Göta

Delade en film på nätet – döms till fyra miljoner i böter

Göta hovrätt höjer skadeståndet för de fyra män som utan tillstånd gjort filmer tillgängliga bland annat på piratsajten Dreamfilm. De fyra döms att tillsammans betala över fyra miljoner kronor i ersättning för en enda av de filmer de delat på nätet.
Läs mer om Dreamfilm.

Delade film – döms till fyra miljoner i böter

Göta hovrätt höjer skadeståndet för de fyra män som utan tillstånd gjort filmer tillgängliga bland annat på piratsajten Dreamfilm. De fyra döms att tillsammans betala över fyra miljoner kronor i ersättning för en enda av de filmer de delat på nätet.
Läs mer om Dreamfilm.
TV4:s hyllning till Ingvar Kamprad
Med anledning av Ingvar Kamprads bortgång ändrar TV4 kvällens tv-tablå.I stället för filmen Göta kanal, visar man Felix möter Ingvar Kamprad, ett program där Ikea-grundaren samtalar öppenhjärtigt med Felix Herngren.P.g.a. Ingvar Kamprads bortgång gör TV4 följande ändringar i kvällens tv-tablå skriver kanalen på sin Instagram.
Minnesord: Carl Axel Petri
Carl Axel Petri, Jönköping, tidigare justitieminister och president i Göta hovrätt har avlidit i en ålder av 88 år. Hans närmaste är hustrun Brita och barnen Johan och Maud med familjer.
Läs mer om Brita, Göta, Johan, Jönköping och Maud.
Hovrätten ger hårdare straff för barnvåldtäkt
En man i 40-årsåldern döms till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka vid flera tillfällen. Tingsrätten dömde mannen enbart för sexuellt ofredande, men Göta hovrätt skärper straffet, rapporterar P4 Jönköping. I stället för nio månader döms mannen nu till två års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt ofredande mot samma flicka.
Läs mer om Göta.
Varning för ymnigt snöfall i söder
I eftermiddag och kväll kan det komma en hel del snö i delar av södra Sverige. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för snöfall för Hallands län, Kronobergs län, Jönköpings län och Västra Götalands län (Sjuhäradsbygden och Göta Älv). Det ska tidvis snöa ymnigt, och det kan komma en decimeter snö i vissa områden, enligt SMHI.
Läs mer om Göta Älv och Sverige.
Hovrätten sänker straff för människorov
Göta hovrätt mildrar nu tingsrättens fängelsedom för två män som dömdes för människorov och grov misshandel. Offret var en 57-årig bulgarisk man som tvingades tigga.
Gifter och parasiter hotar Göteborgs dricksvatten
Gamla industrimarker längs Göta älv saneras för att säkra dricksvattnet från miljögifter. Men det är inte det enda som hotar dricksvattnet. Det finns även en växande oro för parasiter, skriver GP.– Vi får kontinuerligt 1177-rapporter för att vi ska ha koll på om det sker större utbrott av magsjuka uppströms, säger Josefin Lundberg Abrahamsson, avdelningschef för dricksvattenproduktionen i Göteborg, till GP.
Knutbypastorns kamp för att bli fri
Knutbypastorn Helge Fossmo fortsätter sin kamp för att bli fri.Stödet i form av brev från kristna företrädare har strömmat in till tingsrätten – som ändå sade nej till Fossmo.Nu överklagar Knutbypastorn till Göta hovrätt, där han kräver att själv få argumentera inför domstol.
Läs mer om Fossmo.Nu, Göta och Knutbypastorn.
Göteborgarna ska få linbana över älven
Göteborgarna ska få en linbana över Göta älv. Fyra arkitekters förslag på hur den linbanans stationer och torn kan komma att se ut har presenterats. – Det är höga pyloner som kommer att synas i stora delar av stan. Det handlar om tillgänglighet och trygghet, säger Birgitta Lööf, biträdande stadsbyggnadskontorschef som också sitter i juryn, till P4 Göteborg.
Läs mer om Birgitta Lööf och Göta.
Befäl får halv miljon efter vårdslös färd
