Gp se

SD-ledamot döms för rödsprejning

En fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Göteborg har dömts till dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd för att ha sprejat en man i ansiktet med röd färg. Enligt gp.se rådde det en viss förvirring i tingsrätten innan det stod klart vad SD-ledamoten dömdes för. Till en början handlade det om ringa misshandel men några timmar senare ändrades domen till ofredande men med samma straff.

Sverigedemokrat döms för misshandel

En fullmäktigeledamot i Göteborg som företräder Sverigedemokraterna har dömts för misshandel, skriver gp.se. Detta efter att ledamoten sprayade en man i ansiktet med röd färg.
Kvinnoliga misstänks stjäla från äldre män
GÖTEBORG. De kvinnliga bedragarna misstänks ha lurat sig in hos äldre män genom att först ringa och påstå att de kommer från hemtjänsten. Nu åtalas fem kvinnor och man som kan ha begått stölder mot upp till 100 män i Göteborg. – Vi har haft förskräckande många fall, säger kommissarie Stefan Olsson på krimjouren i Storgöteborg till GP.se
Begärs häktad för köp av sex – unik händelse
En man i 50-årsåldern har begärts häktad för köp av sexuell tjänst. Det är första gången någon blir häktad för ett sådant brott. – Skälet till att jag begär honom häktad är att omständigheterna kring brotten är så svåra att jag anser att ett fängelsestraff är aktuellt för hans sexköp, säger chefsåklagare Thomas Ahlstrand, till gp.se.

