Göteborgsposten

Man svårt skadad efter mordförsök i Halmstad

En man i 30-årsåldern har attackerats med stickvapen efter ett bråk i centrala Halmstad. Han har mottagit flera hugg i kroppen, uppger polisen för Göteborgsposten.
Läs mer om Göteborgsposten och Halmstad.

Det roligaste som har hänt Göteborgsposten

Stampens frontfigurer har blivit underhållning på Göteborgs stadsteater.Isa Andersson njuter av en mediesatir som har både hjärta och hjärna.
Läs mer om Göteborgsposten.
Nazistdemonstration får brudpar att flytta vigslar
Närmare 30 brudpar kommer att avlägga sina vigsellöften i Göteborgs rådhus samtidigt som hundratals nazister väntas demonstrera utanför byggnaden på lördag. Nu väljer vissa par att gifta sig på annat håll, skriver Göteborgsposten.
Läs mer om Göteborgsposten.
Nazister marscherar i centrala Göteborg
Ett antal nazister genomför just nu en tillståndslös demonstration genom centrala Göteborg, uppger Göteborgsposten. Polisen har sagt till nazisterna att sluta, men hittills har gruppen inte lyssnat på uppmaningen.
Läs mer om Göteborg och Göteborgsposten.

Anders Borg: Det har varit en del turbulens

Förra finansminister Anders Borg är tillbaka i offentligheten efter den omtalade skandalfesten för en månad sedan. – Det har varit en del turbulens, säger han till Göteborgsposten.
Läs mer om Göteborgsposten.
Flopp för utställning om Håkan Hellström
Knappt 3 000 besökare har löst biljett till Klubbland, utställningen om Håkan Hellström på Liseberg i Göteborg sedan öppningen den 22 april, skriver Göteborgsposten.
30 meter lång båt brinner
En 30 meter lång båt brinner i centrala Göteborg, skriver GöteborgsPosten. Räddningstjänsten har skickat ut ett antal fordon och ett 20-tal brandmän. Räddningstjänsten uppger att det är kraftig rökutveckling ombord.
Läs mer om Göteborg och GöteborgsPosten.
Två personer i krasch – bilen sjönk i Göta Älv
En personbil kraschade på fredagsmorgonen rakt ner i Göta Älv.Två personer satt i bilen, rapporterar GöteborgsPosten.Båda två är förda till sjukhus.
Zlatans app läggs ned
Zlatan Ibrahimovic bryter samarbetet med företaget United Influencers och lägger således ned sin app Zlatan Unplugged. Det skriver Göteborgsposten.
Jessica Andersson om nya kärleken
Sångerskan Jessica Andersson är i Göteborg för att repa inför krogshowen Rock of 80s. Nu berättar hon om livet med nya kärleken Johan Malm. – Det känns väldigt bra, säger sångerskan till Göteborgsposten.
Göteborgsposten publicerar debattartikel av Nya tider
På torsdagskvällen publicerade Göteborgspostens debattsida en text skriven av högerextrema Nya tider, angående tidningens medverkan på Bokmässan och det efterföljande uppropet om framtida bojkott. Texten undertecknas av 111 anhängare till tidningen.
Läs mer om Bokmässan och Nya.
Uppgifter: Elmander är klar för Örgryte IS
Göteborgsfotbollen blir ännu hetare. Enligt Göteborgsposten är Johan Elmander klar för Örgryte IS och kommer att presenteras inom kort.
Läs mer om Johan Elmander.
Tömmernes berättar om tabben: Surt
Den fjärde semifinalen mellan Luleå och Frölunda gick till förlängning. Där blev ett misstag från Frölundas Henrik Tömmernes ödesdigert. Först nu berättar backen om tabben: – Jag får helt enkelt inte till det. Det är jäkligt surt, för jag tycker att vi gör en bra bortamatch, säger Tömmernes till Göteborgsposten (GP). Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Pizzakrig i Göteborg
Total 44 pizzerior kritiserar gemensamt företaget Onlinepizza för att ta för stor vinst av försäljningen. – Vi har blivit som slavar på vårt eget jobb, säger Kemal Rashid till Göteborgsposten.
