Grahn

Danske Bank: Bostadsbyggandet minskar ordentligt 2018

Bostadsbyggandet i Sverige har än så länge hållits uppe väl till och med det fjärde kvartalet, men ett kraftigt fall för byggloven för flerfamiljshus tyder på att byggandet kommer att minska ordentligt under 2018. Det säger Danske Banks chefekonom Michael Grahn till Nyhetsbyrån Direkt.

Älskar att möta Sverige, älskar att besegra dem

PYEONGCHANG. Det vankas kvartsfinal i hockeyn. Och finländskorna är säkra på att de ska kunna besegra Damkronorna. – De kommer att satsa mer på försvarsspel och lita på att målvakten Sara Grahn ska vinna matchen, säger den finländska förbundskaptenen Pasi Mustonen till Yle.
Förlorare trots storspel: Är surt
Hon tog frilägen, närskott, styrningar och 45 av 47 skott. Ändå stod Sara Grahn där till slut som förlorare. – Det är surt. Jag tycker ändå jag spelade bra i dag, sade Damkronornas målvakt efter 1–2-förlusten mot Schweiz.
Läs mer om Sara Grahn och Schweiz.
Tung och kostsam svensk förlust trots storspel av Grahn
GANGENUNG. Damkronornas målvakt Sara Grahn storspelade igen, men det hjälpte inte. Sverige förlorade onsdagsmorgonens gruppfinal mot Schweiz med 2–1 efter en blek insats. Därmed riskerar vägen till medaljmatcherna att bli svårare.
Läs mer om Grahn, Sara Grahn och Schweiz.

