Gjorde

Irriterad Kolgjini gjorde segergest – som tvåa i mål

Snackisen från fredagskvällens travtävlingar på Axevalla: Man gör inte så
Läs mer om Axevalla.

John McEnroe säljer lyxhuset för 91 miljoner

Björn Borgs stora rival, John McEnroe, har sålt sitt lyxhus i New York.Och även om den förra tennisstjärnan gjorde en stor vinst på försäljningen så blev det tre miljoner dollar mindre än vad han först krävde för huset.Lyxvillan såldes för drygt 91 miljoner svenska kronor.
Läs mer om John McEnroe och New York.Och.
Anders Sännås Lundqvist: Det fanns liksom ingen tvekan
Deventer. Mötet med Ryssland hade stämpeln vinna eller försvinna. Det fanns inte utrymme för en förlust om den svenska EM-sagan skulle leva vidare. Men laget klev ut på Stadion De Adelaarhorst i Deventer och gjorde jobbet. Det fanns liksom ingen tvekan.
Stark laginsats gjorde jobbet – kvartsfinalen är nära
Enkel seger mot Ryssland. Nu har Sverige ena benet i kvartsfinalen i fotbolls-EM. Lotta Schelin visade vägen och Stina Blackstenius tryckte in målet som definitivt avgjorde.
Läs mer om Ryssland och Sverige.

