Göteborgs posten

Glädjebeskeden som får Göteborg att jubla

Byggboom, starka försäljningssiffror och företag som vill anställa.Det är högkonjunktur i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.– Läget är mycket bra, säger samhällsanalyschefen Mats Granr till GP.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.

Tusentals p-platser försvinner i Göteborg

När Västlänken och andra projekt byggs försvinner omkring 7 000 parkeringsplatser.I centrala Göteborg är det mer än varannan p-plats, skriver Göteborgs-Posten.– Om vi vill vara en attraktiv besöks- och turiststad måste vi hitta lösningar, säger Maria Stenström, vd på Göteborgs stads parkeringsbolag, till tidningen.
HV71-talang till Frölunda
Hockeytalangen Lias Andersson lämnar HV71 för Frölunda – där han får pappa Niklas tröjnummer 24, rapporterar Göteborgs-Posten. Frölunda har dessutom värvat backen Adam Almqvist från HV:s guldtrupp.
Råttorna håller på att ta över Göteborg
Giljotiner, fällor och gift – där är Göteborgs vapen för att få bot med det växande råttproblemet i staden.På sina håll har marken gnagts sönder av de svansprydda djuren och park- och naturförvaltningen utövar i dag råttbekämpning på 52 platser, vilket kan jämföras med förra årets 36, skriver Göteborgs-Posten.Det pågår en kamp i Göteborg. I ena ringhörnan staden – i den andra – råttorna.

