Gp se

Klara Bodinson till VM efter makalöst rekord

Hört talas om Klara Bodinson? Hon är Sveriges färskaste VM-deltagare. Under lördagen slog hon personligt rekord med över tio (!) sekunder i 3 000 meter hinder – och kvitterade ut en biljett till VM i Peking. –Så går det när man får till ett perfekt lopp, säger Bodinson till GP.se.

Misstänkt gängledare: Skulle skrämma folk

Rättegången mot den utpekade gängledaren och en släkting till honom – som står åtalade för grovt vapenbrott och förberedelse till mord – avslutades på fredagen. Enligt åklagaren var deras plan att hämnas restaurangmorden på Vårväderstorget. I bevisningen ingår omfattande avlyssning från den åtalade 23-åringens hyrbil. Hans egen förklaring: – Jag pratar som om jag är Tony Montana, som kan göra vad som helst, säger han enligt gp.se. Dom väntas i slutet av nästa vecka.
Dödades inte på fyndplatsen
17-åriga Lisa Holm dödades inte på den plats hon hittades, enligt gp.se.Hennes kropp hittades i en...
Läs mer om Lisa Holm.
Uppgift: Lisa, 17, inte dödad vid fyndplatsen
Lisa Holm, 17, ska inte ha dödats på den plats som hon hittades. Dessutom ska de tre misstänkta ha fastnat på bild när de hämtar något i terrängen, skriver GP.se.
Läs mer om GP.se.

