Göteborgs posten

Råttorna invaderar – larmen har ökat med 390 procent

Råttorna fortsätter invadera Göteborg.De senaste fem åren har larmen ökat med 390 procent, skriver Göteborgs-Posten.– Allt fler ser råttor på gatorna. Vi försöker sanera så gott vi kan och undvika att råttorna tar sig in i byggnader, säger Håkan Rystrand på Anticimex till tidningen.

Larmrapporter: Råttorna invaderar Göteborg

Det som är nedskräpning för oss människor är rena rama festbuffn för råttorna. I Göteborg har larmrapporterna om de oönskade gnagarna ökat med 390 procent på fem år, rapporterar Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
2440 socialarbetare i upprop mot sexuella trakasserier
2440 socialarbetare skriver under uppropet #orosanmälan och kräver ett slut på sexism, sexuella trakasserier och övergrepp inom branschen, skriver Göteborgs-Posten.– Efter det här kan ingen längre säga att de inte vetat vad som sker, säger en av initiativtagarna, Stina Birgegård till tidningen.
SVT lägger ner populära barnprogram
Rickard Olssons Vem vet mest junior är ett av flera barnprogram som skrotas när SVT möblerar om bland sina produktioner. Även Årets sockerbagare och Dunderbluffen försvinner, rapporterar Göteborgs-Posten.