Vapen hittade efter brutalt Landalarån

Det brutala rånet i Landala under torsdagen utfördes troligtvis av tre gärningsmän. Anledningen till misstankarna är att tre rånarluvor, ett luftvapen och tobak hittats som kopplas till rånet, skriver gp.se. – Vi vet att det var två personer inne i lokalen, men den här huvudbonaden kan ju tyda på att det funnits en till person, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.
Svårt sjuka vårdas av outbildad personal
De svårt sjuka patienterna vårdas av outbildad personal. Det får facken på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg att rasa. – Det är förfärligt, säger en anonym sjuksköterska till gp.se.
Läs mer om Göteborg och Sahlgrenska.
Därför kan det spricka – med Blåvitt-profilen
Sedan i höstas har Blåvitt-legendaren Torbjörn Nilsson fungerat som anfallstränare i superettanykomlingen Utsikten. Nu kan det spricka. – Det är olika faktorer som spelar in, säger han till gp.se.
Anställda hängdes ut som pedofiler på nätet
Tre socialsekreterare på Hisingen har hängts ut på nätet som pedofiler. Bakom anklagelserna står en förening som jobbar mot tvångsomhändertagande av barn. – Det är förfärligt, säger Lena Säljö, chef för individ- och familjeomsorg Västra Hisingen till gp.se.
Blåvitt-målvakten kan missa hela säsongen
Redan nu kan säsongen vara över för Blåvitt-målvakten Peter Cavar, 18. I en träningsmatch i England krockade han med en motståndare och bröt benet. – Det är extremt tungt för honom, säger IFK:s U19-tränare Thomas Olsson till gp.se.
Götaälvbron avstängd – larm om båt på drift
Götaälvbron stängdes av under tisdagskvällen. En 15 meter lång båt saknade styrförmåga och drev omkring i vattnet, skriver GP.se Det visade sig dock vara ett flasklarm.
Läs mer om GP.se.
Götaälvbron avstängd – båt på drift i vattnet
Götaälvbron stängdes av under tisdagskvällen. En 15 meter lång båt saknade styrförmåga och drev omkring i vattnet, skriver GP.se – Därför valde vi att spärra av bron, säger Anders Helmborn, larm- och räddningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om GP.se.
Götaälvbron avstängd – båt driver i vattnet
Götaälvbron är avstängd. En 15 meter lång båt ska driva omkring i vattnet, skriver GP.se
Läs mer om GP.se.
Anneli Snobl sparkas: Vi har höga krav
En av Göteborgs mäktigaste tjänstemän får sparken. Det handlar om Förvaltnings AB Framtidens vd Anneli Snobl. Enligt beslutet behöver företaget en annan kompetens, skriver gp.se.
Läs mer om Anneli Snobl.
Gruppboende anmält – personalen flyttas
Ord står mot ord när hela personalen på ett gruppboende i Norra Hisingen nu omplaceras. Enligt en anmälan till inspektionen för vård och omsorg (IVO) ska det bland annat ha förekommit tvångsmedicinering. Nu ska boendet göra en omstart, skriver gp.se.
Läs mer om Norra Hisingen.
14-åring nekades bada toppless på Valhalla
En 14-årig flicka nekades att bada barbröstad på Valhallabadet i Göteborg. Hon ville demonstrera sitt feministiska ställningstagande. – Varför måste jag ha topp på mig, ingen kille har ju det, säger hon till m.gp.se.
Läs mer om Göteborg, Valhalla och Valhallabadet.
Polis sköt kvinna på Hisingen
Polisen sköt ner en kvinna i Göteborg vid 20-tiden. Enligt vittnen hade hon med två större knivar attackerat två poliser som skulle gripa henne på Brunnsbotorget på Hisingen. Hon sprang mot dem i hög hastighet, berättar en man för gp.se.
Återinsatt krisgrupp på Hisingen
En man sköts utanför en restaurang på Vårväderstorget på Hisingen i fredags kväll. Han blev lindrigt skadad och ingen misstänkt är gripen. Under lördagen har en stödgrupp varit på plats ute för att prata med invånare, skriver gp.se.
Läs mer om Hisingen och Vårväderstorget.
26-åring i rätten – för att ha kidnappat tukan
Den häleriåtalade 26-åring som hade en tukan från Universeum i Göteborg hemma i sin lägenhet hävdade under onsdagens rättegång att han hittat den sällsynta fågeln på en gren i stadsdelen Hjällbo, skriver gp.se. –Det enda jag minns är att jag tog med den hem. När jag upptäckte att fågeln var stulen fick jag panik, berättade 26-åringen.
Läs mer om Göteborg, Hjällbo och Universeum.
Åtalad för försvunnen Tukan
Den häleriåtalade 26-åring som hade en Tukan från Universeum i Göteborg hemma i sin lägenhet hävdade under onsdagens rättegång att han hittat den sällsynta fågeln på en gren i stadsdelen Hjällbo, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg, Hjällbo, Tukan och Universeum.
Falska tv-reparatörer bedrägeridömda
De falska tv-reparatörerna lurades sig in hos sammanlagt 38 åldringar och kom över deras kontokort. Nu har den 19-årige huvudmannen dömts till två och ett halvt års fängelse för bedrägerierna, skriver gp.se.
Kommuns pengar användes vid vapenköp
Tjörns kommun gjorde en miss och betalade ut en halv miljon kronor som hamnade hos kriminella. Polis och åklagare tror att en stor del av pengarna användes till vapenköp, skriver gp.se.
Kommuns pengar användes vid vapenköp
Tjörns kommun gjorde en miss och betalade ut en halv miljon kronor som hamnade hos kriminella. Polis och åklagare tror att en stor del av pengarna användes till vapenköp, skriver gp.se.
Kommuns pengar användes vid vapenköp
Tjörns kommun gjorde en miss och betalade ut en halv miljon kronor som hamnade hos kriminella. Polis och åklagare tror att en stor del av pengarna användes till vapenköp, skriver gp.se.
Man vårdas för livshotande skador
Göteborg En man i 25-årsåldern vårdas på Sahlgrenska sjukhuset för livshotande skallskador efter en singelolycka i Göteborg. Mannen ska enligt gp.se ha krockat med en stolpe.
Läs mer om Göteborg och Sahlgrenska.
Därför missar Lasse Vibe Blåvitts premiär
Lasse Vibe missar Blåvitts matchpremiär på grund av en inflammerad vad. Det uppger gp.se. – Vi har tre matcher på kort tid där och tar inga risker nu, säger tränaren Jörgen Lennartsson till sajten.
Läs mer om Jörgen Lennartsson.