Gp se

Skolflicka hotad av person i en skåpbil

En skolflicka i mellanstadieåldern säger sig ha blivit hotad av en person i en skåpbil på tisdagen, uppger gp.se. – Vi pratar med flickan och hennes föräldrar på polisstationen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Två knivskurna i Göteborg – förd till sjukhus

BROTT. Två män knivhöggs i centrala Göteborg natten till lördagen, rapporterar gp.se. Den ene fick skador i magen och den andre i armen och ländryggen. Männen, båda i 20-årsåldern, fördes till Sahlgrenska sjukhuset.
Läs mer om Göteborg och Sahlgrenska.
Två knivskurna i Göteborg
Två män knivhöggs i centrala Göteborg natten till lördagen, rapporterar gp.se.Den ene fick skador i...
Läs mer om Göteborg.
Flicka knivskars på väg hem från skolan
I tisdags knivskars en 14-årig flicka av en maskerad gärningsman när hon var på väg hem från skolan. - Hon blev väldigt chockad, säger flickans pappa till gp.se

Polisens nya plan om Nerijus fälls för mord

Polisen har undersökt och planerar att fortsätta utreda om Lisa Holms misstänkte mördare Nerijus Bilevicius kan ha begått liknande mord utomlands. – Blir det en träff kan vi leta efter andra likheter, och se om den här personen varit där just då, säger kriminalkommissarie Lars Johansson till gp.se.
Kraftig brand i villa – en person död
En häftig villabrand härjade på Öckerö tidigt på måndagsmorgonen, skriver gp.se. Branden var fullt utvecklad när brandpersonal kom till platsen. Nu bekräftar polisen att en person hittats död i villan.
Läs mer om Öckerö.
Brand i villa – oklart om någon var i huset
En häftig villabrand härjade på Öckerö tidigt på måndagsmorgonen, skriver gp.se. Branden var fullt utvecklad när brandpersonal kom till platsen.Nu bekräftar polisen att en person hittats död i villan.
Läs mer om Öckerö.
Villa brandhärjad på Öckerö - en saknas
En häftig villabrand härjade på Öckerö tidigt på måndagsmorgonen, skriver gp.se. Branden var fullt utvecklad när brandpersonal kom till platsen.Det är inte känt vad som orsakade branden.
Läs mer om Öckerö.
Razzia i CSN-härva
Sju personer togs av polisen och delgavs misstanke om brott vid en razzia i veckan, uppger gp.se....
En död i lägenhetsbrand
En person är död i en lägenhetsbrand i Hisings Backa i Göteborg, uppger gp.se. Larmet om branden...
Läs mer om Göteborg.
Nya regeln: Inga mobiler på skoltid
Bräckeskolan i Göteborg har infört en ny regel: inga mobiler eller surfplattor under skoltid. Men det är inte för att eleverna är stökiga. Monika Blom, rektor på skolan, vill se att barnen aktiverar sig mer, skriver GP. –Helt plötsligt har våra elever slutat leka på rasterna. En elev sitter med en mobil i handen och fyra, fem andra tittar över axeln för att se vad som händer på skärmen, säger hon till tidningen.
Läs mer om Göteborg.
Knivskuren person till sjukhus efter bråk
En person i 50-årsåldern fick föras till Östra sjukhuset i Göteborg efter att ha blivit knivskuren i bröstet.Knivskärningen ägde rum i Alingsås efter ett bråk mellan tre personer.Enligt gp.se ska en person i 40-årsåldern ha gripits misstänkt för dråpförsök.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Blev lurade – av falska sjuksköterskor
Se upp för falska sjuksköterskor.Under torsdagen blev två 93-åriga kvinnor lurade och släppte in bedragarna i sina bostäder.– Den ena av dem var rätt skärrad efteråt, den andra damen hade gått in till en grannfru och lugnat ned sig, säger Per-Anders Aronsson, inre befäl vid polisen i Borås till GP.
Eniro uppges vilja köpa Hitta.se
Norska mediebolaget Schibsted uppges ha anlitat investmentbanken GP Bullhound för att sälja svenska Hitta.se. Detta enligt MergerMarket, erfar SIX News.
