Ger

Pernillas duell med Laila Bagge

Pernilla Wahlgren är frontfigur i succserien Wahlgrens värld, men nu får programmet tittarkonkurrens.Ex-svägerskan Laila Bagge ger sig in i realityvärlden med sin nya tv-serie Lailaland.– Det är så fånigt att jämföra, det är som att jämföra någon annans liv, säger Laila Bagge till Metro.
Läs mer om Laila Bagge, Lailaland och Metro.

Lärareffekten påverkar hela samhället

De som har barn i skolan vet att effekten av lärarnas arbete märks varje dag. Lärare undervisar, stöttar, vägleder, ger eleverna drömmar och möjligheter. Men situationen i dagens skola är långt ifrån en dröm.
Albert Camus i SvD-intervju från 1952
Albert Camus är den mest uppmärksammade bland Frankrikes yngre författare. Hans senaste arbete, L homme revolt, har väckt åtskilliga gensagor men erkänns allmänt som ett av de intressantaste verk som utkommit på franska efter kriget. Det är inte ofta som Albert Camus ger intervjuer, men docent Astrid Bæcklund har talat med honom om olika litterära frågor och redogör under strecket i dag för sina intryck.
Gigantisk spricka delar Afrika - hastigheten chockar forskare
Det är ingen ny vetenskap att jordens kontinentplattor glider isär och rör på sig. Det ger upphov till jordbävningar och tsunamis och sakta men säkert förändras jordens utseende.
Läs mer om Afrika.

Här presenteras Zlatan - med ett lejon

Zlatan Ibrahimovic ger inte upp ambitionen att så ofta som möjligt förknippas me...
Läs mer om Zlatan.
JUST NU: AIK-läkarens obehagliga ord om Jesper Nyholm
Jesper Nyholm har det svårt. AIK-försvararen som nyligen bröt benen får nu uppleva en förvärrad situation. AIK-läkaren Karol Zyro ger här en dyster bild av Nyholm som drabbats av en infektion.
Läs mer om Jesper Nyholm och Nyholm.
Bank of America: Apple på gång med vikbar iPhone
Bank of America upprepar sin köprekommendation för Apple. Riktkursen bibehålls också på 220 dollar, vilket ger en uppsida på 30 procent mot torsdagens stängningskurs.
Läs mer om America och Apple.
15.00: Här följer du IFK Kalmar mot Asarum
Allsvenska IFK Kalmar ställs mot Elitettan-laget Asarum i en träningsmatch på Cypern. Sportens Henrik Eriksson är på plats och ger rapporter från matchen. Matchstart klockan 15. Foto: Henrik Eriksson IFK Kalmar ställs mot Asarum.
Regeringen välkomnar miljözoner
Regeringen ger kommuner möjlighet att införa tre olika miljözoner från den 1 januari 2020.
Därför slutade Johan Elmander med fotbollen
Det har snart gått fem månader sedan Öis-ikonen Johan Elmander slutade med fotbollen. I en intervju med Aftonbladet berättar han om huvudskälet till att han lade av - och ger sin syn på den turbulens som varit i klubban.
Essitys vd tankar aktier
Essitys vd Magnus Groth har köpt 9.500 B-aktier för 217:80 kronor styck. Det ger en likvid på nära 2,1 miljoner kronor.
Regeringen ger besked om miljözoner
Infrastrukturminister Tomas Eneroth och miljöminister Karolina Skog har nu gett besked om hur de nya bestämmelserna om miljözoner kommer utformas. Regeringen ger kommuner möjlighet att införa tre olika miljözoner från den 1 januari 2020.
Läs mer om Karolina Skog.
Konsertrecension: Sarah Klang är redan en stor underhållare
När Sarah Klang ger sig ut på sin triumferande första turn lyckas hon faktiskt fylla ut de gigantiska skor som snabbt har blivit hennes, däremot är bandet inte i samma storleksklass.
Dalarnas försäkringsbolag ger tillbaka 250 miljoner till kunderna - "Det är den största summan vi någonsin betalat ut"
Dalarnas försäkringsbolag har beslutat att dela ut 250 miljoner till sina försäkringskunder i höst. - Det känns naturligt för oss att ge tillbaka så mycket vi kan. Vi ägs ju av våra kunder, säger VD Anders Grånäs.
Läs mer om Det.
Vd:n Magnus Groth har köpt 9.500 aktier i Essity
Essitys vd Magnus Groth har köpt 9.500 B-aktier för 217,80 kronor styck. Det ger en likvid på nära 2,1 miljoner kronor.
Läs mer om Essity.
Toppkuskarna bjuder på sina bästa V75-tips
Peter och Johan Untersteiner leder SportExpressens V75-panel den här veckan.Tillsammans med Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson ger de er sina tips inför lördagens V75.Att ta rygg på dem kan vara helgens mest lönsamma tips.
Följ fredagens börsöppning
Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45.
Handelskrig ger kursras på Asienbörserna
Kursraset efter USA:s besked om Kina-tullar fortsatte i Asien på fredagen. Tokyobörsen föll 4,5 procent och börserna i Fastlandskina med 4-5 procent. Dagen före pressades de stora amerikanska börsindexen rejält.
M-ledaren om skandalen: Jag är rejält oroad
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson gästar Ekonomistudion och ger sin syn på Facebook-skandalen och hur den svenska valrörelsen kan påverkas. Fyra partier har blivit uppvaktade av det uppmärksammade företaget Cambridge Analytics. Partiledaren svarar samtidigt på varför Sverige bör skärpa kraven för utländska investeringar. Under fredag väntas EU-kommissionen komma nya förslag som reglerar direktinvesteringar. Programmet sänds klockan 06.45.
Regeringen ger besked om miljözoner
Stockholmspolitikerna har redan gett klartecken. Nu sätter regeringen ned foten om det ska bli möjligt för kommuner att förbjuda smutsiga bilar i innerstäderna. Hundratusentals bilägare har all anledning att följa regeringens besked på förmiddagen.
Strömmad musik ger störst intäkter
Telegram. Intäkterna för musikindustrin i USA växte med över 16 procent i fjol till den högsta nivån på tio år, enligt det amerikanska branschorganet RIAA.
Läs mer om USA.
Strömmad musik ger störst intäkter
Intäkterna för musikindustrin i USA växte med över 16 procent i fjol till den hö...
Läs mer om USA.
Trots Flensburgs täta program - Lindgren ger IFK små chanser att gå vidare
Foto: Bosse Nilsson Ola Lindgren tror att IFK kan hota Flensburg - åtminstone på hemmaplan. IFK Kristianstad har sex vilodagar inför lördagens stekheta Champions League-match. Flensburg har bara en enda.
Läs mer om Flensburg, IFK och Lindgren.
Stora offer i kampen för rent vatten
Idag torsdag är det FN:s världsvattendag - och en ny rapport från organisationen WaterAid ger en mörk bild av vattensituationen i världen. Så många som 844 miljoner människor saknar tillgång till vatten.
Läs mer om WaterAid.