Göteborg enligt

Två allvarligt skadade – föraren smet

Fyra personer har skadats vid en olycka längs Lundbyleden i Göteborg. Två av dem är allvarligt skadade, enligt polisen.
Läs mer om Göteborg och Lundbyleden.

Dykare söker efter person vid Gullbergskajen

Dykare söker efter en person i vattnet vid Gullbergskajen i centrala Göteborg.– Vi är på plats med dykare nu, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.En person är förd till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarm.
JUST NU: Bilbränder och stenkastning i Göteborg
Under natten till fredagen har oroligheter uppstått i Länsmansgården.Ett gäng ungdomar ske enligt vittnen och polis ha tänt eld på bilar och kastat sten mot polisen.Ingen person har skadats.
Stjärnan på väg bort från Blåvitt
GÖTEBORG. Han är en av IFK Göteborgs absolut viktigaste spelare.Men nu kan Mads Albaek, 27, vara förlorad för Blåvitt.Enligt GT:s danska uppgifter finns det konkret intresse från FC Kaiserslautern och den danske mittfältsdirigenten kan vara på väg att lämna IFK.
Läs mer om Blåvitt, Blåvitt.Enligt och IFK.

Man knivskuren vid garage – fick hjälp vid Willys

En man har blivit knivskuren i Biskopsgården i Göteborg, meddelar polisen.Personen ska själv ha kunnat ta sig till Willys för att få hjälp.– Han är nu förd till sjukhus, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.Gärningsmannen är enligt initiala uppgifter okänd.
Maskerade män rånade godisbutik – sprang från platsen
Fyra maskerade män har enligt polisen rånat en godisbutik utanför Göteborg.De misstänkta gärningsmännen ska ha fått med sig kontanter – och sedan sprungit från platsen.
Läs mer om Göteborg.De.
Uppgifter: 160 varslas i Göteborgs hamn
APM Terminals håller på tisdagen en pressträff om stora förändringar i verksamheten i Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten handlar det om ett varsel på totalt 160 tjänster.
Läs mer om Göteborg.
Åtalas för tobaksfabrik i källaren
Två bröder från Göteborg åtalas för grova skattebrott efter att ha tillverkat 13 ton röktobak och undanhållit staten på nästan 24 miljoner i tobaksskatt. Tillverkningen har skett i en illegal fabrik i källaren under en lokal männen hyrde på Hisingen, enligt GP.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
JUST NU: Man knivhuggen i halsen – polisjakt pågår
En man har hittats utomhus i Göteborg med svåra skärskador.Mannen ska ha blivit knivhuggen i halsen, enligt Aftonbladet.Polisen har satt in stora resurser i jakten på gärningsmannen.– Det är fullt med patruller här, säger ett vittne på platsen.
Man hittad död insvept i emballage
En ung man har hittats död i en källare i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.Kroppen var insvept i emballage och polisen utreder det som ett misstänkt mord.Enligt tidningen ska den döde ha hittats i torsdags.
Patienterna ter sig som om de haft en stroke
Hur långvariga efterverkningarna blir av en utmattningsdiagnos är omtvistat.Enligt en pågående studie lider patienterna fortfarande av konsekvenser sju till tio år efter diagnosen.– Det går inte att se ett är på hjärnan men kliniskt ter sig de här patienterna som patienter som har haft en stroke eller en hjärnskada, ingen tvekan, säger Kristina Glise, överläkare vid Institutet för stressmedicin i Göteborg.
Man skjuten till döds i Göteborg
En man i 25-årsåldern har skjutits till döds i Västra Frölunda i Göteborg. Han sköts med flera skott, enligt polisen.
Läs mer om Göteborg och Västra Frölunda.
Hells Angels-man fast i grov utpressningshärva
Här fångas den mångårige gängmedlemmen på bild utanför Hells Angels nyköpta gård i Skepplanda utanför Göteborg.Två dagar senare ska han, enligt åklagaren, ha försökt utpressa en annan man och hotat honom till att inte gå till polisen.– Han förnekar brott, säger åklagaren Ulrika Åberg som leder utredningen om bland annat försök till grov utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak.
