Göteborg

MSB får kritik för arbete mot terrordåd

Räddningstjänsten i Storstockholm och Göteborg kritiserar MSB för brister i det förebyggande arbetet mot terrorattentat.
Läs mer om Göteborg, MSB och Storstockholm.

Kulturvärlden borde tacka konstaplarna

Debatten om den kommande nazistdemonstrationen i Göteborg avslöjar kulturvärldens kluvna förhållande till polismakten. Jens Liljestrand undrar över det plötsliga intresset för en underbemannad och utskälld yrkeskår.
Läs mer om Göteborg.
MSB får kritik för arbete mot terrordåd
Räddningstjänsten i Storstockholm och Göteborg kritiserar MSB för brister i det förebyggande arbetet mot terrorattentat.
Läs mer om Göteborg, MSB och Storstockholm.
Gratis-gymmet som är tillgängligt för alla
Efter noggrann planering var det under lördagen invigning för Dalens utegym i Slottsskogen i Göteborg.Och anläggningen fick tummen upp från samtliga på plats.– Det är fantastiskt att man kan gå hit och njuta av den friska luften i stället för att stänga in sig på ett gym, säger Henrik Carlsson, 42.

Ingela, 54, är bäst i Sverige på äldremat

I tisdags vann Ingela Brännehed, 54, den prestigefyllda utmärkelsen Årets seniorkock på en gala i Eriksbergshallen i Göteborg, något som NYHETERsto var först att skriva om.Galan arrangerades av White Guide för att lyfta fram de bästa offentliga måltiderna i Sverige.– Fantastiskt skoj och få den här den uppmärksamheten för något som man verkligen brinner för, säger hon.
Polisgarage byggs om till arrester inför nazistdemonstration
Polisen i Göteborg befarar att det kan bli våldsamheter vid nästa veckas nazistdemonstration. Nu har de byggt om ett garage i polishuset till arrest - med plats för 350 personer, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Göteborg.
Polisens garage byggs om till arrest inför NMR-demonstration
Polishusets garage i Göteborg byggs om till en stor arrest inför nazistiska Nordiska motståndsrörelsens planerade demonstration nästa helg.Detta eftersom polisen befarar en repris av Göteborgskravallerna 2001.Det rapporterar Aftonbladet.– Det blir ett 60-tal burar där nere, säger en källa till tidningen.
Polisen fruktar kravaller – garage byggs om till arrest
Poliser i Göteborg befarar en repris av kravallerna 2001 i samband med nazistdemonstrationen nästa vecka. Nu byggs garaget till polishuset om till arrestlokal med plats för 350 personer. – Det blir ett 60-tal burar där nere, uppger en källa för Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Göteborg.
Singelolycka på bro – skadeläget oklart
På lördagsförmiddagen har räddningstjänsten larmats om en trafikolycka på Älvsborgsbron i Göteborg i riktning mot centrum.– Det är en singelolycka där en bil kört in i mitträcket, vi är precis på plats, säger Rolf Kagelind, larm– och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg vid 10.20-tiden.Skadeläget är oklart.
Polisen utrustas med nytt vapen från USA
Polisen har köpt in nya amerikanska automatvapen till Nationella insatsstyrkan och alla regionala insatsstyrkor i Sverige. I Göteborg och Stockholm har de nya vapnen redan börjat användas av polisen. – Det är ett bra vapen och svensk polis ska ha bra vapen, säger Stefan Hector från polisens Nationella operativa avdelning.
KD: Slå inte sönder simföreningarna
Regeringen satsar på avgiftsfri simskola för barn. Då vill vi varna kommunerna för att göra liknande misstag som det rödgröna styret i Göteborg. Annars riskerar vi att slå sönder den ideellt uppbyggda verksamheten på fler platser runtom i landet, skriver kristdemokraterna David Lega och Roland Utbult.
Mellbergs besked – nobbar Blåvitt