Personal på boende hade förhållande med brukare

En manlig medarbetare på ett kommunalt boende hade under flera månader en relation med en kvinnlig vårdtagare, det skriver Göteborgs-Posten.När förhållandet uppdagades så gjorde de ansvariga på boendet en anmälan.
Tung musikprofil våldtäktsanmäld
Den tunga musikprofilen i Göteborg blev nyligen avstängd från sin arbetsplats efter anklagelser om sexuella trakasserier.Nu har han polisanmälts för våldtäkt, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
I dag kommer besked om amorteringskravet
I dag kommer beskedet om amorteringskravet skärps eller ej.Finansinspektionens styrelse tar beslut i frågan under förmiddagen.FI:s generaldirektör Erik Theden har utsatts för hård kritik inför beslutet - men slagit tillbaka mot kritikerna.– De som nu diskuterar är de som lever ganska bra på den här uppgången. Fastighetsmäklare, byggbolag och banker, sa han nyligen till Göteborgs-Posten.Vid lunchtid i dag meddelas beslutet.
Polisen anmäler nazisterna: Hotar oss
Under lördagen genomförde nazistiska Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Göteborg utan tillstånd.Nu anmäler polismyndigheten nazisterna – med anledning av den direktsändning som genomfördes på NMR:s webbsida i samband med demonstrationen, skriver Göteborgs-Posten.– De går runt och filmar oss, frågar vilka vi är, och hotar oss, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till tidningen.
Film i Väst bryter med Peter Aalbaek Jensen
Film i Väst avbryter allt samarbete med den danske filmproducenten Peter Aalbaek Jensen som anklagas för sexuella trakasserier , skriver Göteborgs-Posten.
Stampen stäms på 76,5 miljoner kronor
Eskilstuna-Kuriren och Mittmedia stämmer Stampen, ägare till bland annat Göteborgs-Posten, på sammanlagt 76,5 miljoner kronor vid tingsrätten i Göteborg, skriver tidningen Resum. Stampen svarar med en motstämning.
Sävehof-spelaren slutar
Sävehofs högersexa Victor Fridn lämnar handbollen mitt under säsongen. – Inget lätt beslut, men nu när det är fattat känns det bra, säger 30-åringen till Göteborgs-Posten. Fridn, som spelat 13 säsonger i Sävehof, säger att han under en längre tid funderat på att lägga av. Att han är pappa till en tvååring och mitt uppe i studier till fastighetsingenjör har bidragit till beslutet. – Efter alla år med handbollen har jag märkt att motivationen börjat tryta, jag är inte lika hungrig längre.
Regeländring sedan domare dömde släkting
Svenska fotbollförbundet (SvFF) föreslår en regeländring i tävlingsbestämmelserna, som kan klubbas igenom på förbundets representantskapsmöte den 1 december, skriver Göteborgs-Posten. Bakgrunden är anmälan från en förening i Västsverige som upptäckte att en assisterande domare dömde en direkt avgörande match där hans brorson var med och spelade.
Man kastade hund i vattnet – åtalas
En man slungade sin hund flera varv i luften och kastade den senare i vattnet. Nu åtalas mannen för djurplågeri, skriver Göteborgs Posten.
Ridsport-EM: Bolag struntade i domstolsbeslut
Ridsport-EM i Göteborg blev en förlustaffär på minst 55 miljoner kronor. Nu avslöjar Göteborgs-Posten att upphandlingen av arenaunderlaget gjordes trots att Got Event hade förbjudits av förvaltningsrätten och kammarrätten att teckna avtal.
Kropp hittad i Göteborg
Polisen uppger att en död människa har hittats i stadsdelen Hjällbo i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Tränare smygfilmade flickor i omklädningsrum och dusch
En tränare i Göteborgsområdet misstänks för en rad sexbrott mot unga flickor.Totalt handlar det om tio målsägande – de flesta mellan 12 och 15 år, skriver Göteborgs-Posten.– Han medger det mesta, men har väl generellt inställningen att det inte var så farligt, säger åklagaren Mats Ihlbom, till tidningen.
Inbrott på NK – tre män flydde i svart bil
Tre män har under söndagsmorgonen gjort inbrott på varuhuset NK i centrala Göteborg.Förbipasserande såg det pågående inbrottet och larmade polis.Gärningsmännen ska sedan ha flytt in en svart bil, skriver Göteborgs-Posten.
Genombrottet: Tre anhållna för mord
Tre män har anhållits misstänkta för ett mord i ett skogsområde i Frölunda i Göteborg i början på juni.– Det är tre stycken som är anhållna just nu, säger kammaråklagare Johan Udn till Göteborgs Posten.
Läs mer om Frölunda, Göteborg och Johan Udn.
Tre män anhållna – misstänks för mord i Göteborg
Tre män har anhållits misstänkta för ett mord i ett skogsområde norr om Frölunda torg i Göteborg i början på juni. – Det är tre stycken som är anhållna just nu, säger kammaråklagare Johan Udn till Göteborgs-Posten.
Elev fick munnen tejpad av lärare
En fritidspedagog tejpade över munnen på en högljudd lågstadieelev med silvertejp.Nu begär Barn- och elevombudsmannen (BEO) att Göteborgs kommun ska betala 25000 kronor i skadestånd till eleven, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Barnoch och Göteborgs-Posten.
Två personer misstänkta för brott vid kraftig brand
En flicka är fortfarande försvunnen efter den kraftiga villabranden i Halmstad.Polisens teori är att barnet brunnit inne. Nu har två personer delgivits misstanke om brott i samband med branden.– Rubriceringarna är i nuläget allmänfarlig vårdslöshet grovt brott och grovt vållande till annans död, säger Martin Inglund, kommissarie vid polisen i Halmstad, till Göteborgs-Posten.
Skolor slår larm – 14 barn borta efter sommarlovet
Flera skolor i Göteborg har anmält till socialtjänsten att barn inte kommit tillbaka efter sommarlovet.Det finns misstankar om att minst 14 barn blivit förda utomlands mot sin vilja, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborg och Göteborgs-Posten.
Ung man greps med sprängmedel på sig
Det var sprängmedlet TATP som gjorde att delar av Landvetters flygplats fick spärras av i går, uppger flera medier. Sprängämnet upptäcktes i säkerhetskontrollen hos en tysk man i 20-årsåldern, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten och Aftonbladet.
JUST NU: Man har tänt eld på sig själv i kyrka
En man har tänt eld på sig själv i Domkyrkan i Göteborg.Det bekräftar polisen för Göteborgs-Posten.
Polischefens önskan – efter demonstrationen
Polisen tillät nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att marschera i Göteborg, men avbröt demonstrationen när NMR inte höll sig till den anvisade vägen och trotsade polisens uppmaningar att stanna.Nu vill polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, se en utredning om demonstrationsrätten, skriver Göteborgs-Posten.– Grundfrågan är hur långt demonstrationsrätten sträcker sig i förhållande till andra människors rättigheter, säger han till GP.