Göteborgs posten

Poliser i Kungälv besköts av raketer

Poliser i Kungälv norr om Göteborg attackerades på söndagskvällen av raketer. Polisen inledde en insats med bland annat helikopter för att hitta ungdomarna som låg bakom angreppet, skriver Göteborgs-Posten.

Minst nio lastbilar i brand vid Icas lager

Minst nio lastbilar brinner på en parkering vid Icas centrallager i Ytterby i Kungälv, och branden kan spridas till fler bilar innan den är under kontroll, skriver Göteborgs-Posten.
Ung kvinna kraschade med fyrhjuling
En kvinna i 20-årsåldern klämdes fast under en fyrhjuling när hon kraschade mot en bergvägg nära Hunnebostrand i Bohuslän. Kvinnan var medvetslös när hon först fick hjälp av privatpersoner, uppger SOS Alarm för Göteborgs-Posten.
SD-topp polisanmäld av partikollega
Det råder fullskaligt krig inom Sverigedemokraterna i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Fängelse för snusfiffel i mångmiljonklass

Snus kördes in och ut ur Sverige och staten lurades på punktskatt för 200 ton snus – vilket motsvarar 76 miljoner kronor. Bakom det avancerade fifflet ligger flera personer, varav en 70-årig kvinna och hennes son som döms till fängelse i fem respektive sex år för grovt skattebrott., rapporterar Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Sverige.
Två misstänkta för bombdåd i Göteborg släppta
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts, enligt Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Två släppta för bombdåd i Göteborg
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts.Det skriver Göteborgs-Posten under måndagskvällen.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Båt brinner i centrala Göteborg
En 30 meter lång båt står i brand i centrala Göteborg.Enligt Göteborgs-Posten ska båten ligga förtöjd vid Gullbergs kaj.– Vi har 18 brandmän på platsen, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.
Sjöstedts son gjorde en Trump i syslöjden
När Jonas Sjöstedts son Tor, 9, kom hem från skolan hade han en överraskning: Donald Trump – tillverkad i syslöjden. – Jag tyckte att den var väldigt fin och väldigt lik, säger Vänsterledaren till Göteborgs-Posten.
Sävehof tappar skyttekungen
Sävehof handboll tappar sin skyttekung Olle Forsell-Schefvert till tyska Wetslar till nästa säsong, skriver Göteborgs-Posten.
Centern på väg att gå om Moderaterna
Centerpartiet får sitt största väljarstöd på 34 år i en Sifo-mätning, som publiceras i SvD och Göteborgs-Posten. Fortsätter trenden i opinionen kan M-ledaren Anna Kinberg Batra snart vara omkörd som ledare för det största borgerliga partiet.
Chefen på Göteborgs naturhistoriska museum sparkas
Hans Peter Dahlgren, museichef på Göteborgs naturhistoriska museum har sparkats från sin tjänst, vilket Göteborgs-Posten var först med att skriva om.Det sker efter flera skakiga år där tidigare chefer kritiserats efter anklagelser om bland annat korruption.Museet bekräftar uppgiften.– Du får ringa senare, säger Hans Peter Dahlgren för att sedan lägga på luren.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Abbas Zarrinpour, S, lämnar sina uppdrag efter granskning
Abbas Zarrinpour (S) avgår från sina uppdrag i regionen och i Göteborgs stad efter en granskning av Göteborgs-Posten.– Abbas och jag har haft samtal under en tid. I dag meddelade han att han lämnar alla sina uppdrag, av hänsyn till partiet och sin familj, säger Eva-Marie Rasmusson, förste ombudsman i partidistriktet till GP.
Gängmedlem anställdes som vikarie på dagis
En man i 20-årsåldern togs nyligen in som timvikarie på en förskola på Hisingen.Detta trots att han betecknas som grovt kriminellt.– Enligt vår bedömning har den här personen tydliga kopplingar in i grov organiserad brottslighet i Biskopsgården, säger Erik Nord, högste chef för polisen i Storgöteborg, till Göteborgs-Posten.Gängmedlemmen kändes igen av en ledig polis som skulle hämta sitt barn på det aktuella dagiset.
Fick 3,5 år fängelse för dopningsbrott
En man i 40–årsåldern döms till tre och ett halvt års fängelse för dopningsbrott av Göteborgs tingsrätt. Mannen har importerat och paketerat dopningsmedel från Hongkong. Tullen har gjort ett jättebeslag på 1,9 miljoner doser om fem milligram aktiv substans, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Hongkong.
Spårvagnsförare misshandlad i Göteborg
En spårvagnsförare har misshandlats i Göteborgsstadsdelen Angered, och polisen söker efter minst två gärningsmän, rapporterar Göteborgs-Posten.
Spårvagnsförare misshandlad av gäng
En spårvagnsförare har misshandlats av flera personer i Angered, uppger Göteborgs-Posten.– Vi har patruller på plats somsöker efter fler än två gärningsmän, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl på polisen Väst till tidningen.
Läs mer om Angered, Göteborgs-Posten och Väst.
Container med 66 kilo sprängämnen hittad i Göteborg
Efter ett tips hittade polisen i Göteborg en container med tiotals kilo sprängämnen, skriver Göteborgs-Posten. Enligt tidningen misstänker polisen att containern tillhör en av de större grupperingarna i Göteborgs undre värld.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Smuts och mögel på HVB-hemmen
De kommunala HVB-hemmen i Göteborg har många brister.Miljöförvaltningen har inspekterat och hittat mögel, smuts och bristande kunskaper.Bara två boenden var felfria.– Det är naturligtvis inte bra. Nästan alla verksamheter vi inspekterat har delar de måste förbättra, säger Yusra Moshtat, inspektör på miljöförvaltningen till Göteborgs-Posten.
Räkpriset skyhögt – mitt i lönehelgen
Lönen har trillat in på kontot hos många och det finns inga julklappar längre som behöver inköpas.Men är du sugen på att fria med räkfrossa eller kanske med havskräftor får du vara beredd på att langa upp många sedlar – priset är skyhögt.Anledningen? Tillgångsbrist, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Sverige ansöker inte om EM 2024
Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer inte att ansöka om att arrangera fotbolls-EM för herrar 2024. Beslutet fattades under ett möte i Köpenhamn under fredagen, skriver Göteborgs-Posten.
Sverige ansöker inte om fotbolls-EM 2024
FOTBOLL. Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer inte att ansöka om att arrangera fotbolls-EM för herrar 2024. Beslutet fattades under ett möte i Köpenhamn under fredagen, skriver Göteborgs-Posten.
Kvinna och barn räddade ur eldsvåda
En kvinna och ett spädbarn räddades ur lågorna på tredje våningen vid en brand i ett hyreshus i centrala Varberg, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Varberg.
Grundstött fartyg i Göta älv tar in vatten
Ett lastfartyg har gått på grund i Göta älv strax norr om slussarna i Lilla Edet, skriver Göteborgs-Posten.
HD säger nej till Kent Ekeroth
Högsta domstolen (HD) beviljar inte Kent Ekeroth prövningstillstånd för hans anspråk på högre ersättning från Göteborgs-Posten, uppger P4 Göteborg.