Gp se

Tog 95-årings plånbok – genom att visa bröst

Här är den fräcka stölden som lurade en man i 95-årsåldern i centrala Göteborg. En kvinna visade brösten för mannen medan den andra snodde hans plånbok. – Man ville ju inte vara oförskämd och be dem dra åt skogen, säger mannen i förhör enligt GP.se.
Läs mer om GP.se och Göteborg.

Ericssons mardrömslopp i Österrike

Marcus Ericssons bil lade av två gånger under Österrikes GP. Han tog sig i mål, men kom på 13:e plats och blir utan poäng.Allt som kunde gå fel gick fel, säger Ericsson till Viasatsport.se.
Spårvagn krockade med bilist
En spårvagn har krockat med en bil vid Götaälvsbron i centrala Göteborg, rapporterar gp.se.Hur...
Läs mer om Götaälvsbron och Göteborg.
Tre Göteborgskrogar förlorar sina tillstånd
Tre krogar i centrala Göteborg förlorar sina serveringstillstånd. Restaurangerna det handlar om är Restaurang Meze, Verde och Olivio Ristornate Italiano. – Serveringstillstånden är återkallade på grund av ägarnas personliga lämplighet, och alla beslut är enligt alkohollagen med omedelbar verkan, säger Sarita Blom, handläggare på tillståndsenheten till gp.se

