Göteborg det

Socialarbetaren Bettan – en enmansstyrka mot extremism

Om man kunde klona socialarbetaren Bettan Byvald, så skulle risken för terrordåd i Sverige minska. Det anser både terrorforskare och hennes medarbetare i Angered i Göteborg. Orädda Bettan talar med IS-återvändare och med Säpo. Hon träffar somaliska mammor som tror att socialtjänsten ska ta deras barn – och vinner deras förtroende.

Kritiken: Jag är så jävla trött på det

GÖTEBORG. Frölunda vände den tredje kvartsfinalen i den tredje perioden mot Malmö, efter att Redhawks haft ledningen inför sista.Men Malmötränaren Peter Andersson är starkt kritisk. Han anser att hans lag inte blir rättvist bedömt jämfört med motståndarna Frölunda.– Jag är så jävla trött på det, muttrar han efter matchen.
Läs mer om Frölunda och Malmö.
Beskedet om Lasch: Det här är inte bra
GÖTEBORG. Frölunda kan ha drabbats av ett jätteavbräck i slutspelet.I slutskedet av den tredje kvartsfinalen mot Malmö tvingades storstjärnan Ryan Lasch utgå – efter en tuff tackling.–Han mår inte bra, säger Roger Rönnberg.
Fullt utvecklad brand i hus i Göteborg – stor insats
Det brinner i en byggnad i Olofstorp i norra Göteborg.– Branden var fullt utvecklad redan när vi kom fram. Vi har tre stationer på plats, berättar Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

PÅ FD: Gren om Blåvitts anfallsjakt: "Håller ögonen öppna, men nu börjar det bli svårt"

