Göteborg enligt

Larmet: En person knivskuren i huvudet nära Nordstan

En person ska ha knivskurits i huvudet, enligt larmet till polisen.– Larmet sa att en är knivskuren i huvudet, säger Göran Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.Knivskärningen har inträffat i centrala Göteborg nära Nordstan.

Två bilar i krock på E6 – långa köer

Två bilar har kolliderat på E6 i Kungsbacka kommun. Olyckan ska ha inträffat i riktning mot Göteborg och bilarna står i vänster körfält, enligt Trafikverket.Enligt räddningstjänsten är det långa köer vid olycksplatsen.
Brand i transformator – räddningstjänsten på plats
Räddningstjänsten är på väg till en misstänkt brand i en transformator i Göteborg, enligt GP.Enligt tidningen är det en kabel och en transformator intill järnvägen som ska ha börjat brinna.– Vi iakttar största försiktighet, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, till GP.
Läs mer om Göteborg och Storgöteborg.
Olycka på E20 – bil har kört in i ett träd
En singelolycka har inträffat på E20 i Göteborg, i närheten av Olskroksmotet.– Vi är på väg fram till platsen. Enligt de initiala uppgifterna har en bil kört in i ett träd, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Skadeläget är oklart.

Knivbeväpnad nazist jagade fyra tonåringar

Han sitter på en bänk i en busskur i Trollhättan och får en fråga om en buss går till en adress.Mannen – en aktiv nazist – svarar kom närmare, plockar fram en kniv ur jackan, skriker jävla svartskallar och börjar jaga fyra tonåringar med kniven i högsta hugg, enligt åklagaren.Mannen, som nu bland annat åtalas för hets mot folkgrupp, nekar till att vara aktiv inom nazistiska NMR. Något som inte stämmer.Han deltog bland annat vid de stora demonstrationerna i Göteborg och Falun tidigare i år, iförd kläder som endast organisationens aktivister bär.
Läs mer om Falun, Göteborg, NMR och Trollhättan.
Tyrrunan inte hets mot folkgrupp enligt JK
Justitiekanslern fick in en anmälan om NMR:s symbol tyrrunan efter demonstrationen i Göteborg 17 september.Men enligt JK utgör användandet av tyrrunan inte hets mot folkgrupp, skriver Aftonbladet.JK har nämligen beslutat att inte inleda någon förundersökning.
Läs mer om Aftonbladet.JK och Göteborg.
Mannen slungade sten – kumpaner kan gripas
Ynglingen som misstänks för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman i samband med motdemonstrationerna i Göteborg har omhäktats – enligt åklagaren anser tingsrätten att han är att betrakta som vuxen.Samtidigt lär fler medmisstänkta gripas.– Jag arbetar utifrån hypotesen att det här är riktat mot polisväsendet, säger åklagaren Mats Ihlbom.
Läs mer om Göteborg.
Två bilar i krock i centrala Göteborg – en person skadad
En kollision har inträffat på Dag Hammarsköldsleden nära Linnplatsen i centrala Göteborg.– Vi är på väg dit. Enligt uppgift från räddningstjänst ska en av de inblandade personerna ha nacksmärtor, berättar Jenny Widn.Räddningstjänst är på plats och får klippa upp fordonet för att få ut en person ur den ena bilen.
Kvinna misshandlad på linjebuss
En kvinna har misshandlats ombord på en linjebuss i Göteborg. Hon ska mottagit flera knytnävsslag i ansiktet, enligt vittnen.Mannen greps av polis runt klockan 17.30.
Läs mer om Göteborg.
Sverigepremiär för Nissan Leaf – så mycket kostar den
Nissan har visat upp en ny generation av populära elbilen Leaf. Den begår Sverigepremiär på elbilsmässan eCarExpo, som kommer till Göteborg och Stockholm i höst. Vid lanseringen stod det klart att Nissan knappast tänjer på gränserna när det gäller räckvidd. Nya Nissan Leaf har ett batteripaket på 40 kWh och det ger en räckvidd på upp till 38 mil enligt den europeiska NEDC-körcykeln. Fler verioner med högre prestanda och längre räckvidd kommer förmodligen senare. En annan detalj som många hoppades på var snabbare snabbladdning, men nya Nissan Leaf kan bara laddas med 50 kW precis
Tusentals hushåll utan ström
Just nu är flera hushåll i Askim i Göteborg utan ström. Enligt elbolaget Ellevio är det nästan 3800 hushåll som är drabbade av avbrottet.
Läs mer om Askim, Ellevio och Göteborg.
Blåvitt ute efter förbundskaptenen
