Göteborg det

Blåvitt om Hamad: Ville ha in honom

GÖTEBORG. Efter en mindre lyckad sejour i tyska Hoffenheim valde Jiloan Hamad, 26, att återvända till Sverige och allsvenskan.Enligt Hamad var det nära att han hamnade i Blåvitt – men till slut föll valet på Hammarby.– Hur nära det var vet jag inte, men det är klart jag vill ha in honom, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Magiska gräset i Göteborg början på en trend i Sverige

Gamla Ullevi blev första herrallsvenska fotbollsarena med hybridgräs. Nästa år når nyheten även damallsvenskan. – Det här är definitivt början på en trend, säger gräsexperten Daniel Perkmar, anläggningsansvarig för den nya arenan i Kristianstad.
Tågstopp hela dagen efter urspårning
Det är stopp för tågtrafiken förbi Varberg efter en tågurspårning i natt. Det påverkar fjärrtågen på sträckan Malmö–Halmstad–Göteborg samt Varberg–Borås.
Oron: Ahmed, 26, ska rymma från Kumla
Ahmed Warsame, 26, har dömts till livstids fängelse för inblandning i morden på Vår krog och bar i Göteborg.Enligt Kriminalvården finns det nu en risk att han rymmer eller fritas från fängelset – därför har han placerats i avskildhet i Kumlabunkern.– Hur någon ska lyckas rymma från Kumla har jag svårt att förstå, kommenterar advokaten Rolf Skårman.I Kriminalvårdens handlingar framgår det samtidigt att Ahmed Warsame tidigare har hotat med att ta gisslan för att kunna fly.