Sara Grahns storspel hyllades av Peter Forsberg

Gangneung. Damkronornas målvakt Sara Grahn klev fram i rampljuset med den äran. Hennes storspel i OS-premiären mot Japan hyllades av Peter Forsberg som är tv-expert under OS. – Det är jättestort, säger Sara Grahn om hyllningen.
Svenska målvaktshjälten: Kul att få spela en OS-premiär
Sara Hjalmarsson avgjorde Damkronornas OS-premiär. Men det var målvakten Sara Grahn som glänste mest. – Jag spelade lugnt och säkert, och det gör att man njuter, sade hon efter 2–1 mot Japan.
Läs mer om Japan, OS-premiär och Sara Grahn.
Hyllas av Foppa – efter premiärsegern
PYOENGCHANG/STOCKHOLM. Damkronorna har tagit en drömstart i OS.Efter en rysare mot Japan - som pressade Sverige under stora delar - så kunde till slut AIK:s Sara Hjalmarsson avgöra i den tredje perioden.Efter matchen hyllades målvakten Sara Grahn av Peter Forsberg.– Jag måste ge Sara Grahn fem plus, hon räddade allt, säger han i Kanal 5.
Grahn redo att bli en ny svensk målvaktshjälte i nyckelmatchen
Gangneung. Efter två OS i bakgrunden är det dags för Sara Grahn att kliva fram i rampljuset. I Sydkorea är det Sara som ska bli en ny svensk målvaktshjälte. Redan i lördagens OS-premiär väntar en nyckelmatch när Damkronorna möter Japan.
Skådespelaren Wallis Grahn är död
Wallis Grahn har avlidit, enligt Malmö Stadsteater.Skådespelaren, som är känd från roller i Rederiet och Wallander, blev 72.Vila i frid kära Wallis, skriver Malmö Stadsteater via Facebook.
Damkronorna visade Finland att det blir kamp om OS-bronset
Tampa. Damkronorna avslutade turneringen i Florida med att visa Finland att det kommer att bli match om bronset i OS. Finland vann med 2–1 först i förlängningen. – Det borde inte varit mål. Någon åker in i mig. Det är surt, speciellt då vi gör en så bra match, säger målvakten Sara Grahn, som var mycket bra med 32 räddningar.
Mammans ilska efter händelsen på Ikea
Vid besöket på Ikea i Malmö fick treåriga Alice tag i en flaska rengöringsmedel som stod på golvnivå och sprutade innehållet i ansikte och mun.– Jag fick panik, säger mamma Ani Snchez Grahn, 33.Personalen lovade flytta på rengöringsmedlet till ett barnsäkrare ställe – men en vecka senare stod det fortfarande på golvnivå.
Läs mer om Alice, Ani Snchez Grahn, Ikea och Malmö.
Herkules lämnades vid sopstation – nu får han en helt egen familj
I juni hittades tre nyfödda hundvalpar vid en container utanför skånska Löddeköpinge.Valparna räddades, men bara en av dem överlevde.– De flaskmatades och vår schäfertik som nyligen haft valpar tog hand om dem, men det var bara Herkules som överlevde, berättar Carina Strand Grahn.
Här är kartan på Sveriges varmaste bad
Dorotea i Västerbotten stoltserar med inte mindre än två badplatser som tävlar om titeln Sveriges varmaste bad i augusti månad, 25 grader i genomsnittstemperatur. Ja, de fem invånarna i Granåsen kommer att bli lyckliga av att höra detta skrockar Nicke Grahn, kommunens Miljö- och byggchef. Här är kartan på Sveriges varmaste bad.
Här är kartan på Sveriges varmaste badplatser
Dorotea i Västerbotten stoltserar med inte mindre än två badplatser som tävlar om titeln Sveriges varmaste bad i augusti månad, 25 grader i genomsnittstemperatur. Ja, de fem invånarna i Granåsen kommer att bli lyckliga av att höra detta skrockar Nicke Grahn, kommunens Miljö- och byggchef. Här är kartan på Sveriges varmaste bad.
Damkronorna utspelade i VM-kvarten
Tampa. Damkronorna hade inte en chans i VM-kvartsfinalen mot Finland, som vann med 4–0. Det kunde varit betydligt större siffror om inte Sara Grahn gjorde en strålande match i målet.
Manifestation till minne av avlidne Alexander Falk
Alexander Falk, 18, uppmärksammades för sin offentliga kamp mot sin cancersjukdom, men under onsdagen avled han i sviterna av sjukdomen.Under kvällen anordnades en manifestation i Göteborg till Alexanders minne.– Nu har han inte ont längre utan är uppe i himlen bland änglarna och vakar över oss, säger vännen och initiativtagaren Markus Börjesson Grahn
Läs mer om Alexander Falk och Göteborg.
Bennys smarta id: det här kan du förvandla dina VHS-band till
Benny Grahn är pensionären som är full av galna ider. Han älskar återvinning, hittar saker, och ser möjligheter överallt. Är det inte navkapslar så är det kakformar han förvandlar... Men just VHS-banden måste vara årets bästa id och återbruk!
Space X ska skicka två runt månen
Det privata företaget Space X planerar att skicka två privatpersoner i en bana runt månen. Och det redan nästa år. Låter en smula optimistiskt, säger den svenske rymdfartsexperten Sven Grahn.
Läs mer om Space X och Sven Grahn.
Fick hål på Grahn med tre min kvar
Hade jag inte satt den...
Läs mer om Grahn.
De lurar anorektiker för att rädda deras liv
När William Chand var ung dog hans vän efter att ha drabbats av ätstörningen anorexi. Det motiverade honom och hans vän Viktor Grahn att agera mot subkulturen pro ana – där anorexi är idealet. Nu har de sett till att deras egen sida – där man kan få hjälp i stället för svälttips – ligger överst på Google om man söker på pro ana.
Läs mer om Google och Viktor Grahn.
Kvinna attackerad av maskerad man
En kvinna attackerades av en maskerad man i Umeå i natt. Polisen misstänker våldtäktsförsök. – Det finns mycket som tyder att det var kvinnan han var ute efter, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl på polisen.
Läs mer om Umeå.
Selänne slår tillbaka: Det är struntsnack
Finlands idrottsminister Sanni Grahn-Laasonen väljer att bojkotta Finlands träningsmatch mot Tre Kronor för att NHL-proffsen inte kommer att dopingtestas under World Cup-lägret. Hockeylegendaren Teemu Selänne menar att hela affären har fått för stor uppmärksamhet. – Alla tror att det går att dopa sig hursomhelst i NHL, det är bara struntsnack, säger han till HBL.fi.
Hockeytränarens vrål: Kan vara lite galen
Klippet där målvaktstränaren Pecka Alcn vrålar på en av sina adepter har fått stor spridning i sociala medier. Landslagsmålvakten Sara Grahn - som filmade klippet - hyllar sin högljudde tränare: – Han kan vara lite galen, men bevisligen funkar hans metoder och han vill alltid ens bästa, säger Grahn.
Läs mer om Grahn och Pecka Alcn.
Så blev den vrålande tränaren en snackis
Klippet där målvaktstränaren Pecka Alcn vrålar på en av sina adepter har fått stor spridning i sociala medier. Landslagsmålvakten Sara Grahn - som filmade klippet - hyllar sin högljudde tränare: – Han kan vara lite galen, men bevisligen funkar hans metoder och han vill alltid ens bästa, säger Grahn.
Läs mer om Grahn och Pecka Alcn.