Göteborg

Föreningen är viktigare än titlar

GÖTEBORG. I morgon håller IFK Göteborg ett avgörande styrelsemöte.Då ska klubben fatta beslut om lagets inriktning kommande år.– Föreningen är viktigare än titlar i det här läget, menar Blåvitts ordförande Frank Andersson.
Läs mer om Frank Andersson.

Hotellstäderskan hittade gömman – i lyxrummet

Hotellstäderskan hittade gängmännens kokaingömma i lyxrummet på Gothia Towers mitt i Göteborg.Bästa SNÖN i Stan, stod det i mass-sms:et i telefonen som låg i rummet.Männen skulle på utflykt – nu hamnar de i fängelse.
Läs mer om Göteborg.Bästa och Stan.
Blåvitt ute efter succspelaren
GÖTEBORG. Eric Larsson, 25, har gjort succ i Gif Sundsvall och jagas av utländska klubbar.Men även IFK Göteborg är ute efter högerbacken, enligt GT:s uppgifter.
Läs mer om Gif Sundsvall.
Moped och lastbil i olycka på Götaälvbron
En moped och en lastbil ska vara inblandade i en olycka vid Götaälvbron i Göteborg.– Mopedisten ska ha sladdat och hamnat under lastbilssläpet, säger Hans Lippens vid polisen.
Läs mer om Götaälvbron och Göteborg.

