Göteborgs posten

Tränare smygfilmade flickor i omklädningsrum och dusch

En tränare i Göteborgsområdet misstänks för en rad sexbrott mot unga flickor.Totalt handlar det om tio målsägande – de flesta mellan 12 och 15 år, skriver Göteborgs-Posten.– Han medger det mesta, men har väl generellt inställningen att det inte var så farligt, säger åklagaren Mats Ihlbom, till tidningen.

Inbrott på NK – tre män flydde i svart bil

Tre män har under söndagsmorgonen gjort inbrott på varuhuset NK i centrala Göteborg.Förbipasserande såg det pågående inbrottet och larmade polis.Gärningsmännen ska sedan ha flytt in en svart bil, skriver Göteborgs-Posten.
Genombrottet: Tre anhållna för mord
Tre män har anhållits misstänkta för ett mord i ett skogsområde i Frölunda i Göteborg i början på juni.– Det är tre stycken som är anhållna just nu, säger kammaråklagare Johan Udn till Göteborgs Posten.
Läs mer om Frölunda, Göteborg och Johan Udn.
Tre män anhållna – misstänks för mord i Göteborg
Tre män har anhållits misstänkta för ett mord i ett skogsområde norr om Frölunda torg i Göteborg i början på juni. – Det är tre stycken som är anhållna just nu, säger kammaråklagare Johan Udn till Göteborgs-Posten.

Elev fick munnen tejpad av lärare

En fritidspedagog tejpade över munnen på en högljudd lågstadieelev med silvertejp.Nu begär Barn- och elevombudsmannen (BEO) att Göteborgs kommun ska betala 25000 kronor i skadestånd till eleven, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Barnoch och Göteborgs-Posten.
Två personer misstänkta för brott vid kraftig brand
En flicka är fortfarande försvunnen efter den kraftiga villabranden i Halmstad.Polisens teori är att barnet brunnit inne. Nu har två personer delgivits misstanke om brott i samband med branden.– Rubriceringarna är i nuläget allmänfarlig vårdslöshet grovt brott och grovt vållande till annans död, säger Martin Inglund, kommissarie vid polisen i Halmstad, till Göteborgs-Posten.
Skolor slår larm – 14 barn borta efter sommarlovet
Flera skolor i Göteborg har anmält till socialtjänsten att barn inte kommit tillbaka efter sommarlovet.Det finns misstankar om att minst 14 barn blivit förda utomlands mot sin vilja, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Ung man greps med sprängmedel på sig
Det var sprängmedlet TATP som gjorde att delar av Landvetters flygplats fick spärras av i går, uppger flera medier. Sprängämnet upptäcktes i säkerhetskontrollen hos en tysk man i 20-årsåldern, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten och Aftonbladet.
JUST NU: Man har tänt eld på sig själv i kyrka
En man har tänt eld på sig själv i Domkyrkan i Göteborg.Det bekräftar polisen för Göteborgs-Posten.
Polischefens önskan – efter demonstrationen
Polisen tillät nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att marschera i Göteborg, men avbröt demonstrationen när NMR inte höll sig till den anvisade vägen och trotsade polisens uppmaningar att stanna.Nu vill polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, se en utredning om demonstrationsrätten, skriver Göteborgs-Posten.– Grundfrågan är hur långt demonstrationsrätten sträcker sig i förhållande till andra människors rättigheter, säger han till GP.
Sju miljoner för Heden-reparation
Kostnaderna för att reparera skadorna på Hedens konstgräsplaner efter ridsport-EM beräknas bli uppemot sju miljoner kronor, enligt Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Nazist jobbade hos Försvarsmakten
En av nazistiska motståndsrörelsens ledarfigurer i Västsverige har tidigare arbetat och utbildats av Försvarsmakten, skriver Göteborgs-Posten.
Nazistledaren utbildades av Försvarsmakten
En av nazistiska Nordiska motståndsrörelsens ledarfigurer i Västsverige, Simon Högberg, har fått vapenträning av Försvarsmakten, avslöjar Göteborgs-Posten.På Försvarsmaktens hemsida finns bilder där han poserar med automatvapen.
Det roligaste som har hänt Göteborgs-Posten
Stampens frontfigurer har blivit underhållning på Göteborgs stadsteater.Isa Andersson njuter av en mediesatir som har både hjärta och hjärna.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Skyfall på Tjörn – 40 villor översvämmade
Villor och gator på Tjörn har drabbats av översvämningar efter kraftig nederbörd, rapporterar Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Tjörn.
Fler hus översvämmade på Tjörn efter kraftigt regn
Flera hus på Tjörn på västkusten har drabbats av översvämningar, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Tjörn.
Död person hittad i Strömstad – en gripen
En död person har hittats vid en fastighet i Strömstad, uppger Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Strömstad.
Anders Borg: Det har varit en del turbulens
Efter sommarens skandalfest i skärgården är förra finansministern Anders Borg nu tillbaka i offentligheten.– Jag fokuserar på de uppdrag jag har, det är det enda man kan göra i en sådan här situation, säger han i en intervju med Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
SD-ordförandens hot: Kommer skalla ner dig
En inspelning visar hur Sverigedemokraterna Göteborgs ordförande Jörgen Fogelklou hotar en annan SD-sympatisör.Inspelningen har publicerats av bland annat Göteborgs-Posten och sajten Inte rasist men.– Jag kommer sparka ner dig. Jag kommer gräva ner dig i en jävla garderob, säger Jörgen Fogelklou i inspelningen.
750 brott vid Liseberg: Haft stora problem
Det har polisanmälts 180 brott inne på Liseberg hittills under 2017.Det handlar om både stölder, hot och misshandel, men allra vanligast är det att besökarna drabbas av brott på parkeringarna utanför, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Liseberg.
Kungaparet följer gulddramat på plats
Peder Fredricson leder EM i hoppning, som avgörs i eftermiddag på Ullevi i Göteborg. Med kort varsel flyger nu kungaparet in för att följa dramat på plats, avslöjar Göteborgs-Posten.
Sparkad generaldirektör tappar ytterligare uppdrag
Transportstyrelsens förra generaldirektör Maria Ågren blir av med ytterligare ett uppdrag. Nu har hon förlorat sin plats i insynsrådet till Havs- och vattenmyndigheten, skriver Göteborgs-Posten.
Mördaren misstänks för attack – mot medfånge
Martin Jonsson, 34, dömdes till 18 års fängelse för mordet på Lotta Rudholm, 41.Nu har han varnats av Kriminalvården efter en misstänkt attack på en medfånge inne på Norrtäljeanstalten, skriver Göteborgs-Posten.Genom att utöva fysiskt våld mot en annan medintagen har Martin Jonsson brustit i sin hänsyn mot medintagna och därmed brutit mot föreskrifter och villkor som gäller för verkställigheten, skriver myndigheten.
Skott avlossade mot lägenhet i Mölndal
Minst fem skott avlossades mot en lägenhet i Mölndal natten mot söndag.De ska ha avlossats från två män på en moped, skriver Göteborgs-Posten.Skjutningen rubriceras som mordförsök.
Björn Werner blir ny kulturchef på GP
Björn Werner, senast tillförordnad chefredaktör på magasinet Arena, blir ny kulturchef på Göteborgs-Posten.
Läs mer om Arena och Göteborgs-Posten.