Golfbana

Skotska protester mot Trumps golfbana

En skotsk namninsamling för att stoppa USA:s president Donald Trump från att bygga en ny golfbana nära Aberdeen har samlat över 30.000 underskrifter.
Läs mer om Aberdeen och Donald Trump.

Nu kan du köpa en egen golfbana

Nu kan du köpa din alldeles egna golfbana på Öland. Området är 28 hektar stort och innehåller både 9-håls golfbana, fik och boningshus.– Tänk att det skulle ta 25 år som mäklare innan man fick sälja en golfbana, säger Pontuz Löfgren, VD på mäklarfirman Pontuz Löfgren AB.

Person hittad i vatten vid golfbana – livräddande insats pågår

Räddningstjänsten larmades vid lunchtid om att en person hittats i vattnet vid en golfbana i Västsverige. Enligt räddningstjänsten pågår hjärt- och lungräddning och ambulans har larmats till platsen.
Läs mer om Västsverige.
Trump får grönt ljus för att bygga mur på Irland
USA:s president Donald Trump har fått tillstånd att uppföra en fyra meter hög och en kilometer lång mur på Irland. Muren ska skydda Trumps golfbana i Doonbeg från att falla ned i havet.
Läs mer om Donald Trump, Doonbeg och Irland.
Hotet mot Donald Trumps golfbana: Klimatförändringar
Han har avfärdat den globala uppvärmningen som ett påhitt.Men nu har president Donald Trumps golfanläggning fått lov att bygga höga murar – för att skydda anläggningen mot klimatförändringar.– Det kommer förstöra stranden, säger Tony Loves, ordförande för organisationen Friends of the Irish Environment, till The Irish Independent.
Tre bilar i krock – oklart skadeläge
Tre bilar har krockat på länsväg 153 i närheten av en golfbana i Rolfstorp utanför Varberg, skriver polisen på sin hemsida.Det är i nuläget oklart om någon har skadats i olyckan.– Vi är på väg till platsen, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Jenny Widn, Rolfstorp, Varberg och Väst.
Zetterbergs miljonprojekt – investerar i golfbana
Hockeyproffset Henrik Zetterberg blir en av de största delägarna i skånska golfsatsningen The Fox Club i Florida.Banan – som är den första svenskägda i USA – förvärvades i somras och med sitt genuina golfintresse och kontaktnät är tanken att Henrik Zetterberg ska se till att The Fox Club blir det självklara valet för golfare i Palm Beach, skriver klubben i ett pressmeddelande.Att gå in som delägare i en golfanläggning av den här digniteten innebär en investering i mångmiljonklassen för hockeyspelaren.Få senaste nytt om golf - läs GOLFBLOGGEN med Martin Hardenberger här!
Bro Hof Slott topprankad golfbana igen
Bro Hof Slott behåller förstaplatsen när tidningen Golf Digest rankar Sveriges 50 bästa golfbanor.
Läs mer om Golf Digest.
Guillous gamla internatskola är till salu
Solbacka internat – rikskänd som Jan Guillous gamla skola och från boken Ondskan.Nu ligger den fantastiska anläggningen ute till salu på Hemnet – och kan bli din.120 rum, vatten, skog, golfbana och annan mark. Priset? 35 miljoner.
Läs mer om Hemnet och Ondskan.Nu.
Död person hittad vid golfbana
En död person har hittats vid en golfbana i Töreboda.– Personen är inte identifierad, säger Christer Fuxborg, polises presstalesperson.
Läs mer om Christer Fuxborg och Töreboda.
Ingen favoritbana för Stenson
PGA-mästerskapen avgörs på Quail Hollow. En golfbana som världsåttan Henrik Stenson inte har några som helst goda minnen ifrån. – Jag har spelat skit varenda gång där, säger han.
Personbil hamnade i diket vid golfbana
En personbil med två personer körde vid 19-tiden av vägen och ner i ett dike på Hovdalavägen i Hässleholm.Polis, räddningstjänst samt ambulans har skickats till platsen.
Läs mer om Hovdalavägen.
Det jag gillar med golf är att det finns plats för överviktiga suputer
TRANEKÄRR. Jag har bott vid en golfbana i hela mitt liv, och sett bollarna komma och gå.
Bra start av Lingmerth
David Lingmerth fortsätter att visa fin form och fick en bra start på USA-tourtävlingen i West Virginia. Han gick första rundan på White Sulphur Springs golfbana på sex under par efter sex birdies. Senaste helgen var Lingmerth med och slogs om segern i Maryland men slutade femma.
Läs mer om Lingmerth, Maryland och West Virginia.
EU-migranter slog läger på Danderyds golfbana
Det är upprörda känslor på en golfbana i Danderyd:EU-migranter har slagit läger vid nionde hålet.
Ivanka och Jared tar Rysslandsutredningen med ro
NEW YORK. Trumps svärson Jared Kushner drogs nyligen in i Rysslandsutredningen.Men han och Ivanka Trump verkar ta uppståndelsen med ro – på Donald Trumps golfbana.Fokus är att jobba på, rapporterar CNN.
Bajsattack mot golfbana: Mycket som de skitar ner
Golfbanan i Borås är under attack – av kanadagäss.Gässen bajsar överallt och ställer minst sagt till det för spelarna.– Avföringen hamnar på golfbollarna och utrustningen. Det är inte så hälsosamt, säger Maria Blomqvist, klubbchef på Borås golfklubb.Nu riskerar fåglarna att skjutas.
Läs mer om Maria Blomqvist.
Golfproffsets mardröm – 127 slag
Clifton McDonald hade inte ens fått grönt kort på en svensk golfbana efter sina 127 slag. Men nu är McDonald proffsgolfare och ronden som han gick, 55 över par, var kval till US Open.
Läs mer om McDonald.
Helikopter störtade på golfbana i USA
En Black Hawk-helikopter har störtat på en golfbana i den amerikanska delstaten Maryland.Minst en i besättningen är skadad, rapporterar Fox News.
Läs mer om Maryland.Minst och USA.
Augusta – en golfbana att hata och älska
Ingen annan golftävling är så mytomspunnen som US Masters på Augusta. SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad är på plats i Georgia där Henrik Stenson och Alexander Norn jagar en historisk seger.
Våldsam gräsbrand rasade på golfbana
Polisen och räddningstjänsten larmades på onsdagseftermiddagen till en golfbana i Varberg efter att en brand brutit ut.Elden spred sig och uppskattningsvis brann det på en yta på 100 gånger 50 meter.– Inringaren säger att en eld sprider sig på golfbanan. Hur det har startat vet vi inte än, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst, Ulla Brehm och Varberg.