Göteborg det

Glenn Hysn berättar om alkoholproblemen

GÖTEBORG. Han tror att det nog kommer att vara över pang boom efter döden. Men om det finns en himmel hoppas Glenn Hysn, 57, att den består av fotboll och bira – det han älskar mest i livet. – Jag har alkoholproblem, inget snack om det. När jag ser gubbar som har trillat dit ordentligt och blivit alkisar vet jag att det lika gärna kunde ha varit jag, säger Glenn Hysn.
Läs mer om Glenn Hysn.

Jag tänkte bara: Kan han prata?

GÖTEBORG. De två senaste gångerna tvillingarna Lundqvist har spelat tillsammans har det blivit guld.För tolv år sedan firade de SM-guldet med Frölunda på Götaplatsen.För fem veckor sedan stod Henrik och Joel och firade VM-guldet på Sergels Torg.Tänker ni fira fler gemensamma framgångar?– Jag hoppas det. Jag har fyra år kvar i New York och Joel vill ju hålla på i många år till. Jag hoppas att vi får chansen tillsammans igen i landslaget, säger storebror Henrik.
En man knivskuren i Göteborg
Polis larmades på midsommaraftonskvällen till Hammarkulletorget efter att en man knivskurits.Mannen fick föras till sjukhus med ambulans.– Det kommer att rubriceras som grov misshandel, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.
Macron till Göteborg i höst
Frankrikes nyvalde president Emmanuel Macron lovar att komma till Göteborg i höst och delta i det sociala toppmöte som Sverige arrangerar tillsammans med EU, uppger statsminister Stefan Löfven (S).

Vad kan du om brittiska Coldplay?

