Göteborg enligt

Förskola utrymd efter larm om brand – ambulans på plats

Enligt uppgifter till SOS Alarm ska en skola i Göteborg ha utrymts efter att det varit rökutveckling i ett kök.Ambulans på plats ska ha lastat en person och ytterligare en ambulans är på väg.– Vi är precis framme på platsen med fyra enheter, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Läs mer om Göteborg och Storgöteborg.

Ett barn allvarligt skadad i trafikolycka i Göteborg

Fyra barn fördes till sjukhus efter en trafikolycka på en lokalgata i Göteborgsstadsdelen Bergsjön på torsdagseftermiddagen. Ett av barnen blev allvarligt skadad, enligt sjukhusuppgifter.
Uppgifter: Blåvitt värvar landslagsman
GÖTEBORG. IFK Göteborg har hittat offensiv förstärkning – i Georgien.Enligt FC Saburtalo Tbilisi lämnar Giorgi Kharaishvili, 21, klubben för Blåvitt.– Det är en av de största klubbarna i Skandinavien, säger Kharaishvili till klubbens Facebook-sida.
JUST NU: IFK Göteborgs allvarliga besked - lägger locket på
Inte nog med att de sportliga resultaten går emot IFK Göteborg. De ekonomiska är inte mycket bättre. 2017 gjorde klubben, enligt Sportbladet, ett minus på cirka tio miljoner kronor.
Läs mer om Sportbladet.

