Göteborg enligt

Så vill Kinberg Batra stoppa gangstersläkten

Ett kriminellt nätverk med bas i Angered i Göteborg utövar stora påtryckningar på lokalsamhället och styr den kriminella verksamheten i området enligt polisen.Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra vill nu se hårdare tag mot gängkriminaliteten – och vill att så kallade zonförbud ska stoppa de kriminella från att vistas i området.– Vi måste ta tillbaka makten från kriminella gäng, säger Anna Kinberg Batra till GT.

Familjen som sätter en hel stadsdel i skräck

Den stora släkten sprider skräck i nordöstra Göteborg och styr enligt polisens uppfattning den kriminella verksamheten i området.De handlar om grov brottslighet – nätverket har en stor påverkan på lokalsamhället.I dag faller domen mot flera av släktens medlemmar, varav två är far son.– De har ett högt våldskapital och låg impulskontroll emellanåt, säger Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg.
De var bäst när Blåvitt kryssade
IFK Göteborg spelade 1-1 mot Hammarby.Här är spelarbetygen, enligt GT:s jury.
Läs mer om Blåvitt och Hammarby.Här.
Kvinna i Göteborg skars i halsen
En kvinna har blivit knivskuren i halsen av en man i Göteborg. Hon är förd till sjukhus i ambulans. Enligt de första uppgifterna är skadorna inte livshotande, skriver polisen på sin hemsida Knivskärningen skedde i en lägenhet i Överåsen. Mannen som skadade kvinnan har inte gripits.

