Gran canaria

Skogsbrand rasar i semesterparadiset

En skogsbrand rasar i semesterparadiset Gran Canaria.The Sun rapporterar att hundratals människor har flytt sina hem.Elden beskrivs som väldigt aggressiv och starka vindar får flammorna att fortsätta spridas.
Läs mer om Gran Canaria.The.

Håkan drev i timmar på Atlanten: Läskigt

När Håkan Hammarström skulle åka över med motorcykeln på färjan mellan spanska Cdiz och Gran Canaria tog det mitt i allt stopp.Mitt ute på Atlanten drev de sedan i timmar utan motorer.–Jag tyckte det var oerhört läskigt.
Läs mer om Atlanten, Cdiz och Gran Canaria.
Proffsens 10 favoriter på Gran Canaria
Gran Canaria är så mycket mer än betonghotell och billiga drinkar. Följ med författarna till guideboken Mitt Gran Canaria när de visar några av sina favoriter – bland annat skönt strandliv, bra krogar, dykning, vandring och en härlig hacienda på en bananplantage. De har filmat både i luften med drönare, på land och till och med under vattnet.
Vinterns 15 hetaste resmål
Sol och värme saknar många av oss så här års. Varför inte ta en vinterresa till något land utan snö, slask och mörker? Vi ger dig våra 15 bästa tips för en solsäker semester. Cypern är en uppstickare bland vinterresmålen, Gran Canaria är svenskarnas favorit, Thailand håller i sig som en favoritdestination. Varsågod – 15 resmål för alla smaker!
Läs mer om Gran Canaria och Thailand.

