Göteborg

Falska hantverkare slog till mot bostad

Polisen varnar återigen för falska hantverkare.Nu efter att tre män slagit till mot en fastighet i Lerum, ett par mil utanför Göteborg. Där de på eget bevåg klättrade upp på ett tak och började reparera det.– Det är ett tillvägagångssätt som är återkommande, tyvärr, säger Jenny Widn, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Jenny Widn, Lerum och Väst.

Fotbollssupportrar i bråk: Vill inte medverka i utredningen

På söndagseftermiddagen har polisen ryckt ut på larm om ett större slagsmål i Vasastaden i Göteborg. Enligt vittnen var det runt 30 personer inblandade.– De var borta i stort sett när vi kom dit, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst
Nya stadsdelen som ska lyfta Göteborg
Hyres- och bostadsrätter, studentlägenheter och äldreboenden. Karlastaden på Lindholmen blir en helt ny stadsdel med blandad bebyggelse runt Göteborgs nya landmärke – Karlatornet.Den 73 våningar och 245 meter höga skyskrapan ska rymma 590 lägenheter. I hela området planeras totalt 2 000 bostäder.
Polisinsats – nazister i centrala Göteborg
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen är på plats på Järntorget i centrala Göteborg. Polisen håller bevakning men har inte gjort några ingripanden. Enligt uppgifter till GT så har nazisterna varit hotfulla mot personer som ifrågasätter dem.
Läs mer om Göteborg och Järntorget.

