Gp se


Sista målet i korruptionshärvan

Efter fyra års utredande ställs två personer på tisdagen inför rätta i det sista målet i den uppmärksammade korruptionshärvan i Göteborg, skriver gp.se.

Läs mer om Göteborg.

Sista målet i korruptionshärvan

Efter fyra års utredande ställs två personer på tisdagen inför rätta i det sista målet i den uppmärksammade korruptionshärvan i Göteborg, skriver gp.se. En man i 45-årsåldern, som tidigare varit anställd vid byggföretaget Peab, misstänks för grov trolöshet mot huvudman medan en fem år äldre företagare misstänks för medhjälp till samma brott. Rättegången beräknas pågå i fyra dagar.

Läs mer om Göteborg och Peab.
19-åring fyllekörde en hjullastare vid Avenyn

GÖTEBORG. Den berusade 19-åringen hittade en hjullastare med nycklarna kvar i låset. Nu åtalas han för grovt rattfylleri för att ha kört det tunga fordonet nära Göteborgs paradgata Avenyn mitt i natten, skriver gp.se.

Läs mer om Avenyn.
Körde hjullastare från krogen - åtalas

Den berusade 19-åringen hittade en hjullastare med nycklarna kvar i låset. Nu åtalas han för grovt rattfylleri för att ha kört det tunga fordonet nära Göteborgs paradgata Avenyn mitt i natten, skriver gp.se.

Läs mer om Avenyn.

Påkörd efter skämt om springnota

Taxichauffören trodde att de tre damerna skulle ta en springnota — och körde på en av dem. Chauffören som sedan försvann från platsen söks nu av polis. — Det är helt overkligt, säger den skadade kvinnan till gp.se. Enligt kvinnan hade hon och två andra kvinnor i 20-årsåldern festat i Göteborg till tidigt på söndagsmorgonen. De tog en taxi från Avenyn och på väg hem skojade de om att ta en springnota.

Läs mer om Avenyn, Det och Göteborg.
Offer betalar tjuvars trängselskatt

John-Eric Thore i Göteborg fick sina registreringsskyltar stulna — och måste nu betala trängselskatt för det okända fordon som skyltarna sitter på i dag. Att han efter stölden både polisanmält den, skaffat provisoriska skyltar, beställt nya registreringsskyltar och ställt av sin bil hjälper inte. — Jag måste betala trängselskatten medan Skatteverket petar i mina överklaganden, säger John-Eric Thore till gp.se.

Misstänkt mord i Lysekil

En man hittades i morse död på en stig intill en badplats i Lysekil. Enligt gp.se misstänker polisen att han mördats.

Läs mer om Lysekil.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Anställd misstänkt för övergrepp på förskola

En person anställd vid en förskola i Göteborg misstänks för att ha utsatt ett barn för sexuella övergrepp. Övergreppen ska ha skett på den misstänktes arbetsplats enligt gp.se.

Läs mer om Göteborg.
40 brandmän bekämpade slakteribrand

Ett stort slakteri i Skövde drabbades på fredagskvällen av en kraftig brand. Vid 21-tiden, drygt tre timmar efter branden utbrutit, hade räddningstjänsten förstärkt med 40 brandmän på platsen, uppger gp.se.

Läs mer om Skövde.
Nytt anhållande i mordutredning

En 22-årig man har gripits och anhållits misstänkt för mordet vid Kungstorget i Göteborg för två veckor sedan, då en 19-åring knivskars till döds. 22-åringen är känd av polisen sedan tidigare och enligt gp.se greps han på onsdagskvällen på Landvetters flygplats då han precis hade återvänt från en utlandsresa. Kammaråklagare Ulrika Åberg har begärt att mannen, som nekar, ska häktas, rapporterar SVT:s Västnytt.

Läs mer om Göteborg och Kungstorget.
Jungmark opererad: Halt men snart bättre

Ebba Jungmark har opererats på nytt. Den skadeförföljda höjdhopparen har tvingats till ett ingrepp i knät. – Jag är lite halt men snart blir det bättre än någonsin, säger Jungmark till gp.se.

Läs mer om Jungmark.
Jungmark opererad: Halt men snart bättre

Ebba Jungmark har opererats på nytt. Den skadeförföljda höjdhopparen har tvingats till ett ingrepp i knät. – Jag är lite halt men snart blir det bättre än någonsin, säger Jungmark till gp.se.

