Gran canaria

Kolla, snöoväder på svenska semesterön

Sverige eller Gran Canaria? Frågan är inte nödvändigtvis lätt att besvara när man ser bilderna ovan. Efter att ett kraftigt åskoväder dragit in över Kanarieöarna finns nämligen snö på bergsvägarna, skriver norska Canariajournalen.

Varning för farliga maneter på Gran Canaria

Varning för farliga brännmaneter på Gran Canaria. Ett stort antal maneter av typen portugisisk örlogsman har påträffats på bland annat Playa del Ingls.
Läs mer om Gran Canaria och Playa.
Hetaste resmålen på sportlovet
Snart börjar sportloven i Sverige – från 13 februari till och med 12 mars. Alla sportlovsfirarna i landet har en sak gemensamt: Mest populärt att åka till är Gran Canaria. Men helt ny på lusta är egyptiska Hurghada. Det är allt svårt att hitta billiga sistaminuten-resor till sportlovet men här finns resor för mellan cirka 2 400 och 9 800 kronor till just Gran Canaria.
Läs mer om Gran Canaria, Hurghada och Sverige.
Förlust för Bajen i säsongspremiären
Hammarby befinner sig på träningsläger på Gran Canaria. På tisdagen spelade man säsongspremiär mot La Liga-klubben Las Palmas - och det blev förlust med 2-0. – Det är bra träning, de kommer med ett La Liga-lag, det är Kevin-Prince Boateng och grabbarna, säger Dusan Jajic till klubbens hemsida.