Lastbilsolycka på E6 – vägen stängs av

En lastbil har kört av E6, norr om Uddevallabron. Enligt uppgift till Bohusläningen är det mycket halt på platsen.– Man kommer att stänga av vägen i riktning mot Göteborg, säger Kim Jansson, vägtrafikledare på Trafikverket till tidningen.
Blåvitt dumpar floppvärvningen
GÖTEBORG. Han fastnade i IFK Göteborgs frysbox efter storförlusten mot BK Häcken.Nu lämnar Abdul Razak, 25, Blåvitt.Enligt GT:s uppgifter är den ivorianske mittfältaren nära att göra klart med en ny klubb i allsvenskan.GP skriver att det blir Sirius.
Läs mer om Abdul Razak och Blåvitt.Enligt.
Vägrar spela på konstgräs - då nobbar han Sverige
Den isländske anfallsstjärnan Kolbeinn Sigthorsson kunde ha värvats till IFK Göteborg. Men enligt Aftonbladet tackade stjärnan nej.Anledningen? Det spelas för många matcher på konstgräs i Sverige.– Han ville inte få så många matcher på konstgräs, säger Mats Gren till tidningen.
Tre bilar i krock – oklar trafikpåverkan
Tre bilar har kolliderat på västerleden i Göteborg.Polis och räddningstjänst har kallats till platsen.– Enligt inringarens uppgifter klagar en person på smärtor i nacken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Insiderkupp på snusfabrik – miljoner har tagits i beslag
Polisen utreder ett misstänkt insiderjobb på Swedish Match snusfabrik i Göteborg.Enligt uppgift ska det röra sig om pallvis med snus som försvunnit vid upprepade stölder från fabriken.Och miljoner i kontanter ska ha tagits i beslag.–Jag kan bekräfta att polisen under onsdagen grep en person på sin arbetsplats, säger fabrikschefen Mattias Gustavsson.
Bil har kört in i bergvägg – polis på plats
En olycka har inträffat på Bergsjövägen i Göteborg. Enligt uppgift till polisen ska en bil ha kört in i en bergvägg.– Skadläget är oklart, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Bil körde in i bergvägg – polisen: Glashalt
Under natten till fredagen körde en bil in i en bergvägg och voltade i Göteborg. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades. Enligt polisen var det glashalt på platsen. Det finns inga uppgifter om personskador.Flera olyckor har inträffat under morgonen i Västsverige.
Läs mer om Göteborg och Västsverige.
Lastbil och personbil i krasch – en allvarligt skadad
En lastbil och en personbil kolliderade under natten i Göteborg. Enligt polisen ska föraren av personbilen vara allvarligt skadad.– Personbilen har hamnat under lastbilen, säger Andreas Odn, vakthavande befäl vid polisen region Väst.
Läs mer om Göteborg och Väst.
Olycka på motorväg – en av bilarna ska ligga på taket
En olycka med två personbilar har inträffat på E45 i Ale kommun norr om Göteborg.Enligt larmet från SOS ska en av bilarna ligga på taket.E45 är motorväg där olyckan inträffat.
Läs mer om Ale, E45 och Göteborg.Enligt.
Hells Angels-mannens 50-miljondeal med Göteborg
Här är gängmedlemmen som gör mångmiljonaffärer med Göteborgs kommun. Jan Jonasson, 57, mångårig medlem i Hells Angels West Rock City, har genom sitt bolag fakturerat staden över 50 miljoner kronor. Både Göteborgs paradgata Avenyn och nöjesparken Liseberg har stenlagts genom hans bolag. Och det kan han fortsätta med, enligt parkdirektören Linda Nygren som själv skrev miljonavtalet med HA-mannen: – Det här företaget har inte gjort någonting som skulle vara skäl för att häva avtalet.
Tekniska problem för SVT under genrepet till Melodifestivalen
SVT drabbades av svåra tekniska problem under det publika genrepet inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018, som sänds från Göteborg.Enligt studiomannen Henric von Zweigbergk berodde problemen på en kamera som inte var på rätt plats.Repetitionerna blev försenade med nästan tjugo minuter.
Kraftig brand i boningshus
Ett boningshus brinner kraftigt i Myckleby på Orust utanför Göteborg. Huset kommer att brinna ner. De boende ska vara omhändertagna, enligt polisen.
Läs mer om Göteborg, Myckleby och Orust.
Stort strömavbrott i Göteborg – tusentals drabbade
Ett stort strömavbrott har skett i trakterna av Högsbo, Göteborg, under tisdagskvällen.Enligt Göteborg energi är 2708 kunder drabbade.Även 421 köpcenter är utan ström.– Det är helt kolsvart, säger GT:s fotograf på plats.
Läs mer om Göteborg och Högsbo.
Patient dog efter dubbla röntgenundersökningar
En patient som vårdades på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och Norra Älvsborgs sjukhus (NÄL) i Trollhättan dog efter en kommunikationsmiss.Dubbla kontraströntgen orsakade njurkomplikationer och patienten avled, enligt en anmälan.Det skriver Nyhetsbyrån Siren.
Spårvagn och bil i krock – en till sjukhus
En spårvagn och en personbil har krockat i centrala Göteborg.En person har förts till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarm.
Läs mer om Göteborg.En.
Västkustens pärla – ett av Europas 12 hippaste ställen
Stadsdelen Haga i Göteborg är ett av Europas allra hetaste ställen.Tillsammans med Köpenhamns Nørrebro.Allt enligt trendexperterna bakom Europas nya Hip Hangout Guide.
Läs mer om Göteborg och Hip Hangout Guide.
SD:s kommunalråd i Göteborg utesluts efter bråk
Lars Hansson, Sverigedemokraternas kommunalråd i Göteborg, utesluts ur partiet. Det bekräftar pressekreteraren Mikael Bystedt. Kommunalrådet har anklagats för mobbing, kränkningar och hot mot partimedlemmar – uppgifter som enligt Hansson själv är falska. – De här påståendena är ointelligenta, påhittade och osanna.
Läs mer om Göteborg, Hansson och Mikael Bystedt.
Skriver på för Blåvitt – flyger från Turkiet
Mikael Ingebrigtsen, 21, är i praktiken klar för IFK Göteborg.I dag spelade Tromsö i Turkiet – men då fanns inte yttermittfältaren med.Enligt GT:s upp sitter norrmannen sannolikt på ett plan till Blåvitts läger i Spanien i morgon där han väntas skriva på ett 3,5-årskontrakt.– Jag kan ha spelat min sista match, säger han till iTtromsö.
Läs mer om Blåvitt, Spanien, Tromsö och Turkiet.
Avslöjar: Modellen för att fördela tv-pengarna behålls - storklubbarnas plan röstades ner
Malmö FF har tillsammans med AIK; IFK Göteborg, Hammarby och Djurgården arbetat för att man ska se över fördelningen av pengarna som kommer från tv-avtalet, det skriver Olof Lundh i sin kommande bok "Allsvenskan enligt Lundh",
Nobbar Gais – för konkurrent
GÖTEBORG. Luka Mijaljevic, 26, är klar för en ny klubb.Enligt GT:s uppgifter lämnar anfallaren Gais för spel i superettakonkurrenten AFC Eskilstuna.– Jag kommenterar tyvärr inte vilken klubb det är, säger Luka Mijaljevic.
Läs mer om Luka Mijaljevic.