Gjorde

Karin Bojs: Jakten på IQ-generna har bara börjat

Som sexåring gjorde jag ett intelligenstest. Det var villkoret för att jag skulle få börja skolan ett år för tidigt, vilket mina föräldrar av någon anledning ville.
Läs mer om IQ-generna.

Seger i sista tävlingen för Casall

Casall Ask gjorde sin sista tävling i Global Champions Tour i Hamburg. Rolf-Göran Bengtsson såg till att hästen fick avsluta karriären på bästa sätt – med en 19:e Grand prix-seger.
Läs mer om Casall och Hamburg.
Islossning för Kalmar - krossade Sundsvall
Kalmar FF behövde bara 27 minuter för att döda matchen - och det blev en total islossning. Romario, Svante Ingelsson och Melker Hallberg gjorde mål för KFF när laget besegrade Gif Sundsvall med hela 3-0.– Vi har kvalitet i väldigt många bitar, konstaterar Kalmars tränare Peter Swärdh till C More.
Fredricson vann när All In gjorde comeback
Peder Fredricson tog OS-silver i hoppning på hästen All In i Rio de Janeiro. I Global Champions Tour-tävlingen i tyska Hamburg gjorde ekipaget comeback efter att All In genomgått en lyckad bukoperation – och det blev seger direkt.
Läs mer om All In, Hamburg, Janeiro, OS-silver och Rio.

