Göteborg det

Stopp i spårvagnstrafiken – ledning har rasat

Det är stopp i spårvagnstrafiken i Göteborg på måndagsmorgonen.En nedfallen kontaktledning gör att trafiken står stilla.
Läs mer om Göteborg.

Uppgifter: Nobbar Blåvitt – här är Somis nya klubb

IFK Göteborg ville värva Östersunds Gabriel Somi, 26.Men vänsterbacken skriver inom kort på för New England Revolution i MLS, uppger Nerikes Allehanda.– Det är en av de inblandade klubbarna, säger agenten Abgar Barsom till tidningen.
Larm om brand på Sahlgrenska: Hel del rök
På söndagseftermiddagen har räddningstjänsten ryckt ut på ett larm om en brand på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.En vaktmästare ska ha släckt branden.– Vi vet inte vad det är som har brunnit men det är en hel del rök, säger räddningstjänsten larm- och ledningsoperatör.
Läs mer om Göteborg.En och Sahlgrenska.
Manifestation mot antisemitism i Stockholm: Lever i rädsla
Spänningarna mellan Israel och Palestina ökar sedan Trump utropat Jerusalem huvudstad i Israel – samtidigt har en synagoga i Göteborg attackerats.Nu håller Vänskapsorganisationen Sverige-Israel en manifestation i Stockholm.– Vi vill visa vår solidaritet med offren för den frukansvärda antisemitismen som vi har i det här landet, säger Lars Adaktusson (KD).

