Gisslan

Talibanerna ville värva kidnappade pappan

Joshua Boyle och Caitlan Coleman togs som gisslan av talibaner i Afghanistan 2012.Förra månaden fritogs paret och deras tre barn av pakistanska säkerhetsstyrkor.Talibanerna försökte upprepade gånger värva Joshua Boyle till sitt nätverk, berättar paret nu i en intervju.– Jag skulle hellre bli dödad än gå med i deras grupp, säger han till ABC News.

Trump: Han får inte hålla världen gisslan

Donald Trump är tillbaka i Washington.På en presskonferens under måndagskvällen valde den amerikanske presidenten dock att under merparten uppehålla sig vid resan till Asien.– Jag har förklarat för Nordkoreas ledare att vi inte tänker låta honom hålla världen som gisslan. USA kommer att vara en stark och pålitlig vän i den kampen.
Läs mer om Asien och Washington.På.
Rånare höll gisslan under vapenhot
Maskerade och beväpnade ska tre ungdomar ha genomfört flera rån och rånförsök i centrala Borås.Det ska ha förekommit skensvrättningar, enligt BT, – och i ett av fallen följde rånaren med en man hem medan hans flickvän hölls fast under vapenhot.Nu åtalas tre tonåringar för totalt elva rån och rånförsök.
Läs mer om Borås.Det.
Gisslandrama efter bankrån i Norge – flyr i svenskregistrerad bil
Efter ett bankrån i norska Rendalen under måndagsmorgonen har en bankanställd tagits med som gisslan av de flyende rånarna.De ska köra en svenskregistrerad bil.– Enligt norsk polis saknas det en bankanställd, säger Stefan Dangart vid polisens ledningscentral, skriver Aftonbladet.

