Göteborg det

Emma Green avslöjar sin stora gravidlycka

GÖTEBORG. Emma Green, 32, är gravid.Det avslöjar den förra höjdhoppsstjärnan på Instagram.
Läs mer om Instagram.

Castellums vd: Stark hyresmarknad verkar hålla i

Hyresmarknaden är fortsatt stark och det är inte något som ser ut att sakta ned. Castellum skulle snabbare fylla på med ännu fler projektstarter i städer som Göteborg och Stockholm, om det vore möjligt.
Läs mer om Göteborg och Stockholm.
Stjärnkocken dukade upp trerätters på äldreboendet
Ett besök från stjärnkocken Håkan Thörnström blev till en torsdag med guldkant hos de boende på Tre stiftelsers äldreboenden i Göteborg.Och trerättersmenyn gick hem hos alla – i alla fall nästan.– Det var något bord som sa att det var för lite salt i soppan och något annat som sa att det var för mycket, säger Håkan Thörnström.
Två bilar i krock på E6 – långa köer
Två bilar har kolliderat på E6 i Kungsbacka kommun. Olyckan ska ha inträffat i riktning mot Göteborg och bilarna står i vänster körfält, enligt Trafikverket.Enligt räddningstjänsten är det långa köer vid olycksplatsen.

Nilla Fischer: Konflikten är ett resultat av hur sporten utvecklas

GÖTEBORG. Sommarens EM-silver tog det danska fotbollsförbundet på sängen. Samtidigt gav det damfotbollen i Danmark högre status – vilket sporrat spelarnas villkorskamp. – Konflikten är ett resultat av hur sporten utvecklas, säger svenska mittbackstjärnan Nilla Fischer.
Läs mer om Danmark och Nilla Fischer.
Brand i transformator – räddningstjänsten på plats
Räddningstjänsten är på väg till en misstänkt brand i en transformator i Göteborg, enligt GP.Enligt tidningen är det en kabel och en transformator intill järnvägen som ska ha börjat brinna.– Vi iakttar största försiktighet, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, till GP.
Läs mer om Göteborg och Storgöteborg.
Larmrapport från skidgymnasium: 32 åkare – 38 skador
Göteborg. De 32 alpina åkarna vid skidgymnasiet i Åre drabbades under förra läsåret av 38 skador. I mer än hälften av fallen handlade det om överbelastningsskador. – Vi måste börja tala om detta och fundera på hur vi tränar unga människor, säger Cecilia Agnvall, skolans mångåriga sjukgymnast.
Läs mer om Cecilia Agnvall och Åre.
Svenska fotbollförbundet: Vi har kostnader och någon måste betala
Göteborg. Svenska fotbollförbundet kommer sannolikt att kräva ekonomisk kompensation för det inställda VM-kvalet. – Vi har kostnader och någon måste betala, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
Läs mer om VM-kvalet.
Uefas besked – efter konflikten
GÖTEBORG. VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark ställs in.Det bekräftar Uefa för Radiosporten i dag.Ytterligare information om eventuella disciplinära åtgärder kommer att kommuniceras senare, skriver Uefa i ett mejl.
Läs mer om Danmark, Radiosporten, Sverige och Uefa.
SHL-ikonen talar ut om skandalkvällen
GÖTEBORG. Med sina 891 matcher är han den mesta Frölundaspelaren genom tiderna.I en stor intervju med GT berättar Ronnie Sundin, 47, om livet efter karriären, känslan att få sin tröja hissad, vänskapen till gamla Blåvittmålvakten Bengt Andersson och den skandalomsusade krogkvällen i slutet av karriären.– Det tog hårt på mig, säger Sundin.
Krismöte på Danmarks spelarhotell – har inte gett upp hoppet
Det danska fotbollsförbundet DBU har meddelat att det inte blir någon VM-kvalmatch mot Sverige i Göteborg i morgon kväll. Spelarna, som på grund av de infekterade förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har tränat på egen hand i Dragør, fortsätter dock att hoppas.
Svenska kravet efter fiaskot: Miljonbelopp
Den nordiska supermatchen i Göteborg ser ut att bli inställd.Det innebär att det danska fotbollsförbundet måste kompensera de svenska värdarna med ett miljonbelopp, rapporterar Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Göteborg.
Iskall utpressarliga slog till – i Nordstan
Elgiganten i Nordstan, Telenor-butiken på Kungsportsplatsen och Netonnet i Västra Frölunda.Det är dit den 20-årige rånaren och hans kumpaner ska ha tagit sina offer – för att få dem att teckna mobilabonnemang och sedan plocka ut dyrbara telefoner till dem.– Jag var livrädd, säger ett av offren i förhör.Drygt två år efter att han ska ha begått det första dådet ställs nu den unge mannen inför rätta efter turnn runtom i Göteborg.
Seger stöttar danskorna: Vi är på samma sida
