Gjorde

Real Madrid vinner borta mot Bayern

Bayern München gjorde första målet i kvällens match mot Real Madrid. Det spanska laget vände dock och och vann Champions League-semifinalen med 2-1 – och har nu övertaget inför hemmareturen om en vecka.
Läs mer om Bayern och Real Madrid.

Melania dissar Trumps hand – igen

Melania Trump verkar fortfarande inte vara så glad i att hålla sin makes hand.När paret Macron välkomnades i Vita huset gjorde Trump ett tafatt försök till närkontakt, som i sociala medier beskrivs som smärtsamt att se på.
Läs mer om Macron, Trump och Vita.
Kritiken – anklagas för att ha utnyttjat Aviciis namn
Samma dag som Tim Avicii Bergling gick bort publicerades ett tidigare osläppt album.Producenten Starkillers, som gjort albumet tillsammans med Bergling, möttes då av hård kritik från producenter som menar att han utnyttjat Tim Berglings namn för sin egen vinning.Men nu slår Starkillers tillbaka:– Jag har inte släppt något album. Jag gjorde ett album, som Tim var en medproducent på. Det är inte ett Starkillers och Avicii-album. Tim var en medproducent, säger producenten i en video på Twitter.
Lisa Magnusson: Mordet på Kim Wall var ett politiskt mord
Allt vi kan göra är att försöka ge Kim Wall den upprättelse som består i att förstå vad Peter Madsen gjorde mot henne. Så låt oss då vara tydliga med att vi talar om rent kvinnohat.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.