Hysns ilska mot beslutet: Fjantigt
Från och med 2017 kommer inga fotbollscuper eller serier få en segrare för barn upp till tolv år. Nu rasar fotbollslegendaren Glenn Hysn mot beslutet. – Det är fjantigt! Vi lindar in våra barn i några jävla duntäcken, säger han till Göteborgsposten.
Läs mer om Glenn Hysn och Göteborgsposten.
Tysk storklubb ryktas jaga Mikael Dyrestam
Förre IFK Göteborg-spelaren Mikael Dyrestam har gjort succ i Norge med sitt Ålesund. Enligt Göteborgsposten är den svenske mittbacken nu på väg till tyska Kaiserslautern. – Det finns ett stort intresse kring honom, säger agenten Nima Modyr till GP.
Broder Daniel-bok blir försenad
Journalisten Pia Landins biografi om Broder Daniel kommer senare än tänkt. Boken skulle ha blivit klar till Bokmässan I Göteborg som drar igång den 24 september, men släppet skjuts nu upp, skriver Göteborgsposten.
Duktigheten framför allt
Berättelsen om Alice Teodorescus resa från diktaturens Rumänien till det politiska redaktörskapet på Göteborgsposten är fascinerande – men tecknar en bild av ett samhälle där endast den framgångsrike förtjänar en plats.
Läs mer om Göteborgsposten och Rumänien.
Johan Falk-scenen får starka reaktioner
I senaste Johan Falk-filmen Ur askan i elden finns en scen som flera personer reagerat på. En bil börjar brinna och flertalet karaktärer kämpar för att ta sig ut, däribland en flicka - en scen som påminner mycket om en verklig händelse. Den enda likheten med vad som nu hänt i Göteborg är namnet på flickan. Vilket är enormt tragiskt, skriver producenterna Anders Nilsson och Joakim Hansson i ett mejl till Göteborgsposten.
Supporterförening tar sig an nyanlända flyktingar
De är vana vid att skråla och dricka öl. Nu ska Elfsborgs supporterförening Guliganerna också hjälpa flyktingar att ta sig in i det svenska samhället. Detta genom att agera faddrar till nyanlända flyktingar skriver Göteborgsposten.
Läs mer om Guliganerna och Göteborgsposten.
Emma Green ser ut att missa friidrotts-VM
Emma Green plågas av en ryggskada. Nu tyder mycket på att höjdhoppsstjärnan missar VM i Peking i sommar. – På ett sätt är det skönt att inse att jag behöver ta ett steg tillbaka, säger Green till Göteborgsposten. Samtidigt avslöjar 30-åringen att hon troligen lägger av nästa år.
Läs mer om Green, Göteborgsposten och Peking.
Rivalklubbarna rycker i Frölunda-målvakten
Linus Fernström får inte ett nytt kontrakt av Frölunda. Men han behöver inte vara klubblös särskilt länge. Enligt Göteborgsposten slåss nu Rögle och Karlskrona om 27-åringens signatur.
Lars Vilks-mötet i Göteborg blir av
Samtalet med Lars Vilks på Folkets hus på torsdag kommer att hållas, det blev klart efter säkerhetsmötet mellan arrangörerna och polisen på tisdagen skriver Göteborgsposten. – Vi har kommit fram till att det går att garantera säkerheten, säger Gustav Nipe, förbundsordförande i Ung Pirat.
Jöback och Sjöholm återförenas på turn
Peter Jöback och Helen Sjöholm ställer sig på samma scen igen i höst. Tillsammans ger de sig återigen ut på turn med föreställningen I love musicals, skriver Göteborgsposten.
Jöback och Sjöholm återförenas
Peter Jöback och Helen Sjöholm ställer sig på samma scen igen i höst. Tillsammans ger de sig återigen ut på turn med föreställningen I love musicals, skriver Göteborgsposten. Sjöholm var en av solisterna på turnn 2013, men de har även tidigare sjungit tillsammans i bland annat musikalerna Livet är en schlager och Kristina från Duvemåla.