Kidnappare misstänks för knivdåd på centralen

Den unga kvinnan kidnappade under brutala former en kvinna i Göteborg förra året.Offret fick sitt hår avklippt, misshandlades och tvingades att klä av sig naken i kylan.Nu har den dömda kidnapparen gripits och anhållits igen – misstänkt för att på lördagskvällen ha försökt mörda en man på Göteborgs centralstation.
Läs mer om Göteborg.
Här blir den mansfria festivalen verklighet
Emma Knyckare skapade rubriker i somras när hon myntade idn om att dra i gång en mansfri festival efter de inträffade övergreppen på Bråvalla. Nu blir idn verklighet, i Göteborg, skriver GP.
Läs mer om Bråvalla och Göteborg.
Polisen varnar för nya våldsgänget
Det kriminella gänget La Familia, där flera av medlemmarna är dömda för brott, kan vara på väg att slå sig ner i Göteborg.– Vi är väl medvetna om att La Familia försöker etablera sig här, säger Sven Lindgren, polisens expert på kriminella mc-gäng i Västsverige.Gänget har tydliga sympatier med det fruktade mc-gänget Satudarah MC där medlemmarna bland annat svär sin trohet genom en blodsed.
Mansfria festivalen i Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Julstämningen sveper in över Göteborg
Med drygt en månad kvar till julafton sveper julstämningen in över Göteborg.I veckan tändes de årliga ljusen vid posthotellet och på fredagen öppnade Jul på Liseberg för säsongen.– Jag är alltid i julstämning. Man börjar spåna julklappar och julpynt i tid, säger en av lördagens besökare, Louise Petr.
Man knivskuren på Centralstationen – polisen misstänker mordförsök
En man ska ha blivit knivskuren på Centralstationen i Göteborg under fredagskvällen.– En person har gripits och vi har inlett en förundersökning gällande mordförsök, säger polisens presstalesman Jenny Widn.
Vändningen: Han tar över IFK Göteborg
IFK Göteborgs förhandlingar med Dalkurd om Andreas Brännström har strandat. Nu tar Blåvitts tränarjakt en tvärvändning.Enligt GT:s uppgifter blir Poya Asbaghi klubbens nya tränare.Alla parter är överens och det är bara en tidsfråga innan kontraktet kritas på.
Läs mer om Dalkurd och Poya Asbaghi.
Vi krävde långt ifrån en miljon
Förhandlingarna mellan IFK Göteborg och Dalkurd brakade samman.Något som förvånar sportchefen Adil Kizil.– Vi krävde långtifrån en miljon och trodde att vi skulle hitta en lösning, säger han.
Läs mer om Adil Kizil och Dalkurd.
IFK Göteborg är en sjuk patient
IFK Göteborg brottas med en rad olika problem inför 2018 och enligt GP har affären med tränaren Andreas Brännström spruckit.Nu ryter storsponsorn Nils Wiberg ifrån.– Valberedningen har förstört för klubben och så länge den sitter kvar blir det inga extrapengar från oss, säger han.
Hetaste områdena – hit vill flest flytta
Gamlestaden är ett av de områden i Göteborg som är på väg att lyfta rejält.– Det centrala läget och satsningen på nyproduktion bidrar till ett starkt ökat intresse för stadsdelen, säger Robert Laigar, mäklare på Fastighetsbyrån.Även centrala Hisingen och Ale har blivit attraktiva för bostadsköparna.
Kravet kan få Blåvitts tränaraffär att spricka
Andreas Brännström är överens med IFK Göteborg.Problemet?Brännström har kontrakt med Dalkurd – och Blåvitt lyckas inte komma överens med den allsvenska nykomlingen om att köpa loss Brännström.Parterna står så långt från varandra att affären riskerar att spricka, uppger GP.
Rångäng gick till attack – flydde mot skola
Natten till lördagen ska en man ha blivit attackerad av fyra män i Göteborg.Gänget ska ha slagit mannen och försökt råna honom – sen flydde de springande i riktning mot en skola.Ingen är gripen för attacken.
Läs mer om Göteborg.Gänget.
Örjan Ramberg: Jag är inte värre än någon annan
Dramaten-stjärnan Örjan Ramberg, 69, pekas ut och ska vara under internutredning för trakasserier.Föreställningen Försökskaninerna, där han skulle ha medverkat i Göteborg, har ställts in.Nu väljer han att ge sin version av vad som hänt i Expressen och förnekar att han utreds internt – men medger att han ibland brusar upp.– Jag måste givetvis försöka lägga band på mig, säger Ramberg.
Läs mer om Expressen, Göteborg och Ramberg.
Volvochefens kupp – mot Emmanuel Macron
GÖTEBORG. Under några timmar diskuterade EU-ledarna sociala frågor och rättvisa villkor på arbetsmarknaden – utan att fatta några beslut.Sedan tog Stefan Löfven och Frankrikes president Emmanuel Macron bussen till Volvo i Torslanda.
Macron hyllade den svenska modellen i Göteborg
Göteborg. Det har inte varit svårt att se att Emmanuel Macron varit en särskilt välkommen gäst i Göteborg. Den franske presidenten tackade genom med att hylla den svenska modellen. Er modell är väldigt inspirerande för franska människor, sade Macron.
Läs mer om Emmanuel Macron, Göteborg och Macron.
Hårdare frågor i kulisserna på EU-toppmötet
Bakom kulisserna till EU-toppmötet om sociala rättigheter i Göteborg utspelades flera bataljer om gamla och nya stridsfrågor. Inte minst om den politiskt känsliga brittisk-irländska gränsen och vilken stad som ska hysa EU:s läkemedelsmyndighet efter brexit.
Läs mer om EU-toppmötet och Göteborg.
Hamnarbetaren Joakims miljonvinst: Extra gött
I lördags kammade ett gäng lyckliga hamnarbetare i Göteborg storkovan.Veckans lottorad visade sju av sju rätt och arbetskamraterna, som tidigare bara vunnit några hundralappar, blev 3,3 miljoner kronor rikare.– Det är riktigt kul, och det är bra för sammanhållningen, säger Terminalchefen Joakim Fernblad.
Göteborg förvandlades till en spökstad
EU-topparna intog Göteborg, men många Göteborgare verkar ha stannat hemma under fredagen. Gatorna var näst intill folktomma i centrum och vissa butiker valde att hålla stängt.– Det här är nog av de lugnare dagarna, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.
EU-toppmötet lämnar frågor om uppföljning
Göteborg. Statsminister Stefan Löfven var nöjd efter fredagens toppmöte i Göteborg, där EU:s samarbete på de sociala frågorna befästes. Även om riktlinjerna är frivilliga betonade också mötets andra värd, EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker: – Det här är ingen diktsamling, det är ett program.