Gran canaria

Lill-Babs liv i solen – på ålderns höst

Barbro Lill-Babs Svensson tyckte om att resa och se världen – Spanien hade en särskild plats i hennes hjärta.Den folkkära artisten hälsade ofta på hos dottern Malin Berghagen på Mallorca, och varje år hade hon sin bejublade show på Gran Canaria.– Barbro älskade solen. Hon hade så otroligt mycket mer att ge, säger vännen Christina Schollin.

10 smultronställen på Gran Canaria

GRAN CANARIA, KANARIEÖARNA. Mångsidiga Gran Canaria är ön vi aldrig tröttnar på och som kan upptäckas igen och igen. Följ med på en färd till den mer sällan besökta, norra delen av ön.
Läs mer om Gran Canaria.
Svenska Solveig varnar turister på Kanarieöarna efter upptäckten på stranden
Varning för livsfarliga maneter på Playa Ingls på Gran Canaria.Svenska pensionären Solveig Kronlund, 65, slår larm om en ny förekomst av de skrämmande varelserna på Kanarieöarnas stränder.– Rör man deras tentakler kan man drabbas av hjärtstillestånd.
Gran Canarias 10 bästa stränder
GRAN CANARIA, KANARIEÖARNA. Med över 120 stränder av olika karaktär är det inte så konstigt att soltörstande svenskar bokar resor och vallfärdar till Gran Canaria för att tina upp och bättra på D-vitaminet. Här har vi listat de 10 bästa stränderna för dig som vill variera doppen i hotellpoolen med salta bad och skummande vågor!
Läs mer om D-vitaminet och Gran Canaria.