Djurgården, Häcken och IFK Göteborg slåss alla om Gustav Engvalls underskrift. I en intervju med FD berättar Blåvitts sportchef om anfallsjakten, ungdomssatsningen och vikten av tålamod med årets upplaga.
Läs mer om Häcken.
Lugis styrkebesked – trots förseningen
Försenade till Göteborg och kortare uppladdning.Men Lugi stod trots det för ett rejält styrkebesked när man slog Redbergslid med klara 27–18.– Försvarsspelet och Josip (Cavar) är avgörande i dag, säger Hampus Jildenbäck till C More.
Läs mer om C More, Göteborg, Josip och Redbergslid.
Här är det bäst att ta en aw i Göteborg
Det är lönehelg och dags för många att fira att jobbveckan äntligen är över. Här är helgens bästa tips på var du ska gå för att få en riktigt, riktigt härlig after work.
Läs mer om Göteborg.
Den som inte har Facebook hamnar utanför
Här är de – några av de svenska Facebookanvändarna. Å ena sidan är de skeptiska och tycker att det är läskigt med den datainsamling som pågår – å andra sidan är de beroende av plattformen för att kunna leva sina liv. – Den som inte har Facebook hamnar utanför, så är det, säger Andreas Högberg från Göteborg.
Dementa filmades och hånades – tre undersköterskor stängs av
Tre undersköterskor vid ett kommunalt äldreboende i Göteborg har stängts av.De anklagas för att ha filmat och tagit bilder av dementa på boendet – som sedan lagts ut på sociala medier med kränkande kommentarer.– Det är ett brott mot den personens integritet att sprida närgångna uppgifter naturligtvis om detta skulle visa sig stämma, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd med ansvar för äldreomsorgen på kommunal nivå.
Läs mer om Daniel Bernmar och Göteborg.
Böneutropet är en proklamation
En gång i tiden var jag kyrkoherde i Örgryte i Göteborg. Örgryte gamla kyrka var starkt efterfrågad. Där var till exempel begravningsgudstjänster mer eller mindre varje vardag. Då ringdes det i klockorna. Det hände att folk i grannskapet klagade.
Läs mer om Göteborg och Örgryte.
Osäker framtid för Sebastian Eriksson
STOCKHOLM. I sommar går Sebastian Erikssons kontrakt med IFK Göteborg ut.Än är det osäkert om Blåvitts lagkapten blir kvar i klubben.– Vi vill ha honom kvar, säger sportchefen Mats Gren.– Ni vet ju alla hur jag känner för den här klubben, men vi får se hur det blir till sommaren, säger Sebastian Eriksson.
Läs mer om Sebastian Eriksson.
LO positiva till öppningen i hamnkonflikten
LO välkomnar att Hamnarbetarförbundet ställer sig bakom LO:s förslag på lösning av hamnkonflikten i Göteborg. Det skriver LO i ett pressmeddelande.
Två krascher vid vägarbete i Göteborg – långa köer
Det råder stora trafikproblem vid uppfarten mot Älvsborgsbron på Hisingssidan i Göteborg.– Det har varit två olyckor på samma plats senaste timmen.– Bland annat körde en lastbil in i ett av Vägverkets TMA-fordon, uppger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Fler hoppar av till nya partiet i Göteborg
Det relativt nya partiet Demokraterna samlar allt fler avhoppare från andra partier. På tisdagen gick den tidigare socialdemokraten Jahja Zeqiraj och tidigare miljöpartisten Henrick Munck med i partiet.
Stopp i tågtrafiken efter olycka
Det är stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm.Orsaken är en olycka i Vårgårda.
Här är Göteborgsbolagets nya storägare
Football Addicts får en ny storägare i Spiltan. Per H Börjessons investmentbolag går in med 16 miljoner i startupen från Göteborg - och blir därmed näst största ägare efter grundaren Patrik Arnesson. Det rapporterar Di Digital.
Biljettsuccé inför Blåvitts häftiga genrep
IFK Göteborg genrepar på lördag med derby mot antagonisten Örgryte och det verkar bli en publikfest. - Vi hoppas på 13 000-15 000 åskådare, säger Linda Åkerberg, biljettansvarig hos IFK Göteborg, till GT.
Läs mer om Linda Åkerberg och Örgryte.
Petter Stordalen: Så ser framtidens hotell ut i Sverige
Om Petter Stordalen skulle bo någon annanstans skulle det vara i Stockholm. För Metro berättar den norske hotellmagnaten om varför han aldrig misslyckas, hur framtidens hotell ser ut och vilka områden i Stockholm, Göteborg och Malmö han tror kommer växa mest.
Läs mer om Göteborg, Malmö, Stockholm och Sverige.
Idag kör vi till Göteborg och tillbaka – så klimatsmart vi kan
Ett viktigt lunchmöte i Göteborg. Hur skulle du ta dig dit från Stockholm? Det allra klimatsmartaste är förstås att inte åka dit över huvud taget och istället boka in ett videomöte. Men om du ändå skulle dit finns det en hel armada med transportsätt. Idag testar vi vilket som är bäst för klimatet – och tar hänsyn till tidsvinsten. Vi testar en elbil, en laddhybrid, en biogasbil, en vätgasbil och en dieselbil som körs på HVO. Dessutom har vi utsända både på tåget och flyget. Det här blir en riktigt kul utmaning: elbilen ligger väldigt bra till klimatmäs
Läs mer om Göteborg, HVO och Stockholm.
Bli volontär på Volvo Ocean Race i Göteborg!
När Volvo Ocean Race kommer till Göteborg 14–21 juni behövs frivilliga som kan bidra till att göra hamnstoppet till ett evenemang i världsklass. Senast racet var på besök i hemstaden Göteborg var 2015. Nu är det alltså dukat för en ny seglarfest. Volvo Ocean Race är världens största havskappsegling och nu har du chansen att Fortsätt läsa Bli volontär på Volvo Ocean Race i Göteborg! Inlägget Bli volontär på Volvo Ocean Race i Göteborg! dök först upp på Båtliv.
S-toppen lämnar – totalsågar partiet
Toppolitikern Jahja Zeqiraj i Göteborg lämnar Socialdemokraterna och ansluter sig till Demokraterna.Även avhoppade miljöpartisten Henrik Munck går med i partiet.– Det har värkt fram de senaste två åren. Samarbetet mellan de rödgröna partierna är under upplösning och jag kan inte bara tiga still, säger Jahja Zeqiraj.
Därför lämnar Zeqiraj S: Ledarskap saknas i jämlikhetens Göteborg
Det här är början på något nytt i mitt politiska liv. På köksbordet i Haga ligger ett rivet medlemskort för Socialdemokraterna.
Västlänken förblir en politisk fråga i höstens val
Skälen är flera: ledande politikers förvirring och arrogans i frågan, att det enkelt går att genomföra det Västsvenska paketet utan Västlänken och att göteborgarna inte sett en enda lokal kollektivtrafiklösning i Göteborg sedan trängselskatten
Danny tror på revansch - nio år senare
Han var med redan för nio år sedan. På lördag ställs Danny Erviks Öis mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi igen. - Grymt häftigt. Synd att det inte är i tävlingssammanhang, säger 29-åringen.
Läs mer om Gamla Ullevi.
Blytung seger för Malmö mot Frölunda
GÖTEBORG/STOCKHOLM. 38-18 i skott till Frölunda.2-1 i mål till Malmö Redhawks.Målvakten Oscar Alsenfelt stod för en monstermatch när skåningarna tog hem den första kvartsfinalen.– Jädrigt kul att det är slutspel, säger Jens Olsson.