Virusutbrott i svensk-paradis – flera sjuka

Över 100 personer blev magsjuka på Vings hotell i Arguinegun på Gran Canaria före jul. Nu har ett virusutbrott slagit till mot hotellet igen – minst 23 svenskar är drabbade. – Det går ett magsjukevirus på orten, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.
Efterlyst svensk gripen på Gran Canaria
En internationellt efterlyst svensk har gripits på Gran Canaria, rapporterar Canariajournalen.
Efterlyst svensk gripen på Gran Canaria
En internationellt efterlyst svensk har gripits på Gran Canaria, rapporterar spanska El Dia. Mannen i 40-årsåldern har efterlysts av svenska myndigheter för både brott mot den allmänna ordningen och brott mot rikets säkerhet.
Läs mer om El Dia och Gran Canaria.
Svensk gripen på Gran Canaria
En internationellt efterlyst svensk har gripits på Gran Canaria, rapporterar Canariajournalen.
Hammarby nära göra klart med mittfältare
ABU DHABI. Här är spelaren som ser ut att skriva på för Hammarby inom kort. Enligt SportExpressens uppgifter är Gershon Koffie, 25, från Ghana nära att bli Bajens nästa nyförvärv. Mittfältaren väntas landa i Stockholm inom kort och presenteras som klubbens nästa nyförvärv innan laget åker på träningsläger till Gran Canaria på tisdag.
Gran Canaria – 12 tips som sätter guldkant på resan
Förändringens vindar blåser över Gran Canaria. Las Palmas, Maspolamas, Playa Ingls och andra semesterorter plockar upp fastlandets trender och tendenser och genomgår ett liknande förvandlingsnummer som Mallorca gjorde för ett tiotal år sedan. Vi tipsar om fyra hotell, fyra restauranger och fyra cockailbarer och terasser som sätter guldkant på resan.
Läs mer om Gran Canaria och Mallorca.
Svenskarnas hetaste resmål i jul: Står för trygghet
Lägre priser i kombination med en god privatekonomi och minskade möjligheter att vara ledig utanför skolloven håller resandet uppe trots arbetsgivarjulen. Gran Canaria toppar listorna – främsta anledningen är att vi numera prioriterar trygghet, enligt resebolagen.
Glöm grisfesten – Las Palmas har blivit coolt!
Gran Canarias huvudstad har utvecklats snabbt. På bara ett par år har det poppat upp mängder med restauranger, kafer och barer med hög klass, för att inte tala om butiker. Och det är spanjorerna själva som du minglar med, turisterna är få så fort du lämnar strandområdet. Författarna till guideboken Mitt Gran Canaria ger här sina bästa tips till Spaniens nionde största stad.
Läs mer om Mitt Gran Canaria.
Res billigt med barnen – utan att missa skolan
Grattis barnfamiljer. Nu kan ni utnyttja de lägre biljettpriserna under lågsäsong och semestra utan konflikter med barnens skola. Fritidsresor erbjuder svensk skolgång på Gran Canaria.
Läs mer om Gran Canaria.
Iversen besviken – på sin resa med Northug
SOGNEFJELL. Direkt efter säsongen stack de norska skidstjärnorna Petter Northug och Emil Iversen i väg till Gran Canaria. Hur det är att semestra med Northug? – Jag blev väldigt besviken, säger Emil Iversen.
Älskade Spanien! 16 härligaste platserna
Spanien är populärare än på länge. Mallorca och Barcelona hör till de självklara favoriterna, men här finns så mycket mer.Varför inte satsa på San Sebastian, Rioja eller Almera i stället? Eller Gran Canaria som är som bäst under sommaren.Låt dig inspireras av Allt om Resors stora Spanienguide till 16 härliga resmål. Av: Elisabet Axås, Måns Ivarsson, Elisabet Garcia
Skänker pengarna till Modo Ungdom
Han blev lovad 10 000 kronor av Andreas Johansson ifall Modo skulle åka ur SHL – vilket också skedde. Men det blir ingen Gran Canaria-resa för C More-kommentatorn Lars Lindberg, som har hela andra planer för pengarna. – Jag kommer att skänka pengarna till Modos ungdomsverksamhet, säger Lindberg till Örnsköldviks allehanda.
Guld och silver för Sverige i Laser-EM
Jesper Stålheim har väntat på det stora lyftet. Det kom på Gran Canaria. Med EM-guldet i Laser är även OS-platsen i hamn för den 28-årige KSSS-seglaren. Ett av Sveriges stora OS-hopp, Josefin Olsson, tog silver i Laser Radial.
Guld och silver i Laser-EM
Jesper Stålheim har väntat på det stora lyftet. Det kom på Gran Canaria. Med EM-guldet i Laser är även OS-platsen i hamn för den 28-årige KSSS-seglaren. Ett av Sveriges stora OS-hopp, Josefin Olsson, tog silver i Laser Radial.
Familjen njöt av solen – då slog tjuvarna till
Familjen Ask från Grästorp tillbringade två härliga semesterveckor på Gran Canaria. Men att komma hem var desto otrevligare – under tiden som de njöt av solen länsade tjuvar deras hem. – Jag är förbannad. De tog våra vigselringar, säger Irene Ask. Och i Göteborg varnar polisen för en inbrottsvåg – antalet inbrott har dubblerats.
Nu går Sällskapsresan till China
I höst lämnar Sällskapsresan Nöjesteatern i Malmö. I stället är det stockholmarnas tur när scenen på Chinateatern blir 80-talets Gran Canaria med plats för Stig-Helmer, Ole och Berra.
Storseger i solen för GFC – vann med 10-0
Göteborg FC krossade den lokala kombination som stod för motståndet på Gran Canaria. Damallsvenskorna vann till slut med tvåsiffriga resultatet 10-0.
Läs mer om GFC och Gran Canaria.
Plastkortet din räddning om olyckan är framme
Skidåkaren som bryter benet i Alperna, badaren som skär sig på stranden på Gran Canaria, vandraren som drabbas av hjärtinfarkt i Pyrenerna – alla behöver de ett litet plastkort. Och kortet är gratis. Allt som krävs är några klick på datorn.
Läs mer om Alperna, Gran Canaria och Pyrenerna.
Rätta kortet räddar sjuklingen
Skidåkaren som bryter benet i Alperna, badaren som skär sig på stranden på Gran Canaria, vandraren...
Läs mer om Alperna och Gran Canaria.