Det är dags att packa väskorna

DEVENTER. Det är dags att packa väskorna och komma till Nederländerna, gott folk.Nu krävs ett mirakel för att Sverige ska missa kvartsfinal.Och hörni, Sverige gjorde mål!
Läs mer om Nederländerna och Sverige.
Tant Struls grundare Kärsti Stiege är död
Musikern Kärsti Stiege är död – Tant Strul-profilen gick bort efter en tids sjukdom.Artisten var med och grundade punkbandet på 80-talet innan Kajsa Grytt tog över.– Hon var en fantastisk människa, Vi stöttade varandra i alla de miljoner saker vi gjorde, säger partnern Johan Zachrisson till TT.
Anna Book:Jag bryter inte ihop lika lätt
Anna Book, 46, medverkar i Biggest Loser VIP som kommer i TV4 i höst. I samband med inspelningen gjorde hon en stor själslig resa –mot att vara ärlig mot sig själv. Så här får Anna ihop livets alla delar.
Läs mer om Anna, Biggest Loser VIP och TV4.
Loppet som han gjorde var magiskt
Readly Express gjorde en grym årsdebut och på lördag dyker han upp i Gulddivisionen i V75.Tränaren Timo Nurmos, som har kanonform på stallet, är full av beundran över sin stjärnhäst.- Loppet han gjorde var magiskt. Han kommer att vara i ännu bättre form nu, säger Nurmos.
Läs mer om Gulddivisionen.
Man gripen – gjorde inbrott på flera ställen
En ung man gjorde inbrott på flera verksamheter under natten. Tack vare att ett vittne kände igen hans bil kunde mannen gripas.Mannen misstänks nu för stöld och inbrott.– Man har gått in genom ett fönster, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Chester Bennington gjorde allt för fansen
Chester Bennington blev aldrig kritikernas favorit. Men på ett gräsfält utanför Norrköping för några veckor sedan visade Linkin Park-sångaren hur man ger allt för fansen.
Lämnar AIK: Det var känslosamt
Sauli Väisänen har gjort sina sista minuter i AIK.Sedan tidigare står det klart att han lämnar för Serie A-nykomlingen SPAL, och på torsdagen gjorde han sitt sista inhopp på Friends arena.– Det var känslosamt. Jag förväntade mig inte det, men jag är för evigt tacksam, säger Väisänen efter att publiken sjungit hans namn på arenan i hans sista match.
Rysslands varning till Sverige inför EM-mötet
DEVENTER. Sverige beslutade att inte träna på matcharenan under torsdagen för att spara tid.Men det gjorde Ryssland, som bor ännu längre bort – och som sedan blev försenade.– Det kan ha vara ett smart beslut av Sverige, säger Rysslands förbundskapten Jelena Fomina.
Fredrik Reinfeldts bolag gör 13 miljoner kronor i vinst
Förre statsministern Fredrik Reinfeldts bolag gjorde förra verksamhetsåret en vinst på 13,5 miljoner kronor. I ett Facebookinlägg lyfter han fram att han är en bra skattebetalare.
Läs mer om Facebookinlägg.
AIK vidare – Nisse stor hjälte på Friends
AIK fick 0-0 mot Zeljeznicar i Sarajevo. Men i returmötet gjorde Gnaget jobbet. Nils-Eric Johansson nickade in ledningsmålet i den 48:e minuten. Sedan fastställde Henok Goitom slutresultatet till 2-0.Segern innebär att AIK tar sig vidare till den tredje kvalrundan i Europa League. Där väntar portugisiska storlaget Braga.
Sverige nobbade matcharenan – Schelin presskonferensen
DEVENTER. Spelarna kritiserade underlaget efter 0–0-premiären mot Tyskland i Breda. Men inför Sveriges viktiga andra match i EM-slutspelet, mot Ryssland på fredag, väljer Sverige att inte träna på matcharenan. Samtidigt gjorde landslaget en ändring i sista stund – och valde att skicka fram Nilla Fischer i stället för lagkaptenen Lotta Schelin på den officiella presskonferensen.
Svenska tia på Col d'Izoard
Svenska Hanna Nilsson gjorde en stark insats när damerna tävlade på Tour de France. 25-åringen var tia i den brutala klättringen uppför Col d'Izoard.
Läs mer om Col, France och Tour.
Skådespelaren Red West är död
Den amerikanska skådespelaren, låtskrivaren och Elvis Presleys livvakt Red West är död. Han blev 81 år gammalDetta uppger The Hollywood reporter.Skådespelaren är bland annat känd för sina roller i filmerna Mission impossible, Jag vet vad du gjorde förra sommaren och Road house.
Läs mer om Jag, Mission, Red West, Road och The Hollywood.
Exfrun på plats under GES återförening
Supergruppen GES gjorde comeback under onsdagskvällen i Borgholm.Kändistätt under konserten - Lena Ph Philipsson och Thomas Brolin var där.- Vi gör det här som en nostalgigrej för att vi tycker att det är jäkligt kul, säger Anders Glenmark i en intervju med GP.
Lars Ove försökte rädda äldre man från att drunkna
Badmästaren Lars Ove Westerlin gjorde vad han kunde.Men trots flera livräddningsförsök kunde inte den äldre mannens liv räddas.– Han låg och flöt på ytan. Jag visste inte om han dök eller inte, säger han.
Carl Philips satsning – efter vinstsuccn
Prins Carl Philip satsar på att ta sin design utomlands med sitt bolag.Han och delägarkollegan Oscar Kylberg väntar sig ett antal samarbeten världen över under de kommande åren, skriver Di.Prinsens eget förtag gjorde ett rekordår och kunde ta hem en vinst på 800 000 kronor, tack vare utdelningen från det gemensamma bolaget.
Läs mer om Oscar Kylberg.
Världens snabbaste Mitsubishi Evo klarar kvartsmilen på 7,9 sekunder
Mitsubishi Lancer Evolution har länge varit en av tuningvärldens favoriter. Men frågan är om någon gått så långt som den här tunaren? Med ett enormt turboaggregat och uppemot 1.700 hästkrafter klarar denna Evo kvartsmilen på 7,9 sekunder, med en sluthastighet på 298,26 km/h. Fyrhjulsdriften får jobba, som synes – med blandat resultat... Tunaren gjorde ytterligare ett försök med effekten uppskruvad ännu mer, men det ledde till en del problem med drivlinan och teamet fick nöja sig med det imponerande resultatet.
Läs mer om Evo och Mitsubishi Evo.
Madonna vill stoppa auktion
Madonna försöker stoppa auktionen av en brevkorrespondens mellan henne och rapparen Tupac Shakur. Under delar av nittiotalet var de två ett par tills Tupac gjorde slut via ett av breven som ska gå under klubban.
Läs mer om Tupac och Tupac Shakur.
Rodi Celik och Peyman Sehab mördade sin barndomsvän
Narkotika och skulder gjorde att barndomskompisarna i Segeltorp vände sig mot varandra.I februari nådde våldsspiralen sin kulmen när en 20-åring och hans vän lurades in i ett möte med en beväpnad dödspatrull.Nu har de 21-åriga männen Rodi Celik och Peyman Sehab dömts till långa fängelsestraff för mord och mordförsök.
Henke: De brukade göra narr av mig...
Henrik Lundqvist blev ifrågasatt för sin klädstil när han lämnade Frölunda för New York Rangers i NHL under 2005.Nu berättar Kungen av New York om hur tufft det var i början.– De äldre spelarna gjorde narr av mig, säger Lundqvist till Sports Illustrated.
Läs mer om Frölunda, Kungen, Lundqvist, NHL och New York.