Göteborg. Det ser mörkt ut – men Sverige räknar fortfarande med VM-kvalmatch på fredag. Samtidigt sluter de blågula stjärnorna upp bakom motståndarna i deras kamp för bättre villkor. – Jag tror att Danmark och alla spelare där känner att vi står enade, säger lagkaptenen Caroline Seger.
Tar fans som gisslan – det är helt groteskt
GÖTEBORG. VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark ställs in.Då går det danska förbundet stenhårt åt de danska spelarna.– De tar landskamper och fans som gisslan, säger förbundets elitchef Kim Hallberg.Den svenska landslagsstjärnan Caroline Seger tror att det är en förhandlingstaktik.– Förhoppningsvis vinner förbundet inget på det, säger hon.
Svenske landslagschefen: Tror på hårda konsekvenser för Danmark
Göteborg. Mitt under den svenska landslagsträningen kom beskedet. Danmark kommer inte till fredagens VM-kval i Göteborg. Uteblir motståndaren kan straffet för de danska EM-silvermedaljörerna bli hårt. – Det blir en Uefa- och Fifafråga. Men jag tror att det blir hårda konsekvenser, säger svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
Svenska VM-kvalmatchen mot Danmark ställs in
Det blir inget VM-kvalmöte mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag. Den danska spelarkonflikten är inte löst – och på onsdagsförmiddagen meddelade det danska fotbollsförbundet dess svenska motsvarighet att spelarna inte vill spela matchen. Vi har fått besked från det danska förbundet att matchen inte kommer att spelas.
Stenåldersmänniskor som är på fel positioner
GÖTEBORG. I Danmark tog man till strejk i ett försök att få igenom ersättningskrav mot förbundet.I Norge tog herrlandslaget initiativ till att dela lönerna lika med damerna.I det svenska landslaget har man följt de båda debatterna på nära håll.– Problemet ligger djupt hos Fifa och Uefa. Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, säger Kosovare Asllani.
Läs mer om Fifa, Kosovare Asllani och Uefa.
Politiker i Göteborg kan ha tagit mutor
Politikerna i Göteborgs nämnd för intraservice har brutit mot en rad regler och kanske också tagit emot mutor i samband med tjugo resor till USA mellan åren 2014 och 2017. – Det är det värsta jag sett, säger Stadsrevisionens ordförande Lars Bergsten, som granskat resorna, till GP.
Läs mer om Göteborg och USA.
JUST NU: Nämnd i Göteborg kritiseras för vidlyftiga utlandsresor
Stadsrevisionen i Göteborg riktar skarp kritik mot förvaltningen Intraservice vid Göteborgs stad. Det framgår av en nyligen publicerad rapport.Chefer, politiker och tjänstemän på dyra konferenser utomlands.Stadsrevisionen granskat tjugo utlandsresor under 2014 till och med april 2017. Bland de resor som ingår i granskningen konstaterar Stadsrevisionen att Intraservice i samtliga tjugo fall i ett eller flera avseenden avviker från gällande regelverk.
Flera trafikolyckor ger problem i morgontrafiken
Flera trafikolyckor har inträffat i Göteborg på tisdagsmorgonen.En singelolycka på E6 vid Olskroksmotet och en tvåbilskrock på Norrleden ställer till det i morgontrafiken.Två fordon har även krockat på E6 vid Jordfallsmotet.– Det är risk för stora besvär i trafiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.
Konfikten kan stoppa VM-kvalet mot Sverige - danska förbundet sätter hårt mot hårt
Bara dagar återstår till en av VM-kvalets viktigaste matcher. Då kan den danska spelarkonflikten stoppa fredagens möte i Göteborg. Det danska damlandslaget dök aldrig upp till samlingen i Helsingör på måndagen. På kvällen kontrade förbundet med att sätta hårt mot hårt.
Mannen slungade sten – kumpaner kan gripas
Ynglingen som misstänks för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman i samband med motdemonstrationerna i Göteborg har omhäktats – enligt åklagaren anser tingsrätten att han är att betrakta som vuxen.Samtidigt lär fler medmisstänkta gripas.– Jag arbetar utifrån hypotesen att det här är riktat mot polisväsendet, säger åklagaren Mats Ihlbom.
Läs mer om Göteborg.
Göteborg hyllas stort i internationell reseguide
Hamnen, havets läckerheter, fikat och de gamla kvarteren –allt det och mer hyllas i ett reportage om Göteborg i den internationella reseguiden Rough Guides.Reportaget uppmanar alla att välja Göteborg som sitt nästa europeiska weekend-resmål.
Maxa bilresan med barn Stockholm–Göteborg
Är vi framme snart?Hur många gånger har man som förälder inte hört den frasen när det är dags för en längre bilfärd. Men om man gör resan till målet, vad händer då?Maria Celin, 41 tog med sina två barn, Mella, 9 år, och Maja, 12, på en resa från Stockholm till Göteborg med siktet inställt på resan.