Ger

Jättetavla ger Sverige riktig mardrömsstart

Sverige fick en mardrömsstart mot Slovakien. Martin Chrien gav slovakerna ledningen i den 5:e minuten - efter att Anton Cajtoft stått för en riktig målvaktstavla.
Läs mer om Anton Cajtoft, Slovakien och Sverige.

Intelligenta utomjordingar ger oss större chans att överleva

Jakten på liv och intelligenta varelser på andra håll i rymden pågår på många fronter. Men hittills kan vi ha letat på fel sätt.
Norden går in i en sårbar tid
Inför inte nya subventioner för grön energi. Det rådet ger den tidigare Nokiachefen Jorma Ollila till de nordiska länderna angående energipolitiken och att få ner de fossila utsläppen. De förnyelsebara energikällorna kan konkurrera av egen kraft, anser han.
Inkoka & grilla: lök och blomkål
Att i förväg koka grönsaker i buljong (eller miso) är en alltför okänd metod. Den ger dels mjuka råvaror som kan snabbgrillas, dels en fylligare smak. Här kan man experimentera mycket. Lägga till sina favoritkryddor, pytsa i någon deciliter vitt vin, byta buljongen mot miso. Förkokningen kan ske flera timmar innan grönsakerna ska grillas.

Kluven känsla att vara med på polisens lista

Göteborg. Göteborg har flest särskilt utsatta områden i landet. Henrik Munck, ordförande i Västra Göteborgs stadsdelsnämnd, säger att närvaro på polisens lista ger en kluven känsla. – Helst hade vi förstås sluppit vara med, men nu hoppas vi att det ska ge ökade resurser, säger Munck, som menar att långsamma kommunikationer bidrar till problem med segregation.
Läs mer om Munck.
Tjeckiens skräll ger Sverige hopp
Italien och Tyskland hade chansen att spela bort Sverige från möjligheten att gå till semifinal i U21-EM i fotboll som mästerskapets bästa grupptvåa. Det satte Tjeckien stopp för. Via 3–1 på Italien skaffade sig det tjeckiska laget ett bra läge att bli åtminstone tvåa i grupp C.
Läs mer om Italien, Sverige, Tjeckien och Tyskland.
Dan Jönsson om Copenhagen Contemporary: Makten en egen konsthall ger kan inte överskattas
Poetiskt och sublimt, rent konstnärligt, men också en kapitalistisk styrkedemonstration. Dan Jönsson skriver om Copenhagen Contemporary.
PSG-stjärnan döms till fängelse
Fotbollsstjärnan Angel Di Maria har dömts till ett års fängelse, efter att ha erkänt skattebrott.Den vindsnabbe yttern ska ha förskingrat motsvarande drygt tolv miljoner kronor från spanska staten.Han lär dock inte sitta av tiden i ett fysiskt fängelse, då det inte är nödvändigt i Spanien för brott som ger under två år.
Läs mer om Spanien.
Framgång för bilköpare: Får häva köp vid bristfällig lösning
Nissan skickade ut plastskydd till bilägarna för att förhindra att motorn skulle frysa. I ett vägledande beslut ger ARN flera bilägare rätt att häva köpet eftersom felet inte anses ha avhjälpts korrekt
Läs mer om ARN.
Sundhage har inget att förlora – nu ska Sverige göra fler mål
En trupp utan överraskningar. Förbundskapten Pia Sundhage bygger givetvis EM-satsningen runt de rutinerade, viktiga kuggarna. Lindahl, Fischer, Sembrant, Dahlkvist, Seger, Asllani och Schelin. Spelare med mästerskapsrutin, som ger trygghet.
Uppdaterad drivrutin i High Sierra ger hopp om friare lagring i framtida Macar
Apple har gjort en ändring i Mac OS High Sierra som gör att systemet fungerar med nvme-baserade ssd:er från andra tillverkare.
Läs mer om High Sierra och Macar.
Nokia ger sig in i prylbranschen igen – med hälsa i fokus
Withings hälsoprylar går nu under varumärket Nokia.
Läs mer om Nokia.
Nokia ger sig in i prylbranschen igen – med hälsa i fokus
Withings hälsoprylar går nu under varumärket Nokia.
Läs mer om Nokia.
Elbilar ger tusentals nya jobb på Jaguar Land Rover
Det kommande året ska Jaguar/Land Rover-koncernen anställa uppemot 5.000 personer. Drygt 1.000 av dem ska jobba med mjukvara, elbilsutveckling och självkörande bilar. Resterande 4.000 personer ska jobba med tillverkning och de allra flesta hamnar i Storbritannien. Land Rover har knappast legat i framkant hittills när det gäller elbilar, men Jaguar har stora planer på eldrivna suven I-Pace som ska visas upp i produktionsfärdigt skick i höst och börja säljas strax därefter. Den får ett batteripaket på 90 kWh och en officiell räckvidd på 50 mil enligt den europeiska NEDC-körcykeln. Även om Jaguar I-Pace sk
Johan Hilton: Illavarslande när demokratiska krafter ger upp hoppet om samtalet
I kölvattnet av debatten kring högerextremisters deltagande på Almedalsveckan och Bokmässan har det ironiserats kring personer som vill ta debatten. Det är en retoriskt överdriven figur som påminner om en halmgubbe.
Läs mer om Almedalsveckan och Bokmässan.
SEB får straffavgift – på flera miljoner
Finansinspektionen ger SEB en anmärkning.Dessutom ska banken betala en straffavgift – på tolv miljoner kronor.Orsaken är att SEB har överträtt myndighetens regler.
Läs mer om SEB.
Bryter tystnaden efter skandalen
Det har gått tre veckor.Nu ger Tiger Woods en första kommentar efter rattfylleskandalen som skakade om hela idrottsvärlden.
9 råd för platt och lugn mage - på tre dagar
Få platt mage på tre dagar. Välj bort svårsmälta grönsaker, laktos och vetemjöl - välj till grönt, sömn och vatten. – Det här är en Quick fix, säger Sofia Antonsson, legitimerad dietist, som ger sina nio bästa knep.
Läs mer om Quick och Sofia Antonsson.
30 år efter rekordet – tar tillbaka hyllningen
En sommarkväll 1987 hoppade Patrik Sjöberg 2,42 på Stockholms stadion.Några meter bakom honom stod tränaren Viljo Nousiainen – som Sjöberg tidigare sagt att han aldrig hade klarat rekordet utan.Men 30 år efter världsrekordet vill han ändra på den bilden.– Viljo var ett monster och en ond människa, det står jag för. Jag ger inte honom någon cred för vad jag har gjort på idrottsplatsen, säger Sjöberg.
Karlsson: Han kan vara svenskhoppet
Rankar världens bästa hästar just nu: Ger ett mäktigt intryck
Stjärnan i storbråk med modeföretag
Miley Cyrus bror Braison Cyrus gjorde debut som modell för Dolce Gabbana - men nu har systern sett till att han fått sparken.Efter att Miley Cyrus kritiserade klädmärket ger nu en av grundarna svar på tal, och avslutar samarbetet med Braison Cyrus.Vi är italienska och vi bryr oss inte om politik skriver Stefano Gabbana på Instagram.
Pamela Anderson: Theresa May är den sämsta premiärministern i mannaminne
Den tidigare Baywatch-stjärnan, Pamela Anderson, ger sig in i poltiken. Nu går hon till attack mot Storbritanniens premiärminister, Theresa May.