Fånge hos talibanerna: Pakistan och USA ljuger om befrielsen

Både USA och Pakistan hävdar att Caitlan Coleman och Joshua Boyle, som hölls som gisslan av talibaner under fem år, med sina barn hade korsat gränsen till Pakistan när de den 11 oktober befriades av pakistansk militär. Caitlan Coleman förnekar att det gick till så.
Gisslandrama i bowlinghall i Storbritannien
En beväpnad man har tagit två anställda som gisslan i en bowlinghall i Bermuda Park i Nuneaton, rapporterar brittiska BBC.
JUST NU: Beväpnad man har tagit gisslan i bowlinghall
En beväpnad man ska under söndagseftermiddagen ha tagit gisslan, och förskansat sig i en bowlinghall i Nuneaton i England, uppger Mirror.
Läs mer om England, Mirror och Nuneaton.
Här tar rånarna gisslan när de rånar Ica-butiken
Rånarna kommer in i Ica-butiken med en kniv riktad mot en kunds hals. Sedan länsar de kassorna på kontanter. Nu väljer Ica-handlaren Johan Holmgren att gå ut med övervakningsfilm på rånet i hopp om att gärningsmännen ska identifieras.– Jag hoppas att någon känner igen någon som har de där kläderna och att de fattar vad de utsätter folk för när de gör så här, säger Johan Holmgren.
Vi anställda på Postnord hålls som gisslan
Bäste näringsminister Mikael Damberg. Vi är 8 500 danska löntagare, som känner att du och den svenska regeringen har tagit oss som gisslan. Innan det visas vilja att förhandla och att hitta en bärkraftig lösning, är 8 500 danska familjer osäkra på om antingen mor eller far blir avskedad, skriver Eigil Johannesen, gemensamt ombud för de danska HK-anställda i Postnord.
Tar fans som gisslan – det är helt groteskt
GÖTEBORG. VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark ställs in.Då går det danska förbundet stenhårt åt de danska spelarna.– De tar landskamper och fans som gisslan, säger förbundets elitchef Kim Hallberg.Den svenska landslagsstjärnan Caroline Seger tror att det är en förhandlingstaktik.– Förhoppningsvis vinner förbundet inget på det, säger hon.
Kidnappad: Talibanerna dödade nyfödd
Den amerikansk-kanadensiska familj som fritogs av pakistanska soldater i veckan har nu återvänt till Kanada. Nya hemska detaljer framkommer om de fem åren som familjen, med två vuxna och tre små barn, satt som gisslan. Talibanerna uppges ha mördat ett nyfött barn.
Läs mer om Kanada.
Fem i västerländsk gisslan fritagna
Pakistanska soldater har fritagit fem västerländska personer som hållits som gisslan.
Familjen knivhöggs och kidnappades
En bil sladdar in på den idylliska gården utanför Idala i Kungsbacka kommun.Några fasansfulla minuter senare ligger Fredrik Jarekull badande i sitt eget blod efter att ha blivit knivhuggen fem gånger. Bredvid honom skriker hans nyfödda dotter förtvivlat medan hustrun Kristina är på väg bort i en bil.Hon är gisslan åt tre beväpnade män som är ute på en helvetesturn.– Det tog många år för oss att komma tillbaka, säger Fredrik Jarekull.
IS håller hundratals familjer som gisslan på fotbollsstadion
MAGDA GADS DAGBOK från Raqqa. Magda Gad har som första svenska journalist lyckats ta sig till Raqqa i Syrien.
Läs mer om Raqqa och Syrien.
Sunkigt och ålderdomligt – de håller fotbollen gisslan
Idag är det lördag.För miljoner människor världen över innebär det att man bänkar sig framför Premier League.För oss som i alla fall till viss del följer den engelska rapporteringen, i dag och alla andra lördagar, är frågan: Hur länge ska nonsens styra och ställa?
Läs mer om Premier League.För.
Avgår efter 14 år: Suttit som gisslan
Westholm har fått nog – lämnar styrelseuppdraget
Avgår från posten: Suttit som gisslan
Efter 14 år i styrelsen avgår Jörgen Westholm från Travtränarnas Riksförbund.I ett långt meddelande på sin hemsida berättar han nu varför.Han riktar bland annat stark kritik mot Svensk Travsport.– Vi har suttit som gisslan 2015, 2016 och 2017 och inte fått säga vad vi tycker och tänker, skriver han.
Flaggstången har tagits gisslan av Kulturhuset
När den krökta flaggstången på Sergels torg får sociala medier att rasa, säger sig Kulturhuset Stadsteatern stå upp för konstnärlig frihet. Men när Makode Linde ville skriva Negerkung på fasaden blev det nej.
Kanalen tar tittarna gisslan – igen
Discovery är i konflikt igen och använder den stora fotbollspubliken som gisslan.Inte en gång till.Vi har tröttnat på de där fjantigheterna nu.
Tusentals civila flyr striden om IS sista fäste
Den irakiska regeringsarmn har gjort inbrytningar i Tal Afar, det sista större fäste som terrororganisationen IS har kvar i Irak. Samtidigt växer oron för den yazidiska minoriteten som hålls som gisslan i staden.
Läs mer om Irak och Tal Afar.
Smutsigt, klubben hålls som gisslan...
Newcastle är tillbaka i Premier League.Men klubbens kontroversiella ägare Mike Ashley sitter kvar som ägare.Martin Åslund är inte nådig i sin kritik över hur ägaren sköter sin klubb.– Newcastle är gisslan under en ägare som sko sig på varumärket, säger han i Viasat.
De har fått vittring – låt jakten börja
Sommaren har passerat hyfsat smärtfritt nere i calcio-land, även om det så klart funnits lite klassiskt italienskt gurgel medan Lucifer höll den Appeninska halvön som gisslan.Jag tänker så klart på Romas president James Palotta som tyckte att Milans miljardsatsning var aningen märklig.
Läs mer om Appeninska och Lucifer.
Gisslandrama på radiostation över
Nederländsk polis bekräftar att en eller flera personer har tagits som gisslan på en radiostation i Hilversum. Kvinnan är nu fritagen meddelar polisen på Twitter.
Läs mer om Hilversum och Twitter.