Göteborgs posten

Många vill ringa till SAS kundtjänst

Det har varit lång väntetid i telefon till flygbolaget SAS kundtjänst de senaste dagarna, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.

Polsk militär övade utan tillstånd

Polsk militär lade till med motordrivna gummibåtar på Tjörn och övade i området utan nödvändigt tillstånd, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Tjörn.
Uppgifter: 160 varslas i Göteborgs hamn
APM Terminals håller på tisdagen en pressträff om stora förändringar i verksamheten i Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten handlar det om ett varsel på totalt 160 tjänster.
Läs mer om Göteborg.
Storvarsel i Göteborgs hamn – 160 tjänster kan försvinna
APM Terminals, som driver containterhamnen i Göteborg, kommer att lägga ett varsel på totalt 160 tjänster, rapporterar Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.

Kvinna utsatt för misstänkt våldtäktsförsök

En kvinna ska ha blivit utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök –en man försökte slita in en kvinna i ett buskage men hon räddades av förbipasserande, skriver Göteborgs-Posten. – Pojkvännen i det här paret har sprungit efter mannen som försökte dra in kvinnan i busken och kvinnan i paret stannade kvar med kvinnan, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till tidningen.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Ulla Brehm.
Svårt skadad efter knivskärning
En man är svårt skadad efter att ha attackerats på Hisingen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Man hittad död insvept i emballage
En ung man har hittats död i en källare i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.Kroppen var insvept i emballage och polisen utreder det som ett misstänkt mord.Enligt tidningen ska den döde ha hittats i torsdags.
Man dog under Vätternrundan
En man i 60-årsåldern som kollapsade under Vätternrundan har avlidit, skriver Göteborgs-Posten.
Kerstins efterlysning engagerade tusentals
Jag måste få höra av dig innan jag dör.Så skrev Kerstin Lindmark, 68, i en drabbande insändare i Göteborgs-Posten där hon efterlyste sin ungdomskärlek Krister.Annonsen fick en enorm spridning i sociala medier – och nu har Kerstin och Krister fått kontakt.–Jag kände att jag var tvungen att få säga hejdå till honom innan jag dör, säger Kerstin, som vill tacka alla som hjälpte till att sprida annonsen.
En person gripen efter mordförsök
En man har gripits i Stockholm misstänkt för mordförsöket i Hjällbo under tisdagskvällen, skriver Göteborgs-Posten.Polisen söker ytterligare en misstänkt gärningsman uppger tidningen.
Larmet: Dynamitfynd på Landvetter hotar resenärer
150 kilo dynamit har den senaste tiden hittats av grävmaskinister vid Landvetter flygplats.Nu slår de larm om stora risker – både för resenärer och anställda, rapporterar Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Landvetter.
Hynek Pallas: Dela inte upp nationalism i gott och ont
Banal nationalism. Visst låter det ofarligt? Som sockerfri läsk eller glutenfritt bröd. Hynek Pallas svarar på en uppmärksammad text av Dan Korn i Göteborgs posten.
Läs mer om Dan Korn.
Hynek Pallas: Dela inte upp nationalism i gott och ont
Banal nationalism. Visst låter det ofarligt? Som sockerfri läsk eller glutenfritt bröd. Hynek Pallas svarar på en uppmärksammad text av Dan Korn i Göteborgs posten.
Läs mer om Dan Korn.
Man gripen för dråpförsök på polis
Den man som anhölls i sin frånvaro för dråpförsök på en polisman, blev under söndagen gripen, det skriver Göteborgs-Posten. Mannen ska ha backat på en mc-polis i samband med en kontroll. Polisen ska i sin tur ha avfyrat sitt tjänstevapen.– Jag bedömer det som att vi har ett gott bevisläge, säger kammaråklagare Bengt-Olof Berggren, till tidningen.
Kyrkans prideflagga höggs ner – för andra gången
När regnbågsflaggan hissades vid den välkända Masthuggskyrkan i Göteborg blev flaggstången nerhuggen redan följande natt. Cirka tio personer hjälptes åt att fälla stången, uppger ett vittne enligt Göteborgs-Posten.
Jättestöld på konsert under Summerburst
Mitt under Zara Larssons konsert på festivalen Summerburst i Göteborg stal en tjuv datorer och kameror från pressläktaren, uppger polisen.Polisen uppskattar värdet till 250 000 kronor.En fotograf på TT som bevakar festivalen berättar för Göteborgs-Posten att han blivit bestulen på en dator.
Professor på GU misstänks för flera stipendiebluffar
En professor vid Göteborgs universitet misstänks för att upprepade gånger ha fixat falska stipendier och lön från Sahlgrenska sjukhuset, enligt Göteborgs-Posten. Pengarna ska ha gått till personer som hade svårt att betala hyran – för bostäder som professorn hyrde ut.Universitetet har begärt att mannen ska avskedas och åtalas.
V-toppen Esbati anklagar Teodorescu: Högerextrem
Vänsterpartiets riksdagsledamot Ali Esbati kallar Alice Teodorescu, politisk redaktör på Göteborgs-Posten, för högerextrem hetsanförare via Twitter.– Om detta är nivån från en folkvald, vad ska vi då förvänta oss från anonyma nättroll, svarar Teodorescu.
Tre knivskurna vid bråk utanför Varberg
Tre män knivskars i samband med ett bråk i Träslövsläge söder om Varberg, skriver Göteborgs-Posten.
Glädjebeskeden som får Göteborg att jubla
Byggboom, starka försäljningssiffror och företag som vill anställa.Det är högkonjunktur i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.– Läget är mycket bra, säger samhällsanalyschefen Mats Granr till GP.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Tusentals p-platser försvinner i Göteborg
När Västlänken och andra projekt byggs försvinner omkring 7 000 parkeringsplatser.I centrala Göteborg är det mer än varannan p-plats, skriver Göteborgs-Posten.– Om vi vill vara en attraktiv besöks- och turiststad måste vi hitta lösningar, säger Maria Stenström, vd på Göteborgs stads parkeringsbolag, till tidningen.
HV71-talang till Frölunda
Hockeytalangen Lias Andersson lämnar HV71 för Frölunda – där han får pappa Niklas tröjnummer 24, rapporterar Göteborgs-Posten. Frölunda har dessutom värvat backen Adam Almqvist från HV:s guldtrupp.
Råttorna håller på att ta över Göteborg
Giljotiner, fällor och gift – där är Göteborgs vapen för att få bot med det växande råttproblemet i staden.På sina håll har marken gnagts sönder av de svansprydda djuren och park- och naturförvaltningen utövar i dag råttbekämpning på 52 platser, vilket kan jämföras med förra årets 36, skriver Göteborgs-Posten.Det pågår en kamp i Göteborg. I ena ringhörnan staden – i den andra – råttorna.
Kvinna allvarligt skadad efter olycka på Åbytravet
En kvinna har skadats i samband med hästhoppningstävlingar på Åbytravet under lördagseftermiddagen.– Hon är allvarligt skadad och har kommit in från travet i eftermiddags, Katarina Yngvesson på Sahlgrenska sjukhusets pressjour till Göteborgs-Posten.
Kontrollanter ska stoppa fusk med bidrag
Kontrollanter införs i Göteborg för att stoppa fusk med bidrag.Moderatpolitikernas förslag röstades igenom i går av kommunstyrelsen.– Ett effektivt sätt att motverka bidragsfusk, säger oppositionsrådet Jonas Ransgård, M, till Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.