Kvinna allvarligt skadad efter olycka på Åbytravet

En kvinna har skadats i samband med hästhoppningstävlingar på Åbytravet under lördagseftermiddagen.– Hon är allvarligt skadad och har kommit in från travet i eftermiddags, Katarina Yngvesson på Sahlgrenska sjukhusets pressjour till Göteborgs-Posten.
Kontrollanter ska stoppa fusk med bidrag
Kontrollanter införs i Göteborg för att stoppa fusk med bidrag.Moderatpolitikernas förslag röstades igenom i går av kommunstyrelsen.– Ett effektivt sätt att motverka bidragsfusk, säger oppositionsrådet Jonas Ransgård, M, till Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Vd:n för Göteborg Stads Leasing AB får sparken
Ove Erikson får nu sparken från sin post som vd för Göteborg Stads Leasing AB.Beskedet kom på onsdagskvällen från styrelsen.– Vi har avslutat vd:ns jobb. Han lämnar med omedelbar verkan, säger Mats Arnsmar (S), styrelseordförande i Göteborgs Stads Leasing AB, till Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Beväpnad och maskerad man stoppade buss
En maskerad och beväpnad man har försökt tränga sig in i en buss på Hisingen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.Polisen har gripit en person.
Brand i byggnad vid Ica i Billdal
Det brinner i en byggnad vid Ica Kvantum i Billdal.Enligt Göteborgs-Posten brinner det i en vägg.
Kritik efter SVT:s beslut att stoppa programmet
Trots närmare 900 000 tittare per avsnitt blir det ingen mer säsong av Det stora fågeläventyret på SVT, skriver Göteborgs-Posten. Nu möts beslutet av stark kritik. – Det är jättetråkigt. Man kan nästan undra om SVT inte förstod att det skulle bli så populärt, säger programmets domare Gigi Sahlstrand till GP.
Två patienter döda efter läkarbesök
Två patienter har dött av läkemedelsförgiftning kort efter att ha besökt en läkare på en vårdcentral i Göteborg. Läkaren är nu delgiven misstanke om vålande till annans död alternativt tjänstefel, efter en granskning av Göteborgs-Posten och SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Poliser i Kungälv besköts av raketer
Poliser i Kungälv norr om Göteborg attackerades på söndagskvällen av raketer. Polisen inledde en insats med bland annat helikopter för att hitta ungdomarna som låg bakom angreppet, skriver Göteborgs-Posten.
Minst nio lastbilar i brand vid Icas lager
Minst nio lastbilar brinner på en parkering vid Icas centrallager i Ytterby i Kungälv, och branden kan spridas till fler bilar innan den är under kontroll, skriver Göteborgs-Posten.
Ung kvinna kraschade med fyrhjuling
En kvinna i 20-årsåldern klämdes fast under en fyrhjuling när hon kraschade mot en bergvägg nära Hunnebostrand i Bohuslän. Kvinnan var medvetslös när hon först fick hjälp av privatpersoner, uppger SOS Alarm för Göteborgs-Posten.
SD-topp polisanmäld av partikollega
Det råder fullskaligt krig inom Sverigedemokraterna i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Fängelse för snusfiffel i mångmiljonklass
Snus kördes in och ut ur Sverige och staten lurades på punktskatt för 200 ton snus – vilket motsvarar 76 miljoner kronor. Bakom det avancerade fifflet ligger flera personer, varav en 70-årig kvinna och hennes son som döms till fängelse i fem respektive sex år för grovt skattebrott., rapporterar Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Sverige.
Två misstänkta för bombdåd i Göteborg släppta
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts, enligt Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Två släppta för bombdåd i Göteborg
Båda personerna som förra veckan blev misstänkta i utredningen kring bombattentaten i Göteborg har släppts.Det skriver Göteborgs-Posten under måndagskvällen.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Båt brinner i centrala Göteborg
En 30 meter lång båt står i brand i centrala Göteborg.Enligt Göteborgs-Posten ska båten ligga förtöjd vid Gullbergs kaj.– Vi har 18 brandmän på platsen, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.
Sjöstedts son gjorde en Trump i syslöjden
När Jonas Sjöstedts son Tor, 9, kom hem från skolan hade han en överraskning: Donald Trump – tillverkad i syslöjden. – Jag tyckte att den var väldigt fin och väldigt lik, säger Vänsterledaren till Göteborgs-Posten.
Sävehof tappar skyttekungen
Sävehof handboll tappar sin skyttekung Olle Forsell-Schefvert till tyska Wetslar till nästa säsong, skriver Göteborgs-Posten.
Centern på väg att gå om Moderaterna
Centerpartiet får sitt största väljarstöd på 34 år i en Sifo-mätning, som publiceras i SvD och Göteborgs-Posten. Fortsätter trenden i opinionen kan M-ledaren Anna Kinberg Batra snart vara omkörd som ledare för det största borgerliga partiet.
Chefen på Göteborgs naturhistoriska museum sparkas
Hans Peter Dahlgren, museichef på Göteborgs naturhistoriska museum har sparkats från sin tjänst, vilket Göteborgs-Posten var först med att skriva om.Det sker efter flera skakiga år där tidigare chefer kritiserats efter anklagelser om bland annat korruption.Museet bekräftar uppgiften.– Du får ringa senare, säger Hans Peter Dahlgren för att sedan lägga på luren.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Abbas Zarrinpour, S, lämnar sina uppdrag efter granskning
Abbas Zarrinpour (S) avgår från sina uppdrag i regionen och i Göteborgs stad efter en granskning av Göteborgs-Posten.– Abbas och jag har haft samtal under en tid. I dag meddelade han att han lämnar alla sina uppdrag, av hänsyn till partiet och sin familj, säger Eva-Marie Rasmusson, förste ombudsman i partidistriktet till GP.
Gängmedlem anställdes som vikarie på dagis
En man i 20-årsåldern togs nyligen in som timvikarie på en förskola på Hisingen.Detta trots att han betecknas som grovt kriminellt.– Enligt vår bedömning har den här personen tydliga kopplingar in i grov organiserad brottslighet i Biskopsgården, säger Erik Nord, högste chef för polisen i Storgöteborg, till Göteborgs-Posten.Gängmedlemmen kändes igen av en ledig polis som skulle hämta sitt barn på det aktuella dagiset.