Gla

Biltest: Mercedes kaxiga lilla suv GLA

BUDAPEST. Det snackas med all rätt om lyxiga S-klass och sportiga AMG GTR.Men det är de fem kompaktbilarna som skapar försäljningsvolym hos Mercedes.Det är med bilar som nya GLA som Mercedes stjäl kunder från andra bilmärken.
Läs mer om GLA och Mercedes.Det.
Mercedes Concept A Sedan – smakprov på nya generationen av åtta kompaktbilar
Mercedes nuvarande generation kompaktbilar har blivit mycket framgångsrik. 2016 blev ett rekordår för Mercedes och en stor del av ökningen finns hos A-klass, CLA, GLA och de andra kompaktbilarna. Men Mercedes tänker inte vila på lagrarna utan lanserar snart nästa generation kompaktbilar. Första smakprovet på vad som komma skall är Mercedes Concept A Sedan, en försmak på en helt ny sedanmodell och lillebror till C-klass. Räkna med att Mercedes A-klass Sedan dyker upp hos handlarna under slutet av 2018. Mercedes A-klass Sedan blir alltså ett komplement i kompaktklassen, en mera praktisk karosstyp än CLA. Sedanmodellen p
Läs mer om CLA och GLA.
Mercedes GLB blir en modern Geländewagen med tuff design och eldrift
Mercedes G-klass är en legendar i bilvärlden med fantastisk terrängprestanda och boxig 1970-talsdesign. Men särskilt modern är den inte, trots att Mercedes blåser nytt liv i modellen med jämna mellanrum. Snart blir det ändring på det, när Mercedes lanserar den nya suv-modellen GLB som ska hämta en hel del designinspiration från G-klass i ett mindre och betydligt modernare format. Det här blir bilen som ska ta Geländewagen in i framtiden – men bara designmässigt. Till skillnad från Geländewagen blir Mercedes GLB ingen terrängexpert. Den är främst tänkt att köras i stan. Mercedes
Läs mer om GLB och Geländewagen.

