Ger

Här är bilen tjuvarna helst ger sig på

Förra året skedde en dramatisk ökning av bildelsstölder. Tyvärr visar statistik från Larmtjänst att stölderna ligger kvar på en hög nivå även i år. BMW är överlägset värst drabbade märket.
Läs mer om Larmtjänst.
Sarkozy väljer Macron
Tidigare presidenten Nicolas Sarkozy meddelar att han ger sitt stöd till Emmanuel Macron i presidentvalets andra omgång mot extremhögerns Marine Le Pen.
Polisens larm: Fräck stöldliga blåser äldre
En våg av brott mot äldre sköljer just nu över Halland.Misstänkta inbrottstjuvar – som verkar i okänt antal – ger sig på äldre kvinnor och försöker bluffa sig in i deras bostäder.De gör detta, för att stjäla kvinnornas tillhörigheter.– I det här fallet är det kvinnor som valts ut, men det kan vara män också. Många lever ensamma eftersom att män kan falla bort lite tidigare, säger polis Jan Westerberg på brottssamordningen Halland.

Samsungs nya app ska hjälpa människor med afasi att kommunicera – med emojis

Applikationen ger användaren 140 olika meddelanden, alla utformade som emojis.
Så hanterar du nedstämdhet på våren
Våren är här. Längre dagar och sol som värmer på lunchrasten. Men det är inte alla som njuter av årstidsväxlingen. Här ger en professor råd och tips om hur man kan hantera vårens trötthet och nedstämdhet.
Macron försvarar festkväll på krogen: Jag ångrar ingenting
Osmakligt och opassande. Sedan Emmanuel Macron efter segern i den första presidentvalsomgången i Frankrike i söndags bjudit sina medarbetare på restaurang har kritiken inte låtit vänta på sig. Nu ger han svar på tal.
Läs mer om Frankrike.
Uppgifter: Modo diskriminerar tjejerna
Modo ger 4 000 kronor i bostadsbidrag till eleverna på hockeygymnasiet. Om de är killar. Tjejerna får inte en krona, enligt uppgifter till P4 Västernorrland. – Jag tycker att det är jättetragiskt att killarna alltid ska gå först. Det är helt sjukt, säger Modospelaren Molly Marcusson. – Vi kommenterar inte en exakt summa, detta är individuella kontrakt som löper, säger Modos vd Johan Widebro.
Tipset och Oddset: Är en maktfaktor hemma
SPELSERVICE: ODDSET OCH TIPSET TISDAG 25 APRIL ESKIL HELLBERG ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.
Läs mer om Bomben, Lången, Matchen och Oddset.
Skolverket ska se över förskolans läroplan
Undervisningen i förskolan behöver förbättras med tydligare mål och en mer jämlik kvalit. Därför ger regeringen Skolverket i uppdrag att se över och uppdatera läroplanen för förskolan.
Läs mer om Skolverket.
Förskolans läroplan ses över
Undervisningen i förskolan behöver förbättras med tydligare mål och en mer jämlik kvalitet. Därför ger regeringen Skolverket i uppdrag att se över och uppdatera läroplanen för förskolan.
Läs mer om Skolverket.
Anna Ankas bittra bråk med ex-maken
Anna Anka har dumpat pojkvännen. Men de uppslitande vårdnadstvisterna försvinner inte så lätt. – Jag ger mig inte innan jag får tillbaka mitt barn, säger Anna Anka.
Läs mer om Anna Anka.
Katarina Taikon ger namn åt gångväg
Enligt ett förslag var tanken att Tantolunden skulle byta namn till Taikonlunden efter Katarina Taikon. Så blir det inte. Men författaren hedras med en gångväg på Södermalm.
Boeing 777 till Sverige – med nio topphästar
Världens största tvåmotoriga flygplan kommer till Sverige. En Boeing 777 landar i Göteborg om en månad – tillsammans med nio hästar som ska tävla under Elitloppshelgen. – Vi på Solvalla är otroligt tacksamma för att Benders ger oss den här chansen att förgylla tävlingarna, säger Solvallas sportchef Markus Myron.
Nytt Arm-chipp ger superkameror i bilar
Hög kapacitet för bildhantering kopplad till låg strömförbrukning, samt avancerad felhantering. Det ska göra Arms chipp Mali-C71 till ett lämpligt val i bilar.
Läs mer om Mali-C71.
Opel släpper räckviddsräknare för Ampera-e – halva räckvidden på vintern?
Opel har fortfarande inte släppt några svenska priser för elbilen Ampera-e som dyker upp här 2018. Men på en del andra marknader har det dykt upp både priser och annan information på Opels hemsida. Ett exempel är i Tyskland där Opel har en räckviddsräknare som ger ett smakprov på hur lång räckvidden i elbilen blir beroende på hastighet och temperatur. Det här är inget nytt påhitt i elbilsbranschen och räckviddssiffran som kommer fram i vertyget ska förstås tas med en nypa salt men det är ändå ett intressant sätt att se med hur räckvidden förändras. Enlig
Läs mer om Ampera-e, Opel och Tyskland.
Bertil Falck, grundare av Bokmässan: Kampanjen har fått orimliga proportioner
Författare, kulturjournalister och medlemmar av Svenska Akademien ställer sig upp som en man och ger en helt skev bild av vad Bokmässan står för. Bertil Falck, grundare av Bokmässan kommentarer författarupproret.
Läs mer om Bokmässan och Svenska Akademien.
Bertil Falck, grundare av Bokmässan: Märkligt prov på åsiktsfrihet
Författare, kulturjournalister och medlemmar av Svenska Akademien ställer sig upp som en man och ger en helt skev bild av vad Bokmässan står för. Bertil Falck, grundare av Bokmässan kommentarer författarupproret.
Läs mer om Bokmässan och Svenska Akademien.
Per Gessle om livet med kärleken Åsa
Per Gessle reste till Nashville och kom hem med två popalbum färgade av sentimental amerikansk country och svensk visromantik. På fredag ger han ut album nummer 1, En vacker natt, och snart kommer det mera. – Det finns ingen anledning att sätta stopp bara för att man råkar bli äldre. De här låtarna har tagit 58 år att mogna fram, säger Gessle till Expressen.
Läs mer om Expressen, Gessle, Nashville och Åsa.
FI straffar Folksam med böter på 10 miljoner
Finansinspektionen ger Folksam ömsesidig livförsäkring en anmärkning. Folksam Liv ska också betala en straffavgift på tio miljoner kronor.
Läs mer om Folksam.
Brynäs kan ta SM-guld på torsdag
JÖNKÖPING. Brynäs är laget som ständigt är uträknade i årets slutspel - men som aldrig ger sig. Efter 2–0-segern i den femte finalen är Brynäs bara en seger från klubbens första SM-guld på fem år. Måndagskvällens seger på bortais innebär att Brynäs kan avgöra hemma i Gavlerinken i Gävle på torsdag kväll.
Läs mer om Gavlerinken, Gävle och SM-guld.
Oddset: Newcastle är en bra trippel-bank
SPELSERVICE: ODDSET MÅNDAG 24 APRIL ESKIL HELLBERG ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.
Läs mer om Bomben, Lången och Matchen.
Psykisk ohälsa ger längre sjukskrivning
Sjukskrivningar till följd av psykiatriska diagnoser är 70 procent längre än för alla andra sjukskrivningar, enligt en rapport från Försäkringskassan.
Läs mer om Försäkringskassan.