Gisslan

Blodig attack mot lyxhotell i Kabul över

Minst åtta människor, varav tre gärningsmän, dödades när ett lyxhotell attackerades i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.

Blodig attack mot lyxhotell i Kabul över

Minst åtta människor, varav tre gärningsmän, dödades när ett lyxhotell attackerades i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Man har barrikaderat sig i byggnad – hotar med bomb
En beväpnad man har barrikaderat sig inne i ett flerfamiljshus i Belgrad i Serbien.Han säger sig ha en bomb och hotar att spränga byggnaden.Det finns även uppgifter om att mannen ska ha tagit gisslan, rapporterar serbiska medier.
Läs mer om Belgrad och Serbien.Han.

Filmrecension: Gisslan – ett pojkboksäventyr som går överstyr

Gisslan är en elegant men omständlig beskrivning av livet bakom järnridån, skriver Helena Lindblad.
Läs mer om Helena Lindblad.
Viktigaste frågan obesvarad i film om georgiskt trauma
Händelserna som skakade Sovjetunionen 1983, då en grupp unga i Georgien kapade ett plan för att fly förtrycket, skildras i dramathrillern Gisslan. Filmen bygger vackra stämningar men lämnar en väsentlig fråga därhän.
Läs mer om Georgien, Gisslan och Sovjetunionen.
Tidigare gisslan misstänks för brott
En kanadensisk man som tillsammans med sin familj fritogs efter nära fem år som gisslan i Afghanistan misstänks nu själv för flera brott.
Läs mer om Afghanistan.
Oskyldig sköts till döds efter bluffsamtal om gisslan
En 28-årig man sköts till döds av polis sedan en annan man slagit larm om att det pågick ett gisslandrama i huset. Men samtalet var en bluff och 28-åringen oskyldig.
Elva personer hålls gisslan av man med sprängämnen
En maskerad man håller nio vuxna och två barn gisslan i Ukraina.På ett postkontor har den beväpnade mannen barrikerat sig.Det är oklart vad mannen har för kvar, skriver Reuters.
Läs mer om Ukraina.På.
Gisslandrama på fabrik i Moskva
En beväpnad man har skjutit minst en person till döds och tagit ett okänt antal personer som gisslan inne på en pastafabrik i Moskva, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Moskva.
Konflikten som håller på att döda fotbollen
FREETOWN. 2014, när kärleksrelationen med allsvenskan var som mest passionerad, förbjöds sporten.Drygt tre år senare har drömmen om att få spela proffsfotboll på svensk mark bytts ut mot en stilla förhoppning om begagnade svenska konstgräs.Följ med till Sierra Leone – ett land där fotbollen hålls som gisslan av sitt eget förbund.
Läs mer om Sierra Leone.
Cyklist hittade styckade Kevin i Ikeakasse
Den 35-årige mannen misstänks ha mördat 25-årige Kevin Joel Andersen i sin lägenhet. Han ska sedan ha hållit mordoffrets unge vän som gisslan och tvingat denne att stycka mordoffret.Det bestialiska mordet uppdagades när en cyklist hittade Kevin Joel Andersens kvarlevor packade i bland annat en Ikeakasse.– Jag ser vad jag tror är ett huvud som ligger i en påse. Jag tycker mig se nacken eller något liknande, berättade cyklisten under rättegången som nu pågår i danska Ballerup, enligt BT.Mordoffrets vän har inte orkat vittna i rättegången.
Talibanerna ville värva kidnappade pappan
Joshua Boyle och Caitlan Coleman togs som gisslan av talibaner i Afghanistan 2012.Förra månaden fritogs paret och deras tre barn av pakistanska säkerhetsstyrkor.Talibanerna försökte upprepade gånger värva Joshua Boyle till sitt nätverk, berättar paret nu i en intervju.– Jag skulle hellre bli dödad än gå med i deras grupp, säger han till ABC News.
Trump: Han får inte hålla världen gisslan