Den 25 och 26 juni spelar Coldplay på Ullevi i Göteborg. Men vad kan du egentligen om det brittiska rockbandet? Testa dig själv i DN:s quiz.
Läs mer om Coldplay, Göteborg och Ullevi.
Kluven känsla att vara med på polisens lista
Göteborg. Göteborg har flest särskilt utsatta områden i landet. Henrik Munck, ordförande i Västra Göteborgs stadsdelsnämnd, säger att närvaro på polisens lista ger en kluven känsla. – Helst hade vi förstås sluppit vara med, men nu hoppas vi att det ska ge ökade resurser, säger Munck, som menar att långsamma kommunikationer bidrar till problem med segregation.
Läs mer om Munck.
Stjärnan på väg bort från Blåvitt
GÖTEBORG. Han är en av IFK Göteborgs absolut viktigaste spelare.Men nu kan Mads Albaek, 27, vara förlorad för Blåvitt.Enligt GT:s danska uppgifter finns det konkret intresse från FC Kaiserslautern och den danske mittfältsdirigenten kan vara på väg att lämna IFK.
Läs mer om Blåvitt, Blåvitt.Enligt och IFK.
Heliga principer på spel i infekterad konflikt
En hamnarbetare i Göteborg tjänar minst 29 000 i månaden. Men lönen är inte centrum i den alltmer infekterade hamnkonflikten. I stället är det höga principer och frifräsarfacket Hamnarbetarförbundets överlevnad som står på spel.
Läs mer om Göteborg.
Säkerhetsåklagaren: Ett indiciemål
Alla tre åtalade i det stora bombnaziståtalet i Göteborg nekar till brott.Men när åklagaren under onsdagsförmiddagen inledde sin genomgång av bevisningen lade han fram en serie huvudpunkter i bevisningen.Han förnekade inte att det i stort rör sig om ett så kallat indiciemål han driver mot de tre åtalade.
Läs mer om Göteborg.
Åklagaren: Viktor Melin, 23, skapade bombkaos
Under onsdagen inleds rättegången om de bombdåd som skakat Göteborg.Tre personer med kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen står åtalade för att ligga bakom dåden.– Det är fråga om mycket allvarlig brottslighet, har åklagaren Mats Ljungqvist tidigare sagt.
Läs mer om Göteborg.Tre och Nordiska.
Pråm har kantrat i centrala Göteborg
En pråm med sprängsten har kantrat i Frihamnen i Göteborg.– Pråmen är på plats för att arbeta vid Göta Älvbron, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Räddningstjänsten är på plats med fyra enheter. Det är oklart om någon person fanns ombord.
Varsel i Göteborgs hamn – 160 tjänster ska bort
Hamnoperatören APM Terminals i Göteborg lägger varsel på 160 tjänster i containerhamnen.En presskonferens kommer att hållas under tisdagsförmiddagen.– Det är väldigt olyckligt med ett varsel. Jag vet inte om vi ska tolka det som en stridsåtgärd, säger Eskil Rönr, ordförande i Svenska Hamnarbetarförbundet.
Uppgifter: 160 varslas i Göteborgs hamn
APM Terminals håller på tisdagen en pressträff om stora förändringar i verksamheten i Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten handlar det om ett varsel på totalt 160 tjänster.
Läs mer om Göteborg.
Elefanten retade Skänningeborna till vansinne
De senaste veckorna har det utbrutit flera stora slagsmål i Stockholm och Göteborg – i samband med fotboll, loppmarknad, studentfirande och kärlekstjafs. Men historien bjuder på värre holmgångar. Mycket värre.
JUST NU: Man knivhuggen i halsen – polisjakt pågår
En man har hittats utomhus i Göteborg med svåra skärskador.Mannen ska ha blivit knivhuggen i halsen, enligt Aftonbladet.Polisen har satt in stora resurser i jakten på gärningsmannen.– Det är fullt med patruller här, säger ett vittne på platsen.
Man hittad död insvept i emballage
En ung man har hittats död i en källare i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.Kroppen var insvept i emballage och polisen utreder det som ett misstänkt mord.Enligt tidningen ska den döde ha hittats i torsdags.
Protest mot hundslakten
Under lördagen genomförde ett antal hundägare i Göteborg en demonstration mot den hemska hanteringen av hundar i Kina.– Det sker såna ofattbara grymheter i mycket stor skala. Vi gör det här för att fler ska få upp ögonen för vad som pågår, säger initiativtagaren Maria Edelton.
Läs mer om Göteborg, Kina och Maria Edelton.
Två bilar i kollision i centrala Göteborg
Två bilar har kolliderat vid Röde orm i Göteborg.– Vi kan utgå från att det kommer att vara trafikstörningar där, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Jag får inga bra svar av Frölunda
GÖTEBORG. Han är en av Frölunda-supportrarnas största favoriter genom tiderna.Har precis blivit invald i Göteborg-idrottarnas egen Hall of Fame.Men när Anders Broström, 64, blir folkpensionär om tre månader väntar ingen glimrande tillvaro i strålkastarljuset.– Jag måste hitta ett jobb. Behöver jobba två tre dagar i veckan, även efter att jag fyllt 65. Annars blir det katastrof, säger den gamle backkämpen.
Läs mer om Fame.Men, Frölunda och Hall.
Nordea Masters flyttar till Göteborg
Ryktet har cirkulerat en tid och nu är det officiellt: den svenska Europatourtävlingen i golf, Nordea Masters, flyttar från Barsebäck till Hills-banan strax söder om Göteborg från och med nästa år.
Efter superstarten – klar för Göteborg
Hon var bara tre hundradelar från det svenska rekordet i Diamond League i Oslo i går.Om mindre än en månad tävlar Lovisa Lindh, 25, på hemmaplan i Göteborg.– Det är fruktansvärt kul att Lovisa kommer till Göteborg Friidrott Grand Prix, säger projektledaren Anna Linner Bassani.
Nordea Masters flyttar till Göteborg
Ryktet har cirkulerat en tid och nu är det officiellt: Den svenska Europatourtävlingen i golf, Nordea Masters, flyttar från Barsebäck till Göteborg och Hills-banan från och med nästa år.
Gillar du inte sviten? Då får du pengarna tillbaka
Du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med din natt i den lyxiga hotellsviten. Ett hotell i Göteborg säger sig vara först i Europa med det flotta erbjudandet. Sviten i sig har redan fått uppmärksamhet i världspressen.
Läs mer om Europa och Göteborg.
Patienterna ter sig som om de haft en stroke
Hur långvariga efterverkningarna blir av en utmattningsdiagnos är omtvistat.Enligt en pågående studie lider patienterna fortfarande av konsekvenser sju till tio år efter diagnosen.– Det går inte att se ett är på hjärnan men kliniskt ter sig de här patienterna som patienter som har haft en stroke eller en hjärnskada, ingen tvekan, säger Kristina Glise, överläkare vid Institutet för stressmedicin i Göteborg.
Efter skadorna – talangen förlänger med Blåvitt
Patrik Karlsson Lagemyr har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg.Det nya avtalet sträcker sig över 2020.– Känns riktigt gött. Det här är mitt hem, säger Karlsson Lagemyr till Blåvitts hemsida.
Läs mer om Blåvitt och Karlsson Lagemyr.