Gp se

Tjuvfiskare döms – måste betala miljoner

GÖTEBORG. Två göteborgare döms för grovt olaga fiske utanför Västsahara. De döms till att betala 4,4 miljoner till staten, skriver gp.se.
Läs mer om Västsahara.

Han hade över en halv miljon kr i skokartong

Enligt gp.se åtalas nu en av förgrundsfigurerna i den så kallade Vårvädersligan för två fall av grovt penningtvättsbrott. Bland annat ska han ha förvarat över en halv miljon kronor i en skokartong.
Läs mer om Vårvädersligan.
SD-politikern hoppar av – blir politisk vilde
Sverigedemokraterna i Göteborg fortsätter att störas av interna konflikter. Nu hoppar SD-politikerna Tord Larsson av och blir politisk vilde. – Jag har inget förtroende för min gruppledare. Han uppför sig som en pajas, säger Tord Larsson till GP.se.
Tonårspojke misstänkt för våldtäkt
En pojke i tonåren åtalas misstänkt för att vid fem tillfällen våldtagit en tonårig flicka. Våldtäkterna ska bland annat ha ägt rum på en gymnasieskola , skriver gp.se

Misstänkt gängledare i Göteborg häktad

En man som pekas ut som ledare för ett av de kriminella gängen på Hisingen häktades på söndagen misstänkt för grovt vapenbrott, uppger gp.se Mannen greps tillsammans med två släktingar på långfredagen efter att han varit häktad i sin frånvaro.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Göteborgspolisens ilska mot Leif GW
GÖTEBORG. Leif GW Perssons kritik om att morden i gängkonflikterna i Göteborg hade haft högre prioritet om offren var vita Göteborgare upprör länspolismästaren Klas Friberg. – Det är en beklaglig och okunnig beskrivning, som fått min personal att känna sig kränkt och nedtrampad, säger Klas Friberg till GP.se.
Läs mer om GP.se, Göteborg, Göteborgare och Leif GW.
Han vann ledarstrid inom SD
Jörgen Fogelklou blir ny ordförande för Sverigedemokraternas distrikt i Göteborg, uppger gp.se. Därmed går han segrande ur striden om partiets nya styrelse där förra ordföranden Mikael Jansson får se sig petad.
Läs mer om Göteborg och Mikael Jansson.
Efter dödsskotten - mäktigaste gänget utan ledare
Striden mellan rivaliserande kriminella gäng i Göteborg är långt ifrån ny. Sedan 2013 och fram till i onsdags har skjutningarna dödat 14 personer. Efter senaste dödsskotten kan ett av de mäktigaste gängens ledarskikt vara utraderat, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg.
Lasu borta – Abbott tillbaka
Frölundas forward Nicklas Lasu har spelat färdigt i hockeyslutspelet. Enligt Göteborgs-Posten har Lasu drabbats av ett uttänjt ledband i knät och blir borta i runt fem veckor. – Det känns otroligt tungt, säger Lasu till gp.se.
Läs mer om Abbott och Lasu.
En person har avlidit på beroendeklinik
En person har avlidit på Beroendekliniken på Östra sjukhuset, skriver gp.se. Enligt tidningen kan personen ha kommit i kontakt med narkotika inne på kliniken. – Vi tycker att händelsen är mycket allvarlig och det är viktigt att ta reda på vad som verkligen har hänt, och därför vill vi inte spekulera, säger klinikens tf verksamhetschef Karina Stein till gp.se.
Många svenskar kör för fort – i Norge
Att köra för fort vid fartkameror i Norge kan bli dyrköpt för svenskar. Böter på upp till 10 000 norska kronor och fängelse kan utdömas. Och vid vissa kameror är var tredje som fartsyndar en svensk, skriver gp.se.
Läs mer om Norge.
Många svenskar fartsyndar i Norge
Att köra för fort vid fartkameror i Norge kan bli dyrköpt för svenskar. Böter på upp till 10000 norska kronor och fängelse kan utdömas. Och vid vissa kameror är var tredje som fartsyndar en svensk, skriver gp.se.
Läs mer om Norge.
Många svenska fartsyndare i Norge
Att köra för fort vid fartkameror i Norge kan bli dyrköpt för svenskar. Böter på upp till 10 000 norska kronor och fängelse kan utdömas. Och vid vissa kameror är var tredje som fartsyndar en svensk, skriver gp.se.