Donald Trump är tillbaka i Washington.På en presskonferens under måndagskvällen valde den amerikanske presidenten dock att under merparten uppehålla sig vid resan till Asien.– Jag har förklarat för Nordkoreas ledare att vi inte tänker låta honom hålla världen som gisslan. USA kommer att vara en stark och pålitlig vän i den kampen.
Läs mer om Asien och Washington.På.
Rånare höll gisslan under vapenhot
Maskerade och beväpnade ska tre ungdomar ha genomfört flera rån och rånförsök i centrala Borås.Det ska ha förekommit skensvrättningar, enligt BT, – och i ett av fallen följde rånaren med en man hem medan hans flickvän hölls fast under vapenhot.Nu åtalas tre tonåringar för totalt elva rån och rånförsök.
Läs mer om Borås.Det.
Gisslandrama efter bankrån i Norge – flyr i svenskregistrerad bil
Efter ett bankrån i norska Rendalen under måndagsmorgonen har en bankanställd tagits med som gisslan av de flyende rånarna.De ska köra en svenskregistrerad bil.– Enligt norsk polis saknas det en bankanställd, säger Stefan Dangart vid polisens ledningscentral, skriver Aftonbladet.
Fånge hos talibanerna: Pakistan och USA ljuger om befrielsen
Både USA och Pakistan hävdar att Caitlan Coleman och Joshua Boyle, som hölls som gisslan av talibaner under fem år, med sina barn hade korsat gränsen till Pakistan när de den 11 oktober befriades av pakistansk militär. Caitlan Coleman förnekar att det gick till så.
Gisslandrama i bowlinghall i Storbritannien
En beväpnad man har tagit två anställda som gisslan i en bowlinghall i Bermuda Park i Nuneaton, rapporterar brittiska BBC.
JUST NU: Beväpnad man har tagit gisslan i bowlinghall
En beväpnad man ska under söndagseftermiddagen ha tagit gisslan, och förskansat sig i en bowlinghall i Nuneaton i England, uppger Mirror.
Läs mer om England, Mirror och Nuneaton.
Här tar rånarna gisslan när de rånar Ica-butiken
Rånarna kommer in i Ica-butiken med en kniv riktad mot en kunds hals. Sedan länsar de kassorna på kontanter. Nu väljer Ica-handlaren Johan Holmgren att gå ut med övervakningsfilm på rånet i hopp om att gärningsmännen ska identifieras.– Jag hoppas att någon känner igen någon som har de där kläderna och att de fattar vad de utsätter folk för när de gör så här, säger Johan Holmgren.
Vi anställda på Postnord hålls som gisslan
Bäste näringsminister Mikael Damberg. Vi är 8 500 danska löntagare, som känner att du och den svenska regeringen har tagit oss som gisslan. Innan det visas vilja att förhandla och att hitta en bärkraftig lösning, är 8 500 danska familjer osäkra på om antingen mor eller far blir avskedad, skriver Eigil Johannesen, gemensamt ombud för de danska HK-anställda i Postnord.
Tar fans som gisslan – det är helt groteskt
GÖTEBORG. VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark ställs in.Då går det danska förbundet stenhårt åt de danska spelarna.– De tar landskamper och fans som gisslan, säger förbundets elitchef Kim Hallberg.Den svenska landslagsstjärnan Caroline Seger tror att det är en förhandlingstaktik.– Förhoppningsvis vinner förbundet inget på det, säger hon.
Kidnappad: Talibanerna dödade nyfödd
Den amerikansk-kanadensiska familj som fritogs av pakistanska soldater i veckan har nu återvänt till Kanada. Nya hemska detaljer framkommer om de fem åren som familjen, med två vuxna och tre små barn, satt som gisslan. Talibanerna uppges ha mördat ett nyfött barn.
Läs mer om Kanada.
Fem i västerländsk gisslan fritagna
Pakistanska soldater har fritagit fem västerländska personer som hållits som gisslan.