Det blir inget IFK Göteborg för Olof Mellberg.Enligt SportExpressens uppgifter har han meddelat Blåvitt att han inte är intresserad av att bli tränare för klubben.- Inget jag kan kommentera men jag känner ingen stress i tränarfrågan, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
Pojke påkörd utanför skola – förd till sjukhus
En pojke har blivit påkörd av en bil utanför en skola i Göteborg.Enligt polisen har han förts med ambulans till sjukhus.– Han skador betecknas inte som allvarliga, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Här stöttar Simon Engelin bombnazisterna i Göteborg
Här stöttar Simon Engelin, mannen bakom Nordiska motståndsrörelsens demonstration i nästa vecka, bombnazisterna i Göteborg.I helgen tågade han också i den icke tillståndsgivna demonstrationen i centrala Göteborg.– Det är ingenting Expressen har med att göra, säger Engelin.
Två bilar i krock på E6 – trafikstörningar förbi platsen
Två personbilar har krockat vid Örgrytemotet i Göteborg, vid påfarten till E6.Skadeläget är oklart.Enligt räddningstjänsten är det vissa trafikstörningar på platsen.
Läs mer om Göteborg och Örgrytemotet.
Polisen Per dog efter vild rånarjakt på E20
Fyra maskerade män rånade en tobaksbutik på Kaggeledstorget i Göteborg.Under rånarjakten dog polisen Per Nattvide efter att ha blivit påkörd på E20.Nu har de fyra männen dömts för rånet. För tre av dem blir påföljden fängelsestraff och utvisning.
Maria Källsson, Bokmässans vd: Jag förstår att jag verkar fyrkantig
I nästa vecka börjar Bokmässan i Göteborg. Debatten har rasat om högerextrema tidningen Nya Tiders närvaro och i år planerar nazister att demonstrera utanför. DN:s Hanna Fahl möter mässans vd Maria Källsson, som står mitt i stormen.
Slitvargen får sin belöning
GÖTEBORG. Pontus Widerström är en envis 23-åring.Ibland 13:e forward, ofta utlånad.Men han har knutit näven, aldrig gnällt. Bara tränat ännu hårdare.Widerströms nionde säsong i Frölunda kan bli säsongen då han tar den där ordinarie tröjan som han slitit ont för.Pontus Widerström är på många sätt ett föredöme.
Läs mer om Frölunda.
Sänkta straff för bombdåd i Göteborg
Två män får sänkta straff för bombdåd mot meningsmotståndare och asylboenden i Göteborg.
Läs mer om Göteborg.
Dom mot nazister för bombdåd
Åklagaren vill ha strängare straff och domar även för mordförsök. De åtalade vill frias helt. I dag kommer hovrättens dom mot tre män med nazistanknytning som tidigare dömts för tre bombdåd i Göteborg.
Läs mer om Göteborg.
Per Schlingmann: Digitalisering är inte svaret på allt
Kommunikationsexperten Per Schlingmann kom till Webbdagarna Göteborg 2017 för att berätta om ett framtida hyperspecialiserat samhälle där alla har tillgång till samma information och där ett nytt kommunikationslandskap och en ny ekonomisk geografi växer fram.
Nazisterna får domarna för bombserien i Göteborg
Friande domar eller längre straff för att ha försökt spränga ihjäl en städare på ett flyktingboende i Frölunda?I dag avkunnas domarna i hovrätten mot de tre nazisterna Viktor Melin, Jimmy Jonasson och Anton Thulin för den uppmärksammade bombserien i Göteborg.
Mässorna drabbas om Göteborg spärras av
Bokmässorna stärker säkerheten med anledning av nazisternas närvaro i Göteborg. Samtidigt råder oro för att demonstrationer ska stoppa besökare från att ta sig fram. Det är ett hyperkonkret problem, säger Olav Fumarola Unsgaard, projektledare på Bokmassan.
Kvinna gick vilse i naturreservat – hittades efter stor sökinsats
En kvinna i 40-årsåldern försvann vid 20-tiden på torsdagskvällen i Sandsjöbacka naturreservat i Billdal i Göteborg.Polisen har haft en stor sökinsats under natten.Vid halv sextiden på fredagsmorgonen hittades kvinnan av en polishund.– Hon var nedkyld och chockad men i övrigt välbehållen, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region väst.