Gjorde

Tom Bradys Patriots möter Eagles i Super Bowl 52

Tampa. Tom Brady gjorde det igen. Trots en handskada vände han semifinalen mot Jacksonville och tog för åttonde gången sitt New England Patriots till Super Bowl. Fem av dem har han vunnit. Den 4 februari möter Patriots Philadelphia Eagles inomhus i Minneapolis i 52:a Super Bowl.
Läs mer om Jacksonville och Super Bowl.

Nu supervändning - klart för Super Bowl

Det blir säsongens två toppseedade lag som möts i Super Bowl.Men det blev oväntat dramatisk när New England Patriots gjorde en ny osannolik comeback i natt.I Philadelphia kunde hemmalaget besegra ett tamt Minnesota lätt.
Patriots i ny dramatisk vändning i natt
Det blir säsongens två toppseedade lag som möts i Super Bowl.Men det blev oväntat dramatisk när New England Patriots gjorde en ny osannolik comeback i natt.I Philadelphia kunde hemmalaget besegra ett tamt Minnesota lätt.
Läs mer om Minnesota och Super Bowl.Men.
15-åring utgav sig för att vara CIA-chef – fick tillgång till lösenord
En 15-årig brittisk pojke lyckades få människor att tro att han var chef för CIA och kunde manipulera till sig uppgifter och inloggningar som gjorde att han kom över planer över amerikanska militära operationer i Afghanistan och Irak.
Läs mer om Afghanistan, CIA och Irak.
Kylian Mbapp utburen på bår efter otäck krock
Först gjorde Lyon 1-0.Sen kom nästa kalldusch för PSG.Supertalangen Kylian Mbapp krockade otäckt med motståndarnas målvakt – och fick bäras ut på bår.
Läs mer om Lyon.
Polishunden Nisse hyllas på Facebook
Natten till söndag gjorde han det igen, polishunden Nisse – tog en tjuv på bar gärning.Och nu hyllas han på Facebook av sin arbetskollega, tillika husse, Jörgen Björnstedt.– Nisse har unika egenskaper. Utan honom och våra andra polishundar skulle vissa fall inte gå att lösa, säger Jörgen, som tänker belöna sin fyrbenta kollega med ett stort ben.
Spurs tappade poäng i jakten på topplagen
Harry Kane gjorde sitt 99:e mål i Premier League.Och hade chansen att göra sitt 100:e.Men det blev bara 1-1 borta mot Southampton – och nu kan Liverpool rycka i jakten på Champions League.
Otäcka bilderna – sparkades blodig
Cristiano Ronaldo gjorde två mål när Real Madrid krossade Deportivo La Coruna.Men eftermiddagen slutade inte speciellt roligt för portugisen, som sparkades blodig av en motståndare.
Debutantsucc när Sverige vann
Hon gjorde mål i sin första inofficiella landskamp. Varför inte också göra det i sin första officiella? Loreta Kullashi behövde inte många minuter för att sätta avtryck mot Sydafrika.
Läs mer om Sverige och Sydafrika.
Succ för Halfvarsson men fiasko för Hellner
Calle Halfvarsson kraschade i sprinten men fick en snabb revansch i söndagens 15-kilomterslopp i Planica och åkte in som trea, segrade gjorde ryssen Sergej Poltoranin. Heller åkte in som nummer 34.
Protester när tyska socialdemokrater röstar om ny regering
BONN. Demonstranter mötte delegaterna från de tyska socialdemokraterna när de anlände inför dagens avgörande omröstning om en ny regering. En pressad SPD-ledare gjorde ett sista försök att övertala partiet att rösta ja. Men utgången är helt öppen.
Tillbaka – då blev det storbråk direkt
En dryg vecka har gått sedan Petter Lasu Nilsson gjorde comeback i båset.På lördagen utbröt ett storbråk när hans Boden föll mot Västerås i allettan.–De lurar domarna, säger Bodens tränare Robert Nordberg till Kuriren.– Jag tycker att det är så fruktansvärt onödigt bara, säger Västeråstränaren Thomas Paananen till VLT.
Familjens liv i villan – före barnmorden
BJÄRRED. Döttrarnas svåra sjukdom gjorde det omöjligt för föräldrarna att se en framtid.Enligt avskedsbrevet beslutade de därför tillsammans att döda sina barn.Under familjens sista tid i livet ordnade man vilrum i skolan, trappade ner på aktiviteter och reste flera gånger till Tyskland för specialistvård.– De sökte med ljus och lykta efter någonting som kunde hjälpa, säger en person som kände familjen.
