Gottsunda

Mammorna ett nytt vapen mot gängen i Gottsunda

Stadsdelen Gottsunda i Uppsala är klassat av polisen som ett särskilt utsatt område: bilbränder, stenkastning och skjutningar. Mycket av gängkriminaliteten koncentreras till en enda gata, Bandstolsvägen. Nu ska Gottsunda bort från listan. Och till sin hjälp har polisen och kommunen ett nytt vapen: mammorna.

DN:s reporter återvände till sin gata

Banstolsvägen är klassat av polisen som särskilt utsatt av stenkastning, bilbränder och skjutningar. Nu återvänder DN:s Martin Ezpeleta till Gottsunda där han växte upp.
Läs mer om Gottsunda.
Släpptes efter hot - anföll kvinna med yxa
Den man som attackerade en kvinna med yxa i Uppsalaområdet Gottsunda på tisdagen har nyligen åtalats för hot mot samma kvinna. Det rapporterar Upsala Nya Tidning.

Misshandel utomhus – en person förd till sjukhus

En person har förts till sjukhus efter en blodig misshandel i Uppsala-stadsdelen Gottsunda.Polisen söker flera misstänkta.– Det kom in som en pågående misshandel, säger Lisa Sannervik vid polisen.
Carlos Veliz nära att bli döv av knallskott
Carlos Veliz jobbar som ordningsvakt i Gottsunda centrum.För en månad sedan kastades någon form av knallskott i centrumet och landade precis framför hans fötter – vilket höll på att göra honom döv.– Känslan och risken att kunna bli döv är en så obehaglig känsla. Jag har aldrig varit med om detta. Jag är fyrabarnspappa och det är ett jobb jag alltid älskar, men det här var obehagligt, säger han.
Läs mer om Gottsunda.
Kraftigt misshandlad kvinna hittades utomhus
En kvinna i 25-årsåldern har blivit allvarligt misshandlad utomhus i Uppsalaområdet Gottsunda. Polisen har ännu inte gripit någon för brottet.
Kvinna kraftigt misshandlad – hittades utomhus
En kvinna i 25-årsåldern hittades kraftigt misshandlad utomhus i Gottsunda i Uppsala.Hon fördes till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Gottsunda och Uppsala.Hon.
Flera anlagda bränder i Uppsala
Räddningstjänsten larmades till åtta bränder i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda i Uppsala under kvällen, sedan flera bilar och garage satts i brand.
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.
Flera anlagda bränder i Uppsala
Räddningstjänsten larmades till åtta bränder i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda i Uppsala under kvällen, sedan flera bilar och garage satts i brand.
Läs mer om Gottsunda, Uppsala och Valsätra.
Två män skottskadade i Uppsala
Två män har skjutits i Gottsunda i Uppsala. – Det utreds som försök till mord i två fall. De är skottskadade och vårdas på Akademiska sjukhuset, säger Daniel Winge vid polisen.
Två personer skjutna i Uppsala
Två personer har på lördagskvällen skjutits i Uppsalaförorten Gottsunda, uppger polisen.
Stor polisinsats i Uppsala
Det pågår en stor polisinsats i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, skriver SVT Uppsala.Polisen är förtegen.
Läs mer om Gottsunda och Uppsala.
Man allvarligt skottskadad i Uppsala
En man har skjutits i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Gottsunda och Uppsala.
Person skjuten i Uppsala
En person har skjutits i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, enligt Aftonbladet.Personen uppges vara svårt skadad.
Larm om fem bränder på bara tre timmar
Polisen larmar om social oro i Uppsalaförorten Gottsunda.På bara ett par timmar har larm om fem bränder inkommit.– Vi jobbar efter arbetshypotesen att det kan vara samma gärningsman som gjort de här sakerna, säger Matilda Isaksson, befäl vid regionledningscentralen i region mitt.
Larm om skottlossning i Uppsala
Polisen i Uppsala har fått in larm om skottlossning i stadsdelen Gottsunda. Det är i nuläget oklart om några skott avlossats eller vad för smällar som hörts i området, men polisen har skickat flera patruller till platsen. – Jag kan inte gå ut med något. Vi har fått in samtal om smällar och är där och jobbar nu, säger Pär Olsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral. Det första larmet kom in klockan 22.18 på onsdagskvällen. Det finns inga uppgifter om att någon skadats i nuläget, enligt polisen.
Läs mer om Gottsunda, Pär Olsson och Uppsala.
Larm om skottlossning i Uppsala
Polisen i Uppsala har fått in larm om skottlossning i stadsdelen Gottsunda. Det är i nuläget oklart om några skott avlossats eller vad för smällar som hörts i området, men polisen har skickat flera patruller till platsen.
Läs mer om Gottsunda och Uppsala.
Tre bränder i samma stadsdel i Uppsala
Det brann på tre olika ställen i stadsdelen Gottsunda i Uppsala under natten mot fredag.
Läs mer om Gottsunda och Uppsala.
Man beskjuten i Uppsala - kan ha förväxlats
En man i 30-årsåldern blev sent på fredagskvällen beskjuten i stadsdel Gottsunda i Uppsala, när han satt i sin bil. – Han har haft tur. Han har klarat sig, säger Ivan Åslund RLC-befäl polisregion Mitt.
Person beskjuten i sin bil i Uppsala
En person blev beskjuten i Gottsunda, Uppsala, under fredagsnatten. Han ska ha suttit i sin bil när skotten föll. – Han ska inte vara fysiskt skadad, säger Daniel Ågren vid Uppsalapolisen.
Tonårspojke våldtagen i Uppsala
Polisen larmades till ett trapphus i Gottsunda under natten, där en medvetslös pojke hittades.
Läs mer om Gottsunda och Uppsala.
Kvinna död efter snöröjningsolycka
En kvinna i 80-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd av en traktor i Gottsunda i Uppsala, enligt polisen.
Läs mer om Gottsunda och Uppsala.