Angelica blev som 12-åring ett av nätpedofilens första offer

Nyligen dömdes en 41-årig man för våldtäkt, efter att ha hotat unga flickor för att få dem att ta på sig själva över nätet.Mannen dömdes redan 1996 för liknande övergrepp, då över telefon.Angelica Jaako Billenman blev som 12-åring ett av hans första offer.– Han sa att han skulle döda mina kompisar om jag inte gjorde som han sa, säger Angelica.
Läs mer om Angelica.
Ingrid, 2, gjorde familjen komplett: Vårt solsken
Lina Boqvist, 43, fick en chock när hennes dotter föddes med Downs syndrom.I dag, två år senare, har hon insett att rädslan och oron endast grundade sig i okunskap och fördomar.– Det är inte så farligt som det kan verka, Ingrid är verkligen solskenet i våra liv, säger Lina.
Läs mer om Ingrid och Lina.
Lämnar Pantern för SHL: "Känns väldigt inspirerande"
Andreas Söderberg. Foto: Bildbyrån Han gjorde en riktigt bra säsong i allsvenskan säsongen som var och nu kommer belöningen för backen Andreas Söderberg som lämnar IK Pantern och istället ansluter till SHL-nykomlingen Timrå.
Läs mer om SHL.
Filmrecension: Avengers: Infinity war är ett storskaligt superhjältesmörgåsbord
När man inte trodde att Marvels superhjälteuniversum kunde expandera mer – utan att implodera av alla högpspända superhjältekrafter – ja, då gjorde det det. Helena Lindblad om nya Avengers: Infinity war.
BIK räknar bort stjärncentern
ISHOCKEY: Sportchefen Fröberg hoppas presentera offensivt nyförvärv inom kort Rodrigo Abols, 22 år, gjorde succé i BIK Karlskoga den gångna säsongen. - Men vi räknar inte med honom till nästa säsong, säger sportchefen Thomas Fröberg.
Blåvitt-talangen hoppas vara tillbaka efter VM: "Då ska jag spela"
IFK Göteborg-anfallaren Patrik Karlsson-Lagemyr, 21, gjorde redan 2016 allsvensk debut, men har sedan dess haft otur med skador.
SHL-meriterad talang klar för Vännäs HC
Ishockey. Tre matcher med Skellefteå AIK i SHL i vintras. Nu är Edwin Enstrand klar för Vännäs HC. 19-årige forwarden Edwin Enstrand gjorde 67 poäng på 33 J20 Elit-matcher för Clemensnäs 2016/17.
Död val var späckhuggare
Inrikes. Valen som hittades död vid Orust i Bohuslän var en späckhuggare, skriver flera medier. Den bedöms ha varit död i flera veckor. En del av huden saknades, vilket gjorde valen svår att artbestämma.
Läs mer om Bohuslän och Orust.
Ny statistik: äldre män äter allt nyttigare
Allt fler äldre äter nyttigare i dag än de gjorde för fem år sedan, det visar en ny undersökning.Och framför allt är det männen som ändrat sina kostvanor på äldre dagar.– Historiskt sett har generationen som är seniorer i dag inte behövt bry sig, för de har alltid haft fruar som har lagat mat och tagit hand om familjen, säger forskaren Yvonne Freund-Levi vid Karolinska institutet.
Rosling får både läsare och kritiker att kapitulera
Mäktigt slutord från en världsstjärna i pedagogik skriver en kritiker om Roslings bästsäljare. Sålde gjorde också den avgående Danius böcker, som dock inte kommer med på SvD:s boklista.
CHEF-intervjun: "Jag tror det kommer hända otroligt mycket i bilbranschen"
Han var med och gjorde Halebop till en succé genom att tänka nytt kring kundvård och han tog över rodret på Upplands Motor efter några riktigt tunga investeringsår.
Läs mer om Halebop.
15-åring gjorde stöldräd i villor
En 15-årig kille greps av polis natten mot onsdagen efter att han varit ute på en inbrottsturn norr om Varberg.– Han misstänks för tre fullbordade villainbrott och två inbrottsförsök, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.En kvinna larmade polisen när hon såg hur någon lös in i huset med ficklampa.
Läs mer om Varberg.
Janne Josefssons nya liv efter Uppdrag granskning
2001 gjorde Jannes Josefsson sitt första Uppdrag granskning. 17 år senare, klockan 20 på onsdag kväll, gör han sitt sista.Men den prisbelönte grävaren är inte redo att lägga sig på sofflocket.– Jag pratade med en före detta journalist som berättade hur skönt det är att vara pensionär. Men jag tror inte jag funkar så, säger Josefsson.
Läs mer om Josefsson och Uppdrag.
Liverpool totalt överlägset mot Roma
Sporttelegram. Det var inget snack om saken. Liverpool körde över Roma i den första Champions League-semifinalen. Mohamed Salah gjorde två mål när Liverpool vann med hela 5-2.
Läs mer om Liverpool och Roma.
Liverpools uppvisning mot Roma: Otroligt
Mohamed Salah sprang sönder sitt gamla lag och gjorde två mål. Liverpool körde över Roma med 5–2 i den första Champions League-semifinalen. – Vad kan jag säga? Det han gör är otroligt, säger backen Virgil van Dijk i TV6:s sändning.
Läs mer om Dijk, Roma och Virgil.
Hemvårdare vände i dörren – brukare dog
Två dagar i rad var det ingen som öppnade när hemvården i Helsingborg skulle hjälpa en brukare. Undersköterskorna gjorde inget åt saken.Först tredje dagen, när anhöriga kontaktat en låssmed, hittades brukaren på golvet – och avled två dagar senare.
Läs mer om Helsingborg.
TV: Salah vägrar fira drömmålet
Mohamed Salah lämnade Roma för Liverpool.I CL-semin på Anfield gjorde han två mål i den första halvleken – varav det första var ett galet drömmål.Egyptiern vägrade dock fira målen – av respekt för sin gamla klubb.
Läs mer om Anfield, Liverpool.I och Roma.
Småkronorna mot Slovakien i kvartsfinal
Sverige förlorade mötet med Kanada i U18-VM i ishockey. Det var Sveriges första förlust i tävlingen och siffrorna i matchen skrevs till 2–3 efter förlängning, där 16-årige Alexis Lafrenière gjorde det avgörande målet.
Läs mer om Kanada och Slovakien.
Polisen hyllas som hjälte efter dramat
Alek Minassian, som misstänks ha dödat tio personer i Toronto under måndagen, siktade mot polisen och sa att han ville bli skjuten. Inte ett skott avlossades, gärningsmannen greps och nu hyllas hjältepolisen av hela Kanada. – Han är omskakad av det som hände och hur stort det har här har blivit. Till mig sa han jag gjorde bara mitt jobb, säger polischefen Mike McCormack till Toronto Star.
Mikael Vilenius: Allt växer i Sandvik
Sandvik bjöd på en favorit i repris - en rapport som överraskade positivt. Men börsen gjorde också som de brukar - sänkte aktien.
Läs mer om Sandvik.
Familjens tårar när Sha, 19, utvisas till Afghanistan
Här tvingas Joannas barn, sex och åtta år, ta avsked från sin storebror Sha. Han utvisas till en oviss framtid i Afghanistan – efter vad mamma Joanna kallar en rättsvidrig asylprocess.– Det gjorde vansinnigt ont att säga hejdå. Våra barn ville inte släppa taget om hans hand, berättar Joanna.
Läs mer om Afghanistan, Joanna och Sha.