt att välja ut de här äldre människorna säger Göran Wigermo, förundersökningsledare på spaningsroteln i Kristianstad.
Läs mer om Göran Wigermo och Kristianstad.
Dykare letade försvunnen 31-åring
Dykare från Kustbevakningen letade under lördagen i Helge å i Skåne efter en 31-årig man som försvann spårlöst från sitt hem i Kristianstad på julafton. — Vi har sökt där våra specialutbildade hundar tidigare markerat, men det har inte gett resultat och vi kommer inte att göra fler sök, säger förundersökningsledare Göran Wigermo, till TT.

Nu vill polisen dyka efter försvunne Ali, 31

Småbarnspappan Ali Bader Jawad, 31, lämnade hemmet i Kristianstad på julafton men har inte setts till sedan dess. Efter att specialtränade hundar markerat på flera ställen i helgen så vill polisen nu söka med dykare. – Med tanke på att han lämnat sin bil i Tivoliparken ligger vattnet väldigt nära till hands, säger polisens förundersökningsledare Göran Wigermo till Kvällsposten.
Polisen varnar: Sov inte med öppet fönster
På sommaren är det många som väljer att lämna fönstret lite på glänt när det är dags för att sova. Men nu varnar polisen för att det är mer än frisk luft som kan komma in. Även inbrottstjuvar tar fönstervägen. – I dag bryr sig inte tjuvarna om någon är hemma, säger Göran Wigermo, förundersökningsledare på span i Kristianstad.
Läs mer om Göran Wigermo och Kristianstad.
Tejp redskap vid automatbedrägerier
Bedragare som lurade till sig pengar från uttagsautomater i bland annat Kristianstad för två veckor sedan använde sig av tejp. Det visar polisens övervakningskameror, skriver Kristianstadsbladet. — Kunder har hört sedlar matas på men sedan kommer inget ut. Pengarna har då fastnat mot baksidan av tejpen som placerats över springan, säger Göran Wigermo, förundersökningsledare på Kristianstadspolisen, till TT.