Läs mer om Hitta.se, MergerMarket och Schibsted.
Korsbandet av för Pekalski
Häckens mittfältare Ivo Pekalski skadade högerknäet i det allsvenska fotbollsmötet med Falkenberg. På måndagen kom det dystra beskedet: korsbandet är av. Det skriver gp.se.
Läs mer om Falkenberg, Ivo Pekalski och Pekalski.
Fräck kupp mot man med Downs syndrom
Bedragarna lurade en ung man med Downs syndrom att tömma sitt bankonto. Enligt gp.se ska två gärningsmän ha sagt att pengarna skulle användas för att starta ett företag. – Det här är ohyggligt fräckt och hänsynslöst gjort, säger Anne Leffler, ordförande för FUB i Göteborg.
Läs mer om Anne Leffler, FUB och Göteborg.
Bestal man med Downs syndrom
Två män har lurat en man med Downs syndrom i Varberg att tömma sitt bankkonto, skriver gp.se. De...
Läs mer om Varberg.
Omhändertog tioåring – misstänker droger
En tioårige pojke har omhändertagits av polisen misstänkt för att ha varit drogpåverkad rapporterar gp.se. Pojken omhändertogs vid ett tillslag i närheten av Göteborgsoperan under måndagseftermiddagen. – Tyvärr är det i den här åldern drogproblemen kan börja. Det är en anmärkningsvärd ung ålder, men jag har varit med och omhändertagit en tioårig flicka som var påverkad av heroin, så helt unikt är det inte tyvärr, säger Walter Holm, inspektör vid brottsspaningsenheten i Göteborg.
Bilkrock på E6 – en person till sjukhus
Två bilar krockade på E6 i Göteborg under tisdagsmorgonen. En man har förts till sjukhus, skriver GP.se.
Läs mer om GP.se och Göteborg.
Åbytravet utvidgas – planerar stort hotell
För fyra år sedan stod Åbytravets tävlingspaddock klar. På gamla stallbacken byggs det bostäder och i går fick travbanan positivt besked gällande byggplanen för ett hotell och mässhall från kommunstyrelsen i Mölndal. – Jag ser att man kan hitta synergieffekter mellan travet och hotellet, säger Åbytravets vd, Nils Andreasson, till GP.se.
Läs mer om GP.se och Mölndal.
Fängelsestraff efter chihuahua-nappning
I början av 2013 kidnappades och blonderades Lizette Jonssons gråa chihuahua Wilja. Gärningsmännen skar också ur ett chipp från Wiljas nacke. Under måndagen dömdes en man till ett och ett halvt års fängelse för rån efter den omtalade hundkidnappningen. I samma dom döms även mannens tidigare fru för djurplågeri, enligt gp.se
Läs mer om Wilja.
Kvinna till sjukhus efter knivslagsmål
Ett blodigt knivslagsmål i Alingsås på lördagskvällen slutade med att en kvinna fick föras till sjukhus. En annan kvinna greps misstänkt för mordförsök, skriver gp.se.
Ericsson slog Nasr - har ny chans till poäng
Uppgraderad motor och stärkt självförtroende - det resulterade i ett klart godkänt kval. Marcus Ericsson, 24, besegrade på nytt stallkamraten Felipe Nasr - och startar från 13:e plats i Belgiens GP. – Poäng är inom räckhåll, även om det kommer att bli tufft. Vi kommer att gå ut och ge järnet och se hur långt det räcker, säger Ericsson i Viasat Motors sändning.
Läs mer om Ericsson, Felipe Nasr och Nasr.
Stuart Baxter bakom Häckens storvärvning
Häckens nye mittback Tefu Mashamaite är på plats i Göteborg. Det kan Häcken tacka en AIK-profil för. – Jag talade med min förre coach Stuart Baxter och kom fram till att det här blir en bra start på mitt Europaäventyr, säger Mashamaite till gp.se.
Immigranter greps i hamn – skulle till England
Tre personer greps under natten mot torsdagen i Skandiahamnen. Detta efter att en väktare upptäckt de tre, som visade sig vara immigranter. De är nu misstänkta för brott mot skyddslagen och olaga intrång, skriver gp.se.
Läs mer om England och Skandiahamnen.