Göteborg det

Hilda ofredades – då ryckte okänd hjälte in

Hilda Rössle, 22, från Göteborg letar efter tjejen som natten mot söndag kom fram och låtsades vara hennes kompis.Låter det märkligt? Draget fick nämligen den obehagliga mannen som besvärade Hilda att lämna platsen.– Han sa att jag fick skylla mig själv eftersom jag såg ut som jag gjorde. Att jag då får acceptera att killar kommer fram och vill prata, säger Hilda Rössle, som nu vill hitta tjejen som hjälpte henne att bli av med mannen.
Läs mer om Göteborg, Hilda och Hilda Rössle.

Publiken lyfte von Eckermann till seger

Henrik von Eckermann avslutade dagarna i Göteborg på bästa sätt. Efter flera fina segrar och framskjutna placeringar tidigare i veckan slog Henrik på söndagen till och vann tävlingarnas huvudklass – Europafinalen i världscupen. – Det här är något jag hoppats och drömt om men knappt vågat tro skulle ske, säger Henrik von Eckermann.
Bil och lastbil i olycka på E6
En bil och en lastbil har kraschat på E6 på den norra sidan om Tingstadstunneln i Göteborg.– Det har skett i norrgående riktning, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.Enligt Sveriges Radios trafikredaktion är det ordentlig köbildning på platsen.
Lindelöw: Travet har ett intressant koncept
Göteborg. Hoppryttaren Douglas Lindelöw hoppas kvala in till världscupfinalen men säsongens viktigaste mål är EM. 26-åringen vet hur tufft och dyrt det är att elitsatsa och välkomnar alla initiativ för att locka nya sponsorer och hästägare. – Travet har ett intressant koncept som jag inte är främmande för att testa, säger Lindelöw.
Läs mer om Lindelöw.

