Ger

Apple avslöjar detaljer om hur Iphone lyssnar efter Hej Siri

Apple ger oss nu ännu lite mer insyn i hur Iphone lyssnar efter de två orden som aktiverar Siri, bland annat blir Iphone ännu lite mer uppmärksam om den hör fel första gången.
Läs mer om Hej Siri, Iphone och Siri.

Video ger en närmare titt på Apples nya självkörande bil

Bilen, eller närmare bestämt den självkörande tekniken, har förändrats en del sedan vi såg de första bilderna på Apples självkörande bil.
Me too ger röst åt tusentals år av tystnad
Den pågående nätkampanjen mot sexövergrepp kan ses som ett uppror mot en kvinnosyn som är djupt rotad i den västerländska kulturen. Redan i antika myter gick sexuellt våld och idn om erövring ofta hand i hand – ett våld som i verkligheten ständigt lämnat tystade, plågade kvinnor i sitt spår.
Omstridd terrorlag antagen i Frankrike
Frankrikes parlament har antagit en omstridd antiterrorlag som ger myndigheter utökade möjligheter att genomföra husrannsakningar, stänga ned böneplatser och att inskränka människors rörelsefrihet.
Läs mer om Frankrike.

Dina tarmar kan gör dig sjuk – 6 råd som hjälper

Välfungerande tarmar är en förutsättning för ett friskt liv. Men hur ska man egentligen göra för att få en balanserad tarmflora? Dietist Sofia Antonsson ger sina bästa tips för att göra tarmbakterierna glada.
Blöt höst ger hopp om återställt grundvatten
Efter två extremt torra vintrar var grundvattennivåerna i landet i somras nere på krisnivåer. Men en rejält blöt sensommar och höst kan ha avhjälpt problemet. Det ser positivt ut inför 2018, säger Fredrik Theolin på SGU.
Läs mer om Fredrik Theolin och SGU.
Magnus, 40, vann VM i V75: Köpte ny bil och lyxresa
Till helgen är det dags för VM i V75 igen – där vinnaren tar hem 250 000 kronor.Magnus Strömsten, 40, vann tävlingen 2015 – då åkte han på resa och köpte by bil.Nu ger han sina bästa tips inför årets tävling.– Man måste ju vara lite fräck och gå på sina ider, säger Magnus Strömsten.
Läs mer om V75.
Fina ord i en garanti ger inte rätt verktyg
Vi befarar att en läsa-, skriva-, räknagaranti kan skapa ännu mer fokus på processen och administration i skolan. Det som krävs är mer lärartid för eleverna, och därmed mer resurser, skriver SD-politiker i ett svar på kritik.
Läs mer om SD-politiker.
Experten: Kan möjligen vara en terrorattack
Polishuset i Helsingborg utsattes under onsdagen för en sprängning.En möjlig terrorattack, enligt terrorexperten Magnus Ranstorp.– Man måste vara benhård och vidta åtgärder. Det här är helt oacceptabelt, det är inte i många länder i Europa som man ger sig på rättsstaten på det här sättet, säger terrorforskaren.
Läs mer om Europa och Helsingborg.
Kommunalrådets avtal ger fem miljoner till krögaren
Råda Säteri har gått med stora förluster länge. Bolaget som driver verksamheten på den anrika krogen har skatteskulder på 1,3 miljoner kronor.Härryda kommun stämde krögaren i Göteborgs tingsrätt, men drog tillbaka målet i sista stund.Detta sedan kommunalrådet Per Vorberg (M) skrivit under ett förlikningsavtal som rör upp känslor. Avtalet ger krögaren Robert Säll drygt 5,5 miljoner kronor för att flytta ut – men han kan vänta tills årets sista julbord dukats av.– Jag tror det är så långt som man kommer i den här förlikningen, säger kommunalr&#
Läs mer om Per Vorberg och Robert Säll.
Bästa mattipsen inför högskoleprovet
På lördag är det dags för höstens upplaga av högskoleprovet. Rätt mat kan ge kropp och hjärna en extra skjuts på provdagen, menar två kostexperter som DN talat med och som ger sina bästa tips.
Brexit blåser upp brittisk inflation
Brexit ger brittisk inflation fart. I september nådde den tre procent, den högst nivån på 5,5 år, enligt den brittiska statistikmyndigheten ONS.
Scenrecension: Bläck eller blod ger en fullmatad historielektion
Johanna Paulsson om Bläck eller blod på Riksteatern, Hallunda.
