Göteborg

IFK Göteborg nära att värva succförsvarare

IFK Göteborg är nära att göra klart med en ny försvarare.Enligt SportExpressens uppgifter vill Blåvitt värva Brommapojkarnas mittback Carl Starfelt - där klubben varit i kontakt med både BP och spelaren under en längre tid.22-åringen sitter på ett utgående kontrakt och är fri att skriva på för en ny klubb redan i sommar och sedan lämna BP efter säsongen.- Jag vill inte kommentera några namn men vi tittar på att stärka upp mittbackssidan, säger sportchefen Mats Gren.
Läs mer om Blåvitt och Carl Starfelt.

Martin vet alla mina fulsidor och jag hans

Hanna Hedlund la musikalkarriären på hyllan när hon fick barn, men nu är hon tillbaka i Spanska flugan i Göteborg. Hon är inne i ett bra träningsflow – där yogan står för lugnet och boxningen är terapi. – Man måste ta plats och det går att anamma i resten av sin vardag också.
Läs mer om Göteborg och Spanska.
Ygeman festivaltalar på Way Out West trots skandalen
I går fick Anders Ygeman (S) lämna posten som Sveriges inrikesminister, men han kommer ändå att tala under årets Way Out West i Göteborg, meddelar festivalen.
Läs mer om Göteborg och Way Out West.
Nazister överklagar domarna för bombåden
Viktor Melin, 23, och Jimmy Jonasson, 51, som dömdes till långa fängelsestraff för de uppmärksammade bombdåden i Göteborg överklagar nu domarna.I sina överklaganden vill de frikännas helt.Under onsdagen överklagade åklagaren samma domar, och ville se längre fängelsestraff för de båda.
Läs mer om Göteborg och Jimmy Jonasson.

