Göteborgs posten

GP direktsänder Göteborgsvarvet

Göteborgs-Posten fortsätter satsningen på lokalt innehåll och livesänt material och tar över direktsändningen av Västsveriges stora löparfest.
Läs mer om Göteborgsvarvet.

Villkorlig dom för cyklists död

Inrikes. En ung man på cykel omkom 2016 när han blev påkörd av en lastbil på Hisingen i Göteborg. Nu döms lastbilschauffören till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 18 000 kronor, skriver Göteborgs-Posten.
Villkorlig dom för att ha vållat cyklists död
En ung man på cykel omkom 2016 när han blev påkörd av en lastbil på Hisingen i Göteborg. Nu döms lastbilschauffören till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 18 000 kronor, skriver Göteborgs-Posten.
Tre misstänkta för medhjälp till mord i koloniområde
Tre personer misstänks för inblandning i mordet i Kortedala i december, rapporterar Göteborgs-Posten.En man hittades då skjuten utomhus i ett koloniområde.Två män och en kvinna har nu begärts häktade.

Masskrock på E6 i höjd med Varberg

Åtta fordon är inblandade i en olycka på E6:an i höjd med Varberg, skriver Göteborgs Posten. Två personer har avförts med ambulans med oklart skadeläge.
Läs mer om E6.an och Varberg.
Fyra misstänks för kidnappning vid grundskola
Fyra unga män misstänks för människorov i Göteborgsområdet.Häktningsförhandlingar pågår under söndagen.Kidnappningen ska ha inletts vid en högstadieskola utanför Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Fel medicin gav patient akut njursvikt
Patienten sökte vård på Mölndals sjukhus med smärtor efter att axeln hoppat ur led. Utan att ett blodprov togs gavs patienten medicin som ledde till akut njursvikt, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Fyra misstänks för männsikorov: Känsliga uppgifter
Fyra personer har begärts häktade misstänkta för människorov i Västsverige.Enligt Göteborgs-Posten så ska brottet ha begåtts i Göteborgstrakten.Åklagaren Mats Ihlbom lägger locket på.– Vi vill avvakta med att säga mer, säger han.
Två spårvagnar i krock i centrala Göteborg
Två spårvagnar har krockat utanför Chalmers tekniska högskola i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Matbråk slutade med kapade fingertoppar
Ett restaurangbesök i Torslanda i Göteborg i april förra året slutade med att en gäst fick sina fingertoppar kapade. Nu åtalas en kvinna i 20-årsåldern för vållande till kroppsskada, skriver Göteborgs-Posten.
Maskerat gäng sprider rädsla i Biskopsgården
De samlas vid Länsmanstorget om kvällarna. 30 till 40 stycken svartklädda, en del maskerade, ungdomar. Många boende känner sig otrygga och kommunen har nu satt in extra resurser för att lugna situationen, skriver Göteborgs-Posten.
Barnskötare åtalas för övergrepp i bunker
En man som under flera år har arbetat med barn i Göteborg åtalas för grov våldtäkt, sexuellt ofredande och kränkande fotografering, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Två män anhållna efter väpnade guldrånet
Två män har anhållna efter det väpnade rånet av en guldsmedsbutik i Vänersborg, skriver Göteborgs-Posten.Polisen utesluter inte att det kan finnas fler gärningsmän.
Överlämnade fem kilo kokain på polisstation
En man i 25-årsåldern klev nyligen in på en polisstation i Göteborg med fem kilo kokain som han lämnade på disken, skriver Göteborgs-Posten.Han sitter nu häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.Själv påstår han att han är ett offer och att utländsk maffia tvingat honom att ta hand om narkotikan.
Nytt misstänkt mässlingsfall i Göteborg
Ännu ett misstänkt mässlingsfall har upptäckts i Göteborg. En jourmottagning evakuerades i dag efter att misstankarna uppdagats, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Pojke misstänkt mässlingssmittad
Ännu ett misstänkt mässlingsfall har upptäckts i Göteborg. En jourmottagning evakuerades i dag efter att misstankarna uppdagats, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Vårdcentral evakuerad efter mässlingslarm
Ett nytt misstänkt mässlingsfall har upptäckts på Allèjouren i Haga under söndagsförmiddagen.Hela verksamheten har evakuerats, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Haga.
Två nya misstänkta för dikesmord
Två ytterligare personer är misstänkta för ett mord på en man i 30-årsåldern i Angered i Göteborg i oktober förra året. De har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mordet, skriver Göteborgs-Posten.
Göran Pisa Nicklasson död
Den tidigare landslagsmittfältaren Göran Pisa Nicklasson har avlidit, 75 år gammal, skriver Göteborgs-Posten.
Bil i krasch efter polisjakt i Göteborg
En personbil ska ha kraschat in i en stolpe efter en polisjakt i Göteborg, enligt vittnesuppgifter till Göteborgs-Posten.Bilen ska ha vägrat stanna för polisen varpå en jakt startade.Föraren ha kunnat säkras av polis.
Två knivhuggna i Göteborg – en gripen
Två personer har blivit knivhuggna i Bergsjön i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.
Rån och misshandel på nattklubb i Göteborg
Två personer har rånats och misshandlats grovt på en nattklubb i centrala Göteborg i natt, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Schelin: Önskar att jag kan spela igen
Det har gått ett halvår sedan landslagsanfallaren Lotta Schelin senast spelade fotboll. Och om det blir någon mer fotboll på elitnivå vet hon inte. – Jag hoppas och önskar att jag kan spela igen, säger hon till Göteborgs-Posten.
Önskar att jag kan spela fotboll igen
Det har gått ett halvår sedan landslagsanfallaren Lotta Schelin senast spelade fotboll.Och om det blir någon mer fotboll på elitnivå vet hon inte.– Jag hoppas och önskar att jag kan spela igen, säger hon till Göteborgs-Posten.
En gripen för knivattack vid matbutik
En man har blivit attackerad med kniv vid en matbutik i östra Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten fick mannen allvarliga skador.
Läs mer om Göteborg.