Göteborg

SD-topp hotas av uteslutning

Sverigedemokraternas enda kommunalråd i Göteborg, Lars Hansson, hotas av uteslutning.Medlemmar har överlämnat en mängd uppgifter till partiets centrala medlemsutskott som nu utreder SD-toppens framtid.Lars Hansson anklagas bland annat för mobbning och kränkningar - och för att ha hotat den politiske sekreteraren och ordföranden i partiet om uppsägning.– Jag har inga kommentarer, säger Lars Hansson.
Läs mer om Göteborg.

Larm om person genom isen – stort räddningspådrag

Räddningstjänsten har fått ett larm om att en person kan ha gått genom isen i Vänersborg.Dykare från Göteborg är på väg till platsen.– Inringare har sett en ryggsäck på isen. Osäkerhetsfaktorn är stor men vi växlar på rejält, säger räddningstjänstens inre befäl Peter Grönros.
Läs mer om Göteborg och Vänersborg.Dykare.
Cyklist och bilist i krock – två till sjukhus
En bilist och en cyklist har krockat i Göteborg.Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg.Två.
Butik knivrånad av maskerade gärningsmän
En butik i Björkekärr, Göteborg, har utsatts för ett väpnat rån.– Det är tre maskerade gärningsmän som har hotat personalen med kniv, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Björkekärr, Göteborg och Väst.

Läkaren Valerias larm: Det är oroväckande

Mässlingsutbrottet i Göteborg har skakat Sahlgrenskas akutmottagning.Valeria Castro Terjes, läkare på akuten, beskriver en skör arbetssituation.– Det är oroväckande, säger hon.
Läs mer om Göteborg.
Skrällkväll på P3 Guld
De stora blev utan priser. Istället var de de nya akterna som tog hem priserna under helgens P3 Guld-gala i Partille utanför Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Partille.
Misstänkt mordförsök vid kraftig smäll
En kraftig explosion har inträffat i en bostad på Hisingen i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Misstänkt mordförsök i Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Kraftig explosion i bostadshus i Göteborg
Polisen larmades till ett bostadshus i Biskopsgården i Göteborg efter en kraftig explosion. Flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten men klarat sig utan skador. Polisen utreder händelsen som försök till mord.
Läs mer om Biskopsgården och Göteborg.
Betyg – stjärnorna som klär sig bäst på P3 Guld
Under lördagskvällen var det dags för den årliga P3 Guld-galan i Partille Arena i Göteborg.Expressens modeexpert Josefin Grunr har satt getingbetyg på några av gästerna på röda mattan.
Läs mer om Josefin Grunr och Partille Arena.
Fick de svar han ville ha
GÖTEBORG. En lovande första halvlek.En svårbedömd andra eftersom Blåvitt gjorde nio byten.Trots 1–3-förlusten var nye tränaren Poya Asbaghi nöjd med mycket av det han fick se av sitt nya lag.– Ser man till första halvlek gör vi många saker väldigt bra, säger han.
Läs mer om Blåvitt och Poya Asbaghi.
Blåvitt föll tungt i säsongspremiären
GÖTEBORG. Målskytt direkt i premiären.Och massor av offensiva löpningar under första halvleken.Emil Salomonsson fick bekänna färg direkt i en ny roll i ett nytt spelsystem.– Om vi hade vunnit i dag hade jag blivit mer förvånad, för fotboll ska inte vara så enkelt, säger IFK-veteranen efter premiärförlusten med 1–3 mot Ålborg.
Läs mer om Ålborg.
Tung start för nye Asbaghi i Blåvitt
Tung start för nye tränaren Poya Asbaghi i IFK Göteborg.Trots ledning med 1-0 föll Blåvitt i träningsmatchen mot Ålborg med 1-3.Andra halvleken förrycktes av en mängd byten.
Poya Asbaghi om mötet med fansen
Över två tusen på läktarna vid första träningsmatchen.Intresset är stort för IFK Göteborg under nye tränaren Poya Asbaghi.– Det är jätteroligt att det blir mycket folk, säger Asbaghi, som redan har träffat de olika supportergrupperna.
Läs mer om Asbaghi och Poya Asbaghi.
Brand rasar i flerfamiljshus – 40 brandmän kämpar mot elden
En brand utbröt tidigt på lördagsmorgonen i ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg.Byggnaden har evakuerats och ett 40-tal brandmän deltar i insatsen.– De vi har upprättat en samlingslokal för de boende, de blir omhändertagna, säger Robert Olsson vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Brand i landshövdingehus i Göteborg
Det brinner i ett landshövdingehus i stadsdelen Majorna i Göteborg. Första larmet kom in till räddningstjänsten strax innan klockan 04.00 under natten till lördag, skriver GP.
Läs mer om Göteborg och Majorna.
Grotesco och Josefin Johansson fick komikerpris på Svenska standupgalan
På Svenska standupgalan delades, under fredagkvällen i Göteborg, pris ut till komiker som Josefin Johansson, Johan Glans och Grotesco.
Idrottshall stängs efter hot
En idrottshall i Hammarkullen i nordöstra Göteborg stängs nu på kvällar och helger sedan anställda flera gånger utsatts för hot eller misshandel. Arbetet i hallen har stoppats av Kommunalfackets skyddsombud.
Läs mer om Göteborg och Hammarkullen.
Olycka vid biograf – räddningstjänsten har klippt upp bil
En spårvagn och en bil har krockat utanför en biograf i centrala Göteborg. Räddningstjänsten har klippt upp bilen för att få ut föraren.– Jag vet inget om skadeläget, säger Hans-Olof Allgulin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Nykredit: Så mycket faller bopriserna i år
Den danska banken Nykredit räknar med att bostadspriserna i Sverige fortsätter ned i närtid och sjunker ytterligare 5 procent 2018, säsongsrensat. I Stockholm och Göteborg väntas totalt nedgångar för bostadsrätter på runt 15 procent.
Läs mer om Göteborg, Nykredit och Sverige.
Konsultbolag tar hem miljardkontrakt – här är veckans it-affärer
Visma Consulting tar hem en norsk storskalp, SCB har hittat en Örebrokvintett och Coromatic bygger datacenter i Göteborg.