Läs mer om Norge.
Tolvåring knivskuren av jämngammal
En tolvårig pojke knivskars på fredagskvällen i Biskopsgården i Göteborg. Pojken fördes till sjukhus för att röntgas, men det är oklart hur svåra hans skador är enligt gp.se.
Läs mer om Biskopsgården och Göteborg.
Tolvåring knivskuren av jämngammal
En tolvårig pojke knivskars på fredagskvällen i Biskopsgården i Göteborg. Pojken fördes till sjukhus för att röntgas, men det är oklart hur svåra hans skador är enligt gp.se.
Läs mer om Biskopsgården och Göteborg.
Gaislegendar avliden
Gaislegendaren Karl-Alfred Jacobsson avled på onsdagen vid 89 års ålder, skriver gp.se. Karl-Alfred Jacobsson har samma kultstatus i Gais som fotbollskollegan Bebben Johansson i IFK Göteborg.
Läs mer om Bebben Johansson.
Gais-legendar avliden
Gais-legendaren Karl-Alfred Jacobsson avled på onsdagen vid 89 års ålder, skriver gp.se. Karl-Alfred Jacobsson har samma kultstatus i Gais som fotbollskollegan Bebben Johansson i IFK Göteborg. Han föddes i Boston, USA, och kom till Sverige som femåring då hans svenske sjömanspappa George och italienskfödda mamma Olympia emigrerade hit.
Gais-legendar avliden
Gais-legendaren Karl-Alfred Jacobsson avled på onsdagen vid 89 års ålder, skriver gp.se....
SD-ledamot döms för rödsprejning
En fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Göteborg har dömts till dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd för att ha sprejat en man i ansiktet med röd färg. Enligt gp.se rådde det en viss förvirring i tingsrätten innan det stod klart vad SD-ledamoten dömdes för. Till en början handlade det om ringa misshandel men några timmar senare ändrades domen till ofredande men med samma straff.
Sverigedemokrat döms för misshandel
En fullmäktigeledamot i Göteborg som företräder Sverigedemokraterna har dömts för misshandel, skriver gp.se. Detta efter att ledamoten sprayade en man i ansiktet med röd färg.
Kvinnoliga misstänks stjäla från äldre män
GÖTEBORG. De kvinnliga bedragarna misstänks ha lurat sig in hos äldre män genom att först ringa och påstå att de kommer från hemtjänsten. Nu åtalas fem kvinnor och man som kan ha begått stölder mot upp till 100 män i Göteborg. – Vi har haft förskräckande många fall, säger kommissarie Stefan Olsson på krimjouren i Storgöteborg till GP.se
Begärs häktad för köp av sex – unik händelse
En man i 50-årsåldern har begärts häktad för köp av sexuell tjänst. Det är första gången någon blir häktad för ett sådant brott. – Skälet till att jag begär honom häktad är att omständigheterna kring brotten är så svåra att jag anser att ett fängelsestraff är aktuellt för hans sexköp, säger chefsåklagare Thomas Ahlstrand, till gp.se.
Vapen hittade efter brutalt Landalarån
Det brutala rånet i Landala under torsdagen utfördes troligtvis av tre gärningsmän. Anledningen till misstankarna är att tre rånarluvor, ett luftvapen och tobak hittats som kopplas till rånet, skriver gp.se. – Vi vet att det var två personer inne i lokalen, men den här huvudbonaden kan ju tyda på att det funnits en till person, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.
Svårt sjuka vårdas av outbildad personal
De svårt sjuka patienterna vårdas av outbildad personal. Det får facken på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg att rasa. – Det är förfärligt, säger en anonym sjuksköterska till gp.se.
Läs mer om Göteborg och Sahlgrenska.
Därför kan det spricka – med Blåvitt-profilen
Sedan i höstas har Blåvitt-legendaren Torbjörn Nilsson fungerat som anfallstränare i superettanykomlingen Utsikten. Nu kan det spricka. – Det är olika faktorer som spelar in, säger han till gp.se.