Norwegianflyg inställt – turister fast i flera dagar

Nathalie Olsson, 20, ville hem och förbereda sig för sitt nya jobb som börjar på måndag.Krister Svensson, 51, hade bråttom hem för att besöka en familjemedlem som hastigt insjuknat. Nu sitter båda fast på Gran Canaria tillsammans med 178 andra passagerare efter att Norwegian ställt in deras flyg till Kastrup med kort varsel.
Läs mer om Gran Canaria, Kastrup och Norwegian.
Terroranklagad svensk tillbaka i Sverige
En 65-årig svensk medborgare som varit kvarhållen på spanska Gran Canaria är tillbaka i Sverige igen.
Läs mer om Gran Canaria och Sverige.
Sommarens 10 mest spännande platser i Spanien
Spanien är ett fantastiskt resmål. Mallorca och Barcelona hör till de självklara favoriterna, men här finns så mycket mer. Varför inte satsa på Sevilla, Rioja eller Valencia i stället? Eller Gran Canaria som är som bäst under sommaren. Låt dig inspireras av Allt om Resors guide till 10 härliga resmål.
Svensk i Spanien gripen för terrorbrott
En 60-årig man greps under en semester på Gran Canaria misstänkt för terrorbrott i födelselandet Peru. Den spanska polisen har beslagtagit mannens pass i väntan på eventuell utvisning.
Läs mer om Gran Canaria, Peru och Spanien.
Svensk greps i Spanien för terrorbrott
En man i 60-årsåldern på semester på Gran Canaria har fått sitt svenska pass beslagtaget av spanska myndigheter. Mannen, som bott i Sverige i 36 år, är efterlyst av födelselandet Peru, misstänkt för att ha agerat ambassadör för den terrorstämplade gerillan Sendero Luminoso. Mannen avfärdar misstankarna som trakasserier.
Kolla, snöoväder på svenska semesterön
Sverige eller Gran Canaria? Frågan är inte nödvändigtvis lätt att besvara när man ser bilderna ovan. Efter att ett kraftigt åskoväder dragit in över Kanarieöarna finns nämligen snö på bergsvägarna, skriver norska Canariajournalen.
Varning för farliga maneter på Gran Canaria
Varning för farliga brännmaneter på Gran Canaria. Ett stort antal maneter av typen portugisisk örlogsman har påträffats på bland annat Playa del Ingls.
Läs mer om Gran Canaria och Playa.
Hetaste resmålen på sportlovet
Snart börjar sportloven i Sverige – från 13 februari till och med 12 mars. Alla sportlovsfirarna i landet har en sak gemensamt: Mest populärt att åka till är Gran Canaria. Men helt ny på lusta är egyptiska Hurghada. Det är allt svårt att hitta billiga sistaminuten-resor till sportlovet men här finns resor för mellan cirka 2 400 och 9 800 kronor till just Gran Canaria.
Läs mer om Gran Canaria, Hurghada och Sverige.
Förlust för Bajen i säsongspremiären
Hammarby befinner sig på träningsläger på Gran Canaria. På tisdagen spelade man säsongspremiär mot La Liga-klubben Las Palmas - och det blev förlust med 2-0. – Det är bra träning, de kommer med ett La Liga-lag, det är Kevin-Prince Boateng och grabbarna, säger Dusan Jajic till klubbens hemsida.
Virusutbrott i svensk-paradis – flera sjuka
Över 100 personer blev magsjuka på Vings hotell i Arguinegun på Gran Canaria före jul. Nu har ett virusutbrott slagit till mot hotellet igen – minst 23 svenskar är drabbade. – Det går ett magsjukevirus på orten, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.
Efterlyst svensk gripen på Gran Canaria
En internationellt efterlyst svensk har gripits på Gran Canaria, rapporterar Canariajournalen.
Efterlyst svensk gripen på Gran Canaria
En internationellt efterlyst svensk har gripits på Gran Canaria, rapporterar spanska El Dia. Mannen i 40-årsåldern har efterlysts av svenska myndigheter för både brott mot den allmänna ordningen och brott mot rikets säkerhet.
Läs mer om El Dia och Gran Canaria.
Svensk gripen på Gran Canaria
En internationellt efterlyst svensk har gripits på Gran Canaria, rapporterar Canariajournalen.
Hammarby nära göra klart med mittfältare
ABU DHABI. Här är spelaren som ser ut att skriva på för Hammarby inom kort. Enligt SportExpressens uppgifter är Gershon Koffie, 25, från Ghana nära att bli Bajens nästa nyförvärv. Mittfältaren väntas landa i Stockholm inom kort och presenteras som klubbens nästa nyförvärv innan laget åker på träningsläger till Gran Canaria på tisdag.
Gran Canaria – 12 tips som sätter guldkant på resan
Förändringens vindar blåser över Gran Canaria. Las Palmas, Maspolamas, Playa Ingls och andra semesterorter plockar upp fastlandets trender och tendenser och genomgår ett liknande förvandlingsnummer som Mallorca gjorde för ett tiotal år sedan. Vi tipsar om fyra hotell, fyra restauranger och fyra cockailbarer och terasser som sätter guldkant på resan.
Läs mer om Gran Canaria och Mallorca.
Svenskarnas hetaste resmål i jul: Står för trygghet
Lägre priser i kombination med en god privatekonomi och minskade möjligheter att vara ledig utanför skolloven håller resandet uppe trots arbetsgivarjulen. Gran Canaria toppar listorna – främsta anledningen är att vi numera prioriterar trygghet, enligt resebolagen.
Glöm grisfesten – Las Palmas har blivit coolt!
Gran Canarias huvudstad har utvecklats snabbt. På bara ett par år har det poppat upp mängder med restauranger, kafer och barer med hög klass, för att inte tala om butiker. Och det är spanjorerna själva som du minglar med, turisterna är få så fort du lämnar strandområdet. Författarna till guideboken Mitt Gran Canaria ger här sina bästa tips till Spaniens nionde största stad.
Läs mer om Mitt Gran Canaria.
Res billigt med barnen – utan att missa skolan
Grattis barnfamiljer. Nu kan ni utnyttja de lägre biljettpriserna under lågsäsong och semestra utan konflikter med barnens skola. Fritidsresor erbjuder svensk skolgång på Gran Canaria.
Läs mer om Gran Canaria.
Iversen besviken – på sin resa med Northug
SOGNEFJELL. Direkt efter säsongen stack de norska skidstjärnorna Petter Northug och Emil Iversen i väg till Gran Canaria. Hur det är att semestra med Northug? – Jag blev väldigt besviken, säger Emil Iversen.