JUST NU: Lastbilar i krasch vid tunnel
Tre fordon kolliderade på måndagsmorgonen i närheten av Lundbytuneln i Göteborg.Enligt räddningstjänsten ska det vara två lastbilar och en personbil inbladade i olyckan.– Det blir nog stopp där nu, säger Dennis Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.
Åklagaren: Terrorbibeln bakom bombattackerna
Den klassiska terrorbibeln Turner Diaries ger dag för dag-instruktioner för hur raskriget ska bedrivas.Boken inspirerade Oklahomabombaren att döda 168 människor - och enligt åklagaren också bombnazisterna i Göteborg.Hemma hos en av de åtalade fann Säkerhetspolisen tre exemplar av boken.–Den kan närmast fungera som en bruksanvisning för de här gärningarna, säger åklagaren Mats Ljungqvist.
Militärutbildades i Ryssland – precis före bombdåden
Nazistledaren Viktor Melin, 23, och Anton Thulin, 20, ställs inför rätta efter den serie bombdåd som skakade Göteborg.Enligt åklagaren fick de kort före dåden militärutbildning – i Ryssland.
Åklagaren: Nazistledaren försökte spränga flyktingar
Som aktivistmedlemmar i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har de skolats som den nationalsocialistiska spjutspetsen.Nu åtalas den tidigare kampgruppchefen i Göteborg Viktor Melin, 23 och aktivistmedlemmarna Jimmy Jonasson, 51, och Anton Thulin för inblandning i den serie av attentat som skakat Göteborg.Enligt åklagaren har två av de åtalade fått militär utbildning i Ryssland.
Fischer: Det är sorgligt
GÖTEBORG/STOCKHOLM. USA hyllade priderörelsen genom att spela mot Sverige med regnbågsfärgade nummer på tröjorna.Enligt New York Post vägrade dock Jaelene Hinkle spela med dem - och lämnade återbud till landslaget.– Om det är sant så är det sorgligt, säger Nilla Fischer.
Brand i byggnad – två stationer på plats
Det brinner i en byggnad i Göteborg.Enligt räddningstjänsten ska det vara stor rökutveckling på platsen.– Vi är på plats med två stationer och jobbar på platsen, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Brand i ugn på kaf i centrala Göteborg
Det brinner i en ugn på Le Pain Francais i Göteborg.Ingen person har skadats i branden, men enligt Räddningstjänsten finns det en risk att elden sprider sig.
Larmet: Fler flickor ofredas på Liseberg
Flickan gick spökrundan inne på Gasten – då började en okänd man ta henne på brösten.Och hon är inte ensam om att ha blivit sexuellt ofredad inne på Liseberg de senaste åren.Enligt de egna rapporterna ökar antalet anmälda sexbrott på nöjesfältet.– Det är för jäkligt när det händer, säger Anders Börjesson, chef för Citypolisen i Göteborg.
Apotek rånat för tredje gången av samma gärningsman
Ett apotek i Göteborg har på måndagen blivit rånat för tredje gången på tre veckor.Enligt polisen har det varit samma gärningsman alla tre gånger.– Vi har ett namn på honom, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Christer Fuxborg och Göteborg.
Fler nominerar Björklund som L-ledare
Liberalerna i Göteborg samt Danderyd vill se Jan Björklund väljas om som partiledare på Liberalernas landsmöte i höst, enligt pressmeddelanden.
Kyrkans prideflagga höggs ner – för andra gången
När regnbågsflaggan hissades vid den välkända Masthuggskyrkan i Göteborg blev flaggstången nerhuggen redan följande natt. Cirka tio personer hjälptes åt att fälla stången, uppger ett vittne enligt Göteborgs-Posten.
Återfallsförbrytare jagas efter dråpförsök på polis
En man i 35-årsåldern är på fri fot efter att ha kört på en mc-polis – som svarade med två pistolskott.Nu jagas den misstänkte mannen över hela Göteborg.– Han är efterlyst. Träffas han på så kommer han gripas, säger Jarl Winqvist på polisen.Enligt uppgifter till GT förekommer mannen över 50 gånger i belastningsregistret – bland annat för rån, upprepade bilstölder och narkotikabrott.
Läs mer om Göteborg och Jarl Winqvist.