Göteborgs posten

Skott avlossade mot lägenhet i Mölndal

Minst fem skott avlossades mot en lägenhet i Mölndal natten mot söndag.De ska ha avlossats från två män på en moped, skriver Göteborgs-Posten.Skjutningen rubriceras som mordförsök.

Björn Werner blir ny kulturchef på GP

Björn Werner, senast tillförordnad chefredaktör på magasinet Arena, blir ny kulturchef på Göteborgs-Posten.
Läs mer om Arena och Göteborgs-Posten.
140 får lämna efter hamnkonflikten i Göteborg
APM Terminals i Göteborgs containerhamn lade ett varsel på 160 anställda strax före midsommar. Nu står det klart att 140 personer får lämna företaget, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Blåvitt värvar BP:s mittbacktalang
IFK Göteborg har gjort klart med Brommapojkarnas mycket lovande mittback Carl Starfelt, enligt Göteborgs-Posten.

Erika Kinsey bojkottar skrivande press

LONDON. Dagens Nyheter fick ingen intervju med höjdhopparen Erika Kinsey på landslagets medieträff på måndagsmorgonen. Det fick inte TT, Aftonbladet, Expressen eller Göteborgs-Posten heller. Erika Kinsey bojkottar skrivande press. Men hon gav långa intervjuer med tv och radio och lät sig villigt fotograferas av tidningsfotograferna.
Man gripen efter lastbilskrock
En person har förts till sjukhus efter att en lastbil och en personbil krockat strax utanför Ulricehamnstunneln, skriver Göteborgs Posten.
Läs mer om Ulricehamnstunneln.
Håkan Hellströms bolag omsatte över 54 miljoner
Håkan Hellström fortsätter att tjäna storkovan på sin musik. Göteborgs-Posten rapporterar att Hellströms två bolag Tro och tvivel AB och Bohus dreamin AB drog in miljoner under 2016.
Läs mer om Tro.
Just nu: Stor brand i Polisens lager i Mölndal
Polisens undersökningslokal i Mölndal i Storgöteborg står i lågor. Den ligger i en industribyggnad som brinner kraftigt, rapporterar Göteborgs-Posten på nätet.
Stal 300.000 kronor av 99-åring
En 35-årig kvinna som arbetar inom hemtjänsten i Göteborg har lurat till sig nära 300.000 kronor från två äldre personer. Ett av offren var en 99-årig kvinna, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
En till sjukhus efter butiksrån
En person som arbetar på en servicebutik fick föras till sjukhus efter att han misshandlats av tre rånare i stadsdelen Hjällbo i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Larm om dålig arbetsmiljö på boende
Sex undersköterskor har på en månad sagt upp sig från ett äldreboende för aktiva missbrukare i Göteborg. De upplever arbetsmiljön som otrygg och anser att cheferna inte tar problemen på allvar, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Håkan-utställning får gratis inträde
Håkan Hellström-utställningen på Liseberg får fri entr, skriver Göteborgs-Posten. Tidigare kostade det 75 kronor att gå in.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Liseberg.
Alvbåge tillbaka i Blåvitt
I vintras åkte John Alvbåge till Minnesota för att spela fotboll i MLS-laget Minnesota. Men någon fortsättning där blir det inte för den 34-årige målvakten. Minnesota väljer att inte utnyttja sin option för nästa säsong och i stället återvänder han till allsvenskan och IFK Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Lundqvist: Hockeyn är fienden där hemma
Han är kungen av sitt Manhattan, efter mer än ett decennium som sista utpost i New York Rangers.I maj förnyade Henrik Lundqvist också sin stjärnstatus i Tre Kronor efter VM-guldet i Köln.Men allt har inte varit en lycklig dans på röda rosor - resandet har medfört vissa familjeproblem.– Just nu är hockeyn fienden där hemma. De tycker att den tar lite för mycket tid och att jag är borta för mycket, säger Lundqvist i en intervju med Göteborgs-Posten.
Poliskritik mot studentfirande – vill stänga av Götaplatsen
Flera poliser kritiserar insatsen då Götaplatsen evakuerades i början av juni.I interna rapporter föreslår de att Götaplatsen stängs av för studentfiranden framöver, skriver Göteborgs-Posten.När ett firande urartade attackerades polis med glasflaskor och stenar.
Många vill ringa till SAS kundtjänst
Det har varit lång väntetid i telefon till flygbolaget SAS kundtjänst de senaste dagarna, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Polsk militär övade utan tillstånd
Polsk militär lade till med motordrivna gummibåtar på Tjörn och övade i området utan nödvändigt tillstånd, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Tjörn.
Uppgifter: 160 varslas i Göteborgs hamn
APM Terminals håller på tisdagen en pressträff om stora förändringar i verksamheten i Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten handlar det om ett varsel på totalt 160 tjänster.
Läs mer om Göteborg.
Storvarsel i Göteborgs hamn – 160 tjänster kan försvinna
APM Terminals, som driver containterhamnen i Göteborg, kommer att lägga ett varsel på totalt 160 tjänster, rapporterar Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Kvinna utsatt för misstänkt våldtäktsförsök
En kvinna ska ha blivit utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök –en man försökte slita in en kvinna i ett buskage men hon räddades av förbipasserande, skriver Göteborgs-Posten. – Pojkvännen i det här paret har sprungit efter mannen som försökte dra in kvinnan i busken och kvinnan i paret stannade kvar med kvinnan, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till tidningen.
Läs mer om Göteborgs-Posten och Ulla Brehm.
Svårt skadad efter knivskärning
En man är svårt skadad efter att ha attackerats på Hisingen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Man hittad död insvept i emballage
En ung man har hittats död i en källare i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.Kroppen var insvept i emballage och polisen utreder det som ett misstänkt mord.Enligt tidningen ska den döde ha hittats i torsdags.
Man dog under Vätternrundan
En man i 60-årsåldern som kollapsade under Vätternrundan har avlidit, skriver Göteborgs-Posten.
Kerstins efterlysning engagerade tusentals
Jag måste få höra av dig innan jag dör.Så skrev Kerstin Lindmark, 68, i en drabbande insändare i Göteborgs-Posten där hon efterlyste sin ungdomskärlek Krister.Annonsen fick en enorm spridning i sociala medier – och nu har Kerstin och Krister fått kontakt.–Jag kände att jag var tvungen att få säga hejdå till honom innan jag dör, säger Kerstin, som vill tacka alla som hjälpte till att sprida annonsen.
En person gripen efter mordförsök
En man har gripits i Stockholm misstänkt för mordförsöket i Hjällbo under tisdagskvällen, skriver Göteborgs-Posten.Polisen söker ytterligare en misstänkt gärningsman uppger tidningen.