Läs mer om Jungmark.
Jungmark i träning igen

Höjdhopperskan Ebba Jungmark, 27, har inte haft något roligt år. Upphoppsfoten opererades förra hösten och vid comebacken i juli fick hon känning av ett så kallat hopparknä. Och nyligen opererades hon för en plica i ett knät. — Det är ungefär som ett veck inne i knät men det har rätats ut nu och det här ska göra att jag slipper problem i framtiden, säger Jungmark till gp.se.

Läs mer om Det och Jungmark.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Hysn vill se MFF-duo i landslagets startelva

De har säkrat Malmös defensiv och tagit laget till både Champions League och SM-guld. Nu borde MFF:s mittbacksduo Erik Johansson och Filip Helander ta plats i landslagselvan, tycker Glenn Hysn. – De är ju hur bra som helst nu – och spelar med fantastiskt självförtroende. Jag skulle ha testat dem redan mot Ryssland, säger Hysn till GP.se.

Att tvätta ofta kan ge högre hyra

Bostadsbolag satsar på miljötvättstugor: Den som tvättar mer än vad som ingår i hyran får betala extra - de som tvättar mindre får pengar tillbaka, skriver gp.se.

Berättar om infarkten: Hann knappt fatta...

Öis sportchef Kent Carlzon, 62, drabbades av en hjärtinfarkt på sin semester för två och en halv vecka sedan. Nu är han tillbaks – och berättar för gp.se om dramat. – Jag hann knappt fatta vad som hände, säger han till sajten.

Läs mer om Kent Carlzon.
Öis glädjebesked: Mourad är tillbaka

George Mourad, 32, är tillbaka. Nu kan Öis-anfallaren bli en joker i ödesmötet med Utsikten. – Om jag inte får några reaktioner är jag egentligen uttagbar i matchtruppen i alla fall, säger han till gp.se.

Läs mer om Utsikten och Öis-anfallaren.
Sköts i ansiktet med luftgevär

En man misshandlades i centrala Skara natten mot tisdagen och sköts i ansiktet med ett luftgevär, skriver gp.se. Tre eller fyra män gav sig på den ensamma mannen, som uppger för polisen att han pistolhotades innan luftgeväret avfyrats.

Läs mer om Skara.
Trygghetslarm nere - ingen info

I nästan fyra dygn var trygghetslarmet ur funktion på ett äldreboende i Göteborg. Men de 100 boendes anhöriga fick inget veta, uppger gp.se.

Läs mer om Göteborg.
Trygghetslarm nere — ingen info

I nästan fyra dygn var trygghetslarmet ur funktion på ett äldreboende i Göteborg. Men de 100 boendes anhöriga fick inget veta, uppger gp.se. Larmet slutade fungera i lördags natt och var åtgärdat först på onsdagskvällen. Så sent som på onsdagen ska information ha satts upp i entrn. Äldreboendet saknar rutiner för sådana här situationer.

Läs mer om Göteborg.
Operationsduk i kroppen - i åtta år

Av. Uppdaterad En patient som opererats vid Sahlgrenska universitetssjukhuset har haft en operationsduk i kroppen i åtta år, skriver gp.se.

Läs mer om Sahlgrenska.
Operationsduk i kroppen - i åtta år

En patient som opererats vid Sahlgrenska universitetssjukhuset har haft en operationsduk i kroppen i åtta år, skriver gp.se. Den pappersnäsduksstora duken ska ha glömts kvar vid en operation.

Läs mer om Sahlgrenska.
Hade operationsduk i kroppen under åtta år

GÖTEBORG. En patient som opererats vid Sahlgrenska universitetssjukhuset har haft en operationsduk i kroppen i åtta år, skriver gp.se. Den pappersnäsduksstora duken ska ha glömts kvar vid en operation.

Läs mer om Sahlgrenska.
Operationsduk i kroppen - i åtta år

En patient som opererats vid Sahlgrenska universitetssjukhuset har haft en operationsduk i kroppen i åtta år, skriver gp.se. Den pappersnäsduksstora duken ska ha glömts kvar vid en operation.

Läs mer om Sahlgrenska.
Operationsduk i kroppen - i åtta år

En patient som opererats vid Sahlgrenska universitetssjukhuset har haft en operationsduk i kroppen i åtta år, skriver gp.se. Duken ska ha glömts kvar bakom hjärtat vid en operation.

Läs mer om Sahlgrenska.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07