Två lastbilar i krock vid IKEA – stora trafikstörningar

Två lastbilar har kolliderat i närheten av Ikea på Hisingen i Göteborg.Initialt ska ingen person ha kommit till skada men olyckan påverkar trafiken i området.– Så är det men man försöker flytta undan bilarna, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Bara oavgjort för Blåvitt – och på tisdag väljer klubben väg
GÖTEBORG.Visslingar och burop från fansen mötte IFK Göteborg efter 1–1 mot Elfsborg. På tisdag har klubben styrelsemöte och väljer väg inför framtiden.
Läs mer om Blåvitt och Elfsborg.
JUST NU: Följ Rod Stewart live i Göteborg
I kväll spelar Rod Stewart live i Göteborg. Expressens Anders Dahlbom är på plats och rapporterar live - här kan du också se livebilder från konserten.
Läs mer om Göteborg och Rod Stewart.
Delad pott i Västderbyt - efter mardrömsstarten
Issam Jebali fick chansen att frälsa Elfsborg i den 73:e minuten. Jebali fick ett öppet läge att lägga in 2-1 för gästerna - men avslutet gick utanför stolpen. Matchen slutade 1-1 vilket innebär att IFK Göteborg har 14 raka hemmamatcher utan förlust mot rivalerna Elfsborg.– Det var en svår match, säger Issam Jebali till C More.
Stor vattenläcka i Göteborg - trafiken leds om
En omfattande vattenläcka på Hisingen i Göteborg ställer till stora problem söndag eftermiddag.– Vi håller på att lägga o trafiken för en mängd busslinjer just nu, uppger man på Västtrafiks störningsjour.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Misstänkt föremål hittat på Landvetter
Ett misstänkt föremål har hittats vid en hamburgerrestaurang på Landvetters flygplats utanför Göteborg.Restaurangen är utrymd.– Det är en polisiär fråga nu. På deras inrådan är restaurangen tömd, säger Adam Ekman, vid Swedavias pressjour.
Här är IFK Göteborgs grymma statistik mot Elfsborg hemma
2003 sköt Lasse Nilsson Elfsborg till seger i Göteborg.Sedan dess har inte Blåvitt förlorat en enda match på hemmaplan mot boråsarna.
Följ Håkan Hellströms konsert i Berlin live
Först erövrade han Manhattan – nu tar han Berlin. I kväll har Känn ingen sorg för mig Göteborg–sångarens nya turn Rullande Åska premiär i Neukölln. Sedan väntar spelningar på bland annat Ullevi i Göteborg och Stadion i Stockholm.
Så ska ny specialstyrka stoppa knarkhandeln
Drogförsäljning på öppen gata har blivit ett allt vanligare inslag i centrala Göteborg.Nu storsatsar polisen med en specialgrupp för att få slut på knarket.– Jag har varit polis i många år men jag är väldigt bekymrad över den mängd narkotika som finns ute i samhället. Vi måste agera, säger Anders Börjesson, chef för Citypolisen i Göteborg.
Man knivskuren vid bråk på balkong
En man har knivskadats efter ett bråk mellan två män på en balkong i Kortedala i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.
Två våldsamma rån – stryptag och slag i huvudet
Två våldsamma mobilrån har skett i Göteborg under tidiga lördagsmorgonen.Ett offer brottades ned och ett annat fick ett slag i huvudet.– Totalt har vi gripit fyra personer, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region Väst.
Larm om smitningsolycka – barn i ena bilen
Två bilar har kolliderat vid Gullbergsvass i Göteborg på fredagskvällen, uppger polisen.Föraren till den ena bilen uppges i larmet ha stuckit från platsen.– Det verkar eventuellt vara så ja, säger Göran Carlbom, på polisen i Göteborg.Kvar i den andra bilen finns sex personer, varav några är barn.
Beväpnad huligan till hämndattack på krog
I bar överkropp och med kniven höjd i luften stormar fotbollshuliganen tillbaka in på Källarn bar i Göteborg.Sedan högg han sitt offer – som hämnd för att han kastat ölsejdlar i ansiktet på honom.Nu döms han till fängelse i tre år och åtta månader.
Läs mer om Göteborg.Sedan och Källarn.
Hit åker Frölunda för att bli starkare
GÖTEBORG. Frölunda lämnar Sverige.Nu väntar en veckas stenhård träning – på Kreta.– Alla får en exklusiv och intensiv vecka, spelare som ledare, i sol och värme, säger Frölundas fystränare Pär Edlund.
Kvinna åtalas för knivmord
Kvinnan greps efter en olycka på E6 söder om Göteborg, sedan hon bland annat ska ha hotat andra bilister med en hammare. Två dagar senare hittades en äldre släkting till henne död utanför Kungsbacka.
Läs mer om Göteborg och Kungsbacka.
Gjorde mig definitivt inte speciellt bekväm
Efter ett uttalande från Mats Gren blev Kenny Stamatopoulos utpekad som spelaren som hade blivit approcherad av matchfixare inför mötet mellan AIK och IFK Göteborg.Nu har AIK-målvakten berättat om hur han reagerade på Grens utspel.– Det gjorde mig definitivt inte speciellt bekväm inför matchen, säger Stamatopoulos till Dagens nyheter.
Läs mer om AIK.
Grov misshandel på nattklubb i natt
En man i 20-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel i natt på en nattklubb på Avenyn i Göteborg.Mannen hade slagit en flaska i huvudet på en annan man.– Tar flaskan på fel sätt kan den definitivt vara ett mordvapen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Carlos öppnar – för allsvensk återkomst
Carlos Strandberg laddar upp på hemmaplan inför sommarens U21-EM i Polen.I Göteborg håller han i gång med sin förra klubb BK Häcken.Nu öppnar han för återkomst till klubben, och det tidigare än vad många kanske förväntat sig.– Ah. Om fyra, fem år är jag klar, säger han till Fotbollskanalen.
Läs mer om Fotbollskanalen och Polen.I.
Stort polispådrag i Strömstad
Polispatruller i Strömstad och insatsstyrkan från Göteborg har skickats till Strömstad efter flera larm om två personer beväpnade med yxa och pistol.
Läs mer om Göteborg och Strömstad.
Man pistolrånad på spårvagn – rånare flydde platsen
En man blev natten mot torsdag rånad på en spårvagn i centrala Göteborg.En av rånarna visade upp en pistol som han hade i byxlinningen – och flydde sedan med sitt byte.–Han hoppade av vagnen och sågs springa från platsen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.
Tåg mot Göteborg drabbat av fordonsfel
På onsdagseftermiddagen avgick ett tåg från Stockholm mot Göteborg. Det skulle ha varit framme 19.30.Vid 21.30 stod tåget fortfarande helt stilla vid Flen efter ett fordonsfel, uppger Trafikverket.– Det har varit vagnar med 40 graders värme, säger Charlotte Norrby, en av resenärerna på tåget.