Gnesta

Spegelvänd premiär för Skakas nya pjäs

Skakas nya föreställning " Drama i salongen" har premiär i Gnesta nu på lördag. Pjäsen spelas spegelvänt. Det innebär att publiken sitter på scenen och skådespelarna spelar i salongen. En vanlig dag, på en vanlig bio.
Läs mer om Drama och Gnesta.

En vårdcentral för pendlare tack

Vården Gnesta kommun är en av de kommuner som har störst arbetspendling från kommunen i länet. Det stora flödet av invånare kommer till Gnesta runt klockan 17.00- 18.30 på kvällarna. Många långpendlar.
Läs mer om Gnesta.
Slutspelat i bingohallen
Idrottsföreningarna och bingoalliansen har beslutat lägga ner bingoverksamheten i Gnesta. Sedan i slutet av 1970-talet har det spelats bingo i Gnesta.
Läs mer om Gnesta.
Unga visionärer som tänker utanför lådan
Hur kommer Gnesta att se ut om 30 år? Kommer vi att flyga omkring på drönare, bo i större hus och spola toaletten med saltvatten? Det tror i alla fall femteklassarna Amalthea, Alexander och Alva.
Läs mer om Alexander, Alva, Amalthea och Gnesta.

V: Kommunalt växthus skulle sätta Gnesta på kartan

Ett kommunalt växthus skulle kunna sätta Gnesta på kartan på samma sätt som Tom Tits gör för Södertälje. Det menar Vänsterpartiet i en motion där man vill att kommunen utreder möjligheter och kostnader kring ett kommunägt växthus.
Viktigt att hela Gnesta får fiber
Svar Gnesta kommun instämmer helt med den insändare som LRF kommungrupp i Gnesta skrev den 5 mars i SN i form av ett öppet brev till Gnesta kommun.
Läs mer om Gnesta och LRF.
Hur jämställd är idrotten i Gnesta?
Jämställdhet Gnesta kommun har nyligen lagt fram ett idrottspolitiskt program. Idrotten är ett typområde för att bedöma hur kommunen arbetar med jämställdhet. Traditionellt satsas mest pengar på idrotter där pojkar är i majoritet.
Läs mer om Gnesta.
SVT lägger ned "Veckans brott"
Veckans brott" går i graven. I det sista avsnittet av den populära tv-serien passar Leif GW Persson på att besöka hemorten Gnesta. - Sörmlands Chicago, kallar Leif GW Persson Gnesta i det allra sista avsnittet av programmet.
Färre behöriga lärare på landsbygden
Det är stor skillnad vad gäller andel behöriga lärare i städer och på landsbygd, enligt Skolverkets siffror. Men även inom kommunerna kan det variera - som i Gnesta.
Läs mer om Gnesta.
Föreningar hoppas på gemensamt kansli
På måndag ska Gnestas politiker fatta beslut om ett nytt så kallat idrottspolitiskt program. I IFK Gnesta hoppas man att dokumentet ska bli ett startskott för mer samverkan mellan föreningarna i kommunen.
Hiphopkändis vill lära ut nya moves
På tisdagskvällen kommer den välkända hiphopdansaren Alexandr "Sashdilla" Antochvili till Elektron för att hålla i en workshop. Karin Jemsby, danslärare på kulturskolan i Gnesta, ser fram emot tisdagskvällens dansfest på Elektron.
Powerbox tilldelas utmärkelsen Årets innovatör 2017 på Gnesta näringslivsgala
Powerbox, ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, har tilldelats Gnesta näringslivs utmärkelse Årets innovatör 2017. Priset delades ut på Gnesta näringslivsgala 2018, som hölls på Södertuna slott den 3:e februari.
Läs mer om Gnesta och Södertuna.
Vargskytt i Sjunda inför rätta – åtalad för grovt jaktbrott
På måndag inleds rättegången mot den man som sköt en varg i Sjundareviret utanför Gnesta hösten 2015. Mannen är åtalad för grovt jaktbrott.
Läs mer om Gnesta, Sjunda och Sjundareviret.
Man gick bärsärkagång med kofot i Gnesta