IFK Göteborg är på jakt efter en huvudtränare till nästa säsong.Enligt Kronen Zeitung är Österrikes förre förbundskapten Marcel Koller, 56, aktuell för jobbet.Samtidigt konstaterar den österriska tidningen att Koller är van vid betydligt högre lön än vad Blåvitt kan erbjuda.
Läs mer om Blåvitt, Koller och Marcel Koller.
Mostafa Gholami, 19, tvångsutvisas till Afghanistan i kväll
Enligt uppgifter till Expressen kommer ett chartrat plan att lyfta från Göteborg till Afghanistan på tisdagskvällen. På planet kommer ett 15-tal tvångsutvisade personer att befinna sig. Däribland Mostafa Gholami, 19.– Jag fick veta att jag skulle skickas med det här planet i torsdags kväll, säger han från förvaret i Göteborg.
Läs mer om Afghanistan, Expressen och Göteborg.
Stor knarkgömma hittad i musikstudio nära skola
Fyra kilo marijuana, tusentals tabletter och ett halvt kilo amfetamin.Det hittade polisen vid ett tillslag i en musikstudio nära en skola i Göteborg, enligt uppgifter till GT.Två personer är gripna i ärendet, skriver GP.En av männen har koppling till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården, enligt uppgifter.
Läs mer om Biskopsgården och Göteborg.
Flera bilar i krock vid tunnel – en fil avstängd
Flera bilar har i nära anslutning till Tingstadstunneln i Göteborg.Enligt räddningstjänsten handlar det troligen om en kökrock.– En fil är blockerad. Trafiken rullar lite sakta och lugnt förbi, uppger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Utredning: Kvinnan i Gårdsten mördade sina barn
Utredningen om fyra dödsfall i samband med en brand i stadsdelen Gårdsten i Göteborg i somras är nu klar. Resultatet bevisar det man sedan en tid starkt misstänkt: Kvinnan som hittades död i sin lägenhet hade först dödat sina tre barn och därefter tagit sitt eget liv, enligt åklagarmyndigheten.
Läs mer om Gårdsten och Göteborg.
Skolans larm: Lockade 6-åring med godistrick
En man försökte i förra veckan få med sig en sexårig pojke från en skola i Göteborg till sin bil genom att locka med godis som han påstått sig ha vunnit på Liseberg.Händelsen är, enligt rektorn, polisanmäld och skolan har mejlat ut en varning till föräldrarna.– Som förälder känner man en fruktansvärd otrygghet, säger en förälder som har en dotter på skolan.
Man klämdes fast på jobbet - allvarligt skadad
En man skadades svårt vid en arbetsplatsolycka på Hisingen i Göteborg.– Mannen har förts till sjukhus med allvarliga skador. Tillståndet är enligt sjukhuset stabilt, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region väst.
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Ulla Brehm.
Två bilar i krock i tunnel - stor trafikpåverkan
Två personbilar har krockat på E6 i Tingstadstunneln i Göteborg tidigt på måndagsmorgonen.Olyckan orsakar stor påverkan på trafiken enligt Trafikverket.
Thai-restaurang evakuerad vid brand
En brand har brutit ut på en thai-restaurang i centrala Göteborg.Enligt räddningstjänsten ska det ha brunnit i köket.– Restaurangen är evakuerad, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Förare smet efter krock: Kraftiga kollisionsskador
Två bilar har krockat i Frölunda i Göteborg.Enligt polisen ska den ena bilen försvunnit från platsen.– Den har kraftiga kollisionsskador och försvann i riktning mot Gnistängstunneln, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Medieuppgifter: sprängmedel bakom stopp på Landvetter
Stoppet på flygplatsen Landvetter i Göteborg på torsdagen berodde på ett terrorlarm, enligt uppgifter till Aftonbladet. En man med sprängmedel på sig upptäcktes på flygplatsen.
Läs mer om Aftonbladet, Göteborg och Landvetter.
Död person hittad vid bad i Göteborg
En avliden person har hittats i vattnet vid ett bad i Göteborg, uppger polisen.Identiteten är ännu inte fastställd och personen har varit avliden en tid.I nuläget finns det inga brottsmisstankar, enligt polisen.
Läs mer om Göteborg.
Flera bilar i olycka – totalstopp i trafiken
Enligt polisen har flera bilar krockat på Marieholmsleden i Göteborg.Enligt räddningstjänsten ska det vara totalstopp i södergående riktning.
Ingves: Vi är granne med en elefant
Europeiska centralbanken (ECB) och vad som händer i euroområdet är avgörande för svensk ekonomi och penningpolitik, enligt riksbankschefen Stefan Ingves. – Vi är granne med en elefant och när elefanten rör på sig påverkar det oss, säger han i ett anförande i Göteborg.
Läs mer om Göteborg.