Postnords miss – berättar själva: Är helt obegripligt

I torsdags när Frank Solhage utanför Göteborg plockade in posten blev han minst sagt förvånad.Brevet han höll i handen var inte alls adresserat till någon i familjen.– Det skulle till Polen! Hur kan det hamna hos oss? Jag tycker synd om det äldre paret som lagt 21 kronor på portot, säger han.
Läs mer om Frank Solhage, Göteborg och Polen.
Polisjakt i Göteborg: Vinglig färd
Sent på lördagskvällen jagade ett antal polisbilar en personbil i Göteborg.Vid Marconigatan fick polisen stopp på bilen.– Det var en vinglig färd där föraren inte ville stanna för oss, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Ljus framtid för förarlösa fordon
Göteborg. Det är inte frågan om – utan bara om när – och i vilken utsträckning som fordon som lastbilar blir självkörande. Mikael Karlsson hos Volvo Lastvagnar har i uppdrag att hitta nya självkörande affärsmöjligheter.
Läs mer om Volvo Lastvagnar.
Björn Wiman: Religionen behövs för att inte göra livet till ett helvete
Efter de antisemitiska attentaten i Göteborg och Malmö är det lätt att gripas av förtvivlan och vanmakt. Men det finns hopp – i religionen.
Läs mer om Göteborg och Malmö.
Bombskyddet på väg till Ringön – larm om utsläpp
På fredagskvällen larmads räddningstjänsten om ett eventuellt utsläpp av ett farligt ämne på Ringön i Göteborg, skriver GP.Bombskyddet är på väg till platsen.– Vi vet inte vad det är i hinkarna. Vi har kallat in bombskyddet för säkerhets skull. Det finns ingen hotbild i nuläget och det ska inte vara någon fara för allmänheten, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till tidningen.
Läs mer om Göteborg, Johan Ljung, Ringön och Väst.
Efter mutmisstankarna – tjänsteman förlorar jobbet
I maj förra året hörde tjänstemannen på Göteborgs stads Intraservice av sig till en konsult hos en av avdelningens leverantörerDet blir absolut ingen sen kväll, men nån pilsner och lite tjöt innan hemfärd är aldrig fel.Tre dagar senare tilldelades samma leverantör ett kontrakt på 26 miljoner kronor.Tjänstemannens anställning avslutas nu. Det meddelar Göteborg stad i ett pressmeddelande
Läs mer om Göteborg och Intraservice.
Granatliknande föremål hittades i marken – Skanskas bygge stoppades
I onsdags stoppades Skanskas bygge på Kvibergs ängar i Göteborg och polisens bombgrupp och försvaret kallades dit.– Det hittades granatliknande föremål i marken, säger Mia Trahn, presstalesperson hos Skanska.Ett område på 200 gånger 200 meter spärrades av.Enligt Skanska handlade det om övningspjäser.
Läs mer om Göteborg, Mia Trahn och Skanska.Ett.
Inget åtal mot nazister om våldsamt upplopp i Göteborg
Förundersökningen läggs ner mot de 23 personer med koppling till Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som som greps i Göteborg i höstas. Det meddelade åklagaren på fredagen.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.
Upploppsutredningar läggs ner
Åklagare lägger ned förundersökningarna avseende våldsamt upplopp mot 23 nazister i Nordiska motståndsrörelsen.Detta efter oroligheter i samband med att organisationen demonstrerade i Göteborg den 30 september.Det framgår av ett pressmeddelande.Enligt åklagaren har det inte gått att följa vad de olika misstänkta har gjort på platsen fram till gripandet.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.
Tågstopp på Västkustbanan
Tågen på Västkustbanan mellan Göteborg och Kungsbacka står stilla efter en olycka. Resenärerna i ett Öresundståg på väg in mot Göteborg sitter kvar i det stillastående tåget ute på linjen.
Jan, 67, rasar mot kommunens p-priser
När det kommunala p-bolaget i Göteborg höjde priset på boendeparkeringar på Saltholmen med 10 procent för andra året i rad fick Jan Kaaling, 67, nog.Nu tar han upp striden med kommunen.– De missbrukar en monopol-liknande situation här ute och kan höja priserna hela obehindrat. Det finns en falskhet i deras sätt att argumentera, säger han.
Läs mer om Göteborg, Jan Kaaling och Saltholmen.
Trafikolycka på E6 – stopp i trafiken: Problematiskt
På torsdagseftermiddagen har en trafikolycka inträffat på E6 i Göteborg i höjd med Örgrytemotet.Det är enligt polisen stopp i norrgående riktning.– Det är väldigt problematiskt i trafiken, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör.
Läs mer om Göteborg och Örgrytemotet.Det.
Sparkades av Öis – klar för ny klubb
GT har tidigare avslöjat att Marcus Lantz, 42, är en av huvudkandidaterna att ta över Göteborg FC i damallsvenskan.Nu är den förre Öis-tränaren klar för klubben, skriver GP.– Han kommer passa bra in här och det här kommer bli bra, säger GFC:s ordförande Peter Bronsman till tidningen.
Fullt utvecklad lägenhetsbrand – stort räddningspådrag
Polis och räddningstjänst har ryckt ut på en lägenhetsbrand i Tuve på Hisingen i Göteborg.Branden ska ha startat i köket.– Det är en fullt utvecklad brand, säger polisens vakthavande befäl.
Läs mer om Göteborg.Branden, Hisingen och Tuve.
Lastbil och personbil i krock på E6 – stora trafikstörningar
En personbil och en lastbil har kolliderat på E6 i Göteborg.Olyckan har stor trafikpåverkan.– Vi har fått stänga av tre av fyra körfält så det går trögt, säger Dan Lindquist, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten Storgöteborg.
Häktningsförhandlingar efter brandattacken mot synagogan
På onsdagseftermiddagen kommer två häktningsförhandlingar hållas i Göteborgs tingsrätt efter brandattacken mot synagogan i Göteborg.En 21-åring och en 18-åring misstänks på sannolika skäl för grov mordbrand.– Det mesta pekar på att motivet är att kränka en folkgrupp och en religion, alltså judendomen, har åklagaren Stina Lundqvist tidigare sagt.
Läs mer om Göteborg.En och Stina Lundqvist.
Så förändras trafiken – i centrala Göteborg
GÖTEBORG. Nu får du sänka farten i centrala Göteborg.Trafikkontoret håller på att förbereda för nya hastighetsgränser i stan.– Det finns olika skäl till att vi gör det, säger Suzanne Andersson, utvecklingsstrateg vid Trafikkontoret i Göteborg, till SVT.
Kaxiga löftet: Då ryker ögonbrynet
GÖTEBORG. Han landade i toppen av skytteligan i division 1 den gångna säsongen.Nu har nyförvärvet Edin Hamidovic, 24, ingått i ett vad inför debutsäsongen i Gais.– Jag ska göra 15 mål. Gör jag inte det ryker ögonbrynet, säger han.
Läs mer om Edin Hamidovic.
Profilen: Ett misstag och du bli halshuggen
Hon tvekade aldrig när hon fick frågan tio dagar före mästerskapet.Nu syns Hanna Fogelström, 27, regelbundet i tv-sändningarna från handbolls-VM.Men vägen dit har varit svår för den korsbandsskadade handbollsstjärnan från Göteborg.– Det har tagit långt tid att acceptera vardagen och det har verkligen varit tufft. Hela sommaren var ett långt vakuum men det har sakta men säkert blivit bättre, säger hon till GP.
Läs mer om Göteborg och Hanna Fogelström.
Skattesmällen mot 130 000 bilpendlare
Om drygt två veckor införs nya regler kring trängselskatten i Stockholm och Göteborg.130 000 tjänstebilsförare drabbas hårt och kan få betala upp mot tusen kronor mer i månaden.– Det är direkt oförskämt att verkställa nya regler så här snabbt, säger tjänstebilskonsulten Ronny Svensson.
Två män begärs häktade efter attack mot synagoga
Tre män har suttit anhållna misstänkta för att ha kastat molotovcocktails mot Stora synagogan i Göteborg på lördagskvällen. Nu begärs två av dem häktade, misstänkta för försök till grov mordbrand. – Vår teori är att det har med Palestina-Israel-konflikten att göra, säger åklagare Stina Lundqvist.