Läs mer om Bläck, Hallunda och Riksteatern.
Har inte mycket med hans pappa att göra
Mats Wilander, 53, duckar sällan för samtalsämnen utanför tennisbanan.Men när USA:s politik kommer på tal får han lägga band på sig.För SportExpressen ger tennisikonen sin syn på svensk tennis framtid, Donald Trumps fejd med den amerikanska idrotten – och berättar om Leo Borgs talang.– Han påminner otroligt mycket om sin pappa i utseendet – men inte lika mycket i spelstilen, säger Wilander.
Läs mer om Wilander.
Flera trafikolyckor ger problem i morgontrafiken
Flera trafikolyckor har inträffat i Göteborg på tisdagsmorgonen.En singelolycka på E6 vid Olskroksmotet och en tvåbilskrock på Norrleden ställer till det i morgontrafiken.Två fordon har även krockat på E6 vid Jordfallsmotet.– Det är risk för stora besvär i trafiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.
Nya uppgifter om Hyundai Kona med eldrift – suv-modellen siktar på 50 mils räckvidd
Hyundai valde att skruva upp elbilsplanerna tidigare i år. Innan 2020 ska Hyundai ha lanserat inte mindre än åtta nya elbilar. Dessutom kommer elva laddhybrider och två bränslecellsbilar. Nu har det börjat dyka upp fler detaljer om den kanske viktigaste nyheten: den eldrivna versionen av suven Kona. Hyundai Kona ger sig in i en hårt konkurrensutsatt klass. Europeiska bilköpare älskar små suvar och Hyundai Kona skulle kunna bli en storsäljare, särskilt när konkurrenter som Volkswagen och Volvo ännu inte hunnit lansera några eldrivna kompaktsuvar.
Höjd ISK-skatt får tummen upp av tunga instanser
Skattehöjningen på investeringssparkonton och kapitalförsäkringar rörde upp en högljudd debatt, med kritiska röster från sparare och från finansbranschen. Men tunga myndigheter som Konsumentverket och Pensionsmyndigheten ger skattehöjningen grönt ljus.
Dödsolycka likställs med dråp och ger livstids fängelse – något för Sverige?
Bilförare som är rattonyktra, kör aggressivt eller fumlar med mobiltelefonen kan få livstids fängelse som straff – om det leder till en dödsolycka. Det nya lagförslaget presenterades i söndags av den brittiska regeringen. Storbritannien har redan hårda lagar mot de som visar stor försumlighet eller nonchalans i trafiken. Bilförare som orsakar en dödsolycka kan idag få upp till 14 års fängelse. Men går det nya lagförslaget genom kan det istället bli livstids fängelse för de värsta förbrytarna i trafiken. Förra året dömdes nästan 200 bilförare i Storbrita
Läs mer om Storbrita och Sverige.
Öka din säkerhet med tvåfaktorsautentisering – här är bästa alternativen
Vi tipsar om fem riktigt bra lösningar som ger dig tvåfaktorsautentisering i mobilen, pekplattan eller datorn.
Sirius seger över Djurgården ger MFF guldläge
Sirius bröt sin långa förlustsvit i 2–0-segern mot Djurgården. Då jublades det även hos Malmö FF. Nu kan skåningarna säkra SM-guldet redan på måndagskvällen.
Läs mer om Djurgården, MFF, Malmö FF och SM-guldet.
Glasögon från Södertälje till Lima ger synbarligt resultat
Peruanen Jubino har fått sina allra första läsglasögon. De har tidigare tillhört Helen Andersson i Södertälje. Genom en insats av organisationen Optiker utan gränser (OUG) har glasögonen nått chauffören på andra sidan jordklotet.
20 bolagen som ger dig högst direktavkastning
Måstetips: Är du en av dem som vill sätta ihop en utdelningsportfölj? SvD Näringsliv listar de 20 stora och medelstora bolagen på börsen som ger högst direktavkastning.
Här är programmerartabbarna som ger osäker kod
Hur uppstår egentligen säkerhetshål i mjukvara? När koden skrivs. Om en programmerare är ouppmärksam ökar risken för säkerhetshål. Här resonerar svenska experter om problemen.
Fel val ger låg pension men bidrag ger mer
Egna val som deltidsarbete, tidig pension och snabbt uttag av tjänstepensionen sänker pensionen. Men bostadstillägget plussar på.