Blåvitt om Hamad: Ville ha in honom

GÖTEBORG. Efter en mindre lyckad sejour i tyska Hoffenheim valde Jiloan Hamad, 26, att återvända till Sverige och allsvenskan.Enligt Hamad var det nära att han hamnade i Blåvitt – men till slut föll valet på Hammarby.– Hur nära det var vet jag inte, men det är klart jag vill ha in honom, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.
Tåg mellan Malmö och Göteborg inställda efter olycka
Tåg mellan Malmö och Göteborg har ställts in efter en tågurspårning i Varberg i natt.Enligt prognosen kommer stoppet att vara i ett dygn.
Läs mer om Göteborg, Malmö och Varberg.
Oron: Ahmed, 26, ska rymma från Kumla
Ahmed Warsame, 26, har dömts till livstids fängelse för inblandning i morden på Vår krog och bar i Göteborg.Enligt Kriminalvården finns det nu en risk att han rymmer eller fritas från fängelset – därför har han placerats i avskildhet i Kumlabunkern.– Hur någon ska lyckas rymma från Kumla har jag svårt att förstå, kommenterar advokaten Rolf Skårman.I Kriminalvårdens handlingar framgår det samtidigt att Ahmed Warsame tidigare har hotat med att ta gisslan för att kunna fly.
Kvinnlig cyklist i olycka – förd till sjukhus i ambulans
En ung kvinnlig cyklist har kolliderat med en bilist i Göteborg.Enligt polisen är kvinnan förd till sjukhus i ambulans.Hon ska ha klagat över svåra nacksmärtor efter kollisionen.
Läs mer om Göteborg.Enligt.
Två lastbilar i krock i Göteborg
Två lastbilar har kolliderat vid Energihamnen på Hisingen i Göteborg.Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till skada men trafiken står still i området.– Det är två chaufförer med lite språkförbristning och det är en del trafik där, säger Christer Fuxbog, polisens presstalesperson i Region Väst.
Sirius tvingas flytta nästa hemmamatch
Gräsmattan på Studenternas IP fick hård kritik efter matchen mellan Sirius och IFK Göteborg. Nu flyttas lagets nästa hemmamatch - till Gävle. Enligt UNT så spelas matchen mellan Sirius och Kalmar FF på Gavlevallen.
Läs mer om Gavlevallen, Gävle och Kalmar FF.
Grävmaskin i krasch under Älvsborgsbron – man till sjukhus
En grävmaskin har kraschat in i en vägg i Göteborg – under Älvsborgsbron.Föraren till fordonet har blivit förd till Sahlgrenska sjukhuset med lindriga skador.– Hur det har gått till vet jag inte, det är oklart, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i Göteborg.Enligt GP ska föraren ha kört in i ett fäste till bron.
Grävmaskin i krasch under Älvsborgbron – man till sjukhus
En grävmaskin har kraschat in i en vägg i Göteborg – under Älvsborgsbron.Föraren till fordonet har blivit förd till Sahlgrenska sjukhuset med lindriga skador.– Hur det har gått till vet jag inte, det är oklart, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i Göteborg.Enligt GP ska föraren ha kört in i ett fäste till bron.
Seglingsexpert ska få vinter-OS till Stockholm
Göteborg. Han har framgångsrikt drivit en rad stora svenska seglingsprojekt. Nu ska göteborgaren Richard Brisius försöka lotsa vinter-OS till Stockholm. Enligt uppgifter till DN kommer han att presenteras som vd för det bolag som ska driva en OS-ansökan.
Läs mer om OS-ansökan och Stockholm.
HA-man sköt man och våldtog vittnet
Mannen sköt en annan man i benen – och våldtog sedan under brutala former det kvinnliga vittnet i en bastu i Göteborg.Fram tills nyligen ska han enligt egen utsago ha varit en högt uppsatt medlem i Hells Angels undergruppering Red and White Crew.Nu kan GT berätta om den dömde mannens kriminella bana som började redan år 2000 med ett stöldförsök – och hur han under årens lopp gjort sig skyldig till allt grövre brottslighet.
Läs mer om Göteborg.Fram, Red och White Crew.Nu.
Färre köper bostäder före visning
Även om det fortfarande är många bostadsjägare som slår till direkt och köper före visning så har antalet minskat något det senaste året. Minskningen är tydligast i Stockholm, medan köparna i Göteborg och Malmö är ivrigast. Att amorteringskravet biter hårdast där priserna är som högst är väntat, enligt SBAB:s chefsekonom Tor Borg.
Läs mer om Göteborg, Malmö, Stockholm och Tor Borg.
Här är matchens bästa spelare
Mötet mellan IFK Göteborg och AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi slutade 1-1.Här är spelarbetygen enligt GT:s jury.
Läs mer om Gamla Ullevi.
Gas läcker ut efter olycka med tankbil
En tankbil som transporterade fordonsgas körde strax efter klockan 20 på annandagen in i ett bostadshus på Hisingen i Göteborg. Gas läcker ut, enligt räddningstjänsten, som vid 20.45-tiden evakuerade boende i hus i området.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva
Upper House är bäst av hotellen i Göteborg när gästerna får säga sitt.Lyxhotellet i Gothia Towers är det högst rankade hotellet i stan på resesajten Tripadvisor, där kunderna själva röstar, och det enda med högsta betyg.Här erbjuds stora rum med panoramafönster och storslagen utsikt över Göteborg.Övriga hotell på topp åtta-listan ligger tätt efter men hamnar en halv poäng ner och får 4,5 i betyg.
Man knivhuggen i kidnappningsdrama
En man ska ha blivit kidnappad och knivhuggen i centrala Göteborg.Offret ska också ha misshandlats och tvångsrakats, enligt uppgifter.På långfredagen häktades en man, på sannolika skäl misstänkt för människorov.– Min klient förnekar brott. Han hade inte med detta att göra. Människorov är ett mycket allvarligt brott, säger den häktades försvarsadvokat Magnus Johansson.Polisen jagar nu två män som också ska ha deltagit i dådet.
Läs mer om Göteborg.Offret.
Verklighetsflykt på helgens Sci-fi-mässa i Göteborg
För tjugonde året på raken intog besökarna Sci-fi-mässan i Göteborg under helgen.Efter det förmodade terrorattentatet i Stockholm är det viktigare än någonsin att visa att man vågar ge sig ut och leva sitt liv enligt arrangören Jesper Isberg.– Jag är glad att folk fortsätter leva sina liv och har trevligt här. Man kan tänka på och hedra offren samtidigt. Om man ändrar sin vardag så vinner det onda.
Stödet till Sverige från Norge efter attacken
Samtidigt som Stockholm samlades till manifestation för att hedra offren efter det misstänkta terrordådet, klev Stefan Löfven upp på scenen på s-kongressen i Göteborg.Rösten bröts för statsministern som fick stöttande ord av norske partiledaren Jonas Gahr Störe:– Vi kan känna smärtan. Precis som när Olof Palme blev mördad och Anna Lindh dödades, precis som den stöttning vi kände efter Utöya.Redan i kväll flyger statsministern enligt uppgifter till Expressen tillbaka till Stockholm för en debatt om terror med övriga partiledare i SVT:s Agenda.
Polischefen: Leva precis som vanligt
Fyra personer dog och flera skadades i den förmodade terrorattacken i Stockholm.Polisen i hela landet har på lördagen höjd beredskap – men polischefen i Göteborg manar till lugn.– Jag kommer för egen del att leva precis som vanligt men var och en får avgöra själv. Kommer man ut på stan ska vi vara närvarande på publika platser, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.Det finns i nuläget inga indikationer på konkreta hot mot varken Göteborg eller Västsverige, enligt polisen.
Bil och spårvagn i krock – bilen smet från platsen
En bil och en spårvagn har varit inblandade i en krock vid Olskroken i Göteborg.Enligt polisen ska bilen ha smitit från platsen.Spårvagnstrafiken som passerade Olskroken stängdes av i cirka 15 minuter.
Läs mer om Göteborg.Enligt och Olskroken.
Bil och spårvagn i krock – stopp i kollektivtrafiken
En bil och en spårvagn har varit inblandade i en krock vid Olskroken i Göteborg.Enligt polisen ska bilen ha smitit från platsen.Spårvagnstrafiken som passerar Olskroken ska vara avstängd, enligt polisen.
Läs mer om Göteborg.Enligt och Olskroken.
JUST NU: Höjd beredskap hos polisen i Göteborg
Polisen i Göteborg har enligt uppgifter till GT höjd beredskap efter att en lastbil uppges ha kört på människor i Stockholm.– Jag har inget svar på det just nu, vi får se var det landar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Säpo har bekräftat att två personer har dödats.