Gerhard nordström

I landskapet finns hela kretsloppet

Gerhard Nordström är en varaktig kraftkälla i det skånska konstlivet. Idag, lördag, fyller han 90 år.

Berättelser utan slut och en modern klassiker

Verket `De älskade Mozart` av Gerhard Nordström är en modern klassiker. En installation från början av 1970-talet där ett antal porträtt av nazistledare står på en flygel framför Adolf
Läs mer om Adolf och Gerhard Nordström.
Goya visas i Malmö
Den spanske konstnären Francisco Goyas verk blir dragplåster på Malmö konstmuseum. Den 16 december är det vernissage för en utställning av Goyas grafiska svit Krigets fasor. I samma utställning visas verk av Gerhard Nordström, som fick sitt genombrott i början av 1970-talet med sviten Sommaren 1970.
Gerhard Nordström
KONST

Ingen Järegårdstaty i Ystad

Det blir ingen bronsstaty av skådespelaren Ernst-Hugo Järegård i Ystad. Kultur-och turistnämnden i Ystad avslog i går ett medborgarförslag om statyn som skulle kosta 350 000 kronor. — Vi har ju beslutat att köpa in ett porträtt av honom signerat Gerhard Nordström och vi har en skulptur som står nere vid stationen. Det tyckte vi räckte, säger Cecilia Fahlborg (M), ordförande i nämnden till Ystads Allehanda.
Järegårdminnen på gång i Ystad
Ystads kommun köper ett porträtt av Ernst-Hugo Järegård. Det är målat av Gerhard Nordström och ska hänga på Ystads teater, rapporterar Ystads Allehanda. På sitt sammanträde på onsdag diskuterar turism- och fritidsnämnden även andra förslag på hur Järegårds hemkommun ska hedra den store skådespelarens minne. Ett medborgarförslag är en relief av Järegård på teatern, men den tanken spolas till förmån för porträttet.