Göteborgsposten

Tömmernes berättar om tabben: Surt

Den fjärde semifinalen mellan Luleå och Frölunda gick till förlängning. Där blev ett misstag från Frölundas Henrik Tömmernes ödesdigert. Först nu berättar backen om tabben: – Jag får helt enkelt inte till det. Det är jäkligt surt, för jag tycker att vi gör en bra bortamatch, säger Tömmernes till Göteborgsposten (GP). Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Pizzakrig i Göteborg

Total 44 pizzerior kritiserar gemensamt företaget Onlinepizza för att ta för stor vinst av försäljningen. – Vi har blivit som slavar på vårt eget jobb, säger Kemal Rashid till Göteborgsposten.
Hysns ilska mot beslutet: Fjantigt
Från och med 2017 kommer inga fotbollscuper eller serier få en segrare för barn upp till tolv år. Nu rasar fotbollslegendaren Glenn Hysn mot beslutet. – Det är fjantigt! Vi lindar in våra barn i några jävla duntäcken, säger han till Göteborgsposten.
Läs mer om Glenn Hysn och Göteborgsposten.
Tysk storklubb ryktas jaga Mikael Dyrestam
Förre IFK Göteborg-spelaren Mikael Dyrestam har gjort succ i Norge med sitt Ålesund. Enligt Göteborgsposten är den svenske mittbacken nu på väg till tyska Kaiserslautern. – Det finns ett stort intresse kring honom, säger agenten Nima Modyr till GP.

