Gp se


Misstänkta spicerökare till sjukhus

Sex ungdomar fördes på måndagskvällen till sjukhus i Göteborg. Enligt uppgifter till polisen ska de bland annat ha rökt spice. — Inom SU har vi fått in sex patienter under kvällen, fem män och en kvinna. För fyra av dem är tillståndet allvarligt, för en är det allvarligt men stabilt och för en är det stabilt, säger Carina Larsson på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour till gp.se.

17-årig pojke friad från mordförsök efter skott

En 17-årig pojke som åtalats misstänkt för att ha skjutit en mängd skott mot en 30-årig man Göteborg friades på måndagen från mordförsöket, skriver gp.se. Tingsrätten anser att gärningsmannen kan vara någon annan.

Läs mer om Göteborg.
17-åring friad från mordförsök

En 17-årig pojke som åtalats misstänkt för att ha skjutit en mängd skott mot en 30-årig man Göteborg friades på måndagen från mordförsöket, skriver gp.se. Tingsrätten anser att gärningsmannen kan vara någon annan.

Läs mer om Göteborg.
17-åring friad från mordförsök

En 17-årig pojke som åtalats misstänkt för att ha skjutit en mängd skott mot en 30-årig man Göteborg friades på måndagen från mordförsöket, skriver gp.se.

Läs mer om Göteborg.

Ledare får böta för bruten match

Den handbollstränare som tog initiativ till att bryta en match mellan hans eget lag och ett nigerianskt lag i Partille Cup i somras har fått sitt straff, skriver gp.se.

Läs mer om Partille Cup.
Mordhäktade efter obduktionsrapport

När den 53-årige mannen i tisdags förra veckan påträffades död i sin lägenhet på Hisingen i Göteborg betecknades det först som ett naturligt dödsfall. Men den obduktion som genomfördes i veckan resulterade i att två män nu häktats misstänkta för mord, skriver gp.se.

Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Mordhäktade efter obduktionsrapport

När den 53-årige mannen i tisdags förra veckan påträffades död i sin lägenhet på Hisingen i Göteborg betecknades det först som ett naturligt dödsfall. Men den obduktion som genomfördes i veckan resulterade i att två män nu häktats misstänkta för mord, skriver gp.se. Enligt tidningen hittade rättsläkarna spår av vasst våld på den döde 53-åringens kropp.

Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Handbollsledare får böta för bruten match

STOCKHOLM. Den handbollstränare som tog initiativ till att bryta en match mellan hans eget lag och ett nigerianskt lag i Partille Cup i somras har fått sitt straff, skriver gp.se.

Läs mer om Partille Cup.
Ledare får böta för bruten match

Den handbollstränare som tog initiativ till att bryta en match mellan hans eget lag och ett nigerianskt lag i Partille Cup i somras har fått sitt straff, skriver gp.se. Svenska handbollsförbundets etikkommitt dömer ledaren till böter på 1 000 kronor för att ha agerat extremt osportsligt.

Läs mer om Partille Cup.
Unga pojkar misstänks för våldtäkt

Två pojkar, 14 respektive 15 år gamla, misstänks för att tillsammans ha våldtagit en flicka i samma ålder i Göteborg, skriver gp.se. Polisen utreder fallet under rubriceringen delaktighet i våldtäkt.

Läs mer om Göteborg.
Unga pojkar misstänks för våldtäkt

Två pojkar, 14 respektive 15 år gamla, misstänks för att tillsammans ha våldtagit en flicka i samma ålder i Göteborg, skriver gp.se. Polisen utreder fallet under rubriceringen delaktighet i våldtäkt. — Vi vill inte säga för mycket. Det är ett känsligt ärende, där vi har mycket kvar att göra.

Läs mer om Göteborg.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Tonåringar misstänks för gruppvåldtäkt

Två unga tonårspojkar, 14 och 15 år, utreds för att ha utsatt en jämnårig flicka för en gruppvåldtäkt i Göteborg. Våldtäkten ska ha ägt rum i mitten av september. – Vi bedriver LUL-utredning för att ge socialtjänsten ett framtida beslutsunderlag, säger kommissarie Christina Lycke Alhbin till gp.se.