Morden kostar 700000 kronor – varje vecka

Göteborgspolisens extrainkallade resurser för att lösa stadens ouppklarade mord kostar cirka 100 000 kronor per dygn. Då är bara mat och logi inräknat för de omkring 60 polismän som kallats in i jakten på mördarna. – För att motivera kostnaderna krävs synbara framgångar, fällande domar, säger en poliskommissarie till gp.se
Lisa Ek lämnar Göteborg
Göteborgs mittfältare Lisa Ek ville till fotbolls-VM – men satsningen mot landslaget misslyckades. Nu väljer 33-åringen att lämna Göteborg och damallsvenskan mitt under pågående säsong, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg och Lisa Ek.
Lisa Ek lämnar Göteborg
Göteborgs mittfältare Lisa Ek ville till fotbolls-VM - men satsningen mot landslaget misslyckades. Nu väljer 33-åringen att lämna Göteborg och damallsvenskan mitt under pågående säsong, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg och Lisa Ek.
40 personer smittade av parasiter från kor
Att se kosläpp är populärt bland både barn och vuxna – men det kan föra med sig förödande konsekvenser. Drygt 40 personer har smittats av parasiter från djuren och fått långvarig diarr och magont, skriver GP. – Nu gäller det att dem som smittats håller god handhygien då parasiten även smittar mellan människor, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Skövde.
Läs mer om Peter Nolskog och Skövde.
Studie: Partiboken påverkar nämndemän
Sannolikheten för fällande dom mot åtalade personer med distinkt arabisktklingande namn ökar markant, med 17 procent, om det sitter en sverigedemokratisk nämndeman i rätten. Det framgår av en studie från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, rapporterar GP.se.
Läs mer om GP.se och Handelshögskolan.
Pojke svårt skadad i olycka
En pojke i Mellerud skadades allvarligt på söndagseftermiddagen i en lastbilsolycka, uppger gp.se.
Läs mer om Mellerud.
Pojke svårt skadad i olycka i Mellerud
En pojke i Mellerud skadades allvarligt på söndagseftermiddagen i en lastbilsolycka, uppger gp.se.–
Läs mer om Mellerud.
Pojke svårt skadad i olycka i Mellerud
En pojke i Mellerud skadades allvarligt på söndagseftermiddagen i en lastbilsolycka, uppger gp.se.
Läs mer om Mellerud.
Vita bussar-utställning vandaliserad
En utställning om de Vita bussarna vandaliserades utanför Domkyrkan i Göteborg under natten till lördagen, skriver gp.se.
Läs mer om Domkyrkan, Göteborg och Vita.
De somnar i duschen – skador för miljoner
På ett år fick fyra av Poseidons lägenheter svåra vattenskador sedan hyresgästerna somnat i duschen och täppt till golvbrunnen, skriver gp.se. – Jag tycker det är ett konstigt fenomen, säger Annicka Thorin, chef för Poseidons distrikt öster. Även Stena Fastigheter i Göteborg har haft samma problem.
Läs mer om Annicka Thorin och Göteborg.
Timbuktu spelar med Göteborg symfoniker
Laleh lockade tusentals till Götaplatsen när hon förenades med Göteborg symfoniker för en konsert under Kulturkalaset. I år är det Timbuktu som kommer att äntra scenen, skriver gp.se. Andra artister som kommer att uppträda under kalaset är Ola Salo och Hello Saferide.
Tjuvfiskare döms – måste betala miljoner
GÖTEBORG. Två göteborgare döms för grovt olaga fiske utanför Västsahara. De döms till att betala 4,4 miljoner till staten, skriver gp.se.
Läs mer om Västsahara.
Han hade över en halv miljon kr i skokartong
Enligt gp.se åtalas nu en av förgrundsfigurerna i den så kallade Vårvädersligan för två fall av grovt penningtvättsbrott. Bland annat ska han ha förvarat över en halv miljon kronor i en skokartong.
Läs mer om Vårvädersligan.
SD-politikern hoppar av – blir politisk vilde
Sverigedemokraterna i Göteborg fortsätter att störas av interna konflikter. Nu hoppar SD-politikerna Tord Larsson av och blir politisk vilde. – Jag har inget förtroende för min gruppledare. Han uppför sig som en pajas, säger Tord Larsson till GP.se.
Tonårspojke misstänkt för våldtäkt
En pojke i tonåren åtalas misstänkt för att vid fem tillfällen våldtagit en tonårig flicka. Våldtäkterna ska bland annat ha ägt rum på en gymnasieskola , skriver gp.se
Misstänkt gängledare i Göteborg häktad
En man som pekas ut som ledare för ett av de kriminella gängen på Hisingen häktades på söndagen misstänkt för grovt vapenbrott, uppger gp.se Mannen greps tillsammans med två släktingar på långfredagen efter att han varit häktad i sin frånvaro.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Göteborgspolisens ilska mot Leif GW
GÖTEBORG. Leif GW Perssons kritik om att morden i gängkonflikterna i Göteborg hade haft högre prioritet om offren var vita Göteborgare upprör länspolismästaren Klas Friberg. – Det är en beklaglig och okunnig beskrivning, som fått min personal att känna sig kränkt och nedtrampad, säger Klas Friberg till GP.se.
Läs mer om GP.se, Göteborg, Göteborgare och Leif GW.
Han vann ledarstrid inom SD
Jörgen Fogelklou blir ny ordförande för Sverigedemokraternas distrikt i Göteborg, uppger gp.se. Därmed går han segrande ur striden om partiets nya styrelse där förra ordföranden Mikael Jansson får se sig petad.
Läs mer om Göteborg och Mikael Jansson.
Efter dödsskotten - mäktigaste gänget utan ledare
Striden mellan rivaliserande kriminella gäng i Göteborg är långt ifrån ny. Sedan 2013 och fram till i onsdags har skjutningarna dödat 14 personer. Efter senaste dödsskotten kan ett av de mäktigaste gängens ledarskikt vara utraderat, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg.
Lasu borta – Abbott tillbaka
Frölundas forward Nicklas Lasu har spelat färdigt i hockeyslutspelet. Enligt Göteborgs-Posten har Lasu drabbats av ett uttänjt ledband i knät och blir borta i runt fem veckor. – Det känns otroligt tungt, säger Lasu till gp.se.
Läs mer om Abbott och Lasu.
En person har avlidit på beroendeklinik
En person har avlidit på Beroendekliniken på Östra sjukhuset, skriver gp.se. Enligt tidningen kan personen ha kommit i kontakt med narkotika inne på kliniken. – Vi tycker att händelsen är mycket allvarlig och det är viktigt att ta reda på vad som verkligen har hänt, och därför vill vi inte spekulera, säger klinikens tf verksamhetschef Karina Stein till gp.se.