Gp se

Terrordömd kan ha tusentals kundinfo

Terroristdömde Mirsad Bektasevic från Kungälv kan ha tillgång till tusentals telefonkunders personuppgifter, rapporterar gp.se. I ett pressmeddelande uppger telefonjätten Telenor att en man som tidigare har dömts för terroristjobb nyligen arbetat på företagets kundtjänst.
Läs mer om Kungälv och Telenor.

Rutinerad styrelseräv blir ny IFK-ordförande

Han ledde Gunnilse IS i över 20 år och har även haft flertalet politiska S-uppdrag i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Enligt gp.se kommer Frank Andersson att presenteras som ny ordförande i IFK Göteborg i eftermiddag.
Fel på tåg – flera sträckor försenade
Ett felande tåg orsakar förseningar på flera sträckor i Västsverige, skriver gp.se.
Läs mer om Västsverige.
Vi kan bara se till vår egen prestation
Örkelljunga slog Linköping i förra helgens GP. Nu möts de i elitserien.
Läs mer om Linköping.

Tre anhållna för stort antal åldringsbrott

Tre personer, två kvinnor och en minderårig man, har anhållits misstänkta för att ha lurat sig in hos nio äldre i Göteborg under i slutet av förra året och kommit över pengar och kontokort, skriver gp.se. – Alla tre förekommer i liknande brottslighet tidigare, säger Helena Treiberg Claeson, kammaråklagare till tidningen.
In Flames skänker 100 000 kronor
På onsdagskvällen skänkte metalbandet In Flames 100 000 kronor till Musikhjälpen, skriver gp.se. –...
Läs mer om Musikhjälpen.
Så blir SVT Debatts ersättare
Nu är det klart vilket program som ersätter SVT Debatt i rutan. Programmet heter Opinion live och premiärsänds den 14 januari klockan, skriver gp.se.
Läs mer om Opinion.
Hundratals mobiler stulna vid fräck stöld
Flera hundra mobiltelefoner stals vid en fräck kupp i Borås. Stölden skedde natten mot onsdagen samtidigt som en lastbil höll på att lastas. Två personer är nu misstänkta för grov stöld, skriver gp.se.
Slutnotan: 17 000 i böter och inget körkort
En svensk man i 35-årsåldern har lyckats med det omöjliga i Norge. Han lyckades köra för fort på tre ställen under fyra minuter. Nu blir han av med körkortet i nio månader och får betala 17000 kronor i böter, skriver gp.se.
Läs mer om Norge.
Smittläkare varnar för farligt virus i Göteborg
Den farliga fästingsmittan TBE sprids i Askim i södra Göteborg, vilket gp.se var först att rapportera. Smittskyddsläkaren Peter Nolskog säger att det är mycket ovanligt med TBE-smitta i storstadsmiljö. – Att det förekommer så här sent på året beror på mild väderlek, säger han till GT.
Läs mer om Askim, Göteborg och TBE.
Ensamkommande barn hittade i ödehus
Ensamkommande flyktingbarn har hittats i ett ödehus i Mölndal, utanför Göteborg, skriver gp.se. De...
Läs mer om Göteborg och Mölndal.
Blodig halvnaken man klev in på Willys
En blodig man har gripits av polisen på Friskväderstorget i Biskopsgården. Mannen som hade bar överkropp rusade in i matbutiken Willys. – Mannen verkade paranoid, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till gp.se.
Skolflicka hotad av person i en skåpbil
En skolflicka i mellanstadieåldern säger sig ha blivit hotad av en person i en skåpbil på tisdagen, uppger gp.se. – Vi pratar med flickan och hennes föräldrar på polisstationen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.
Två knivskurna i Göteborg – förd till sjukhus
BROTT. Två män knivhöggs i centrala Göteborg natten till lördagen, rapporterar gp.se. Den ene fick skador i magen och den andre i armen och ländryggen. Männen, båda i 20-årsåldern, fördes till Sahlgrenska sjukhuset.
Läs mer om Göteborg och Sahlgrenska.
Två knivskurna i Göteborg
Två män knivhöggs i centrala Göteborg natten till lördagen, rapporterar gp.se.Den ene fick skador i...
Läs mer om Göteborg.
Flicka knivskars på väg hem från skolan
I tisdags knivskars en 14-årig flicka av en maskerad gärningsman när hon var på väg hem från skolan. - Hon blev väldigt chockad, säger flickans pappa till gp.se
Polisens nya plan om Nerijus fälls för mord
Polisen har undersökt och planerar att fortsätta utreda om Lisa Holms misstänkte mördare Nerijus Bilevicius kan ha begått liknande mord utomlands. – Blir det en träff kan vi leta efter andra likheter, och se om den här personen varit där just då, säger kriminalkommissarie Lars Johansson till gp.se.
Kraftig brand i villa – en person död
En häftig villabrand härjade på Öckerö tidigt på måndagsmorgonen, skriver gp.se. Branden var fullt utvecklad när brandpersonal kom till platsen. Nu bekräftar polisen att en person hittats död i villan.
Läs mer om Öckerö.
Brand i villa – oklart om någon var i huset
En häftig villabrand härjade på Öckerö tidigt på måndagsmorgonen, skriver gp.se. Branden var fullt utvecklad när brandpersonal kom till platsen.Nu bekräftar polisen att en person hittats död i villan.
Läs mer om Öckerö.
Villa brandhärjad på Öckerö - en saknas
En häftig villabrand härjade på Öckerö tidigt på måndagsmorgonen, skriver gp.se. Branden var fullt utvecklad när brandpersonal kom till platsen.Det är inte känt vad som orsakade branden.
Läs mer om Öckerö.
Razzia i CSN-härva
Sju personer togs av polisen och delgavs misstanke om brott vid en razzia i veckan, uppger gp.se....
En död i lägenhetsbrand
En person är död i en lägenhetsbrand i Hisings Backa i Göteborg, uppger gp.se. Larmet om branden...
Läs mer om Göteborg.
Nya regeln: Inga mobiler på skoltid
Bräckeskolan i Göteborg har infört en ny regel: inga mobiler eller surfplattor under skoltid. Men det är inte för att eleverna är stökiga. Monika Blom, rektor på skolan, vill se att barnen aktiverar sig mer, skriver GP. –Helt plötsligt har våra elever slutat leka på rasterna. En elev sitter med en mobil i handen och fyra, fem andra tittar över axeln för att se vad som händer på skärmen, säger hon till tidningen.
Läs mer om Göteborg.
Knivskuren person till sjukhus efter bråk
En person i 50-årsåldern fick föras till Östra sjukhuset i Göteborg efter att ha blivit knivskuren i bröstet.Knivskärningen ägde rum i Alingsås efter ett bråk mellan tre personer.Enligt gp.se ska en person i 40-årsåldern ha gripits misstänkt för dråpförsök.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Blev lurade – av falska sjuksköterskor
Se upp för falska sjuksköterskor.Under torsdagen blev två 93-åriga kvinnor lurade och släppte in bedragarna i sina bostäder.– Den ena av dem var rätt skärrad efteråt, den andra damen hade gått in till en grannfru och lugnat ned sig, säger Per-Anders Aronsson, inre befäl vid polisen i Borås till GP.