Bara tappade - nu väntar en seriefinal

Barcelona toppar La Liga.Las Palmas slåss med näbbar och klor för nytt kontrakt.Trots det fick Leo Messi och compani nöja sig med 1-1 på Gran Canaria.Nu väntar en seriefinal mot Atltico Madrid på söndag.
Resmålen som ökar mest bland svenska resenärer
Lissabon och Gran Canaria är de stora vinnarna när svenskarnas resval under det gångna året summeras.Även Prag och Rom ökade kraftigt medan New York fick känna av den negativa Trumpeffekten.
13 nya insidertips på Gran Canaria
Vinbarer, kulinariska krogar, charmiga hotell och en city-beach i världsklass – Gran Canaria är så mycket mer än ett svensk sol- och badparadis. I flera decennier har Allt om Resors medarbetare Elisabet Garcia Dahlbäck regelbundet rest dit, här tipsar hon om 13 utvalda favoriter på det nya Gran Canaria.
Alex, 10, och Bengt, 60, bytte semester – så gick det
Bengt, 60 år, och Alex, 10 år, gjorde en ovanlig resa. Under några dagar på Gran Canaria testade svenskarna att byta aktiviteter med varandra.I det sjätte och sista avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria berättar de om hur resan varit.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Svenska 60-åringen utmanar sina rädslor på tivoli
Galna karuseller och höga höjder – eller långa promenader och sevärdheter. Bengt, 60 år, och Alex, 10 år, byter aktiviteter med varandra på semestern.Hur det går ser du i det femte avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Bengt, 60, plockar fram barnasinnet på charterresan
GRAN CANARIA. Bengt, 60 år, får testa på allt som Alex älskar att göra på stranden. Samtidigt är 10-åringen fast i skuggan med en korsordstidning.Missa inte det fjärde avsnittet av Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Bengt och Gran Canaria.
Här byter svenska turisterna mat med varandra
GRAN CANARIA. Turisterna Bengt, 60, och Alex, 10, är på semester på Gran Canaria när de bestämmer sig för att byta mat med varandra. Inte kul för Alex som vill ha pizza. Bengt, däremot, verkar inte klaga.Här är det tredje avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
Här tvingas Bengt, 60, kasta sig nerför rutschkanan
GRAN CANARIA. Bengt är livrädd för höjder, vatten och snabba hastigheter. Samtidigt är Alex inte alls road över vuxenaktiviteterna han får göra under tiden.Missa inte andra avsnittet i Allt om Resors miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria!
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
60-åringen och 10-åringen byter roller på semestern
GRAN CANARIA. Vad händer om en 60-åring tvingas åka läskiga karuseller och branta vattenrutschbanor? Och hur reagerar en 10-åring när han får dricka kaffe i stället för cola?Det visar sig i Allt om Resors nya miniserie Bengt och Alex på Gran Canaria.
Läs mer om Alex, Allt, Bengt och Gran Canaria.
TV: Premiär för Bengt och Alex på Gran Canaria!
Vad händer när en 60-åring och en 10-åring byter semesteraktiviteter?
Läs mer om Alex, Bengt och Gran Canaria.
Supervinsten: Okänd person har vunnit 1,8 miljarder
I fredags blev någon på Gran Canaria plötsligt superrik.Då stod det nämligen klart att en ännu okänd person vunnit runt 1,8 miljarder kronor på lotto, skriver La Vanguardia. Vem det är som tagit hem storvinsten är ännu oklart.
Läs mer om Gran Canaria och La Vanguardia.
Skogsbrand rasar i semesterparadiset
En skogsbrand rasar i semesterparadiset Gran Canaria.The Sun rapporterar att hundratals människor har flytt sina hem.Elden beskrivs som väldigt aggressiv och starka vindar får flammorna att fortsätta spridas.
Läs mer om Gran Canaria.The.
Håkan drev i timmar på Atlanten: Läskigt
När Håkan Hammarström skulle åka över med motorcykeln på färjan mellan spanska Cdiz och Gran Canaria tog det mitt i allt stopp.Mitt ute på Atlanten drev de sedan i timmar utan motorer.–Jag tyckte det var oerhört läskigt.
Läs mer om Atlanten, Cdiz och Gran Canaria.
Proffsens 10 favoriter på Gran Canaria
Gran Canaria är så mycket mer än betonghotell och billiga drinkar. Följ med författarna till guideboken Mitt Gran Canaria när de visar några av sina favoriter – bland annat skönt strandliv, bra krogar, dykning, vandring och en härlig hacienda på en bananplantage. De har filmat både i luften med drönare, på land och till och med under vattnet.
Vinterns 15 hetaste resmål
Sol och värme saknar många av oss så här års. Varför inte ta en vinterresa till något land utan snö, slask och mörker? Vi ger dig våra 15 bästa tips för en solsäker semester. Cypern är en uppstickare bland vinterresmålen, Gran Canaria är svenskarnas favorit, Thailand håller i sig som en favoritdestination. Varsågod – 15 resmål för alla smaker!
Läs mer om Gran Canaria och Thailand.
Norwegianflyg inställt – turister fast i flera dagar
Nathalie Olsson, 20, ville hem och förbereda sig för sitt nya jobb som börjar på måndag.Krister Svensson, 51, hade bråttom hem för att besöka en familjemedlem som hastigt insjuknat. Nu sitter båda fast på Gran Canaria tillsammans med 178 andra passagerare efter att Norwegian ställt in deras flyg till Kastrup med kort varsel.
Läs mer om Gran Canaria, Kastrup och Norwegian.
Terroranklagad svensk tillbaka i Sverige
En 65-årig svensk medborgare som varit kvarhållen på spanska Gran Canaria är tillbaka i Sverige igen.
Läs mer om Gran Canaria och Sverige.
Sommarens 10 mest spännande platser i Spanien
Spanien är ett fantastiskt resmål. Mallorca och Barcelona hör till de självklara favoriterna, men här finns så mycket mer. Varför inte satsa på Sevilla, Rioja eller Valencia i stället? Eller Gran Canaria som är som bäst under sommaren. Låt dig inspireras av Allt om Resors guide till 10 härliga resmål.
Svensk i Spanien gripen för terrorbrott
En 60-årig man greps under en semester på Gran Canaria misstänkt för terrorbrott i födelselandet Peru. Den spanska polisen har beslagtagit mannens pass i väntan på eventuell utvisning.
Läs mer om Gran Canaria, Peru och Spanien.
Svensk greps i Spanien för terrorbrott
En man i 60-årsåldern på semester på Gran Canaria har fått sitt svenska pass beslagtaget av spanska myndigheter. Mannen, som bott i Sverige i 36 år, är efterlyst av födelselandet Peru, misstänkt för att ha agerat ambassadör för den terrorstämplade gerillan Sendero Luminoso. Mannen avfärdar misstankarna som trakasserier.
Kolla, snöoväder på svenska semesterön
Sverige eller Gran Canaria? Frågan är inte nödvändigtvis lätt att besvara när man ser bilderna ovan. Efter att ett kraftigt åskoväder dragit in över Kanarieöarna finns nämligen snö på bergsvägarna, skriver norska Canariajournalen.