Göteborg enligt

VM-medaljör stängs av - i fyra år

Den ryska trestegshopparen Anna Pjatych, 36, tog EM-brons i Göteborg 2006.Nu har hon stängs av i hela fyra år - efter att hon ertappats med förbjudna substanser i kroppen, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Anna Pjatych och Göteborg.

Landslagssvensken klar för franska ligan

GÖTEBORG. Sam Larsson, 24, lämnar Holland.Enligt GT:s uppgifter flyttar den förre Blåvitt-stjärnan till franska Metz.Övergången väntas bli officiell inom kort.
Full man med yxa på spårvagn – omhändertogs av polis
Strax innan niotiden på tisdagskvällen larmades polisen om att en man med yxa befann sig på en spårvagn i centrala Göteborg.Mannen ska ha varit inblandad i någon typ av bråk, enligt uppgifter till polisen.
Läs mer om Göteborg.Mannen.
Väg avstängd efter olycka – oklart skadeläge
En singelolycka inträffade strax efter klockan 16 i Tuve i Göteborg.Enligt räddningstjänsten är det en bil som ligger på sidan mitt i vägen.Skadeläget är oklart.– Vägen är helt avstängt under räddningsarbetet, säger Sara, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg.Enligt, Sara och Tuve.

Två personer påkörda – oklart skadeläge

Två personer har blivit påkörda i Partille utanför Göteborg, skriver GP.Skadeläget är okänt.Vägen har stängts av, enligt räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg och Partille.
Störingar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg
Störningar i tågtrafiken mellan Katrineholm och Hallsberg orsakade stopp på sträckan Stockholm – Göteborg i båda riktningarna, enligt Trafikverket. Flera tåg har ställts in.
Stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg
Störningar i tågtrafiken mellan Katrineholm och Hallsberg orsakar stopp på sträckan Stockholm – Göteborg i båda riktningarna, enligt Trafikverket.
Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm
Det är för närvarande stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm. Oresaken är enligt Trafikverket en förmodad olyckshändelse mellan Katrineholm och Hallsberg.– Tåget har kört på nånting, vad det är vet jag inte, säger Ulrika Karlsson vid Trafikverkets pressjour.
Polisen: Allt talar för att nazister får demonstrera under Bokmässan
Allt talar för att Nordiska motståndsrörelsen får demonstrationstillstånd under Bokmässan, enligt polisen i Göteborg. Även motdemonstrationer planeras.
Läs mer om Bokmässan, Göteborg och Nordiska.
Man till attack på lekplats – flera slagna
Polis har gripit en ung man efter att han gått till attack på Plikta lekpark i Slottsskogen i Göteborg.– Han var väldigt aggressiv. Han har slagit personer på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.Enligt uppgifter till GT ska en eller flera av personerna som blev slagna av mannen vara barn.
Elfsborgsprofilens son till Jönköping
GÖTEBORG. Anton Andreasson, 24, lämnade Elfsborg för italienska Pro Patria.Nu återvänder han till svensk fotboll – men inte till Borås.Enligt GT:s uppgifter är mittfältaren klar för Jönköpings Södra.
Brandlarm på hotell – efter att gäster rökt på
Polis kallas under fredagsmorgonen till ett hotell i centrala Göteborg efter att ett brandlarm löst ut. Personalen möttes av en rökfylld korridor.Men orsaken till röken ska inte vara en brand, utan enligt uppgifter till polisen ska röken ha berott på rökning av marijuana eller hasch.Personerna som bott i rummet flydde från platsen när larmet gick.
Läs mer om Göteborg.
Man föll flera meter under stormatchen
I slutet av den allsvenska matchen mellan IFK och Göteborg och AIK skadades enligt C More två personer i samband med fall från läktaren.Båda personerna behandlades av sjukvårdspersonal.- Det var ett handlöst fall och han tycktes medvetslös, säger C Mores programledare Lasse Granqvist om en av personerna.
Läs mer om AIK, C More, Göteborg, IFK och Lasse Granqvist.
Mellberg i möte – med IFK Göteborg
IFK Göteborg kan vara på väg att göra klart med en ny huvudtränare.Enligt uppgifter till GT träffades Blåvitts sportchef, Mats Gren, och Brommapojkarnas succtränare Olof Mellberg sent under onsdagskvällen.
Läs mer om Olof Mellberg.
Blåvitt backar om Joel Ekstrand, 28
GÖTEBORG. Blåvitt bad om mer pengar från sina sponsorer för att landa en prestigevärvning.Men efter samtal mellan parterna står det nu klart:Joel Ekstrand, 28, kommer inte att spela i IFK Göteborg, enligt uppgifter till GT.
Läs mer om Joel Ekstrand.
Blåvitt värvar BP:s mittbacktalang
IFK Göteborg har gjort klart med Brommapojkarnas mycket lovande mittback Carl Starfelt, enligt Göteborgs-Posten.
Avelstjur sitter fast: En stor bjässe
En avelstjur har fastnat i ett dike i östra Göteborg.Enligt räddningstjänsten arbetar man med att få upp djuret.– Det kan bli så att vi får tillkalla bärgare, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Han återvänder till allsvenskan
GÖTEBORG. Mervan Celik, 27, lämnar Turkiet och återvänder till allsvenskan.Enligt Fotbollskanalen är BK Häcken på väg att värva den förre Gais-stjärnan.– Inga kommentarer, säger klubbdirektören Dennis Andersson.
Läs mer om Gais-stjärnan och Turkiet.
Mc-förare till sjukhus efter krasch
En personbil och en motorcykel har krockat i Långedrag i västra Göteborg.Enligt polisen har mc-föraren förts till sjukhus med ambulans.– Personen ska ha varit vid medvetande, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Lastbil med släp har vält – läcker diesel
Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats i Skandiahamnen i Göteborg.– Det är en trailerdragare med släp som vält, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Enligt räddningstjänsten har ingen person skadats men fordonet läcker diesel.
IFK Göteborg nära en ny huvudtränare
För tre veckor sedan fick Jörgen Lennartsson sparken av IFK Göteborg.Enligt Fotbolldirekt förhandlar Blåvitt nu med en ny huvudtränare till nästa säsong.
Läs mer om Blåvitt och Jörgen Lennartsson.
Arrangören: Bästa line-upen någonsin
På torsdag är det återigen dags för Göteborg att för elfte året fyllas med festivalbesökare.Way out west drar i gång med vad som enligt arrangörerna själva är den bästa line-upen någonsin.– För mig personligen är det bara magi, säger festivalarrangören Patrick Fredriksson.
Därför sprack drömflytten
GÖTEBORG. Emil Salomonsson, 28, var nära en övergång till Spartak Moskva, enligt GT:s uppgifter.Men drömflytten sprack.Den ryska mästarklubben valde Marko Petkovic från Röda Stjärnan i stället.
Maskerade tjuvar sågade upp hål i butik
En butik i Sisjön i Göteborg fick under natten påhälsning av tjuvar. Enligt polisen ska flera maskerade personer ha setts försöka ta sig in i butiken med hjälp av en vinkelslip. Väktare och polis larmas till platsen.
Läs mer om Göteborg och Sisjön.
Mc-förare i olycka – stora trafikstörningar
En mc-förare var på onsdagseftermiddagen inbladad i en trafikolycka i Göteborg.Enligt räddningstjänsten ska mc-föraren sladdat av vägen.– Vi har spärrat av två av tre filer i under tiden som ambulanspersonalen tar hand om personen, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.Olyckan ska ha inträffat i närheten av Gamla Ullevi.