Nu avslutas en era – superhästen hyllas

Rolf-Göran Bengtssons superhäst Casall Ask tackas av under Göteborg Horse Show.Tävlingarna i Scandinavium blir de sista i Sverige för den nu 18-åriga hästen.– Det har Casall förtjänat och det har den svenska publiken förtjänat, att man gör någon slags ceremoni, menar Bengtsson.
Klart att det är frustrerande
GÖTEBORG. 4–0 i december.5–1 på fredagskvällen.I matcherna mot svenska mästarna Frölunda har bottenlaget Leksand tagit säsongens största segrar.– Dags att vi får göra skäl för våra arvoden. Vi tränare har inte förberett spelarna tillräckligt bra, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg efter säsongens värsta smäll hittills.
Fyra personer inblandade i kollision
Två personbilar, vara en med släp, har kolliderat på Säröleden i Göteborg,Totalt är fyra personer inblandade i olyckan.– Det är förmodligen många faktorer som spelat in i det här, säger Tony Mylander, styrkeledare på räddningstjänsten i Lilla Edet, till Ttela.
Kittel levererade – men nobbar världscupfinalen
Hemmahoppet Patrik Kittel levererade när världscupen i dressyr avgjordes i Scandinavium på fredagen. Patrik Kittel och hästen Delaunay slutade tvåa men trots framgången blir det ingen start i vårens världscupfinal. Kittel håller fast vid beslutet att nobba finalen. – Mitt mål den här säsongen har hela tiden varit EM i Göteborg, säger Patrik Kittel.
Köpcenter i Göteborg utrymt vid brand
Köpcentret Allum i Partille utanför Göteborg fick utrymmas på grund av en brand. Det var en mindre brand i en lokal i anslutning till en butikslokal som upptäcktes genom ett automatlarm.
Läs mer om Göteborg och Partille.
Nye hoppkaptenen hånades av sin lärare för att han red
Göteborg. Som ung blev hopplandslagets nye förbundskapten Henrik Ankarcrona retad för att han red. – Jag hade till och med lärare som inför hela klassen förlöjligade det jag gjorde. Det är ganska skrämmande att tänka på, säger Henrik Ankarcrona. Nu stöttar han unga killar som upplever detsamma – men framför allt vill han se att attityderna förändras.
Läs mer om Henrik Ankarcrona.
Här är nya Volvo-suven XC40
Volvo visar nya XC60 på bilsalongen i Genève men det väntar ytterligare en ny bilmodell från utvecklingsavdelningen i Göteborg. I höst kommer den här bilen – helt nya XC40.
Läs mer om Göteborg och Volvo-suven XC40.
Kungen och Carl Philip överraskas
GÖTEBORG. Här chockar Kanadas generalguvernör kungen och Carl Philip. Utan förvarning började han köra bil inne på företaget Westport i Göteborg. – Det var en fantastisk tur, sa han efteråt.
Läs mer om Carl Philip, Göteborg och Westport.
Olycka på E6 med tre bilar – trafiken påverkas
En trafikolycka har inträffat vid Kungälvsmotet på E6 norr om Göteborg.Man kommer att få stänga av avfarten till motorvägen under räddningsarbetet.– Det verkar vara tre bilar inblandade. Vi vet ännu inte om någon eller några personer skadats, säger Hans Lippens, polisens presstalesman vid Region Väst.
Illegala bosättare använde kommunförråd som toalett
En lavinartad ökning av illegala bosättningar med EU-migranter och asfaltsläggare orsakar stora problem i Göteborg.Tjänstemän hotas och anställda tvingas sanera sina förråd – som används som toaletter av de olagliga gästerna.– Det är oacceptabelt. Har man ambition att etablera sig i Sverige måste man följa ordningsreglerna, säger Michael Ivarson, direktör vid social resursförvaltning i Göteborg.
Sana om Blåvitt: Inte hört något...
IFK Göteborg är på jakt efter en yttermittfältare.Samtidigt är konkurrensen på Malmö FF:s mittfält hård för göteborgaren Tobias Sana, 27.– Jag tycker att jag är tillräckligt bra för att spela, men det är upp till tränaren att bestämma, säger Sana.
Läs mer om Blåvitt och Sana.
Balltramp ställer till det igen för Bengtsson
Göteborg. Hästtävlingarna i Scandinavium i Göteborg är i full gång. Under torsdagen reds bland annat första omgången i världscupen i dressyr. Häng med på hästfesten.
Läs mer om Bengtsson, Göteborg och Scandinavium.
Blåvitt erbjuds Erton Fejzullahu
IFK Göteborg är på anfallsjakt.Nu har klubben blivit erbjuden förre Djurgårdsstjärnan Erton Fejzullahu, enligt Fotbolldirekt.– Det stämmer, säger sportchefen Mats Gren till sajten.
Jag kände att det var lite vågat...
Göteborg Horse Show är tillbaka.Än en gång ska historia skrivas – än en gång ska vinnare koras.Här bjuder tävlingsledaren Tomas Torgersen på sina minnen från åren – och tar upp berättelser han aldrig kommer att glömma från åren som gått.– Jag fick sitta i juryn och med det här förhållandevis nya ansvaret som tävlingsledare kände jag kanske att det var lite vågat, säger han om Malin Baryards underklädeskupp 1996.
Kaxiga löftet: Ska vinna hela klabbet
Sveriges förbundskapten tror på sina ryttare.Under hoppningen i Göteborg hoppas Henrik Ankarcrona på nya svenska stordåd.– Vi ska vinna hela klabbet, det är förväntningarna, säger han.
Läs mer om Göteborg och Henrik Ankarcrona.
Så ser Frölundas nya retrotröja ut
GÖTEBORG. I år är det 50 år sedan Frölundaborg invigdes.Inför mötet med Leksand i morgon har Frölunda därför tagit fram en specialdesignad matchtröja – i retrostuk.– En tydlig hyllning till Frölundas framgångsrika 1960-tal, säger klubbens presschef Peter Kymmer till GT.
Polisens nya vapen mot sexhandel på thaisalonger
Fastighetsägare som hyr ut till thaimassagesalonger riskerar att åtalas för koppleri.Det är Göteborgspolisen som hittat ett nytt sätta att komma åt sexhandeln på salongerna, rapporterar Radio P4 Göteborg.
Nya vapnet mot sexhandel – på thaimassagesalonger
Fastighetsägare som hyr ut till thaimassagesalonger riskerar att åtalas för koppleri.Det är Göteborgspolisen som hittat ett nytt sätta att komma åt sexhandeln på salongerna, rapporterar Radio P4 Göteborg.
Massiv ökning av illegala bosättningar i Göteborg
Under 2016 upptäckte Göteborgs stad 131 illegala bosättningar på kommunens mark.Det är nästan tre gånger så många som året innan.Det uppstår snabbt sanitära problem vid boplatserna och människor känner sig otrygga. Det finns också en fara för att bosättarna själva, skriver Göteborgs stad i ett pressmeddelande.
Läs mer om Göteborg.
Tredubbling av illegala boplatser i Göteborg
Under 2016 upptäckte Göteborgs stad 131 illegala bosättningar på kommunens mark.Det är nästan tre gånger så många som året innan.Det uppstår snabbt sanitära problem vid boplatserna och människor känner sig otrygga. Det finns också en fara för att bosättarna själva, skriver Göteborgs stad i ett pressmeddelande.
Läs mer om Göteborg.
Är en atmosfär som hästarna känner av
GÖTEBORG. Fansen gillar Göteborg Horse Show – ryttarna likaså.När tävlingar snart drar i gång håller de inblandade inte tillbaka på hyllningarna.– Det här är min absoluta favorittävling inomhus, säger Paulinda Friberg, svensk dressyrryttare.