Göteborg

Larm om skottlossning i Göteborg

Polisen söker efter personer som varit inblandade i en skottlossning i Askim i Göteborg på söndagskvällen. -Vi har påträffat tomhylsor på platsen, oklart i vilken omfattning, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larm om skottlossning i Göteborg

Läs mer om Göteborg.

JUST NU: Larm om skottlossning

Polisen har larmats om en skottlossning i Askim i Göteborg. Flera polispatruller finns på platsen.– Vi har hittat tecken som tyder på att det har skjutits på plats, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.
Åsikter före fakta, från höger till vänster
Vetenskapsfestivalen i Göteborg genomfördes förra veckan. Under förra helgen genomfördes också en manifestation för vetenskap och mot "alternativa fakta" på flera platser i Sverige. Båda är nog välbehövliga.
Läs mer om Göteborg och Sverige.
Hysns kritik mot Blåvitt: Inte nära
IFK Göteborg föll tungt i klassikermötet mot AIK.Tobias Hysn var besviken efteråt och menar att laget fortfarande har en bit kvar.– I dag var vi inte nära, säger Hysn.
Läs mer om Blåvitt och Hysn.
AIK:s Kristoffer Olsson och Stefan Silva sänkte IFK Göteborg
AIK vann hemma mot IFK Göteborg i Allsvenskan i fotboll med 2-0 (1-0). Kristoffer Olsson och Stefan Silva gjorde ett mål var för AIK. För AIK gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan IFK Göteborg är på nionde plats.
Läs mer om AIK, Allsvenskan och Stefan Silva.
JUST NU: Blåvitt chanslöst på Friends - AIK jagar Hammarby
AIK var numret för stort för IFK Göteborg på Friends Arena under söndagen och vann tämligen enkelt med 2-0. Stefan Silva och Kristoffer Olsson slog till med varsitt drömmål. Tätt före säsongsstarten värvade AIK in Robin Jansson från Oddevold.
Makdemonstration av AIK – var klasskillnad
Segern mot IFK Göteborg var inget annat en maktdemonstration från AIK:s sida.Än mer imponerande blir segern med tanke på den svartgula skadehärva som Rikard Norling måste förhålla sig till.Nu var det bredden som avgjorde mot Blåvitt - men så många mer skador tål inte AIK.
Läs mer om AIK, Blåvitt och Rikard Norling.
Silva med drömmål i dyrköpt AIK-seger
Han kom, han stod för ett drömmål och han byttes ut med skadekänning. Stefan Silvas allsvenska debut i AIK-tröjan varade bara i 20 minuter men nyförvärvet hann ändå med att stå i centrum när AIK vann hemma mot IFK Göteborg med 2–0.
Läs mer om AIK.
Skadedrabbat AIK slog Göteborg
Stefan Silva kom in lika abrupt som han fick lämna planen. Han hann ändå med ett drömmål under sina första 20 allsvenska minuter i en AIK-tröja. Kristoffer Olssons mål var värt att rama in även det. AIK-offensiven glänste i 2–0-segern mot IFK Göteborg.
Läs mer om Göteborg.
AIK vann – efter Silvas drömmål
AIK hänger med i toppstriden. Mot IFK Göteborg blev det säkra 2-0 och Stefan Silva fick göra sitt första allsvenska mål för de svartgula. En vänsterpärla i krysset.– Jag ville visa Sverige vad jag går för, säger Silva till C More.
Läs mer om C More, Silva, Stefan Silva och Sverige.
JUST NU: Gnagets mardröm - succéaffären ut på bår
AIK har redan Jesper Nyholm långtidsskadad och Nils-Eric Johansson tvingades i februari sluta med fotbollen på grund av hjärtfel. Som om det inte vore nog skadade sig Robert Lundström olyckligt hemma mot IFK Göteborg och bars ut på bår.
JUST NU: Silva ger AIK ledningen med galet konstmål
Stormatch i allsvenskan när AIK tar emot IFK Göteborg på Friends Arena. Matchen började tungt för AIK. Robert Lundström fick kliva av redan efter en knappt kvarts spel med knäsmärtor. Det skulle dock bli roligare fem minuter senare.
Läs mer om AIK.
AIK:s nya mardröm – han bärs ut på bår
AIK har haft otroliga skadebekymmer i backlinjen. Mot IFK Göteborg var olyckan framme igen.Robert Lundström vred sig i plågor och blev utburen på bår i den åttonde minuten.
Sviten sprack men Bajen fortfarande obesegrat
GÖTEBORG. Hammarbys segersvit sprack, men laget är fortfarande obesegrat efter fem allsvenska omgångar. Det blev 2–2 mot Häcken på i en svängig och underhållande fotbollsmatch.
Läs mer om Bajen och Häcken.
JUST NU: Så startar AIK och Blåvitt i stormötet
Stormatch i allsvenskan när AIK tar emot IFK Göteborg på Friends Arena. Startelvor: AIK: Linnér: Milosevic, Karlsson, Jansson - Lundström, Salétros, Adu, Olsson, Lindkvist - Goitom, Yasin.
Räds inte Blåvitt - stor självsäkerhet i AIK-lägret
Klassikermöte i kväll mellan AIK och IFK Göteborg på Friends Arena. För Rasmus Lindkvist ska det vara tre poäng för de svartgula. - Vi ska vinna den matchen. I mina ögon är vi absolut favoriter, säger vänstervingen till Expressen.
Läs mer om AIK, Blåvitt och Expressen.
I mina ögon är vi absolut favoriter
Ett klassikermöte mellan AIK och IFK Göteborg stundar.I AIK-lägret ser man sig som självklara favoriter inför.– Vi ska vinna. I mina ögon är vi absolut favoriter, säger Rasmus Lindkvist.
Läs mer om AIK.
M-toppen twittrade ut högerextremistisk källa
Allianspartiernas gruppledare i Göteborg Jonas Ransgård, M, kritiseras för att ha publicerat en tweet om Hyresgästföreningens nye ordförande –med en länk till ett högerextremistiskt uppslagsverk på internet.– Det gick lite fort där, säger Ransgård.S-toppen Ann-Sofie Hermansson är inte sen att pika agerandet på Twitter.
Läs mer om Ransgård.S-toppen och Twitter.
"Samtalet måste spegla det som faktiskt byggs"
Hur skapar man tillit hos medborgarna och får så många som möjligt med på tåget när det ska byggas nytt? Lisa Bomble som har forskat om medskapande på Chalmers i Göteborg tror inte på genvägar.
Läs mer om Göteborg.
S-styrets uppgång och fall i Göteborg
Olof Palme lockade publik som rockstjärnorna på Ullevi när han 1:a majtalade sen kom en tid när nästan halva stan röstade på Göran Johanssons parti.I dag är läget ett helt annat för Socialdemokraterna i Göteborg.– Jag tror det handlar om debatten kring Västlänken och trängselskatten till väldigt stor del, säger nestorn Sven Hulterström, ledande socialdemokrat under tre decennier.
IFK Göteborg får tufft att slå AIK...
Topptipset 22 aprilSpelstopp: 14.59.Spelexpert: Eskil Hellberg
Läs mer om AIK.
Fint behandlad – tror inte att jag skulle fira
GOTEBORG. Förra året drog Amin Affane, 24, in två frisparkar för AIK. Båda mot IFK Göteborg. Han gör gärna mål mot sin förra klubb när lagen möts på Friends arena i kväll. – Jag hade två roliga, lärorika år i AIK. Men när vi möts vill jag verkligen ha med alla tre poängen hem, säger mittfältaren.
Läs mer om AIK och Amin Affane.