Broder Daniel-bok blir försenad

Journalisten Pia Landins biografi om Broder Daniel kommer senare än tänkt. Boken skulle ha blivit klar till Bokmässan I Göteborg som drar igång den 24 september, men släppet skjuts nu upp, skriver Göteborgsposten.
Duktigheten framför allt
Berättelsen om Alice Teodorescus resa från diktaturens Rumänien till det politiska redaktörskapet på Göteborgsposten är fascinerande – men tecknar en bild av ett samhälle där endast den framgångsrike förtjänar en plats.
Läs mer om Göteborgsposten och Rumänien.
Johan Falk-scenen får starka reaktioner
I senaste Johan Falk-filmen Ur askan i elden finns en scen som flera personer reagerat på. En bil börjar brinna och flertalet karaktärer kämpar för att ta sig ut, däribland en flicka - en scen som påminner mycket om en verklig händelse. Den enda likheten med vad som nu hänt i Göteborg är namnet på flickan. Vilket är enormt tragiskt, skriver producenterna Anders Nilsson och Joakim Hansson i ett mejl till Göteborgsposten.
Supporterförening tar sig an nyanlända flyktingar
De är vana vid att skråla och dricka öl. Nu ska Elfsborgs supporterförening Guliganerna också hjälpa flyktingar att ta sig in i det svenska samhället. Detta genom att agera faddrar till nyanlända flyktingar skriver Göteborgsposten.
Läs mer om Guliganerna och Göteborgsposten.
Emma Green ser ut att missa friidrotts-VM
Emma Green plågas av en ryggskada. Nu tyder mycket på att höjdhoppsstjärnan missar VM i Peking i sommar. – På ett sätt är det skönt att inse att jag behöver ta ett steg tillbaka, säger Green till Göteborgsposten. Samtidigt avslöjar 30-åringen att hon troligen lägger av nästa år.
Läs mer om Green, Göteborgsposten och Peking.
Rivalklubbarna rycker i Frölunda-målvakten
Linus Fernström får inte ett nytt kontrakt av Frölunda. Men han behöver inte vara klubblös särskilt länge. Enligt Göteborgsposten slåss nu Rögle och Karlskrona om 27-åringens signatur.
Lars Vilks-mötet i Göteborg blir av
Samtalet med Lars Vilks på Folkets hus på torsdag kommer att hållas, det blev klart efter säkerhetsmötet mellan arrangörerna och polisen på tisdagen skriver Göteborgsposten. – Vi har kommit fram till att det går att garantera säkerheten, säger Gustav Nipe, förbundsordförande i Ung Pirat.
Jöback och Sjöholm återförenas på turn
Peter Jöback och Helen Sjöholm ställer sig på samma scen igen i höst. Tillsammans ger de sig återigen ut på turn med föreställningen I love musicals, skriver Göteborgsposten.
Jöback och Sjöholm återförenas
Peter Jöback och Helen Sjöholm ställer sig på samma scen igen i höst. Tillsammans ger de sig återigen ut på turn med föreställningen I love musicals, skriver Göteborgsposten. Sjöholm var en av solisterna på turnn 2013, men de har även tidigare sjungit tillsammans i bland annat musikalerna Livet är en schlager och Kristina från Duvemåla.
Stora dagar för svenske supertalangen - vill slippa kylan
Simon Gustafson är uttagen i landslaget till Abu Dhabi. På lördag lämnar han Sverige för "Det nya Mellanöstern". - Det blir spännande. Och givande rent fotbollsmässigt, säger Simon Gustafson i dag till Göteborgsposten.
Lundell vill göra svensk coverskiva
Stockholm Ulf Lundell planerar en skiva med tolkningar av svenska låtskrivare. Det skriver Göteborgsposten som refererar till Lundells blogg "Badgers drift".(TT) Ulf Lundell planerar en skiva med tolkningar av svenska låtskrivare.
Läs mer om Göteborgsposten.
Lundell vill göra svensk coverskiva
Ulf Lundell planerar en skiva med tolkningar av svenska låtskrivare. Det skriver Göteborgsposten som refererar till Lundells blogg Badgers drift.
Läs mer om Göteborgsposten.
Lundell vill göra svensk coverskiva
Ulf Lundell planerar en skiva med tolkningar av svenska låtskrivare. Det skriver Göteborgsposten...
Läs mer om Göteborgsposten.
Lundell vill göra svensk coverskiva
Ulf Lundell planerar en skiva med tolkningar av svenska låtskrivare. Det skriver Göteborgsposten som refererar till Lundells blogg Badgers drift. Velat göra den några år nu, 2015 skulle vara helt rätt år, skriver han på bloggen och uppmanar fansen att komma med förslag på vilka låtar som skulle kunna bli aktuella.
Läs mer om Göteborgsposten.
Moderat röstade på regeringsbudget TT Nyhetsbyrån 7 timmar sedan
Foto: Henrik Montgomery Moderat röstade på regeringsbudget. Cecilia Magnusson (M) från Göteborg röstade ja till S-budgeten vid onsdagens riksdagsomröstning, skriver Göteborgsposten på nätet. - Jag tryckte fel.
Moderat röstade på regeringens budget
Cecilia Magnusson (M) från Göteborg röstade ja till S-budgeten vid onsdagens riksdagsomröstning, skriver Göteborgsposten på nätet.
Moderat röstade på regeringsbudget
Cecilia Magnusson (M) från Göteborg röstade ja till S-budgeten vid onsdagens riksdagsomröstning, skriver Göteborgsposten på nätet.
Moderat röstade på regeringsbudget
Cecilia Magnusson (M) från Göteborg röstade ja till S-budgeten vid onsdagens riksdagsomröstning, skriver Göteborgsposten på nätet. — Jag tryckte fel. Det var ett jättestort misstag, säger Cecilia Magnusson, ordförande för Moderaterna i Göteborg till tidningen. Enligt henne var det vanans makt som ledde till misstaget. — Jag är lite ringrostig efter att ha röstat ja i åtta år.
Spela shoreline-stenen åter på plats
Efter flera turer tycks sagan om Spela shoreline-stenen ha fått ett lyckligt slut. Minnesmonumentet över Broder Daniels sista spelning är åter på plats i Slottsskogen i Göteborg och blir kvar permanent, skriver Göteborgsposten.
Svensk IS-krigare dödad i Kobane
En IS-krigare från Göteborg har dödats i Kobane, Syrien, och ett tiotal svenskar ska ha skadats i de senaste veckornas strider, uppger Göteborgsposten. Även tre unga män från Skåne ha dött i helgen i en USA-attack i Irak.
Förlängd rösttid i Göteborg efter valkaos
Trycket på vallokalerna i Nordstan i Göteborg är så hårt och köerna så långa att vallokalernas öppettider måste förlängas. Det rapporterar Göteborgsposten.