JUST NU: Tre skadade i krasch med golfbil

En ungdom har förts till sjukhus efter en olycka som inträffade i närheten av en skola i Göteborg.Personen, och ytterligare två ungdomar, färdades på en golfbil respektive en flakmoped när olyckan var framme.Det exakta skadeläget är okänt.
Läs mer om Göteborg.Personen.
Två bilar i frontalkrock – två till sjukhus
På måndagseftermiddagen har två bilar frontalkrockat i Biskopsgården i Göteborg.– Vi har fått uppgifter från platsen att det är en frontalkrock, men jag har inga uppgifter om personskador, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst.Två personer har förts till sjukhus, uppger SOS Alarm.
Två bilar i frontalkrock
På måndagseftermiddagen har två bilar frontaltkrockat i Biskopsgården i Göteborg.– Vi har fått uppgifter från platsen att det är en frontalkrock, men jag har inga uppgifter om personskador, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen.
Hamad: Var nära att jag hamnade i Blåvitt
IFK Göteborg möter Hammarby Gamla Ullevi på onsdag – och bortalagets stora stjärna heter Jiloan Hamad, 26. Han kunde dock lika gärna ha spelat i den blåvita tröjan i stället. – Det var nära att jag hamnade i Blåvitt, men närheten till familjen avgjorde till Stockholms fördel, säger han i podcasten BBpodd.
Råttorna håller på att ta över Göteborg
Giljotiner, fällor och gift – där är Göteborgs vapen för att få bot med det växande råttproblemet i staden.På sina håll har marken gnagts sönder av de svansprydda djuren och park- och naturförvaltningen utövar i dag råttbekämpning på 52 platser, vilket kan jämföras med förra årets 36, skriver Göteborgs-Posten.Det pågår en kamp i Göteborg. I ena ringhörnan staden – i den andra – råttorna.
Freddie Fu, 66, ska rädda Zlatans knä
MANCHESTER. Den 13 september varje år är det Dr. Freddie Fu Day i Pittsburgh. Kirurgen som ska operera Zlatan Ibrahimovic är en gigant. Två svenskar i Göteborg har fått chansen att komma honom nära. – Jag har opererat med honom jättemånga gånger. Han är fantastisk. Han kan göra detta med förbundna ögon, säger Kristian Samuelsson, docent vid Sahlgrenska.
JUST NU: Misstänkt farligt föremål hittat
Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid Wieselgrensplatsen i Göteborg.– Vi vill inte ta några risker och därför kommer bombgruppen att kontrollera det här föremålet, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Lasch är cash – inte bara ut
GÖTEBORG. Frölunda får tillbaka en vinnare.Frölunda är en vinnare.Kostar det så smakar det, men tre år med Ryan Lasch är rena rama bingon.Sportsligt och ekonomiskt.Lasch är cash. Inte bara ut.
Läs mer om Ryan Lasch.
127 författare bojkottar Bokmässan i Göteborg
Bokmässans beslut att låta högerextrema Nya Tider återkomma i höst upprör stora delar av Kultursverige.Nu publicerar Dagens Nyheter ett upprop från 127 författare som bland annat skriver: Så länge högerextrema krafter närvarar kan inte vi göra det.– Det handlar inte om att sätta munkavle men man måste sätta gränser i det offentliga rummet, säger Göran Rosenberg, en av författarna som står bakom uppropet.
Två lastbilar i krock i Göteborg
Två lastbilar har kolliderat vid Energihamnen på Hisingen i Göteborg.Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till skada men trafiken står still i området.– Det är två chaufförer med lite språkförbristning och det är en del trafik där, säger Christer Fuxbog, polisens presstalesperson i Region Väst.
Klart: Guldhjälten tillbaka i Frölunda
GÖTEBORG. En poängkung är tillbaka.Frölundas guldhjälte Ryan Lasch, 30, återvänder till klubben.– Det är i Frölunda jag vill vara, säger han.
Läs mer om Frölunda och Ryan Lasch.
Väpnat rån mot butik i Göteborg – stal cigarettlimpor
Två personer eftersöks av polis efter att de sent på torsdagskvällen rånat en butik i Göteborg.De misstänkta ska ha använt sig av en pistol och hotat personalen.– Personalen uppfattar det som en svart pistol, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Hätskt på Fingerprints stämma: Håll käften om bud
Varför köper inte ledningen aktier och varför sprider huvudägare Johan Carlström rykten om kommande uppköp? Det var två hårt debatterade ämnen vid Fingerprints årsstämma i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Johan Carlström.
Grävmaskin i krasch under Älvsborgsbron – man till sjukhus
En grävmaskin har kraschat in i en vägg i Göteborg – under Älvsborgsbron.Föraren till fordonet har blivit förd till Sahlgrenska sjukhuset med lindriga skador.– Hur det har gått till vet jag inte, det är oklart, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i Göteborg.Enligt GP ska föraren ha kört in i ett fäste till bron.
Grävmaskin i krasch under Älvsborgbron – man till sjukhus
En grävmaskin har kraschat in i en vägg i Göteborg – under Älvsborgsbron.Föraren till fordonet har blivit förd till Sahlgrenska sjukhuset med lindriga skador.– Hur det har gått till vet jag inte, det är oklart, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i Göteborg.Enligt GP ska föraren ha kört in i ett fäste till bron.
Björdals besked: Vill stanna i Blåvitt
Brightons avancemang till Premier League betyder klirr i kassan och möjligheter att värva mer namnkunniga spelare.Henrik Björdal, 20, som är utlånad till IFK Göteborg från Brighton, lär få svårt att ta en plats och är öppen för en permanent övergång till Blåvitt.– För min utveckling är det mycket bättre att bli kvar i allsvenskan än att spela i U21-laget i Brighton, säger han i en intervju med Sunnmörsposten.
Seglingsexpert ska få vinter-OS till Stockholm
Göteborg. Han har framgångsrikt drivit en rad stora svenska seglingsprojekt. Nu ska göteborgaren Richard Brisius försöka lotsa vinter-OS till Stockholm. Enligt uppgifter till DN kommer han att presenteras som vd för det bolag som ska driva en OS-ansökan.
Läs mer om OS-ansökan och Stockholm.
Premiär för Barnens zoo: Det finns redan killingar
Barnens zoo i Slottsskogen i Göteborg har varje år omkring 170 000 besökare.Nu har anläggningen slagit upp portarna för säsongen.– Det finns redan killingar och lamm att titta på och klappa, säger Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogen.I år erbjuds kunskapstörstande barn och vuxna särskilda stunder där personalen berättar om djuren och deras vanor.
Alliansen bjuder in till samtal om Nordstan
Alliansen i Göteborg vill lösa situationen i Nordstan tillsammans med de rödgröna.Det är hög tid att vi politiker gemensamt över blockgränsen agerar skriver allianspolitikerna i ett pressmeddelande.
Läs mer om Göteborg och Nordstan.
HA-man sköt man och våldtog vittnet
Mannen sköt en annan man i benen – och våldtog sedan under brutala former det kvinnliga vittnet i en bastu i Göteborg.Fram tills nyligen ska han enligt egen utsago ha varit en högt uppsatt medlem i Hells Angels undergruppering Red and White Crew.Nu kan GT berätta om den dömde mannens kriminella bana som började redan år 2000 med ett stöldförsök – och hur han under årens lopp gjort sig skyldig till allt grövre brottslighet.
Läs mer om Göteborg.Fram, Red och White Crew.Nu.
Pojkgängen slåss om narkotikan i Nordstan
Osäkerheten som många människor upplever i och omkring Nordstan har blivit en het politisk fråga.Nu här även den sociala resursförvaltningen i Göteborg – samt polisen – genomfört två olika kartläggningar om vilka ungdomar det är som rör sig i området.Polisen misstänker nu att narkotika spelar en stor roll i de bråk som skett på platsen.– Det är olika grupperingar av pojkar från andra länder som gör upp om olika territorier i området när det kommer till narkotikahantering, säger Hans Gren, kommunpolis i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Nordstan.