Genarp

Ilskan mot Postnord: Leenas paket skickades till fel adress

I måndags stod Leena Rastas i skånska Genarp hemma och väntade på att Postnord skulle leverera ett paket till henne.Hon fick ett meddelande om att paketet hade levererats – men utanför syntes varken paketet eller någon bil från Postnord.– Sen ringde en man och berättade att han fått ett paket som var till mig. Det var tur, paketet var redan betalt och alla människor är inte lika ärliga som honom, säger Leena Rastas.
Läs mer om Genarp och Postnord.

Stort strömavbrott i Skåne drabbar flygplats

Ett stort strömavbrott har inträffat i Skåne. Sedan 17.30-tiden är cirka 4.000 abonnenter utan ström, uppger energibolaget Eon för DN. Berörda områden är Anderslöv, Blentarp, Genarp, Källstorp, Ljunits, Rydsgård, Skivarp, Skurup, Svedala och Villie – samtliga belägna öster om Malmö och Lund.
Kraftig explosion när bankomat sprängdes
Polisen har spärrat av en fastighet i Genarp i Lunds kommun efter en kraftig explosion. I fastigheten har det suttit en bankomat som sannolikt var målet, uppger Skånepolisen.
Läs mer om Genarp och Skånepolisen.
Kraftig smäll när bankomat sprängdes
Polisen har spärrat av en fastighet i Genarp i Lunds kommun efter en kraftig explosion. I...
Läs mer om Genarp.

Kraftig smäll i Genarp

Polisen har spärrat av en fastighet i Genarp i Lunds kommun efter en kraftig explosion.Ett stort...
Läs mer om Genarp.
Kraftig explosion i fastighet i Lund
En kraftig explosion väckte personer Genarp i Lund under söndagsnatten. Nationella bombskyddet är på plats vid fastigheten som ska ha fått omfattande skador, uppger polisen på sin hemsida. Inga personer uppges ha skadats.
Läs mer om Genarp och Lund.
Varnar för nya bank- bluffen på Facebook
Bedragarna försöker tömma ditt konto genom att bli din vän på Facebook. Nu varnar polisen för den nya bankbluffen på sociala medier som kan kosta dig dyrt om du går i fällan. – När jag fick vänförfrågan av Swedbank misstänkte jag direkt att något var fel, säger Christian Malmström, 31, från Genarp som bedragarna försökte lura.
Nypotatis i december: Sensationellt goda
Sugen på nypotatis? Redan nu njuter Marie Johansson, 51, i Genarp av nyplockade knölar.– Godaste potatisen jag ätit, säger hon.
Läs mer om Genarp och Marie Johansson.
Fler byar kan få skejtparker
Kultur- och fritidsnämnden uppmanas av kommunstyrelsen att utreda förutsättningarna och kostnaderna för att uppföra skejtanläggningar i Södra Sandby, Veberöd, Genarp och Stångby.
Tommy Blomquist
Tommy Blomquist, Genarp, har avlidit, 74 år gammal. Han sörjs av Anj Persson.
Läs mer om Anj Persson och Genarp.
Kronofogde knivhotad av arg kvinna
När kronofogden kom för att göra en utmätning av en äldre kvinnas hus utanför Genarp drog hon kniv och hotade kronokommissarien och dennes assistent.
Läs mer om Genarp.
Byggnad står i lågor – kan inte räddas
Ett kraftigt åskoväder drog fram över Sydsverige sent på tisdagskvällen. I Södra Sandby slog blixten ner i skorstenen på en villa, men ingen i huset skadades. Mellan Skurup och Genarp blev en byggnad helt övertänd efter ett blixtnedslag. Och sent i natt orsakade åskan ett omfattande strömavbrott över delar av Skåne.
Läs mer om Genarp, Skåne och Sydsverige.
Byggnad står i lågor – man i säkert förvar
Under tisdagskvällen kom larm om en husbrand mellan Skurup och Genarp. Enligt räddningstjänsten är det någon slags loge som brinner och byggnaden uppges vara helt övertänd. – Mannen som befann sig i byggnaden ska vara i säkert förvar, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten syd.
Brand i byggnad i Rockarp
Det brinner i en byggnad i Rockarp vid Genarp. Räddningstjänsten är på väg dit.
Läs mer om Genarp och Rockarp.
Mc-olycka – förare förd till sjukhus
En motorcyklist körde in i ett träd vid Genarp utanför Lund på torsdagskvällen. – Föraren var vaken och talbar på platsen, säger polisens pressinformatör Nils Norling.
Läs mer om Genarp och Lund.
Tre till sjukhus efter krock utanför Genarp
Två bilar krockade på väg 811 utanför Genarp.Tre personer fördes med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Genarp och Genarp.Tre.
Hittade eternit på sina ägor
En man upptäckte att någon dumpat eternitplattor på hans ägor i Toppeladugård utanför Genarp.
Läs mer om Genarp och Toppeladugård.
Ingen prao i byarna
Det blir ingen prao i Dalby, Genarp, Veberöd och Södra Sandby.Beslutet togs i veckan av barn- och skolnämnd Lund Östers majoritet.
Två anhållna för odling av cannabis
En kvinna och två män greps på måndagseftermiddagen, misstänkta för att ha odlat cannabis i Genarp. En av männen släpptes senare efter förhör.
Läs mer om Genarp.
Smycken stals vid villainbrott
Smycken, datorer och mobiltelefoner stals vid ett inbrott i en villa på Genvägen i Genarp i fredags.
Läs mer om Genarp och Genvägen.
Innebandy hela långa fredagen
Alla är vinnare är mottot för cupen som IBK Genarp arrangerade tillsammans med Bris på långfredagen, där 40 lag deltar. Sydsvenskan träffade vinnare efter vinnare i den svettiga hallen och passade på att fråga vad som är så kul med innebandy.
Imponerande samspelt
I Lars Norns trilogi om uppväxten på ett hotell i skånska Genarp är den sista delen, Stillheten, den klart minst spelade. Skriven 1984, efter både Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud, placerar den sig dock i fiktionens kronologi mitt emellan dessa två pjäser.
Läs mer om Genarp, Gud, Natten och Stillheten.
Helsingborgsklass vidare i Vi i femman
Ska möta femteklassare från Genarp.
Läs mer om Genarp.
Polisen på jakt efter en pistolbeväpnad rånare
En pistolbeväpnad rånare slog till mot en matbutik i Genarp på lördagskvällen. Ett stort pådrag med poliser jobbade med att spåra den misstänkte. Det var andra gången på kort tid som butiken utsatts för ett väpnat rån.
Läs mer om Genarp.
Väpnat rån mot matbutik i Genarp
En matbutik i Genarp blev vid 21-tiden på lördagskvällen utsatt för ett väpnat rån.
Läs mer om Genarp.