Ett befäl vid Försvarsmakten som fick sparken efter att med en stridsbåt ha kört för fort på Göta kanal förra sommaren får nu omkring 560 000 kronor i avgångsvederlag, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Försvarsmakten och Göta.
Brolles kärlekskrasch – separerar från sambon
Brolle gör succ med sin Göta Lejon-show Elvis, Cash, The Killer and me, och har datum inplanerat till nästa år.Samtidigt har artisten gått isär från sin sambo Petra Güllich, som han har barn tillsammans med.– Jag kan bekräfta att vi har separerat, säger Brolle.
Brolles kärlekskrasch – separerar från sambon
Brolle gör succ med sin Göta Lejon-show Elvis, Cash, The Killer and me, och har datum inplanerat till nästa år. Samtidigt har artisten gått isär från sin sambo Petra Güllich, som han har barn tillsammans med. – Jag kan bekräfta att vi har separerat, säger Brolle.
Brolle, 35: Jag har alltid varit lite outsider
Brolle spelade på ölbackar med en svart duk över, och fick låna pengar för att betala sina räkningar.Nu är han aktuell på Göta Lejon med en show om sina musikaliska hjältar.– Vi är lantisar allihop – bondpojkar, säger han.
Läs mer om Göta Lejon.
Olja har läckt ut i Göta älv – driver mot vattenintaget
Olja har läckt ut i Göta älv skriver Ttela.Det är oklart var oljan kommer i från men enligt tidningen driver det mot vattenintaget.
Läs mer om Göta och Ttela.Det.
Hovrätten friar från våldtäkt av barn
En man i 20-årsåldern som i tingsrätten dömdes för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande frias av Göta hovrätt.
Läs mer om Göta.
Suzzie Tappers tunga besked: Orolig och skärrad
Suzzie Tapper har drabbats av en tumör.Nu berättar 80-talsstjärnan om oron, varför hon valt att skjuta upp operationen tills efter Tillbaka till 80-talet på Göta Lejon och beslutet att leva som särbo.– Det är klart att man blir lite orolig och skärrad, säger hon.
Läs mer om Göta Lejon och Tillbaka.
Bil och spårvagn i krock på bro – trafikstörningar
En bil har krockat med en spårvagn på Göta älvbron, skriver GP.Såväl kollektivtrafik som biltrafik påverkas av krocken.
Läs mer om Göta.
Eva Röses fina hyllning till Janne Loffe Carlsson
De spelade in tre långfilmer tillsammans.Nu hyllar Eva Röse, som spelade mot Janne Loffe Carlsson i Göta kanal-filmerna sin filmpappa.Lyckliga är de som fått höra dig spela trummor, skriver hon på Instagram.
Loffe inte bara buskis – här är bästa filmerna
Som skådespelaren är Janne Loffe Carlsson mest känd för folkkära komedier som 47:an Löken, Repmånad och Göta kanal. Men Carlsson var en mångfacetterad och respekterad aktör.
Folkkäre Janne Loffe Carlsson död
Han blev Loffe med svenska folket i tv-serien Någonstans i Sverige. Men desto mer i de populära Göta kanal-filmerna och Repmånad. Han var också en duktig musiker. Janne Loffe Carlsson blev 80 år.
Läs mer om Göta, Loffe, Repmånad och Sverige.
Ju lättare bagage man har, desto lättare är det att färdas
Janne Loffe Carlsson har lärt att livet går upp och ner. Just nu är det mycket upp. På lördagen kunde vi se både Göta Kanal och Vem älskar Yngve Frej på tv. Snart har filmen Persona non grata premiär. Där spelar han Sture, en man som blir anklagad för våldtäkt. – Folk blir alltid lika häpna när jag gör en seriös roll. Men inte ens Loffe i Någonstans i Sverige var en glad skit. Läs Karin Thunbergs intervju från 2008 med den nu bortgångne skådespelaren och artisten Janne Loffe Carlsson.
Köer efter brofel norr om Göteborg
Ett fel på Jordfallsbron över Göta älv vållade köer på både E6 och E45 norr om Göteborg under fredagen. Bommarna fastnade i nedfällt läge efter en broöppning vid 14-tiden.
Läs mer om E45, Göta, Göteborg och Jordfallsbron.