Mercedes plan avslöjad: Nu kommer GLA Coup och GT C Roadster

Mercedes verkar ha en hel del spännande på gång. Målet verkar vara att lansera bilar i så många nischklasser som möjligt – åtminstone att döma av produktplanen för 2016 och 2017, som har läckt ut på nätet. I den kan vi bland annat läsa att den kommande terrängversionen av Mercedes E-klass, som får heta All Terrain, ska lanseras i början av 2017, ungefär samtidigt som E-klass Coup och nya Mercedes-AMG GT R. Dessutom kommer en ansiktslyft version av S-klass där laddhybridmodellen får trådlös laddning. Men det finns också flera tidigare okända nyheter i produktplanen.
7/2016: Volvo S90 provkörd – Vi testar suv mot kombi
Första provkörningen av Volvo S90. Vi tar plats bakom ratten på en förseriebil. De första intrycken imponerar. Vi testar suv mot kombi i fyra dueller. Volvo V70 mot XC60. BMW 3-serie mot X1. Mercedes CLA mot GLA. Mazda 6 mot CX-5. Provkörning: Audi A6 Avant quattro, Hyundai Ionic hybrid, Mini Cooper S Cabrio, Skoda Octavia RS 4x4, och Volvo V40 T5 Polestar. Alrik kollar in det bästa och mest intressanta, både bilar och människorna bakom bilarna, på bilsalongen i Genève. 4WD-duell. Tesla vs BMW. Så bra är Teslas fyrhjulsdrift jämfört med BMW xDrive. Begagnat. Vilket är bästa BMW 3-serie-valet. Vi ställ
Audi RS Q3 performance ökar effekten till 367 hk
Nu ska Mercedes GLA AMG 45 få en match. I Audi RS Q3 performance är toppeffekten höjd till 367 hk – 27 fler än förut – vilket gör att 0–100 km/h avverkas på 4,4 sekunder. Händelsevis samma tid som GLA AMG 45
23/2015: Suvtest – Köpa eller leasa – Vi kör Audi A4 – Test av friktionsdäck
Vi testar BMW X1, Audi Q3, Hyundai Tucson, Renault Kadjar och Mercedes GLA. Vilket är bäst – köpa eller privatleasa. Provkörning av Audi A4 Avant. Test av 10 friktionsdäck. Testduell mellan Mustang och Cayman.
23/2015: Suvtest – Köpa eller leasa – Vi kör Audi A4 – Test av friktionsdäck
Vi testar BMW X1, Audi Q3, Hyundai Tucson, Renault Kadjar och Mercedes GLA. Vilket är bäst – köpa eller privatleasa. Provkörning av Audi A4 Avant. Test av 10 friktionsdäck. Testduell mellan Mustang och Cayman.
Mercedes uppdaterar CLA och GLA 45 4Matic – 21 hk extra
Det är en dags för en varsam uppgradering av AMG:s minsta modeller men det är inget smått över motorstyrkan – här pratar vi om världens starkaste, fyrcylindriga motor. CLA och GLA 45 4Matic får 21 hk extra, vilket ger 381 hk och 475 Nm i toppeffekt.
Läs mer om CLA och GLA.
Hur värmländsk är du? Har du vad som krävs...
Värmland är gnistrande vackert.Värmlänningen är go och gla.Och serien Ack Värmland gör succ i TV4.Men vad kan du egentligen om Värmland?Testa dina kunskaper i detta grskjiga test.
Infiniti QX30 visar upp sig – bygger på Mercedes GLA
Att slå sig in bland premiumgänget blir inte lätt men Infiniti tänker göra det med en mellanstor crossover – QX30. Här ser vi för första gången mer av den modell som baseras på samma tekniska bygglåda som Mercedes GLA. Infiniti QX30 ska byggas i Nissans fabrik i Sunderland, Storbritannien. Vad säger du om designen?
Hårdare GLA med Brabus
Artikel Tyska tunern Brabus har ett helt lager av delar till nya Mercedes GLA; från rent utseendemässiga bitar till trimvara. GLA 250 kan man vässa från 211 till 245 hk, vilket gör 0-100 på 6,7 sekunder med trim.
Fiasko för Citroën i senaste krocktestet
Fiasko för Citroën Berlingo och succ för Mercedes GLA. Så kan vi sammanfatta EuroNCAP:s senaste krocktester.
Euro NCAP: Åtta nya bilar testade – bara en får toppbetyg
Det blir verkligen inga skrytbetyg för de åtta bilarna som nu testas av Euro NCAP. Bara Mercedes GLA får toppbetyg medan flera franska och japanska tillverkare misslyckas.
Läs mer om Euro NCAP.
Så här har ni aldrig sett Mario
Det har kommit en ny reklamfilm för Mercedes GLA. Vilket kanske känns som en konstig mening att...
Läs mer om Mario.
Mercedes GLA: Gör föraren glad på vägen
GLEMMINGEBRO. Först B, sedan A och CLA. Nu är det dags för GLA, men det kommer mera på Mercedes minsta plattform.
Läs mer om CLA och GLA.
Kompetent och säker nykomling
Inte ens Mercedes kan stå emot längre – med GLA ger den tyska tillverkaren sig in i den allt tätare djungeln av crossoverbilar. En kompakt höjdare för den som vill se trafiken från ovan.
Läs mer om GLA.
Svenska Akademien hotar stämma Mercedes
Den senaste reklamfilmen för Mercedes GLA har blivit en snackis. Men nu hotar Svenska Akademien att dra Mercedes inför domstol – på grund av en dikt.
Läs mer om Svenska Akademien.
Vi provkör GLA en ny kompakt-SUV
Alla, Provkörning | 12 mars, 2014 | Olle Holm | Kommentera Mercedes-Benz har haft stora framgångar med sina nya kompaktmodeller. Nu kommer den fjärde modellen som bygger på den framhjulsdrivna
Vi provkör Mercedes GLA – ny i crossoverklassen
Alla vill köra suv och det tänker Mercedes utnyttja till max. Nya GLA är smidig och riktigt fräck. Thomas Berggren har redan provkört – här är hans första intryck.
Mercedes GLA 45 AMG – alla bilder och fakta
Äntligen har Mercedes GLA 45 AMG blivit officiell och vi kan leverera faktauppgifter, högupplösta foton och video. Som skogsmulle blir Mercedes GLA 45 AMG vrålsnabb med 360 hk, sjustegad låda och fyrhjulsdrift som 0–100 km/h på under fem sekunder.
Läs mer om AMG.
Här är Mercedes nya kraftpaket GLA 45 AMG
Nästa vecka samlas bilbranschen i bilmetropolen Detroit för att spänna musklerna på årets första stora bilmässa. Mercedes tar med sig sin arga nya suv GLA 45 AMG.
Läs mer om AMG, Detroit och GLA.
GLA 45 AMG - crossoverprestanda
Mercedes har tagit en A45 AMG och gjort den lite biffigare med plastbreddare runt hjulhusen, och låtit taklinjen bli lite mer kombiaktig. Relingar på taket, något högre markfrigång och vips har man en crossover!
Läs mer om AMG.
Mercedes GLA 45 AMG – upphöjd och toksnabb
Mercedes släpper en AMG-version av crossovern GLA, med världens starkaste turbofyra. Fyrhjulsdrift och 360 hästar – visst låter det som en perfekt vinterbil!
Läs mer om AMG och GLA.