President Duterte höll tal – skämtade om våldtäkt

Filippinernas president Rodrigo Duterte höll tal på ön Mindanao där det just nu råder krigsrätt.I talet skämtade den kontroversiella presidenten om att soldaterna kan våldta kvinnor utan några konsekvenser.– Om ni våldtar tre kvinnor så kommer jag säga att jag gjorde det, säger han i talet enligt The Guardian.
Här skämtar presidenten om våldtäkt — igen
Om ni våldtar tre, kommer jag säga att jag gjorde det, säger Filippinernas president Rodrigo Duterte. Det var presidentens plumpa skämt för att gjuta mod i soldater som kämpar mot IS.
Läs mer om Rodrigo Duterte.
Lasse Sigfridsson: De tog mitt levebröd ifrån mig
Lasse Sigfridsson sparkades från Lasse Stefanz.Efter en utdragen fejd med sina tidigare bandkolleger har han spelningar och en ny singel på gång i sommar.– Det förringar inte vad de gjorde, de tog mitt levebröd i från mig, säger han i en intervju med Aftonbladet.
Philip Holm klar för NHL
Växjöbacken Philip Holm tog för sig under Sveriges VM-succ där han gjorde mästerskapsdebut och bland annat stod för tre poäng i krossen av Italien. Nu kommer belöningen: ett NHL-kontrakt med Vancouver.
Läs mer om Italien, NHL och Vancouver.
Leksand värvar J18-VM-spelare
Leksand värvar inför den hockeyallsvenska säsongen.Det är backen Calle Själin, 17, som nu skrivit på ett tvåårskontrakt.– Calle gjorde ett riktigt bra intryck under vårens J18-VM, säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd.
Jespers roliga bild på Mia förvånar alla
Jesper Parnevik kan inte sova när hans fru ser ut som en seriemördare.Nu får hans instagrambild på Mia i ansiktsmask alla att skratta.Haha, bilden gjorde min dag! skriver en person.
Läs mer om Mia.
Hundägarens fasansfulla upptäckt i direktörsidyllen
När grannen passerade den äldre damens hus på väg hem från hundpromenaden i direktörsidyllen utanför Kungsbacka fick hon känslan av att något var fel.Hon klev in i villan och gjorde den fasansfulla upptäckten – damen hade blivit huggen till döds.Gärningskvinnan som erkänt var hennes egen släkting, som innan mordet hade blivit inbjuden på en kopp te.
Läs mer om Kungsbacka.
Stenson: Inte så bra bollträff
Världsfemman Henrik Stenson kunde inte följa upp gårdagens resultat i de brittiska PGA-mästerskapen på Wentworth men höll ihop spelet under andra ronden. Stenson avslutade med en birdie, tre totalt under dagen, men gjorde också två bogeys och landade på ett under par.
Läs mer om Wentworth.
Gjorde mig definitivt inte speciellt bekväm
Efter ett uttalande från Mats Gren blev Kenny Stamatopoulos utpekad som spelaren som hade blivit approcherad av matchfixare inför mötet mellan AIK och IFK Göteborg.Nu har AIK-målvakten berättat om hur han reagerade på Grens utspel.– Det gjorde mig definitivt inte speciellt bekväm inför matchen, säger Stamatopoulos till Dagens nyheter.
Läs mer om AIK.
Här är framtidens supersmarta bostadshus – utrustat med allt i teknikväg
Hur smart kan ett smart hem bli? Den frågan utreds just nu – i ett nybyggt lägenhetshus i Stockholm. Vi gjorde ett besök.
Läs mer om Stockholm.
Här är framtidens supersmarta bostadshus – utrustat med allt i teknikväg
Hur smart kan ett smart hem bli? Den frågan utreds just nu – i ett nybyggt lägenhetshus i Stockholm. Vi gjorde ett besök.
Läs mer om Stockholm.
Nordström: Inget att säga något om
LOS ANGELES. Han gav precis allt för laget.Men det räckte inte riktigt.Erik Karlsson får inte uppleva någon Stanley Cupfinal i år.Hans Ottawa föll med 2-3 efter 85.09 minuters spel i natt borta mot Pittsburgh Penguins.Karlsson spelade som vanligt mest av alla, han gjorde 49 byten och hade 39.33 minuters istid.Men tvingades uppleva sin bittraste förlust under NHL-karriären.
Rysk ursäkt till USA efter flygplansroll
Ett ryskt stridsflygplan gensköt ett amerikanskt tankflygplan över Syrien och gjorde en roll över planet. En oprofessionell manöver enligt Pentagon – som ryssarna nu bett om ursäkt för, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Pentagon, Syrien och USA.
Hamilton rekordsnabb i Monaco
Lewis Hamilton gjorde det snabbaste varvet någonsin i Monaco på den första träningen. Mercedes-föraren som har siktet inställt på ett annat rekord på lördag, sin 65:e pole position – lika många som barndomsidolen Ayrton Senna.
Läs mer om Ayrton Senna och Monaco.
Inte ens Platon hade platsat på Stockholms universitet
Var det politiska intriger som gjorde att Johan Lundberg nekades att bli professor på Stockholms universitet? Oavsett är de kriterier som fällde Lundberg utmärkande för vår tid, där det är viktigare att göra saker rätt än att göra rätt saker. Det skriver Per Bauhn, filosofiprofessor vid Linnuniversitetet.
TV-profilen släpper bok - om sitt mörka förflutna
E-sportaren Emil Heato Christensen gjorde fiasko Mästarnas mästare och åkte ut först av alla.Nu ger han ut en bok om sitt liv - där han också berör sina många problem.– Det är mer motgångar än framgångar egentligen. Stora delar av mitt liv har varit en kamp men jag tror också att det är just det som har format mig, säger han till TT.
Jag väcktes av att de stod och skrek där på gatan
MANCHESTER. Brittisk polis gjorde på onsdagen flera gripanden i Manchester med koppling till måndagens terrordåd. Minst en av de gripna har bakgrund i Libyen, och en granne säger till DN att familjen är strikt religiös.
Läs mer om Libyen och Manchester.
Ratade svenska fans på pubrunda: Diva
Sir Alex Ferguson är i Stockholm för att titta på Manchester Uniteds Europa League-final mot Ajax.I går kväll dök han upp på flera pubar i huvudstaden – och nobbade supportrarna som ville ta en bild med honom.- Normalt sett brukar idrottsstjärnor ställa upp för de som tycker om honom, men det gjorde han inte, säger
Läs mer om Ajax.I och Stockholm.
DN gratulerar: Johan Wahlström 65 år
Parlamentet gjorde honom folklig, men utgör bara en bråkdel av skådespelaren Johan Wahlströms scenkarriär. Jag är så lyckligt lottad som har fått syssla med allt möjligt.
Manchester står enat
Det skulle bli en stor fotbollsfest. Men måndagens terrordåd i Manchester arena gjorde att känslorna inför onsdagens Europa League-final mellan Manchester United och Ajax i Solna är helt andra. – Vi är alla väldigt nedstämda efter den tragiska händelsen. Vi tänker på offren och deras familjer. Men vi har ett jobb att sköta och åker till Sverige för att göra det jobbet, säger tränaren Jos Mourinho.
Ottawa utjämnade mot Pittsburgh
Ottawa vann den sjätte semifinalen mot Pittsburgh med 2–1, och utjämnade därmed till 3–3 i matcher. Craig Anderson i Ottawa-målet gjorde 45 räddningar.
Läs mer om Ottawa-målet och Pittsburgh.