Läs mer om Tyskland.
Jag ville bara vakna upp ur mardrömmen
Tommy Salo har hört klackar sjunga Han är sämre än Salo efter insläppta långskott och han slipper aldrig tjatet om Vitryssland.- Det har hänt att jag blivit förbannad, även om jag hållit det inom mig, men då har jag också tänkt: vad har du som gapar gjort i ditt liv? Jag tror inte du gjort något bättre än vunnit OS-guld och VM-guld...I en intervju med SportExpressen berättar Salo om när Paul Kariya krävde revansch för straffräddningen i Lillehammer, vad spelarna gjorde efter förlusten i Salt Lake City, varför Foppa vägrat att prata med honom och varför han tröttna
Den bibliska texten är oföränderlig men aldrig stilla
Det har sina risker att sätta sig ner och läsa Bibeln. När författaren Gunilla Thorgren gjorde det blev hon mörkrädd, och sedan kritiserad för vad hon upptäckte. Men det som för en läsare innebär en irritation – att Bibeln inte går ihop – är för en annan ett problem som eggar och fördjupar mysteriet.
Läs mer om Bibeln och Gunilla Thorgren.
Saknaden efter Hedman: Det är overkligt, galet
LOS ANGELES. Tredje raka förlusten utan skadade Victor Hedman för Tampa Bay i natt.Och stjärnspäckade Chicago åkte på storstryk hemma med 3-7 mot New York Islanders.Där har ni nattens två stora förlorare i NHL.Enda glädjeämnet hos Chicago var att Patrick Kane svarade för tre poäng och nådde milstolpen 800 poäng i NHL.Och att Erik Gustafsson gjorde sitt första NHL-mål.
Slår tillbaka mot Gretzky-utspelet
LOS ANGELES. Erik Karlsson gjorde sitt första mål på tolv matcher och Ottawa hade ledningen med 3-1 efter två perioder i derbyt mot Toronto.Men som så många gånger tidigare den här säsongen rasade fjolårets semifinalister ihop.Maple Leafs kom tillbaka och vann matchen efter att ha gjort tre mål under den sista perioden.Och nu kan nog Senators glömma slutspel i vår, då man är 14 poäng från den sista slutspelsplatsen i Eastern conference.Samtidigt fick de glädjande besked från flyttomsusade Erik Karlsson.
Sylvassa piken efter bråket med Dahlin
Robin Kovacs åkte ut två minuter för osportsligt uppträdande efter gruff med supertalangen Rasmus Dahlin.Då gjorde Matt Donovan 2–1 till Frölunda.Efteråt riktade Luleåforwarden stor ilska mot domslutet.– Det finns vissa spelare som man inte får röra på isen, säger han.
Lotta bröt ryggen – nu har hon tvillingar
Smällen från vågen gjorde ont, men Lotta Engman tänkte inte så mycket på vad smärtan innebar – tills hon fick beskedet att flera kotor förstörts och hon var en hårsmån från att hamna i rullstol.Hon valde att möta motgångarna med styrka och i dag är hon nybliven tvillingmamma, trots att en graviditet innebar en risk för ryggen.– Det tog många år att kunna landa i allt och inse att jag inte är värdelös, säger hon.
Läs mer om Lotta Engman.
20.30: Följ P3 Guld
Vem gjorde årets låt? Vem är framtidens artist? Och vem tar hem guldmicken? Följ direktrapporteringen från P3 Guld!
Känns som de har uteslutit mig
Richard Yarsuvat gjorde 17 mål och vann skytteligan i superettan förra säsongen.Nu står anfallaren utan kontrakt - och framtiden är oviss.Någon fortsättning i Dalkurd ser det inte ut att bli.- Det känns inte aktuellt. Det känns som de har uteslutit mig, säger anfallaren.
Läs mer om Dalkurd.
Fick de svar han ville ha
GÖTEBORG. En lovande första halvlek.En svårbedömd andra eftersom Blåvitt gjorde nio byten.Trots 1–3-förlusten var nye tränaren Poya Asbaghi nöjd med mycket av det han fick se av sitt nya lag.– Ser man till första halvlek gör vi många saker väldigt bra, säger han.
Läs mer om Blåvitt och Poya Asbaghi.
Margaretha gjorde ovanliga ingreppet
Trebarnsmamman Margaretha Palmqvist steriliserade sig när hon var 29 år gammal.Nu berättar hon om sitt beslut – och fördelarna med att skippa hormonbaserade preventivmedel, något Sveriges radio var först med att rapportera.– Jag har inte ångrat mig en gång sedan steriliseringen, säger Margaretha.
Läs mer om Margaretha.