Nazister överklagar bombdomar

Två av de tre män som dömdes till långa fängelsestraff för de uppmärksammade bombdåden i Göteborg överklagar nu domarna.
Läs mer om Göteborg.
Miljonregnet över Håkan Hellström
Håkan Hellström avslutar superturnn med dubbla Ullevispelningar – sen tar han en paus från musiken.Men miljonerna fortsätter att regna över Håkan Hellström – artisten väntas dra in drygt 50 miljoner kronor bara på spelningarna i Göteborg.Då tillkommer intäkterna från hans sommarturn.– Omkring 300 000 personer kommer ha sett Håkan spela innan sommaren är slut, säger Niklas Westergren som är marknadschef på konsertarrangören FKP Scorpio Sverige.
Man vaknade under inbrott – tjuv flydde genom fönster
En man i Göteborg vaknade under ett pågående inbrott.Tjuven befann sig i köket, men hoppade snabbt ut genom fönstret när han blivit upptäckt.Ingen har gripits, uppger polisen.
Läs mer om Göteborg.
Hjälmtjuv ångrade sig – efter tolv år
Efter mer än ett decennium hann samvetet i kapp. Hos polisen i Göteborg har en mc-hjälm dykt upp – tillsammans med en handskriven lapp, uppmärksammar GT.
Läs mer om Göteborg.
Vi räknar med honom, försiktigt
Lias Andersson hoppas på NHL-spel redan i höst.Frölundas sportchef Fredrik Sjöström berättar att han är försiktigt optimistisk när det kommer till spel i Göteborg i vinter för 18-åringen.– Vi har inte skrivit av honom eller någonting sådant utan han ingår i våra planer, säger han.
Läs mer om Fredrik Sjöström och Göteborg.
Ministern som visste för lite får ta tåget hem
Den starka kvinnan från Göteborg blev ministern som visste för lite. Anna Johansson var ett överraskningsnamn i regeringen men det är ingen överraskning att hon får lämna sin post.
Läs mer om Göteborg.
Långa köer efter lastbilskrock
Två lastbilar har kolliderat på E6 i Göteborg. Enligt polisen ska ingen ha skadats vid händelsen, men det råder lite störningar i trafiken vid olycksplatsen.– Räddningstjänsten är på plats och ska flytta på lastbilarna, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region väst.
Läs mer om Göteborg och Peter Adlersson.
Spelartruppen bekräftar: Fanns ett missnöje med Gren
Det stormar rejält i IFK Göteborg.Nu går spelartruppen ut och bekräftar att det fanns ett missnöje med sportchef Mats Gren.– Vi tog upp det med Mats själv och sedan med styrelsen, säger Tobias Hysn till Fotbollskanalen.
Läs mer om Fotbollskanalen och Gren.
Stor polisinsats – insatsstyrkan är på plats
Polisen har spärrat av ett område i västra Göteborg där det pågår en polisinsats.Insatsstyrkan och hundpatruller ska finnas på plats.– Det är en person som inte riktigt vill bli gripen som ska gripas, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Peter Adlersson och Väst.
Två personrån under natten – gärningsmän hotade med kniv
Två personer blev rånade vid bankomater i Göteborg under natten till torsdagen.Vid båda tillfällen ska rånarna verbalt ha hotat med att de bar kniv.Offren blev av med plånböcker och mobiltelefoner – ett offer tvingades också att ta ut pengar från bankomaten.
Läs mer om Göteborg.
Här slår polisen till mot Bandidos näste
Baren är fylld med sprit – och på andra våningen ska det finnas ett vaktrum.Här är polisens egna bilder inifrån Bandidos lokaler mitt i Göteborg.I jakten på narkotika slog de till med full kraft mot en man som själv anser sig vara en go gubbe som bara förberedde för fest.
Läs mer om Göteborg.I.
Polisman dog – tre häktade för rån
Tre män som misstänks för ett rån mot en tobaksaffär i Göteborg har häktats. I samband med rånet blev en polisman påkörd och dog när han skulle korsa E20 i jakt på gärningsmännen.
Läs mer om E20 och Göteborg.
Allting pekar på ett utvidgat självmord
Den 51-årige man som misstänkts för att ha mördat sin fru och sina tre små barn i Gårdsten i Göteborg har släppts på fri fot. – Allting pekar på att det är ett så kallat utvidgat självmord, säger åklagaren Helena Treiberg Claeson.
Klubbikoner går in i Blåvitts tränarstab
Klubblegendaren Torbjörn Nilsson har redan gått in i ledarstaben – nu kommer ytterligare två profiler att adderas.Hjalmar Jonsson och Thomas Olsson kliver in som assisterande tränare i IFK Göteborg.– Det är tryggast så här, säger sportchef Mats Gren.
Tre män häktade för rån – polisen Per dog i jakten
Polisen Per Nattvide, 43, blev påkörd när han jagade fyra rånare som slagit till mot en tobaksbutik på Kaggeledstorget.På onsdagen häktades tre unga män, två 18-åringar och en 24-åring, misstänkta för rånet, rapporterar P4 Göteborg.Den 16-åring som också greps i samband med rånet begärdes inte häktad på grund av sina låga ålder.
Läs mer om Kaggeledstorget.På och Per.
Blåvitt-upproret: De kräver hans avgång
GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg skakas av en intern maktkamp.Enligt uppgifter till GT har ordföranden Frank Andersson försökt få sportchefen Mats Gren sparkad – utan att lyckas.Och nu har styrelsen tappat förtroendet för Andersson.– Jag har inga kommenterar till det, säger han.Samtidigt kliver flera supportergrupperingar ut med anklagelser mot Frank Andersson och kräver hans avgång.
Läs mer om Andersson och Frank Andersson.
Åklagaren överklagar bombdådsdomar
Efter det uppmärksammade bombdåden i Göteborg, som utfördes av tre män med kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, väljer nu åklagaren att överklaga två av domarna, skriver P4 Göteborg.Åklagaren vill se längre fängelsestraff för Viktor Melin, 23, och Jimmy Jonasson, 51 som friades från misstakarna om mordförsök.
Amerikanska förstärker Göteborg
Damallsvenska Göteborg fortsätter att förstärka truppen i kampen om ett nytt kontrakt i damallsvenskan.
Läs mer om Göteborg.