En man har förstört ett stort antal fönsterrutor i Gnesta i Södermanland.
Läs mer om Gnesta och Södermanland.
Man gick bärsärkagång med kofot
En man gick under natten bärsärkagång i Gnesta, där han med en kofot slog sönder alla fönsterrutor han passerade. Det skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Gnesta.
Kuppen mot Leif GW – efter kritiken
Leif GW Persson får en överraskning i senaste Veckans brott.Då får han en julklapp av polisen i Gnesta – efter professorns kritik mot polisstationen.–Den ska jag ha på mig på julafton. Det är fantastiskt, säger GW i programmet.
Läs mer om Gnesta och Leif GW.
Aurora: Slutstriden närmar sig
GNESTA. Det är dags för slutstriderna i den stora militärövningen Aurora. På måndagen landsattes fienden i Södermanland och en svensk armbrigad gick till motangrepp.
Läs mer om Aurora och Södermanland.
Störningar i tågtrafiken
Störningar i tågtrafiken påverkar tågen mellan Stockholm och Malmö/Göteborg/Karlstad. Orsaken till förseningarna är ett växelfel mellan Flen och Gnesta och ett banarbete mellan Falköping och Göteborg, enligt Trafikverkets sajt.
SJ-tåg körde fel – resenärer hamnade i Gnesta
Ett SJ-tåg hamnade på villovägar under eftermiddagen. Drygt 130 resenärer var på väg från Stockholms central till Norrköping och Nyköping – men tåget valde att köra västerut till Gnesta i stället. Varför är fortfarande oklart, uppger bolagets pressjour enligt Aftonbladet.
Ge Gnesta kommuns kulturpris till fotografen Bengt Björkbom!
Fotolegendaren Anders Engman var en av ett tjugotal deltagare i årets upplaga av fotoutställningen Gnestaplanket som på lördagen för åttonde året i rad ägde rum på gamla godsmagasinet i Gnesta med många fina kollektioner. Här ses närmast DN-fotografen Eva Tedesjös bilder och här (närmast till höger) Per-Erik Åströms bilder (som kommer att ingå i en bok om människor på flykt) och det var många som besökte Gnestaplanket på lördagen och en del fyndade också på den tillhörande kameraloppisen och här är det fotografen Mirja Koffman som p
Åsknedslag stoppade tåg
Tågtrafiken mellan Gnesta och Flen i Sörmland har stoppats efter ett åsknedslag, uppger Aftonbladet. Signalsystemet ska ha slagits ut.
Läs mer om Aftonbladet, Flen, Gnesta och Sörmland.
Vardagsliv, tv-serier och äventyr – när barn leker är allt möjligt
Mamma-pappa-barn är fortfarande populärt, liksom att leka affär, polis eller doktor. Men många lekar på Björkbackens förskola i Gnesta är också inspirerade av nya tv-serier. Och ofta ger sig barnen ut på långväga äventyr i sin lek.
Läs mer om Gnesta.
Försvunnen kvinna i Gnesta återfunnen
Polisen sökte efter en kvinna i 20-årsåldern som försvann från sina föräldrars hus i Gnesta natten till söndag – Vi har både helikopter och hundar ute, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen till Södermanlands Nyheter. Nu har kvinnan hittats vid liv, uppger polisen i Gnesta.
Stort sökpådrag efter ung kvinna i Gnesta
Polisen söker just nu efter en kvinna i 20-årsåldern som försvann från sina föräldrars hus i Gnesta natten till söndag – Vi har både helikopter och hundar ute, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen till Södermanlands Nyheter.
Stor polisinsats efter ung kvinna i Gnesta
Polisen söker just nu efter en kvinna i 20-årsåldern som försvann från sina föräldrars hus i Gnesta natten till söndag – Vi har både helikopter och hundar ute, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen till Södermanlands Nyheter.