72-årig avled efter rån – utredning läggs ner

Den 4 juli avled en 72-årig man – dagen efter att han rånades av sex kvinnor. Nu läggs polisens förundersökning ner. – Vi har inga uppgifter om att något våld har använts, säger Maria Wiklund, förundersökningsledare vid polisen till gp.se
Läs mer om Maria Wiklund.
Uppgifter: U21-landslagsman till Feyenoord
Häckens mittfältare Simon Gustafson är klar för nederländska Feyenoord, detta enligt uppgifter till gp.se.
Läs mer om Feyenoord och Simon Gustafson.
Uppgifter: U21-landslagsman till Feyenoord
Häckens mittfältare Simon Gustafson är klar för nederländska Feyenoord, detta enligt uppgifter till gp.se.
Läs mer om Feyenoord och Simon Gustafson.
Tog 95-årings plånbok – genom att visa bröst
Här är den fräcka stölden som lurade en man i 95-årsåldern i centrala Göteborg. En kvinna visade brösten för mannen medan den andra snodde hans plånbok. – Man ville ju inte vara oförskämd och be dem dra åt skogen, säger mannen i förhör enligt GP.se.
Läs mer om GP.se och Göteborg.
Ericssons mardrömslopp i Österrike
Marcus Ericssons bil lade av två gånger under Österrikes GP. Han tog sig i mål, men kom på 13:e plats och blir utan poäng.Allt som kunde gå fel gick fel, säger Ericsson till Viasatsport.se.
Spårvagn krockade med bilist
En spårvagn har krockat med en bil vid Götaälvsbron i centrala Göteborg, rapporterar gp.se.Hur...
Läs mer om Götaälvsbron och Göteborg.
Tre Göteborgskrogar förlorar sina tillstånd
Tre krogar i centrala Göteborg förlorar sina serveringstillstånd. Restaurangerna det handlar om är Restaurang Meze, Verde och Olivio Ristornate Italiano. – Serveringstillstånden är återkallade på grund av ägarnas personliga lämplighet, och alla beslut är enligt alkohollagen med omedelbar verkan, säger Sarita Blom, handläggare på tillståndsenheten till gp.se
Morden kostar 700000 kronor – varje vecka
Göteborgspolisens extrainkallade resurser för att lösa stadens ouppklarade mord kostar cirka 100 000 kronor per dygn. Då är bara mat och logi inräknat för de omkring 60 polismän som kallats in i jakten på mördarna. – För att motivera kostnaderna krävs synbara framgångar, fällande domar, säger en poliskommissarie till gp.se
Lisa Ek lämnar Göteborg
Göteborgs mittfältare Lisa Ek ville till fotbolls-VM – men satsningen mot landslaget misslyckades. Nu väljer 33-åringen att lämna Göteborg och damallsvenskan mitt under pågående säsong, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg och Lisa Ek.
Lisa Ek lämnar Göteborg
Göteborgs mittfältare Lisa Ek ville till fotbolls-VM - men satsningen mot landslaget misslyckades. Nu väljer 33-åringen att lämna Göteborg och damallsvenskan mitt under pågående säsong, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg och Lisa Ek.
40 personer smittade av parasiter från kor
Att se kosläpp är populärt bland både barn och vuxna – men det kan föra med sig förödande konsekvenser. Drygt 40 personer har smittats av parasiter från djuren och fått långvarig diarr och magont, skriver GP. – Nu gäller det att dem som smittats håller god handhygien då parasiten även smittar mellan människor, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Skövde.
Läs mer om Peter Nolskog och Skövde.
Studie: Partiboken påverkar nämndemän
Sannolikheten för fällande dom mot åtalade personer med distinkt arabisktklingande namn ökar markant, med 17 procent, om det sitter en sverigedemokratisk nämndeman i rätten. Det framgår av en studie från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, rapporterar GP.se.
Läs mer om GP.se och Handelshögskolan.
Pojke svårt skadad i olycka
En pojke i Mellerud skadades allvarligt på söndagseftermiddagen i en lastbilsolycka, uppger gp.se.
Läs mer om Mellerud.
Pojke svårt skadad i olycka i Mellerud
En pojke i Mellerud skadades allvarligt på söndagseftermiddagen i en lastbilsolycka, uppger gp.se.–
Läs mer om Mellerud.
Pojke svårt skadad i olycka i Mellerud
En pojke i Mellerud skadades allvarligt på söndagseftermiddagen i en lastbilsolycka, uppger gp.se.
Läs mer om Mellerud.
Vita bussar-utställning vandaliserad
En utställning om de Vita bussarna vandaliserades utanför Domkyrkan i Göteborg under natten till lördagen, skriver gp.se.
Läs mer om Domkyrkan, Göteborg och Vita.
De somnar i duschen – skador för miljoner
På ett år fick fyra av Poseidons lägenheter svåra vattenskador sedan hyresgästerna somnat i duschen och täppt till golvbrunnen, skriver gp.se. – Jag tycker det är ett konstigt fenomen, säger Annicka Thorin, chef för Poseidons distrikt öster. Även Stena Fastigheter i Göteborg har haft samma problem.
Läs mer om Annicka Thorin och Göteborg.
Timbuktu spelar med Göteborg symfoniker
Laleh lockade tusentals till Götaplatsen när hon förenades med Göteborg symfoniker för en konsert under Kulturkalaset. I år är det Timbuktu som kommer att äntra scenen, skriver gp.se. Andra artister som kommer att uppträda under kalaset är Ola Salo och Hello Saferide.
Tjuvfiskare döms – måste betala miljoner
GÖTEBORG. Två göteborgare döms för grovt olaga fiske utanför Västsahara. De döms till att betala 4,4 miljoner till staten, skriver gp.se.
Läs mer om Västsahara.
Han hade över en halv miljon kr i skokartong
Enligt gp.se åtalas nu en av förgrundsfigurerna i den så kallade Vårvädersligan för två fall av grovt penningtvättsbrott. Bland annat ska han ha förvarat över en halv miljon kronor i en skokartong.
Läs mer om Vårvädersligan.
SD-politikern hoppar av – blir politisk vilde
Sverigedemokraterna i Göteborg fortsätter att störas av interna konflikter. Nu hoppar SD-politikerna Tord Larsson av och blir politisk vilde. – Jag har inget förtroende för min gruppledare. Han uppför sig som en pajas, säger Tord Larsson till GP.se.