Foo Fighters kommer till Ullevi i sommar

Den amerikanske supergruppen Foo Fighters kommer till Göteborg i juni. Det avslöjar gp.se på torsdagsförmiddagen. Den 12 juni nästa år står de på scenen på Ullevi.

Läs mer om Göteborg och Ullevi.
Ifrågasatt polisregister föremål för utredning

GÖTEBORG. Ett register över cirka 180 personer, som polisen i Västra Götaland fann i sitt datasystem i slutet av oktober, blir föremål för en förundersökning, skriver gp.se.

Läs mer om Västra Götaland.
Ifrågasatt polisregister ska utredas

Ett register över cirka 180 personer, som polisen i Västra Götaland fann i sitt datasystem i slutet av oktober, blir föremål för en förundersökning, skriver gp.se. Polisen anmälde själv det hela och åklagaren gör nu bedömningen att registret kan vara olagligt.

Läs mer om Västra Götaland.
Ifrågasatt polisregister ska utredas

Ett register över cirka 180 personer, som polisen i Västra Götaland fann i sitt datasystem i slutet av oktober, blir föremål för en förundersökning, skriver gp.se. Polisen anmälde själv det hela och åklagaren gör nu bedömningen att registret kan vara olagligt. Listan innehöll namn, personnummer och adresser till personer på olika håll i landet som varit aktiva i protester mot avvisningar av asylsökande.

Läs mer om Västra Götaland.
Kommun polisanmäler anonyma brev

I flera år har lärare och annan personal i Marks kommun trakasserats i anonyma brev. — Det är fråga om personliga påhopp, ren mobbning som våra medarbetare fått såväl till sina hemadresser som till arbetet, säger Dennis Reinhold, chef för barn- och utbildningsförvaltningen till, gp.se. Kommunledningen har nu beslutat att polisanmäla ett av breven och ordna möten med kommunens fackliga företrädare.

Läs mer om Det.
Rätt att vara pappa slås fast

En transsexuell person som födde sitt barn som kvinna har fått rätt av förvaltningsrätten i Göteborg att registreras som barnets far, uppger SVT:s Västnytt och gp.se.

Läs mer om Göteborg.
Nu åtalas tukanen Georginas kidnappare

Följetången om tukanen Georgina fortsätter. Nu åtalas hennes misstänkta kidnappare för häleri, skriver gp.se. Efter ett tips kunde polisen göra en husrannsakan hos den nu åtalade där Georgina hittades. Men den man i 25-årsåldern som misstänks för att ha plockat åt sig 100 000 kronorsfågeln säger att han hittat henne i skogen.

Läs mer om Georgina.
Mamma får registreras som pappa

En transperson som födde sitt barn som kvinna har fått rätt av Förvaltningsrätten i Göteborg att registreras som barnets far, uppger SVT:s Västnytt och gp.se.

Åtalas för häleri efter tukanstöld

En 26-årig man som hade den stulna tukanen Georgina i ett badrum i sin bostad har nu åtalats för häleri, skriver gp.se.

Läs mer om Georgina.
Mamma får registreras som pappa

En transsexuell person som födde sitt barn som kvinna har fått rätt av Förvaltningsrätten i Göteborg att registreras som barnets far, uppger SVT:s Västnytt och gp.se.

Åtalas för häleri efter tukanstöld

En 26-årig man som hade den stulna tukanen Georgina i ett badrum i sin bostad har nu talats för häleri, skriver gp.se.

Läs mer om Georgina.
Åtalas för häleri efter tukanstöld

En 26-årig man som hade den stulna tukanen Georgina i ett badrum i sin bostad har nu åtalats för häleri, skriver gp.se. Fågeln stals från Universeum i Göteborg i maj. Den hade strax innan importerats från Sydafrika och bedömdes vara värd runt 100 000 kronor. Efter ett tips hittade polisen tukanen på toaletten i 26-åringens bostad.

Anti-israeliskt klotter inte hets

En 16-åring som tillsammans med en yngre kamrat klottrade antiisraeliska slagord, en överkorsad Davidsstjärna och ett nazistkors på konserthuset och konstmuseet i Göteborg, har dömts till dagsböter för skadegörelse. Däremot anser inte tingsrätten att 16-åringen är skyldig till hets mot folkgrupp, vilket åklagaren tyckte, uppger gp.se.

Läs mer om Davidsstjärna och Göteborg.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21